Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Načelnici generalštabova Rusije i Turske razmatrali situaciju u Siriji

Sputnik pre 21 sat
Načelnik Generalštaba Vojske Rusije Valerij Gerasimov i njegov turski kolega Hulusi Akar razgovarali su o situaciji u Siriji i obezbeđivanju funkcionisanja zona deeskalacije u zemlji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Ministarstvo navodi da je sastanku prisustvovao i direktor Nacionalne... »

Američki Senat odobrio zakon za obnovu prisluškivanja stranih državljana u inostranstvu

Sputnik pre 23 sata
Senat SAD je odobrio zakon o ponovnom odobrenju operacija prisluškivanja stranih državljana u inostranstvu, koje sprovode pojedine američke obaveštajne agencije, javlja AP. Za šestogodišnje produženje programa glasalo je 65 senatora, a 34 je bilo protiv. Sledeći korak je da zakon u Beloj... »

Lavrov: Postoji rizik širenja hemijskog terorizma van Bliskog istoka

Sputnik pre 23 sata
Moskva poziva da se uzmu u obzir stvarni rizici širenja hemijskog terorizma izvan Bliskog istoka, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na zasedanju Saveta bezbednosti UN o problemima neširenja oružja za masovno uništenje. „Ne smeju se ignorisati stvarni rizici širenja... »

Lavrov: Rusija se ne pridružuje Sporazumu o zabrani nuklearnog oružja

Sputnik pre 24 sata
Rusija ne planira da se pridruži Sporazumu o zabrani nuklearnog oružja, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na zasedanju Saveta bezbednosti UN. „Polazimo od činjenice da je potpuna eliminacija nuklearnog oružja moguća samo u kontekstu opšteg i potpunog razoružanja, u... »

Rusija: Zakon o reintegraciji Donbasa — lažan put i komplikacije u Ukrajini

Sputnik pre 1 dan
Zakon o reintegraciji Donbasa koji je usvojio Kijev značajno će zakomplikovati situaciju u Ukrajini, smatra stalni predstavnik Rusije u Kontakt-grupi za rešavanje situacije u Donbasu Boris Grizlov. Grizlov je naveo da usvajanje tog zakona za Rusiju, koja je proglašena za „agresora“,... »

Savez novinara Rusije: Evropski parlament vodi „lov na veštice“

Sputnik pre 1 dan
Poziv poslanika Evropskog parlamenta da se povećaju izdvajanja za borbu protiv ruskih medija je zgodan trik, pošto Zapad može da opravda sve svoje neuspehe „ruskom pretnjom“, ali će pre ili kasnije (EP) izgubiti strpljenje evropskih poreskih obveznika koji nastavljaju da plaćaju skupi... »

Gutereš: Između SAD i Rusije slabi poverenje u nuklearnom pitanju

Sputnik pre 1 dan
Generalni sekretar UN Antonio Gutereš izjavio je da slabi poverenje između SAD i Rusije u pogledu nuklearnih i drugih pitanja. „Poverenje o nuklearnim i drugim pitanjima između Sjedinjenih Američkih Država i Rusije nastavlja da opada“, istakao je Gutereš i dodao da su „ugrožene važne... »

Kolorado protiv Kapitol hila: Ne damo „travu“ ni za živu glavu

Sputnik pre 1 dan
Od osam saveznih američkih država koje su legalizovale marihuanu za rekreativnu upotrebu zbog medicinskih svojstava biljke, Kolorado je javno odbacio diktat Kapitol hila, u kojem se preti povratkom „rata protiv droga“. U odgovoru na saopštenje američkog državnog tužioca Džefa Sešnsa koji... »

Euleks: Priština odlučuje o učešću Srbije u istrazi o ubistvu Ivanovića

Sputnik pre 1 dan
U vezi sa zahtevom Srbije za učešće srpskih državnih organa u istrazi o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, misija Evropske unije na Kosovu Euleks saopštila je da o tom zahtevu odlučuju kosovske vlasti. „Misija Euleks ne donesi odluke ove prirode. Lokalne vlasti... »

Hjuman rajts voč: Srbi i Romi u Hrvatskoj i dalje trpe diskriminaciju i govor mržnje

Sputnik pre 1 dan
Hrvatska je do avgusta 2017. primila 1.262 zahteva za azil, a neki oblik zaštite dobilo je tek 76 tražilaca azila, dok je do kraja septembra iz Grčke i Italije prema odluci EU o veličini kvota preuzela 78 azilanata. To u svom najnovijem izveštaju o stanju ljudskih prava u svetu piše „Hjuman... »

©2018 Netmark d.o.o.