Ekonomija

Šta je sve poskupelo u poslednja dva meseca?

Kamatica pre 2 sata
Ko nije obratio pažnju ili pročitao negde, a primetio je da do sledeće plate teže "zadržava" novac, krajnje je vreme da sazna koje mu to stavke prave problem. Prvo,svako ko u ishrani ima meso i kupuje ga bar nekoliko puta nedeljno, za njega sada izdvaja 30 dinara više po kilogramu, pa što... »

Sve žešći rat malinara i hladnjačara: Nema berbe niti otkupa

Večernje novosti pre 2 sata
U danima kada se rešava da li će malinari krenuti na proteste i blokade saobraćajnica, prijem roda u hladnjače usred berbe je smanjen. VEĆINA srpskih malinara, svetskih rekordera u proizvodnji "crvenog zlata", obustavila je berbu i predaju ovogodišnjeg roda zbog niske otkupne cene, ali su... »

„Nikola Tesla“ dobitnik nagrade „Superbrands 2017-2018“ u kategoriji Transport

Tango Six pre 7 sati
Aerodrom Nikola Tesla dobitnik je priznanja „Superbrands“ za 2017-2018. godinu u kategoriji Transport, saopšteno je sa „Tesle“. U procesu izbora posmatrano je 2.600 preduzeća iz Srbije, a nagrade u 35 kategorija dodeljene su kompanijama koje rade po najvišim svetskim standardima i... »

Beogradska berza: Snažno trgovanje akcijama Galenike Fitofarmacije

SEEbiz pre 2 minuta
BEOGRAD - Indeksi Beogradske berze su i zaključeni u blagom minusu, a trgovanje na domaćem tržištu akcija, kao što je uobičajeno u sezoni letnjih godišnjih odmora, bilo je skromno. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 17,8 miliona dinara (151,2 hiljade evra). Indeks BELEX15 je zabeležio... »

AIK banka po prvi puta vodeća prema profitu

SEEbiz pre 50 minuta
BEOGRAD - AIK banka je u 2017. godini po prvi put rangirana kao vodeća po apsolutnoj visini ostvarenog profita, a slede Banca Intesa, Komercijalna banka, Unicredit i Raiffeisen banka. U sektoru osiguranja, prema ukupnoj premiji najveće tržišno učešće imalo je Dunav osiguranje, iza kojeg se... »

Dobit banaka u Srbiji u 2017. najveća od izbijanja svetske ekonomske krize - AIK banka ostvarila najveći profit, Dunav osiguranje prvo po ukupnoj premiji

Ekapija pre 1 sat
Ilustracija (Foto: wrangler/shutterstock.com) Ilustracija (Foto: wrangler/shutterstock.com) AIK banka je u 2017. godini po prvi put rangirana kao vodeća po apsolutnoj visini ostvarenog profita, a slede Banca Intesa, Komercijalna banka, Unicredit i Raiffeisen banka. U sektoru osiguranja, prema... »

Bor dobio status grada

Ekapija pre 1 sat
(Foto: bibiphoto/shutterstock.com) (Foto: bibiphoto/shutterstock.com) Skupština Srbije usvojila je na današnjoj sednici predlog izmena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji na osnovu kojih je Bor dobio status grada. Bor je status grada prvi put dobio 1947. godine, a danas, 71 godinu posle,... »

Trebinjska bolnica dobila Centar za hiperbaričnu i podvodnu medicinu

Ekapija pre 1 sat
Ilustracija (Foto: Syda Productions/shutterstock.com) Ilustracija (Foto: Syda Productions/shutterstock.com) U Bolnici Trebinje danas je svečano počeo da radi Centar za hiperbaričnu i podvodnu medicinu čime je u ovoj trebinjskoj zdravstvenoj ustanovi omogućen još jedan vid savremenog lečenja... »

Otvorena nova zgrada Hitne pomoći u Novom Sadu - Vrednost investicije 340 miliona dinara

Ekapija pre 1 sat
Sa otvaranja novog objekta Hitne pomoći u Novom Sadu Sa otvaranja novog objekta Hitne pomoći u Novom Sadu Novi objekat Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, na ulgu Ulice Ilariona Ruvarca i Bulevara Patrijarha Pavla u Novom Sadu, počeo je da radi. Pored zgrade površine 3.250 m2 izgrađene su i... »

Festival hrane i pića Serbika 23. i 24. juna u Beogradu

Ekapija pre 3 sata
(Foto: Shebeko/shutterstock.com) (Foto: Shebeko/shutterstock.com) Festival Serbika, privredno-turistička manifestacija izložbeno-prodajnog karaktera, predstaviće najbolje destinacije, restorane i proizvođače hrane i pića iz cele Srbije 23. i 24. juna na Sava Promenadi, najavili su... »

©2018 Netmark d.o.o.