Sputnik

Amfilohije i Joanikije pozvali na Sabor: Zakon o vjeri je udar na pravoslavlje

Sputnik pre 18 sati
„Zabrinulo nas je to što naša vlada pokušava da donese protivustavni zakon protiv crkve, koja je temelj te države“, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije na današnjoj konferenciji za medije. „Crkva Hristova, nezavisno od toga… »

Poruka iz Vatikana: Papina posjeta Crnoj Gori nezamisliva bez pristanka Srpske pravoslavne crkve

Sputnik pre 11 sati
„Vatikan njuz“, oficijelni portal čija je misija da svakodnevno izvještava o aktivnostima pape Franje i Rimokatoličke crkve u svijetu, navodi da bi bilo nezamislivo da papa posjeti Crnu Goru bez pristanka Srpske pravoslavne crkve (SPC), te da bi to… »

Ovo je zvanično najlepša žena na svetu

Sputnik pre 9 sati
Jamajčanka Toni En Sin (23), proglašena je za Mis sveta 2019. godine. Krunu joj je predala manekenka iz Meksika Vanesa Ponce de Leona. „Počastvovana sam i zahvalna za ovu priliku, ali pre svega mislim na posao koji treba da bude obavljen, a za koji… »

Američki senator predložio alternativu „lošem sporazumu“ s Iranom

Sputnik pre 9 sati
Američki senator iz redova republikanaca Lindzi Grejem izjavio je da je „loš sporazum“ s Iranom potrebno zameniti regionalnim sporazumom. „Potrebno je taj loš sporazum s Iranom – Zajednički sveobuhvatni plan dejstava zameniti sporazumom s… »

Ruska „čudo-vozila“: Idu po vodi, prelaze na led! /foto, video/

Sputnik pre 10 sati
Ruski Arktik biće uskoro pokoren novim „čudo-vozilima“, multifunkcionalnim terenskim kolima, koja efikasno savladavaju najteže delove terena, saopštili su predstavnici kompanije koja je zadužena za konstrukciju vozila. Novi terenci „Šerp“… »

Turski projekat potpunog uništavanja jermenskog naroda

Sputnik pre 10 sati
Ne ulazeći u razloge zašto su baš sada posle 35 godina „razmišljanja“ SAD usvojile rezoluciju koja potvrđuje genocid nad Jermenima, one su se pridružile Francuskoj, Rusiji, Nemačkoj... Za istoričare je nepobitna činjenica da su razmere… »

Pad velikog asteroida na Zemlju — moguć jednom u milion godina

Sputnik pre 9 sati
Pad kosmičkih tela na Zemlju je retka, ali opasna pojava. Može li se očekivati udarac iz svemira i kako se od njega zaštititi... Često se čuju najave da opasni asteroidi ili nebeska tela lete prema Zemlji. O tome da li se može očekivati neki… »

Protest „1 od 5 miliona“ u Beogradu

Sputnik pre 10 sati
U Beogradu je večeras održan protest „1 od 5 miliona“ šetnjom od Filozofskog fakulteta do zgrade Vrhovnog kasacionog suda, a ovoga puta okupljenima su se obratili jedan od organizatora protesta Miodrag Simović i predsednik Udruženja za zaštitu… »

Peskov: Rusija je ostrvo stabilnosti u vremenu promena

Sputnik pre 10 sati
U poslednjih nekoliko godina u svetu su se dogodile stvari koje nije bilo moguće predvideti samo deceniju ranije, smatra portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. Prema njegovoj oceni, sada se događaju duboke promene u diplomatiji, međunarodnom… »

Kataklizma u Amazoniji: Za godinu dana uništena prašuma velika kao Portoriko!

Sputnik pre 10 sati
U novembru je zabeležen najviši nivo uništavanja šuma u brazilskoj Amazoniji od kako su 2015. godine počela da se vrše takva merenja, pokazuju najnoviji podaci brazilskih vlasti. U novembru su uništena 563 kvadratna kilometra najveće tropske šume… »

Sputnik, najnovije vesti »