Sputnik

Lavrov: Zapad uvodi totalitarizam u međunarodne odnose

Sputnik pre 11 sati
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da zapadne zemlje, SAD i EU, u pokušaju da drugima nametnu svoje stavove uvode totalitarizam u međunarodne odnose. „Frapantno je to što se zapadne zemlje, otvoreno podrivajući međunarodno pravo, ne… »

Kako je Novakov idol „uništio život“ Novakovom treneru

Sputnik pre 12 sati
Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića i jedan od najboljih tenisera sa prostora bivše Jugoslavije, otkrio je da je velike traume doživeo zbog Pita Samprasa. Američki teniser je godinama bio dominantan u svetskom tenisu, a Ivanišević nije mogao… »

Trener izvukao uši svom fudbaleru – bukvalno /video/

Sputnik pre 13 sati
Trener rumunske ekipe UTA Arad, Laslo Balint, izazvao je šok u fudbalskoj javnosti ponašanjem tokom utakmice sa timom Astra Đurđu kada je „izvukao uši“ svom pulenu, brazilskom defanzivcu Eriku. Balint je pri rezultatu 2:1 za svoju ekipu, u delu… »

Lukašenko: Prevremeni izbori u Belorusiji mogući samo ako to isto uradi i Amerika

Sputnik pre 13 sati
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da bi prevremene predsedničke izbore u Belorusiji bilo moguće sprovesti samo u slučaju ako bi se paralelno sa njima odigrali novi izbori za predsedbika SAD. „Javno o tome govorim. Ja sam u… »

Poruka sa Krima: Ruska flota nikada neće dozvoliti da NATO gospodari Crnim morem

Sputnik pre 14 sati
Šef radne grupe za međunarodno-pravna pitanja u stalnom predstavništvu Krima pri predsedniku Rusije Aleksandar Molohov oglasio se povodom izjave rumunskog ministra koji je Crno more uporedio sa jezerom“ NATO-a, poručivši da ruska flota neće… »

Sud u Hagu odbio žalbe, Tači ostaje u pritvoru

Sputnik pre 14 sati
Nekadašnji politički lideri OVK Hašim Tači i ostali šefovi te paravojske ostaju u pritvoru Specijalnog suda u Hagu pošto je Veće Apelacionog suda odbacilo žalbe odbrane. Veće Apelacionog suda u Hagu potvrdilo je pritvor nekadašnjem glavnom… »

„Kao čovek koji voli Srbiju – tužan sam“ /video/

Sputnik pre 13 sati
Bivši fudbaler Rade Bogdanović besan je zbog svega što se u poslednjim kolima dešava u Superligi Srbije, za koju je rekao da je najtužnija i najružnija liga na svetu. Bogdanović, nekadašnji napadač Atletiko Madrida i Verdera, poznat po britkom… »

Oskarovci u Beogradu: Šta se može pogledati na FEST-u koji je ponovo - svetski presedan

Sputnik pre 14 sati
Filmom „Veliko iskopavanje” večeras počinje 49. FEST, najveća filmska manifestacija u zemlji i regionu . Pod sloganom „Povratak u budućnost“, sa više od 70 premijera i pet Oskarom nagrađenih filmova FEST će potvrditi da je festival… »

U pitanju i nacionalna bezbednost: Amerika smanjuje uvoz uranijuma iz Rusije

Sputnik pre 15 sati
Američko Ministarstvo energetike zajedno sa Kongresom namerava da radi na smanjenju uvoza ruskog uranijuma, zamenjujući ga svojim resursima i isporukama iz Kazahstana, saopštila je ministarka Dženifer Grenhol. Mnogi kongresmeni su izražavali… »

Zatvorenici KPZ Niš prikupili 300.000 dinara za lečenje dečaka Gavrila

Sputnik pre 15 sati
Osuđenici u KPZ u Nišu odlučili su da tokom Uskrsa prikupe skoro 300.000 dinara za lečenje dečaka Gavrila Đurđevića koji boluje od spinalne mišićne atrofije, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija. U ovom zavodu je 670… »

Sputnik, najnovije vesti »