Sputnik

Medvedev objasnio razloge zašto je morao da ode

Sputnik pre 6 sati
Bivši premijer Rusije Dmitrij Medvedev objasnio je zašto je doneta odluka o ostavci vlade. On je naveo da se to desilo zbog potrebe da se predsedniku obezbedi mogućnost razmatranja i donošenja odluka u okviru ažuriranja političkog sistema, bez… »

Kako je Švajcarska pomogla „krvniku sa Balkana“

Sputnik pre 6 sati
Nakon Drugog svetskoga rata, brojnim fašistima je Švajcarska bila destinacija ili zemlja tranzita, a među njima je bio i ustaški zvaničnik Andrija Artuković. Švajcarski dnevnik „Noje cirher cajtung“, ukazujući na neslavno delovanje… »

Maduro spreman za direktan dijalog sa Vašingtonom

Sputnik pre 6 sati
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je, nakon skoro godinu dana, dao svoj prvi intervju za američke medije, u kom je objasnio neuspeh politike američkog predsednika Donalda Trampa prema Karakasu, ali i istakao da je spreman na dijalog sa Vašingtonom… »

Trampovi advokati: Optužbe protiv predsednika su opasan napad na Ameriku

Sputnik pre 7 sati
Pravni tim američkog predsednika Donalda Trampa odbacio je u odgovoru na impičment optužbe Predstavničkog doma Kongresa, ističući da je Tramp nevin i da te optužbe predstavljaju opasan napad na Amerikance. Trampovi advokati su se u dokumentu na… »

Trampov savetnik za Rusiju podneo ostavku

Sputnik pre 7 sati
Jedan od savetnika američkog predsednika Donalda Trampa za Rusiju, Endru Pik, podneo je ostavku, prenosi agencija „Blumberg“. Prema navodima agencije, Pik je Belu kuću napustio u petak. Ranije je saopšteno da se protiv njega vodi istraga vezana za… »

Novi slučajevi opasnog koronavirusa u Kini

Sputnik pre 7 sati
Sedamnaest novih slučajeva upale pluća izazvane novim koronavirusom, od kog su već preminule dve osobe, zabeleženo je u centralnom delu Kine. Do sada su identifikovana 62 slučaja novootkrivenog virusa u gradu Vuhanu, potvrdili su zvaničnici… »

Karadžić: Nemci nikada nisu demantovali da su hteli da na tlu SFRJ stvore „veliku Nemačku“

Sputnik pre 7 sati
Nekadašnji zapadni posrednik, Amerikanac Sajrus Vens, nekoliko puta je javno rekao da se u bivšoj Jugoslaviji vodi Genšerov rat, aludirajući na nekadašnjeg šefa nemačke diplomatije Hansa Ditriha Genšera, što Nemačka nije osporila. Bivši… »

Erdogan: Konferencija o Libiji važan korak za rešavanje situacije

Sputnik pre 7 sati
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan smatra da je konferencija o Libiji u Berlinu važan korak za rešavanje situacije u toj zemlji i rekao da Ankara namerava da na njoj razmatra i temu sirijskog Idliba. „Razgovarao sam sa (predsednikom Rusije… »

Tužilaštvo proverava sporne navode tvita Vesne Pešić

Sputnik pre 7 sati
Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je Odeljenju za visokotehnološki kriminal da istraži sporne navode Vesne Pešić objavljene na društvenoj mreži Tviter. „Javni tužilac je naložio da se preduzmu sve mere u skladu sa zakonom. Slede… »

Trampove odluke izazvale rekordni rast cena zlata i nafte

Sputnik pre 9 sati
Zbog pogoršanja situacije na Bliskom istoku nakon odluke američkog predsednika Donalda Trampa da likvidira iranskog generala Kasema Sulejmanija došlo je do rasta cena zlata i nafte, a povećanje napetosti u regionu može ih vinuti do „novih… »

Sputnik, najnovije vesti »