Sputnik

Povodom Dana državnosti: Vučić odlikovao zlatnom medaljom Rusa Vitalija Solonjeckog

Sputnik pre 7 sati
Povodom državnog praznika Republike Srbije, Sretenja, predsednik Alesandar Vučić odlikovao je zlatnom medaljom za zasluge Rusa, Vitalija Solonjeckog, predstavnik Federalne agencije za poslove Zajednice nezavisnih država, sunarodnika, koji žive u… »

Rusija nastavlja da povlači svoj novac iz Amerike

Sputnik pre 9 sati
Rusija je u decembru 2019. godine smanjila ulaganja u američke državne obveznice za 1,5 milijardu dolara. Trenutno Moskva drži 9,974 milijardi dolara duga, a o tome svedoče podaci Ministarstva finansija SAD. Od ukupne sume, 5,704 milijardi nalazi se u… »

Bugarski ekspert: Referendum o usvajanju evra bio bi glasanje za izlazak Bugarske iz EU

Sputnik pre 8 sati
Referendum o usvajanju evra bio bi glasanje za izlazak Bugarske iz Evropske unije, smatra bivši zamenik bugarskog ministra finansija Ljubomir Dacov. „Ne može biti referenduma o usvajanju evra, jer referendum o uvođenju evra predstavlja referendum o… »

Novinarka RTCG kritikovala autore filma o Amfilohiju: Nećete izdržati sramotu!

Sputnik pre 9 sati
Film „Svjedok Božje ljubavi“ o mitropolitu Amfilohiju u produkciji RTCG, koji crnogorskog vladiku prikazuje u izuzetno negativnom svetlu, uzburkao je javnost. Novinarka RTCG Nevenka Bošković Ćirović oštro je reagovala, opisavši dokumentarac kao… »

Sputnjik nedaleko od Beograda sa Užičaninom koji je pešice krenuo za Moskvu /video/

Sputnik pre 9 sati
Užičanin Milovan Milutinović (72) krenuo je pešice iz Užica za Moskvu kako bi pokušao da se na Dan pobede nad fašizmom 9. maja rukuje s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Milutinovića je nedaleko od Beograda sačekala ekipa Sputnjika. Od… »

DNK Soroša, Trampa, Merkelove na prodaju? Genetski materijal gostiju foruma na Davosu na aukciji

Sputnik pre 10 sati
Tehnološki giganti odavno imaju pristup ličnim podacima miliona ljudi koji često dobrovoljno dele informacije o svom životu. Organizacija nazvana „Ernest prodžekt“ strahuje da bi jednog dana naše genetske informacije mogle završiti u rukama… »

Rusija ukazala na jedini „plus“ u Trampovom „dogovoru veka“

Sputnik pre 9 sati
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov ukazao je na jedini „plus“ u „dogovoru veka“, koji je predstavio predsednik SAD Donald Tramp za rešavanje palestinsko-izraelskog sukoba, rekavši da je time palestinski problem izbio u prvi plan… »

U Moskvi uhapšeno sedam islamista /video/

Sputnik pre 9 sati
Pripadnici Federalne služba bezbednosti (FSB) uhapsili su u Moskvi i okolnim područjima sedmoricu pripadnika međunarodne verske ekstremističke organizacije „Tabligi Džamaat“. „Uhapšene su tri vođe i četiri aktivna člana zavereničke grupe… »

Glavnoj urednici Sputnjika dodeljena prestižna nagrada u Moskvi

Sputnik pre 10 sati
Glavna urednica Sputnjika-Srbija Ljubinka Milinčić nagrađena je u Moskvi prestižnom nagradom „Reč koja povezuje“ za prevođenje sa ruskog na srpski jezik i veliki doprinos u jačanju prijateljstva između naroda Srbije i Rusije. Milinčićeva je… »

Vesti: Pitanje dana kad će početi najgori scenario za Idlib /video/

Sputnik pre 10 sati
Pratite vesti Radija Sputnjik. Danas u vestima: Turska upozorava da je pitanje dana kada će početi vojna operacija u Idlibu, iz Moskve stiže odgovor da je to najgori mogući scenario. Ništa ne može povezati paljenja zastave sa litijama, takva… »

Sputnik, najnovije vesti »