Ekonomija

Luka Koper se povezuje s Ningbo Zhousan Port Groupom

SEEbiz pre 8 sati
NINGBO - Dimitrij Zadel, predsjednik Uprave Luke Koper, u Kini je potpisao sporazum s predstavnicima kineskog lučkog operatera Ningbo Zhousan Port Group, čiji je cilj jačanje trgovine između Kine i srednje Europe. "Prosječno 70 teretnih vlakova dnevno povezuje Koper s najvećim gospodarskim... »

Prvi čarter let sa banjalučkog aerodroma za Antaliju

SEEbiz pre 8 sati
BANJA LUKA - Prvi avion na čarter liniji za Antaliju poletio je u utorak sa banjalučkog aerodroma. Riječ je o prvom od ukupno osam letova, koliko se planira za ovu ljetnu sezonu, a posljednji let planiran je 11. septembra. "Leti se punim kapacitetom i 150 putnika dočekaće naši predstavnici i... »

Slovenija s najvišom stopom rasta građevine u EU

SEEbiz pre 8 sati
BRUXELLES - Aktivnosti u građevinskom sektoru u Europskoj uniji (EU) u ovogodišnjem su travnju porasle na mjesečnoj i godišnjoj razini nakon njihova pada u ožujku, pokazalo je najnovije izvješće Eurostata. Sezonski prilagođena proizvodnja u građevinskom sektoru na razini 28-članog EU-a u... »

Siva ekonomija usporava privredni rast Srbije - Za suzbijanje nelegalne trgovine potreban efikasniji pravosudni sistem i jače institucije

Ekapija pre 1 sat
Jelena Pavlović Jelena Pavlović Kako bi smanjila nivo sive ekonomije, a posebno nelegalne trgovine kao njenog najvećeg pojavnog oblika, Srbija treba da unapredi efikasnost pravosudnog sistema, ojača institucije za nadzor i sprečavanje korupcije i pranja novca i suzbije rast nelegalne online... »

Hrvatski ponos u ruskikm rukama: Veliki sukobi zatvoreni

B92 pre 7 sati
B92: Hrvatski ponos u ruskikm rukama: Veliki sukobi zatvoreni
Zagreb -- Najveći suvlasnik novog Agrokora biće Sberbanka sa udelom od 39,2 odsto. Imaoci obveznica imaće udeo od 25 posto, VTB banka 7,5 i Zagrebačka banka 2,3 procenta, rekao je vanredni poverenik za Agrokor, Fabris Peruško. On je naveo da među nebankarskim suvlasnicima postoje četiri... »

Ramljak otišao iz Hrvatske, ponovno aktivirao tvrtku u Češkoj

SEEbiz pre 8 minuta
ZAGREB - Ante Ramljak, prvi suradnik Martine Dalić u izradi lex Agrokora, zakona prema kojem je i njegova bivša konzultantska tvrtka Texo Managment ušla u krug savjetnika koji su zaradili milijunske honorare, nije se nakon ostavke vratio u svoju bivšu tvrtku nego pokušava aktivirati svoju... »

Nemački Eberspacher traži nove dobavljače iz Srbije

Ekapija pre 32 minuta
Ilustracija (Foto: Nataliya Hora/shutterstock.com) Ilustracija (Foto: Nataliya Hora/shutterstock.com) Predstavnici 12 srpskih kompanija, u direktnim razgovorima sa menadžmentom nemačke kompanije Eberspacher, na skupu u Privrednoj komori Srbije, razmotrili su mogućnosti poslovne saradnje i... »

Otvorena fabrika sladoleda Froneri Adriatic - U modernizaciju pogona u Staroj Pazovi uloženo 20 mil EUR

Ekapija pre 1 sat
Fabrika sladoleda Froneri Adriatic svečano je otvorena danas u Staroj Pazovi. Investitor, kompanija Froneri, nastala 2016. godine kao globalno zajedničko ulaganje u oblasti sladoleda, smrznute hrane i hladnih mlečnih proizvoda spajanjem kompanija Nestlé i R&R, uložila je u renoviranje i... »

PKS formirala mrežu savetnika za mikro, mala i srednja preduzeća

Ekapija pre 3 sata
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com) (Foto: Pressmaster/shutterstock.com) Privredna komora Srbije razvila je posebnu uslugu podrške za mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP), saopštila je PKS. Mreža od 40 savetnika pri Privrednoj komori Srbije na raspolaganju je svim privrednicima iz ovog... »

Popović: Srbija će koristiti iskustva Holandije u inovacijama

Dnevnik pre 2 minuta
BEOGRAD: Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, sastao se danas sa ambasadorom Holandije u Beogradu Henkom Van Den Dolom, sa kojim je razgovarao o saradnji dve zemlje u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja. Popović je poručio da Srbija želi da se osloni na iskustva... »

©2018 Netmark d.o.o.