Vojvodina, najnovije vesti

Grad Pančevo nagradio svojih 26 najboljih studenata

RTV pre 17 sati
PANČEVO - U Gradskoj upravi Pančeva danas su uručene nagrade za 26 studenata iz ovog grada koji su u prethodnoj školskoj godini postigli najbolje rezultate. Dobili su po 30.000 dinara a poziv za dodelu nagrada je osmislio i objavio Regionalni centar… »

U Srpskoj Crnji otvorena manifestacija Đurini dani – Liparske večeri

RTV pre 16 sati
SRPSKA CRNJA - U Srpskoj Crnji svečano je otvorena tradicionalna manifestacija Đurini dani – Liparske večeri. Ovom manifestacijom već šest decenija meštani čuvaju uspomenu na Đuru Jakšića, koji je rođen u ovom selu. Sa ciljem da se slavi i… »

DOPISNICA IZ BANATA - Ljubomir Živkov: Radion – pere sam

RTV pre 17 sati
FARKAŽDIN - Odnekud bi, kao kakav meteorit koji udari srećom u nenaseljeni deo naše planete, posred prerije gde vetar kotrlja ono američko žbunje, ili na sibirsko prostranstvo, u moj jezik stigla nova reč, šta je to doz, nije doz, nego DOZ… »

Novi Sad domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu

NoviSad.com pre 17 sati
Novi Sad – Novi Sad će od 12. do 15 avgusta, prvi put biti domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu, koje će biti održano na Petrovaradinskoj tvrđavi. Reč je o najvećem i najvažnijem biciklističkom takmičenju, koje je ikad održano… »

Nikad objavljene pesme mladog Đoleta Balaševića

Luftika pre 17 sati
List „Danas“ je dobio priliku da ekskluzivno dođe do nikad objavljenih pesama Đorđa Balaševića iz gimnazijskih dana. U godišnjaku Gimnazije „Svetozar Marković Toza“ iz Novog Sada, Đorđe Balašević, tada gimnazijalac, počeo je da… »

Vremenska prognoza za vikend

Subotica.com pre 18 sati
Tokom sutrašnjeg dana temperatura će se kretati u rasponu od 15 do 29 stepeni, a duvaće slab, pretežno severozapadni vetar, brzinom do 4 metra u sekundi. Dan će obeležiti sunčano vreme, uz povremenu pojavu oblaka. Jutarnje časove obeležiće vedro… »

RGZ: U maju zabeležena rekordna prodaja nepokretnosti, dominantno gotovinsko plaćanje

Moj Novi Sad pre 18 sati
Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je danas da je u maju 2021. godine zaključeno 12.648 ugovora o kupoprodaji nepokretnosti, što je rast od 61 odsto ako se poredi sa istim mesecom 2020. godine. Maj prošle godine bio je obeležen smanjenim… »

Ovi horoskopski znaci najlepše stare

Moj Novi Sad pre 17 sati
Kako idu godine, oni su sve lepši i privlačniji. Poznate kao perfekcionisti, često deluju kruto i strogo. Ali kada nakupe iskustva, postaju odmereni ljudi, koji privlače svojom lepotom uma. Starije Device poklanjaju veću pažnju svom unutrašnjem… »

Međunarodni dan borbe protiv dečjeg rada

RTV pre 18 sati
NOVI SAD - Povodom međunarodnog dana borbe protiv dečijeg rada, tim grada novog sada za borbu protiv trgovine ljudima organizovao je akciju u cilju edukacije sugrađana o temi prevencije dečijeg prosjačenja. Tim za borbu protiv trgovine ljudima i… »

Više od 12.000 pacijenata u Vojvodini čeka na operaciju ili magnetnu rezonancu

Moj Novi Sad pre 18 sati
Više od 50.000 pacijenata u Srbiji trenutno čeka na neku operaciju ili dijagnostiku. Prema podacima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, koji se na dnevnom nivou ažuriraju, najduže liste čekanja su na operacije kolena, kuka, katarakte, ali i… »

Vesti dana »