RTV

I neandertalci su sahranjivali svoje mrtve sa cvećem?

RTV pre 9 sati
VAŠINGTON - Skelet neandertalca otkriven u pećini Šanidar u Iraku koja je već poznata po fosilima izumrlih rođaka naše vrste pruža nove dokaze da su oni sahranjivali svoje mrtve, kao i da su u tim ritualima koristili cveće, saopštili su… »

Vremeplov: Umro Kosta Trifković

RTV pre 17 sati
NOVI SAD - Na današnji dan1875. godine umro je srpski pisac Kosta Trifković, komediograf koji je realistički oslikao naravi srpske Vojvodine polovinom 19. veka. Gimnaziju je učio u Novom Sadu, Vinkovcima i Pešti, a nakon okončanja pomorske škole… »

Zbog rekonstrukcije Doma zdravlja na Limanu 4 sve službe premeštene po drugim ambulantama

RTV pre 29 minuta
NOVI SAD - Rekonstrukcija objekta Doma zdravlja na Limanu 4 počinje sutra i trajaće, kako je najavljeno, 400 dana. Zbog zatvaranja objekta, medicinski timovi biće raspoređeni po drugim ambulantama. Oko 360 medicinskih radnika biće raspoređeno po… »

Isplata rata stipendija nadarenim učenicima i studentima

RTV pre 7 sati
BEOGRAD - Isplata četvrte i pete mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim učenicima, za školsku 2019/2020. godinu, počeće danas, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Danas počinje i isplata druge i treće mesečne… »

Potraga za Aleksandrom i dalje traje, porodica moli za pomoć

RTV pre 5 sati
NOVI SAD - Potraga za Aleksandrom Vlajićem (47) koji je nestao 14. februara nakon što je ispao iz čamca na Dunavu u blizini restorana "Šaran" i dalje traje. Porodica i prijatelji mole sve vlasnike vikendica, pecaroše i vlasnike plovnih objekata da… »

Glavni državni tužilac Hrvatske priznao da je mason, Plenković traži ostavku

RTV pre 5 minuta
ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je danas da će Vlada, ako glavni državni tužilac Dražen Jelenić sam ne podnese ostavku, na sutrašnjoj sednici predložiti Saboru da ga smeni. "Stav je Vlade da je najprimerenije da Jelenić sam… »

Srpski parlamentarci s nemačkim poslanikom Nojem

RTV pre 33 minuta
BEOGRAD - Članovi parlamentarnih Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i Odbora za spoljne poslove sastali su se danas u Domu Narodne skupštine Srbije s poslanikom nemačkog Bundestaga Aleksanderom Nojem iz stranke Levica (Di Linke). Kako je… »

Teški pregovori oko budžeta EU

RTV pre 40 minuta
BRISEL - Lideri Evropske unije na vanrednom samitu 20. februara u Briselu pokušaće da približe pozicije oko EU budžeta za period 2021-2027. Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel naglašava da su u pitanju tradicionalno "najteži pregovori" sa… »

EU tim za Strateške komunikacije o događajima u Crnoj Gori i "srpskim lažnim vestima"

RTV pre 17 minuta
BRISEL - Dezinformacije o crnogorskom Zakonu o slobodi veroispovesti dovele su do jačanja tenzija između Srbije i Crne Gore, a EU tim za Strateške komunikacije, pozivajući se na crnogorske izvore, navodi da je većina "lažnih vesti" došla iz medija… »

Pančevo: Ukoro gotova nova zgrada Zavoda za javno zdravlje

RTV pre 53 minuta
PANČEVO - Nova zgrada Zavoda za javno zdravlje Pančeva bi uskoro trebalo da bude završena. Novac je obezbeđen iz republičkog budžeta i u toku su pripreme za raspisivanjne tendera za izvođača radova. Zavod za javno zdravlje Pančevo je jedna od tri… »

RTV, najnovije vesti »