Sputnik

Švajcarski islamisti saučesnici u terorističkom napadu?

Sputnik pre 12 sati
Dvojica islamista koji su uhapšeni u Švajcarskoj nakon terorističkog napada u Beču 2. novembra osumnjičeni su da su saučesnici, odnosno da su bar znali za planiranu akciju teroriste Kujtima Fejzulaja koji je u glavnom gradu Austrije ubio četiri i… »

Koga se plaši Vašington: Nacionalna garda u pripravnosti do 4. marta

Sputnik pre 13 sati
Očekuje se da skoro 5.000 vojnika Nacionalne garde ostane u Vašingtonu do sredine marta zbog straha od potencijalnog nasilja sledbenika organizacije „Kju anon“. Zahtev da 4.900 vojnika ostane do 12. marta podnela je Američka policija Kapitola… »

Stvarni likovi iz filma „Dara iz Jasenovca“ i šta je sa njima bilo posle rata

Sputnik pre 13 sati
Film „Dara iz Jasenovca” bacio je svetlo na neke od najmračnijih događaja sa prostora Balkana tokom Drugog svetskog rata podsetivši na ogromna stradanja Srba, Roma i Jevreja u Jasenovcu pod upravom NDH. Svi događaji opisani su na osnovu… »

Lin govorio o duboko ukorenjenom problemu sa rasizmom u SAD

Sputnik pre 13 sati
Američki košarkaš Džeremi Lin otvoreno je govorio o uvredama koje je nedavno morao da trpi na terenu. Naime, njega je neko od protivnika nazvao „virusom korona“, a to je daleko od jedinog rasističkog problema sa kojim se tokom života suočio… »

Baš čudno pišu nezavisnost Kosova: Novu zapadnu ofanzivu ponovo dočekuje jasna poruka Rusije

Sputnik pre 14 sati
Dok se sa Zapada sprema nova politička ofanziva na Srbiju i smišljaju sve kreativnije formulacije kako bi Beograd prihvatio nezavisnost Kosova, iz Rusije opet dolazi ista i neokrnjena poruka: Rešenje mora biti po Rezoluciji 12 44, potvrđeno u SB UN i… »

Šou FBI s ruskim biznismenom: Kao u stara, dobra, kaubojska vremena

Sputnik pre 14 sati
Američkom FBI „javila“ se kompanija na čijem je čelu ruski biznismen Jevgenij Prigožin dostavljajući njegovu adresu u Sankt Peterburgu i odgovarajući tako na objavu američke agencije da će onoga ko pruži pouzdane informacije o tome nagraditi… »

Srbin „pocrveneo“, Hrvat tragičar: Moskovski derbi nije razočarao /video/

Sputnik pre 14 sati
U velikom moskovskom fudbalskom derbiju Lokomotiva je pobedila CSKA rezultatom 2:0. Trener pobedničkog sastava Marko Nikolić zaradio je crveni karton. Nikolićeva Lokomotiva je na domaćem terenu nadigrala ljutog rivala i približila mu se na tabeli… »

Prorok: Optužbe Bugarske ka Srbiji kriju i jedan opasan plan za Balkan /video/

Sputnik pre 15 sati
Bugarski vicepremijer Krasimir Karakačanov izjavio je da je „Srbija još početkom 19. veka, iako je bila 'beznačajna kneževina', želela da postane ujedinjujući centar i velika sila na Balkanu“. Karakačanov je dodao i da „zahvaljujući tome… »

Partizanov košmar na Jadranu se nastavio u Zadru /video/

Sputnik pre 15 sati
Košarkaši Partizana nastavili su da pružaju loše partije u ABA ligi, pošto je ovog puta od njih bio bolji Zadar rezultatom 96:94, u 19. kolu regionalnog prvenstva. Zadar je zabeležio bitnu pobedu u borbi za opstanak, dok su crno-beli, koji su odavno… »

Bučni napadi na „Daru iz Jasenovca“ imaju jasan cilj: Užasi o stradanju Srba moraju da se zatrpaju

Sputnik pre 16 sati
Različiti bučni napadi na film „Dara iz Jasenovca“, od onih o "državnom projektu", "pokradenom scenariju", "propagandi", "falsifikatu istorije", predstavljaju zatrpavanje suštine. Jer, film je otvorio neželjenu temu - da su u logoru na užasan… »

Sputnik, najnovije vesti »