Ekonomija

Medicinske sestre u Srbiji čekaju na zaposlenje i po 10 godina

Nova ekonomija pre 1 sat
Većina sestara i medicinskih tehničara ide u Nemačku. Oko 4.800 medicinskih sestara u Srbiji u ovom trenutku čeka na zaposlenje, i pored toga što zdravstvene ustanove u zemlji hronično pate od manjka ovog kadra. Zanimljiv je i podatak Nacionalne službe za zapošljavanje da je na birou rada... »

Rekonstrukcija Topličinog venca počinje 15. septembra

Ekapija pre 3 sata
Ilustracija (Foto: Yevhen Prozhyrko/shutterstock.com ) Ilustracija (Foto: Yevhen Prozhyrko/shutterstock.com ) Radovi na rekonstrukciji Topličinog venca počeće 15. septembra, odlučeno je na koordinacionom sastanku svih gradskih preduzeća, ustanova i službi koje učestvuju u realizaciji ovog... »

Montenegro Airlines: Ove godine 45.000 putnika više

SEEbiz pre 3 sata
PODGORICA - Od početka godine do 15. avgusta, nacionalna aviokomanija Montenegro Airlines, prevezla je 403.000 putnika, oko 45.000 više u odnosu isti period prethodne godine. Kako je saopšteno iz kompanije imali su i 1.000 letova više nego lani. "Nama je želja da prevezemo oko 620.000 ili... »

Marićev prijedlog koji je razbjesnio poduzetnike neće proći u Saboru

SEEbiz pre 5 sati
ZAGREB - Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima, kojim se predviđa povećanje osnovice za plaće direktora tvrtki, digao je na noge cijelu stručnu javnost, oporbu, a zbog ovakvog prijedloga Ministarstva financija došlo je do trzavica među koalicijskim partnerima u Vladi i sasvim... »

Varaždinska županija kupuje dvorac Šaulovec

SEEbiz pre 5 sati
VARAŽDIN - Dvorac Šaulovec, zaštićeno kulturno dobro u Črešnjevu u Varaždinskoj županiji, ide na četvrtu javnu dražbu, a početna cijena bit će - jednu kunu. Imanje propale tvrtke PPI Varaždinka Ivana Hudoletnjaka sastoji se od dvorca od 717, zgrade od 462 i dvorišta od 11.911... »

WhatsApp uskoro briše sve vaše podatke

SEEbiz pre 5 sati
NEW YORK - Aplikacija WhatsApp, koju svakog mjeseca koristi preko 1,5 milijardi ljudi, radi s puno podataka u obliku poruka, slika i video i audiosnimki. Zbog toga surađuje s Googleom kako bi ponudila sigurnosne kopije. Dobra je vijest da se Google složio omogućiti korisnicima WhatsAppa stvaranje... »

Siromašnim grčkim umirovljenicima bailout neće nikada završiti

SEEbiz pre 6 sati
ATENA - S dva eura u džepu Jorgos Vagelakos, 81-godišnji umirovljeni tvornički radnik, na tržnici u svojoj radničkoj četvrti u Ateni traži nešto što bi si mogao priuštiti. Grčka u ponedjeljak, nakon dugogodišnje dužničke krize koja je srezala gospodarstvo za četvrtinu i prisilila... »

Uljaniku se osvetilo odlaganje sanacije

SEEbiz pre 6 sati
PULA - Pola godine nakon kakvog takvog mira kupljenog sredstvima „rescue aid“ kredita vrijednog 96 milijuna eura Uljanik je ponovno pred štrajkom. Temperaturu je u ovim ljetnim danima do granice ključanja podiglo kašnjenje srpanjske plaće koja je na račune gotovo 4.500 radnika Uljanik grupe... »

Što donosi novi model Hitne pomoći?

SEEbiz pre 6 sati
ZAGREB - U suradnji Ministarstva zdravstva i Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku priprema se specijalističko usavršavanje medicinskih sestara i tehničara u djelatnosti hitne medicine koje bi se, kako se neslužbeno doznaje, održavalo na četiri sveučilišta – u Zagrebu,... »

Apple iCar stiže 2023.

SEEbiz pre 6 sati
SAN FRANCISCO - Glasine o Appleovom automobilu koji se navodno razvija pod imenom iCar kruže već godinama, a ekipa iz Cupertina ih do sada nije potvrdila, ali ni opovrgnula. Taj projekt koji bi trebao iznjedriti potpuno autonomni auto, posljednje vrijeme je malo pao u zaborav, no to ne znači da... »

©2018 Netmark d.o.o.