Ekonomija

Aranđelovački Šamot u stečaju ponuđen na prodaju, kolika je početna cena?

B92 pre 10 minuta
Aranđelovačka firma Šamot u stečaju ponuđena je na prodaju kao pravno lice po početnoj ceni od 339 miliona dinara. To je danas objavila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika. Najznačajniju imovinu čine objekti na više građevinskih… »

Manje svinja u Srbiji iako se najavljuje izvoz u EU

Politika pre 5 minuta
Niske cene svinjskog mesa smanjuju proizvodnju svinja, iako je na pomolu dozvola za izvoz tog mesa u zemlje EU, rekao je danas predsednik Asocijacije stočara Srema i Mačve Zoran Erić. On je za Betu rekao da se neće brzo steći svi uslovi za izvoz jer… »

Velika prevara: Ucenjuju ljude, traže 1.500 evra u bitkoinima

B92 pre 1 sat
Zagreb -- Hrvatska policija upozorila je građane na sumnjive poruke elektronske pošte koje kruže. Naime, u njima nepoznate osobe ucenjuju, tražeći 1.500 evra u bitkoinima, što se može sprečiti ažuriranjem lozinki za pristup elektronskoj pošti… »

Evropska investiciona banka: Borba s pandemijom i ekonomskim posledicama prioritet

RTV pre 46 minuta
LUKSEMBURG - Evropska investiciona banka je prošle godine uložila 77 milijardi evra u borbu sa kovidom i klimatskim promenama, rečeno je na konferenciji za novinare o godišnjim rezultatima EIB. Navedeno je da jedna trećina novca plasirana za… »

Biznismeni koji se prijave PKS – u Srbiju bez PCR testa

BizLife pre 58 minuta
Poslovni ljudi iz čitavog sveta, strani i domaći državljani koji u Srbiju dolaze zbog posla od 21. januara granicu naše zemlje mogu da pređu po pojednostavljenoj proceduri, drugačijoj od pravila koja važe za ostale putnike. Na inicijativu Privredne… »

Sumoran završetak trgovačke nedelje na BELEX-u

Dnevnik pre 28 minuta
BEOGRAD: Indeksi Beogradske berze su poslednjeg trgovačkog dana u ovoj sedmici povećali gubitke, kako na dnevnom tako i na nedeljnom nivou, a trgovanje akcijama i državnim obveznicama je bilo razočaravajuće. Ukupan promet na Berzi iznosio je svega… »

Bebac: Porodiljama i trudnicama se ponovo umanjuje plata

BizLife pre 58 minuta
Roditeljski portal Bebac saopštio je da je država ponovo umanjila plate porodiljama zbog toga što su poslodavci koristili mere države tokom pandemije, pa će porodiljama i trudnicama biti umanjena naknada zarade na porodiljskom bolovanju. Uredba koja… »

Zarađuju i više od: 2.000 evra Šta zapravo rade IT stručnjaci kad su im tako dobre plate

Blic pre 1 sat
Svako tržište zasniva se na principima ponude i tražnje, te je takva situacija i na tržištu rada. Jasno je da su stručnjaci u oblasti informacionih tehnologija (IT) danas među najtraženijima, što objašnjava i zašto su uglavnom najplaćeniji… »

Povećanje rente NIS-u moguće od 2023. godine

Danas pre 1 sat
Najava ministarke Mihajlović suprotna izjavama predsednika Vučića Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je prekjuče da će zatražiti od Ministarstva finansija da poveća rudnu rentu čim obave potrebne analize. Sličnu najavu… »

Kostolački rudari ispunili plan

Danas pre 1 sat
Prema izveštajima Službe za praćenje i analizu proizvodnje ogranka “TE – KO Kostolac”, zaposleni na površinskom kopu „Drmno“, koji snabdeva ugljem kostolačke termoelektrane, u prošloj godini ispunili su proizvodna očekivanja. Plan… »

Ekonomija, najnovije vesti »