RTV

Produktna berza: Cena kukuruza u blagom padu

RTV pre 9 sati
NOVI SAD - Sojinim zrnom trgovalo SE u cenovnom rasponu od 75 do 78 din/kg bez PDV-a, pa ta uljarica nije zabeležila dalji pad cene, dok međugodišnje sojino zrno ima rast cene od 80,95 procenata. Berzanski ugovori za pšenicu su zaključeni u cenovnom… »

Region: Ulazak u Sloveniju bez karantina, blaže mere u još dve zemlje regiona

RTV pre 10 sati
LjUBLjANA - Slovenija je ublažila mere koje se odnose na ulazak u zemlju i otvorila granice za putnike iz više evropskih regiona i država bez obaveznog karantina, a među njima je i Srbija. Srbija, jadranski deo Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Češka… »

Akademac: Zdravo zemljište - zdravi ljudi

RTV pre 15 sati
NOVI SAD - Tokom prošlogodišnjeg karantina mogli smo se suočiti sa činjenicom koliko je važna i zemlja i hrana to jest poljoprivreda. Pitali smo prof.dr Gorana Jaćimovića koliko je važan naučni aspekt i potreba društva za univerzitetski… »

Dokument: "Ne gledam tv program, ali znam da ne valja" (RTV1,12.30)

RTV pre 16 sati
NOVI SAD - Mogu li javni servisi da se održe i pored besparice, interneta, političkog pritiska, i da imaju važnu kulturnu funkciju? Koliko je javni servis ogledalo našeg društva? Šta uraditi da se javni servis probije u moru komercijalnih programa… »

Agencija za lekove odobrila "Fajzerovu" vakcinu za decu od 12 do 15 godina

RTV pre 1 dan
BEOGRAD - Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) odobrila je primenu vakcine protiv kovida 19 proizvodaca "Fajzer-Bionteh" za uzrast od 12 do 15 godina starosti, saopšteno je danas iz ALIMS-a. Agencija je danas razmatrala dopunu dozvole za… »

Veliko nevreme sa gradom pogodilo područje Srema, ispaljeno 838 protivgradnih raketa

RTV pre 24 sata
KLENAK - Nezapamćeno nevreme protutnjalo je danas nad Sremom, pretežno nad područjem rumske opštine. Pričinjena je velika materijalna šteta, pre svega na usevima. Na razbijanju gradonosnih oblaka jutros su delovala čak dva radarska centra, a… »

Počeo Samit G7, Džonson poželeo dobrodošlicu liderima

RTV pre 1 dan
LONDON - Britanski premijer Boris Džonson poželeo je dobrodošlicu liderima grupe G7 na početku samita u Kornvolu. On je rekao da je ovo sastanak koji je bio neophodan kako bi se naučile lekcije u vezi pandemije korone. Kako je Rojters preneo… »

Tužilaštvo: Inspektor za krvne i seksualne delikte sutra na saslušanju

RTV pre 1 dan
BEOGRAD - Inspektor za krvne i seksualne delikte u SBPOK Božidar Stolić, koji je sinoć uhapšen, biće saslušan u subotu pre podne u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Stolić se sumnjiči za krivično delo zloupotreba službenog položaja, rekla… »

Samit G7: Povratak Amerike na velika vrata

RTV pre 1 dan
NOVI SAD - Na jugozapadu Engleske u Kornvolu, održava se trodnevni Samit lidera G 7, kojim predsedava Velika Britanija i ima za cilj da ujedini vodeće demokratije kako bi pomogle svetu u otklanjanju posledica pandemije korona virusa. Prošle godine, u… »

Eparhija raško-prizrenska: Kakvo je to društvo u kome se SPC preti zbog verskog obreda unutar svog hrama

RTV pre 1 dan
PRIŠTINA - Eparhija raško-prizrenska saopštila je danas da je proslavljanje verskih praznika u objektima koji su vlasništvo SPC pitanje fundamentalnih verskih prava koja su zakonski regulisana i moraju da budu poštovana bez ikakvog uslovljavanja… »

RTV, najnovije vesti »