RTV

Formirana Samostalna srpska stranka, predsednik Andreja Mladenović

RTV pre 1 sat
BEOGRAD - Na političkoj sceni Srbije formirana je nova stranka Samostalna srpska stranka, a u saopštenju koje je potpisao njen predsednik Andreja Mladenović navodi se da je ona nastala ujedinjenjem Pokreta za razvoj Srbije, političkog pokreta… »

Deo prihoda od igara na sreću i dalje ide ugroženim grupama

RTV pre 2 sata
BEOGRAD - Ministarstvo finansija Srbije saopštilo je da će predlog Zakona o igrama na sreću koji će se uskoro naći u skupštinskoj proceduri, sadržati član kojim se određuje da se 40 odsto prihoda od igara na sreću izdvaja za ranjive grupe. Kako… »

Makron: Neću dozvoliti nijednoj zemlji da nas hrani separatizmom

RTV pre 8 sati
PARIZ - Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da će obuzdati praksu drugih zemalja da šalju imame i učitelje u Francusku, kako bi zaustavio ono što je nazvao "separatizmom". On je u trenutku kad do lokalnih izbora ima još manje od mesec dana… »

Raste broj prekršaja Kodeksa novinara Srbije

RTV pre 1 sat
BEOGRAD - Trend rasta broja prekršaja Kodeksa novinara Srbije se nastavlja, a u drugoj polovini prošle godine u osam dnevnih štampanih novina uočeno je ukupno 5.057 tekstova sa bar jednim prekršajem, saopštio je danas Savet za štampu. U odnosu na… »

Na Horgošu Albanci švercovali kozmetiku vrednu milion dinara

RTV pre 3 sata
HORGOŠ - Carinici su na prelazu Horgoš u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja kozmetike, čija je vrednost procenjena na oko milion dinara. Prekršaj je otkriven kada je sinoć oko 23 časa za kontrolu na ulazu u zemlju stigao… »

SAD uvele sankcije Rosnjeftu

RTV pre 8 sati
VAŠINGTON - SAD su uvele sankcije ogranku ruske državne naftne kompanije Rosnjeft zbog pružanja pomoći Venecueli da zaobiđe embargo na naftu. Sankcije protiv filijale Rosnjefta "Rosnjeft trejding S.A." i njenog predsednika Didijea Kazamira deo su… »

Može li Đukanović posetiti BiH mimo volje Republike Srpske?

RTV pre 38 minuta
BANJALUKA - Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će poslanici Narodne skupštine Republike Srpske odlučiti da li će crnogorski predsednik Milo Đukanović posetiti BiH. On je nakon sednice Predsedništva BiH rekao da je bio… »

Carinici zaplenili 16.000 ženskih torbi

RTV pre 1 sat
ŠID - Da se bliži 8. mart pokazuje i struktura robe zaplenjene tokom poslednjih nekoliko dana. Na Gradini su carinici zaplenili parfeme, na Horgošu dekorativnu kozmetiku, dok su na Šidu otkrili da se među prijavljenom robom u jednom brodskom… »

Čakaj: Tirana spremna za ukidanje granice sa Kosovom

RTV pre 4 sata
PRIŠTINA - Vršilac dužnosti ministra spoljnih i evropskih poslova Albanije Gent Čakaj, izjavio je danas u razgovoru sa predsednikom privremenih prištinski institucija, Hašimom Tačijem, da je Tirana spremna da, kako je kazao, "ukloni granicu sa… »

Izvestioci Saveta Evrope o Zakonu o slobodi veroispovesti

RTV pre 6 sati
PODGORICA - Bitan deo Nacrta postmonitoring izveštaja Saveta Evrope (SE) je i već usvojeni Zakon o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori u kojem izvestioci kažu da tokom monitoringa nisu dobili neka objašnjenja ni odgovore, kao i da nisu razumeli zašto… »

RTV, najnovije vesti »