Ekonomija

Korupcija i slaba vladavina prava krivci za slabe investicije

Nova ekonomija pre 17 sati
Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović izjavio je u Novom danu da se srpska ekonomija kreće sporije od svojih potencijala i kao posledicu toga vidi niži životni standard - dohodak po glavi stanovnika je na trećini razvijene Evrope i na polovini proseka centralne i istočne Evrope.... »

Kamata na dozvoljeni minus od 21 do 48 odsto

Nova ekonomija pre 17 sati
Dozvoljeni minus u Srbiji papreno košta, zbog ogromnih kamata koje su nametnule banke. U zavisnosti od banke, kamate na ove pozajmice kreću se od 21 do 48 odsto. Efektivna godišnja kamatna stopa na odobreni minus je od 21 odsto do 48,8 odsto. Povodom stupanja na snagu odredbi Zakona o platnim... »

Paunović: Opštini Paraćin ne treba mala hidroelektrana

Novi magazin pre 18 sati
Mala hidroelektrana (MHE) na Grzi nije potrebna opštini jer neće ništa značiti ni za otvaranje novih radnih mesta, ni za ekonomiju Paraćina, ali opština je dužna da primenjuje zakon i ukoliko je po zakonu moguće graditi takve objekte to ne možemo sprečavati, izjavio je predsednik opštine... »

Beogradski aerodrom: Akcije na računima krajem marta

Večernje novosti pre 19 sati
Akcionari Beogradskog aerodroma u ponedeljak potvrdili podelu dobiti kompanije. I pored prošlonedeljnog protesta, zaposlenima se deli 234 miliona dinara. DEO profita Beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" mali akcionari će po svoj prilici dobiti krajem ovog meseca, eventualno početkom aprila. Od... »

Katastar zaposlio 455 radnika

Večernje novosti pre 13 sati
Republički geodetski zavod završio lanjski konkurs. REPUBLIČKI geodetski zavod (RGZ) okončao je lane raspisan konkurs. U radni odnos primili su 455 osoba. Nove kolege su birali među 26.000 kandidata koji su se javili na poziv objavljen u aprilu. To je najveći konkurs za zapošljavanje koji je... »

Zavarene cevi: Spojen morski i obalski deo "Turskog toka"

B92 pre 14 sati
B92: Zavarene cevi: Spojen morski i obalski deo "Turskog toka"
Ankara -- Završni spoj koji povezuje morski i obalski deo gasovoda „Turski tok“ zavaren je u Turskoj, saopštio je izvođač radova "Turk strim". Tehnička operacija nadvodnog spajanja uključivala je podizanje priobalnog i dubinskog dela sa morskog dna na specijalnu platformu iznad vode i... »

Šok na berzama: Rusija najavila zabranu izvoza retkog metala i napravila pravi haos, a svet u panici! (video)

Kurir pre 9 sati
Paladijum je dostigao rekordnu vrednost od 1.600 dolara. Cena je porasla posle najave o zabrani izvoza iz Rusije. Paladijum je dostigao najvišu cenu ikad, prešavši prag od 1.600 dolara za uncu po prvi put nakon vesti da Rusija planira da zabrani izvoz ovog plemenitog metala, što je izazvalo... »

Francuska koči kineski "Novi put svile": Ništa od puteva, luka, pruga

B92 pre 11 sati
B92: Francuska koči kineski "Novi put svile": Ništa od puteva, luka, pruga
Pariz -- Za razliku od Italije, Francuska ne namerava da potpiše okvirni sporazum sa Kinom o učestvovanju u velikim infrastrukturnim projektima. Sporazum bi trebalo da se potpiše u okviru inicijative "Novi put svile" prilikom predstojeće posete kineskog predsednika Si Đinpinga. Kako saopštava... »

Sastanak Odbora guvernera EBRD-a 8 i 9. maja u Sarajevu

RTS pre 13 sati
RTS: Sastanak Odbora guvernera EBRD-a 8 i 9. maja u Sarajevu
Godišnji sastanak i biznis forum Odbora guvernera EBRD-a, održaće se 8. i 9. maja u Sarajevu. Ovaj događaj jedan je od najznačajnijih na području Bosne i Hercegovine u poslednjih dvadesetak godina, a okupiće više od 2.000 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, ministre finansija,... »

Nizak privredni rast preti da utopi čak i dobre firme

Danas pre 1 dan
Dragoljub Vukadinović, predsednik Metalac grupe Ove godine, 4. aprila, Metalac iz Gornjeg Milanovca proslaviće 60 godina postojanja. I sadašnji predsednik kompanije, Dragoljub Vukadinović, istovremeno obeležava lični jubilej, tri decenije na čelu tog akcionarskog društva. U razgovoru za... »

©2019 Netmark d.o.o.