Ekonomija

Dinar stabilan: Evro danas 117,58 po srednjem kursu

Kurir pre 14 sati
Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,5806 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar prema evru ima istu vrednost na mesečnom i godišnjem nivou, kao i u odnosu na početak… »

Sindkat Nezavisnost traži od države kontrolu Ugovora o strateškom partnerstvu sa Ziđin-om

Danas pre 5 sati
Sindikat „Nezavisnost“ kompanije Srbija Ziđin Koper, uputio je danas pismo Ministarstvu rudarstva i energetike i Ministarstvu privrede u kom navode da očekuju hitno pokretanje postupka kontrole primene Ugovora o strateškom partnerstvu, povodom… »

„Houm plus“ zvanično u stečaju: Kupci koji imaju potraživanja da podnesu prijavu Privrednom sudu u Beogradu

Večernje novosti pre 7 sati
TRGOVINSKI lanac „Houm plus“ zvanično je u stečaju na osnovu Rešenja Privrednog suda u Beogradu od 31. decembra prošle godine, a građani koji imaju potraživanja treba da podnesu prijavu ovom sudu, obavestili su građane iz Nacionalne… »

Zamenik direktora SMATSA: Montenegro erlajns nam duguje još 6,5 miliona evra

N1 Info pre 5 sati
Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) potražuje od crnogorskog avioprevoznika Montenegro erlajnsa oko 6,5 miliona evra na ime troškove preleta aviona ove kompanije, a taj dug je trebalo da bude prenet na državu Crnu Goru, potvrdio je u razgovoru… »

Oglašena prodaja imovine AD Dragan Marković iz Obrenovca

N1 Info pre 5 sati
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je prodaju imovine AD Dragan Marković iz Obrenovca, javnim nadmetanjem. Prodaju se pekara, pomoćna zgrada, oprema, kancelarijska oprema, objekat pumpe i objekat dizel. Početna cena je 49.362.611,50… »

Najavljena kontrola kancelarija zbog obaveze rada od kuće

B92 pre 6 sati
Bern -- U Švajcarskoj postoji obaveza rada od kuće, pa kantoni sada šalju inspektore u kancelarije firmi kako bi kontrolisali poštovanje ove korona-mere. Na drugoj strani, poslodavci kritikuju vlasti ukazujući da bi, umesto uspostavljanja režima… »

Peugeot i Fiat sada dobijaju novo ime: Nova firma dobija i novu upravu, a novi naziv potpuno je drugačiji

Blic pre 10 sati
Kompanija Stellantis N.V. objavila je da, nakon spajanja grupacija Peugeot S.A. i Fiat Chrysler Automobiles N.V. 16. januara, udružena kompanija menja naziv u Stellantis, kao i da je imenovan Upravni odbor kompanije. Takođe, statut kompanije Stellantis… »

Bez drastičnih poskupljenja goriva do leta, a možda i jeseni

Danas pre 14 minuta
Iako je nafta na svetskom tržištu od novembra prošle godine poskupela za 51 odsto vozači u Srbiji ne treba da strahuju jer drastičnog rasta maloprodajnih cena goriva neće biti najmanje u narednih šest meseci, smatra stručna javnost. Cena „crnog… »

Koliki je prosek trajanja uređaja: Većina je programirana da se "pokvari" posle određenog perioda?

Srbija danas pre 38 minuta
Francuzi su istraživali trajnost uređaja i otkrili da je većina programirana da se "penzioniše" nakon određenog ciklusa korišćenja. Neka digne ruku onaj srećnik kom veš-mašina ili neki drugi uređaj nije misteriozno zauvek utihnuo samo nekoliko… »

Od ponoći obavezan karantin za Srbe: Zemlja u komšiluku stavila našu državu na listu visokorizičnih područja

Srbija danas pre 26 minuta
Rumunija je stavila Srbiju na listu visoko rizičnih zemalja za infekciju korona virusom. Rumunija je stavila Srbiju na listu visoko rizičnih zemalja za infekciju korona virusom, zbog čega će putnici iz naše zemlje od ponoći morati da budu u… »

Ekonomija, najnovije vesti »