Ekonomija

Da li će se reprezentacija Srbije plasirati na EURO 2020?

Južne vesti pre 15 sati
Nakon plasmana na Svetsko prvenstvo i ispadanja u grupnoj fazi u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom, gde je naša reprezentacija ostvarila učinak od jedne pobede i dva poraza, došlo je vreme za početak kvalifikacija za EURO 2020. Nakon ždreba u Dablinu u mesecu decembru, naša najbolja... »

Srbija dobila inovativni portal Green Net koji povezuje hortikulturu i arhitekturu

Nova ekonomija pre 16 sati
Srbija je konačno dobila platformu i softver koji će na istom mestu objediniti, sistematizovati i oglasiti domaću ponudu u sektoru hortikulture i povezati je sa delatnostima pejzažnog, arhitektonskog i urbanističkog projektovanja, gradnje i održavanja. To je inovativni internet portal Green... »

Ima li milionera među srpskim bankarima?

Nova ekonomija pre 17 sati
Gotovo 4.860 bankara u EU zaradilo je najmanje million evra u 2017, dok za Srbiju ovaj podatak nije poznat budući da Narodna banka Srbije takve podatke ne sakuplja od domaćih banaka. Sa druge strane, u postupku kontrole zakonitosti poslovanja banaka, NBS je ovlašćena da traži podatke o... »

Otkupna cena maline ne može ispod 1,45 evra

Politika pre 10 sati
Proizvođačka cena od 80 dinara bila je lažna. Sada imamo granicu ispod koje cena ne može da ide i to je jedini način da se ostvari dobit, upozoravaju malinari. Konačni obračun po kome je proizvođačka cena maline u Srbiji 139,3 dinara trebalo bi da uvede pošteniji odnos između... »

Pojednostavljene procedure ubrzale uvoz svežeg voća i povrća

Politika pre 13 sati
Nadležne inspekcije svakog meseca od 2013. godine prilikom uvoza proveravaju 1.000 uzoraka hrane, a državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Srbije Željko Radošević kaže da je objedinjavanje kontrole bezbednosti primarnih proizvoda na granici ubrzalo protok robe, pogotovo svežeg voća i... »

Kikindskim privrednicima predstavljeni programi Fonda za razvoj

RTV pre 14 sati
RTV: Kikindskim privrednicima predstavljeni programi Fonda za razvoj
KIKINDA - Kikindskim privrednicima predstavljeni su programi Fonda za razvoj i Razvojne agencije Srbije koji još uvek nisu dovoljno iskorišćeni, a mogu da unaprede proizvodnju. Vlasnicima preduzeća najviše odgovaraju podsticajni programi sa udelom bespovratnih sredstava. Kikinska privreda već... »

Slabašan napredak kinesko-američkih pregovora spustio cijene nafte prema 67 dolara

SEEbiz pre 5 sati
LONDON - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema 67 dolara budući da trgovce zabrinjava slabašan napredak kinesko-američkih trgovinskih pregovora i nepovoljan utjecaj sukoba dvije sile na svjetsko gospodarstvo. Na londonskom je tržištu cijena barela pala 75 centi u... »

Nova regulativa u oblasti turizma i ugostiteljstva (AUDIO)

RTV pre 8 sati
RTV: Nova regulativa u oblasti turizma i ugostiteljstva (AUDIO)
NOVI SAD - Umesto dosadašnjeg Zakona o turizmu usvojena su dva nova: Zakon o turizmu i Zakon o ugostiteljstvu. Ti zakoni donose rigorozne mere ali i dobrobit korisnicima turističkih usluga, procenjuje Lela Tasić iz Asocijacije potrošača Srbije. "Ključna novina Zakona o ugostiteljstvu je... »

Kompanija Bosis pokreće akciju "Ozeleni Valjevo - ulepšaj život"

Ekapija pre 8 sati
Kompanija Bosis iz Valjeva, koja se bavi proizvodnjom štampane i kaširane kartonske ambalaže i blister kartona u okviru svoje strategije društveno odgovornog poslovanja i Bosis EKO programa ovog proleća pokreće inicijativu i prvu u nizu ovogodišnjih akcija zaštite i unapređenja životne... »

PKS: Nedeljni pregled sastanaka

Vesti online pre 8 sati
Nedeljni pregled sastanaka za period od 23. do 29. marta 2019. SUBOTA, 23. MART OBUKA "UGOVOR O OSIGURANJU NA DALJINU" 23. mart 2019, 11:00 časova, PKS - RPK Užice, Dimitrija Tucovića 52 Obuka je namenjena kandidatima koji žele da obnove licencu za ovlašćenog posrednika i/ili zastupnika u... »

©2019 Netmark d.o.o.