Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Plivanje za Časni krst: „Ovo je Srbija koju deca treba da vide“

Sputnik pre 1 sat
Tradicionalno plivanje za Časni krst, na veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje, organizovano je širom Srbije. Pliva se 33 metra, što simbolizuje broj godina života Isusa Hrista. Predviđeno je da plivači koji učestvuju u Bogojavljenskoj trci ne mogu da imaju manje od 18 i više od 50... »

Večeras na radiju: EU i SAD — raskid na vidiku?

Sputnik pre 1 sat
„Novi Sputnjik poredak“ istražuje da li je Evropska unija najavila raskid dosadašnje transatlantske veze sa Sjedinjenim Američkim Državama. Kakav su odnos briselske Unije prema SAD, Rusiji i Kini najavile dve vodeće nemačke partije? Može li Nemačka da zatraži od Amerike povlačenje... »

Severna Koreja otkazala posetu delegacije uoči Olimpijskih igara

Sputnik pre 1 sat
Severna Koreja otkazala je planove da za vikend u Južnu Koreju pošalje delegaciju, koju je trebalo da predvodi vođa veoma popularne ženske grupe Hjun Song Vol, a čiji je cilj bio da proveri kako teku pripreme za odlazak severnokorejske umetničke trupe na Zimske olimpijske igre u Pjongčangu... »

Brod koji je prevozio S-400 u Kinu zbog oluje se vratio u Rusiju

Sputnik pre 2 sata
Deo opreme za raketni sistem S-400, koja je iz Rusije otpremljena u Kinu, oštećena je u oluji, a brod koji je prevozio tehniku vratio se u luku Ust Luga, izjavila je portparolka Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije Marija Vorobjeva. „U okviru ispunjavanja ugovora o isporuci... »

„Gasprom“ dobio dozvolu za izgradnju drugog kraka „Turskog toka“

Sputnik pre 3 sata
Ruski energetski gigant „Gasprom“ dobio je dozvolu od turskih vlasti za izgradnju drugog kraka morske deonice gasovoda „Turski tok“, saopštila je ta kompanija. „Danas smo dobili dozvolu za postavljanje drugog kraka u isključivoj ekonomskoj zoni i teritorijalnim vodama Turske. Na taj... »

Pudždemon: Nove tehnologije će pomoći da vladam iz Belgije

Sputnik pre 3 sata
Odbegli bivši lider Katalonije Karles Pudždemon, koji želi da se vrati na funkciju, izjavio je da će mu nove tehnologije omogućiti da vlada iz Belgije, prenosi AP. Agencija navodi da je Pudždemon to kazao katalonskom javnom radiju, obraćajući se iz Brisela gde je pobegao od sudske istrage... »

Nemačka Americi: Mesto održavanja ukrajinskih pregovora je nevažno

Sputnik pre 5 sati
Najvažnija stvar oko pregovora po pitanju ukrajinskog konflikta nije mesto održavanja, već instrumenti koji bi doprineli rešavanju problema, izjavio je predstavnik nemačkog Ministarstva inostranih poslova Rajner Brojl. „Takve predloge ne treba ni ocenjivati. Za nas je najvažnije da se... »

Kremlj: Izbegavati izjave koje miniraju pregovore dve Koreje

Sputnik pre 5 sati
Rusija pozdravlja početak direktnih pregovora Seula i Pjongjanga i poziva svetsku zajednicu da se suzdrži od izjava koje bi mogle da miniraju taj proces, koji je i tako veoma krhak, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. Kako je rekao, Moskva ne vidi nikakav smisao u tome da se... »

DJB i Dveri zajedno izlaze na beogradske izbore

Sputnik pre 6 sati
Pokreti „Dosta je bilo“ i Dveri nastupiće zajedno na beogradskim izborima koji su zakazani za 4. mart. Danas je saopšteno da su ta dva pokreta potpisala deklaraciju o zajedničkom izlasku na izbore u Beogradu i Boru. Lista DJB — Dveri nosi naziv „Da ovi odu, a da se oni ne vrate“. Tanjug... »

Rusija u Siriji obnavlja informacionu infrastrukturu

Sputnik pre 9 sati
Rusija će pružiti pomoć Siriji u obnovi informacione infrastrukture i obučiće studente kako bi sprečili širenje esktremističke ideologije internetom, izjavio je šef ruskog Ministarstva telekomunikacija i masovnih medija Nikolaj Nikiforov. Kako je rekao, nije tajna da se propaganda... »

©2018 Netmark d.o.o.