RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

Opozicija: Sazvati hitnu sednicu Skupštine Srbije zbog situacije na Kosovu

RTV pre 3 sata
RTV: Opozicija: Sazvati hitnu sednicu Skupštine Srbije zbog situacije na Kosovu
BEOGRAD - Formiranje takozvane Vojske Kosova destabilizuje ceo region, poruka je opozicionih političkih partija i pokreta povodom formiranja takozvane Vojske Kosova danas u Prištini. Šest poslaničkih grupa - Demokratske stranke, Dveri, Pokreta za spas Srbije - Nova Srbija, Socijaldemokratske... »

Đurić: Tzv.vojska - okupaciona oružana formacija

RTV pre 7 sati
RTV: Đurić: Tzv.vojska - okupaciona oružana formacija
BEOGRAD - Odluka o formiranju takozvane vojske Kosova predstavlja akt protiv mira i čin političke agresije na našu zemlju, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. Kako je rekao, odluka ima za cilj da zaokruži započeti proces nasilnog odvajanja dela teritorije... »

Fabrici: EU jasna, Kosovo da poštuje Ustav

RTV pre 11 sati
RTV: Fabrici: EU jasna, Kosovo da poštuje Ustav
BEOGRAD - Pozicija Evropske unije je veoma jasna povodom formiranja kosovske vojske, mi delimo stav NATO, a to je da proces transformacije bezbednosnih snaga Kosova treba da bude inkluzivan i dugoročan, u skladu sa Ustavom, kazao je šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici. "Pozivamo Kosovo da... »

Ruski patrijarh poslao pisma verskim vođama

RTV pre 7 sati
RTV: Ruski patrijarh poslao pisma verskim vođama
KIJEV - Ruska crkva je saopštila danas da je patrijarh moskovski Kiril poslao pisma generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu, nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, francuskom predsedniku Emanuelu Makronu, papi Franji i drugim verskim vođama, zatraživši od njih da im pomognu u zaštiti... »

Sprovešćemo ono o čemu su drugi maštali

RTV pre 9 sati
RTV: Sprovešćemo ono o čemu su drugi maštali
NOVI SAD - Vlada Srbije namerava da sprovede program ekonomskih i strukturnih reformi koje bi trebalo maksimalno da poboljšaju privredni ambijent u naredne tri godine, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali. Na prezentaciji dokumenta "Program ekonomskih reformi i predlog strukturnih... »

Na Balkanu sledeći sukob NATO i Rusije?

RTV pre 14 sati
RTV: Na Balkanu sledeći sukob NATO i Rusije?
NJUJORK - U opširnoj analizi povodom pokretanja Akcionog plana za članstvo (MAP) BiH u NATO, američka agencija Blumberg upozorava da bi sledeći sukob NATO sa Rusijom mogao da se vodi na Balkanu, navodeći da se Alijansa nada da će primiti još članica sa Balkana, gde je "upletena u borbu za... »

Simić: Oči Srba uprte u Vučića i Vojsku Srbije

RTV pre 12 sati
RTV: Simić: Oči Srba uprte u Vučića i Vojsku Srbije
BEOGRAD - Potpredsenik Srpske liste Igor Simić kaže da Srbi na KiM moraju da sarađuju sa KFOR-om, ali da su njihove nade i oči uprte u predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vojsku Srbije. On je naglasio da je predsednik Srpske liste i kriznog štaba Goran Rakić imao sinoć razgovor sa... »

Mirno jutro posle novih demonstracija u Budimpešti

RTV pre 12 sati
RTV: Mirno jutro posle novih demonstracija u Budimpešti
BUDIMPEŠTA - Na Tgu Koštut ispred parlamenta, u okolnim ulicama i na dva mosta, Margitinom i Lančanom, nema nikakvih tragova sinoćnih demonstracija, nastavlјenih nakon što su u sredu usvojene izmene Zakona o radu. Sve je očišćeno, samo se vidi pojačano prisustvo policije oko zdanja... »

Republika Srpska će razmotriti izlazak iz Oružanih snaga BiH

RTV pre 3 sata
RTV: Republika Srpska će razmotriti izlazak iz Oružanih snaga BiH
BANJALUKA - Republika Srpska (RS) će ispitati mogućnosti za izlazak iz sporazuma, koji je predvideo stvaranje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, rekao je danas predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik. On je rekao da su ranije predstavnici vlasti RS "bili prisiljeni na... »

U nedelju lokalni izbori u četiri opštine

RTV pre 14 sati
RTV: U nedelju lokalni izbori u četiri opštine
BEOGRAD - U četiri lokalne samouprave - Lučanima, Kladovu, Doljevcu i Kuli u nedelju, 16. decembra, održavaju se lokalni izbori, a izborna tišina počela je da teče od ponoći. Na redovnim lokalnim izborima u Lučanima učestvuje osam izbornih lista. To su: "Aleksandar Vučić - zato što... »

©2018 Netmark d.o.o.