Ekonomija

Hala kraj Morave u kojoj su trenirali Kićanović i Obradović postaće košarkaška akademija - U planu rekonstrukcija vredna…

Ekapija pre 17 sati
Hram čačanske košarke i košarkaši davne 1969. godine dobili su pokrivenu dvoranu u kojoj su do sada trenirale najveće legende poput Dragana Kićanovića, Radmila Mišovića, Željka Obradovića. Velikan grada košarke, Radmilo Mišović je znao da… »

Dobar maketing ili ugrožavanje saobraćaja? U Vojvođanskoj ulici postavljen neobičan znak VIDEO

B92 pre 17 sati
Beograd -- U Vojvođanskoj ulici na Novom Beogradu postoji jedan čudan znak, koji je napravio pometnju u saobraćaju. Vlasnici obližnjeg kafića su postavili reklamu. Kako prenosi Prva TV, oni su pored druma postavili saobraćajni znak u obliku znaka… »

DIREKTNA BANKA Kredit do četiri miliona dinara, a otplata na 95 rata

Dnevnik pre 16 sati
– Glavni prioritet Direktne banke predstavlja otvorena i direktna komunikacija s korisnicima da bismo bili u mogućnosti da im ponudimo što efikasnija bankarska rešenja uz jednostavne procedure i uvek dostupnu uslugu – rekla je za „Dnevnik”… »

Najveće povećanje plata u novembru za medicinske sestre

Kamatica pre 18 sati
Tako će sa srednjom školom medicinske sestre imati platu od 45.684 do 49.241 dinar, u zavisnosti od toga da li rade u domu zdravlja, na odeljenju Opšte bolnice ili u Hitnoj pomoći. Plate viših medicinskih sestara, će se kretati od 52.181 do 55.592… »

Slovenija pisala čelnicima EU protiv ulaska Hrvatske u Schengen

SEEbiz pre 18 sati
LJUBLJANA - Slovenski zastupnici u Europskom parlamentu poslali su otvoreno pismo sadašnjim i novim čelnicima EU protiv ulaska Hrvatske u Schengen, piše u subotu Večernji list. Dnevnik navodi da je riječ o najnovijem sredstvu pritiska uoči odluke… »

U blokadi 18.000 poslovnih subjekata, dug skoro 800 miliona €

B92 pre 17 sati
Zagreb -- U Hrvatskoj je na kraju septembra u blokadi bilo 18.189 poslovnih subjekata sa ukupnim dugom od 5,96 milijardi kuna (skoro 800 miliona evra). Ovo su zvanični podaci su hrvatske Finansijske agencije, a koje prenosi Novilist.hr. I dalje… »

Ovo je najpametnija stvar u istoriji Amazona

BizLife pre 19 sati
Foto: Beta/AP Amazon je u malo više od 20 godina prešao put od obične online knjižare do internet giganta čija je vrednost u jednom trenutku premašila bilion dolara, a njegov osnivač Džef Bezos postao je najbogatiji čovek na planeti. Brojni su… »

Srpska rakija na stolu najmoćnijih Rusa: Osvaja veliko tržište, ali je koči jedan problem

Večernje novosti pre 18 sati
Retko koja destilerija je do sada izvozila na jedno od najvećih tržišta na svetu. VEST da će od 25. oktobra Srbiji biti omogućen bescarinski izvoz rakije u Rusiju, proizvođači srpske "mučenice" dočekali su sa oduševljenjem, ali i sa žaljenjem… »

Sa ovih prostora beže i političari: Nekad gradonačelnik, sada magacioner u Irskoj

BizLife pre 19 sati
Foto: Pixabay Bivši gradonačelnik i predsednik Kluba HDZ u Gospiću otišao je da živi i radi u Irskoj, nakon što je ostao bez posla zbog raskola ličkog HDZ, piše Jutarnji list. Petar Krmpotić je nakon duge političke karijere otišao je raditi kao… »

Trka za VW: Komšije spremaju mega subvencije, ali Mašta i Srbija

BizLife pre 18 sati
Foto: Beta/AP Mašta na Balkanu je raspaljena nakon što je Foklkvagen (VW) zamrzao plan da fabriku gradi u Turskoj, piše Dojče vele. Bugari navodno ulažu skoro milijardu evra da privuku nemačkog automobilskog giganta, Rumuni su već spremili… »

Ekonomija, najnovije vesti »