Ekonomija

Šta bi novi gasni pravac doneo Srbiji?

RTS pre 37 minuta
RTS: Šta bi novi gasni pravac doneo Srbiji?
Srbija razvija projekat novog gasno-trasportnog sistema koji našu zemlju treba da poveže sa bugarskim i mađarskim nacionalnim gasovodima. Preduzeće "Gastrans" iz Novog Sada, koje se do nedavno zvalo "Južni tok Srbija" objavilo je i javni poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za... »

Rekordan izvoz šampanjca u 2017. godini

N1 Info pre 2 sata
Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Japan su tri najveća izvozna tržišta industrije šampanjca, čija je prodaja u 2017. godini pomogla ostvarenju ukupno 4,9 milijardi evra prometa, objavilo je udruženje proizvođača. "Ovaj učinak je rezultat povećanja izvoza" na "2,8 milijardi... »

Kriptovalute kupilo 10.000 ljudi iz Srbije

Sputnik pre 4 sata
Najpoznatija digitalna valuta trenutno je bitkion, a u Srbiji je moguće trgovati još i lajtkoinom i etereumom. Vrednosti druge dve kriptovalute su značajno niža od bitkoina, a procedura za kupovinu ili prodaju ovih valuta je potpuno identična i za pravna i za fizička lica. U Srbiji postoje i... »

Kina gradi prvi polarni kruzer

N1 Info pre 5 sati
Kina je počela da gradi prvi polarni kruzer, objavila je državna agencija Sinhua u trenutku dok zemlja traga za novim trgovačkim putevima koje je otvorilo globalno zagrevanje. Izgradnja broda dugog 104 metara i opremljenog naprednim sistemima pokretanja i vožnje ledenim morem, trebalo bi da bude... »

Trampove carine dižu cene: Koliko su skuplja kola?

B92 pre 6 sati
B92: Trampove carine dižu cene: Koliko su skuplja kola?
Beograd -- Krajnji potrošači ne kupuju sirovi čelik i aluminijum, ti metali čine samo mali deo troška proizvodnje većine proizvoda. Zbog toga neće doći do velikog talasa poskupljenja proizvoda u SAD-u, ocenjuje brokerska kuća Admiral Markets. Po nekim procenama, pakovanje od šest komada... »

Uskoro provera prtljaga na aerodromu

Danas pre 6 sati
Vršilac dužnosti generalnog direktora AD Aerodrom „Nikola Tesla Beograd“ Saša Vlaisavljević, na poziv predstavnika kineske korporacije Nuctech, sa saradnicima je posetio sedište i fabričke pogone te korporacije u Pekingu, saopštio je danas „Aerodrom Nikola Tesla“. Vlaisavljević je... »

Rekordna proizvodnja Rudnika Gros, imaju veliki plan

B92 pre 7 sati
B92: Rekordna proizvodnja Rudnika Gros, imaju veliki plan
Srebrenica -- Rudnik olova i cinka "Gross" PJ Srebrenica zabeležio je rekordnu proizvodnju rude u 2017. godini i za 4,5 odsto premašio plan. To pokazuje godišnji izveštaj o poslovanju Rudnika, u kome je planirano i značajno povećanje ulaganja za 2018. U toku 2017. proizvedeno je 347.500 tona... »

Amerika neprikosnovena u svetu, Srbija u regionu! Evo i u čemu!

BK TV pre 7 sati
Rusija prestigla Kinu. Srbija ima najviše zlata u regionu - 19,4 tone, dok u svetu ubedljivo vode Sjedinjene Američke Države. Prema poslednjem popisu Svetskog veća za zlato (World Gold Council), najveće rezerve zlata na svetu i dalje imaju SAD. Sa 8.133,5 tona na ubedljivom su prvom mestu... »

Bugari stižu u Srbiju: Ovo su mogućnosti za investiranje

B92 pre 8 sati
B92: Bugari stižu u Srbiju: Ovo su mogućnosti za investiranje
Niš -- Poslovni forum "Srbija - Bugarska" biće održan u Oficirskom domu u Nišu, u okviru zvanične posete Srbiji državno-privredne delegacije Bugarske. Delegaciju će predvoditi zamenik bugarskog premijera Tomislav Dončev, najavljeno je u Privrednoj komori Srbije (PKS). Kako je saopšteno u... »

Zakazao sistem kontrole i sankcija

Danas pre 8 sati
Sve češće otkrivanje deponija opasnog otpada potvrđuju strepnje stručnjaka da je Srbija ekološka bomba U Pančevu je pre nekoliko dana pronađeno oko 100 tona potencijalno opasnog otpada, u januaru je u Novom Sadu otkriveno više od 1.000 tona. Samo nekoliko dana kasnije u Apatinu je otvorena... »

©2018 Netmark d.o.o.