Sputnik

Vernici pitali protođakona Ljubu Rankovića da li da nose maske ― odgovorio je snažnom porukom

Sputnik pre 21 sat
Protođakon Ljubomir Ranković uputio je snažnu poruku svim vernicima i sveštenstvu koji se pitaju kako se ponašati tokom teške epidemiološke krize izazvane širenjem virusom korona. Kako je naveo, mnogi ga pitaju da li treba da nose zaštitne maske… »

Ruski naučnici stvorili jedinstvenu neuronsku mrežu za analiziranje nanočestica

Sputnik pre 20 sati
Naučnici sa Nacionalnog istraživačkog nuklearnog univerziteta „MIFI“ su prvi koji su uspeli da obuče neuronsku mrežu da traži i analizira nanočestice uz pomoć mikroskopa. Predloženi metod obuke neuronskih mreža će omogućiti da se više ne… »

Alarmantno upozorenje: Srbija je blizu zatvaranja

Sputnik pre 22 sata
Direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Marijan Ivanuša rekao je da se trenutna situacija u vezi sa virusom korona u Srbiji može nazvati trećim talasom, odnosno trećim pogoršanjem epidemije i da postoji bojazan od… »

Vesić se javio sa Jarinja: Poslali su na nas dva puna džipa policajaca, neće nas uplašiti

Sputnik pre 23 sata
Privremene vlasti u Prištini pokazale su da Priština ne želi da se srpska deca igraju na Kosovu, i da ne žele da se izbegli Srbi vrate na svoja ognjišta, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, komentarišući to što mu je danas… »

Zelenski se izlečio od korone

Sputnik pre 22 sata
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, koji je bio zaražen virusom korona, saopštio je da je dobio negativan test i da se vratio na posao. „Dobro se osećam, temperatura mi je 36,6 stepeni Celzijusa. Pozitivno sam raspoložen, jer je test negativan… »

Od politike jednog deteta do podsticanja nataliteta: Kinezi se bore sa starenjem?

Sputnik pre 22 sata
Kina planira da u svoj petogodišnji plan od 2021-2025. uključi nove demografske mere kako bi se izborila sa brzim starenjem stanovništva i podstakla natalitet. Kako se navodi, Kina će ponuditi parovima ekstenzivne finansijske i druge beneficije, kako… »

Haos na šangajskom aerodromu zbog naredbe da se sprovede masovno testiranje /video/

Sputnik pre 23 sata
Na šangajskom međunarodnom aerodromu Pudong nastao je haos nakon što su kineske zdravstvene vlasti naredile da se svi zaposleni na robnom transportu testiraju na virus korona, što je dovelo do svađe besnog osoblja sa zvaničnicima. Zaposleni na… »

Vesiću zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju

Sputnik pre 23 sata
Delegacija Beograda na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem zaustavljena je danas oko 9.30 na administrativnom prelazu Jarinje od strane kosovske policije. Kosovska policija koja se nalazi na administrativnom prelazu pojačana sa dva džipa… »

„Helikopteri Rusije“ isporučili „Ansat“ Republici Srpskoj

Sputnik pre 23 sata
Holding „Helikopteri Rusije“ (deo državne korporacije „Rosteh“) predao je prvi helikopter „Ansat“ evropskom kupcu. Operater letelice sa medicinskom opremom je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske. Ovo je prva letelica predata na… »

„Maša i Medved“ nominovani za najpopularniju dečiju seriju

Sputnik pre 23 sata
Ruska animirana serija „Maša i Medved“ nominovana je za nagradu Global TV Dimend Avards u kategoriji „Najpopularnija dečija serija“. Dobitnici će biti proglašeni u aprilu 2021. godine, saopštila je pres-služba kompanija „Animakord“… »

Sputnik, najnovije vesti »