Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Analitičari o sastanku ŠOS-a: Kina neće moći večno da ostane neutralna

Sputnik pre 2 dana
Moskva i Peking će tokom trajanja sastanka Šangajske organizacije za saradnju razmotriti sve ono što se dešava u svetu, budući da postoji svest o tome da ovaj savez i te kako može da utiče na situaciju između Rusije i Evrope, Rusije i Amerike, Kine i Amerike, kaže za Sputnjik politikolog,... »

Rusija razvija podvodni dron za dubine do 12 kilometara

Sputnik pre 1 dan
Rusija će u naredne dve godine razviti najnoviji podvodni dron koji će moći da se spusti na dubinu od 12 kilometara, izjavio je predsednik Ujedinjene korporacije za brodogradnju Aleksej Rahmanov. Trenutno se privodi kraju razvoj podvodnog drona koji će biti u stanju da plovi na dubinama od oko... »

„Plišana revolucija“ ili... Šta se to zaista desilo u Jermeniji

Sputnik pre 1 dan
Krizu u Jermeniji posle ostavke premijera treba rešiti političkim sredstvima, a teško je reći da li će to biti izbori, formiranje vlade u drugom formatu ili povratak na neko pređašnje stanje. U svakom slučaju, ne treba strahovati od nekontrolisanog razvoja događaja. Nakon višednevnih... »

Džonson: G7 formira grupu za izučavanje ponašanja Rusije

Sputnik pre 1 dan
Ministar inostranih poslova Velike Britanije Boris Džonson izjavio je da će zemlje-članice Grupe 7 formirati specijalno odeljenje za „izučavanje ponašanja Rusije“. „Odlučili smo da formiramo grupu na nivou G7 koja će se baviti katastrofalnim ruskim ponašanjem“, rekao je Džonson. On... »

Rusija: Sarađivaćemo sa Francuskom, ali ne verujemo Makronu

Sputnik pre 1 dan
Rusija je spremna da u punopravno sarađuje sa Francuskom, kao i sa svakom drugom zemljom koja je zainteresovana da se pronađe političko rešenje sirijskog konflikta, izjavio je zamenik šefa komiteta za bezbednost Saveta federacije Rusije Evgenije Serbrenikov. „Rusija je u više navrata... »

Dalaj Lama: Tibet je deo Kine

Sputnik pre 1 dan
Tibetanski duhovni vođa Dalaj Lama odstupio je od svog političkog načela rekavši da Tibet može da ostane deo Kine ako zvanični Peking pristane na kulturnu autonomiju. Tibetanski duhovni vođa Dalaj Lama izjavio je da je u ekonomskom interesu Tibeta da ostane deo Kine. „Istorijski i kulturno,... »

Lavrov sa kineskim kolegom: Istina će pobediti

Sputnik pre 1 dan
Rusija i Kina negativno ocenjuju raketni napad SAD, Velike Britanije i Francuske na Siriju, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. „Obe strane su dale krajnje negativnu ocenu raketnih napada SAD i njihovih saveznika na Siriju. To je najgrublje kršenje međunarodnog prava“, rekao je... »

Rusija proverava da li se Britanija sprema za rat

Sputnik pre 2 dana
Ruski inspektori će od 23. do 26. aprila na osnovu Bečke rezolucije iz 2011. godine o merama za jačanje poverenja i bezbednosti proveriti da li se u pojedinim delovima Velike Britanije vrše vojne aktivnosti, saopštio je načelnik ruskog nacionalnog Centra za smanjenje nuklearne opasnosti Sergej... »

Najveći strah CIA: Agenti 30 zemalja „daljinski“ prate američke špijune

Sputnik pre 1 dan
Zamenica direktora CIA zadužena za nauku i tehnologiju Dona Mejeriks rekla je da se ta agencija suočava brojnim problemima u vezi sa sigurnosnim kamerama, društvenim medijima, pametnim telefonima i ostalim bežičnim tehnologijama koje su omogućile da agente američke službe prate protivnici za... »

Rusija: Vrši se snažan pritisak na istražitelje OZHO u Dumi

Sputnik pre 1 dan
Predstavnik Ministarstva inostranih poslova Rusije Vladimir Jermakov izjavio je da se na istražitelje Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) u sirijskoj Dumi vrši snažan pritisak, budući da su SAD već odavno donele odluku da predsednika Sirije Bašara el Asada treba ukloniti sa... »

Dačić: EU boluje od gluvonemosti kada je Srbija u pitanju

Večernje novosti  pre 1 sat  još 10 povezanih

Vučić: Poseta Tuska dobra vest za Srbiju

Politika  pre 1 sat  još 9 povezanih

"Poklonili smo Romi dva gola"

Mondo  pre 1 sat  još 9 povezanih

Filadelfija i Golden Stejt završili posao

Mondo  pre 2 sata  još 8 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.