Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Evropska unija „oterala“ Orbana u Moskvu

Sputnik pre 7 sati
Prirodni gas koji će se isporučivati preko drugog kraka gasovoda „Turski tok“ mogao bi da poteče kroz gasne transmisione sisteme Bugarske, Srbije i Mađarske, pa dalje do Austrije, kažu ruski eksperti za energetiku komentarišući rezultate susreta predsednika Rusije Vladimira Putina i... »

Ratni brodovi pritiskaju Sredozemlje — Turska odgovara pojačanjem na Kipru

Sputnik pre 11 sati
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je da će njegova zemlja pojačati vojno prisustvo u severnom delu Kipra. Ovaj potez sigurno će dodatno opteretiti pregovore o ponovnom ujedinjenju Kipra, ali i odnose Ankare i Brisela, kaže za Sputnjik novinar Vojislav Lalić. Prema rečima... »

Novi nemački ambasador poručio Beogradu: Hoćemo rešenje, i to što pre

Sputnik pre 12 sati
Nemačka želi održivo rešenje za kosovski problem, i to što pre, rekao je nemački ambasador u Srbiji Tomas Šib. „Zabrinuti smo i skeptični zbog ideje o razmeni teritorija, jer bi to rešenje moglo da stvori još veće probleme na srednjoročnom i dugoročnom planu“, rekao je Šib na... »

Srbiju na putu ka EU ne koči Hrvatska, već...

Sputnik pre 18 sati
Iako se u Srbiji misli da će joj glavna prepreka na putu ka Evropskoj uniji biti Hrvatska, prava „opasnost“ dolazi od jednog pravila koje EU neće da menja, piše „Euraktiv“. U tekstu novinara Avgustina Palokaja, koji je preneo „Jutarnji list“, navodi se da su suštinski najveći... »

Izraelski mediji o padu Il-20: Šta ako sad stigne S-300 u Siriju

Sputnik pre 18 sati
Izraelski mediji su, komentarišući pad ruskog aviona Il-20 u sirijsku provinciju Latakiju, do koga je došlo zbog ponašanja izraelske avijacije, priznali da je delimična krivica zaista na Jerusalimu. Autor članka u „Garecu“ smatra da je ovaj incident „mogao delimično da bude izazvan... »

Američki milijarder: Čeka nas nova Velika depresija, i to vrlo brzo

Sputnik pre 9 sati
Nova finansijska kriza može se očekivati u naredne dve godine, izjavio je američki milijarder, osnivač investicione kompanije „Bridžvoter asošijejts“ Rej Dalio u intervjuu za „Biznis insajder“. Prema njegovim rečima, ekonomski ciklus se deli na nekoliko stadijuma. Prvo dugovi rastu... »

Prvi udar Kine na Ameriku — vredan sedam milijardi dolara

Sputnik pre 19 sati
Kina, bez obzira na napete odnose sa SAD, nastavlja da drži lidersku poziciju kada je u pitanju ulaganje u američke hartije od vrednosti, iako je ono u julu smanjeno za 7,7 milijardi dolara, saopštilo je američko Ministarstvo finansija. Kina trenutno poseduje američke obveznice u vrednosti od... »

Sever i Jug potpisali vojni sporazum: Prekid vojnih vežbi i Olimpijada na pomolu

Sputnik pre 22 sata
Severna i Južna Koreja su se dogovorile da povuku vojsku iz demilitarizovane zone i razoružaju personal pograničnog grada Panmundžoma, kao i da prestanu sa održavanjem vojnih vežbi u blizini linije razdvajanja dveju zemalja, navodi se u sporazumu koji je potpisan na kraju samita u Pjongjangu... »

Asad Putinu: Nadamo se da tragedija Il-20 neće zaustaviti borbu protiv terorizma

Sputnik pre 7 sati
Predsednik Sirije Bašar Asad uputio je u sredu telegram saučešća ruskom predsedniku Vladimiru Putinu povodom pada izviđačkog aviona Il-20, prenela je sirijska agencija Sana. „Apsolutno smo uvereni da tragedije poput ove neće zaustaviti nas i vas da nastavimo borbu protiv terorizma, u kojoj... »

Putin: Najnovije rusko naoružanje prevazilazi strane pandane

Sputnik pre 13 sati
Najnoviji primerci naoružanja koji će biti predati na korišćenje ruskoj armiji nakon realizacije državnog programa, prevazilaze inostrane pandane, ali već danas treba misliti o stvaranju novih vidova naoružanja, izjavio je u sredu predsednik Rusije Vladimir Putin. On je precizirao da je reč... »

©2018 Netmark d.o.o.