RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

Vremeplov: Umro Petar Preradović

RTV pre 1 dan
RTV: Vremeplov: Umro Petar Preradović
NOVI SAD - Na današnji dan 1872. godine umro je Petar Preradović, književnik, jedan od najznačajnijih pesnika epohe ilirizma, čija se lirika kreće od zanosnog rodoljublja do krajnjeg pesimizma. Posle završene Vojne akademije u Vinernojštatu, iako rođen kao Srbin, zbog napredovanja u... »

Festival klasične muzike "NEO" u Novom Sadu

RTV pre 23 sata
RTV: Festival klasične muzike "NEO" u Novom Sadu
NOVI SAD - Festival klasične muzike "NEO" biće održan od 19. avgusta do 15. septembra na više lokacija u Novom Sadu, saopštili su organizatori. Sa četiri orkestra, večerima kamerne muzike, koncertima mladih talenata, premijerama domaćih i delima najpoznatijih svetskih kompozitora, uz više... »

Pileće meso najčešće na stolu

RTV pre 16 sati
RTV: Pileće meso najčešće na stolu
NOVI SAD - Domaćinstvo u Srbiji prosečno godišnje potroši oko 112 kilograma mesa. Najviše se koristi piletina, 50 kilograma godišnje. Sledi svinjsko, pa goveđe, a tek onda ostale vrste mesa. Kakvo meso kupujemo i konzumiramo?... »

Sombor: Umetnost se stvara i u zatvoru

RTV pre 21 sat
RTV: Sombor: Umetnost se stvara i u zatvoru
SOMBOR - Umetnička dela mogu se stvarati i u prostoru kakav je zatvor. U toj misiji istrajava već 23 godine Kazneno-popravni zavod u Somboru koji svake godine oragnizuje slikarsku koloniju Elan. Ove godine u radu kolonije čuestvovalo je četrdesetak profesora likvnih akademija, akademskih... »

U Nišu "Dani bureka"

RTV pre 21 sat
RTV: U Nišu "Dani bureka"
NIŠ - U Nišu su počeli dani bureka. Predhodne dve večeri za osminu tepsije ovog specijaliteta čekalo se u redu i više od pola sata. Pored niških majstora, veštinu pravljenja bureka pokazali su i gosti i iz Bugarske, Makedonije i Grčke. Popularna burekdžijada u Nišu trajće do nedelje... »

Srbi iz cele Amerike na Serb Festu u Čikagu

RTV pre 23 sata
RTV: Srbi iz cele Amerike na Serb Festu u Čikagu
ČIKAGO - Tradicionalni srpski festival "Serb Fest", koji se već 28 godina održava u Čikagu, okupio je ovog avgusta Srbe iz cele Amerike, prenosi Srpska televizija. Serb Fest je trajao tri dana, a bilo je zabave za sve uzraste. Nastupalo je nekoliko orkestara narodne muzike, tamburaši, folklor,... »

Pesme Arete Frenklin stvorene da hrane naše duše

RTV pre 1 dan
RTV: Pesme Arete Frenklin stvorene da hrane naše duše
BEOGRAD - Čini mi se da su njene pesme oduvek bile tu, da su stvorene da bi ostale deo naše životne matrice i da bi hranile naše duše, kazao je danas Tanjug Ivan Ilić, dirigent Big Benda RTS-a, povodom smrti američke soul dive Arete Frenklin. Ilić napominje da je Areta Frenklin poput svih... »

Preminuo Vilijam Bil Terbo najbliži rođak Nikole Tesle

RTV pre 1 dan
RTV: Preminuo Vilijam Bil Terbo najbliži rođak Nikole Tesle
NJU DŽERZI - Najbliži, do sada, živi rođak Nikole Tesle, Vilijam Bil Terbo, preminuo je 14. avgusta u svojoj kući u Nju Džerziju, u svojoj 89 godini, saznaje Tanjug iz izvora bliskih porodici. Nikola Tesla je imao brata Daneta i tri sestre, najstariju Milku, stariju Angelinu i najmalđu... »

Praznik Sent Ištvan obeležen u Subotici

RTV pre 18 sati
RTV: Praznik Sent Ištvan obeležen u Subotici
SUBOTICA - Nacionalni praznik Mađara Sent Ištvan danas je obeležen u Subotici i na Paliću u organizaciji Saveza Vojvođanskih Mađara. Obeležavanje praznika počelo je svetom misom, koja je održana u katedrali Svete Terezije pred velikim brojem vernika iz cele Vojvodine. Nakon mise, svečanost... »

"Seljačka žurka" u Mokrinu čuva tradiciju

RTV pre 18 sati
RTV: "Seljačka žurka" u Mokrinu čuva tradiciju
KIKINDA - Pored modernih, urbanih manifestacija, festivala, događaja u duhu vremena u kojem živimo, uporni Mokrinčani već deset godina priređuju "Mokrinski seljački parti". Seljačka žurka pod otvorenim nebom okupila je na severu Banata brojne ekipe i takmičare u zanimljivim, pomalo... »

©2018 Netmark d.o.o.