Ekonomija

Korona kriza povećala poljoprivredni izvoz Austrije

Dnevnik pre 16 sati
BEČ: Korona virus kriza povećala je izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz Austrije u prvoj polovini ove godine, dok je uvoz umereno porastao. Izvoz je, u poređenju sa istim periodom prošle godine, porastao za četiri odsto na 6,329… »

Osigurajte dom za 300 dinara mesečno: Način plaćanja birate sami, a ono što dobijate ne može se porediti s troškom

Blic pre 17 sati
Godinama ulažete kako biste mesto za život učinili što prijatnijim i sebi i svojoj porodici. Svesni ste da je nekretnina u Srbiji dobra investicija, način da štedite, ali i da uživate. Međutim, brojni su rizici koji mogu ugroziti sigurnost vašeg… »

Trudbenik prodaje stanove: Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila prodaju

Večernje novosti pre 10 sati
AGENCIJA za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju dela imovine KMG "Trudbenika". Nekadašnji neimari poverioce pokušavaju da izmire prodajom kvadrata. Nudi se čak 22 stana u Beogradu, od kojih je čak 20 u Dalmatinskoj ulici. Jedan se… »

Siniša Mali: Đilas opet ispada smešan, meša babe i žabe

Kurir pre 12 sati
BEOGRAD - Ministar finansija i član Predsedništva SNS Siniša Mali rekao je danas da Dragan Đilas ne može da prežali što će ova vlast, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, da izgradi Srbiju i poveže je sa svetom, a da pritom istovremeno… »

Olakšice za kragujevačke ugostitelje u vreme pandemije

Danas pre 12 sati
Zbog nemogućnosti normalnog obavlјanja registrovane delatnosti u uslovima epodemije kovida 19, Gradsko veće Kragujevca odlučilo je da vlasnicima lokalnih noćnih barova i diskoteka omogući olakšice, i to kroz umanjenje lokalne komunalne takse za… »

Amerika proširila sankcije protiv Severnog toka 2: "Imaju rok od 30 dana da prekinu"

B92 pre 10 sati
Vašington -- Sankcije Sjedinjenih Američkih Država protiv Severnog toka 2 su proširene. One su proširene na kompanije koje pružaju usluge brodovima koji se bave polaganjem cevovoda, navedeno je u pojašnjenjima uz sankcije, objavljenim na sajtu… »

Prosečna starost automobila: U Crnoj Gori 16 godina, Srbiji 17, a u EU 10,8

Večernje novosti pre 1 dan
PROSEČNA starost registrovanog vozila u Evropskoj uniji je 10,8 godina, a u Crnoj Gori 16. Vozila u opštinama na severu Crne Gore prosečno su stara 19 godina, a u Podgorici i na primorju 13, pokazuju podaci koje su podgoričke “Vijesti“ dobile od… »

Ražanj i četiri sela ostali bez puta zbog rekonstrukcije mosta

Novi magazin pre 17 sati
Stanovnici četiri ražanjska sela - Čubure, Poslona, Maletine, Praskovča su zbog rekonstrukcije mosta na regionalnom putu između Ražnja i Aleksinca ostali su "odsečeni" od opštinskog centra, dok je Ražanj ostao bez najkraće veze do groblja… »

Virus korona odgovoran za fiskalni deficit

Politika pre 1 dan
Pandemija kovida 19 i njene posledice po privrednu aktivnost napravile su minus u javnim finansijama Srbije. Predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) nakon pete revizije aktuelnog aranžmana saopštili su da će ukupni fiskalni deficit biti ispod… »

Kupci traže garancije porekla srpske maline

Politika pre 1 dan
Posle afere u Čileu, poreklo malina se dokazuje uz sertifikat i garantni list da su sto odsto odgajane u Srbiji. Prvi efekti afere sa prepakivanjem malina u Čileu već se osećaju na svim tržištima glavnih svetskih proizvođača ovog voća, pa i u… »

Ekonomija, najnovije vesti »