Sputnik

Kraj odlučivanja: Preti paraliza Bosne

Sputnik pre 1 dan
Odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine uzrokovala je najtežu krizu u ovoj zemlji, kojoj samo krize ne manjkaju. Nakon odluke Narodne skupštine Republike Srpske o neučestvovanju u odlučivanju u zajedničkim organima BiH preti - paraliza države… »

Haftarova armija objasnila napad na luku u Tripoliju

Sputnik pre 1 dan
Libijska nacionalna armija (LNA) maršala Halife Haftara saopštila je da izvela napad na skladište oružja i municije u luci libijske prestonice Tripoli kao odgovor činjenicu da su teroristističke grupe narušile prekid vatre. „Jedinice oružanih… »

Pesniku Đorđu Sladoju nagrada „Izviiskra Njegoševa“

Sputnik pre 1 dan
Pesnik Đorđo Sladoje dobitnik je književne nagrade „Izviiskra Njegoševa“, saopštio je žiri za dodelu ovog visokog priznanja. Sladoju je nagrada pripala za celokupno pesničko delo, a povodom knjige „Zanatski dom“ u izdanju novosadske… »

Tramp pomilovao američkog političara srpskog porekla osuđenog za iznudu i korupciju

Sputnik pre 1 dan
Američki predsednik Donald Tramp pomilovao je bivšeg guvernera Ilinoisa Roda Blagojevića, koji je proveo osam godina u zatvoru u zatvoru zbog iznude, podmićivanja i korupcije. „Vratiće se kući pošto je proveo osam godina u zatvoru“, rekao je… »

Svet prelama „ukrajinsko pitanje“ koje Kijev ne želi da reši

Sputnik pre 1 dan
Na zahtev Rusije, Savet bezbednosti UN danas raspravlja o primeni Minskog sporazuma u vezi sa petogodišnjicom od njegovog potpisivanja, dok će 20. februara, na zahtev Kijeva, Generalna skupština UN razmotriti situaciju na istoku Ukrajine. Zvanična… »

Roditelji, pazite: Devojčica iz Beograda četiri noći igrala igrice, pa završila u bolnici

Sputnik pre 1 dan
S obzirom na to da je raspust, neki stariji đaci većinu vremena provode igrajući igrice i zamene dan za noć. To može da bude prilično opasno, o čemu svedoči poslednji slučaj koji je zabeležen tokom vikenda. Za vikend je jedna devojčica od 17,5… »

Turska nezadovoljna rezultatima pregovora sa Rusijom o Idlibu

Sputnik pre 1 dan
Turska nije zadovoljna ishodom pregovora sa Rusijom o rešavanju situacije u sirijskom Idlibu, izjavio je portparol turskog lidera Ibrahim Kalin. „Nismo prihvatili mapu (granice zone deeskalacije) koju je predložila Rusija. Nemamo ciljeve kao što su… »

Kad je parazit jednom u Holivudu 1917. godine izvukao džokera

Sputnik pre 1 dan
Južnokorejski „Parazit“ koji je osvojio ključne Oskare, prvi put za 92 godine od dodele najpoznatijeg filmskog priznanja, po ideologiji je antiholivudski, a po izvedbi tipično holivudski film, kaže filmski kritičar, publicista i direktor… »

Rusija i Turska potvrdile posvećenost sporazumima o Siriji

Sputnik pre 1 dan
Rusija i Turska potvrdile su svoju posvećenost postojećim sporazumima o Siriji, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije nakon rusko-turskih konsultacija o Siriji u Moskvi. „Nastavljena je detaljna diskusija o situaciji na terenu u… »

Luka u Tripoliju demantuje generala Haftara: Turski brod nije uništen, jer ga nije ni bilo

Sputnik pre 1 dan
Lučka uprava u Tripoliju demantovala je da je danas u luci uništen turski brod. Uprava je potvrdila da u luci nije bio ukotvljen nijedan turski brod i nije bilo nikakvog vojnog prisustva za vreme granatiranja. Kasnije je portparol turskog predsednika… »

Sputnik, najnovije vesti »