Vojvodina, najnovije vesti

O Amber Alertu, aplikaciji "Safe web" i bezbednijem boravku dece na Internetu (AUDIO)

RTV pre 1 dan
NOVI SAD - Gost rubrike “Povodom“ biće Igor Jurić, direktor Fondacije “Tijana Jurić,“ koja je pokrenula narodnu inicijativu za uvođenje posebnog sistema obaveštavanja javnosti u slučajevima nestale dece “Amber Alert.“. Jurić će… »

Ivanišević: Proveravaću namensko korišćenje subvencija FOTO

B92 pre 1 dan
Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević, uručio je danas u velikom holu Pokrajinske vlade ugovore korisnicima sredstava po konkursu za zapošljavanje u 2021. godini. Sekretarijat je ukupno dodelio gotovo 42 miliona dinara za 182… »

Voće skuplje nego lane, ali voćari ne knjiže profit (AUDIO)

RTV pre 1 dan
ČEREVIĆ - Sezonsko voće je ove godine znatno je skuplje nego lane. Međutim, voćari ne ostvaruju značajniju zaradu pošto je prinos manji nego prošle godine. Na 17 hektara u Čereviću ugledni voćar Milan Kovačević gaji jabuke, šljive, trešnje… »

Duž palićke promenade spomen na Lajoša Vermeša

Subotica.com pre 1 dan
Duž šetališta uz obalu Palićkog jezera postavljeno je 18 tabli sa slikama i informacijama o Lajošu Vermešu i Palićkim sportskim igrama, kasnije nazvanim Palićka olimpijada. Postavljanje tabli koje su obogatile promenadu finansirala je Pokrajinska… »

Raspored sahrana i ispraćaja za petak, 30. jul

Moj Novi Sad pre 1 dan
Javno komunalno preduzeće "Lisje" objavilo je raspored sahrana i ispraćaja na teritoriji Grada Novog Sada za sutra, 30. jul 2021. godine. • Milisav Jovanović (1933), 9.45 • Milana (Milan) Baračkov-Malenica (1938), 10.30 (urna) • Radoslav… »

Uručeni ugovori vredni 42 miliona dinara o subvencijama za zapošljavanje u Vojvodini

RTV pre 1 dan
NOVI SAD - U Pokrajinskoj vladi su danas dodeljeni ugovori korisnicima sredstava po javnim konkursima za oblast zapošljavanja – za samozapošljavanje, zapošljavanje nezaposlenih lica i za sprovođenje javnih radova, koje je za tekuću godinu raspisao… »

Nove obuke u Nacionalnoj službi za zapošljavanje (AUDIO)

RTV pre 1 dan
NOVI SAD - Smiljana Gardinovački iz Odeljenja za obrazovanje i obuke NSZ Novi Sad je za RTV saopštila novosti koje nudi Nacionalna Služba za zapošljavanje Novi Sad. To su obuka uz vaučere i obuke za tri obrazovna profila kod četiri provajdera. U… »

Pokrajina finansira izgradnju teretane na otvorenom u Sremskim Karlovcima

RTV pre 1 dan
SREMSKI KARLOVCI - Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je danas Sremske Karlovce, gde će u Dvorskoj bašti biti izgrađena teretana na otvorenom. Izgradnju teretane će, sa 1,9 miliona dinara, u potpunosti finansirati Pokrajinski… »

Doktorka Milena koja je vređala studentkinju na rasnoj osnovi vraćena na svoje radno mesto

NoviSad.com pre 1 dan
Novi Sad - Doktorka Milena Š., koja je pre godinu dana vređala studentkinju Medicinskog fakulteta iz Irske u liftu samo zato što je crnkinja, nakon suspenzije je vraćena na svoje radno mesto. Kako piše Telegraf.rs, to se dogodilo nakon što se… »

Nada za dvorce Vojvodine, Francuzi zainteresovani za spas kulturnog blaga Srbije

Luftika pre 1 dan
Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i ministarka kulture Francuske Rozelin Bašlo Narkan razgovarale su o mogućnostima realizacije projekta Dvorci Srbije, koji obuhvata 118 dvoraca, vila i letnjikovaca na teritoriji Srbije uz pomoć… »

Vesti dana »