Vojvodina

Vremenska prognoza za 1. mart (ponedeljak)

Subotica.com pre 9 sati
Tokom sutrašnjeg dana temperatura će se kretati u rasponu od -2 do 11 stepeni, a duvaće slab, pretežno severoistočni vetar, brzinom do 5 metara u sekundi. Dan će obeležiti sunčano vreme, uz povremenu pojavu oblaka. Jutarnje časove obeležiće… »

Dunđerski ga sagradio u inat kralju, zaveštao Matici Srpskoj, a sada stavljaju katanac? Neizvesna sudbila dvorca Fantast

Blic pre 10 sati
Neizvesna je sudbina dvorca Fantast, jednog od najvelelepnijih zdanja u Srbiji. Ako se ništa ne preduzme, od 1. marta će, po svemu sudeći, katanac biti stavljen i na ovaj zamak, kao na mnoge druge širom Vojvodine. Veleposednik Bogdan Dunđerski… »

Turistički vodiči proslavili svoj dan: Vremeplov kroz Tvrđavu

Dnevnik pre 9 sati
Svetski dan svoje branše, turistički vodiči Novog Sada su i ove godine proslavili radno, pa su u subotu, bez obzira na aktuelnu situaciju, organizovani besplatni obilasci starog gradskog jezgra i Petrovaradinske tvrđave. Pandemija koronavirusa uticala… »

Brazilski soj kovida19 stigao u Veliku Britaniju

Radio 021 pre 9 sati
Agencija za javno zdravlje Engleske (PHE) saopštila je danas da je potvrđeno prisustvo brazilskog soja kovid-19 kod šest pacijenata u Velikoj Britaniji, prenosi Gardijan. List navodi da su tri slučaja zaražavanja sa novim sojem P.1 otkrivena u… »

Priče iz Muzeja Vojvodine: Vojvođanski ćilim protkan tajnama

Dnevnik pre 9 sati
Nacionalni simboli su zastava i grb koji oslikavaju istoriju, tradiciju i vrednosti određene države i izazivaju osećaj pripadnosti i zajedništva jednog naroda. Kada je reč o srpskoj zastavi crvena boja simboliše izdržljivost, hrabrost, snagu… »

Sadnja 5.000 bagrema u Kuli

RTV pre 11 sati
KULA - Zaposleni u JVP “Vode Vojvodine” će sutra u 14 časova, u opštini Kula, zasaditi 5.000 novih sadnica bagrema. Sadnja bagrema planirana je u okviru redovnog godišnjeg pošumljavanja, a realizovaće se na desnoj obali Velikog Bačkog kanala od… »

Kulturna baština Zrenjanina: Videh pendžer u Bečkereku...

Dnevnik pre 10 sati
Tužne oči petorice dečaka gledaju me u tzv. Ženskoj sobi Narodnog muzeja u Zrenjaninu. Tu se pored slika Pauline Sudarski o čijem burnom životu i tragičnoj pogibiji sam pisao na ovom mestu - nalaze i dela još dve banatske umetnice. Prva je Zlata… »

Centar za mlade talente u Novom Sadu nudi besplatnu onlajn nastavu

Dnevnik pre 10 sati
Besplatne kurseve Fondacije „Centar za mlade talente“ (CMT) u Novom Sadu, koja postoji skoro devet godina, do sada je prošlo 3.300 polaznika, većinom budućih studenata elektrotehnike, informatike i matematike kojima CMT pruža mogućnost sticanja… »

Oficirski dom uskoro u vlasništvu Grada Novog Sada?

B92 pre 10 sati
Sporazum između Grada Novog Sada i ministarstva odbrane tiče se dogovorene razmene nekretnina, kojom je predviđeno da Grad Ministarstvu ustupi prostor na kom će biti izgrađena nova, moderna kasarna Majurska ada. Zauzvrat, Novi Sad postaje vlasnik… »

Od 28. aprila prijava građana za pomoć od 60 evra, od sutra za poslodavce

NoviSad.com pre 12 sati
Novi Sad – Prijave poslodavaca za isplatu polovine minimalca počinje sutra, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima. Prijave poslodavaca za pomoć počinju… »

Vojvodina, najnovije vesti »