Sputnik

Razrešena enigma o poreklu misterioznog antičkog naroda

Sputnik pre 20 sati
DNK dokazi konačno su okončali raspravu o tome odakle su došli stari Etrurci – drevna napredna misteriozna civilizacija čiji se ostaci nalaze u Italiji. Najnovije istraživanje o genetskom poreklu Etruraca sprovelo je zajednički nekoliko svetskih i… »

Poskupljenje je sada izvesno: Omiljeni napitak u Srbiji uskoro po novoj ceni

Sputnik pre 20 sati
Nepovoljni klimatski uslovi oštetili su ovogodišnje useve u zemljama koje su najveći proizvođači kafe, posebno u Brazilu, posle čega je drastično skočila cena na svetskim berzama. Izvesno je da će sa novom nabavkom u prodavnice Srbije stići i… »

Marin Le Pen: Ako budem predsednica - referendum o migraciji

Sputnik pre 20 sati
Liderka ekstremno desničarske stranke Nacionalno okupljanje Marin Le Pen izjavila je danas da će, ukoliko bude izabrana za predsednicu Francuske na izborima 2022. godine, raspisati referendum na kome će predložiti usvajanje drastičnih ograničenja… »

Kfor pojačao patrole i razmestio jedinice na Jarinju i Brnjaku

Sputnik pre 20 sati
Komandant Kfora, general-major Franko Federiči, saopštio je večeras povodom situacije na severu Kosova i Metohije, da je Kfor preduzeo dodatne korake na terenu, pojačavši patrole duž glavnih saobraćajnica gde su blokade i razmestivši svoje… »

Pentagon završio testiranje supersonične rakete koja je pet puta brža od zvuka

Sputnik pre 20 sati
Sjedinjene Američke Države su uspešno testirale raketu čija brzina pet puta premašuje brzinu zvuka, saopštila je Agencija naprednih odbrambenih istraživanja Pentagona (DARPA). Raketa, koju je proizvela korporacija „Rajteon“ lansirana je sa… »

Američki grad duhova: Od idile ostao je samo pepeo /video, foto/

Sputnik pre 20 sati
Nekada idilični gradić Grinvil u Kaliforniji sada više liči na grad duhova pošto je uništen u požaru „Diksi“. „Diksi“, drugi najveći požar zabeležen u istoriji te američke savezne države, još uvek nije u potpunosti ugašen, a… »

Šta se krije iza sutrašnjih oblaka: Kada će doći vreme za jesenju garderobu

Sputnik pre 19 sati
U Srbiji će, prema prognozama meteorologa, od ponoći doći do promene vremena, uz pljuskove sa grmljavinom i padom temperature. Ipak, do kraja meseca temperatura će biti iznad proseka za ovo kalendarski jesenje doba godine. Vladimir Đurđević iz… »

"UČK!", "Ubij Srbina!": Napadnuti Srbi u južnoj Mitrovici

Sputnik pre 21 sat
Grupa od petnaestak Srba iz opština na severu Kosova napadnuta je u južnom delu Kosovske Mitrovice, dok su predavali dokumenta u Agenciji za poljoprivredu. Na njih je fizički nasrnula grupa mlađih Albanaca, a kako saznaje Kosovo onlajn, samo srećom… »

"Datum iks": Objavljeno kada bi američki trezor mogao da ostane bez novca

Sputnik pre 21 sat
Ukoliko republikanski kongresmeni blokiraju račun za povećanje gornje granice američkog duga, američka vlada bi mogla biti ugašena već početkom sledećeg meseca. Američka vlada mogla bi se suočiti s "datumom iks" u prvom kvartalu oktobra, kada… »

Da li se iza haosa na britanskim benzinskim pumpama krije politička zavera

Sputnik pre 21 sat
Redovi i haotična situacija u Britaniji pred benzinskim pumpama koje su „presušile“, rezultat je veštački izazvane krize i cela akcija moćnih britanskih sindikata, koji su kolektivni članovi Laburističke partije, usmerena je protiv vlade… »

Sputnik, najnovije vesti »