Sputnik

Rusija: Postoje kršenja zakona u radu Tvitera, Instagrama, Fejsbuka i Gugla

Sputnik pre 1 dan
Služba za nadzor u oblasti komunikacija, medija i informacionih tehnologija Rusije (Roskomnadzor) saopštila je rezultate provere poštovanja ruskog zakona od strane američkih internet platformi i medija. Proveru su prošli Tviter, Fejsbuk, Instagram… »

Rama „poklopio“ Prištinu: „Mini Šengen“ je velika stvar

Sputnik pre 1 dan
Albanski premijer Edi Rama smatra da je „Mini Šengen“ velika stvar za region. Premijer Albanije zauzeo je potpuno suprotan stav po tom pitanju od stava Prištine koja je u više navrata jasno stavila do znanja da se protivi takvoj povezanosti u… »

Četiri države uporno odbijaju da uvedu evro – više je razloga

Sputnik pre 1 dan
Dvadeset godina nakon uvođenja evra neke evropske zemlje još nisu voljne da se pridruže monetarnoj uniji. Iako su u obavezi da uvedu evro, Švedska, Češka, Mađarska i Poljska odlučile su se na odlaganje na neodređeno vreme. Postoje različiti… »

Kineski list: Amerika se umorila od borbe na dva fronta

Sputnik pre 1 dan
Predstojeći samit predsednika predstavlja pokušaj Sjedinjenih Američkih Država da „ispipa“ stav Rusije o bilateralnim odnosima, međutim sastanak neće pomoći da se situacija poboljša, piše kineski list „Global tajms“ i dodaje da su se SAD… »

Nadal otkrio protiv koga je lakše – Federera ili Đokovića

Sputnik pre 1 dan
Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, otkrio je da je trinaestostrukom šampionu Rolan Garosa lakše pobediti Rodžera Federera ili Novaka Đokovića. Nadal je na Rolan Garosu debitovao kao tinejdžer 2005. godine, a od tada je osvojio… »

Zašto bi trebalo jesti više hleba

Sputnik pre 1 dan
Iako mnogi smatraju da je hleb glavni krivac za višak kilograma, a naučnici i stručni magazini su pokušali da objasne zašto je ipak dobro da uvrstimo ovu namirnicu u našu ishranu. "Ugljeni hidrati su za telo isto što i gorivo za automobil. Ako nema… »

DPS optužuje Borisa Malagurskog da je ratni huškač, kažu da ponižava Crnu Goru

Sputnik pre 1 dan
Opštinski odbor Demokratske partije saocijalista optužio je srpskog režisera, voditelja i novinara Borisa Malagurskog da je ratni huškač i srpski šovinista. Pošto je najavljeno da će film Malagurskog “Podeljena zemlja” biti prikazan 19. juna u… »

Malagurski odgovorio DPS-u: Đukanović je pozivao na rat, smirite duhove

Sputnik pre 1 dan
Pošto su iz Opštinskog odbora Demokratske partije saocijalista (DPS) optužili srpskog režisera, voditelja i novinara Borisa Malagurskog da je ratni huškač i srpski šovinista, on im je odgovorio na Tviteru navodeći da je lider njihove partije i… »

Direktor NASA: Saradnja sa Rusijom u kosmosu je izvanredna

Sputnik pre 1 dan
Direktor NASA Bil Nelson izjavio je da je saradnja sa Rusijom u kosmosu izvanredna i izrazio nadu da će se partnerstvo država nastaviti, prenosi list „Politiko“. Prema njegovim rečima, on je ovo rekao i u nedavnom razgovoru sa direktorom… »

„Kakve klimatske promene, to su Moskva i Peking“: Američki general pobija Bajdenove tvrdnje

Sputnik pre 1 dan
Peking i Moskva su najveća pretnje Sjedinjenim Državama a ne klimatske promene, rekao je Mark Mili, jedan od najviših generala Pentagona. Tako se suprotstavio tvrdnjama Džoa Bajdena koji je klimatske promene stavio na vrh liste. Upitan da… »

Sputnik, najnovije vesti »