RTV, najnovije vesti

AKTUELNO: Koronavirus ne posustaje, među obolelima najviše osoba starosne dobi od 30 do 50 godina

RTV pre 2 minuta
BEOGRAD - Da koronavirus ne posustaje najbolje pokazuje podatak da je u kovid ambulantama na teritoriji Beograda za 24 sata pregledano 3.225 osoba. Bolnički kapaciteti popunjeni su više od 90 odsto. Koronavirus je do sada u Srbiji potvrđen kod 18.983… »

Erdogan i Tramp razgovarali o saradnji u Libiji

RTV pre 50 minuta
TRIPOLI - Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i američki predsednik Donald Tramp dogovorili su se u telefonskom razgovoru da bliže sarađuju u Libiji kako bi se osigurala trajna stabilnost u zemlji, saopštilo je tursko predsedništvo. Turska… »

Epidemiolozi: Maske smanjuju broj zaraženih

RTV pre 43 minuta
LJUBLJANA - Slovenački epidemiolozi ponovni skok broja novoinficiranih vide kao drugi talas epidemije, zbog čega su u toj zemlji ponovo uvedene pojedine restriktivne mere. Sa 34 pre dva dana, na današnjih deset slučajeva, izgleda da se stiglo samo… »

SAD: Oko 27. jula kreće ključna faza ispitivanja vakcine

RTV pre 32 minuta
VAŠINGTON - Američki farmaceutski koncern ''Moderna Inc'' saopštio je danas da od 27. jula ili oko tog datuma kreću završna klinička ispitivanja za vakcinu protiv kovida-19. Reč je o trećoj, ključnoj fazi ispitivanja na ljudima vakcine mRNA-1273… »

Šesti dan protesta protiv bugarske vlade

RTV pre 25 minuta
SOFIJA - Demonstracije protiv bugarske vlade i državnog tužioca u prestonici Sofiji i drugim bugarskim gradovima ušle su u šesti dan, izvestila je agencija BTA. "Okidač" za proteste bilo je pretresanje i zaplena materijala istražnog tima u… »

Danas 10. parlamentarni izbori u Severnoj Makedoniji

RTV pre 20 minuta
SKOPLJE - U Severnoj Makedoniji danas će biti održani 10. parlamentarni izbori od osamostaljenja te zemlje. U biračkom spisku je 1.814.263 građana sa pravom glasa, upisana su i lica koja će 15. jula napuniti 18 godina, a na izborima učestvuje 1.578… »

Poljska stvara veliku multienergetsku kompaniju

RTV pre 19 minuta
VARŠAVA - Poljska stvara veliku multienergetsku kompaniju spajanjem PKN Orlen, najveće rafinerije nafte po prihodima, sa manjom rafinerijom Lotos i proizvođačem prirodnog gasa PGNiG, najavio je potpredsednik poljske Vlade Jacek Sasin. Orlen je prošle… »

Rekordan broj preminulih u američkim državama na jugu

RTV pre 8 minuta
NJUJORK - Američke savezne države Alabama, Florida i Severna Karolina danas su zabeležile rekordan rast broja preminulih od Kovida 19. Broj slučajeva korona virusa je u porastu u većem delu SAD, a više od 20 saveznih država odlučilo je da zaustavi… »

Vučić s predstavnicima SVM i Zukorlićeve liste

RTV pre 1 sat
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se, u okviru konsultacija o formiranju nove Vlade, s predstavnicima izbornih lista "Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor“ i "Akademik Muamer Zukorlić - Samo pravo - Stranka pravde i… »

Predsednik Srbije obilazi radove na izgradnji instituta Dedinje 2

RTV pre 3 sata
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obići će radove na izgradnji Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje 2". Kako je saopšteno iz Službe za saradnju s medijima predsednika Srbije, Vučić radove na izgradnji Instituta obići će u 12… »

Vesti dana »