RTV

Dani Evrope u 11 gradova Srbije

RTV pre 1 sat
BEOGRAD - Povodom 9. maja, Dana Evrope, Delegacija Evropske unije u Srbiji organizovaće niz događaja u 11 gradova u Srbiji. Ovaj praznik prilika je za podsećanje na Šumanovu dekalaraciju, prvi temeljni dokument o nastajanju današnje EU, uz… »

Irak: Napad bespilotnom letelicom na vazduhoplovnu bazu

RTV pre 9 sati
BAGDAD - Na meti napada bespilotnom letelicom našla se iračka vazduhoplovna baza Ain al-Asad u zapadnom Iraku u kojoj su stacionirane snage SAD sa jedinicama drugih stranih država, ali nije bilo povređenih, izjavio je portparol koalicije koju predvode… »

Predsednik Srbije uručuje orden nobelovcu Handkeu

RTV pre 2 sata
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa istaknutim austrijskim piscem Peterom Handkeom, kome će uručiti Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena. Vučić će se sa Handkeom, dobitnikom Nobelove nagrade za književnost… »

Selaković čestitao Lavrovu Dan pobede nad fašizmom

RTV pre 3 sata
BEOGRAD - "Ruski narod i drugi narodi Sovjetskog Saveza su herojskom odbranom svoje otadžbine u Drugom svetskom ratu pobedili, ne samo agresora, već i neprijatelja čitavog slobodnog čovečanstva", navodi se u čestitki koju je povodom Dana pobede nad… »

Kina: Učitelj "skalpirao" đaka zbog priče na času

RTV pre 1 sat
PEKING - Učitelj u centralnoj Kini je navodno povukao za kosu devetogodišnjeg učenika tako jako da mu je delimično odvojio skalp i izazvao unutrašnje krvarenje u glavi, prenosi londonski Independent. Lekari kažu da su dečakov skalp i lobanja bili… »

Bajden: Oporavak SAD je dugotrajan posao

RTV pre 2 sata
VAŠINGTON - Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da brojka od 266.000 novootvorenih radnih mesta tokom aprila nije razočaravajuća, već dobar pokazatelj da su SAD na pravom putu i da predstoji još mnogo posla. Bajden se obratio pošto je… »

Titula Evropske prestonice kulture predata Novom Sadu

RTV pre 5 sati
NOVI SAD - Titula Evropske prestonice kulture sinoć je predata gradovima koji će biti njeni nosioci 2022. godine – Novom Sadu (Srbija), Ešu (Luksembrug) i Kaunasu (Litvanija). Titulu su predali hrvatska Rijeka i irski Golvej, a svečana ceremonija… »

Putin čestitao Dan pobede nad fašizmom - Ne sme se dozvoliti prekrajanje istorije

RTV pre 5 sati
MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, 9. maj, liderima članica Zajednice nezavisnih država (ZND), republika nekadašnjeg Sovjetkog Saveza, kao i predsednicima Abhazije i Osetije, i… »

Da Vinčijev crtež obara aukcijski rekord od 16,8 miliona dolara

RTV pre 5 sati
LONDON - Crtež medveđe glave slavnog italijanskog slikara Leonarda da Vinčija bi mogla da dostigne cenu od 16,7 miliona dolara, što bi mogao da bude rekord u ovoj kategoriji, saopštili su iz britanske aukcijske kuće Kristis. Dužine samo sedam… »

Svetski dan Crvenog krsta

RTV pre 12 sati
BEOGRAD - U Srbiji je svaki četvrti stanovnik tokom prošle godine dobio neki vid pomoći od Crvenog krsta, čime je ta organizacija svojim humanitarnim programom stigla do milion i po ljudi kojima je pomogla. Ovo je navedeno u saopštenju koje je Crveni… »

RTV, najnovije vesti »