Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Ukrajina blokirala pristup ambasadi Rusije u Kijevu

Sputnik pre 10 sati
Policija ne dozvoljava onima koji žele da glasaju na predsedničkim izborima u Rusiji da priđu ruskoj ambasadi u Kijevu, saopštila je pres-služba diplomatske misije. „U okolnim četvrtima patroliraju pojačane policijske snage. Državljanima Rusije ne dozvoljava se da uđu u ambasadu.... »

Rusija obnavlja transportnu flotu: Šta može novi „Iljušin“ (video)

Sputnik pre 12 sati
Prvi modernizovani transportni avion „iljušin“ Il-76MD-M predat je ruskom Ministarstvu odbrane. Modernija verzija predviđa instaliranje najsavremenije radio-lokacione opreme, kao i poboljšavanje odbrambenih sredstava. Vojni eksperti smatraju da će ta modernizacija rusku armiju učiniti... »

Aman zaman: Šta hoće Amanet sa imovinom SPC u Crnoj Gori

Sputnik pre 1 sat
Realizacija projekta stavljanja crkvene infrastrukture pod ingerenciju državne vlasti značila bi potpuno zaokruženje vještačkog novoformiranog crnogorskog identiteta, i sa druge strane potpunu likvidaciju srpskog identiteta, pošto je suštinski Srpska crkva u Crnoj Gori ostala jedini još... »

O rekonstrukciji Vlade odlučuju SNS i Vučić

Sputnik pre 12 sati
Mediji su poslednje a Srpska napredna stranka prvo mesto za pitanje o eventualnoj rekonstrukciji, jer je SNS dao poverenje svakom ko radi u Vladi, rekla je potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović. „Predsednik moje stranke i predsednik Srbije davno me je naučio da je... »

Večeras na radiju: Aleksandar Čepurin komentariše izbore

Sputnik pre 3 minuta
Na današnjim predsedničkim izborima u Rusiji građani najveće države na svetu odlučuju o budućem pravcu ruske politike, ali glasajući za jednog od osam kandidata šalju i poruku o tome kako vide svoju zemlju u globalnoj politici. Kako je glasala Rusija, kako su glasali državljani Rusije u... »

Teroristi oborili sirijski Su-24, sudbina posade neizvesna (video)

Sputnik pre 2 sata
Teroristi grupacije Džejš Tahrir el Šam oborili su u Istočnom Kalamunu sirijski avion Su-24, a još uvek nije poznato da li je posada uspela da se spasi, prenose sirijski mediji. Na snimku koji je objavio „Direktorat 4“, koji prati aktivnosti terorista, vidi se kako avion naglo gubi visinu i... »

Nuklerna raketa Severne Koreje može da stigne do Nemačke

Sputnik pre 3 sata
Zamenik direktora nemačke Federalne obaveštajne službe (BND) Ole Dil kazao je pred tamošnjim poslanicima da severnokorejske rakete sada mogu da ponesu nuklearno naoružanje i stignu do Nemačke i centralne Evrope, objavio je danas list „Bild am zontag“, prenosi Rojters. Navodi se da je Dil,... »

Nemačka na neodređeno vreme izlazi iz Šengena?

Sputnik pre 4 sata
Novi nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer želi da kontrole na nemačkim granicama zadrži na neodređeno vreme i da ih proširi i na ostale prelaze, čime bi Nemačka praktično izašla iz Šengenskog sistema, preneo je danas dnevnik „Velt am zontag“. „Kontrole granica prema... »

Matvijenkova: Na Rusiju izvršen pritisak bez presedana, spremamo ozbiljne mere

Sputnik pre 39 minuta
Predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko izjavila je da je slučaj sa trovanjem bivšeg ruskog oficira Sergeja Skripalja plasiran u javnost nedelju dana uoči predsedničkih izbora u Rusiji, čime je izvršen spoljni pritisak na Moskvu bez presedana. „Izvršen je ekonomski i... »

Sputnjik na licu mesta: Putinovo čeka izborne rezultate uz jagnje i „putinovaču“ (foto)

Sputnik pre 27 minuta
U selu Putinovu u opštini Medveđa stanovnici su ispekli jagnje povodom predsedničkih izbora u Rusiji. Nemaju sumnje ko će biti pobednik, ali zbog izborne tišine koju poštuju, ne žele da se izjašnjavaju. Tim povodom napravili su domaću rakiju „putinovaču“, koja će biti otvorena po... »

Putin siguran da je njegov program pravi za Rusiju

Politika  pre 39 minuta  još 48 povezanih

Porodila se Ana Ivanović

Tračara  pre 10 sati  još 10 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.