Ekonomija

Biznis raste, a zaposleni idu na odmor kad i koliko žele

BizLife pre 8 sati
Foto: Pixabay U mnogim američkim kompanijama zaposleni se ustručavaju da koriste godišnji odmor, jer im se to ne čini kao odlika dobrog radnika, ali to nije slučaj u najvećoj striming kompaniji na svetu. Broj kompanija koje svojim zaposlenima omogućuju nelimitiran broj dana godišnjeg u SAD... »

Foto+video: Zlatne odbojkašice na tradicionalnom balkonu

BizLife pre 8 sati
Foto: OSS Hiljade ljudi okupile su se ispred Skupštine grada Beograd na zvaničnom dočeku odbojkašica Srbije, koje su u Japanu osvojile prvu titulu svetskog šampiona. Posle jednočasovnog muzičkog programa, na balkon Skupštine grada su prvo izašli članovi stručnog štaba, a zatim i... »

KRIK: Mali platio, tužilaštvo obustavilo postupak

BizLife pre 9 sati
Foto: BETA_BEOINFO_Jolanda_Korac Ministar finansija Siniša Mali platio je krajem prošlog meseca 200.000 dinara u humanitarne svrhe zbog čega je obustavljen postupak koji je protiv njega vođen jer nije prijavio svu imovinu, rečeno je novinarima KRIK u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.... »

Instant plaćanje do 300.000 dinara bilo kad i bilo gde

BizLife pre 10 sati
Foto: BIZlife U Srbiji je počeo sa radom sistem za instant plaćanja, koji će raditi neprekidno i omogućavati prenos novčanih sredstava u roku od samo nekoliko sekundi, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS). “Sistem predstavlja jedan od najznačajnijih projekata Narodne banke Srbije ikada.... »

Diskriminacija trudnica u američkim kompanijama

BizLife pre 10 sati
Foto: Pixabay Njujork tajms piše o nizu spontanih pobačaja žena na radnom mestu u Sjedinjenim Američkim Državama, gde nema zakonske prinude poslodavaca da ih prebace na lakše poslove. Ti slučajevi, među kojima i smrt žena od krvarenja, najčešći su na ionako teškim poslovima mahom u... »

Iznajmljivanje stanova kao unosan biznis

BizLife pre 13 sati
Foto: Pixabay Prosečna cena dnevnog iznajmljivanja stanova u Beogradu je 33 evra, objavljeno je na sajtu AirDNA koji prati iznajmljivanje stanova u međunarodnoj ponudi u svetu. Poredjenja radi, takvo iznajmljivanje u Atini prosečno košta 52 evra, a u Budimpešti 61 evro dnevno. Najviša... »

Zanimanje budućnosti i agilne kompetencije

BizLife pre 14 sati
Foto: Promo Profesije se ubrzano menjaju. Mnoge će nestati potpuno za 30 godina, a već sada nisu ni tražene, ni dobro plaćene. Suprotno tome, veštine upravljanja timovima, veštine komunikacije i organizacije postale su i ostaće, prema svim svetskim istraživanjima tržišta rada, još... »

Špekulanti za samo nedelju dana potrošili 8,6 milijardi dolara na zlato

Biznis i finansije pre 15 sati
Cena zlata je od početka godine imala opadajući trend, pri čemu su zlatne poluge i ostali oblici zlata izgubili približno 10% vrednosti. No, sudeći po aktivnostima na finansijskim tržištima, padu je došao kraj i moguće je da počinje dugi period rasta cene žutog plemenitog metala.... »

Od rudne rente država lane prihodovala preko pet milijardi dinara

Dnevnik pre 16 sati
NOVI SAD: Preduzeća u Srbiji koja se bave ekspolatacijom mineralnih sirovina u obavezi su da plate odgovarajuću naknadu na ime toga što rade i ta vrsta naknade plaća se u svim državama. Na osnovu podataka koje Ministarstvo rudarstva i energetike prati iz finansijskih izveštaja privrednih... »

U Srbiji ubrzano raste onlajn trgovina

Biznis i finansije pre 16 sati
Analiza portala KupujemProdajem pokazuje rapidan rast internet oglašavanja u poslednjih pet godina, i to posebno u poslednje dve – uz probijanje nekoliko psiholoških barijera. U ovom trenutku na portalu KupujemProdajem aktivno je više od dva miliona oglasa. O kakvoj se eksploziji internet... »

©2018 Netmark d.o.o.