Ekonomija

Nedovoljno efikasna birokracija glavna prepreka konkurentnosti

SEEbiz pre 7 sati
ANALIZA - Ne samo Hrvatskoj, svim članicama Europske unije iz srednje i istočne Europe (EU10), ali i “starim” članicama, potrebne su strukturne reforme, koje im i sugerira Europska komisija. Pritom i Europska komisija vidi Hrvatsku kao jednu od zemalja kojoj bi provedene strukturne reforme... »

Zašto si baš ti drugačiji od Pere, Žike i Paje? – najčešće greške kopirajtera i marketingaša u Srbiji prilikom kreiranja svog glasa

MojaFirma.rs pre 11 sati
Napomena: Ukoliko smatrate da je način na koji sprovodite svoje marketinške ideje i zamisli ispravan i spadate u onu malu ali odabranu grupu ljudi koji znaju šta rade, onda ovaj tekst verovatno nije za vas. Ali, ukoliko imate konkurente koji se muče da sprovedu svoje zamisli i klijentima donose... »

Srpski voćari mogli bi da profitiraju od nestašice jabuka u EU

SEEbiz pre 11 sati
BEOGRAD - Na tržištu Evropske unije trenutno nema dovoljno jabuka, a ono što je preostalo najčešće je neodgovarajućeg kvaliteta jer plodovi nisu pogodni za dugotrajnije čuvanje. Proizvodnja jabuke u 2017. u odnosu na prethodnu godinu podbacila je za trećinu, a statistika pokazuje da je na... »

Svjetska tržišta: Nestabilno zbog Trumpovih najava

SEEbiz pre 11 sati
NEW YORK - Na Wall Streetu su prošloga tjedna cijene dionica pale zbog niza smjena u Bijeloj kući i rizika od trgovinskog rata nakon najave novih carina na uvoz kineskih proizvoda u SAD, a zbog toga su i na ostalim svjetskim burzama ulagači bili oprezni. Na Wall Streetu je Dow Jones prošloga... »

Li Keqiang ponovno izabran za kineskog premijera

SEEbiz pre 11 sati
BEIJING - Kineski parlament u nedjelju je ponovno izabrao premijera Li Keqianga na dužnost kineskog premijera te postavio ministra Yang Xiaodua na čelo nove, moćne protukorupcijske agencije. Od ukupnog broja članova parlamenta za Lija je glasalo njih 2.964, a dvoje je bilo protiv, priopćio je... »

Hrvatsko novinarsko društvo ukida tiskano izdanje Novinara i posmrtninu

SEEbiz pre 12 sati
ZAGREB - Skupština Hrvatskog novinarskog društva (HND), koja je održana u subotu u Zagrebu, donijela je niz odluka koje vode modernizaciji Društva, ali i nekoliko teških odluka u cilju financijske konsolidacije društva, priopćeno je iz HND-a. Prvi put u povijesti Društva usvojen je... »

Broj beskućnika u Hrvatskoj prešao tisuću, za njih više od polovice nema mjesta u prihvatilištima

SEEbiz pre 12 sati
ZAGREB - Prema procjenama Hrvatske mreže za beskućnike, u Hrvatskoj trenutačno ima više od 1000 beskućnika, a ukupni smještajni kapacitet prihvatilišta i prenoćišta pruža smještaj za maksimalno njih 420, dok ih oko 500 boravi na javnim površinama u velikim gradovima, te u gradovima gdje... »

Mašinama "odzvonilo": Kreativna industrija zapošljava mlade

Vesti online pre 12 sati
Zvuči neverovatno, ali doprinos kreativaca domaćoj privredi veći je nego nekih tradicionalnih sektora, kao što je na primer građevina! Prema podacima Svetske banke, kreativna industrija prihoduje do 7,1 odsto BDP odnosno svega onog što za godinu građani i privreda stvore, dok građevinarstvo... »

Merkel i Xi žele riješiti problem prevelikih kapaciteta u proizvodnji čelika

SEEbiz pre 12 sati
BERLIN - Njemačka kancerlarka Angela Merkel i kineski predsjednik Xi Jinping razgovarali su u subotu o problemu prevelikih kapaciteta u proizvodnji čelika u svijetu u svjetlu najave SAD-a da će uvesti carine na uvoz čelika i aluminija i dogovorili se da će raditi na pronalasku rješenja u... »

Pahor: Nisam čitao izvješća obavještajnih službi o navodnom pranju novca u NLB-u

SEEbiz pre 12 sati
LJUBLJANA - Slovenski predsjednik Borut Pahor rekao je istražnom povjerenstvu da u vrijeme kad je bio predsjednik vlade od 2008. do 2011. zbog gospodarske krize, te zbog dogovaranja arbitraže s Hrvatskom, nije uvijek čitao izvješća obavještajne službe SOVA, pa tako ništa nije znao o sumnjama... »

©2018 Netmark d.o.o.