Ekonomija

Srpski dronovi za inostrana tržišta - Kompanija PR-DC razvija nove generacije letelica

Ekapija pre 18 minuta
Kompanija PR-DC osnovana je u julu prošle godine kao porodična firma inženjera mašinstva čija je ideja da u Srbiji proizvode bespilotne letelice, ali i opremu za dronove i robote. Iza kompanije stoje dve generacije porodice Petrašinović, a nedavno… »

Koji su pasoši najvredniji?

Biznis i finansije pre 1 sat
Srpski pasoš je 36. najvredniji na svetu, pa je od država iz regiona na trećem mestu, iza slovenačkog (11. na svetu) i hrvatskog (16). Srpski pasoš ima mogućnost ulaska u 135 zemalja bez vize i to je u odnosu na izveštaj iz 2018. godine napredak za… »

Građani će novu stolariju platiti upola cene: Moći će da dignu i kredit? VIDEO

B92 pre 31 minuta
Beograd -- Uskoro počinje prijavljivanje domaćinstava za zamenu stolarije i individualnih ložišta. Država će pomoći sa polovinom sredstava, a detalje zna državni sekretar u Ministarstvu energetike Zoran Lakićević. Uprava za energetsku efikasnost… »

Gde je Srbija na novoj listi? Ovo su najmoćniji pasoši na svetu, srpski je 36. najvredniji, a u vrhu liste jedan je iz…

Blic pre 32 minuta
Srpski pasoš je 36. najvredniji na svetu, pa je od država iz regiona na trećem mestu, iza slovenačkog (11. na svetu) i hrvatskog (16). Srpski pasoš ima mogućnost ulaska u 135 zemalja bez vize i to je u odnosu na izveštaj iz 2018. godine napredak za… »

Banke moraju biti opreznije kad kreditiraju projekte koji štete klimi

Bonitet pre 20 minuta
“Previše banaka prilikom donošenja odluka o finansiranju u obzir ne uzima klimatske štete i previše je novca uključeno u aktivnosti s visokim emisijama ugljenih spojeva od kojih se očajnički moramo odmaknuti”, rekla je Nataša Landel-Mils iz… »

Subvencije veće za 92 milijarde: Rebalans budžeta uz povećane prihode, planira i veće rashode

Večernje novosti pre 1 sat
PRED Skupštinu Srbije stiže predlog rebalansa budžeta. Nova računica u državnoj kasi predviđa za 19,9 milijardi veće prihode. Oni će tako dostići 1.356,2 milijarde dinara. Treći paket pomoći građanima i privredi, ali i veće investicije… »

Organska hrana u Srbiji: Bolji uslovi za proizvodnju

Večernje novosti pre 31 minuta
POVRŠINE pod organskom proizvodnjom trebalo bi da se povećaju u narednih pet godina treba. Planom za razvoj organske proizvodnje u Srbiji od 2021. - 2026. godine, treba da se stvore što povoljniji uslovi za bavljenje ovom poljoprivrednom granom. Kako… »

Stručni skup: Dan otvorenih vrata za preduzetnike

Srbija danas pre 26 minuta
Sektor preduzetnistva Privredne komore Srbije organizuje treću godinu zaredom događaj ''Dan otvorenih vrata za preduzetnike''. Događaj se organizuje u cilju informisanja preduzetnika o dostupnim izvorima finansiranja i programima koji su raspisani za… »

Pošta, Telekom, Štedionica i Dunav osiguranje potpisali protokol o saradnji

Kamatica pre 1 sat
Prema rečima v.d direktora Pošta Srbije Zorana Đorđevića, koji je i inicijator formalizacije saradnje četiri kompanije u državnom vlasništvu, cilj je da se građanima omogući da na jednom mestu dobiju sve poštanske ili bankarske usluge, da mogu… »

Basista "Faith No More" predstavio svoju rakiju: Proizvodi se u Srbiji i izvozi u SAD

RTV pre 2 sata
BEOGRAD/SAN FRANCISKO - Rakija od šljive sa Goča, koju već dve godine na tržištu SAD promoviše Bil Guld, basista rok grupe Faith No More, od skoro se prodaje i u novoj verziji pod imenom "Bela", koja je napravljena bez odležavanja u hrastovom… »

Ekonomija, najnovije vesti »