Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Broj poginulih u Kerču dostigao 21

Sputnik pre 1 dan
Istražni komitet Rusije je saopštio da će biti izvršena psihijatrijska ekspertiza Vladislava Rosljakova koji je izvršio napad na učenike. U međuvremenu, broj poginulih u pucnjavi u koledžu u Kerču povećao se na 21 osobu. „Zakazane su sudsko-medicinska, balistička i druge ekspertize, kao... »

Vučić Skotu: A što ste 2008. godine odvajali Kosovo od Srbije

Sputnik pre 2 dana
Poštujemo i cenimo stavove američkog ambasadora Kajla Skota u vezi sa Kosovom i Metohijom i delovanjem stranih agentura, rekao je srpski predsednik Aleksandar Vučić, ali je istakao i da Srbija ima svoje stavove. On je tako odgovorio na zahtev da prokomentariše izjavu američkog ambasadora Kajla... »

Američki politikolog: Kina može da ujedini Rusiju i Ameriku

Sputnik pre 2 dana
Promena odnosa između Rusije i SAD i oslobađanje od antiruskog raspoloženja na Zapadu je moguće samo u slučaju porasta uticaja Kine, izjavio je poznati američki politikolog, autor koncepcije „ofanzivni realizam“ Džon Miršajmer. Predstavljajući svoju novu knjigu u Centru za strateška i... »

Zaboravite 2025. godinu kao datum ulaska u EU

Sputnik pre 2 dana
Izvršna direktorka Evropskog fonda za Balkan Hedvig Morvai ističe da treba zaboraviti 2025. godinu kao datum za ulazak Zapadnog Balkana u EU. Ona je istakla i da se tako treba odnositi jer nije moguće ostvariti cilj do tog datuma, prenosi Tanjug. Direktorka Evropskog fonda je dodala da region ne... »

Rusija: SAD pritiskaju opoziciju u Makedoniji da bi uvukle zemlju u NATO

Sputnik pre 1 dan
Sjedinjene Američke Države pritiskaju opoziciju u Makedoniji kako bi uvukle tu zemlju u NATO, takvo mešanje je nedopustivo i prelazi sve moguće granice, navodi se u komentaru Ministarstva spoljnih poslova Rusije. „Na opozicione poslanike bukvalno se obrušila bura poziva sa preporukom da se ne... »

Poginuo jedan od osumnjičenih za brutalno ubistvo novinara Hašogija

Sputnik pre 1 dan
Jedan od 15 specijalnih agenata Saudijske Arabije, koji su u Turskoj osumnjičeni za surovo ubistvo novinara Džamala Hašogija, iznenada je poginuo u saobraćanoj nesreći, objavio je turski dnevnik „Jeni šafak“. Jedan od onih koji znaju istinu o zločinu je ućutkan. Mešal Albostani,... »

Vrhovna rada predaje Carigradu crkvu iz 18. veka

Sputnik pre 2 dana
Poslanici Vrhovne rade su podržali zakon o predaji Andrejevske crkve u Kijevu vaseljenskom patrijarhu, javlja televizija „112 Ukrajina“. Kako se navodi u usvojenom dokumentu, vaseljenski patrijarh može da iskoristi tu zgradu za vršenje liturgije, religioznih obreda i ceremonija, ali i da će... »

Borba protiv siromaštva tako što je ono sve veće i veće

Sputnik pre 1 dan
Obilježili smo i Svjetski dan borbe protiv siromaštva. Dostojanstveno i bez velike pompe. Konstatovali smo da je ovaj region dao značajan doprinos i na ovom planu. Nažalost, porastu siromaštva, a ne borbi protiv njega. Siromaštvo je sve teže i pogađa sve veći broj ljudi. Ono se vidi na... »

Svako ko osniva vojsku Kosova puca u budućnost svog naroda

Sputnik pre 1 dan
Beograd ne može da utiče na odluku o formiranju kosovske vojske, to može samo Zapad. Kosovska vojska pruža lažnu sliku sigurnosti Albancima. Kosovski parlament glasao je za transformaciju kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku Kosova. Za formiranje Ministarstva odbrane glasao je 101 poslanik od... »

Poslanik Dveri pod istragom zbog pretnji smrću predsedniku i premijerki (video)

Sputnik pre 1 dan
Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je predistražni postupak povodom pretnji koje je poslanik Dveri Srđan Nogo uputio predsedniku i premijerki Srbije, Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić. „Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal uputilo je policiji zahtev za prikupljanje potrebnih... »

Saudijska Arabija priznala da je Kašogi umro u konzulatu

Glas Amerike  pre 10 sati  još 31 povezana

Poslanici podržali promenu naziva Makedonije

Danas  pre 11 sati  još 17 povezanih

Selaković položio vence borcima za oslobođenje Beograda

Večernje novosti  pre 1 sat  još 16 povezanih

Palmer: Što pre postići sporazum Beograda i Prištine

Beta  pre 34 minuta  još 10 povezanih

Jedna osoba poginula, dve povređene u udesu u Ćićevcu

Dnevnik  pre 1 sat  još 8 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.