Sputnik

Albanci zabrinuti: Alarmantno, sve manje albanske dece na Kosovu i Metohiji

Sputnik pre 21 dana
Iz albanskih sredina na Kosovu nastavlja se odlazak stanovništva, čime se smanjuje i broj učenika u školama, i to za 28 odsto u poslednjih desetak godina, prenosi RTS. Prema Agenciji za statistiku, u nižem srednjem obrazovanju na Kosovu i Metohiji u… »

Sponzor i najbogatiji arbitar sveta „kupio“ da sudi finale EP

Sputnik pre 20 dana
Holanđanin Bjorn Kujpers deliće pravdu u finalu Evropskog prvenstva u kojem se u nedelju na Vembliju sastaju Engleska i Italija od 21 čas. Interesantno, Kujpers je verovatno najbogatiji arbitar na planeti, s obzirom na to da je njegovo bogatstvo… »

Koja su dva najvažnija domaća brenda i oružje meke moći Srbije

Sputnik pre 21 dana
Sport je najjači srpski brend u svetu, posle koga sledi umetnost, zbog čega smo hteli da ih povežemo i predstavimo ih kao prave vrednosti Srbije, kaže za Sputnjik Dragan Šešum, sportski direktor Sportskog saveza Srbije i autor izložbe „Umetnost… »

Supruga ubijenog predsednika Haitija: Neprijatelji iz senke organizovali atentat

Sputnik pre 21 dana
Martin Moiz, udovica ubijenog predsednika Haitija Žovenela Moiza, optužila je danas „neprijatelje iz senke“ da su organizovali njegovo ubistvo kako bi zaustavili demokratske promene u zemlji. Moiz je ubijen u sredu u svom domu u Port-o-Prensu… »

Mediji u BiH: Bečić i Erdogan govornici u Potočarima

Sputnik pre 20 dana
Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić jedan je od planiranih govornika na 26. godišnjici zločina nad Bošnjacima u Srebrenici, objavili su mediji u BiH na osnovu uvida u spisak govornika. Osim Bečića, organizatori su predvideli i obraćanje… »

Ruski satelit snimio napuštenu američku bazu u Avganistanu /foto/

Sputnik pre 20 dana
Ruski satelit snimio je bazu Bagram (Avganistan) koju su napustili vojnici SAD i NATO-a. Snimak je napravio satelit "Resurs-P". Veličina baze je zaista respektabilna. Na snimku se vide piste i veliki broj objekata. Podsetimo, Pentagon je pre nedelju dana… »

Kina sprema plan za spas planete Zemlje

Sputnik pre 20 dana
Kineski naučnici napravili su plan za spas planete Zemlje u slučaju da joj zapreti udar asteroida Benu. Plan Kine je da ispali više od 20 raketa „long marč“ u svemir kako bi preusmerili udar asteroida koji ima male šanse da jednog dana okonča… »

„Oni su snažniji, ali fudbal se igra s loptom u nogama“

Sputnik pre 20 dana
Selektor Italije Roberto Manćini dao je prognozu o finalu Evropskog prvenstva, u kojem će njegovi izabranici odmeriti snage sa Englezima u nedelju uveče na Vembliju (21 čas). Dominiraju Italijani i Englezi od samog početka Evropskog prvenstva i… »

U Crno more uplovio grčki brod

Sputnik pre 20 dana
Crnomorska flota je počela da prati raketni brod "Daniolos", Ratne mornarice Grčke koji je uplovio u vode Crnog mora, navodi se u saopštenju Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije. "Snage i sredstva Crnomorske flote započele su kontrolu… »

Da li se sprema „ukrajinski scenario“ za pravoslavnu crkvu u Belorusiji

Sputnik pre 20 dana
Manje grupe ljudi koje se nazivaju „beloruskom autokefalnom crkvom“ i koje pokušavaju da realizuju „ukrajinski scenario“ raskola vernika ne nalaze se u Belorusiji, nego u SAD i drugim zemljama, rekao je predsednik Odeljenja za spoljne crkvene… »