Vojvodina

Predsednik opštine Irig tri godine dodeljivao novac svom udruženju, za smenu "ne postoji politička volja"

Radio 021 pre 24 sata
Skupština opštine Irig oglušila se o preporuku Agencije za borbu protiv korupcije za razrešenje predsednika opštine Stevana Kazimirovića, za koga je dokazano da je sopstvenom udruženju dodeljivao novac iz budžeta tri godine zaredom, saznaje 021… »

Uz sve muke obnovili pčelinjake u Kikindi

Dnevnik pre 1 dan
KIKINDA: Šesti put manifestaciju izložbeno- prodajnog karaktera „Kikindski pčelari Kikinđanima 2019“ priredilo je ovdašnje Udruženje pčelara. Med i ostale pčelinje proizvode predstavilo je 15 izlagača iz Kikinde i okolnih sela, kao i pčelari… »

Oni dolaze: Žofia Dudaš, učenica sedmog razreda OŠ "Sečenji Ištvan"

Subotica.com pre 1 dan
Dok niže uspehe iz matematike i biologije i ređa sve petice, Žofia Dudaš, učenica sedmog razreda OŠ „Sečenji Ištvan“, ne zapostavlja ni izučavanje mađarske kulture i tradicije. Upoznaje je uz pomoć plesa i pesme u MKC „Nepker“, a isto… »

Arsen, najzad, ispod granice u zrenjaninskom vodovodu

Dnevnik pre 1 dan
ZRENjANIN: Direktor i vlasnik kompanije „Sinerteh“ Nenad Obradović izjavio je za „Dnevnik” da sve analize pokazuju da je arsen u prečišćenoj vodi iz zrenjaninskog gradskog vodovoda ispod granice dozvoljenog. - Analize sa svih referentnih… »

Svetski dan hrane: Javni čas u školi Mileva Marić

Dnevnik pre 1 dan
NOVI SAD: Povodom obeležavanja Svetskog dana hrane, 16. oktobra, ove školske godine tim Savetovališta za mlade održaće u Tehničkoj školi “Mileva Marić Anštajn“ od 11.30 javni čas na temu “Značaj pravilne ishrane“. U okviru javnog časa… »

Raštanijada u Zmajevu okupila goste sa svih strana

Dnevnik pre 1 dan
ZMAJEVO: Udruženje Crnogoraca Zmajeva, organizovalo je četvrtu „Raštanijadu“, manifestaciju u čast raštana, biljke na kojoj su generacije odgajane, a spada u grupu najbogatijih gvožđem, raznim vitaminima i mineralima. Pored domaćina u kuvanju… »

POTROŠAČKO ĆOŠE U pazar na pijacu

Dnevnik pre 1 dan
Između pijace i marketa, Novosađani jednoglasno biraju pijacu. U njihovom izboru presudan je kvalitet voća i povrća, koji je na pijacama znatno veći, dok su cene povoljnije. Iako je pravljenje zimnice još aktuelno, ljudi voće i povrće kupuju i za… »

Vrhovni kasacioni nagradio subotički Viši sud za efikasnost

Dnevnik pre 1 dan
SUBOTICA: Viši sud u Subotici nagrađen je specijalnim priznanjem za dugogodišnje zalaganje za smanjenje broja starih predmeta. Nagradu je dodelio Vrhovni kasacioni sud, a u ime subotičke institucije plaketu je primio sudija Ferenc Molnar, vršilac… »

"Pozorišni dani Jovana Đorđevića" u Senti

RTV pre 1 dan
SENTA - U Senti danas počinje 7. festival "Pozorišni dani Jovana Đorđevića". Do subote, 19. oktobra, u organizaciji kamerne scene "Miroslav Antić", teatarska publika ima priliku da uživa u zanimljivim predstavama i pozorišnim događanjima. Slogan… »

Obustava za kamione na GP Šid zbog rekonstrukcije puta

RTV pre 1 dan
ŠID - Zbog rekonstrukcije deonice puta od graničnog prelaza do Šida, na tom prelazu, od danas pa do poslednjeg dana ove godine, neće biti teretnog saobraćaja samo na izlazu iz Srbije. Kako je saopštila Uprava carina, dok traju radovi kamioni sa… »

Vojvodina, najnovije vesti »