Vojvodina

Doroslovo dobija vodovod, do tada pijaća voda stiže u cisternama

RTV pre 1 dan
RTV: Doroslovo dobija vodovod, do tada pijaća voda stiže u cisternama
SOMBOR - Težnja grada Sombora odnosno JKP Vodokanal da zdrava, pijaća voda dođe do svih sela započela je izgradnjom nove i rekonstrukcijom stare fabrike vode, a nastavlja se postavljanjem cevovoda, dovodnika i izgradnjom buster stanica. Tri puta nedeljno u Doroslovo stiže cisterna sa čistom... »

Svetski dan poezije na "Prolećnim Brankovim danima"

RTV pre 1 dan
RTV: Svetski dan poezije na "Prolećnim Brankovim danima"
NOVI SAD - U prepunoj svečanoj sali Gradske biblioteke u Novom Sadu, obeležen je Svetski dan poezije, osnovan pri Unesku, pre tačno dvadeset godina, u vreme kada je Srbija varvarski bombardovana od strane devetnaest zemalja tzv. zapadnog sveta, saopštio je Brankovo kolo. I ove godine, Brankovo... »

Konkurs za volontere

RTV pre 17 sati
RTV: Konkurs za volontere
NOVI SAD - Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, raspisalo je konkurs za volontere, a jedini uslov je nepostojanje predrasuda prema osobama sa intelektualnim teškoćama i invaliditetom. Volonteri sa korisnicima Udruženja provode vreme na najrazličitije načine. Oni idu na... »

"Sada konačno mogu da: Poletim!" Rekao je to pre dve godine Slavko, Subotičanin rođen bez ruku, a sada mu se san ostvario

Blic pre 21 sat
Slavko Adamov (35), uspešni parasportista bez ruku iz Subotice, specijalnim tricklom odvozio je stazu dugu 50 kilometara za tri sata i 15 minuta. Mladi stanar Gerontološkog centra u Subotici, novi uspeh ostvario je na Međunarodnom prekograničnom ultramaratonu Apatin-Osijek. - To je bilo divno... »

Srednjoškolci iz Srbije testirali znanje iz fizike

Subotica.com pre 1 dan
Državno takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola ove godine je okupilo preko 370 takmičara, koji su se danas nadmetali u izradi zadataka iz ove prirodne nauke u Politehničkoj školi, ovogodišnjem domaćinu takmičenja. Svečana dodela diploma pobednicima biće sutra u Velikoj većnici... »

Fudbal: Bačka 1901 dočekuje Mladost

Subotica.com pre 14 sati
Bačka sutra dočekuje Mladost iz Bačkog Jarka. Susret počinje u 15 časova. Na redu je 20. kolo Srpske lige, grupa Vojvodina u okviru kojeg Bačka 1901 dočekuje Mladost iz Bačkog Jarka. Tim kraj Somborske kapije na startu drugog dela prvenstvene trke upisao je pobedu, a pred sutrašnji duel... »

Počinju obuke iz znakovnog jezika za zaposlene u ustanovama kulture

Dnevnik pre 18 sati
NOVI SAD: Projekat „Istorija u slikama na znakovnom jeziku”, koji je podržan kroz konkurs za povećanje pristupačnosti ustanova kulture Fondacije „Novi Sad 2021”, a sprovodi ga Arhiv Vojvodine u saradnji sa Savezom gluvih i nagluvih Vojvodine, počeo je da se realizuje. Kroz tromesečnu... »

Dokle se stiglo sa sprovođenjem projekta zaštite biodiverziteta jezera Palić i Ludaš

Subotica.com pre 19 sati
Subotički "Vodovod" na godišnjem nivou raspolaže sa 600 hiljada evra za razvoj, investicije i infrastrukturu, što znači da bi mu trebalo oko 316 godina da reši sve probleme bez tuđe pomoći i sredstava, izjavio je direktor ovog preduzeća Đerđ Šugar, na današnjoj konferenciji za medije... »

Građanima Srbije filantropija nije samo reč!

Subotica.com pre 21 sat
Sudeći prema rezultatima istraživanja za građane Srbije i dijaspore načela filantropije nisu nepoznanica i vrlo rado pomažu svojim sunarodnicima. Dobročinstva čine i pojedinci i velike kompanije, a ne izostaje ni pomoćnaših zemljaka u dijaspori. Zanimljivo je i da je petina ispitanika,... »

Do pijaće vode još upotrebna dozvola i dozvola za rad

Dnevnik pre 22 sata
ZRENjANIN: Grad Zrenjanin i Gruppo Zilio Beograd, investitor izgradnje postrojenja za prečišćavanje pitke vode, obaveštavaju građane da je, nakon ispunjenja svih uslova koje propisi zahtevaju, ishodovana sanitarna saglasnost za korišćenje fabrike vode. Istovremeno, u toku su završna... »

©2019 Netmark d.o.o.