RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

Dragan Sikimić novi direktor Agencije za borbu protiv korupcije

RTV pre 13 sati
RTV: Dragan Sikimić novi direktor Agencije za borbu protiv korupcije
BEOGRAD - Odbor Agencije za borbu protiv korupcije danas je izabrao Dragana Sikimića za direktora, objavljeno je na sajtu te institucije. Dragana Sikimića, zamenika direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Odbor je izabrao jednoglasno, a na sednici su jednoglasno izabrani i novi predsednik... »

Male boginje od novembra dobilo 13 zaposlenih u KCS

RTV pre 12 sati
RTV: Male boginje od novembra dobilo 13 zaposlenih u KCS
BEOGRAD - U poslednja dva i po meseca male boginje registrovane su kod 13 zaposlenih u Kliničkom centru Srbije (KCS) - lekara, medicinskih sestara, laboratorijskih i rendgen tehničara i pomoćnog osoblja. Naime, kako kažu u KCS, od gotovo 7.000 zaposlenih od novembra prošle godine do danas... »

Sud usvojio žalbu, Romić i Radonjić traže ukidanje pritvora

RTV pre 16 sati
RTV: Sud usvojio žalbu, Romić i Radonjić traže ukidanje pritvora
BEOGRAD - Ustavni sud Srbije usvojio je ustavne žalbe dvojice nekadašnjih pripadnika Državne bezbednosti Milana Radonjića i Ratka Romića, optuženih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, pošto je utvrdio da im je povređeno pravo na ograničeno trajanje pritvora, pa je njihova odbrana... »

U Beogradu uhapšeni krijumčari kokaina iz Australije

RTV pre 18 sati
RTV: U Beogradu uhapšeni krijumčari kokaina iz Australije
BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su u Beogradu trojicu australijskih državljana koji su deo organizovane kriminalne grupe koja se sumnjiči za krijumčarenje... »

I novi predsednik katalonskog parlamenta za otcepljenje

RTV pre 10 sati
RTV: I novi predsednik katalonskog parlamenta za otcepljenje
BARSELONA - Novi katalonski parlament izabrao je za predsednika Rođera Torenta, koji se zalaže za otcepljenje Katalonije od Španije. To će, kako je ocenila agencija AP, garantovati nastavljanje zahteva za nezavisnost te španske severnoistočne pokrajine. Torent, član Katalonske republikanske... »

Kina: Sastanak u Vankuveru pokazao mentalitet Hladnog rata

RTV pre 18 sati
RTV: Kina: Sastanak u Vankuveru pokazao mentalitet Hladnog rata
PEKING, VANKUVER - Kina je danas saopštila da je sastanak u Kanadi povodom Severne Koreje koji je danas održan, pokazao mentalitet Hladnog rata i da bi on samo podrio rešenje pitanja Severne Koreje. Portparol Ministarstva spoljnih poslova te zemlje Lu Kang rekao je to prilikom dnevnog obraćanja,... »

MSP Rusije: Ramine izjave za nove sukobe na Balkanu

RTV pre 10 sati
RTV: MSP Rusije: Ramine izjave za nove sukobe na Balkanu
MOSKVA - Nedavne izjave albanskog premijera Edija Rame o Srbiji, u kontekstu Kosova i Makedonije, pune su nečega što bi moglo da izazove nove etničke sukobe na Balkanu i ugrožava teritorijalni integritet više država u regionu, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. "Obratili... »

Borisov: Trenutak za poruku EU Balkanu, Junker: Rešiti granice

RTV pre 14 sati
RTV: Borisov: Trenutak za poruku EU Balkanu, Junker: Rešiti granice
STRAZBUR - Pravi je trenutak da EU poruči državama zapadnog Balkana da za njih postoji evropska perspektiva, rekao je danas Bojko Borisov, premijer Bugarske koja narednih šest meseci predsedava Unijom, dok je predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker istakao da te države pre ulaska treba da... »

Prva žena mandatar u Rumuniji

RTV pre 9 sati
RTV: Prva žena mandatar u Rumuniji
BUKUREŠT - Rumunski predsednik je u sredu predložio da članica Evropskog parlamenta bude naredni premijer i potencijalno prva žena na mestu šefa vlade, javlja Asošijeted pres (AP). Predsednik Klaus Johanis imenovao je Vioriku Danciju, članicu vladajuće Socijal-demokratske partije i saradnicu... »

Krađa telefonskog kabla u RB Kolubara

RTV pre 18 sati
RTV: Krađa telefonskog kabla u RB Kolubara
BEOGRAD - U Rudarskom basenu Kolubara ukraden je sinoć telefonski kabal i komunikacija je bila obustavljena na nekoliko sati, rečeno je Tanjugu u MUP-u Srbije. Kabl je isečen oko 22 sata i posle nekoliko sati je sve normalizovano. Policija radi na rasvetljavanju krađe.... »

Paklena vrućina čeka Novaka i Monfisa

B92  pre 2 sata  još 3 povezane

Veto Ivanova na Zakon o albanskom jeziku

Danas  pre 6 sati  još 1 povezana

Vremeplov: Uspostavljeni odnosi Srbije i Italije

RTV  pre 1 sat  još 1 povezana

Malme: Eksplozija kod policijske stanice

B92  pre 4 sata  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.