Sputnik

Beograd dodeljuje stanove deci bez roditeljskog staranja

Sputnik pre 18 sati
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naložio je da se za prvu narednu sednicu Skupštine grada pripremi Izmena i dopuna Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite, po kojima bi Grad mogao da deci koja ostanu bez roditelja dodeli da žive u… »

Kijev se predomišlja: Ponovo na stolu predlog uvođenja mirotvoraca u Donbas

Sputnik pre 19 sati
Ministar spoljnih poslova Ukrajine Vadim Pristajko izjavio je da će Kijev ponovo razmotriti mogućnost uvođenja mirotvoraca UN u Donbas ako se pokaže da Minski sporazum ne daje rezultate kada je u pitanju rešavanje krize na jugoistoku Ukrajine… »

Marko Bastać priveden na saslušanje

Sputnik pre 20 sati
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, jutros su pozvali Marka Bastaća i još četiri osobe da policiji daju izjavu u svojstvu građana, u okviru predistražnog postupka koji se vodi povodom navoda… »

Nikolaj Krasnov, čovek koji je ulepšao Beograd, Krim, Maltu...

Sputnik pre 20 sati
Da je živ, arhitekta Nikolaj Krasnov imao bi danas 155 godina. Njegovo delo i čitavih osamdeset godina nakon što je otišao sa ovog sveta, privlači pažnju ne samo u Rusiji nego i u Beogradu, na Malti, i svuda gde je živeo i radio. Izložba pod… »

Ceo svet se pretvara u skeč: Još vrlo kratko ćemo živeti ovako

Sputnik pre 21 sat
Koliko je subverzivna Nobelova nagrada koju je dobio Handke, šta je pravi uzrok „razlaza“ Tita i Rankovića 1966. godine i zašto svetska politika sve više liči na skečeve „Top liste nadrealista“ za Sputnjik otkriva pisac Vule Žurić. Vule… »

Severna Koreja testirala nešto — ne zna se šta

Sputnik pre 21 sat
Severna Koreja je saopštila da je sa kosmodroma za lansiranje satelita izvela još jedan test, ali nije precizirano o kojoj raketi je reč, niti da li je uopšte u pitanju raketa. „Naši naučnici odbrambenih nauka dobili su ogromne čestitke od… »

Vikanje na samitu „Normandijske četvorke“; Peskov: Sve je bilo „u radnom režimu“

Sputnik pre 22 sata
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov prokomentarisao je nedavne pregovore „Normadijske četvorke“, koji su održani u Parizu 9. decembra, rekavši da su oni u pojedinim slučajevima bili u „povišenom tonalitetu“, ali da je sve to bilo u „radnom… »

Tramp kao Greta: Postoji samo jedna ličnost godine /foto/

Sputnik pre 22 sata
Fotografija Grete Tunberg sa naslovne strane magazina „Tajm“ pojavila se u petak u kampanji predsednika SAD Donalda Trampa. Na jednom od zvaničnih profila na Tviteru, objavljena je fotošopirana fotografija Trampa kao Tunbergove. „Kad je reč o… »

Srpski bombarder brži od zvuka: Neuhvatljiv i sa zemlje i sa neba /video/

Sputnik pre 22 sata
Vojska Srbije radi na modernizaciji svog naoružanja, a jedan od projekata je i modernizacija borbenog aviona „Orao“. To je avion koji leti brže od zvuka, a detaljna ispitivanja konstrukcije aviona pokazala su da „Orao“ može da leti do 2042… »

Puškov: Evropi predstoji mračni scenario

Sputnik pre 22 sata
Ruski senator Aleksej Puškov prokomentarisao je nedavno testiranje američkog projektila koji je zabranjen odredbama Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, rekavši da će, u slučaju da ta raketa bude razmeštena u Evropi — doći… »

Sputnik, najnovije vesti »