Sputnik

Skandal u Crnoj Gori: Automobili novinara iz Srbije i regiona razbijeni na primorju (foto)

Sputnik pre 2 dana
Na Velikom pijesku kod Bara oštećena su tri automobila novinara iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Slovačke, koji su bili parkirani uz obalu. Automobile je oštetilo vozilo plave boje čiji su tragovi vidljivi na ulubljenim delovima vozila… »

Albanska opozicija u Makedoniji: Zaev odmah da raspiše izbore

Sputnik pre 2 dana
Albanska opoziciona partija u Severnoj Makedoniji BESA pozvala je makedonskog premijera Zorana Zaeva da održi svoje obećanje i raspiše prevremene parlamentarne izbore, nakon neuspelog pokušaja da dobije datum za pregovore sa EU u junu ili julu ove… »

Split: Taksista pretukao troje stranaca

Sputnik pre 2 dana
Hrvatski portal „Dalmacija danas“ piše da je jedan taksista u tom primorskom gradu pretukao troje stranaca, jer nisu mogli da se dogovore oko plaćanja. Kako saznaje taj portal, incident se dogodio rano jutros oko 4.45, kada je došlo do… »

Crna Gora krši međunarodna i verska pravila ako uzme imovinu SPC

Sputnik pre 1 dan
Crna Gora će prekršiti i pravila međunarodnog prava i pravila o verskim zajednicama ukoliko oduzme imovinu Srpske pravoslavne crkve (SPC) u toj zemlji, poručio je profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Bojan Milisavljević. „Takva odluka je suprotna… »

Mitropolija crnogorsko-primorska pozvala vernike: Neka se tokom Sabora vijore samo crkveni barjaci

Sputnik pre 1 dan
Mitropolija crnogorsko-primorska pozvala je sve pravoslavne vernike i ljude dobre volje da se sutra okupe na Trojčidanskom saboru, ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici. U istini Božijoj i bratskoj ljubavi pozivamo sve pravoslavne… »

Ogroman bljesak bi mogao da ugrozi život na Zemlji

Sputnik pre 2 dana
Na Suncu bi mogla da se dogodi tako snažna eksplozija — „superbljesak“, koji bi mogao da poremeti uslove života na Zemlji, upozorili su naučnici. S vremena na vreme zvezde, poput Sunca, izbacuju veliki koncentrat energije koji može da se vidi… »

I Velika Britanija okrivila Iran za napad na tankere

Sputnik pre 1 dan
Velika Britanija okrivila je Iran i Islamsku revolucionarnu gardu te zemlje za napade na tankere u Omanskom zalivu, navodeći da nijedna druga država ne može da bude odgovorna za to. Šef britanske diplomatije Džeremi Hant je osudio napade, ističući… »

Putin i Rahmon o razvoju strateških odnosa Rusije i Tadžikistana

Sputnik pre 1 dan
Predsednici Tadžikistana i Rusije Emomali Rahmon i Vladimir Putin razgovarali su o pitanjima daljeg razvoja strateških partnerskih odnosa dveju zemalja. Prema navodima pres-službe tadžikistanskog predsednika, Rahmon je naveo da sastanci i razgovori na… »

SAD ne mogu da se razvijaju ako ne pronađu sebi neprijatelja

Sputnik pre 1 dan
Član Komiteta za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Franc Klincevič izjavio je da ne sumnja u to da su „dokazi“ SAD o krivici Irana za incident s tankerima u Omanskom zalivu isfabrikovani od početka do kraja. „Ne sumnjam u to da je sve to… »

Tači: Sporazum sa Beogradom moguć uz koordinaciju EU i SAD

Sputnik pre 1 dan
Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je u Tirani da bi maksimalna koordinacija između Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država mogla da rezultira postizanjem konačnog sporazuma Kosova i Srbije o uzajamnom… »

Sputnik, najnovije vesti »