Sputnik

Protest opozicije u Kijevu uoči samita „normandijske četvorke“

Sputnik pre 1 dan
Na Trgu nezavisnosti u Kijevu održan je protest opozicije uoči samita „normandijske četvorke“. Demonstranti su uzvikivali parolu „Crvene linije za Zelenskog“. Prema rečima organizatora, na skupu se okupilo nekoliko hiljada ljudi. Prisutni su… »

Turski ekspert: NATO više ne zadovoljava turske bezbednosne potrebe

Sputnik pre 1 dan
Turska je, od pristupanja NATO-u, jedna od njegovih najvernijih članica, ali danas Alijansa više ne zadovoljava turske bezbednosne potrebe, tvrdi bivši savetnik turskog premijera Mehmet Ogutču, predsednik Bosforskog energetskog kluba i ekspert u… »

Pero Zubac: Mesi i Đoković će obeležiti 21. vek /video/

Sputnik pre 1 dan
Pesnik Pero Zubac otkrio je u intervjuu za Sputnjik zašto je pesma za njega odbrana od samoće, kog književnika bi voleo da upozna i šta bi prodiskutovao sa njim, ali i postoje li dobri pesnici među svetskim političarima. Sa autorom čuvenih… »

Tramp: Kim Džong Un rizikuje da izgubi sve

Sputnik pre 1 dan
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da ne veruje u neprijateljske namere severnokorejskog lidera Kim Džong Una i pozvao ga je da se reši nuklearnog oružja „kako je obećano“. „Kim Džong Un je suviše pametan i ima previše toga da… »

Crna Gora spremila novi plan za brutalnu otimačinu svetinja Srpske pravoslavne crkve

Sputnik pre 1 dan
Predlog novog zakona o slobodi vjeroispovesti, koji bi trebalo da bude usvojen u Skupštini Crne Gore krajem decembra, najnepovoljniji je do sada tekst koji je uperen protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC). Vlada Crne Gore utvrdila je „Predlog zakona o… »

Najveće ostrvo na svetu nova meta Amerike /foto/

Sputnik pre 1 dan
Ocene o mentalnom zdravlju Donalda Trampa pljuštale su sa svih strana, što po društvenim mrežama, što u komentarima na objavu vesti kako Amerika namerava da kupi Grenland. Uglavnom, sve se svodilo na traženje odgovora na pitanje: da li je predsednik… »

Ratni američki brod potopio brod u Atlantiku /foto/

Sputnik pre 1 dan
Južna komanda mornaričkih snaga SAD potvrdila je da je ratni brod „Fridom USS Detroit“ potopio napušteni manji brod koji je predstavljao opasnost. Vojska je objavila slike na kojima se možete videti kako brod tone. On je predstavljao opasnost za… »

Povećane šanse nadbiskupa sa Filipina da postane papa

Sputnik pre 1 dan
Papa Franja je danas imenovao kardinala Luisa Antonija Taglea (62) iz Manile na visoki položaj u Vatikanu, što bi moglo da poveća šanse tog Filipinca da jednog dana postane papa. Vatikan je objavio kako će se ovaj nadbiskup iz Manile preseliti u Rim… »

Ljudi koji najbolje podnose hladnoću

Sputnik pre 1 dan
Nekoliko naroda, zahvaljujući mutacijama DNK, otpornije je na niske temperature od ostalih ljudi. Naši preci su napustili Afriku pre oko 75.000 godina. Pet milenijuma kasnije već su bili u južnoj i jugoistočnoj Aziji, posle 25 u Australiji, a posle… »

Nenad Popović ponovo na čelu SNP: Čitavo Kosovo je deo Srbije, i to nema cenu!

Sputnik pre 1 dan
Nenad Popović je jednoglasno izabran da ponovo vodi SNP, a na svečanoj sednici je poručio da za tu stranku ključne vrednosti i dalje ostaju: sloboda i nezavisnost srpske države, poštovanje SPC, očuvanje tradicionalne porodice, odbrana Kosova… »

Sputnik, najnovije vesti »