Sputnik

Ogroman požar u Moskvi: Bukti skladište tkanine /foto, video/

Sputnik pre 1 dan
Ogroman požar izbio je na jednom skladištu tkanine na jugu Moskve, saopšteno je iz pres-službe Ministarstva za vanredne situacije Rusije. Kako se navodi, požar je zahvatio 7.000 kvadratnih metara objekta, a prema rečima očevidaca, krovna… »

Lider s poternice: Ako mogu Kosovo i Albanija, što ne možemo mi?

Sputnik pre 1 dan
Nekadašnji lider Katalonije Karles Pudždemon smatra da EU može da napreduje iako je sačinjena od malih država. Pudždemon je na poternici u Španiji zbog organizovanja referenduma o nezavisnosti Katalonije pre dve godine. Protesti protiv tog… »

Neutralna Evropa: „Klimatski“ dogovor za narednih 30 godina

Sputnik pre 1 dan
Lideri EU postigli su na samitu u Briselu dogovor o klimatski neutralnoj EU do 2050. godine. Plan za „klimatski neutralnu Evropu“ u startu je podržalo je 25 članica, dok su Poljska, Mađarska i Češka svoje potpise uslovljavale definisanjem datuma… »

Peskov: Testiranje američke rakete — dokaz da su Sporazum o raketama prekršile SAD

Sputnik pre 1 dan
Testiranje američke rakete koja je zabranjena Sporazumom o raketama kratkog i srednjeg dometa, predstavlja potvrdu da je Vašington odavno bio naoštren da istupi iz tog Sporazuma, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. „Ne mogu da… »

Kremlj o ideji Zelenskog: Minski sporazum moguće menjati samo uz pristanak druge strane

Sputnik pre 1 dan
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov prokomentarisao je ideju ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog o izmenama odredaba Minskog sporazuma, rekavši da je za tako nešto potrebna želja svih strana konflikta, inače je takva inicijativa besperspektivna… »

Rusija: Testiranje američke rakete pokazuje da su je SAD razvijale uprkos odredbama Sporazuma

Sputnik pre 1 dan
Direktor odeljenja za pitanja neširenja i kontrole oružja pri Ministarstvu inostranih poslova Rusija Vladimir Jermakov prokomentarisao je američko testiranje rakete, rekavši da to pokazuje da se njen razvoj sprovodio mnogo ranije, u vreme dok je još… »

Pentagon lansirao zabranjenu raketu koja seže do Kine, Rusije i Severne Koreje /video/

Sputnik pre 1 dan
Ministarstvo odbrane SAD izvršilo je testiranje rakete koja bi bila zabranjena Sporazumom o nuklearnom raketama srednjeg dometa (INF), na šta su neki zagovornici kontrole naoružanja iz SAD rekli da se time rizikuje nepotrebna trka u naoružanju sa… »

EU produžila sankcije Rusiji

Sputnik pre 1 dan
Šef Saveta Evrope Šarl Mišel zvanično je potvrdio da Evropska unija produžava ekonomske sankcije protiv Rusije na još šest meseci. „Saslušali smo izveštaj Francuske i Nemačke nakon samita u ’normandijskom formatu‘ koji je održan u Parizu… »

Na „Admiralu Kuznjecovu“ ugašen požar

Sputnik pre 1 dan
Požar na ruskom nosaču aviona „Admiral Kuznjecov“ je ugašen, saopšteno je jutros iz operativnog štaba službe za vanredne situacije. Trenutno se pretražuju sve prostorije broda kako bi se utvrdilo da li je plamen u potpunosti ugašen na celoj… »

Simonjanova o pohvalama Stouna na račun RT: Sviđa mi se naša publika

Sputnik pre 1 dan
Glavna urednica „MIA Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan prokomentarisala je izjavu američkog režisera Olivera Stouna da televiziji RT veruje više nego severnoameričkim medijima, rekavši da on to nije učinio ni na molbu ruske strane, niti kao… »

Sputnik, najnovije vesti »