Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Rusija: Učesnici „vankuverske sedeljke“ osporavaju Ujedinjene nacije

Sputnik pre 15 sati
Događaji kao što je sastanak u Vankuveru o Severnoj Koreji ne pomažu normalizaciji situacije na Korejskom poluostrvu, već je naprotiv, pogoršavaju, navodi se u komentaru na zvaničnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije. „Sa žaljenjem moramo da konstatujemo da ovakvi događaji koji se... »

„Režiseri vojnih intervencija“ progone Sputnjik

Sputnik pre 22 sata
Američke vlasti otvoreno progone ruske novinare, rekao je šef komisije Saveta Federacije za zaštitu državnog suvereniteta Andrej Klimov. „Kritikujući Rusiju u odsustvu demokratije, režiseri vojnih intervencija i ’obojenih revolucija‘ kod svoje kuće direktno ograničavaju slobodu govora,... »

Turska odlučna: Americi nije dovoljno ni vatreno oružje

Sputnik pre 24 sata
Čeka nas još jedan period eskalacije krize, a prvo što možemo očekivati jeste intervencija Turske kojom bi bio ugrožen ili čak eliminisan kurdski kanton Efrin, smatra Nemanja Starović, sagovornik Sputnjika. Ankara nije dugo čekala da odgovori na planove Vašingtona da u severnim regionima... »

Sad je dogorelo: Planiraju li Albanci pohod na Niš

Sputnik pre 1 dan
Na Kosovu postoji potencijal za raspirivanje etničkih tenzija i situacija je jako lako zapaljiva. Ukoliko se oseti potreba, kao što je to bilo 17. marta 2004, onda je vrlo lako mobilisati tu masu ljudi, koji usled nedostatka svih vidova perspektive, i lične i za ekonomski razvoj, izlaz i krivicu... »

Švajcarski list: Otkud Haradinaju toliko bogatstvo?

Sputnik pre 1 dan
Švajcarski list „Noje cirher cajtung“ objavio je tekst u kojem piše o baškarenju kosovskog premijera za doček Nove godine uz dilemu: odakle njemu toliki novac? „Nemoguće je sakriti se od političkih protivnika na Kosovu. To su pre deset godina iskusili svedoci koji su hteli da svedoče... »

Tramp nema šanse protiv Opre

Sputnik pre 1 dan
Anketa koju je sproveo „Politiko“ ukazuje da većina ispitanika više podržava voditeljku Opru Vinfri nego aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa. Iako je Opra Vinfri omiljena u Americi, glasači bi, kako ukazuje anketa „Politika“, više voleli da se ne kandiduje na predsedničkim... »

Bekstvo iz zatvora kao u filmu: Čaršavima do slobode

Sputnik pre 12 sati
Četiri zatvorenika su uz pomoć čaršava pobegla iz zatvora u francuskom Palezu, udaljenom 18 km od Pariza, javio je „Parizijen“. List navodi da se bekstvo dogodilo u noći 17. januara. Zatvorenici su pretesterisali rešetke na prozorima i sišli niz „kanap“ napravljen od vezanih... »

Tilerson: SAD ostaju u Siriji

Sputnik pre 12 sati
Za SAD je važno da zadrže prisustvo u Siriji kako bi „pomogle okončanju konflikta“, izjavio je američki državni sekretar Reks Tilerson. „Za nacionalne interese Sjedinjenih Američkih Država važno je da se zadrži vojno i diplomatsko prisustvo u Siriji kako bi se pomoglo da se završi... »

NATO podstiče Rusiju da jača oružane snage

Sputnik pre 12 sati
Izjave NATO-a o „agresivnoj Rusiji“ nisu istinite, izjavio je za Sputnjik zamenik predsednika Odbora za odbranu Državne dume Rusije Jurij Švitkin. Rukovodstvo NATO-a traži neke znake kako bi ponovo osmislile, prestrukturirale svoj komandni sastav i strukturu, polazeći od navodno agresivne... »

Ugljanin ponovo traži promenu Ustava Srbije zbog statusa Sandžaka

Sputnik pre 13 sati
Manjinska SDA Sulejmana Ugljanina zbog, kako navodi, nepoverenja u srpske državne organe, pre svega pravosuđe i policiju, ponovo traži hitne i neodložne promene Ustava zarad rešavanja „statusa Sandžaka i bošnjačkog naroda“. U saopštenju SDA dostavljenom medijima se navodi da su... »

©2018 Netmark d.o.o.