Ekonomija

Mobilne solarne elektrane, ekonomsko i ekološko rešenje za navodnjavanje - Biljkama voda kada im je najpotrebnija

Ekapija pre 7 sati
(Foto: Turn Key Project) (Foto: Turn Key Project) Solarno navodnjavanje poljoprivrednih i voćarskih kultura sve je popularnije u Srbiji, kaže za eKapiju Lazar Zelenović, direktor firme Turn Key Project d.o.o (TKP), koja u svojoj ponudi ima mobilne solarne elektrane - sisteme koji uz pomoć... »

Specijalna bolnica IOANNA MediGroup nabavila uređaj za pregled svih promena na koži

Ekapija pre 7 sati
Nabavkom dermatoskopa najnovije generacije Mole Max HD, Specijalna bolnica IOANNA MediGroup je pacijentima omogućila kompletan pregled svih promena na koži - takozvani "body maping". Mole Max HD obezbeđuje minimum 30 puta uvećanja i visoke rezolucije, najpreciznijom full HD foto i video... »

FIT MAMA - Program vežbanja za porodilje u Nacionalnom trening centru u Beogradu

Ekapija pre 8 sati
(Foto: Andresr/shutterstock.com) (Foto: Andresr/shutterstock.com) Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije pokrenuo je poseban program za bezbedno rekreativno vežbanje žena nakon porođaja koji je baziran na utemeljenim svetskim naučnim studijama. Cilj programa je da se adekvatnim... »

Grad Novi Sad objavio neobavezujući javni poziv za izgradnju šest garaža

Ekapija pre 8 sati
(Foto: Laszlo66/shutterstock.com) (Foto: Laszlo66/shutterstock.com) Grad Novi Sad objavio je Neobavezujući javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za projektovanje, finansiranje, izgradnju, upravljanje i održavanje garaža na teritoriji Grada Novog Sada, navodi se u saopštenju.... »

Počela prodaja karata za februar u Zvezdara teatru

Ekapija pre 8 sati
(Foto: Mammut Vision/shutterstock.com) (Foto: Mammut Vision/shutterstock.com) Prodaja ulaznica za februar, za predstave u Zvezdara teatru, počela je danas, 21.1. tačno u podne. Za predstavu "Ljubav u Savamali", Ivana Lalića u režiji Darijana Mihajlovića u kojoj igraju Feđa Stojanović,... »

Skup "Ćirilica na poklon" - Srpska internet zajednica dobija novi font

Ekapija pre 10 sati
Skupom "Ćirilica na poklon", koji 29. januara u Medija centru u Beogradu organizuje Fondacija "Registar nacionalnog internet domena Srbije" (RNIDS), biće obeležena sedma godišnjica ćiriličkog .SRB domena, saopšteno je iz te fondacije. Ovog puta, Fondacija je odlučila da srpskoj internet... »

Udio javnog duga u BDP-u na razini EU-a smanjen, Hrvatska među zemljama s najvećim padom

SEEbiz pre 10 sati
ZAGREB - Udio javnog duga u bruto domaćem proizvodu (BDP) na razini Europske unije i eurozone smanjen je u trećem kvartalu 2018. godine, pri čemu je Hrvatska među zemljama s njegovim najvećim padom i na kvartalnoj i godišnjoj razini, pokazalo je u ponedjeljak najnovije izvješće Eurostata. U... »

Denis Benčić, slovenački reprezentativac u zimskom plivanju - Hladna voda mi je ojačala imunitet i izlečila sinuse

Ekapija pre 10 sati
(Foto: Slovenački poslovni klub) (Foto: Slovenački poslovni klub) Denis Benčić je kapiten i trener Slovenačke reprezentacije zimskog plivanja u osnivanju, osvajač osam medalja na državnim prvenstvima u prsnom plivanju, učesnik svih dosadašnjih svetskih prvenstava u zimskom plivanju, a uz to... »

Na prigradskim linijama Laste 11 novih autobusa iz Turske

Ekapija pre 11 sati
Saobraćajno preduzeće Lasta od danas će u saobraćaj uključiti 11 novih autobusa turske proizvodnje, 6 zglobnih marke Otokar, tipa Kent LF, 4 solo autobusa marke Otokar tipa Territo i jedno solo visokoturističko vozilo marke Otokar, saopšteno je iz tog preduzeća. Od navedenog broja autobusa... »

U Inđiji postavljeni kontejneri za reciklažu tekstila

Ekapija pre 13 sati
(Foto: 9dream studio/shutterstock.com) (Foto: 9dream studio/shutterstock.com) Javno komunalno preduzeće Komunalac postavio je na šest lokacija u Inđiji kontejnere namenjene za odlaganje tekstila. Kako se navodi na zvaničnom sajtu opštine, cilj akcije je da se građanima pruži mogućnost da... »

©2019 Netmark d.o.o.