Automobili

Novo ime i rukovodstvo kompanije Stellantis stupaju na snagu

Auto magazin pre 1 dan
Kompanija Stellantis N.V. (NYSE / MTA / Euronext Paris: STLA) („Stellantis“) je objavila 17. januara da, nakon spajanja grupacija Peugeot S.A. („Groupe PSA“) i Fiat Chrysler Automobiles N.V. („FCA“) 16. januara 2021. godine, udružena… »

Dacia ima novi strateški plan - Renaulution

Auto magazin pre 1 dan
Dacia je predstavila svoj petogodišnji plan u okviru strategije Renaulution. Stvaranjem poslovne jedinice Dacia-Lada, Dacia će snažno povećati efikasnost i konkurentnost svojih proizvoda, a pritom i će proširiti ponudu... Predstavljanjem konceptnog… »

VIDEO: Ford Ranger MS-RT

Auto blog pre 1 dan
* Ford predstavlja Ranger MS-RT, razvijen u saradnji sa kompanijom MS-RT * Vozilo ima doterani prednji deo sa saćastom crnom maskom, branik sa integrisanim svetlima za maglu, proširenja blatobrana, kućišta retrovizora sa efektom ugljeničnih vlakana… »

"Ludovao" po snegu pa sleteo sa puta VIDEO

B92 pre 1 dan
Jeep Grand Cherokee je ovoga puta u glavnoj ulozi. Drifting po snegu je veoma zabavna, ali u isto vreme i veoma opasna aktivnost što će potvrditi i ovaj priloženi video snimak. Kao što možete videti, u glavnoj ulozi je Jeep Grand Cherokee čiji… »

Može li zanimljivije? Novi Moto Guzzi V85 TT je sjajan

Nova pre 1 dan
Prošlo je samo dve godine od kako nas je Moto Guzzi prijatno iznenadio sa modelom V85 TT, a već za 2021. godinu nam stiže osveženje. Realno, Moto Guzzi ništa nije morao da dira na starom V85 TT koji je popularan u celoj Evropi, pa zato pozdravljamo… »

"Ne treba očekivati novi model iz Kragujevca"

Telegraf pre 1 dan
"Planirano da se naredne godine pravi restilizovani 500L, što znači da neće biti neke velike promene u proizvodnji..." Nakon spajanja kompanija Fiat Chrysler i Groupe PSA (Peugeot Citroën) u novu kompaniju Stelantis, ne treba očekivati novi model iz… »

Električni Smart SUV za 2022. godinu

Auto blog pre 1 dan
Smart je još ranije potvrdio da priprema električni SUV za koji se kaže da će odmah biti lako prepoznatljiv kao Smart, ultra moderan, sofisticiran i napredan što se tiče mogućnosti konekcije. Sem toga, najavljuju se i superkompaktne spoljašnje… »

Revolucionarni F 100 koncept: Kako je Mercedes predvideo budućnost pre 30 godina

Total car pre 1 dan
Na prvi pogled, ovo vozilo izgleda kao „mrtvačka kola“, izašla iz nekog romana Isaka Asimova, ali ovaj revolucionarni Mercedes-Benz F100 koncept je bio vesnik mnogih inovativnih rešenja, koja su svojevremeno tretirana kao „utopijska“, da bi… »

PSA i FCA spojeni od 16. januara

Nacionalna klasa pre 1 dan
Spajanje automobilskih giganata PSA i FCA zvanično je ozvaničeno i stupa na snagu 16. januara formiranjem zajedničke kompanje Stellantis, na čijem će čelu kao direktor biti nekadašnji šef PSA Karlos Tavares. Ostale menadžerske pozicije biće… »

Najželjnije iščekivani Volkswagenov elektromobil ID. Buzz će malo da kasni s dolaskom?

Auto blog pre 1 dan
U redu, ID.3 je odličan, ID.4 još atraktivniji, ali tu je jedan iz ID porodice koji privlači još više pažnje, pišu Vrele Gume. Reč je o električnom minivanu, poznatom kao VW ID. Buzz. Njegove veze s voljenim VW Type 2 Busom su sasvim očigledne… »

Automobili, najnovije vesti »