Ekonomija

Toplo vreme odlaže setvu pšenice

Dnevnik pre 12 sati
BEOGRAD: Visoke temperature za ovaj period godine odgovaraju ratarima, povrtarima i voćarima koji trenutno sakupljaju plodove jesenjih useva, ali nije idealno za setvu pšenice i još manje za posejanu uljanu repicu, kaže direktor Udruženja “Žita… »

Škole u celoj Hrvatskoj danas u štrajku

Blic pre 1 dan
Osnovne i srednje škole u celoj Hrvatskoj, odnosno u svim županijama uključujući i Zagreb štrajkovaće danas. To su u četvrtak objavili čelnici Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Sindikata hrvatskih učitelja. Kada je… »

Mihajlović u N.Varoši: Čuvajte Zlatar, da ne bude kao Zlatibor

Dnevnik pre 10 sati
Mihajlovićeva je rekla da su za četiri godine u rehabilitaciju putne infrastrukture u Zlatiborskom okrugu uložene 3,2 milijarde dinara, te da će u ovoj i narednoj godini u održavanje drumske infrastrukture u Novoj Varoši biti uloženo blizu jedne… »

Švajcarska - 260.000 evra podrške razvoju eUprave u Srbiji

Dnevnik pre 11 sati
BEOGRAD: Vlada Švajcarske sa 260.000 evra podržaće projekte 35 lokalnih samouprava u Srbiji kako bi preko unapređenja elektronske uprave građani i privreda imali lakši i brži pristup pravima i uslugama, saopšteno je danas iz programa Snjiš PRO… »

Predsednik Vučić opet pokreće pitanje Folksvagena u Srbiji: Sutra važan sastanak sa nemačkim ministrom

Kurir pre 9 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo će pokrenuti inicijativu za dovođenje Folksvagena u Srbiju. Kako nezvanično saznaje Blic, on će to učiniti sutra na sastanku sa nemačkim ministrom ekonomije Peterom Almajerom. - Vučić i Altmajer sutra… »

Telekom Srbija postao punopravni član Udruženja evropskih operatora telekomunikacionih mreža

Nova ekonomija pre 11 sati
Kompanija Telekom Srbija primljena je u punopravno članstvo Udruženja evropskih operatora telekomunikacionih mreža (European Telecommunications Network Operators’ Association – ETNO) na 58. Generalnoj skupštini te organizacije. Generalni direktor… »

Raste izvoz informaciono-komunikacionih usluga

RTS pre 11 sati
Izvoz informaciono-komunikacionih usluga (IKT) iz Srbije beleži konstantan i stabilan rast sa tendencijom daljeg povećanja: Za prvih osam meseci dostigao je 913 miliona evra što je dvostruko više nego u istom periodu 2016. godine i 26,4 odsto više u… »

Venecuela spremna da preda državnu kompaniju Rosnjeftu da bi otplatila Rusiji dug

B92 pre 11 sati
Moskva -- Venecuelanska vlada spremna je da kontrolu nad državnom naftnom kompanijom PDVSA preda ruskom Rosnjeftu kako bi podmirila dug Rusiji. O tome izveštavaju mediji u Venecueli pozivajući se na izvore iz naftne industrije. Citirajući… »

CarGO: Nova usluga za slepe i slabovide

RTV pre 12 sati
BEOGRAD - Predsednik Udruženja građana "CarGo“, Aleksandar Vučić, najavio je novu funkcionalnost za slepe i slabovide, koja će biti potpuno revolucionarna, jer će prvi put ovakav tip usluge biti potpuno prilagođen osobama sa ovom vrstom… »

KAKTUS 2019: Sportski marketing u eri digitalne revolucije

N1 Info pre 12 sati
Peti, jubilarni, festival integrisanih komunikacija KAKTUS 2019 biće održan 29. i 30. oktobra u Madlenianum Opera&Theatre, pod sloganom "Make room for a new BLOOM". Giorgio Chiaramonte, Senior Director u Alkemy digital enabler (Italy), jedan je od… »

Ekonomija, najnovije vesti »