Ekonomija

Kakve olakšice može da donese zakon o socijalnom preduzetništvu

Dnevnik pre 7 sati
Srbija bi ove godine trabala da dobije zakon o socijalnom preduzetništu – propis koji bi trebao da pomogne poslodavcima da se lakše odlučuju da zaposle osobe sa smetnjama u razvoju, ali i da na taj način posao dobiju i ljudi koji su u kasnim srednjim godinama ostali bez posla, žene iz... »

Ko su potencijalni klijenti kompanije SpaceX: Karta do Marsa u jednom pravcu

Biznis i finansije pre 8 sati
Dok je u Srbiji čast da se voze autobusima ofarbanim u vozove pripala samo pojedincima koji su kupili kartu za nepostojeći metro, u svetu se ozbiljno zahuktao razvoj svemirskog saobraćaja. Preduzetnik Ilon Mask uspeo je da pošalje do sada najsnažniju raketu van naše planete, sa ciljem da... »

Ne, nije dijamant, već najskuplja čokolada na svetu

BizLife pre 8 sati
Foto: screenshot Najskuplja čokolada na svetu izložena je u petak na sajmu čokolade u Obidosu u Portugalu. Ograničena edicija sadrži 1.000 bombona po ceni od 7.728 evra po komadu. Svaki bombon prekriven je jestivim zlatom, a čuvaju ih dva zaštitara. Čokoladni bomboni punjeni su šafranom,... »

“Blumbergovo pozicioniranje dinara je lepa vest”

BizLife pre 8 sati
Foto: Beta/Milan Obradović Blumbergova vest da je dinar druga najbolja valuta sveta u proteklih godinu dana, osim što je lepa i priznanje Narodnoj banci Srbije, jeste i dokaz da naša zemlja u svakom smislu napreduje i da strani investitori imaju poverenje u budućnost srpske ekonomije, izjavila... »

Oprez: Računi za struju 3x veći, lako u crvenu tarifu

B92 pre 8 sati
B92: Oprez: Računi za struju 3x veći, lako u crvenu tarifu
Zagreb -- Velik broj potrošača u Dalmaciji, iznenađen je puno višim računima za struju koji im dolaze od početka ove godine. Savetniku za energetiku udruženja Splitski potrošač, Nenadu Kurtoviću, za Novi list upozorava da će veći računi početi da dolaze svim onim potrošačima koji se... »

Nišlija zapalio automobil šefici?

BizLife pre 9 sati
Foto: Pixabay Automobil šefice jedne strane firme u Nišu zapaljen je zbog, nezvanično, loših odnosa nje i jednog od zaposlenih, pišu Novosti. Automobil marke Seat ibica u vlasništvu jedne Nišlijke zapaljen je u noći između četvrtka i petka u Nišu, potvrđeno je iz niške policije. Kako se... »

Otvoreno još 7,5 km Koridora 10

BizLife pre 9 sati
Foto: Koridori Deonica autoputa između Staničenja i Pirota i deo u zoni kosine Gradinje na obilaznici oko Dimitrovgrada, pušteni su u saobraćaj u punom profilu, saopštili su Koridori Srbije. Kako se navodi, te deonice deo su Istočnog kraka Koridora 10, deonica između Staničenja i Pirota duga... »

EU u manjku sa jabukama, okreću se ka Srbiji

BizLife pre 9 sati
Foto: Pixabay Na tržištu Evropske unije trenutno nema dovoljno jabuka, a ono što je preostalo najčešće je neodgovarajućeg kvaliteta jer plodovi nisu pogodni za dugotrajnije čuvanje. Proizvodnja jabuke u 2017. podbacila je za trećinu, a statistika pokazuje da je na nivou Unije reč o milion... »

Crnogorci šampioni pušenja

BizLife pre 9 sati
Foto: Pixabay Crna Gora je država sa najvećom konzumacijom duvana po glavi stanovnika u svetu i jedna od retkih zemalja kod kojih se beleži skok u broju onih koji koriste duvan, navode u saopštenjima organizacije “Juventas” i Centar za monitoring i istraživanje. “Istraživanje iz 2017.... »

Ovce i koze stižu iz Albanije

BizLife pre 10 sati
Foto: Pixabay Albanski uzgajivači od sada mogu da počnu sa izvozom ovaca i koza i njihovog mesa u Srbiju, saopštilo je albansko Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja. Uvoz je dogovoren 6. marta u Tirani na sastanku albanske delegacije i delegacije srpskog Ministarstva poljoprivrede,... »

©2018 Netmark d.o.o.