Ekonomija, najnovije vesti

Trivunac: Privredna saradnja sa Mađarskom u usponu

RTV pre 8 sati
BUDIMPEŠTA - Državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac poručio je danas u Budimpešti, na poslovnom forumu Srbija - Mađarska, da dve zemlje treba da pojačaju ekonomsku saradnju i pozvao mađarske investitore da ulažu u Srbiji kroz… »

Posao za 100 radnika u pogonu "Jumka" u Drvaru

RTV pre 7 sati
DRVAR - Do dolaska predsednika Vučića na vlast u Republici Srbiji, naša veza sa Republikom Srpskom je bila dobra, bratska i prijateljska, ali bez efekta. Sada vi imate odnose koji su najsnažniji tamo gde je najvažnije. Tu su da otvore radno mesto, tu… »

Cijene nafte porasle do 63 dolara, trgovci se nadaju američko-kineskom sporazumu

SEEbiz pre 7 sati
LONDON - Cijene nafte porasle su u utorak na međunarodnim tržištima prema 63 dolara, poduprte nadom da će američki predsjednik Donald Trump možda signalizirati napredak u trgovinskim pregovorima s Kinom te nižim zalihama u američkom naftnom… »

Izmene Zakona o putnim ispravama - Izdavanje novog pasoša šest ili više meseci pre isteka tog dokumenta

Ekapija pre 8 sati
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da će izmene i dopune Zakona o putnim ispravama omogućiti građanima da podnesu zahtev za izdavanje novog pasoša šest ili više meseci pre isteka važenja prethodno izdatog dokumenta… »

Bajatović: Biće gasa, cena ostaje ista tokom cele grejne sezone

Večernje novosti pre 8 sati
Snabdevanje gasom neće biti ugroženo, bez obzira na potencijalne probleme, a cena gasa će biti stabilna i neće se menjati u ovoj grejnoj sezoni, izjavio je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović. Snabdevanje gasom neće biti ugroženo, bez obzira na… »

Preminuo kompozitor Zoran Hristić

BizLife pre 8 sati
Foto: screenshot Kompozitor Zoran Hristić umro je u 82. godini, javila je Radio-televizija Srbije. Hristić je rođen u Beogradu, a studirao je na konzervatorijumu „Đuzepe Verdi“ u Milanu i Muzičkoj akademiji u Beogradu gde je diplomirao 1963… »

MMF obnavlja pregovore sa Kijevom o novom kreditu

B92 pre 7 sati
Kijev -- Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) obnoviće u četvrtak pregovore o novom kreditnom programu za Ukrajinu, saopšteno je iz te međunarodne institucije. Ukrajina i MMF su u pregovorima o novom programu koji bi trebalo da zameni 3,9… »

Rekordan promet akcija Galenike 2,7 milijardi dinara

Dnevnik pre 7 sati
BEOGRAD: Prvi radni dan na Beogradskoj berzi u skraćenoj trgovačkoj nedelji obeležio je rekordan promet akcija Galenike Fitofarmacije od čak 2,73 milijarde dinara, i uspon BELEKS indeksa. Ukupan promet na Berzi iznosio je gotovo 2,75 milijardi dinara… »

Pomračena perspektiva globalne ekonomije: Uporen rast BDP-a Francuske

B92 pre 8 sati
Pariz -- Francuska privreda bi trebalo da poraste po stopi od 0,2 odsto u četvrtom tromesečju, procenila je danas Centralna banka Francuske. To bi predstavljalo usporavanje u odnosu na treći kvartal, zbog toga što međunarodni trgovinski sporovi… »

Na ovom mestu nastaju srpske šljive: Nove sorte - nada, divna i petra

B92 pre 7 sati
Čačak -- Stručnjaci sa Instituta za voćarstvo iz Čačka uspeli su, kroz projekat rejonizacije, da pozicioniraju srpsku šljivu tamo gde ona zapravo treba da bude. Resorno ministarstvo je pre dve godine prepoznalo potrebu da se uradi rejonizacija na… »

Vesti dana »