Sputnik

Albanski „spavači“ okupiraju države u regionu, a Evropa žmuri

Sputnik pre 9 sati
Apelacioni sud u Skoplju potvrdio je presudu Osnovnog suda članovima takozvane „Kumanovske grupe“, koja je u naselju Divo 2015. godine napala makedonske policijske snage. Grupu je predvodio Sulejman Osmani, bivši pripadnik tzv. OVK, koji je pobegao… »

Navijači Zvezde preplavili centar Minhena (video)

Sputnik pre 9 sati
Centar Minhena izgleda kao centar Beograda pred večerašnji meč između Bajerna i Crvene zvezde. Navijači crveno-belih su se okupili na gradskom trgu i čekaju utakmicu koja se 21 čas igra na „Alijanc areni“. „Delije“ provode vreme pevajući… »

Tramp naredio uvođenje novih sankcija Iranu

Sputnik pre 9 sati
Američki predsednik Donald Tramp naredio je da se uvedu nove, oštrije sankcije Iranu, nakon napada na sudijska naftna postrojenja tokom vikenda, za šta SAD optužuju Teheran, prenosi Tanjug. „Upravo sam naredio Ministarstvu finansija da značajno… »

Pentagon: Rusija najveći izazov u oblasti bezbednosti

Sputnik pre 10 sati
Američki ministar odbrane Mark Esper potvrdio je stav prethodnih šefova Pentagona da je Rusija najveći izazov za Sjedinjene Američke Države u kratkoročnoj, a Kina u dugoročnoj perspektivi. „Rusija je za nas u kratkoročnoj perspektivi i dalje… »

Ukrajinski ministar: Dao sam saglasnost za „Štajnmajerovu formulu“ za Donbas

Sputnik pre 10 sati
Ministar spoljnih poslova Ukrajine Vadim Pristajko saopštio je da su se učesnici sastanka savetnika „Normandijske četvorke“ 2. septembra dogovorili o „Štajnmajerovoj formuli“. „Mogu da navedem ono za šta sam dao pristanak. Zakon o posebnom… »

Tramp imenovao novog savetnika za nacionalnu bezbednost

Sputnik pre 12 sati
Američki predsednik Donald Tramp objavio je da je specijalnog izaslanika predsednika za talačka pitanja Roberta O'Brajana imenovao za novog savetnika za nacionalnu bezbednost umesto Džona Boltona. „Zadovoljstvo mi je da najavim da ću imenovati… »

Rusija Americi prodaje raketne motore po tri puta većoj ceni

Sputnik pre 13 sati
SAD kupuju od Rusije raketne motore po tri puta većoj ceni, rekao je generalni direktor korporacije „Roskosmos“ Dmitrij Rogozin na sastanku sa učesnicima Pete sveruske naučne konferencije „Orbita omladine“ u Sankt Peterburgu. Rogozin je dodao… »

Američki naučnici simulirali nuklearni rat između Rusije i SAD (video)

Sputnik pre 13 sati
Američki naučnici, učesnici projekta „Nauka i globalna bezbednost“ (Science and Global Security, SGS) sa Univerziteta Prinston razradili su simulaciju nuklearnog rata između SAD i Rusije, a prema njihovom scenariju, u prvim satima sukoba moglo bi… »

Konstanca Makras večeras otvara 53. Bitef festival

Sputnik pre 13 sati
Bitef će biti svečano otvoren večeras u Narodnom pozorištu u Beogradu predstavom „Orest u Mosulu“, u produkciji pozorišta NTGent (Belgija) i režiji jednog od politički najprovokativnijih reditelja današnjice Mila Raua. Rau problematizuje… »

Amerika spremna za rat; Iran — odgovorićemo!

Sputnik pre 15 sati
Potpredsednik SAD Majk Pens izjavio je da je američka vojska spremna da odgovori na napade na saudijske naftne objekte. Ubrzo zatim oglasio se i zvanični Teheran, koji je saopštio da će svaki korak SAD prema Iranu dobio direktnu reakciju. „Nakon… »

Sputnik, najnovije vesti »