Vojvodina

Predavanje "Žene na poštanskim markama u Srbiji i Crnoj Gori"

RTV pre 1 dan
RTV: Predavanje "Žene na poštanskim markama u Srbiji i Crnoj Gori"
NOVI SAD - U Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića, u sredu 20. marta u 18 sati održaće se, u okviru ciklusa Znamenite žene, predavanje pod nazivom "Žene na poštanskim markama u Srbiji i Crnoj Gori (2006-2018)". Na predavanju će govoriti dr Margareta Bašaragin, Subotica, dr... »

Na somborskim njivama nikad manje repe

RTV pre 1 dan
RTV: Na somborskim njivama nikad manje repe
SVETOZAR MILETIĆ - Setva šećerne repe je u toku, ali ovog proleća repe na njivama u Somboru i okolini biće manje nego ikada, jer su mnogi proizvođači odustali od ove proizvodnje. U Svetozaru Miletiću nekada je sejano i više od 200 jutara repe, a ovog proleća repu će zasejati samo dva... »

Usevima potrebne obilnije padavine

RTV pre 1 dan
RTV: Usevima potrebne obilnije padavine
NOVI SAD - Ozimim usevima pšenice i šećernoj repi, kao i predstojećoj setvi kukuruza, suncokreta i soje, pogodovale bi obilnije padavine u aprilu i maju, kažu stručnjaci. Za ovo doba godine jako su slabo razvijeni usevi ozimih strnih žita u poređenju sa prethodnim godinama. Pšenica posejana... »

Uhapšeni razbojnici u Rumi

RTV pre 1 dan
RTV: Uhapšeni razbojnici u Rumi
RUMA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Rumi rasvetlili su tešku krađu i uhapsili osumnjičene ubrzo nakon što su, kako se sumnja, izvršili ovo krivično delo. Uhapšeni I. Č. (29), P. K. (24) i P. B. (23) se terete da su provalili u prodavnicu na području Rume i ukrali... »

Besplatna obuka za dvadeset negovatelja

RTV pre 1 dan
RTV: Besplatna obuka za dvadeset negovatelja
SUBOTICA - Ukoliko ste bez posla, imate završenu bar osnovnu školu, volite da brinete o starima, evo posla za vas. Subotički Gerontološki centar raspisao je konkurs za besplatnu obuku dvadeset negovatelja, od prvih stotinu koliko će ih biti obučeno u sklopu prekograničnog projekta koju ova... »

Samoubistva najčešća u Subotici, mladi sve češće dižu ruku ne sebe

RTV pre 1 dan
RTV: Samoubistva najčešća u Subotici, mladi sve češće dižu ruku ne sebe
SUBOTICA - Najviša stopa samoubistava u Srbiji je u Subotici, gde se decenijama unazad beleži oko 300 pokušaja suicida na 100.000 stanovnika. Uprkos tome što je upravo razgovor tome lek, ova tema je kod nas još uvek tabu. Zato smo odlučili da progovorimo o ovom problemu koji sve više ubire... »

Pozorišna predstava o glumcima SNP-a koji su poginuli u smederevskoj eksploziji municije

RTV pre 1 dan
RTV: Pozorišna predstava o glumcima SNP-a koji su poginuli u smederevskoj eksploziji municije
NOVI SAD - U Srpskom narodnom pozorištu počele su probe nove predstave pod radnim naslovom "Smederevo 1941", spisateljice i rediteljke Ane Đorđević. Predstava se realizuje u saradnji sa gradom Smederevom, te će upravo premijeru doživeti početkom jula na smederevskom pozorišnom festivalu... »

Fotografije pozorišnih lutaka kroz izložbu studenata

RTV pre 1 dan
RTV: Fotografije pozorišnih lutaka kroz izložbu studenata
NOVI SAD - Pozorišni muzej Vojvodine, u saradnji sa Visokom tehničkom školom strukovnih studija iz Novog Sada i Srpskim narodnim pozorištem, organizuju izložbu fotografija pod nazivom "Lutka u fokusu". Izložba će biti otvorena u donjem foajeu scene "Jovan Đorđević", u SNP-u, danas u 18.30... »

AP Vojvodina traži kredit do milijardu dinara za zdravstvo

RTV pre 1 dan
RTV: AP Vojvodina traži kredit do milijardu dinara za zdravstvo
NOVI SAD - Pokrajinska vlada zatražila je danas ponude poslovnih banaka za investicioni kredit od milijardu dinara koji bi se otplaćivao šest godina sa efektivnom kamatnom stopom do tri odsto. U javnom pozivu objavljenom u dnevnim novinama navodi se da je namena kredita finansiranje kapitalnih... »

"Don Kihot" u Srpskom narodnom pozorištu uz internacionalne baletane

RTV pre 1 dan
RTV: "Don Kihot" u Srpskom narodnom pozorištu uz internacionalne baletane
NOVI SAD - Zbog velikog interesovanja za balet "Don Kihot" 23. marta, danas su puštene u prodaju ulaznice za još jedno izvođenje, 4. aprila. U subotu, 23. marta, Don Kihot biće izveden prvi put u sezoni, gostuje Bogdan Kanila, prvak baleta Nacionalne opere iz Bukurešta, u ulozi Basila. U... »

©2019 Netmark d.o.o.