Sputnik

Srpska policija spremila plan za akciju „Koridor“

Sputnik pre 20 dana
Na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina Direkcija policije donela je Plan bezbednosne zaštite lica i imovine na Koridoru 10 tokom predstojeće turističke sezone. Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem posetio… »

Perina rabona: Svi putevi vode u Rim!

Sputnik pre 20 dana
Beograd opet gori… Čitavog života se trudim da nađem svoje mesto pod Suncem, ali više ne mogu da izdržim. Treba mi hladovina, očajnički mi treba hladovina. Da u miru osvežim misli i utiske pred veliko finale Evropskog prvenstva i malo finale… »

Đokoviću će suditi Hrvatica – i zauvek ući u istoriju

Sputnik pre 20 dana
Hrvatica Marija Čičak ispisaće tenisku istoriju time što će postati prva žena koja je sudila finale Vimbldona u muškom singlu. Čičak će deliti pravdu u duelu Novaka Đokovića i Matea Beretinija, koji je na programu Centralnog terena u Londonu u… »

Vatrena oluja zahvatila Ural: Gore kuće, evakuisano preko 100 ljudi, jedna osoba stradala /video/

Sputnik pre 20 dana
U ruskoj Čeljabinskoj oblasti bukte šumski požari, a vatra je trenutno zahvatila površinu od 14.000 hektara, saopšteno je iz regionalnog odeljenja Ministarstva za vanredne situacije Rusije. Jedna osoba je stradala. Kako je saopštio zamenik ministra… »

Kineski brodovi upali u japanske vode kod spornog arhipelaga

Sputnik pre 20 dana
Dva kineska broda uplovila su u teritorijalne vode Japana kod spornih ostrva Senkaku (kineski naziv Djaoju) na koje pretenduje Kina, javlja japanska televizija NHK. Kako se navodi, oko podne su četiri kineska broda plovila zonom koja se graniči sa… »

Oprema iz američke vojne baze na rasprodaji u Avganistanu /video/

Sputnik pre 20 dana
Nakon što su se američke snage povukle iz avganistanske baze Bagram, u prodavnicama se prodaju navodno pokradeni predmeti iz te vazduhoplovne baze. Mogu se videti čitavi setovi alata, oprema za teretanu i drugi predmeti. „Kupovao sam cipele, patike i… »

Ruski ambasador o novim američkim sankcijama: Još jedan konfrontacioni potez Vašingtona

Sputnik pre 20 dana
Sankcije američkog Ministarstva trgovine protiv niza ruskih firmi je konfrontacioni korak i u suprotnosti sa izjavama američkih vlasti, uključujući i samit u Ženevi, o potrebi da se normalizuju odnosi dve zemlje, ocenio je ruski ambasador u… »

Da li je Vimbldon „alergičan na zastavu Srbije“?

Sputnik pre 20 dana
Navijači Novaka Đokovića koji su došli da mu pruže podršku na Vimbldonu pobunili su se na društvenim mrežama zbog navodnog tretmana koji su organizatori turnira u Londonu imali prema obeležjima Srbije. Đoković je dominantno stigao do finala… »

Zemlja se trese: Ruska vojska vežba u Tadžikistanu /video/

Sputnik pre 20 dana
Ruska vojska održava vojne vežbe u Tadžikistanu – motorizovana divizija sprovodi duge marševe, uvežbava napad pod zaštitom teške tehnike i poboljšava umeće gađanja, prenosi televizija „Zvezda“. Prema planu vežbi, teroristi su se probili… »

„Žrtveno jagnje“ od 45 miliona evra godišnje /video/

Sputnik pre 20 dana
Francuski fudbaler Antoan Grizman nalazi se u gomili problema pred početak naredne sezone, te može da postane „žrtveno jagnje“ sopstvenog kluba zbog astronomskih primanja od 45 miliona evra godišnje, sve nakon rasističkog ispada i debakla na… »