Vojvodina

Produženo radno vreme Zoološkog vrta na Paliću

B92 pre 2 sata
Zoološki vrt Palić radiće po novom, letnjem radnom vremenu. Kako su saopštili na društvenim mrežama, radno vreme ove ustanove je svakoga dana od 9 do 20 časova. Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u… »

Sutra osveštavanje ikonostasa

B92 pre 3 sata
Njegovo Preosveštenstvo Episkop sremski g. Vasilije osveštaće sutra ikonostas u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u naselju Istok u Šidu. Tim povodom Episkom Vasilije služiće svetu arhijerejsku Liturgiju sa početkom u 9 časova, prenosi Sremska… »

Subotički ugostitelji jedva dočekali nove mere

B92 pre 4 sati
Kiša i hladno vreme u proteklih mesec dana značili su za ugostitljske objekte zatvorena vrata, jer zbog mera Kriznog štaba rad u zatvorenom nije bio dozvoljen. Ta je slika od danas bitno drugačija – kafići i restorani mogu da rade, ali sa 50… »

"Europolis": Groblje za kućne ljubimce predviđeno je na Alibegovcu, nema potrebe da se menja plan

Moj Novi Sad pre 4 sati
Povodom najava u medijima da će se groblje za kućne ljubimce graditi u Šangaju, u blizini gradskog prihvatilišta za napuštene pse, oglasio se Centar za razvoj demokratskog društva "Europolis". Oni podsećaju da je groblje kućnih ljubimaca uređeno… »

Vučević: Odmakla izgradnja kovid bolnice

Dnevnik pre 5 sati
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević objavio je da je uveliko odmakla izgradnja kovid biolnice na Mišeluku. „Ko sme taj može, ko ne zna za strah taj ide napred! Ovo su čuvene reči našeg legendarnog Živojina Mišića, to je geslo kojim je… »

"Nova mesta" kao legat za dalji razvoj Novog Sada

B92 pre 5 sati
Novi Sad postavlja nove standarde u arhitekturi kroz projekat „Nova mesta", a u sklopu priprema za titulu Evropske prestonice kulture. Danas otvoreno za građane, novo mesto na Detelinari u Rumenačkoj ulici, još jedno je od ukupno 36 komšijskih… »

Konkurs za najlepšu ljubavnu pesmu "Disovo zlaćano pero"

RTV pre 6 sati
BAČKA PALANKA - Književni klub "DIS" i Kulturni centar Bačka Palanka, raspisali su međunarodni konkurs za najlepšu ljubavnu pesmu "Disovo zlaćano pero". "Jedan autor može poslati najviše 3 pesme u 3 primerka, a konkurs ima tri kategorije. Prva je… »

Roditelji iz Kumana ne odustaju: I deca na selu zaslužuju da imaju vrtić

Zrenjaninski pre 6 sati
Nakon što su pre nešto više od mesec dana predali peticiju predsedniku opštine Novi Bečej Saši Maksimoviću, meštani Kumana su uradili i anketu kako bi dokazali da u selu ima dovoljno mališana koji bi pohađali vrtić. – Nakon što smo predali… »

Etno-centar u Belom Blatu privlači pažnju posetilaca ovog banatskog sela

Zrenjaninski pre 6 sati
Jedan od najlepših objekata u Belom Blatu, koji privlači pažnju posetilaca ovog mirnog banatskog sela, jeste Etno-centar. Etno-centar se sastoji od etno-kuće sa okućnicom, učionice i suvenirnice i otvoren je 2006. godine u okviru dugoročnog… »

Crveni krst nezamenljiva podrška socijalno ugroženim Subotičanima

Subotica.com pre 8 sati
U nedelji Crvenog krsta, a godini u kojoj naša gradska organizacija obeležava 135 godina rada, predstavićemo neke od najvažnijih delatnosti kojima se bave zaposleni i volonteri Crvenog krsta Subotice, a prva i svakako najveća, jeste socijalna… »

Vojvodina, najnovije vesti »