RTV

Rakić: Priština isteruje Srbe iz KPS-a

RTV pre 21 sat
BEOGRAD - Upadi Rosu na sever Kosova pokazuju nameru Prištine da izmeni strukturu kosovskih policijskih snaga u ovom delu pokrajine, odnosno da iz njih potisne Srbe i da izigra Briselski sporazum, kaže predsednik Srpske liste Goran Rakić. "Podsetiću… »

Aerodromi Srbije od danas operater u "Konstantinu" i "Moravi"

RTV pre 11 sati
BEOGRAD - Privredno društvo Aerodromi Srbije d.o.o. Niš od danas je operater aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu i "Morava" u Kraljevu. Preduzeće "Aerodromi Srbije", navodi se u saopštenju, uspešno je sprovelo postupak sertifikacije za operatera na… »

Ukrajinci za mogući prekid tranzita gasa traže 11 milijardi dolara

RTV pre 20 sati
MOSKVA - Ukrajinska kompanija „Naftogas“ namerava da traži od ruske kompanije „Gasprom“ više od 11 milijardi dolara. To bi bila nadoknada za mogući prekid tranzita ruskog gasa, saopštio je izvršni direktor ukrajinske kompanije Jurij Vitrenko… »

Srbija otvara konzulat u Bariju

RTV pre 15 sati
BEOGRAD - Vlada Srbije odlučila je da se u italijanskom gradu Bariju otvori Konzulat Srbije. "Otvara se Konzulat Republike Srbije u Republici Italiji, sa počasnim konzulom na čelu, sa sedištem u Bariju, sa konzularnim područjem koje obuhvata… »

Istraživanje: Bajden favorit demokrata za predsednika

RTV pre 20 sati
VAŠINGTON - Bivši američki potpredsednik Džo Bajden povećao je prednost nad desetak drugih kandidata za demokratsku predsedničku nominaciju, pokazala je najnovija Rojtersova anketa. Prema istraživanju javnog mnjenja, 21 odsto demokrata izjasnilo se… »

Kamion usmrtio motociklistu u Novom Sadu

RTV pre 5 sati
NOVI SAD - Danas nešto pre 17 časova došlo je do teške saobraćajne nesreće u Temerinskoj ulici, prenosi portal Ns uživo. Do nesreće je došlo kada je kamion pregazio muškarca (37) koji se nalazio na motociklu. Muškarac je izgubio život na licu… »

Potpisivanje sporazuma o modernizaciji barske pruge

RTV pre 10 sati
BEOGRAD - Tokom današnje posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji potpisuju se dva važna sporazuma za srpsku železnicu, izjavila je ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović, sporazum o nastavku… »

Vremeplov: Sto godina od donošenja Deklaraciju o ujedinjenju svih Južnih Slovena

RTV pre 1 dan
NOVI SAD - Na današnji dan 1918. ghodine u Zagrebu je u Prvom svetskom ratu Narodno veće Srba, Hrvata i Slovenaca donelo Deklaraciju o ujedinjenju svih Južnih Slovena u jednu državu. Nekoliko dana kasnije delegacija Veća je u Beogradu dala izjavu o… »

Trivan dobio priznanje za džentlmena godine

RTV pre 18 sati
VRNJAČKA BANJA - Ministru zaštite životne sredine Goranu Trivanu svečano je uručeno specijalno priznanje za džentlmena godine, u okviru regionalne konferencije "Jaka žena", koja je održana u Vrnjačkoj banji. Priznanje je uručila novinarka… »

Džejn Fonda: Planiram da me hapse svakog petka

RTV pre 20 sati
VAŠINGTON - Holivudska glumica Džejn Fonda (81) izjavila je da je, inspirisana aktivizmom u borbi za očuvanje klime švedske tinejdžerke Grete Tunberg, odlučila da se vrati građanskoj neposlušnosti kojoj je bila verna u mladosti. Fonda je izjavila… »

RTV, najnovije vesti »