Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Amerika krši sopstvene sankcije

Sputnik pre 15 sati
Bez obzira na obnavljanje veoma drastičnih ekonomskih sankcija Vašingtona Islamskoj Republici, SAD su značajno povećale obim izvoza svoje robe u Iran. Podaci Uprave za ekonomiju i statistiku SAD o tome svedoče. U dokumentu ove institucije jasno se može videti da je američki izvoz u Iran u... »

Rusija ipak ide u Davos: Ukinuta ograničenja ruskoj delegaciji

Sputnik pre 18 sati
Zvanična delegacija Rusije učestvovaće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu budući da su joj ukinuta ograničenja koja su prethodno uvedena zbog sankcija SAD. Kako je za Sputnjik rekao neimenovani izvor iz ruske vlade, trenutno se utvrđuje ko će od ruskih zvaničnika prisustvovati, pošto je... »

Junker: Orban laže

Sputnik pre 21 sat
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker optužio je mađarskog premijera Viktora Orbana da širi dezinformacije. "Vrlo sam jasno stavio do znanja Evropskom savetu da su neki od ovde prisutnih premijera izvor lažnih vesti", rekao je Junker novinarima u Briselu posle sastanka lidera EU.... »

Ruski avioni Tu-160 se vratili kući (video)

Sputnik pre 22 sata
Strateški nosači raketa Tu-160 su se nakon posete Venecueli vratili u svoju bazu u Rusiji, saopštila je pres-služba ruskog Ministarstva odbrane. Avioni su proleteli kroz akvatoriju Atlantskog okeana, Karipsko, Norveško i Barencovo more. Ukupna dužina leta iznosila je 12.000 kilometara, a... »

Vučić o protestu: Ne podležem pritiscima sa ulice

Sputnik pre 8 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da neće da ispunjava zahteve onih za koje smatra da su bili katastrofalni za Srbiju i koji su pokrali zemlju, ali da narod poštuje. Vučić je, gostujući na TV Prva, rekao da neće da podlegne pritiscima koji dolaze sa ulice, ali da je... »

Sve spremno za ruski baletski spektakl u Beogradu (video)

Sputnik pre 20 sati
Gala koncert ruskog baleta „Petipu, s ljubavlju“ biće izveden u petak, 21. decembra u 20 časova u Kombank dvorani. Koncert je posvećen dvestagodišnjici istaknutog koreografa, plesača, balet majstora i pedagoga – Marijusa Petipa. Zvezde ruskog baleta, briljantni solisti Marijinskog i... »

Protest „žutih prsluka“ stigao do Jerusalima

Sputnik pre 22 sata
Izraelska policija uhapsila je 10 učesnika protesta zbog povećanja cena, a kako prenosi „Jerusalim post“, to je prvi protest u toj zemlji inspirisan demonstracijama „žutih prsluka“ u Francuskoj i drugim evropskim gradovima. Organizatori protesta pozvali su javnost da se masovno odazove... »

Dačić: Sednica SB UN biće otvorena za javnost

Sputnik pre 7 sati
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da će sednica Saveta bezbednosti UN, koju je Srbija tražila zbog formiranja vojske Kosova, biti održana u ponedeljak u 15 sati i da će biti otvorena za javnost. „Predsedavajući SB UN iz Obale Slonovače zakazao je hitnu sednicu za... »

Vljora Čitaku: Vanredna sednica SB UN „gubljenje vremena“

Sputnik pre 8 sati
Diplomatska predstavnica Prištine u SAD Vljora Čitaku rekla je za prištinski list „Gazeta metro“ da su stavovi država-članica Saveta bezbednosti UN poznati i da vanredna sednica koju Srbija traži neće promeniti ničije mišljenje. „Mislim da je ova inicijativa samo gubljenje vremena.... »

Kancelarija za KiM: Srbi ni mrtvi nemaju mira

Sputnik pre 8 sati
Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila rušenje srpskih nadgrobnih spomenika u Lipljanu, ocenivši da je to prava slika kosovsko-metohijske realnosti u kojoj Srbi, čak ni mrtvi, ne mogu da imaju mira. „Ta rušilačka, vandalska akcija proistekla je iz kancerogenog... »

©2018 Netmark d.o.o.