Ekonomija

Za revitalizaciju plaže na Adi Bojani od 3,2 do 4,42 miliona evra

B92 pre 18 sati
Podgorica -- Revitalizacija plaže na Adi Bojani mogla bi da košta od 3,2 do 4,42 miliona evra, pišu podgoričke Vijesti. Naime, toliko iznose procene prof. dr. Save Petkovića, autora Studije očuvanja i revitalizacije plaže na Adi Bojani, koja je… »

Kako odabrati u kojoj valuti da štedite novac? Eksperti odgovorili šta je u Srbiji najsigurnije

Srbija danas pre 18 sati
Ono što je osnovno jeste da uvek treba štedeti u valuti u kojoj ćete više trošiti, jer bi sve drugo bio dodatni trošak. Kriza zbog korona virusa uzdrmala je svetsku ekonomiju, zbog čega su građani sve više u dilemi u kojoj valuti je najbolje… »

Katastrofa zbog korone, "prizemljeni" prihodi: Britanske aerodrome spasava samo jedna stvar

Srbija danas pre 18 sati
Upućen apel da se krene u izradu planova o ublažavanju restriktivnih mera tokom letnjeg perioda. Britanski aerodromi zatražili su od britanske vlade hitnu pomoć, a jedan predstavnik avio-prevoznika izjavio je da ceo sektor prolazi kroz težak period… »

Na ovo se čekalo skoro deceniju: U aprilu direktan izlazak na auto-put E-75 preko petlje Batajnica

Srbija danas pre 17 sati
Petlja Batajnica je projekat koji će povezati auto-put E-75 sa logističkim centrom za intermodalni transport. Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić obišao je danas radove na petlji Batajnica, zajedno sa predstavnicima izvođača radova kompanije… »

Beograd: Nacrt plana za bolji vazduh na uvidu javnosti

Nova ekonomija pre 19 sati
Nakon brojnih i dugugodišnjih kritika da se u prestonici Srbije ne vodi mnogo računa o kvalitetu vazduha, Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Beograda saopštio je da svi zainteresovani građani mogu da obave uvid u Nacrt plana kvaliteta… »

Gradiće se novi most u niškom naselju Donja Vrežina - Za rušenje postojećeg opredeljeno 80 miliona dinara

Ekapija pre 19 sati
Most u niškom naselju Donja Vrežina neće biti rekonstruisan, već će biti uklonjen i izgrađen novi, saopšteno je na gradskom sajtu. Kako se dodaje, Grad Niš je za rušenje mosta i pripremu dokumentacije za izgradnju novog izdvojio ove godine 80… »

Sledeće nedelje paušalcima stižu elektronska poreska rešenja

Alo pre 18 sati
Poreska uprava će tokom naredne nedelje od 18. do 25. januara svim preduzetnicima – paušalcima dostaviti elektronska rešenja o utvrđenim poreskim obavezama za 2021. godinu, saopštila je Poreska uprava. U saopštenju se precizira da je Poreska… »

Uskoro novi paket pomoći! Da li možemo da se nadamo novoj isplati od 100 evra?

Srbija danas pre 20 sati
U toku je priprema novog paketa pomoći. U okviru njega kao mogućnost razmatra se i dodatna podrška građanima, a koja je u 2020. bila u vidu isplate 100 evra svim punoletnim građanima. Kako je izgledala ta isplata? Prijave za jednokratnu pomoć u… »

Kuriri i poštari sve češće pakete ne donose na vrata: Da li se građani s pravom ljute?

Srbija danas pre 20 sati
Kuriri u poslednje vreme, umesto da sami uruče pošiljku - dolaskom na vrata primaoca, u poštansko sanduče ubacuju izveštaj o navodnom pokušaju dostave, nakon čega paket ostavljaju u najbližoj pošti. Ljudi se žale da u poslednje vreme imaju… »

Sindikat u Kragujevcu od spajanja FCA i PSA očekuje povećanje proizvodnje i plata

Beta pre 21 sat
U Samostalnom sindikatu fabrike "Fijat Krajsler automobili Srbija" (FCA), u kojoj se proizvodi "fiat 500L", očekuju boljitak i pozitivne promene zbog spajanja grupacija FCA i Pežo-Sitroen-Opel (PSA) koje će danas, kako je saopšteno, biti… »

Ekonomija, najnovije vesti »