RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

Počinje obeležavanje goriva u Srbiji

RTV pre 12 sati
RTV: Počinje obeležavanje goriva u Srbiji
BEOGRAD - Na pumpama u Srbiji danas bi trebalo da počne primena direktive Evropske unije (EU) o novom, jedinstvenom obeležavanju goriva, od koje se očekuje da država sigurnije naplaćuje akcize, a građani znaju šta kupuju, rekao je za Novosti Borivoje Tatić, zamenik predsednika Udruženja... »

Savez opozicije potreban u zarobljenoj državi

RTV pre 9 sati
RTV: Savez opozicije potreban u zarobljenoj državi
BEOGRAD - Savez opozicije ne bi bio potreban da Srbija ne živi u zarobljenoj državi u kojoj su zarobljene institucije, javno mnjenje, a partije nemaju mogućnost da iskazuju svoje posebnosti, ocenio je predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac. Mi nemamo takvu državu i savez je zato... »

Rebić: U oktobru 14 lažnih prijava pokušaja otmice dece

RTV pre 12 sati
RTV: Rebić: U oktobru 14 lažnih prijava pokušaja otmice dece
BEOGRAD - U poslednjih petnaest dana bilo je oko 14 lažnih prijava pokušaja otmice dece, kaže direktor policije Vladimir Rebić i dodaje da su u 90 odsto slučajeva deca izmislila događaj da bi opravdala izostanak iz škole. On je za TV Pink rekao da roditelji ne treba da zanemare priče dece da... »

Propast dogovora o Bregzitu verovatno neizbežna

RTV pre 12 sati
RTV: Propast dogovora o Bregzitu verovatno neizbežna
BRISEL - Severnoirska Demokratska unionistička partija (DUP) od čije podrške zavisi vlada britanske premijerke Tereze Mej, veruje da je propast dogovora o Bregzitu "verovatno neizbežna", izjavio je danas portparol te stranke za pitanja o Bregzitu Semi Vilson. "Kada se uzme u obzir način na koji... »

Objavljen novi Nacrt ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa

RTV pre 5 sati
RTV: Objavljen novi Nacrt ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa
BEOGRAD - Ministarstvo pravde objavilo je danas na svojoj internet prezentaciji novi Nacrt ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa koji je unapređen sa komentarima stručne javnosti koji su bili izneti na okruglom stolu Ministarstva pravde, održanom 18. oktobra u hotelu Metropol. Ministarstvo... »

MUP: Apel da se rastinje ne spaljuje

RTV pre 8 sati
RTV: MUP: Apel da se rastinje ne spaljuje
BEOGRAD - Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne spaljuju nisko rastinje na otvorenim prostorima, jer je to u prethodne dve nedelje dovelo do povećanja broja požara za čak oko sedam puta u odnosu na isti period prošle godine. Od početka oktobra... »

Jeremić: Ono što je Bler Vučiću, Kušner je Tačiju

RTV pre 2 sata
RTV: Jeremić: Ono što je Bler Vučiću, Kušner je Tačiju
NOVI SAD - Predsednik Narodne stranke Vuk Jermić negira da je plasirao lažnu vest svojom tvrdnjom da bivši premijer Velike Britanije Toni Bler vodi tajne pregovore Srbije o razgraničenju sa Kosovom i da "apsolutno" stoji iza svoje tvrdnje. "Nikad nisam rekao da Bler pregovara već da, u dogovoru... »

Jovanov: Jeremić ponovo prepričava izmišljotine i laži

RTV pre 2 sata
RTV: Jovanov: Jeremić ponovo prepričava izmišljotine i laži
BEOGRAD - Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov izjavio je danas da je sada "jasno da u (TV) emisijama koje kontrolišu (jedan od suvlasnika SBB-a Dragan) Šolak i (Dragan) Đilas (predsednika Narodne stranke) Vuka Jeremića neće ni da pitaju za šta je od... »

Rezolucija o dijalogu Beograda i Prištine i dalje na čekanju

RTV pre 8 sati
RTV: Rezolucija o dijalogu Beograda i Prištine i dalje na čekanju
PRIŠTINA - Kosovska skupština skinula je sa dnevnog reda današnje sednice rezoluciju o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. To je, kako su preneli prištinski mediji, učinjeno nakon zahteva poslanika SPD Visara Imerija, koji je zatražio odlaganje glasanja o nacrtu rezolucije. "Želeli smo... »

Grčka: Zemljotres na Halkidikiju, osetio se u Solunu

RTV pre 10 sati
RTV: Grčka: Zemljotres na Halkidikiju, osetio se u Solunu
SOLUN - Na poluostrvu Halkidiki na severu Grčke danas oko podneva zabeležen je zemljotres jačine četiri stepena Rihterove skale. ANA prenosi da je prema podacima seizmološke stanice Aristotelovog univerziteta u Solunu, epicentar potresa bio na 10 kilometara zapadno i severozapadno od grada... »

©2018 Netmark d.o.o.