RTV » Vesti dana

http://www.rtv.rs

RTV

Godišnjica ubistva Srba u Paulin Dvoru

RTV pre 13 sati
RTV: Godišnjica ubistva Srba u Paulin Dvoru
BEOGRAD - Danas se navršava 27 godina od upada pripadnika Hrvatske vojske u kuću Andrije Bukvića u selu Paulin Dvor kod Osijeka, u kojoj su bili u nekoj vrsti kućnog pritvora meštani uglavnom srpske nacionalnosti i zbog odmazde za smrt saborca, iz automatskog oružja i ručnim granatama, ubili... »

Vremeplov: Miloš Obrenović ponovo postao knez

RTV pre 1 dan
RTV: Vremeplov: Miloš Obrenović ponovo postao knez
BEOGRAD - Na današnji dan 1858. Godine - Svetoandrejska skupština zbacila je s prestola srpskog kneza Aleksandra Karađorđevića. Miloš Obrenović je ponovo postao knez, a za njegovog naslednika proglašen je Milošev mlađi sin, potonji knez Srbije Mihailo Obrenović. Danas je utorak, 11.... »

Devet decenija Vazduhoplovnog saveza Vojvodine

RTV pre 12 sati
RTV: Devet decenija Vazduhoplovnog saveza Vojvodine
NOVI SAD - Svečanom Skupštinom u amfiteatru SPC "Vojvodina", danas je obeleženo 90 godina postojanja i rada Vazduhoplovnog saveza Vojvodine. Prisutne članove Saveza, kao i goste, pozdravio je predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić, istakavši da bi 90 godina bilo zabeleženo... »

Šarčević: Ispit za licence za direktore nije formalnost

RTV pre 12 sati
RTV: Šarčević: Ispit za licence za direktore nije formalnost
NOVI SAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević prisustvovao je danas u Novom Sadu polaganju prvog ispita za licence za direktore obrazovanih ustanova na teritoriji Vojvodine. "Ovo je prvi put da se radi velika depolitizacija rukovođenja školama. Direktor će biti... »

Nagrade "Turistički cvet" kompanijama, organizacijama i pojedincima

RTV pre 11 sati
RTV: Nagrade "Turistički cvet" kompanijama, organizacijama i pojedincima
BEOGRAD - Turistička organizacija Srbije dodelila je prestižne godišnje nagrade "Turistički cvet" najzaslužnijim kompanijama, organizacijama i pojedincima, za razvoj turizma u našoj zemlji. Među nagrađenima su i Turistička organizacija Novog Sada, koja je dobila nagradu za najbolju... »

Snežna oluja u Severnoj Karolini, tri osobe nastradale

RTV pre 13 sati
RTV: Snežna oluja u Severnoj Karolini, tri osobe nastradale
ATLANTA - Najmanje tri osobe su nastradale, a na hiljade domova je ostalo bez struje u Južnoj i Severnoj Karolini i Virdžiniji nakon što je sneg naneo 60 centimetara pokrivača. Jedna osoba je preminula zbog srčane bolesti dok je bila na putu za sklonište, dok je druga osoba smrtno bolesna... »

Čačak: Nova strafo stanica za nove investitore

RTV pre 14 sati
RTV: Čačak: Nova strafo stanica za nove investitore
ČAČAK - V.d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić pustio je danas u rad veliku trafo stanicu "Preljina" u industrijskoj zoni kod Čačka, u koju je do sada uloženo više od 160 miliona dinara. Grčić je nakon puštanja pod napon TS (snage 35/10 kilovata) rekao da je puštanje u rad... »

Uskoro Vlada Republike Srpske

RTV pre 18 sati
RTV: Uskoro Vlada Republike Srpske
BANJA LUKA - Predsednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović izjavila je da je "zadovoljna što je RS još jednom pokazala politički i demokratski kapacitet brzim konstiuisanjem Narodne skupštine, Saveta naroda i izborom delegata za Dom naroda BiH". "Narodna skupština Republike Srpske je... »

Bački Jarak dobija kanalizaciju, Temerin prečistač

RTV pre 12 sati
RTV: Bački Jarak dobija kanalizaciju, Temerin prečistač
BAČKI JARAK - Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, obišao je danas, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vukom Radojevićem, radove na izgradnji kanalizacione mreže u četiri ulice u Bačkom Jarku. Radove u vrednosti od oko 24 miliona... »

Kosovska policija: Zaplena 13 grla stoke, sumnja na šverc

RTV pre 10 sati
RTV: Kosovska policija: Zaplena 13 grla stoke, sumnja na šverc
KOSOVSKA MITROVICA - Kosovska policija saopštila je danas da je "zaplenila 13 grla stoke zbog sumnje da su švercovana iz Srbije", prenosi "Radio Kontakt Plus". U saopštenju kosovske policije se precizira da je juče "zaustavila kamion sa kosovskim registarskim oznakama, kojim je upravljao... »

©2018 Netmark d.o.o.