Ekonomija

Javni dug Srbije spušten na 48,2 odsto BDP-a

B92 pre 20 sati
Beograd -- Javni dug Srbije je spušten na 48,2 odsto BDP, izjavila je predsednica vlade Ana Brnabić. "Srbija je spuštila javni dug na ispod 50 odsto BDP-a i on sada iznosi 48,2 odsto BDP-a, što je veliki uspeh", naglasila je Brnabić na predstavljanju… »

Moguće ukidanje kovanica od jedan i dva evro-centa

Radio 021 pre 22 sata
Evropska komisija planira ukidanje kovanica od jedan i dva evro-centa, piše nemački "Zidojče cajtung". List navodi da će Evropska komisija sutra predstaviti program koji sadrži predlog "jedinstvenog pravila zaokruživanja" sa ciljem ukidanja… »

Oko 95.000 preduzetnika dobilo poreska rešenja preko aplikacije ePorezi

Danas pre 18 sati
Rešenja o poreskim obavezama i doprinosima za 2020. godinu dobilo je oko 95.000 preduzetnika paušalaca i dostavljena su im u poresko sanduče preko aplikacije ePorezi, a elektronska poreska rešenja preuzelo je do sada njih oko 24.000, rečeno je danas… »

Evro danas 117,51 dinar

Novi magazin pre 24 sata
Zvanični srednji kurs danas je 117,5169 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. U odnosu na evro, dinar je jači za 0,8 odsto nego pre godinu dana, a za 0,1 odsto jači nego na početku godine. Da bi ublažila dnevne promene kursa, NBS je… »

Zašto je "kralj banana" zainteresovan za avio-kompanije?

Nova ekonomija pre 21 sat
Biznismen Izet Rastoder prošle nedelje dao je jedinu ponudu na aukciji imovine propale slovenačke avio-kompanije Adrija Ervejza, a regionalni mediji navode da je zainteresovan i za kupovine udela u crnogorskom avio-prevozniku. Rastoder je, kako navodi… »

Skup: Položaj potrošača u Srbiji ni blizu standardima EU

Beta pre 16 sati
Položaj potrošača u Srbiji nije ni blizu onome kakav je u zemljama EU, rekao je danas na panel diskusiji o zaštiti potrošača u Srbiji član užeg pregovaračkog tima Srbije u pregovorima sa EU Nebojša Lazarević. On je na skupu koji je organizovala… »

Fejsbuk popustio: Biće više varijanti Libre

B92 pre 22 sata
Menlo Park -- Kako bi udovoljio svojim kritičarima, Fejsbuk želi da prilagodi svoje planove za digitalnu valutu Libra. Kompromisni predlog predviđa odricanje od prvobitno planirane korpe valuta. Umesto da koristi jednu globalnu valutu, kompanija će… »

Njujork zabranjuje prodavnice i restorane koji ne primaju keš

Radio 021 pre 24 sata
Gradsko veće Njujorka izglasalo je zabranu prodavnica i restorana bez gotovine tvrdeći da diskriminišu nebankarske potrošače. Veće je izglasalo predlog zakona kojim se od prodavnica u gradu traži da prihvataju američke novčanice i kovanice ili… »

Nagodba od tri milijarde evra: Erbas palaća zbog korupcije

Večernje novosti pre 13 sati
Erbas je saopštio danas da je postigao načelni sporazum s francuskim, britanskim i američkim vlastima o obustavljanju istraga protiv kompanije. Evropski proizvođač aviona Erbas je saopštio danas da je postigao načelni sporazum s francuskim… »

Švajcarci izvoze manje satove, zarada na njima veća

Dnevnik pre 13 sati
ŽENEVA: Vrednost izvoza satova iz Švajcarske u prošloj godini porasla je 2,4 odsto zahvaljujući dobrim rezultatima u nekoliko istočno-azijskih zemljama koji su ublažili pad prodaje od 11,4 odsto u nemirima pogođenom Hong Kongu, objavilo je… »

Ekonomija, najnovije vesti »