RTV, najnovije vesti

Tusk izabran za predsednika Evropske narodne stranke

RTV pre 18 minuta
BRISEL, ZAGREB - Predsednik Evropskog saveta na odlasku Donald Tusk novi je predsednik Evropske narodne stranke (EPP), odlučili su u Zagrebu narodnjaci kojima je Tusk obećao da će se boriti protiv populista. Za Tuska je bio 491 izaslanik, a protiv 37… »

Prekvalifikacija za IT za osobe sa invaliditetom

RTV pre 2 sata
BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević posetio je Fakultet organizacionih nauka (FON) u Beogradu gde je u Istraživačko-razvojnom centru razgovarao s polaznicima prvog kruga Programa… »

Mali: Za kulturu skoro jedan odsto od ukupnog budžeta

RTV pre 2 sata
BEOGRAD - Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je "da budžet koji se izdvaja za kulturu čini skoro jedan odsto od ukupnog republičkog budžeta i da, uz povećanje plata zaposlenih u toj oblasti i ulaganja u infrastrukturu, za kulturu… »

Migrant u Sarajevu izboden oštrim predmetom

RTV pre 3 sata
SARAJEVO - Jedan migrant koji je izboden oštrim predmetom prevezen je sa Autobuske stanice u Sarajevu na Kliniku urgentne medicine radi ukazivanja medicinske pomoći. Policijska patrola je upućena na Autobusku stanicu u Sarajevu i u toku je uviđaj… »

Nacionalni savet Albanaca u Crnoj Gori: Neprihvatljivi postupci prema zastavi

RTV pre 3 sata
PODGORICA - Nacionalni savet Albanaca u Crnoj Gori saopštio je danas "da su neprihvatljivi ponovljeni postupci crnogorskih policijskih vlasti prema nacionalnoj zastavi Albanaca". Kako navode u saopštenju, koje je potpisao predsednik Saveta Faik Nika… »

Izložba fotografija proslavljenih sportista u OŠ "Dositej Obradović"

RTV pre 3 sata
NOVI SAD - U okviru proslave dana Osnovne škole "Dositej Obradović" otvorena je postavka fotografija proslavljenih sportista, učenika te obrazovne ustanove na Detelinari. Milan Gurović, Vasa Mijić, Slaviša Jokanović - samo su neka od zvučnih imena… »

Obustava saobraćaja na Irmovačkom putu zbog radova

RTV pre 3 sata
KISAČ - Zbog sanacije Irmovačkog puta, tačnije dela puta Kisač-Irmovo, od juče je obustavljen saobraćaj na toj deonici. Obustava važi do 6. decembra, a vozačima se savetuje da koriste alternativne pravce ka Stepanovićevu i Bačkom Petrovcu. Rupe… »

Ugovori polaznicima za dobrovoljno služenje vojnog roka

RTV pre 3 sata
NOVI SAD - U novosadskom Regionalnom centru Ministarstva odbrane, uručeni su ugovori polaznicima koji će od 1. decembra služiti dobrovoljni vojni rok. Takođe, onima koji su ga odslužili lane, dodeljena su priznanja. Mina Boškan jedna je od… »

AMSS: Jak vetar može stvarati probleme vozačima

RTV pre 3 sata
NOVI SAD - Kolovozi na putevima u Srbiji su suvi, ali jak vetar večeras u košavskom području može stvarati probleme vozačima, posebno onim koji upravljaju vozilima s prikolicom, kamionima i autobusima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS)… »

Narednih meseci kreću isporuke gasa Severnim tokom 2

RTV pre 4 sata
MOSKVA - Isporuke gasa gasovodom "Severni tok 2" mogle bi da počnu već narednih meseci, najavio je danas ruski ministar energetike Aleksandar Novak. "Mislim da to treba da se dogodi u narednim mesecima. Isporuke bi mogle da počnu ove godine, i to… »

Vesti dana »

Za kulturu više novca iz budžeta

Dnevnik pre 1 satjoš 31 povezana

Partizan u Top 16 fazi Evrokupa

Beta pre 36 minutajoš 26 povezanih