Ekonomija, najnovije vesti

EBRD i Banca Intesa potpisale kreditnu liniju vrednu 20 miliona evra

Biznis i finansije pre 2 sata
Kredit Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) potpisan sa Banca Intesa u iznosu do 20 miliona evra pomoći će preduzećima i opštinama u Srbiji da se izbore sa ekonomskim posledicama pandemije korona virusa. Sredstva EBRD-a su namenjena za održavanje… »

Energetski sektor predvodio rast industrijske proizvodnje u septembru

Biznis i finansije pre 1 sat
U septembru je industrijska proizvodnja u našoj zemlji bila veća za 4,6 odsto u odnosu na isti period lane. U odnosu na prosek iz 2019. bila je veća čak za 7,9 odsto. Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, na godišnjem nivou… »

Novi Zeland: “da” eutanaziji, “ne” marihuani

BizLife pre 1 sat
Novozelanđani su na obavezujućem referendumu izglasali legalizaciju eutanazije, pokazuju preliminarni rezultati objavljeni danas koji takođe ukazuju da verovatno neće proći drugi referendum, legalizacija rekreacione upotrebe marihuane. Sa oko 83… »

Piši Deda Mrazu: 1. novembra počinje nagradni konkurs Pošte Srbije

Mondo pre 1 sat
Radove treba dostaviti na adresu: Poštanski pregradak 900, 11000 Beograd 6, sa naznakom: Nagradni konkurs "Piši Deda Mrazu". Radove treba dostaviti na adresu: Poštanski pregradak 900, 11000 Beograd 6, sa naznakom: Nagradni konkurs "Piši Deda Mrazu"… »

U ovoj čokoladi je pored lešnika, nađeno i staklo! Hrvati je povlače sa rafova, oglasili se i naši nadležni!

Mondo pre 1 sat
Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske je u sredu obavestilo potrošače da se "Krašova" čokolada s lešnicima i suvim grožđem od 80 grama povlači zbog mogućeg sadržaja komadića stakla. Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske je u sredu obavestilo… »

Ovo niste znali: Od 16.500 izvoznika u koje se svi “kunemo”, više od polovine nema radnika ni za prste na dve ruke

Blic pre 2 sata
KAda govorimo o izvozu Srbije svi se odmah setimo smederevske Železare, Ziđina iz Bora, ali priča o izvozu ima i svoju drugu stranu. Jesu ove velike kompanije vrednosno najveći izvoznici, ali od ukupnog broja preduzeća koja izvoze iz naše zemlje… »

Kinezi će u Kragujevcu do 2023. godine zaposliti 800 radnika

B92 pre 2 sata
Kragujevac -- Kineska fabrika za proizvodnju delova za automobilske enterijere Janfeng u Kragujevcu planira da do kraja 2023. godine zaposli 800 ljudi. Kineska fabrika za proizvodnju delova za automobilske enterijere Janfeng u Kragujevcu planira da do… »

U Srbiji u septembru 43,1 odsto manje turista nego u tom mesecu 2019. godine

N1 Info pre 2 sata
U Srbiji je u septembru ove godine boravilo 43,1 odsto manje turista nego u istom mesecu 2019, objavio je Republički zavod za statistiku. Zabeležen je i pad noćenja od 22,9 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine. Broj noćenja domaćih turista… »

U Srbiji u septembru 43,1 odsto manje turista

Nova pre 1 sat
U Srbiji je u septembru ove godine boravilo 43,1 odsto manje turista nego u istom mesecu 2019, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS). Zabeležen je i pad noćenja od 22,9 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine. Broj noćenja… »

Slatko preduzetništvo

Danas pre 1 sat
„Kada pokrećete svoj biznis okružite se kvalitetnim ljudima koji će biti pokretači u vašoj firmi, a ne kočnice. Napravite sistem, pravila, procedure i pridržavajte se toga. Ne ustručavajte se da tražite pomoć kada vam je potrebna. I spremite… »

Vesti dana »