Ekonomija

“Temperature nisu uništile koronavirus, mere itekako efikasne”

BizLife pre 3 sata
Foto: Beta Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Batut Darija Kisić Tepavčević izjavila je da nisu ispunjena očekivanja da će visoke temperature da unište koronavirus, ali da su opšte mere prevencije “itekako efikasne”. “To da nam… »

Plaže u Grčkoj avetinjski prazne: Turista nema, ali komaraca ima koliko hoćete (video)

Srbija danas pre 4 sata
Od Evzonija do Kulate se stiže za sat i po vremena i jedino na šta turisti moraju da računaju jeste da će ih bugarski carinici detaljno pretresati, tražeći cigarete ili alkohol. Za odluku grčkih vlasti od pre dva dana da samo nekoliko sati od… »

CEP: U Srbiji potrošač ima prava samo na papiru

N1 Info pre 5 sati
Potrošač u Srbiji prava najčešće ima samo na papiru, a da bi se to promenilo, potrebne su izmene Zakona o zaštiti potrošača i funkcionalnija rešenja, pokazuje istraživanje Centra za evropske politike (CEP). Zakon, iako sličan nemačkom, na ovom… »

Na prodaju šoljice, escajg i 24.000 kesa za disanje propale avio-kompanije

B92 pre 6 sati
Ljubljana -- Stečajni postupak Adrija ervejza nastavlja se time što je primalac stavio na prodaju 415.579 predmeta prethodno korišćenih od strane ove avio-kompanije. Nakon pokušaja da proda stare uniforme, ime brenda i naloge na društvenim mrežama… »

Veličina krize zatekla Evropu: Spašava se 50 miliona radnih mesta

B92 pre 5 sati
Brisel -- Evropske vlade su priznale da ih je zatekla razmera krize u regionu i da necĚ�e skoro mocĚ�i da prekinu pružanje pomocĚ�i biznisu, piše "Blumberg". Bez obzira na postepeno ukidanje ograničenja koja su uvedena zbog pandemije Kovid-19… »

Počela berba crvenog zlata: Ovako se kreću cene

B92 pre 5 sati
Arilje -- Berba crvenog zlata u prestonici maline već je počela, a plodovi su, uprkos kiši, odličnog kvaliteta. Nakon više godina, po prvi put, zadovoljni su i proizvođači i hladnjačari. "Akontna cena vilameta je trenutno 200 dinara, dok je prva… »

MMF ocenila Srbiju: Vlasti odlično sprovele mere, zavidna makroekonomska stabilnost! Sledi plan za radna mesta

Srbija danas pre 6 sati
Narodna banka Srbije nastavila da postiže rezultate i u uslovima ogromnih neizvesnosti na globalnom nivou. Zvanični razgovori delegacije Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda u okviru četvrtog polugodišnjeg razmatranja Instrumenta za… »

U Srbiji postoji 15 slobodnih ekonomskih zona – koliko su uspešne?

Talas pre 7 sati
*Tekst je deo serijala “Specijalne ekonomske zone” Na teritoriji Srbije danas postoji 15 slobodnih ekonomskih zona – nalaze se u Subotici, Apatinu, Zrenjaninu, Novom Sadu, Smederevu, Kragujevcu (2), Šapcu, Priboju, Užicu, Kruševcu, Svilajncu… »

Specijalne ekonomske zone – serijal

Talas pre 6 sati
Nakon najave Ričarda Grenela, specijalnog izaslanika SAD za dijalog Beograda i Prištine, o fokusiranju na ekonomsku saradnju na Kosovu, u javnosti je otvoreno pitanje šta bi to moglo da podrazumeva. Dok je za sada neizvesno u kojem pravcu će se… »

Top 10 Instagram zvezda: Njihova objava košta i milion usd

BizLife pre 7 sati
Foto: YT/Screenshot Nije tajna da poznati na Instagramu zarađuju milione na takozvanim sponzorisanim postovima, na kojima reklamiraju proizvode različitih kompanija. Na vrhu liste uspešnih na Instagramu nalazi se poznati glumac Dvejn “The Rock”… »

Ekonomija, najnovije vesti »