RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

Meksiko Siti: Pucnjava ispred rezidencije kardinala

RTV pre 19 sati
RTV: Meksiko Siti: Pucnjava ispred rezidencije kardinala
MEKSIKO SITI - Ispred kuće kardinala Norberta Rivere u Meksiko Sitiju došlo je do pucnjave, u kojoj je ubijen njegov telohranitelj, saopštile su gradske vlasti, a motiv oružanog napada na kardinalovu rezidenciju nije poznat. Kardinal Rivera (76), gradski nadbiskup u penziji i uticajna ličnost u... »

Mladi rukometaši iz Dortmunda u poseti Novom Sadu

RTV pre 13 sati
RTV: Mladi rukometaši iz Dortmunda u poseti Novom Sadu
NOVI SAD - Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević primio je u Gradskoj kući mlade rukometaše iz Dortmunda koji, u okviru sportske saradnje između gradova pobratima, kao gosti Gradskog rukometnog saveza, borave u Novom Sadu. "Novi Sad i Dortmund već 36 godina neguju izuzetan,... »

Zaječar: Najglumac Borko Perić, a predstava "Balkanski špijun"

RTV pre 6 sati
RTV: Zaječar: Najglumac Borko Perić, a predstava "Balkanski špijun"
ZAJEČAR - Na 27. pozorišnom festivalu "Dani Zorana Radmilovića", koji je večeras završen u Zaječaru, za najboljeg glumca proglašen je Borko Perić iz Satiričkog kazališta "Kerempuh" iz Zagreba, a najbolja predstava po izboru publike je "Balkanski špijun" beogradskog Narodnog pozorišta.... »

Promocija knjige generala Pavkovića na Sajmu u Beogradu

RTV pre 7 sati
RTV: Promocija knjige generala Pavkovića na Sajmu u Beogradu
BEOGRAD - Na Sajmu knjiga u Beogradu danas je, u okviru edicije "Ratnik" Medija centra "Odbrana", predstavljen ratni dnevnik komandanta 3. armije Vojske Jugoslavije tokom NATO bombardovanja 1999. godine, general-pukovnika Nebojše Pavkovića, kojeg je Haški tribunal osudio na 22 godine zatvora.... »

Venecijanska komisija: Ispunjene sve preporuke

RTV pre 12 sati
RTV: Venecijanska komisija: Ispunjene sve preporuke
STRAZBURG/BEOGRAD - Venecijanska komisija (VK) objavila je danas na svom sajtu da je tekst amandmana na Ustav Srbije koje je izradilo Ministarstvo pravde usklađeni sa preporukama te komisije datim u mišljenju iz juna ove godine. Nakon detaljne analize preporuka i amandmana, Venecijanska komisija... »

Sledeće lansiranje "Sojuza" u novembru

RTV pre 13 sati
RTV: Sledeće lansiranje "Sojuza" u novembru
MOSKVA - Lansiranje rakete-nosača Sojuz-FG, prvo nakon incidenta koji se dogodio 11. oktobra, zakazano je za 18. novembar, izjavio je danas neimenovani izvor iz raketno-svemirske industrije Rusije. "Lansiranje rakete Sojuz-FG preliminarno je planirano za 18. novembar", kazao je taj izvor i istakao... »

Počeo da radi instant sistem plaćanja, plate moguće i vikendom

RTV pre 14 sati
RTV: Počeo da radi instant sistem plaćanja, plate moguće i vikendom
BEOGRAD, - Poslodavci u Srbiji moći će ubuduće svojim zaposlenima da isplaćuju zarade i neradnim danima, čak i noću, a građani će istog trenutka na svojim računima imati uplaćeni novac. Ovo omogućava novi "instant" platni sistem, koji je pušten u rad danas u 10 časova. Do sada, praksa... »

Suša smanjila nivo Velike Morave

RTV pre 17 sati
RTV: Suša smanjila nivo Velike Morave
JAGODINA - Velika Morava zbog dugotrajne suše nikada nije bila plića i to celim tokom, od sastava kod Stalaća do ušća u Dunav, a na mnogim mestima može se pregaziti, izjavili su danas Tanjugu, ribari na ovoj reci. "Živim uz Moravu, uz nju sam ostario, znam sve njene ćudi, ali ne pamtim da je... »

Dodik i Čović dogovorili formiranje programske koalicije

RTV pre 21 sat
RTV: Dodik i Čović dogovorili formiranje programske koalicije
BANJALUKA - Izabrani srpski član u Predsedništvu Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik, sastao se u nedelju uveče u Banjaluci s liderom HDZ-a Draganom Čovićem na neformalnom sastanku, na kome su se dogovorili da se što hitnije formira programska koalicija, javlja RTRS. Čović je... »

Vremeplov: Preminuo Bora Stanković

RTV pre 1 dan
RTV: Vremeplov: Preminuo Bora Stanković
BEOGRAD - Na današnji dan 1927. godine preminuo je srpski pisac Borisav Stanković, poeta ljudskih strasti, prolaznosti života i ljudske tragike, dubok analitičar društvenih procesa i psiholoških tipova. Opisivao je rodno Vranje i degeneraciju starih trgovačkih porodica, patrijarhalnu... »

©2018 Netmark d.o.o.