Ekonomija

Kako srpska jabuka dospe sveža na drugi kraj sveta

Biznis i finansije pre 6 sati
Iz Srbije se godišnje izveze nekoliko stotina hiljada tona jabuke na daleke destinacije poput Indije, Kine, Rusije i Amerike. Pošto je ovo podneblje veoma povoljno za gajenje jabuke visokog kvaliteta, proizvođači moraju pažljivo da biraju način na… »

Cena za Sava centar najniža do sada, vlast ne objašnjava zašto je toliko snižena

N1 Info pre 5 sati
Grad Beograd ponovo je u ponedeljak objavio prodaju Sava centra. Početna cena još je niža u odnosu na prethodne i iznosi 17,5 miliona evra. Iako su gradski čelnici ranije kao glavni razlog prodaje navodili dugovanja i poslovanja sa velikim minusom, za… »

Influenseri na meti poreske: Ako ne prijave zaradu, čak mogu 10 godina u zatvor, a prete im i ogromne kazne

Srbija danas pre 5 sati
Osim što sami moraju da obračunaju porez na svaki pojedinačni prihod iz inostranstva, građani ovaj priliv novca iz drugih država treba da prijave Poreskoj upravi pravilno popunjavajući obrasce. Poreska uprava najavila je da će krenuti oštrije sa… »

Novac koji niko nije očekivao: Velika svetska ekonomija postala najveći investitor u Crnoj Gori

Srbija danas pre 7 sati
Na drugom mestu po direktnim stranim investicijama ove godine je Italija sa 43,3 miliona evra. Kina je postala najveći investitor u Crnoj Gori sa 70 miliona evra direktnih investicija od početka godine do kraja avgusta, pokazuju podaci Centralne banke… »

Zašto je cena goriva u BiH najjeftinija? Ovo su dva nameta koji plaćaju građani za litru benzina

Srbija danas pre 6 sati
Znate li koliko mi nameta plaćamo državi za litar goriva? Uvek nekako sa cenama na našim pumpama, pitamo se kako to da je gorivo kod nas gotovo najskuplje u širem regionu, i zašto u BiH uvek toče jeftinije naftne derivate. To je naročito postalo… »

Komšiluk nam nestaje: Austrijski list analizirao iseljavanje iz regiona

BizLife pre 7 sati
Austrijski konzervativni list Die Presse objavio je veliki članak u kojem se, između ostalog, opisuje iseljavanje iz Hrvatske. Članak je objavljen pod naslovom “Masovni egzodus prema bogatom Zapadu” i konstatuje da zemlje jugoistočne Evrope ne… »

El Al planira redovne letove od Tel Aviva do Beograda

B92 pre 8 sati
Beograd -- Izraelska nacionalna avio-kompanija El Al planira redovne letove između Tel Aviva i Beograda tokom novembra i decembra. Izraelska nacionalna avio-kompanija El Al bi mogla da uspostavi redovan saobraćaj između Tel Aviva (TLV) i Beograda (BEG)… »

Crnoj Gori od dijaspore 15 miliona evra manje nego lane

B92 pre 7 sati
Podgorica -- Priliv po osnovu doznaka u Crnoj Gori manji je za 5,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine, zbog posledica pandemije koronavirusa. Ovo pokazuju zvanični podaci Centralne banke Crne Gore. Centralna banka nije objavila tačnu sumu… »

“Zombi” firme opasnost za najjaču evropsku privredu

BizLife pre 7 sati
Nakon Bundsebanke i Institut za ekonomske nauke Halle upozorava da Nemačka iz koronakrize upada u finansijsku krizu. Nemački ekonomista, predsednik Instituta Reint Gropp upozorava da Nemačka iz koronakrize upada u finansijsku krizu zbog više hiljada… »

Stigla potvrda i iz NBS: Samo jedna banka u Srbiji nudi kredit sa 10 odsto učešća za stan

Srbija danas pre 8 sati
Pet meseci nakon što je najavljena olakšica za kupce prvih stanova u Srbiji, tek jedna banka nudi ovu uslugu. To je potvrdila i guverner Narodne banke Srbije, Jorgovanka Tabaković. Kako je rekla, banke nisu prihvatile preporuku da smanje učešće za… »

Ekonomija, najnovije vesti »