Ekonomija

Akcije aerodroma "Nikola Tesla" i dalje u padu

B92 pre 4 sata
B92: Akcije aerodroma "Nikola Tesla" i dalje u padu
Beograd -- Nijedna kompanija čijim se akcijama trguje na Beogradskoj berzi nije stigla ni blizu sedmocifrenog prometa. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 2,6 miliona dinara (22,5 hiljada evra). Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, popeo se za 0,1 odsto na 699,87 poena, a BELEXlajn je... »

"Odustajanje od ruskog gasa bilo bi ekonomsko samoubistvo"

Vesti online pre 3 sata
"Nemačka vlada nema zakonsku osnovu da se upliće u izgradnju gasovoda Severni tok 2", izjavio je nemački ministar za ekonomiju i energetiku Peter Altmajer. Odgovarajući na kritike ruskog gasnog projekta, Altmajer je naglasio da Severni tok 2 ispunjava sve zakonske kriterijume, uključujući... »

Al Dahra isplatila radnicima PKB-a 450 evra po godini staža

Dnevnik pre 8 sati
BEOGRAD: Kompanija "Al Dahra Srbija", koja je krajem prošle godine postala vlasnik dela nekadašnjeg PKB-a, isplatila je svim zaposlenima u tom preduzeću 450 evra po godini staža. U narednom periodu, kaže za Tanjug predsednik Samostalnog sindikata "Al Dahra Srbija" Milisav Đorđević, biće... »

Na prodaju dva pogona "Goše" u Smederevskoj Palanci

RTS pre 8 sati
RTS: Na prodaju dva pogona "Goše" u Smederevskoj Palanci
Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju zajedničke imovine "Goša – fabrike za proizvodnju alata i mašina" i "Goša – fabrike drumskih vozila", obe u stečaju. Na prodaju je alatnica i mašinska radionioca, a oba objekta nalaze se u Smederevskoj Palanci. Početna cena... »

Intervju: Ekonomista Nebojša Katić: Svetu preti nova ekonomska kriza, naša privreda je ranjiva

Večernje novosti pre 1 dan
Ekonomista Nebojša Katić u razgovoru za "Novosti": Bez domaćih banaka nema razvoja Srbije. BOJIM se da je nova svetska kriza neminovna i pravo je čudo što se ona još nije dogodila. Pripadam pesimističnijem krugu ekonomista, koji veruju da će nova kriza biti slična ili teža od one iz 2008.... »

Kako najlakše da uštedite novac i pripremite budžet za izazove

Radio 021 pre 1 sat
Januar već uveliko traje, sezona praznika je prošla, te je vreme da se pozabavimo svojim finansijskim stanjem. U prethodnom periodu imali smo mnogo troškova, što se odrazilo na naš kućni budžet. Ipak, ne treba očajavati. Postoje načini kako da uštedite, tako da kad vam zatreba, imate... »

Fiskalni savet: Debakl politike zabrane zapošljavanja u javnom sektoru

Danas pre 5 sati
Fiskalni savet Srbije nije dobijao od Vlade Srbije tražene podatke o uštedama i racionalizaciji javne uprave, u periodu u kom je na snazi zabrana zapošljavanja u javnom sektoru. U izjavi za Radio Slobodna Evropa, između ostalog, navodi to član Fiskalnog saveta Nikola Altiparmakov. „Mi do... »

Korisnici u Srbiji ne trguju dovoljno preko interneta

Kamatica pre 7 sati
Broj korisnika koji poručuju robu i usluge putem interneta u Srbiji je, u poslednjih osam godina, porastao oko 13 odsto, a s druge strane, procene su da više od polovine korisnika interneta u Srbiji nikada nije onlajn trgovalo. To je rečeno na sastanku radne grupe Ministarstva trgovine čiji je... »

10 saveta kako preživeti najduži mesec u godini

Kamatica pre 8 sati
Za januar kažu da je najduži mesec, jer su troškovi veliki zbog proslava i kupovine poklona. Plata ponekad treba da potraje i duže nego što je uobičajeno, jer "legne" ranije. Iako su trgovinski lanci nudili razne akcije, većina građana mora da pribegne raznim akrobacijama sa kućnim... »

Duplo više stambenih kredita, a cena novogradnje raste

Kamatica pre 9 sati
Nakon kraha finansijskog tržišta u svetu 2008. koji nije zaobišao ni Srbiju, u zemlji se godinama ipak gradi sve više stanova. Vrednost stambenih kredita je u protekle četiri godine više nego udvostručena. U Narodnoj banci Srbije kažu za Tanjug da je u poslednje dve godine primetan oporavak... »

©2019 Netmark d.o.o.