Ekonomija

Istorija i obrazovanje: Kako je jedan Obrenović udario temelje visokog obrazovanja u nesuđenoj palati Karađorđevića

BBC News pre 20 sati
Osnivanjem Velike škole u Beogradu pre 158 godina počinje era visokog obrazovanja u Srbiji, a 1905. godine ova ustanova postaje Beogradski univerzitet. Hiljade studenata će se svakog dana naći na Platou ispred Filozofskog fakulteta, krenuće ka… »

Potpisani ugovori o kupovini još 81 seoske kuće u Srbiji

Beta pre 15 sati
U Beogradu su danas potpisani ugovori o kupovini još 81 seoske kuće, uz subvencije Ministarstva za brigu o selu. "Кonkurs o subvencionisanju kupovine seoskih kuća je u punom jeku, zahtevi svakodnevno stižu, nastavićemo sa dodelom istim ritmom"… »

Evro u ponedeljak 117,57 dinara

Beta pre 14 sati
Zvanični srednji kurs biće u ponedeljak, 27. septembra, 117,5738 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. Danas i za vikend je zvanični srednji kurs 117,5758 dinara za evro. U odnosu na evro, dinar vredi kao pre mesec dana, kao i na… »

Šta će biti sa 170.000 tužbi građana?

Kamatica pre 19 sati
Doneto je nekoliko hiljada konačnih presuda. Stav Kasacionog suda, koji se pojavio nedavno u javnosti, izazvao je nedoumice, pa i žučne reakcije. Ko nije pravilno razumeo stav Kasacionog suda o troškovima obrade kredita i šta to znači onima koji su… »

Ambasada Danske novi kupac zelene energije od EPS-a

Politika pre 12 sati
U Elektroprivredi Srbije danas je potpisan ugovor o prodaji zelene energije EPS-a ambasadi Danske u Beogradu, čime se povećao broj kupaca koji od Elektroprivrede kupuju ovu vrstu energije. Ugovor su potpisali izvršni direktor za proizvodnju energije u… »

Nove Čuvarkuće za 33 domaća prehrambena proizvoda

Vesti online pre 16 sati
Pravo na žig “Čuvarkuća” danas su dobila 33 domaća prehrambena proizvoda u okviru Projekta Privredne komore Srbije (PKS) “Stvarano u Srbiji”. Prema odluci Saveta za dodelu žiga, mogućnost da budu obeleženi “Čuvarkućom” dobili su… »

Brojni investitori novih zgrada kupcima nude samo Telekom, nadležni ne reaguju

N1 Info pre 12 sati
Kada odete u prodavnicu, obično možete da birate između više sličnih proizvoda različitih proizvođača. Štaviše, Zakon o zaštiti potrošača kaže da je konkurencija neophodna i kažnjivo je ukoliko je neko onemogućava. Međutim, kada je reč o… »

114 Kvadrata za 135.000 evra, ovaj deo BG postaje najtraženija lokacija: Blizu je Zemuna i centra a možeš da imaš bazen i…

Kurir pre 21 sat
Najluskuzniji kvadrat trenutno se prodaje po ceni od oko 1.500 evra. Stan iz, kako se navodi, “premijum” kategorije, gde je kvadrat 1.184 evra. BEOGRAD - Naselje Batajnica koje se nalazi na krajnjem severozapadu Beograda, postalo je željena… »

"Kada igram protiv njega mogu samo da budem broj dva": Mali na partiji sa Demirovićem FOTO

B92 pre 14 sati
Igra sa pitanjima o poreskom sistemu u Srbiji našla se danas na stolu Siniše Malog. "Na kraju radnog dana i brojnih sastanaka, odlučili smo da odigramo jednu partiju igre koju sam dobio na poklon od @milantrbojevic a koja se sastoji od brojnih pitanja… »

Pametna brojila se već proizvode u Srbiji

Politika pre 1 dan
Četiri domaće fabrike koje odavno prave ove merne uređaje očekuju da će moći da učestvuju na tenderu za koji je dobijen zajam EBRD od 40 miliona evra, što za neke ranije tendere koje su finansirali EBRD i EIB nije bio slučaj. Ugovor o zajmu za… »

Ekonomija, najnovije vesti »