Ekonomija

Analize mleka još čekaju na akreditaciju

Večernje novosti pre 21 sat
Nacionalna laboratorija za kontrolu mleka zasada radi samo probno. Dogodine isplata premija na osnovu kvaliteta belog napitka. NACIONALNA laboratorija za kontrolu mleka počela je s radom, čime je ujedno započet i proces akreditacije. Prvi rezultati očekuju se već za manje od mesec dana, ali... »

Da li Hrvatska smanjuje PDV? Plenković kaže "da"

Blic pre 18 sati
Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je danas smanjenje poreza na dodatu vrednost (PDV) u Hrvatskoj, prenela je agencija Hina. U odgovoru na pitanje poslanika Marija Habeka iz Socijaldemokratske partije Hrvatske "Hoćete li smanjiti PDV, da ili ne?", kao što je, kako je podsetio, najavljeno... »

Na birou i 35 doktora nauka, malo ili mnogo?

B92 pre 23 sata
B92: Na birou i 35 doktora nauka, malo ili mnogo?
Novi Sad -- Da je u Srbiji teško naći posao nije nikakva tajna jer je na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje mnogo onih koji čekaju posao. Ipak, u godini iza nas u Vojvodini je manje nezaposlenih nego što ih je bilo na kraju 2016. godine, i to 26.343, na osnovu podataka NSZ-a. Iako... »

Vulin: Fabrike odbrambene izuzimaju se sa spiska

B92 pre 19 sati
B92: Vulin: Fabrike odbrambene izuzimaju se sa spiska
Beograd -- Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je pokrenut proces izuzimanja fabrika iz grupacije Odbrambena industrija Srbija sa spiska korisnika javnih sredstava. On je u razgovoru s predstavncima Samostalnog sidnikata metalaca Srbije iz šest fabrike te grupacije naveo da će se to "u... »

Pre okončanja ostavinske rasprave nema naplate dugova

Kamatica pre 21 sat
Kada banka može da pokrene naplatu duga pokojnika i koja su prava naslednika istražuje finansijski portal Kamatica. “Posle smrti oca u dve banke sam odneo umrlice. Jenda banka mu je vodila tekući račun, a u drugoj je imao kreditnu karticu” kaže S.T iz Jagodina i dodaje da je u obe banke... »

Dropbox najavljuje IPO

Gde investirati pre 21 sat
Američka kompanija Dropbox prva je u nizu američkih tehnoloških kompanija koja je odlučila ove godine da izađe na berzu. Štoviše, ako se potvrde trenutne procene vrednosti kompanije od 10 milijardi dolara, to bi mogla biti najvrednija inicijalna ponuda akcija (IPO) nakon lanjskog uvrštavanja... »

BDI Index na najnižem nivou u četiri meseca

Gde investirati pre 22 sata
Baltic Dry Index potonuo je na najniži nivo u četiri meseca, a vozarine su se spustile najniže od avgusta prošle godine. Ovaj je indeks danas izgubio 3,4 posto i pao na 1.221 bod, najniže od 5. septembra prošle godine. Capesize index srušen je 9,9 posto, na 2.1010 bodova, najniže od 10.... »

Dušan Vujović: Moguć i veći rast BDP-a od 3,5 odsto

Gde investirati pre 22 sata
Sve zemlje regiona manje-više ostvarile su pozitivan ekonomski rast i okreću se digitalnoj ekonomiji zarad bržeg rasta – ocenjeno je na tradicionalnom godišnjem susretu bankara i investitora u Beču. Prvi čovek srpskih finansija rekao je da je Vlada uspela da reši finansijske probleme i... »

Petar Matijević novi vlasnik hotela Slavija lux

Gde investirati pre 23 sata
Srpski biznismen Petar Matijević novi je vlasnik hotela “Slavija lux” u centru Beograda. Matijević je bio jedini ponuđač na jučerašnjoj aukciji i objekat od 7.000 kvadrata pazario je prema početnoj ceni od 6,5 miliona evra odnosno 930 evra po kvadratnom metru. To će biti šesti hotel u... »

Mama Shelter Hotel dan zapošljavanja

Gde investirati pre 23 sata
Po prvi put u Beogradu, Mama Shelter hotel otvara svoja vrata danom zapošljavanja. Dan zapošljavanja će biti organizovan u ponedeljak 22 januara 2018. godine, u prostorijama hotela, koji se nalazi se u samom centru grada, uz Rajićeva šoping centar. Dan Zapošljavanja pruža mogućnost svim... »

©2018 Netmark d.o.o.