Automobili

Cene polovnih automobila poprilično rastu

Auto blog pre 15 sati
Za kupovinu polovnog automobila u Nemačkoj je prošlog meseca prosečno potrošeno 22.258 evra. Portal AutoScout24 je utvrdio da su cene porasle za oko 1.000 evra u odnosu na prethodnu godinu. Prema indeksu cena polovnih automobila, najviše su porasle… »

Fijat plastika ponovo u generalnom štrajku

Auto blog pre 16 sati
Radnici Fijat plastike od danas su ponovo obustavili proizvodnju, baš u trenutku kada su se njihove kolege iz Fijat Krajsler automobila Srbija, posle desetodnevne pauze, vratili u fabričke hale. Uslovljeni potezom jedinog dobavljača ili će sa… »

Omiljena prevozna sredstva diktatora kroz istoriju

Vrele gume pre 17 sati
Kažu da je fasciniranost moći glavna odlika diktatora. Ipak, rekao bih da je to glavni atribut koji karakteriše onaj mediokritetski ljudski sloj generalno, jer, među vojskovođama i političarima nije bilo genija, bilo ih je samo malo više ili malo… »

Vodonične gorivne ćelije: za i protiv

Vrele gume pre 18 sati
Vodoničnim gorivnim ćelijama je značajno porasla popularnost u poslednjih par godina. Globalno tržište u ovoj oblasti je bilo 2019. godine vredno 10,48 milijardi dolara, dok u međuvremenu tehnologija nastavlja da biva priuštivija i efikasnija… »

Svih 500 primeraka KTM 1290 Super Duke RR rasprodato za manje od sata

Auto blog pre 18 sati
KTM je nedavno lansirao ograničenu seriju svog 1290 Super Duke RR motocikla, a ako ste planirali da jedan parkirate u svoju garažu, imamo loše vesti za vas. Naime, austrijskoj kompaniji je bilo potrebno svega 48 minuta da proda svih 500 primeraka nove… »

Bentley Continental GT Speed Cabrio

Auto blog pre 19 sati
Nakon Coupe verzije, Bentley je održao i premijeru Continentala GT Speed u Cabrio izdanju. Continental GT Speed je ranije inače najavljen kao "do sada najsposobniji Bentley fokusiran na performanse i bez kompromisa u pogledu udobnosti ili luksuza." Krov… »

Rimac razmatra izlazak na berzu

Auto blog pre 19 sati
Rimac Automobili će proizvoditi najviše 100 vozila godišnje. Nakon što je njegova firma objavila detaljne planove za novi kampus, a koji će uključivati i prvu fabriku automobila u Hrvatskoj, Mate Rimac je u razgovoru za Bloomberg izjavio da će… »

Ken Block za volanom sportskog automobila Škoda Fabia R5

Auto blog pre 19 sati
ŠKODA FABIA Relly2 napravila je ,,veliku pometnju,, u automobilskom sportu u SAD. Vozač Ken Block je na reli takmičenju 100 Acre Wood bio jedan od najpopularnijih ličnosti američkog sporta. Vozaču nije trebalo dugo da se navikne na novi automobil… »

Od stare 128-ice Argentinci napravili moćni hot rod oldtajmer koga se ni Maradona ne bi postideo

Telegraf pre 19 sati
Može da stane "točak uz točak" sa mnogo poznatijim oldtajmerima i da ih za samo par sekundi ostavi u prašini... Fiat 128 je jedan do kultnih automobila, možda ne toliko kod nas, gde je njegov "mlađi brat" sa brojem 101 bio mnogo popularniji jer je… »

Kako rade nove kamere za „hvatanje“ neregistrovanih vozila

Nova pre 21 sat
Pripadnici saobraćajne policije sve više koriste sofisticirane uređaje na patrolnim vozilima za evidentiranje prekršaja. Sa principom rada nove opreme, ekipa Auto Moto revije upoznala se prilikom "posete" jednoj od akcija, koje su u Beogradu posebno… »

Automobili, najnovije vesti »