Automobili

Dogovor Volkswagena i sindikata o bonusu i povećanju plata

Auto blog pre 1 dan
Nemački proizvođač automobila "Folksvagen" i najveći sindikat "IG Metal" postigli su saglasnost o ugovoru dugom 23 meseca kojim se omogućava bonus od 1.300 evra i priznaju se napori radnika tokom pandemije i povećanje plate za 2,3 odsto od januara… »

Pola veka Mercedesove ikone R107 SL FOTO

B92 pre 1 dan
Legendarni Mercedesov dvosed debitovao je u aprilu 1971. Prošlo je tačno 50 godina otkako je Mercedes predstavio R107 350 SL, prvi SL model sa V8 motorom i jedan od najduže izrađivanih automobila u istoriji nemačkog proizvođača. Ovaj model se… »

Policija u neverici: Prešao stotine kilometara u slupanom automobilu FOTO

B92 pre 1 dan
Policajac je ostao u čudu nakon što je zaustavio teško oštećeni Subaru. Subaru spada u red pouzdanijih vozila koja retko kad iznevere vlasnika. Japanski auto neće posustati ni nakon manjih saobraćajnih nezgoda, a ponekad je u stanju da se kreće i… »

Dejvid Bekam je novi brend ambasador Maseratija

Auto blog pre 1 dan
Zahvaljujući nedavnom debiju superautomobila MC20, Maserati ponovo privlači pažnju, a u tome će definitivno pomoći i novi brend ambasador. Pored superautomobila MC20, Maserati se priprema i za predstavljanje svog novog crossovera pod nazivom Grecale… »

Stiže nova verzija Ferrarija 812

Auto blog pre 1 dan
U javnosti su se pojavile neke nove informacije u vezi buduće, nove verzije Ferrarija 812 Superfast. Ovo bi trebalo da bude model koji se interno naziva Versione Speciale ali konačno ime još nije poznato (mada neki mediji nezvanično pominju oznake… »

Osoba godine iz sveta automobila 2021. je Akio Toyoda

Auto blog pre 1 dan
Više od 93 međunarodnih novinara se ove godine usuglasilo oko izbora "osobe godine iz sveta automobila". Nagrada predstavlja jednu od šest priznanja koja se dodeljuju prilikom World Car Awardsa svake godine, a stvorena je kao priznanje pojedincu koji… »

Pranje motora – čime, kako, da li je rizično…

Auto blog pre 1 dan
U teoriji, situacija je ipak prilično jednostavna - ukoliko se pranje motornog prostora obavi na ispravan način i uz zaštitu osetljivih elemenata, potpuno je bezbedno. Pritom su osetljivi elementi i kontakti fabrički solidno zaštićeni od uticaja… »

Dalmatinac smislio rešenje za zaštitu auta od ogrebotina u javnoj garaži

Auto blog pre 1 dan
Fotografija iz jedne garaže u Dalmaciji postala je hit na društvenim mrežama Kada ostavljate svoj automobil u javnoj garaži ili na parkingu, uvek postoji rizik da ga napažljivi vozači koji se parkiraju pored vas ogrebu kada otvaraju vrata. Do sada… »

Evo kada vam stiže kazna za prolazak na crveno svetlo: Kako zaista rade kamere?

Telegraf pre 1 dan
Kada tačno snimaju i kako rade kamere koje beleže nedozvoljene prolaske kroz raskrsnice sa semaforima? Otkako je poslednjih meseci u Beogradu počelo uvođenje adaptibilnog sistema upravljanja saobraćajem, mnogi semafori se isključuju radi zamene… »

Automobili, najnovije vesti »