Sputnik

Stoilković: Sramno ponašanje makedonskog državnog vrha nakon smrti patrijarha Irineja

Sputnik pre 2 sata
Predsednik Demokratske partije Srba i poslanik u Sobranju Ivan Stoilković oštrom kritikom se obratio državnom vrhu Severne Makedonije jer nije uputio saučešće svojim kolegama u Srbiji povodom upokojenja poglavara SPC, patrijarha srpskog Irineja… »

Beloruska „crkva“ bacila anatemu na Lukašenka

Sputnik pre 2 sata
Samoproglašena Beloruska autokefalna pravoslavna crkva bacila je anatemu na predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, navodi se na sajtu ove „crkve“. „Snagom, koju nam je Bog dao, isključili smo bivšeg predsednika Aleksandra Lukašenka iz… »

Episkop kruševački David zaražen virusom korona, smešten u bolnicu

Sputnik pre 2 sata
Episkop kruševački David zaražen je virusom korona i hospitalizovan je u KBC „Dr Dragiša Mišović“. Episkop David je juče služio opelo i liturgiju na sahrani patrijarha Irineja. Kako je RTS-u potvrđeno, on je posle sahrane patrijarha testiran… »

Vernici pitali protođakona Ljubu Rankovića da li da nose maske ― odgovorio je snažnom porukom

Sputnik pre 3 sata
Protođakon Ljubomir Ranković uputio je snažnu poruku svim vernicima i sveštenstvu koji se pitaju kako se ponašati tokom teške epidemiološke krize izazvane širenjem virusom korona. Kako je naveo, mnogi ga pitaju da li treba da nose zaštitne maske… »

Georgiev: Izjednačili su me sa teroristom

Sputnik pre 3 sata
Muzičar Vlada Georgiev, kome je Uprava policije Herceg Novi zabranila ulazak u Crnu Goru do 2030. godine, kaže da su ga izjednačili sa teroristima i kriminalcima, i to samo zbog njegovih prosrpskih stavova. „Pa molim vas, oni su mene izjednačili s… »

Ruski naučnici stvorili jedinstvenu neuronsku mrežu za analiziranje nanočestica

Sputnik pre 3 sata
Naučnici sa Nacionalnog istraživačkog nuklearnog univerziteta „MIFI“ su prvi koji su uspeli da obuče neuronsku mrežu da traži i analizira nanočestice uz pomoć mikroskopa. Predloženi metod obuke neuronskih mreža će omogućiti da se više ne… »

Alarmantno upozorenje: Srbija je blizu zatvaranja

Sputnik pre 4 sata
Direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Marijan Ivanuša rekao je da se trenutna situacija u vezi sa virusom korona u Srbiji može nazvati trećim talasom, odnosno trećim pogoršanjem epidemije i da postoji bojazan od… »

Vesić se javio sa Jarinja: Poslali su na nas dva puna džipa policajaca, neće nas uplašiti

Sputnik pre 5 sati
Privremene vlasti u Prištini pokazale su da Priština ne želi da se srpska deca igraju na Kosovu, i da ne žele da se izbegli Srbi vrate na svoja ognjišta, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, komentarišući to što mu je danas… »

Zelenski se izlečio od korone

Sputnik pre 5 sati
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, koji je bio zaražen virusom korona, saopštio je da je dobio negativan test i da se vratio na posao. „Dobro se osećam, temperatura mi je 36,6 stepeni Celzijusa. Pozitivno sam raspoložen, jer je test negativan… »

Od politike jednog deteta do podsticanja nataliteta: Kinezi se bore sa starenjem?

Sputnik pre 5 sati
Kina planira da u svoj petogodišnji plan od 2021-2025. uključi nove demografske mere kako bi se izborila sa brzim starenjem stanovništva i podstakla natalitet. Kako se navodi, Kina će ponuditi parovima ekstenzivne finansijske i druge beneficije, kako… »

Sputnik, najnovije vesti »