Sputnik

„Nakaza prirode“ ne dobija rak, ne stari, a ima i mračnu tajnu /video/

Sputnik pre 1 dan
Golo slepo kuče, malo poznata vrsta sisara, postala je interesantna za naučnike zbog moćnih osobina koje poseduju. Ne dobijaju rak, prkose uobičajenom procesu starenja, prežive 20 minuta bez kiseonika i tolerišu iznenađujuće visok nivo bola. Ali… »

Nepobedivi šampion Habib Nurmangomedov do kraja godine u Srbiji

Sputnik pre 1 dan
Predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin razgovarao je danas preko video poziva sa UFC šampionom Habibom „Orlom“ Nurmangomedovom i tom prilikom dogovorio posetu čuvenog borca Srbiji. Borovčanin je za Sputnjik rekao da je ostalo… »

Čudovište iz "kineskog Loh Nesa": Planinski čuvar snimio „misterioznu zver“ ispod jezera

Sputnik pre 1 dan
Neobičan prizor nedavno je kamerom snimio radnik nacionalnog parka na jezeru Tijanči u kineskoj provinciji Đilin, što može biti neuhvatljivi „kineski ekvivalent čudovištu iz Loh Nesa, prenose mediji. Osoba koja je primetila stvorenje tvrdi je da… »

Telefon se brzo prazni: Laki trikovi za spas baterije

Sputnik pre 1 dan
Korisnici pametnih telefona nakon najčešće se žale na to da im baterija traje kraće nego kad su ga kupili, da im neke aplikacije troše previše struje, pa i da nisu zadovoljni sa uređajem jer se „prerano gasi". Rešenje ovog problema leži u… »

Hoće li Kišinjev postati „prokleti grad“: Preti udar Zapada na neutralnost Moldavije /video/

Sputnik pre 14 sati
„Ali u Kišinjevu, znaš to i sam/Ne mogu se pronaći ni lepe dame/Ni podvodači niti knjižari/Žao mi je zbog tvoje sudbine!“ Najpoznatija pesma o Kišinjevu, nije i najlepša. Napisao je Puškin pod naslovom „Prokleti grad Kišinjev“. Kada je… »

Zelena korona tačka na Jadranu: Nijedan slučaj od početka pandemije – kako je to moguće

Sputnik pre 15 sati
Virus korona mesecima okupira skoro ceo svet, a poslednjih dana rapidno se širi i Evropom. Međutim, na jedno hrvatsko ostvo ovaj virus nije ni „pomolio nos“. Na Lastovu, ostrvu sa 760 stanovnika koje je udaljeno nekih pet sati trajektne vožnje od… »

Još jedna albanska pevačica prisvojila ajvar /video/

Sputnik pre 15 sati
Američka pevačica Bebe Redža još jedna je pevačica albanskog porekla koja je javno u obraćanju na društvenim mrežama nazvala ajvar albanskim. Ona je na Instagramu objavila snimak na kome se vidi kako maže ajvar na hleb i naziva ga "albanskim… »

Ruski naučnik apeluje na vakcinaciju protiv korone

Sputnik pre 14 sati
Količina vakcine „Sputnjik V“ za civilni promet znatno će se povećati sledeće nedelje, izjavio je direktor centra „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg. „Količina vakcine 'Sputnik V', koja će ući u civilni promet, znatno će se povećati… »

Koje lekove koristiti za prevenciju korone? Rusko Ministarstvo zdravlja dalo preporuku

Sputnik pre 14 sati
Ministarstvo zdravlja Rusije preporučilo je za prevenciju virusa korona umifenovir, rekombinantni interferon alfa (IFN-α), a nakon kontakta sa zaraženom osobom i hidroksihlorokin. „U svetlu povećanja broja obolelih od kovida 19, preporučljivo je… »

Rusija se punom parom sprema za osvajanje Arktika: Stižu tri najmoćnija na svetu ledolomca

Sputnik pre 15 sati
Rusija će u cilju osvajanja Arktika izgraditi tri najmoćnija na svetu ledolomca na nuklearni pogon projekta „Lider“ i pet ledolomaca projekta 22220, navedeno je u ukazu ruskog predsednika Vladimira Putina „O strategiji razvoja arktičke zone Ruske… »

Sputnik, najnovije vesti »