Ekonomija

Ekonomisti apeliraju na reforme fiskalnih pravila u eurozoni

SEEbiz pre 2 sata
PARIZ - Vodeći ekonomisti iz Francuske i Njemačke apeliraju na uvođenje novih fiskalnih pravila za eurozonu i na uspostavu neovisnog regulatora kako bi zona primjene zajedničke europske valute bila otpornija na krize u budućnosti. U dokumentu na 33 stranice ekonomisti su u srijedu upozorili da... »

Muzej starih automobila Ferdinand Budicki pred iseljenjem, voditelj se žali na pritiske

SEEbiz pre 2 sata
ZAGREB - Muzej starih automobila Ferdinand Budicki ovršen je i do 27. veljače bi trebao isprazniti prostore, zbog čega je pokretač i voditelj muzeja Valentino Valjak izrazio nezadovoljstvo ustvrdivši da iza cjelokupnog procesa stoje i politički pritisci te drugi interesi, među kojima su i... »

Azijska tržišta: Novi rekordi indeksa, čeka se podatak o kineskom BDP-u

SEEbiz pre 2 sata
TOKIO – Na azijskim su tržištima indeksi dosegnuli nove najviše razine u povijesti jer su ulagače ohrabrili rekordi na Wall Streetu, dok je tečaj eura prema dolaru skliznuo s najviših razina u tri godine. MSCI Asia Pacific Index ojačao je 0,4 posto i dotaknuo novu rekordnu razinu. Nikkei... »

Rapski Imperial u modernizaciju ulaže 72 milijuna kuna

SEEbiz pre 2 sata
RIJEKA - Rapski Imperial u ovoj godini planira ulaganja od ukupno 72 milijuna kuna u unapređenja kvalitete sadržaja i usluga te konkurentnosti odredišta, a najznačajnije ulaganje odnosi se na modernizaciju i repozicioniranje Grand Hotela Imperial, koji će od svibnja poslovati kao 'adults only'... »

Svaka odluka ima svoju cenu

MojaFirma.rs pre 8 sati
Svaki put kada ste bili pred odlukom u koju od ponuđenih opcija da uložite sredstva kojim raspolažete iskusili ste i nešto što se zove oportunitetni trošak. Bez obzira šta ste na kraju odlučili, vaš izbor je imao svoju cenu izraženu kroz izbubljenu dobit odluke od koje ste odustali. Ovakva... »

"U Grčkoj bilo zakonito pa su rešili, a kod nas?"

B92 pre 1 sat
B92: "U Grčkoj bilo zakonito pa su rešili, a kod nas?"
Beograd -- Centar za zaštitu korisnika bankarskih usluga CHF Srbija pozvao je nadležne institucije da reše probleme otplate kredita u švajcarskim francima. Kako su naveli, ti problem deluju negativno i na društvo i na bankarski sistem u Srbiji. Član upravnog odbora CHF Srbije Jelena Pavlović... »

Šta možemo da ponudimo Japancima?

BizLife pre 34 minuta
Foto: Pixabay Žitarice, smrznuto voće i povrće i med, kao i IT rešenja u oblasti poljoprivrede glavni su proizvodi koje su srpski privrednici predstavili kompanijama iz Japana čiji su predstavnici zajedno s premijerom te zemlje Šinzom Abeom boravili u Srbiji, rekao je sekretar Odbora za... »

Šef Ferarija se rugao e-kolima, sad pravi jedan

B92 pre 34 minuta
B92: Šef Ferarija se rugao e-kolima, sad pravi jedan
U prezentaciji na sajmu automobila u Detroitu, Serđo Markione, šef FCA najavio je kako će Ferari da napravi električni sportski automobil. Markione je ranije, u više navrata i bez previše argumenata kritikovao električne automobile, i proglasio ih štetnijim za okolinu od dizelskih. Markione... »

Hvata se zalet za “seču” poreza

BizLife pre 52 minuta
Foto: Beta Srpski ministar finansija Dušan Vujović je najavio je da razmišlja o smanjenju fiskalnih opterećenja. Ocenio je i da je problem što u Srbiji ne postoji “društveni konsenzus” da poreze treba plaćati. “Manje je više.” Zdravko Marić, hrvatski ministar finansija, iskoristio... »

Matijević kupio beogradski hotel Slavija Luks

Dnevnik pre 1 sat
Srpski biznismen Petar Matijević novi je vlasnik hotela “Slavija luks” u centru Beograda. Matijević je bio jedini ponuđač na jučerašnjoj aukciji i objekat od 7.000 kvadrata pazario je prema početnoj ceni od 6,5 miliona evra odnosno 930 evra po kvadratnom metru. To će biti šesti hotel u... »

©2018 Netmark d.o.o.