Ekonomija

Euro ojačao nakon stabilizacije prinosa na talijanske državne obveznice

SEEbiz pre 13 sati
LONDON - Tečaj eura ojačao je u ponedjeljak na međunarodnim tržištima u nešto mirnijem trgovanju zahvaljujući padu prinosa na talijanske državne obveznice nakon nedavnog snažnog uspona. Euro je tako ojačao 0,3 posto prema dolaru u odnosu na zatvaranje u petak i njime se jutros trgovalo po... »

Krkobabić: Za podsticaje zadrugama obezbeđeno 825 miliona dinara (VIDEO)

Beta pre 15 sati
Ministar zadužen za regionalni razvoj Srbije Milan Krkobabić danas je istakao da je za podsticaje zadrugama ove godine obezbedjeno 825 miliona dinara, a da će naredne godine za te namene biti znatno više novca u budžetu. "U Srbiji je za proteklih godinu i po formirano 300 zadruga, a očekujemo... »

Telekomunikacioni forum TELFOR 2018 u Beogradu 20. i 21. novembra

Ekapija pre 15 sati
Ilustracija (Foto: Toria/shutterstock.com) Ilustracija (Foto: Toria/shutterstock.com) Društvo za telekomunikacije-DT Beograd, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu i IEEE Serbia & Montenegro COM Chapter organizuju 20. i 21. novembra 2018. godine u beogradskom Sava centru 26.... »

Teva u Evropi pokreće internet stranicu koju prave pacijenti za pacijente, uz kontrolu stručnjaka

Ekapija pre 15 sati
(Foto: Luka Funduk/shutterstock.com) (Foto: Luka Funduk/shutterstock.com) Teva Pharmaceutical Industries Ltd. je na kongresu Evropskog odbora za lečenje i istraživanje multiple skleroze (ECTRIMS) 11. oktobra u Berlinu najavila evropsko lansiranje internet stranice Life Effects. Sadržaj na... »

Aleksandra Joksimović nova ambasadorka u Velikoj Britaniji

Ekapija pre 15 sati
Predsednica Centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović novi je ambasador Srbije u Velikoj Britaniji, a Aleksandar Ristić u Etiopiji, objavljeno je u Službenom glasniku. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ukaz o postavljenju Aleksandre Joksimović potpisao 15. oktobra. Vučić je ukaz o... »

Lijanović osuđen na dvanaest godina zatvora

SEEbiz pre 17 sati
SARAJEVO - Sud BiH osudio je Jerka Ivankovića Lijanovića na ukupno 12 godina zatvora, zbog organiziranog kriminala, utaje poreza i pranja novca. Riječ je o predmetu "Meso", u kojem je Lijanović uhapšen 2014. godine u velikoj akciji SIPA-e i Tužilaštva BiH. U pritvoru je proveo mjesec, nakon... »

Grejanje i rešenja za bolju energetsku efikasnost - Predstavljamo vam novu Temu nedelje eKapije

Ekapija pre 17 sati
Poslovni portal eKapija objavio je danas Temu nedelje: Grejanje – rešenja za bolju energetsku efikasnost. U novoj Temi nedelje pročitajte kako ćemo se grejati ove zime i koliko će nas to koštati. Saznaćete šta je najbitnije za kvalitetnije zagrevanje i na koji način se postižu najbolje... »

Moscovici: EK ne želi krizu s Italijom, očekuje odgovore o proračunu

SEEbiz pre 18 sati
BRUXELLES - Europska komisija ne želi nikakvu krizu s Italijom oko njezinih planova proračuna, ali očekuje odgovore na pitanja koja ju zabrinjavaju, izjavio je u ponedjeljak europski povjerenik za gospodarska i financijska pitanja Pierre Moscovici. Izvor u talijanskoj vladi rekao je kako Rim... »

Hrvatsko tržište rada i dalje obiluje nizom strukturnih slabosti

SEEbiz pre 18 sati
ANALIZA - Prema posljednjim podacima HZZ-a u rujnu je nastavljen pad broja nezaposlenih i na mjesečnoj i na godišnjoj razini. Uz intenziviranje stopa pada, broj registriranih nezaposlenih spustio se na 130.577 osoba. U odnosu na kolovoz broj nezaposlenih smanjen je za 3.534 osobe ili 2,6%. Na... »

Savet u PKS za mikro, mala i srednja preduzeća

RTV pre 18 sati
RTV: Savet u PKS za mikro, mala i srednja preduzeća
NOVI SAD - Mikro, mala i srednja privredna društva odnedavno, preko svog Saveta u Privrednoj komori Srbije, lakše i brže mogu da komuniciraju sa predstavnicima vlasti. Na taj način utiču na unapređenje poslovnog ambijenta. Okosnica razvijene tržišne privrede su mikro, mala i srednja... »

©2018 Netmark d.o.o.