Ekonomija

Učenici smislili kako da pikavcima ozelene prirodu

Nova ekonomija pre 3 sata
Inspirisani stepenom zagađenja životne sredine i velikom količinom odbačenih opušaka cigareta, učenička kompanija BioFilter iz svrljiške srednje škole "Dušan Trivunac Dragoš" osmislila je biorazgradivi filter za cigarete, napravljen od… »

Znatno veća potražnja krompira i krastavca: Brojne cene namirnica na srpskim pijacama snižene!

Srbija danas pre 3 sata
Cene karfiola, krastavca, spanaća, brokolija, mladog kupusa i krompira na beogradskoj Veletržnici su snižene. To je delimično uticalo na povećanje tražnje za ovim vrstama povrća, saopštila je uprava kvantaške pijace. Precizira se da su tokom… »

U Srbiji skoro 4.000 blokiranih firmi: Jedna grana privrede najviše pogođena

Srbija danas pre 3 sata
Najviše blokiranih firmi u ugostiteljstvu - 16 odsto. U odnosu na ukupan broj aktivnih firmi, u Srbiji je procenat blokiranih firmi 0,77 što je manje nego u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini a tri puta više nego u Sloveniji, podaci su analize… »

Najgluplja priča sa finansijskih tržišta ove godine?

B92 pre 4 sati
Mnoge od najvećih priča 2021. godine činile su se glupima. Deonice Gejmstopa eksplodirale su iz razloga koji nemaju veze s poslovanjem, padajući nakon što je aplikacija za trgovanje deonicama onemogućila svojim klijentima trgovanje tim prilično… »

Kako izgleda finansijska konstrukcija najavljene Superlige Evrope?

Bonitet pre 4 sati
Vodeći svetski mediji objavili su da su se najbogatiji fudbalski klubovi dogovorili oko formiranja zatvorenog takmičenja, bez nadzora UEFA ili FIFA, pod nazivom Superliga Evrope. Vest je u sportskom svetu odjeknula kao bomba, a preovlađuje ono u kome… »

Nove olakšice u plaćanju struje

RTV Novi Pazar pre 4 sati
Očekuje se da se u ovoj godini broj onih koji imaju pravo na besplatne kilovate električne energije i kubike gasa poveća do kraja godine za dva ili možda čak i tri puta, zbog novina u Zakonu o energetici. U Zakonu o energetici do sada su postojali… »

Nacrt uredbe o zaštiti Specijalnog rezervata prirode Uvac na javnom uvidu

Ekapija pre 4 sati
Ministarstvo zaštite životne sredine oglasiće danas javni uvid u Nacrt Uredbe o zaštiti Specijalnog rezervata prirode Uvac. Nacrt predviđa novi režim zaštite ovog područja, kao i mere kojima će se, između ostalog, definisati prelazni rok za… »

Apsurd američkog tržišta Kovid briseva: Cela Amerika zavisi od dva rođaka koja se mrze

Biznis i finansije pre 4 sati
Preduzeće „Puritan Medical Products“, specijalizovano za proizvodnju različitih vrsta briseva, pretvorilo je američki san u parodiju. Pandemija je donela životnu priliku ovoj maloj porodičnoj firmi iz Mejna, koja sada dominira američkim… »

Otvara se prva "Mi Store" prodavnica u Nišu

Južne vesti pre 4 sati
Nakon 5 otvorenih " Mi Store" prodajnih objekata u Beogradu i Novom Sadu, na red dolazi i otvaranje prve "Mi Store" prodavnice u Nišu! Ovo je 6. po redu "Mi Store" prodavnica koju Xiaomi uz partnerstvo sa lokalnim distributerom, kompanijom PC Centar… »

Dobit pre oporezivanja VIG Grupe – 346 miliona evra

Bonitet pre 4 sati
Sa povećanim obimom premije od 10,43 milijarde evra, dobiti pre oporezivanja od 346 miliona evra i daljim poboljšanim kombinovanim odnosom od 95%, VIG Grupa, u okviru koje posluje i Wiener Stadtische osiguranje, postigla solidne rezultate za 2020. Na… »

Ekonomija, najnovije vesti »