Automobili

Električni BYD Qin Plus

Auto blog pre 1 dan
Još jedna premijera predstojećeg sajma automobila u Šangaju će biti i BYD Qin Plus, limuzina sa električnim pogonom. Kao što se i očekivalo, i novi Qin Plus je dobio prednji deo po uzoru na novije modele ovog proizvođača, kao i moderniju… »

Zašto motocikl ne treba voziti u svakodnevnoj obući

Nova pre 1 dan
Glava, ruke i noge su delovi tela koji najčešće pretrpe povrede pri padovima. Donji deo nogu, odnosno stopalo i zglob često ostanu ispod motocikla prilikom pada i tada može da dođe do težih povreda. Zato je bitno imati moto obuću koja je… »

VIDEO: Blindirani INKAS Chevrolet Suburban

Auto blog pre 1 dan
* Još jedna ponuda iz kanadske kompanije INKAS je ovaj blindirani Chevrolet Suburban, koji nudi zaštitu balističkog nivoa CEN 1063 BR 6 (zaštitia od AK-47 i od eksplozija DM51 ručnih granata) * Modifikovani su i oslanjanje i kočioni sistem, a tu su… »

Srećan rođendan, Volvo! FOTO

B92 pre 1 dan
Švedski proizvođač napravio je svoj prvi automobil na današnji dan pre 94 godine. Prvi putnički automobil kompanije Volvo zakotrljao se sa proizvodne trake pogona u Geteborgu 14. aprila 1927. godine. Bio je to Volvo ÖV 4, čija je oznaka bila… »

Električni Mini Minor krajem 2022. godine

Auto blog pre 1 dan
Kao što je već poznato, u BMW-u su nedavno odlučili da brend Mini do 2030. godine transformišu u proizvođača potpuno električnih vozila. Mini će tako postati prvi deo BMW Groupe koji će u potpunosti preći na proizvodnju isključivo električnih… »

Škoda Octavia dobila trim Sportline

Nacionalna klasa pre 1 dan
Škodina limuzina Superb je 2015. godina prva dobila trim Sportline, a potom su isti tretman prošli SUV modeli Kodiaq, Koaroq i Enyiaq iV. Sada je na red došla Octavia. Automobil je dobio RS kozmetičke elemente bez pojačanih performansi, koje ostaju… »

Nove gume od 1. maja dobijaju nove oznake

Telegraf pre 1 dan
EU je, još krajem 2012. godine, propisala da svaka guma mora da ima oznake kojima su označene njihove karakteristike prema glavnim odlikama. Gume, odnosno pneumatici, jedan su od najvažnijih delova automobila, jer samo gumama, površinom veličine… »

Ples po snegu Lamborghinija LM002 (VIDEO)

Vrele gume pre 1 dan
Lamborghini, V12 i led se čine kao ne baš sjajna kombinacija, ali ovoga puta to nije slučaj, naprotiv. V12 motori su vrsta u izumiranju, tako da je ovaj video klip s raritetom kakav je Lamborghini LM002 prava poslastica i za oči i za uši. Sve se… »

Ovako će izgledati Audi A8 L Horch luksuzna perjanica

Vrele gume pre 1 dan
Ingolštatski odgovor na Mercedes-Maybach S klase. Mada su vrsta u izumiranju, limuzine su i dalje veoma važan deo portfolija premijum proizvođača. Audi sprema restilizaciju A8, a špijunski fotografi su u objektive svojih foto-aparata uhvatili… »

Električni Zhiji L7 iz Kine

Auto blog pre 1 dan
Na slikama je još jedan električni automobil iz Kine, i to Zhiji L7. L7 je proizvod marke Zhiji Auto (joint venture kompanija SAIC, Zhangjiang Hi-Tech i Alibaba Group), koji će uskoro moći da vide posetioci sajma automobila u Šangaju dok će prve… »

Automobili, najnovije vesti »