Sputnik

Putin: Ruska nauka pokazala moć pri stvaranju vakcine protiv kovida

Sputnik pre 6 sati
Ruska nauka je jasno pokazala svoju moć 2020. godine kada su ruski naučnici trijumfalno stvorili vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), pronađena rešenja otvaraju put za pojavu vakcina protiv mnogih drugih opasnih virusnih… »

„Federer nije želeo da ga Đoković razbije“

Sputnik pre 6 sati
Mats Vilander, čuvena teniska ličnost, prokomentarisao je odluku Rodžera Federera da se povuče sa Rolan Garosa – i tako izbegne duel sa Novakom Đokovićem. Jasno je da njegove reči i te kako pogađaju „u metu“, s obzirom na to da je Novak… »

G7 usvaja Dekleraciju o sprečavanju novih pandemija

Sputnik pre 6 sati
Lideri Grupe sedam (G7) planiraju da se danas obavežu da će iskoristiti sve svoje resurse kako bi se osiguralo da se situacija izazvana u svetu pandemijom poput kovida 19 nikada ne ponovi. Drugog dana samita u Kornvolu oni će potpisati deklaraciju koja… »

Treba regulisati tržište poljoprivrednih proizvoda, ali da li su alati dovoljno dobri

Sputnik pre 7 sati
Dobro je da Srbija ima zakon o regulisanju tržišta poljoprivrednih proizvoda kako bi država mogla da interveniše kada dođe do poremeđaja na tržištu izazvanih velikim rasponima cena, ali predlog zakona o tome je sasvim deklarativan i ne precizira… »

Bocan-Harčenko: Pritisci na Srbiju da prizna Kosovo neće uspeti

Sputnik pre 7 sati
Ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko izrazio je danas uverenje da pritisci na Srbiju zbog Kosova neće dati rezultate zbog doslednog, dostojanstvenog stava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o rešavanju kosovskog problema, kao i njegove… »

Blinken u ime SAD čestitao Dan Rusije

Sputnik pre 7 sati
Američki državni sekretar Entoni Blinken uputio je čestitke povodom Dana Rusije. „U ime američke vlade čestitam građanima Rusije. Ovaj praznik označava značajan korak koji je Rusija učinila 12. juna 1991. godine, kada je održala svoje prve… »

Američki general objasnio kako NATO može „pobediti“ Rusiju na Crnom moru

Sputnik pre 8 sati
Američki general u penziji Ben Hodžiz, koji je ranije bio na čelu Oružanih snaga SAD u Evropi, izjavio je da bi Zapad trebalo da povećava svoje prisustvo na Crnom moru, te da je to strategija koje bi zapadne zemlje trebalo da se drže kako bi… »

Japanac osumnjičen za predaju tajnih podataka Rusima o najnovijim američkim tehnologijama

Sputnik pre 8 sati
Šef kompanije za obradu tehničke dokumentacije Kadzuo Mijasaka, koji je uhapšen u Japanu, mogao je prenositi podatke o najnovijim američkim tehnologijama u svemirskoj industriji službeniku trgovinskog predstavništva Rusije, saopštila je televizija… »

„Đoković me se uplašio“ /video/

Sputnik pre 8 sati
Italijanski teniser Mateo Beretini je govorio o dešavanjima sa meča sa Novakom Đokovićem i izlivu emocija srpskog tenisera. Đoković je izbacio Beretinija sa Rolan Garosa pobedom od 3-1 u setovima u četvrtfinalu. Meč je obeležilo nekoliko… »

Novak pokazao šta se desi dok gledate Đokovića i Nadala /foto/

Sputnik pre 9 sati
Maratonski meč Novaka Đokovića i Rafaela Nadal u polufinalu Rolan Garosa još dugo će se prepričavati. Trajao je četiri časa i 13 minuta, i bio je to ujedno i povod da na internetu i društvenim mrežama počnu da kruže šale kako ljudi ostare dok… »

Sputnik, najnovije vesti »