Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Priština planira da „poklopi“ sever Kosova — šta mogu Srbi

Sputnik pre 9 sati
Iako Srbija ima usmene garancije NATO-a da kosovske snage bezbednosti neće dolaziti na sever Kosova, problem je što NATO-u ne možete verovati ni kada imate pismene garancije. Posle ubistva Olivera Ivanovića na Kosovu i Metohiji ništa neće biti isto. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić... »

Jak predsednik, jaka Rusija

Sputnik pre 10 sati
Predizborna kampanja u Rusiji se zahuktava. Na internetu je već pušten u rad sajt putin2018.ru, posvećen Putinovoj predizbornoj kampanji. Slogan sajta je: „Jak predsednik — jaka Rusija“. Na sajtu se mogu naći aktuelne novosti o kampanji, Putinova biografija, informacije o poverenicima... »

Ko je „gospodar Kosova“ iz senke

Sputnik pre 11 sati
Kadri Veselji, kojeg je predsednik Srbije označio kao pravog „gospodara Kosova“, aktuelni je predsednik kosovskog parlamenta i lider Demokratske partije Kosova otkad je njegov bliski prijatelj Hašim Tači izabran za kosovskog predsednika. Veselji je ovih dana „poručio“ Beogradu da se... »

Beograd zamrzava briselske pregovore — u pomoć pristiže Rusija

Sputnik pre 14 sati
Odluka srpskih vlasti da obustavi dijalog između Beograda i Prištine neće imati većih posledica po položaj srpske delegacije u Briselu, štaviše predstavlja dobar potez Beograda kako bi se skrenula pažnja i Evropskoj uniji i Americi da Srbija nije spremna da pregovara pod bilo kakvim uslovima... »

Auto iz kog je ubijen Ivanović pripadao Srbinu iz Austrije?

Sputnik pre 11 sati
Zapaljeni automobil „opel astraiz“ kojeg je, kako se sumnja, izvršen atentat na lidera Građanske inicijative SDP-a Olivera Ivanovića, pripadao je Austrijancu srpskog porekla. „Večernje novosti“ navode da je vlasnik vozila bila osoba (70) koja više nije među živima i dodaje da se... »

Novi detalji istrage: Informacije stigle preko „sigurnih kanala“

Sputnik pre 12 sati
Kosovska policija je u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića ispitala više svedoka. Informacije su dostavljene i putem „sigurnih kanala komunikacije“ (telefona, imejl adrese i društvenih mreža) koje je Kosovska policija prethodno objavila za ovaj slučaj. Policija je došla do... »

Stranci će zataškavati istragu o ubistvu — Srbija mora da povuče radikalan potez

Sputnik pre 18 sati
Međunarodne institucije nisu reagovale ni prethodnih godina kada su se slične situacije dešavale, pa ne treba ni sada od njih očekivati nekakav rezultat. Ukoliko naši državni organi nešto ne preduzmu, ubistvo će biti zataškavano narednih meseci, dok se sve ne zaboravi, kaže za Sputnjik... »

Američki mediji: Rusija i SAD vode „trku vojnim bazama“ u Siriji

Sputnik pre 20 sati
Rusija i SAD su pokrenule „trku vojnim bazama“ u Siriji, jer svaka od dveju strana namerava da proširi svoje prisustvo u bliskoistočnim državama i bori se protiv asimetričnih pretnji, piše „Difens njuz“. Kako navodi američki list pozivajući se na neimenovane izvore, SAD imaju vojnu... »

Vučić i Tači: Priština spremna na saradnju u istrazi ubistva

Sputnik pre 6 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas po podne sa Hašimom Tačijem i zatražio od njega da prihvate učešće srpskih državnih organa u sprovođenu istrage o ubistvu Olivera Ivanovića. Vučić i Tači su se saglasili da je dijalog Srba i Albanaca, kao i zajednički rad na... »

Vrhovna rada odbila da prekine diplomatske odnose sa Rusijom

Sputnik pre 12 sati
Vrhovna rada nije usvojila amandman na Zakon o reintegraciji Donbasa o raskidu diplomatskih odnosa sa Rusijom. Inicijativu su podržala samo 72 poslanika, od potrebnih 226 glasova. Ranije je ovaj amandman odbio profilni komitet parlamenta, ali njen autor je zatražio da se podnese na glasanje u... »

Paklena vrućina čeka Novaka i Monfisa

B92  pre 2 sata  još 3 povezane

Veto Ivanova na Zakon o albanskom jeziku

Danas  pre 6 sati  još 1 povezana

Vremeplov: Uspostavljeni odnosi Srbije i Italije

RTV  pre 1 sat  još 1 povezana

Malme: Eksplozija kod policijske stanice

B92  pre 4 sata  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.