Ekonomija, najnovije vesti

Otvorene prijave za osobe za invaliditetom za projekat Poslovna inkluzija

Biznis i finansije pre 2 sata
Projekat „Poslovna inkluzija“ osmislili smo kako bismo osnažili zapošljivost osoba sa invaliditetom, putem profesionalne procene i unapređenja poslovnih veština. Na ovaj način, želimo da promovišemo ravnopravnost pri zapošljavanju i da… »

Acronis Cyber Readiness Report: 92% kompanija usvojilo nove tehnologije koje omogućavaju rad na daljinu tokom pandemije…

BizLife pre 2 sata
ZEBRA SYSTEMS, distributer s dodatnom vrednošću rešenja iz oblasti IT bezbednosti i zaštite podataka, najavio je dostupnost programskih rešenja Acronis Cyber Protect i Acronis Cyber Protect 15 u Srbiji. Acronis Cyber Protect je inovativno rešenje… »

Veliki planovi: Kina otkriva kako će ojačati ekonomiju u narednih 15 godina

B92 pre 2 sata
Plan ekonomskog razvoja Kine za narednih 15 godina biće jedna od glavnih tema u Komunističkoj partiji ove zemlje, a pojedini detalji plana su već poznati. Diskutovaće se o dva dokumenta - petogodišnjem planu i onom koji je streteške prirode, a… »

Milijarder otkrio koji je glavni izvor problema u kompanijama

BizLife pre 2 sata
Ilon Mask je godinama unazad imao mnogo toga da podeli sa preduzetnicima i provodio je dosta vremena „razmišljajući izvan okvira“. Ali komentar koji je dao pre nekoliko godina u pismu zaposlenima možda bi trebalo da razmotri još jedan biznis… »

Priča jedne ekonomistkinje kako je nastalo slatko preduzetništvo – znam da mogu

Kurir pre 3 sata
Candy Universe je sistem kioska u tržnim centrima gde sami kombinujete i kupujete različite vrste slatkiša. Njen osnivač Sanja Pezelj otkriva kako je svoju slatku ideju pretvorila u uspešan biznis. „Kada pokrećete svoj biznis okružite se… »

Bogat program festivala KAKTUS 2020 i premijera filma „Kreativni gen“

Kurir pre 2 sata
Šesti nacionalni festival KAKTUS 2020 ove godine trajaće tri dana. Konferencijski deo festivala, sa predavanjima najboljih i najnagrađivanijih svetskih kreativaca i komunikacionih stručnjaka, biće održan 3. i 4. novembra online na platformi… »

Veći promet robe u trgovini na malo u Srbiji

N1 Info pre 2 sata
Promet robe u trgovini na malo u Srbiji u septembru ove godine, bio je veći u tekućim cenama za 7,5 odsto, a u stalnim cenama za 7,7 odsto nego u istom mesecu prošle godine, objavio je Republički zavod za statstiku. Ukoliko se uporede prvih devet… »

Industrijska proizvodnja u septembru veća nego u tom mesecu 2019. za 4,6 odsto

N1 Info pre 2 sata
Industrijska proizvodnja u Srbiji u septembru ove godine bila je za 4,6 odsto veća nego istog meseca prošle godine, a u odnosu na prosek 2019. godine bila je veća za 7,9 procenata, objavio je Republički zavod za statistiku. Industrijska proizvodnja u… »

Čokolada sa staklom, pile sa salmonelom: Da li se kod nas prodaje sporna hrvatska roba?

Večernje novosti pre 3 sata
POSTOJI mogućnost da se na rafovima srpskih trgovina nalaze "Krašova" čokolada i "Cekinova" piletina određenih lot brojeva, koje Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske povlači sa svog tržišta, jer nisu bezbedni. Ovo ministarstvo je u sredu saopštilo… »

Vučić saopštio sjajne vesti: Srbija će na kraju oktobra zabeležiti suficit!

Srbija danas pre 2 sata
"Srbija danas prva po stopi rasta u Evropi" Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija zabeležiti suficit u budžetu na kraju oktobra, što je, kaže, bilo gotovo nemoguće. - Imaćemo veliki deficit na kraju godine, zbog korone, ali ovo su… »

Vesti dana »