Sputnik

Bajden: Rusiju čekaju posledice u slučaju sajber napada sa njene teritorije

Sputnik pre 24 dana
Predsednik SAD Džo Bajden pozitivno je ocenio razgovor sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom i obećao da će odgovoriti na sajber napade na Vašington. „Odlično je prošao (razgovor), optimista sam“, rekao je američki predsednik. Novinari su… »

Pakao zbog rajskog povrća - kako zaustaviti uvoz paradajza

Sputnik pre 24 dana
Izuzetno niska otkupna cena paradjza njegove proizvođače u Srbiji je ponovo dovela u situaciju da prospu godišnji trud. Pošto se već nekoliko godina ponavlja ista slika, država bi morala da reaguje onako kako jedino može- da strogom fitosanitarnom… »

Novak: Predaja nikada nije opcija

Sputnik pre 24 dana
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, čestitao je Denisu Šapovalovu na sjajnom Vimbldonu, a potom se osvrnuo na svoju igru, kao i na impresivnu statistiku posle novog, 30. Grend slem finala. Đoković je u polufinalu Otvorenog prvenstva Velike… »

Zlokobna namera Prištine sakrivena iza zveckanja američkim oružjem

Sputnik pre 24 dana
Predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani kao da je preuzela ulogu portparola Pentagona preteći Beogradu američkim vojnim trupama i na taj način ponizila i poigrala se sa Amerikom. Ali veći je problem što sve liči na „hrvatski… »

„Lublinski trougao“ za borbu protiv „ruskog sveta“

Sputnik pre 24 dana
„Lublinski trougao“, koji čine Ukrajina, Litvanija i Poljska, predstavlja antiruski savez i geopolitički projekat Varšave, čiji je jedan od glavnih ciljeva — suprotstavljanje Rusiji, što pokazuju i najave ukrajinskog minisaar spoljnih poslova… »

Istorijski trenutak u SB UN: Rusija i SAD prvi put uspele da se dogovore

Sputnik pre 24 dana
Rezolucija o produžavanju prekogranične isporuke humanitarne pomoći Siriji trebalo bi da postane najvažnija faza u rešavanju krize u Siriji i prevazilaženju njenih posledica, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri SB UN Vasilij Nebenzja. „Danas… »

Skok sa četvoronožnim partnerom: Finalna testiranja padobrana za pse u Rusiji /video/

Sputnik pre 24 dana
Holding „Termodinamika“ ruske državne korporacije „Rosteh“ održala je finalna ispitivanja jedinstvenog padobranskog sistema koji je predviđen za operativni desant padobranom čoveka i službenog psa u mestima gde je nemoguće sleteti avionom… »

Istraga u SAD: Kako su Amerikanci povezani sa ubistvom predsednika Haitija

Sputnik pre 24 dana
Američke policijske i obaveštajne agencije istraživale su danas povezanost Amerikanaca sa ubistvom predsednika Haitija Žovenela Moiza. Jedinicu komandosa, koja je ove nedelje ubila Moiza i teško ranila njegovu suprugu, činilo je 26 Kolumbijaca i… »

Putin i Bajden razgovarali telefonom o hakerima i Siriji

Sputnik pre 24 dana
Ruski predsednik Vladimir Putin i američki lider Džozef Bajden razgovarali su telefonom, saopštila je Bela kuća. Teme razgovora su bile sajber bezbednost i Sirija. Američki lider je saopštio da će Vašington preduzeti sve neophodne mere kako bi… »

Nemac traži od Nemačke kompenzaciju za napad na SSSR

Sputnik pre 24 dana
Nemački list „General-Anzeiger“ objavio je apel preživelog sovjetsko zarobljeništvo Henriha Šepa u kojem je zatražio da se Rusiji plati kompenzacija za ratne zločine hitlerove vojske. Šepe je skrenuo pažnju na to da je Nemačka nedavno… »