Sputnik

„Srbija je jača nego ikad“: Britanski stručnjak okrivio EU za zastoj u dijalogu Beograda i Prištine

Sputnik pre 25 dana
Profesor Londonske škole ekonomije i političkih nauka i stručnjak za Zapadni Balkan, Džejms Ker-Lindzi, okrivio je EU za, kako je naveo, zastoj u dijalogu Beograda i Prištine i ocenio da je Srbija u nikad jačoj poziciji. Ker-Lindzi smatra da je EU… »

Napeto u Sibiru: „Neprijatelj“ napravio kobnu grešku — zamerio se ruskim tenkistima /video/

Sputnik pre 25 dana
Tenkisti na poligonu u Kemerovskoj oblasti uništili su uslovnog neprijatelja tokom vežbi, prenosi televizija „Zvezda“. Prema navodima televizije, tokom marša stiglo je naređenje da vojska otvori vatru. Uslovni protivnik pripremao je napad na… »

Pao avion sa padobrancima u Švedskoj, ima poginulih /video/

Sputnik pre 25 dana
Nekoliko osoba poginulo je danas kada se avion za padobrancima srušio nedaleko od Orebra u Švedskoj, saopštila je švedska policija. „To je veoma teška nesreća, nekoliko osoba je poginulo“, navela je švedska policija na svom sajtu, preneo je… »

Veličanstveni Mehta u Beogradu: Zaslužili ste veliku koncertnu dvoranu

Sputnik pre 25 dana
Možete zamisliti moja osećanja prema Srbiji i Beogradskoj filharmoniji, koja postoje svih ovih godina. Pratim napredak ovog orkestra s velikim interesovanjem i radujem se vesti o izgradnji nove koncertne dvorane. To je najbolja stvar koja se mogla… »

Bela kuća: Povlačenje vojske iz Avganistana ne znači da je misija ispunjena

Sputnik pre 25 dana
Sjedinjene Američke Države povlače svoje trupe iz Avganistana, jer problem u zemlji nema vojno rešenje i tamošnje prisustvo vojnika ne donosi koristi; Vašington ne ocenjuje svoje postupke izjavom da je misija ispunjena, izjavila je portparolka Bele… »

Američki državljani među atentatorima na Haitiju

Sputnik pre 24 dana
Haićanske vlasti večeras su saopštile da je jedan od šestorice uhapšenih i američki državljanin haićanskog porekla, koji je osumnjičen da je umešan u ubistvo predsednika ove karipske države Žovenala Moiza. Dan nakon što su naoružani ljudi u… »

Bakirova ministarka: Da li Bisera Turković vodi spoljnu politiku SDA ili BiH

Sputnik pre 24 dana
Potezi ministarke spoljnih poslova BiH Bisere Turković su produkt nacionalističke politike SDA a ona se ponaša kao da je lični ministar spoljnih poslova Bakira Izetbegovića, kaže za Sputnjik politikolog Anđelko Kozomora povodom više samovoljnih… »

Mađarska jača pozicije, crpi dodatnu snagu iz regionalne saradnje

Sputnik pre 24 dana
Može se slobodno reći da je Mađarska Srbiji danas najpouzdaniji partner u regionu, koja će joj u domenu svojih kapaciteta bezuslovno pomoći na njenom evropskom putu, kaže za Sputnjik doktorand međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih nauka Vuk… »

Novakova lekcija „specijalcu sa zadatkom“

Sputnik pre 24 dana
Novak Đoković nikako da dobije mira na ovogodišnjem Vimbldonu – taman što je „postavio publiku na svoje mesto“, nakon niza provokacija, zbog čega je čak posegnuo i za psovakama na srpskom jeziku, neprijatnost ga je čekala i na konferenciji za… »

Završne pripreme srpskih vojnika za Tenkovski biatlon u Rusiji /foto/

Sputnik pre 24 dana
Tenkisti Vojske Srbije ušli su u završnu fazu priprema za učešće na Međunarodnim vojnim igrama u disciplini Tenkovski biatlon — prestižno takmičenje koje će se krajem avgusta i početkom septembra održati na poligonu Alabino, nedaleko od… »