Sputnik » Vesti dana

https://rs.sputniknews.com/

Sputnik

Crnomorska flota dobila pojačanje — novi brod sa „kalibrima“ (video)

Sputnik pre 6 sati
Crnomorska flota Rusije dobiće novi raketni brod „Orehovo Zujevo“, naoružan krstarećim raketama velikog dometa „kalibar“, saopštila je pres-služba flote. Svečana ceremonija prijema novog broda u sastav flote održana je danas u Sevastopolju. Podizanje andrejevske zastave na novom brodu... »

Oštra reakcija iz Austrije: Dosta smo ćutali o „vojsci Kosova“

Sputnik pre 42 minuta
Austrijski diplomata Volfgang Petrič smatra da Evropska unija ne bi smela da ostane bez reakcije na formiranje kosovske vojske samo zato što su Sjedinjene Američke Države podržale Prištinu u njenim namerama. „Reč je o unilateralnom koraku Prištine koji nije dobar, koji je u suprotnosti sa... »

Od januara kosovski terminal u luci Drač

Sputnik pre 2 sata
Tehničke grupe kosovske i albanske vlade započele su postupak otvaranja carinskog terminala Kosova u luci Drač. Otvaranje je predviđeno za januar i zasniva se na odlukama dveju vlada donetim 7. i 8. decembra u Tirani. Generalni direktor kosovske carine Bahri Beriša i njegovi saradnici sastali... »

Prvi put: Proslavljeni viceadmiral na čelu GRU

Sputnik pre 4 sata
Prvi put u savremenoj istoriji za načelnika Glavne obaveštajne uprave (GRU) Generalštaba Oružanih snaga Rusije je imenovan mornar — viceadmiral Igor Kostjukov, javljaju mediji. „Viceadmiral Igor Kostjukov, privremeni vršilac dužnosti načelnika GRU, postavljen je na mesto rukovodioca... »

Da li su britanske službe otele Juliju?

Sputnik pre 8 sati
Viktorija Skripalj je u intervjuu koji je dala listu „Izvestija“ izjavila da od 24. jula ne može da stupi u kontakt sa svojom sestrom Julijom, koja je, navodno, otrovana u incidentu u Solsberiju. Po njenom mišljenju, britanske specijalne službe su faktički otele Juliju i nasilno je drže da... »

Stotine hiljada ljudi od Makrona večeras očekuje da čuje samo dve reči

Sputnik pre 42 minuta
Francuski predsednik Emanuel Makron obratiće se večeras naciji posle višenedeljnih protesta, koji su bili praćeni i nasiljem, a američka agencija AP postavlja pitanje da li je za to prekasno. AP dalje navodi da su demonstracije organizovane protiv Makronove vlasti i da posle duge tišine koja... »

Rusija se probila na drugo mesto po prodaji oružja u svetu

Sputnik pre 8 sati
SAD ostaju ubedljivo najveći proizvođač i prodavac oružja u svetu, navodi se u najnovijem izveštaju Stokholmskog međunarodnog instituta za istraživanje mira (SIPRI). U izveštaju za 2017. godinu, precizira se da su 42 američke kompanije ostvarile 226,6 milijardi dolara od prodaje oružja i... »

Izbori u Jermeniji: Kolaps vladajuće partije i veliki uspeh Pašinjana

Sputnik pre 8 sati
Blok vršioca dužnosti premijera Jermenije Nikole Pašinjana „Moj korak“ dobio je više od 70 odsto glasova na parlamentarnim izborima, pokazuju podaci Centralne izborne komisije nakon prebrojanih 100 odsto glasačkih listića. „Blok ’Moj korak‘ je sakupio 884,4 hiljade glasova ili 70,45... »

Ana Brnabić: Srbi na KiM na ivici humanitarne katastrofe

Sputnik pre 5 sati
Mere Prištine na Kosovu i Metohiji dovele su tamošnje Srbe na ivicu humanitarne katastrofe, izjavila je danas srpska premijerka Ana Brnabić. „Primer onoga što se dešava na KiM upozorava nas koliko mogu biti pogubne posledice trgovinskih i drugih blokada. Takse na proizvode iz centralne Srbije... »

Šta je Deda Mraz poželeo Putinu

Sputnik pre 2 sata
Ruski Deda Mraz je poželeo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu mnogo odlučnosti i snage u Novoj godini kako bi mogao da upravlja tako velikom i šarolikom zemljom. „Želim mu da bude odlučan, jer je naša država vrlo složen objekat za upravljanje. Ima nas mnogo, mi smo najveća država u... »

©2018 Netmark d.o.o.