Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

SAD sertifikovale ruski Tu-214 za letove na otvorenom nebu

Sputnik pre 13 sati
Sjedinjene Američke Države su donele odluku da se izda sertifikat za letove ruskom avionu Tu-214 u okviru Sporazuma o otvorenom nebu, saopštio je Stejt department. „U ponedeljak, 18. septembra, SAD su saopštile svim državama-potpisnicama preko zvaničnih sporazumnih mehanizama da će... »

Lavrov: Veze Rusije i Grčke važan element stabilnosti u Evropi

Sputnik pre 13 sati
Veze Rusije i Grčke nisu podložne pritisku spoljnih snaga i ostaju važan element stabilnosti u Evropi, izjavio je u sredu šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. „Nailaze razna vremena, ali mi visoko cenimo to što naše veze u svojoj osnovi nisu podložne pritisku spoljnih snaga i ostaju važan... »

Kako se Srbija seća solunskih ratnika kojima se divio svet (video)

Sputnik pre 13 sati
Povodom stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata, u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ ove srede setićemo se naših predaka koji su učestvovali u oslobađanju Srbije. Kako se Srbija seća solunskih ratnika kojima se divio svet? Da li dovoljno pažnje posvećujemo učesnicima Velikog rata? Šta... »

Upoznajte mis Krima 2018. (foto, video)

Sputnik pre 14 sati
Na četvrtom izboru za mis Krima učestvovalo je 20 takmičarki sa čitavog poluostrva. Jana Četverikova, prelepa studentkinja sa Jalte krunisana je za mis Krima na ovogodišnjem takmičenju. „Preplavljena sam emocijama… Jasno je da sam želela da pobedim, ali pobeda je još uvek veliko... »

Erdoganov savetnik: Izrael obaranjem ruskog aviona narušava napredak u Siriji

Sputnik pre 14 sati
Izrael je svojim dejstvima, koji su doveli do obaranja ruskog aviona Il-20 iznad Sredozemnog mora, pokušao da podrije pozitivnu atmosferu i mirovne napore Rusije i Turske u vezi sa sirijskim Idlibom, izjavio je savetnik turskog predsednika Jasin Aktaj. Prema njegovim rečima, niko ne želi dalje... »

Kremlj pozdravlja dogovor Severne i Južne Koreje

Sputnik pre 16 sati
Kremlj pozdravlja poslednji dogovor Severne i Južne Koreje na kraju međukorejskog samita u Pjongjangu, saopštio je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov. „To su dobre vesti. Mi svakako podržavamo takve efikasne korake na putu rešavanja korejskog problema“, naveo je Peskov. Kako je ranije... »

Tako je govorio Tijanić o tabloidnoj rijaliti Srbiji

Sputnik pre 16 sati
Da Srbija nema RTS, kakav god da je, sve ćerke bile bi kao Stoja, a svi sinovi kao zaštićeni svedoci. Nije slučajnost. To je nečiji politički projekat da se sve u Srbiji svede na večne neproduktivne sukobe i iskonski rat našeg Šojića i njihovog sultana Sulejmana, poručio je svojevremeno... »

Počelo suđenje u slučaju koji je uzdrmao Nobelov komitet

Sputnik pre 16 sati
U Švedskoj je danas počelo suđenje Žan-Klodu Arnu, suprugu članice Nobelovog komiteta osumnjičenom za silovanje i finansijske prevare. Taj slučaj je narušio ugled Švedske akademije koja dodeljuje Nobelovu nagradu za književnost. Arno se suočava sa optužnicom po dve tačke za silovanje... »

Obrt: Ljudi sa visokim holesterolom žive duže?

Sputnik pre 16 sati
Sedamnaest vodećih svetskih kardiologa tvrdi da visok nivo holesterola ne uzrokuju srčane bolesti. Oni upozoravaju da statini, lekovi koji snižavaju holesterol, ne pružaju nikakvu zaštitu. Novo istraživanje dodatno je uzburkalo diskusije oko statina i kardiolozi se nikako ne slažu ima li od... »

„Neće biti vojne parade, biće velika vojna vežba“

Sputnik pre 17 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Tjencinu, u Kini, da misli da će umesto parade za mesec ili dva Srbija organizovati vojnu vežbu, te da će to biti prilika da javnosti bude prikazano šta danas ima Vojska Srbije. Govoreći o srpskom oružju, predsednik je novinarima rekao da... »

©2018 Netmark d.o.o.