Vojvodina

Sahrane za subotu, 22. februar

Dnevnik pre 11 sati
Na Gradskom groblju u Novom Sadu u subotu će biti sahranjeni: Dušan Milete Turinski (1954.) u 09.45 Jovan Vida Čolić (1944.) u 10.30 Jagoš Laleta Bajić – urna (1935.) u 11.15 Živka Vladimira Đokić (1937.) u 11.15 Petar Save Smederevac – urna… »

NSZ poziva poslodavce i građane bez posla na 30. Sajam zapošljavanja

Moj Novi Sad pre 11 sati
Nacionalna služba za zapošljavanje – filijala Novi Sad pozvala je poslodavce i nezaposlene građane na 30. po redu Sajam zapošljavanja u organizaciji Grada Novog Sada i NSZ. Sajam će biti održan 4. marta od 10 do 15 časova u auli "Master centra"… »

REGISTRACIJA ORUŽJA: Produženo radno vreme u Policijskoj upravi Novi Sad

Dnevnik pre 10 sati
Pošto rok za zamenu isprava o oružju ističe 5. marta u Policijskoj upravi Novi Sad odlučili su da izađu u susret građanima koji još uvek nisu ušli u postupak rešavanja. Vlasnici mogu podneti zahtev za preregistraciju oružja iz B kategorije… »

Sin osumnjičen za smrt majke iz Bačkog Gradišta

RTV pre 11 sati
BAČKO GRADIŠTE - Telo nesrećne žene u poodmakloj fazi raspadanja, pronađeno je u utorak u dvorištu porodične kuće, gde ju je, kako se sumnja, sin Nikola zakopao maja prošle godine. Nikoli F. (26) iz Bačkog Gradišta, na predlog Višeg javnog… »

Besplatan kurs za polaganje prijemnog ispita iz hemije

NoviSad.com pre 1 dan
Novi Sad - Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, tradicionalno i ove godine organizuje besplatni kurs pripremne nastave za polaganje prijemnog ispita. Foto: PMF Kako se navodi u… »

Sportska dešavanja za vikend

Subotica.com pre 1 dan
Pred nama je bogat sportski vikend. Fudbaleri Spartaka, na gostujućem terenu, otvaraju borbu za bodove subotičkih timova, a rukometaše očekuje najvažniji meč. Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi danas od 17 i 30 u Beogradu igraju utakmicu 22. kola… »

Jezik na subotički način

Subotica.com pre 1 dan
Iako su u Subotici u službenoj upotrebi srpski, mađarski i hrvatski jezik, čini se da većina sugrađana govori "subotičkim" jezikom u kojem se međusobno prepliću uticaji ovih i mnogih drugih jezika prisutnih u našoj sredini. Tako su nastale brojne… »

Potapajući stubovi u funkciji od aprila

Subotica.com pre 1 dan
Izgradnja potapajućih stubova, odnosno barijera koje će ograničiti ulazak vozila u pešačku zonu u centru grada je završena, a sistem bi trebalo da profunkcioniše u narednih mesec dana, odnosno do aprila. Kako bi se uspostavila dodatna kontrola, a… »

Skupština AP Vojvodine usvojila izborne izmene - cenzus tri odsto

RTV pre 2 sata
NOVI SAD - Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine održala je danas svoju 36. sednicu na kojoj je donela Pokrajinsku skupštinsku odluku o izmenama i dopuni Pokrajinske skupštinske odluke o izboru poslanika u Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine… »

Porinuta mala marina na Tisi kod Bečeja

Dnevnik pre 3 sata
BEČEJ: Stariji žitelji najveće varoši kraj našeg parčeta Tise rado se sećaju dočeka i ispraćaja brodova s pristaništa u svom gradu. Njihovi potomci nisu imali to zadovoljstvo, jer u Bečeju nema pristaništa, a i brodovi se retko viđaju. Kako… »

Vojvodina, najnovije vesti »

Akademac: Usamljenost

RTV pre 12 minuta

Sportska dešavanja za vikend

Subotica.com pre 1 dan

Jezik na subotički način

Subotica.com pre 1 dan