Vojvodina

Kulturna baština Zrenjanina: Videh pendžer u Bečkereku...

Dnevnik pre 1 dan
Tužne oči petorice dečaka gledaju me u tzv. Ženskoj sobi Narodnog muzeja u Zrenjaninu. Tu se pored slika Pauline Sudarski o čijem burnom životu i tragičnoj pogibiji sam pisao na ovom mestu - nalaze i dela još dve banatske umetnice. Prva je Zlata… »

Centar za mlade talente u Novom Sadu nudi besplatnu onlajn nastavu

Dnevnik pre 1 dan
Besplatne kurseve Fondacije „Centar za mlade talente“ (CMT) u Novom Sadu, koja postoji skoro devet godina, do sada je prošlo 3.300 polaznika, većinom budućih studenata elektrotehnike, informatike i matematike kojima CMT pruža mogućnost sticanja… »

Oficirski dom uskoro u vlasništvu Grada Novog Sada?

B92 pre 1 dan
Sporazum između Grada Novog Sada i ministarstva odbrane tiče se dogovorene razmene nekretnina, kojom je predviđeno da Grad Ministarstvu ustupi prostor na kom će biti izgrađena nova, moderna kasarna Majurska ada. Zauzvrat, Novi Sad postaje vlasnik… »

Od 28. aprila prijava građana za pomoć od 60 evra, od sutra za poslodavce

NoviSad.com pre 1 dan
Novi Sad – Prijave poslodavaca za isplatu polovine minimalca počinje sutra, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima. Prijave poslodavaca za pomoć počinju… »

Šid nastavlja sa ozelenjavanjem javnih površina - koje lokacije su sada stigle na red?

B92 pre 1 dan
Na inicijativu predsednika opstine Šid, Zorana Semenovića, ova opština u saradnji sa JKP "Standard" Šid nastavlja sa ozelenjavanjem javnih površina. U toku je sadnja drvoreda na prilazu Novom groblju, podmlađivanje Slovačkog parka, Zelenog pojasa… »

Nedeljni horoskop od 28. februara do 7. marta

Moj Novi Sad pre 1 dan
Pročitajte na šta vas u narednoj nedelji upozoravaju zvezde... Posao: Imate želju da sve odjednom završite i krupnim koracima nastavite dalje. Čuvajte se preterivanja, naročito u obimu posla koji preuzimate na sebe. Finansije vas brinu, ali ne više… »

Živa šampion jubilarne 35. Gusanijade u Mokrinu

RTV pre 1 dan
MOKRIN - Šampion ovogodišnje jubilarne 35. Gusanijade u Mokrinu je gusak Živa, čiji je vlasnik Miloš Kovačić. U finalnoj borbi mokrinskih labudova, Živa je bio bolji od Bataka, vlasnika Nikole Nikića. Takmičenje je organizovano u skladu sa… »

Tajna kafana novosadskih političara radi do zore, terevenke uz tamburaše, glumice, medicinske sestre…

Luftika pre 1 dan
Donosimo vam i cenovnik Komunalne milicije za neformalni dopust vlasnicima ugostiteljskih objekata za žmurenje na oba oka Krizni štab je doneo represivne mere i cela Srbija je tokom vikenda praktično zavorena. Ovo je izazvalo proteste ugostitelja u… »

Narodna igra iz Banata deo vredne nematerijalne kulturne baštine Srbije

Dnevnik pre 1 dan
Banatsko Malo kolo je zahvaljujući inicijativi iz kikindskog Akademskog društva za negovanje muzike “Gusle” upisano na Nacionalnu listu elemenata nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije. Inicijativa je podneta Nacionalnom komitetu za nematerijalno… »

Zrenjaninska obilaznica kao Skadar na Bojani

Zrenjanin danas pre 1 dan
Izgradnja obilaznice oko Zrenjanina traje preko dve decenije. Toliko najava, pomeranja rokova, obećanja i izvinjavanja čelnika grada i ništa. Zrenjaninska akcija (ZRAK) je započela monitornig teretnog saobraćaja koji prolazi kroz Zrenjanin. Naime… »

Vojvodina, najnovije vesti »