Vojvodina

OPENS: Provedite kvalitetno slobodno vreme

RTV pre 2 sata
RTV: OPENS: Provedite kvalitetno slobodno vreme
NOVI SAD - Povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, OPENS je, sinoć u kongresnom centru – Master organizovao besplatan koncert za Novosađane kojim su svečano otvorena vrata OPENS Free day-a. Ideja OPENS besplatnih dana jeste da se pruži prilika mladima da na kvalitetan način... »

Internet domen .RS od danas bez "ošišane latinice"

Moj Novi Sad pre 6 sati
Internet domen .RS od danas "govori" čak 13 jezika. Omogućena je upotreba 67 latiničkih slova, pa nazivi domena, između ostalog, više neće morati da se pišu tzv. ošišanom latinicom, navodi se u saopštenju Registra nacionalnog internet domena Srbije. Registrantima postojećih .RS domena... »

Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" ustanova od nacionalnog značaja

RTV pre 3 sata
RTV: Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" ustanova od nacionalnog značaja
NOVI SAD - Matematička gimnazija u Beogradu i novosadska Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" trebalo bi da dobiju status ustanova od nacionalnog značaja za Srbiju, predviđeno je nacrtom izmena i dopuna Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja (ZOSOV). Šta će to značiti za učenike te... »

Izložba Sedam žena, sedam delegata na Velikoj narodnoj skupštini u Novom Sadu 1918. godine

RTV pre 37 minuta
RTV: Izložba Sedam žena, sedam delegata na Velikoj narodnoj skupštini u Novom Sadu 1918. godine
NOVI SAD - Povodom obeležavanja stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, u klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada otvorena je izložba Sedam žena, sedam delegata na Velikoj narodnoj skupštini u Novom Sadu 1918. godine. Izložbu su otvorili Sunčica Marković –... »

Turistička ponuda Sombora prilagođena slepim i slabovidim osobama

RTV pre 2 sata
RTV: Turistička ponuda Sombora prilagođena slepim i slabovidim osobama
SOMBOR - Turistička ponuda Sombora i Zapadnobačkog okruga biće prilagođena slepim i slabovidim osobama zahvaljujući projektu prekogranične saradnje koje je u partnerskom projektu dobio grad Sombor. Za ovaj projekat iz IPA fonda izdvojeno je preko 300.000 evra. "Proširenje turističke ponude... »

Izložba "Evropska godina kulturnog nasleđa" u Kulturnoj stanici Svilara

RTV pre 7 sati
RTV: Izložba "Evropska godina kulturnog nasleđa" u Kulturnoj stanici Svilara
NOVI SAD - U Kulturnoj stanici "Svilara" u sredu, 12. decembra u 18 časova biće otvorena izložba Evropska godina kulturnog nasleđa 2018 – Gde prošlost susreće budućnost, koju organizuje Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, u saradnji sa Galerijom Matice srpske i Kulturnom... »

Otvorena galerija "OSI ART" (AUDIO)

RTV pre 54 minuta
RTV: Otvorena galerija "OSI ART" (AUDIO)
NOVI SAD - U našem gradu otvorena je Galerija "OSI ART" u kojoj su izložena umetnička dela i rukotvorine osoba sa invaliditetom. Galerija se nalazi u Zmaj Jovinoj ulici broj 20 i uvrštena je u plan i program obilazaka Turističke organizacije Novog Sada. Ukoliko i vi želite da doprinesete radu... »

Izložba viđena očima dece iz autističnog spektra

RTV pre 2 sata
RTV: Izložba viđena očima dece iz autističnog spektra
NOVI SAD - U Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića u Novom Sadu, 12. decembra u 13 časova otvara se izložba pod nazivom "Galerija i autizam–naša priča, Dela iz Poklon zbirke Rajka Mamuzića viđena očima dece iz autističnog spektra". Galerija likovne umetnosti poklon... »

Pola veka Prevodilačke službe u pokrajinskim organima

RTV pre 3 sata
RTV: Pola veka Prevodilačke službe u pokrajinskim organima
NOVI SAD - Svečanim skupom u Skupštini AP Vojvodine danas je obeležen veliki jubilej, 50 godina rada Prevodlačke službe u pokrajinskim organima uprave. Otvarajući skup i čestitajući jubilej, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor podsetio je da je, pre nepunih mesec dana, Evropski... »

Teretna vozila najduže čekaju na Horgošu - 500 minuta

RTV pre 3 sata
RTV: Teretna vozila najduže čekaju na Horgošu - 500 minuta
NOVI SAD - Na severu zemlje vozače očekuje pretežno oblačno vreme ali bez padavina, slaba kiša pada ovog popodneva u centralnoj Srbiji, dok sneg ima u višim planinskim predelima, zbog čega iz AMSS savetuju vozačima da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme, kao i da vožnju prilagodite... »

©2018 Netmark d.o.o.