Sputnik

Nova akcija Amerike protiv Kine, a preko grbače Evrope – šta će odlučiti Nemačka

Sputnik pre 4 sati
Nemačka će se prva suprotstaviti najavljenom zakonu protiv kineskih firmi u Evropi, kao što se suprotstavila stopiranju izgradnje gasovoda Severni tok 2, jer se vodi zdravim ekonomskim interesima, a ne isključivo politikom. Siguran sam da i iza ove… »

Dominacija kakvu Balkan ne pamti /video/

Sputnik pre 5 sati
Filip Petrušev, talentovani srpski košarkaš, iza sebe ima istorijsku sezonu u kojoj je došao do „triple krune“ – odnosno, poneo je nagradu za najboljeg igrača, strelca i mladog igrača ABA lige. Petrušev, koji je u aprilu napunio 21 godinu… »

Ekstremna mera: Australija ne otvara granice do sredine 2022. godine /video/

Sputnik pre 5 sati
Granice Australije zatvorene su već godinu dana zbog pandemije virusa korona, a uprkos tome što gotovo da nemaju slučajeva zaraze, u ovoj zemlji ne planiraju da otvore ulazak u zemlju za strance sve do sredine 2022. godine. Ministar trgovine i turizma… »

Potez Amerike koji bi mogao da stvori krupan presedan: Udar na jake zapadne kompanije

Sputnik pre 5 sati
Podrška Džozefa Bajdena inicijativi da se farmaceutske kompanije odreknu patentnih prava na vakcine protiv Kovida-19 politički dobro zvuči i usmerena je na američke unutrašnje političke potrebe. Ali, ukoliko ovakva odluka bude usvojena u Svetskoj… »

„Uskoro neće imati čime da ratuju“: Vojska SAD se suočila sa novim problemom

Sputnik pre 6 sati
Oklopno vozilo američke vojske M2 „Bredli“ je zastarelo. Pentagon želi novo perspektivno vozilo koje će ispuniti brojne zahteve, od veštačke inteligencije do sposobnosti da funkcioniše su svim klimatskim uslovima i da ima velike mogućnosti… »

Zapad uzalud pritiska - najviše Srba za saradnju s Rusijom, više od trećine i za rusku vojnu bazu

Sputnik pre 5 sati
Uprkos rastućim zapadnim pritiscima, prema najnovijoj anketi, trećina građana Srbije smatra da bi u spoljnoj politici zemlje prioritet trebalo da bude Rusija, iza koje značajno zaostaje Evropska unija, a oko 39 odsto čak smatra da bi u Srbiji trebalo… »

Šveđani prvi počeli sa prodajom ekološki prihvatljive nafte

Sputnik pre 5 sati
Švedski Lundin Enerdži prodao je prvu svetski sertifikovanu ugljenično neutralno proizvedenu naftu rafineriji Saras na italijanskom ostrvu Sardinija, saopštila je ta kompanija. Lundin Enerdži je isporučio prve barele karbonski potpuno neutralne… »

Zašto svetski mediji preporučuju Crnu Goru za letovanje

Sputnik pre 5 sati
Prestižni britanski magazin za putovanja Vonderlast preporučio je Crnu Goru, zajedno sa susednom Albanijom, kao prvu destinaciju na listi zemalja koje bi trebalo posetiti u julu ove godine. Crna Gora se još jednom našla u društvu egzotičnih svetskih… »

Veliki korona eksperiment i u Hrvatskoj: Žurka i svadba bez maski i distance

Sputnik pre 5 sati
Veliki korona eksperiment, sličan onom održanom u Španiji, gde će na zabavi u zatvorenom prostoru biti veća grupa ljudi, kako bi se utvrdilo koje mere sprečavaju širenje virusa korona, biće sproveden i u Hrvatskoj. Hrvatski ministar unutrašnjih… »

Kadrovi Kalinjingrada kroz prozor ruskog lovca/video/

Sputnik pre 6 sati
Ruska televizija „Zvezda“ je objavila kadrove sa letelice koja je učestvovala u generalnoj probi Parade pobede u Kalinjingradu. Na snimcima se može videti grad iz ptičje perspektive, kao i avioni i helikopteri pomorske avijacije Baltičke flote. Na… »

Sputnik, najnovije vesti »