Vojvodina

Inicijativa za inkluziju Roma u Bečeju

RTV pre 13 sati
RTV: Inicijativa za inkluziju Roma u Bečeju
BEČEJ - U Bečeju preko projekta "Inicijativa za inkluziju" će biti zaposleno 20 lica romske nacijalnosti na poslovima primarne i sekundarne selekcije komunalnog otpada. Za realizaciju projekta "Inicijativa za inkluziju" Nemačka organizacija za tehničku saradnju GIZ je za opštinu Bečej... »

Rusini obeležavaju nacionalni praznik

RTV pre 6 sati
RTV: Rusini obeležavaju nacionalni praznik
SUBOTICA, NOVI SAD - Nacionalni praznik Rusina, 17. januar, obeležen je večeras u Rusinskom kulturnom centru u Novom Sadu, a svečanosti je prisustvovao i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić. Nacionalni praznik Rusini slave povodom 17. januara 1751. godine, kada je... »

Izložba "Moja slovačka priča" u KCNS

RTV pre 7 sati
RTV: Izložba "Moja slovačka priča" u KCNS
NOVI SAD - Izložba fotografija Petra Dešića "Moja slovačka priča", upriličena je danas u Klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada. Ovu izložbu, koja prezentuje život Slovaka iz 24 sela sa ovih prostora, otvorila je Njena ekselencija Dagmar Repčekova, ambasadorka Slovačke u... »

Upravnici zgrada da regulišu red u stanovima

RTV pre 9 sati
RTV: Upravnici zgrada da regulišu red u stanovima
NOVI SAD - Prema novoj odluci o opštim pravilima kućnog reda u stambenim zgradama održavanje kućnog reda i mira od 5. januara u nadležnosti je upravnika zgrada. Međutim, upravnici zgrada, ali i Novosađani, ne slažu se s tim delom odluke, jer smatraju da će im biti teže da uživaju u vreme... »

Privremeno parkiralište u redovnoj naplati

RTV pre 9 sati
RTV: Privremeno parkiralište u redovnoj naplati
NOVI SAD - Neuređen plato u Radničkoj ulici, godinama se koristi i naplaćuje kao improvizovani parking za automobile. Oni koji se parkiraju u blizini vrtića "Vilenjak" kažu da od blata i prašine nisu pošteđeni bez obzira na vremenske uslove, ali da uprkos tome, moraju uplatiti parking za... »

Neodgovarajuća slova menjaju tablice

RTV pre 9 sati
RTV: Neodgovarajuća slova menjaju tablice
NOVI SAD - Prvog januara 2018. godine počela je zamena registarskih tablica sa latiničnim slovima "Č","Ć","Š","Ž","Đ", kao i slovima "Y" i "W", čiji je rok važenja do 2018. godine. Zašto se iz upotrebe povlače pomenuta slova i koliko će to koštati vozače, proveravala je RTV.... »

Podršku poljoprivrednicima obezbeđuje i IPARD

RTV pre 12 sati
RTV: Podršku poljoprivrednicima obezbeđuje i IPARD
NOVI SAD - "Ove godine poljoprivrednici će dobijati subvencije od države ali će za razliku od 2017. ove godine imati još jedan, nov izvor finasiranja , a to je novac iz pretpristupnih fondova EU - IPARD namenjen za investicije i povećanje obima proizvodnje", rekao je na Poljoprivrednom... »

Tribina o dokumentarnoj TV drami u Poklon zbirci Rajka Mamuzića

RTV pre 13 sati
RTV: Tribina o dokumentarnoj TV drami u Poklon zbirci Rajka Mamuzića
NOVI SAD - U Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića, danas u 18 časova održaće se tribina pod nazivom "Dokumentarna TV drama" na kojoj će učestvovati Laslo Vegel, dr Svetislav Jovanov i Želimir Žilnik. Ova tribina je u okviru izložbe "Želimir Žilnik: među ljudima" u... »

U Subotici otvoreno prihvatilište za beskućnike

RTV pre 13 sati
RTV: U Subotici otvoreno prihvatilište za beskućnike
SUBOTICA - U Gajevoj ulici broj 50 u Subotici počelo je s radom privremeno Prihvatlište za beskućnike koje će, sve dok to budu zahtevale vremenske prilike, 24 časa dnevno pružati usluge za oko tridesetak osoba koje nemaju svoj krov nad glavom. Subotičanin Bogdan Dopuđa ima 70 godina. Krov... »

Obnavlja se železnička mreža u Vojvodini

RTV pre 15 sati
RTV: Obnavlja se železnička mreža u Vojvodini
NOVI SAD - Decenijama je lokalna železnička mreža ukidana zbog nerentabilnosti i nemara. Srbija se, međutim poslednjih godina vraća železnici kroz modernizaciju magistralnih pružnih koridora ali i lokalnih pruga. Pomoćnik generalnog direktora kompanije "Infrastruktura železnice Srbije" za... »

©2018 Netmark d.o.o.