Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Huavej neće propasti — Amerika nije ceo svet

Sputnik pre 4 sata
Vašington je privremeno oslabio nivo svojih ograničenja prema kineskoj kompaniji „Huavej“. To je učinjeno kako bi se olakšalo američkim firmama da se nose sa zabranom poslovanja sa „Huavejom“, tj. da lakše prebrode prelazni period. Naime, Ministarstvo trgovine SAD dalo je „Huaveju“... »

Bez izlaza: Maduro poteže adut izbora, ali Amerikanci imaju opasniji plan

Sputnik pre 5 sati
Predlog venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura za održavanje prevremenih parlamentarnih izbora teško će proći, smatra nekadašnji dopisnik Tanjuga iz zemalja španskog govornog područja Borislav Lalić. U Parlamentu Venecuele većinu ima opozicija, a predsednik Parlamenta je samoproglašeni... »

Prvi put van Švajcarske: Najveći umovi današnjice stižu u Beograd

Sputnik pre 7 sati
Ričard Brauning, čuveni „Ajronmen“ i britanski inovator iz sveta aeronautike, u svom specijalnom mlaznom odelu sutra u 14 časova preleteće Savsko jezero i tako otvoriti konferenciju „Vorld majnds“, skup koji u Beograd dovodi najpametnije i najinventivnije ljude našeg doba. Reč je o... »

Kineski odgovor na američke sankcije — pobednik bi mogla da bude Rusija

Sputnik pre 8 sati
Od 1. juna Kina će povećati tarife za tečni prirodni gas u SAD sa 10 na 25 odsto, najavila je Komisija za carinsku tarifu Državnog saveta Kine. Kineske tarife su odgovor na agresivne akcije Vašingtona. Nakon trgovinskih pregovora između SAD i Kine, u kome nije ostvaren napredak, predsednik... »

Glavni glumac u Ukrajini zamenjen, ali predstava ostaje ista

Sputnik pre 8 sati
Da li će dolazak komičara Vladimira Zelenskog na vlast u Ukrajini promeniti nešto u odnosima sa Rusijom — glavno je pitanje kojim se danas bave analitičari. Kremlj je saopštio da predsednik Rusije Vladimir Putin neće čestitati novom ukrajinskom lideru inauguraciju, već prve uspehe u... »

„Gugl“ odložio suspenziju saradnje sa „Huavejom“

Sputnik pre 9 sati
„Gugl“ je ponudio kompaniji „Huavej“ da privremeno obustavi suspenziju svoje usluge na njihovim telefonima. Taj potez je usledio nakon što je Ministarstvo trgovine SAD odlučilo da „Huaveju“ odobri licencu na 90 dana, kako bi pomoglo njihovim postojećim korisnicima, prenosi „Biznis... »

Cene stanova u Beogradu vrtoglavo rastu: Da li će balon pući

Sputnik pre 9 sati
Od 2000. godine cene nekretnina u Beogradu beleže vrtoglavi skok, a trenutno su oborile sve prethodne rekorde. Uprkos nekim prognozama da su cene nerealne i da će biti niže, cene u glavnom gradu su dostigle maksimum. Stručnjaci kažu da je osnovni razlog to što je potražnja za stanovima mnogo... »

Dan nezavisnosti Crne Gore: Istorijski podvig ili simbol NATO okupacije

Sputnik pre 12 sati
Na dan kada Crna Gora obilježava 13 godina od referenduma o nezavisnosti zemlja ostaje podjeljena, pa dok za jedne napuštanje zajednice sa Srbijom predstavlja „istorijski podvig“, za druge je projekat nastao na prevaran način i simbol NATO okupacije. Vlasti Crne Gore su iskoristile i ovaj... »

Pokrenuta istraga protiv Porošenka: Sumnja se na državnu izdaju

Sputnik pre 13 sati
Ukrajinski Državni istražni biro pokrenuo je istragu o mogućoj državnoj izdaji od strane bivšeg predsednika Petra Porošenka, izjavila je direktorka tog tela Olga Varčenko. Kako je precizirala, radi se o događajima iz 25. novembra 2018. godine, kada su ukrajinski brodovi poslati iz Crnog mora... »

Prve cevi: „Turski tok“ ide ispod srpskih reka

Sputnik pre 14 sati
Srbija je započela još jednu stratešku investiciju — gradnju nacionalnog magistralnog gasovoda od Bugarske do mađarske granice kojim će se dopremati gas i iz „Turskog toka“, što će joj omogućiti sigurno snadbevanje gasom, navodi za RTS ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.... »

©2019 Netmark d.o.o.