Ekonomija, najnovije vesti

Koje grupe poljoprivrednika mogu da očekuju subvencije?

Kamatica pre 9 sati
Obavezan iznos za subvencije neće biti manji od 35,6 milijardi dinara, što je 900 miliona dinara više nego 2019. godine. Ministar poljoprivede Branislav Nedimovic je rekao za RTS da se iz subvencija ne iskljucuje niko ko je već imao pravo, a da se… »

Srbijagas preuzela gasnu distributivnu mrežu u Zrenjaninu u zamenu za dug Toplane

Novi magazin pre 10 sati
Direktor preduzeća Srbijagas Dušan Bajatović i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisali su danas ugovor o regulisanju međusobnih potraživanja, a koji podrazumeva preuzimanje distributivne mreže u zamenu za dug, kao i investicije… »

Beogradska berza - Dnevni izveštaj za utorak, 12. novembar 2019.

Ekapija pre 10 sati
U PDF fajlu pogledajte dnevni izveštaj o trgovanju na Beogradskoj berzi za utorak, 12. novembar 2019. kliknite za PDF fajl… »

Počinje izgradnja Industrijskog parka u zoni Zmič kod Paraćina

Ekapija pre 9 sati
Opština Paraćin obezbedila je sredstva za izgradnju Industrijskog parka u zoni Zmič za potrebe švedske kompanije Rimaster, koja će u paraćinskoj industrijskoj zoni proizvoditi električne sisteme i kablovske setove za specijalna vozila i teške… »

SCM Konferencija 28. novembra u Beogradu

Ekapija pre 9 sati
SCM Konferencija 2019 - Modernizacija i optimizacija lanca snabdevanja, u organizaciji Špica Centra održaće se 28. novembra u hotelu Hilton u Beogradu. Konferencija će okupiti domaće i strane stručnjake iz oblasti logistike, koji će u jednodnevnom… »

Izmenjen Pravilnik o načinu i postupku ostvarivanja poreskih oslobođenja kod PDV sa pravom na odbitak prethodnog poreza

Ekapija pre 9 sati
U Službenom glasniku, broj 80/2019 objavljen je Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o načinu i postupku ostvarivanja poreskih oslobođenja kod PDV sa pravom na odbitak prethodnog poreza čije odredbe stupaju na snagu 16. novembra 2019. godine… »

Srbija izgubila 750 milijardi evra

Biznis i finansije pre 10 sati
Ekonomski novinari Miša Brkić i Mijat Lakićević izjavili su da Srbiji fali 25 odsto BDP da bi stigli 1989. godinu kada je pao Brelinski zid, te da je naša zemlja od tada do 2016. godine izgubila nenadoknadivih 750 milijardi evra. Brkić je, na… »

Srbija zaradila milijardu evra od izvoza softvera i usluga

Biznis i finansije pre 9 sati
Srbija je u oblasti informacionih tehnologija u 2018. godini izvezla proizvode i usluge u vrednosti od milijardu evra, što je po značaju stavlja daleko ispred bilo koje druge industrije, izjavio je predsednik Upravnog odbora Društva za informatiku… »

Bajatović: Biće gasa, cena ostaje ista tokom cele grejne sezone

Dnevnik pre 9 sati
NOVI SAD: Snabdevanje gasom neće biti ugroženo, bez obzira na potencijalne probleme, a cena gasa će biti stabilna i neće se menjati u ovoj grejnoj sezoni, izjavio je danas direktor Srbijagasa Dušan Bajatović prilikom potpisivanja ugovora o… »

Delegacija Pokrajinske vlade na forumu u provinciji Hebej

Dnevnik pre 9 sati
NOVI SAD: Delegacija Pokrajinske vlade, koju predvodi pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić, boravi u kineskoj provinciji Hebej, u gradu Cangdžou, gde prisustvuje Drugom… »

Vesti dana »