Ekonomija

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila koncesiju aerodroma

BizLife pre 6 sati
Foto: promo Komisija za zaštitu konkurencije saopštila je da je odobrila koncentraciju učesnika na tržištu sticanjem kontrole privrednog društva VINCI Airports Serbia d.o.o. nad poslovanjem privrednog društva AD Aerodrom Nikola Tesla, koje se odnosi na upravljanje beogradskim aerodromom,... »

A u paralelnom univerzumu: Naknada za dolazak biciklom na posao

BizLife pre 6 sati
Foto: Pixabay Holandsko Ministarstvo infrastrukture i upravljanja predložilo je novčanu naknadu za bicikliste koji na posao putuju na dva točka, prenosi „Frans 24“. „Izađimo iz automobila i sednimo na bicikle. Cilj nam je pridobijemo još 200.000 ljudi koji će na biciklima napravili tri... »

Milionska pljačka iz fotelje

BizLife pre 6 sati
Foto: Pixabay Južnokorejska menjačnica za kriptovalute “Bithumb” saopštila je danas da su hakeri ukrali virtualne valute u vrednosti od 31 milion dolara. Ta menjačnica koja je druga po veličini u Južnoj Koreji navela je da se hakerski napad dogodio izmedju utorka uveče i srede ujutro,... »

Sve počinje od jedne ideje

Biznis i finansije pre 6 sati
Projekat “Globalna škola preduzetništva” organizuje se sa ciljem da studentima i diplomcima omogući da steknu sva neophodna znanja i veštine za pokretanje sopstvenog biznisa. Od 10. Jula do 11. avgusta učesnici će imati priliku da razvijaju poslovne ideje u multikulturalnim timovima,... »

Evropski investicioni fond i Erste Grupa potpisali sporazum vredan 50 miliona EUR u cilju finansiranja socijalnih preduzeća u Austriji, Srbiji, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Mađarskoj, Rumuniji i Slovačkoj

Biznis i finansije pre 7 sati
Sporazum je potpisan u okviru Programa EU za zapošljavanje i socijalne inovacije (EaSI). Svih sedam banaka članica Erste Grupe od sada mogu da socijalnim preduzećima i neprofitnim organizacijama odobravaju kredite po smanjenoj kamatnoj stopi i uz minimalne instrumente obezbeđenja. To stvara... »

Srpska privreda u plusu: Šta sad?

BizLife pre 7 sati
Foto: Pixabay Srpska privreda i ove godine je u plusu, pokazuju podaci APR-a. Dodaju da je glavni nosilac profitabilnosti prerađivačka industrija. U plusu su velika, srednja i mala preduzeća, ali su zato preduzetnici u najvećim problemima i sa profitabilnošću, i sa mogućnošću da dođu do... »

Državna kasa punija jer je manje šverca

Dnevnik pre 7 sati
Reforma i dalja modernizacija poreskih uprava na Zapadnom Balkanu osnovni je preduslov za očuvanje stabilnih javnih finansija u državama regiona, poruka je direktora poreskih uprava šest ekonomija Zapadnog Balkana. Učesnici panela „Reforma poreske uprave, bolja naplata javnih prihoda i borba... »

“Osteria Franćeskana” najbolji restoran na svetu

BizLife pre 8 sati
Foto: Youtube screenshot “Osteria Franćeskana” u Modeni, na severu Italije, krunisan je u utorak na svečanosti u Bilbau, u Španiji, kao najbolji restoran na svetu uticajne, ali kontroverzne liste “50 najboljih restorana” britanskog magazina “Restoran”. Restoran šefa Masima Boture,... »

NIS ponovo proglašen za energetski superbrend Srbije

BizLife pre 9 sati
U konkurenciji velikog broja domaćih kompanija i brendova, NIS-u je večeras uručeno priznanje pobednik “broj 1” u kategoriji „Energija“ na svečanoj dodeli nagrada Corporate Superbrands Srbija 2017/2018. Na manifestaciji održanoj u beogradskom hotelu „Metropol“ nagradu je u ime... »

Auto-putem za Sofiju

Večernje novosti pre 19 sati
Asfaltiranje najzahtevnije trase istočnog kraka Koridora 10, od 12,3 kilometra. Asfaltiranjem deonice Bancarevo - Crvena Reka u dužini od 12,3 kilometra izgradnja istočnog kraka Koridora 10 ulazi u završnicu. Reč o najzahtevnijoj deonici na ovom delu Koridora 10 koja ima čak četiri mosta i... »

©2018 Netmark d.o.o.