Ekonomija, najnovije vesti

Komisija za obnovu tunela: Mora se reagovati pre nego što neko nastrada

B92 pre 10 sati
Podgorica -- Posljednja nezgoda u tunelu Vrmac na jugu Crne gore otvorila je Pandorinu kutiju. Tunel je odavno postao noćna mora za vozače. Nebezbedan je prljav i zapušten a samo pukom srećom niko nije stradao kada je nedavno u tunelu otpao… »

NBS Rast deviznih rezervi

Dnevnik pre 9 sati
BEOGRAD: Bruto i neto devizne rezerve Narodne banke Srbije (NBS) tokom oktobra nastavile su da rastu i na kraju oktobra 2019. godine bile su na novom najvišem nivou krajem meseca od 2000. godine, od kada se na taj način prate podaci, saopštila je danas… »

Krivolov: Strujom i plinom ubijaju ribu VIDEO

B92 pre 9 sati
Ribe je u srpskim vodama sve manje, i postoji niz problema o kojima bi trebalo govoriti. Najveći problemi su krivolov i efikasnost ribočuvara. Alasi i sportski ribolovci, iako love ribu iz različitih razloga, saglasni su oko toga da je neophodna bolje… »

Najbrže rastuća industrija u svetu: Igraš igrice i zaradiš 70.000 $ godišnje

B92 pre 10 sati
Nju Džerzi -- E-sport postao je najbrže rastuća industrija u svetu koja neprestano pomera granice. Nova Forbsova lista to dokazuje činjenicom da se na njoj nalazi čak 13 e-sport organizacija i timova čija vrednost prelazi 100 miliona dolara. Forbs… »

FRUŠKOGORSKI KORIDOR Uskoro komercijalni ugovor

Dnevnik pre 9 sati
BEOGRAD: Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da uskoro bude potpisan komercijalni ugovor za Fruškogorski koridor. Kako je saopštilo Ministarstvo, u Vladi Srbije danas je održana… »

Nikad više para u trezoru: Bruto devizne rezerve skoro 13,5 milijardi evra

B92 pre 9 sati
Beograd -- Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je da su bruto i neto devizne rezerve u porastu, i da su krajem oktobra bile najveće od kada se na ovaj način prate podaci. Neto devizne rezerve na kraju oktobra iznosile su 11,48 milijardi evra, što je… »

Jumko otvara pogon u Drvaru

Dnevnik pre 9 sati
DRVAR: U Drvaru će uskoro početi sa radom pogon fabrike za proizvodnju tkanine, konfekcije i trikotaže Jumko iz Vranja, u kome će biti zaposleno 100 radnika, a gradilište su danas obišli srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik… »

NBS: Devizne rezerve Srbije najveće od 2000. godine

N1 Info pre 9 sati
Narodna banka Srbije saopštila je da su bruto i neto devizne rezerve nastavile da rastu i na kraju oktobra bile su na novom najvišem nivou od 2000. godine, od kada se na ovaj način prate podaci.Neto devizne rezerve (devizne rezerve umanjene za devizna… »

BiH zabrinuta zbog velikog uvoza piva iz Srbije i niskih cena

Večernje novosti pre 9 sati
Domaća pivarska industrija dominantna u regionu, a sve više izvozi i u EU. SRBIJA je veliki izvoznik piva, a glavno tržište su nam članice CEFTA sporazuma i zemlje Evropske unije. Prema podacima Privredne komore Srbije, godišnje proizvedemo oko 565… »

NBS: Devizne rezerve Srbije najveće od 2000. godine

Danas pre 9 sati
Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je danas da su bruto i neto devizne rezerve nastavile da rastu i na kraju oktobra bile su na novom najvišem nivou od 2000. godine, od kada se na ovaj način prate podaci. Neto devizne rezerve (devizne rezerve… »

Vesti dana »