Ekonomija

Tehnička kontrola elaborata za izgradnju prve linije BG metroa poverena Rudarsko-geološkom fakultetu

Ekapija pre 11 sati
Rudarsko-geološki fakultet u Beogradu obaviće tehničku kontrolu elaborata o inženjerskogeološkim-geotehničkim uslovima izgradnje za potrebe izrade Studije opravdanosti sa Idejnim projektom za prvu fazu metro Linije 1. Ugovorena vrednost, nakon… »

Kreće projektovanje obrazovno-istraživačkog centra na Vračevgajskom jezeru u Beloj Crkvi

Ekapija pre 10 sati
Biro plus iz Vršca i podizvođač Technosector iz Kragujevca projektovaće objekat obrazovno-istraživačkog centra za geonauke u Beloj Crkvi, a ugovorena vrednost nabavke je 1,98 miliona dinara. Predmet izrade urbanističkog projekta i tehničke… »

Britanski gigant stiže u Srbiju, zaboravljena grana industrije se ponovo uzdiže

Alo pre 10 sati
Mineko trenutno, samostalno ili sa partnerima, poseduje tri aktivna rudnika obojenih metala u Srbiji. Britanska kompanija Mineko (Mineco Limited), nastavlja da investira u rudarstvo u Srbiji otvaranjem još jednog rudnika olova i cinka ui, saopšteno je… »

Šta odgovoriti na deset učestalih pitanja na intervjuu za posao?

Ekapija pre 12 sati
U potrazi ste za novim zaposlenjem? Ako ste već bili na jednom ili više razgovora za posao, onda zasigurno znate da na njima mnogo potencijalnih poslodavaca redovno postavlja ista pitanja. Ipak, uprkos toj činjenici, mnogo ljudi se na takvim… »

Usaglašeni obim i vizuelni prikaz lista nepokretnosti

Ekapija pre 11 sati
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstvo pravde usaglasili su danas obim i vizuelni prikaz lista nepokretnosti kako bi se izbegle dosadašnje nedoumice o tome da li je izvod iz lista nepokretnosti izdat od javnih… »

Kako rešiti ozbiljne poslovne probleme na mikro nivou?

Biznis i finansije pre 12 sati
Uređenost jedne kompanije i na makro i na mikro nivou predstavlja temelj uspeha. Još ako sve između makro i mikro sistema funkcioniše sinhronizovano i fluidno, većinu ciljeva postavljenih od strane kompanije je moguće dostići bez mnogo napora –… »

“Pčelica“ organizuje “Sajam knjiga na internetu“

Morava info pre 12 sati
ČAČAK – Međunarodni beogradski sajam knjiga je otkazan, ali “Pčelica“ za svoje čitaoce od 20. oktobra do 1. novembra organizuje “Sajam knjiga na internetu“. Kako navode u ovoj čačanskoj izdavačkoj kući, tamo vas očekuje veliki broj… »

Kako izabrati kvalitetnu šunku? Savet tehnologa kako prepoznati dobar proizvod

Srbija danas pre 12 sati
Pojedini proizvođači pečenice, suvog vrata, pojedinih vrsta slanine i stišnjene šunke koriste tehnologiju kojom se smanjuju protini, a povećava količina vode. Za koju šunku se vi uhvatite u supermarketu? Deblju ili tanju? Da li uopšte znate u… »

Izrael i UAE potpisali još 4 sporazuma: Prvi put u istoriji dve zemlje građani dobijaju nova prava!

Srbija danas pre 11 sati
Veliki dan za obe države. Ujedinjeni Arapski Emirati i Izrael su potpisali 4 sporazuma o saradnji, usred jačanja diplomatskih odnosa između dve zemlje. Internet publikacija "Inet" javila je danas popodne da se ceremonija potpisivanja održala na… »

Za dve godine i na mesecu će biti interneta?

Kamatica pre 13 sati
Sistem koji će u ovim specifičnim uslovima omogućavati prenos podataka biće lansiran na Mesec krajem 2022. godine. Za njegovu izgradnju, Nokija će od Američke svemirske agencije dobiti 11,9 miliona evra. Internet na Zemljinom satelitu će omogućiti… »

Ekonomija, najnovije vesti »