Ekonomija

EPS zaradio 74 miliona evra od izvoza struje

Srbija danas pre 2 sata
"Elektroprivreda Srbije" ostvarila je izuzetne rezultate i nadmašila postavljene ciljeve uprkos otežanim uslovima poslovanja koje je nametnula pandemija kovid-19. Samo od prodaje električne energije na slobodnom tržištu, EPS je od početka 2021… »

Srbi kreću put Grčke: Zdravlje na prvom mestu, cene nikad niže - četvoro na more za 500 evra u hotelu sa 5 zvezdica

Srbija danas pre 1 sat
Letnja sezona se zvanično otvara 14. maja kada će se u Grčku ulaziti i preko Makedonije. Žitelji naše zemlje od danas mogu da ulaze u Grčku. Granice su posle gotovo 300 dana otvorene i za turiste iz Srbije, koji do svojih omiljenih letovališta u… »

Sedam projekata od osam milijardi evra koji će promeniti Hrvatsku

B92 pre 3 sata
Zagreb -- U Hrvatskoj su planirani mnogi projekti. Kojih sedam će promeniti ovu zemlju? 1. Revitalizacija centra Zagreba - ambiciozna obnova metropole za 22. vek Jedan su blok osmislili, a upravo će on služiti kao polazište za izradu prostornoplanske… »

Novak Đoković brend ambasador austrijske Rajfajzen banke

Beta pre 3 sata
Najbolji teniser sveta Novak Djoković i Rajfajzen internacional banka (Raiffeisen Bank International - RBI) sa sedištem u Beču danas su objavili početak saradnje. Djoković, koji je na poziciji broj jedan u tenisu u rekordnom periodu od 316 nedelja… »

Paušalci vole da sami izračunaju porez

Biznis i finansije pre 3 sata
Preduzetnici paušalci i oni koji tek razmišljaju da pokrenu biznis, čak 166.500 puta su tokom prošle godine koristili indikativni kalkulator na portalu jpd.rs kako bi izračunali porez za naredne četiri godine. Najveće interesovanje vlada za… »

Stručnjaci Httpool-a su prvi u svetu koji su učestvovali u ‘TikTok Akademiji’

BizLife pre 3 sata
“Drago nam je što smo u sedištu pored uz TikTok koji se razvija velikom brzinom u jednu od najpopularnijih platformi”, prokomentarisao je Aljoša Jenko, generalni direktor Httpool-a. Pošto je Httpool prvi partner koji je učestvovao u ‘TikTok… »

Fiskalizacija i cene kućnih popravki

Dnevnik pre 2 sata
Najava da će zanatlije koji su do sada porez plaćali paušalno od Nove godine porez plaćati na osnovu onoga šta im pokaže fiskalna kasa, za mnoge je još iznenađenje, mada se o tome u javnosti priča već desetak dana. Izdavanje fiskalnog računa za… »

Peti rođendan Fresh Corner koncepta u MOL Serbia

Biznis i finansije pre 2 sata
Peti rođendan Fresh Corner koncepta u Srbiji, kompanija MOL Serbia proslavlja sa 25 Fresh Cornera u mreži i za tu priliku je pripremila 70.000 poklona za svoje kupce. Prvi Fresh Corner u Srbiji otvoren je pre pet godina na servisnoj stanici Horgoš, a… »

Novo preuzimanje Marera Properties, od danas vlasnici i Zemun parka

BizLife pre 3 sata
Strateško opredeljenje kompanije da svoj maloprodajni portfolio razvija kroz visokokvalitetne objekte na prometnim i dobro povezanim lokacijama, rezultiralo je akvizicijom maloprodajnog parka na samom ulazu u Beograd, svega nekoliko kilometara od centra… »

Digitalizacija u građevinarstvu kaska za onom u industriji

Dnevnik pre 2 sata
Pandemija kovid-19 znatno je doprinela digitalizaciji rada u građevinarstvu Srbije, gotovo svi akteri svesni su da moraju biti uključeni u digitalni razvoj branše, a većinu u aktivnijem pristupu koči što su veoma zadovoljni sadašnjim stanjem u tom… »

Ekonomija, najnovije vesti »