Ekonomija

Predlog za stečaj u Zastava kamionima: Radnici ostaju "kratkih rukava"?

InfoKG pre 1 dan
Vlada Srbije ponovo je, po drugi put za godinu dana, prevarila bivše zaposlene Zastava kamiona, tvrde radnici te firme koji već nedeljama unazad traže isplatu zaostalih zarada i povezivanje radnog staža za period od 2010. do početka 2016., kad su i poslednji među njima napustili proizvodne... »

Skočile cene stanova u Beogradu

Nova ekonomija pre 1 dan
Cena kvadrata veća za oko 6 odsto u odnosu na prošlu godinu. Beograd je poslednjih sto godina jedan od najatraktivnijih destinacija za migracije na teritoriji zapadnog Balkana. Uvek se traži kvadrat više. Zbog velike potražnje stanova, razvijene infrastrukture, mogućnosti zaposlenja, vrednost... »

Da li se išta promenilo: Pre 16 godina banke u Srbiji kartelski dogovarale kamatne stope za kredite, danas provizije

Blic pre 1 dan
Priča o bankarskim kartelima u Srbiji, postoji koliko i domaće banke sa stranim vlasništvom. Ona je ponovo aktuelna, a ovaj put, Narodna banka Srbije najavljuje da će tim povodom biti itekako posla za nju. Sumnju da se banke dogovaraju o cenama svojih usluga, pa na taj način sprečavaju... »

Gradonačelnik Niš-a: U poslednje dve godine grad je dobio šest fabrika

Nova ekonomija pre 1 dan
Kada krajem meseca fabrike Cumtobela i IMI-ja otvore svoja vrata i pokrenu proizvodne trake, to će značiti da je Niš u poslednje dve godine dobio šest fabrika u kojima na posao može da računa 7.000 Nišlija, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović. On za Tanjug ističe da se aktuelna... »

I Turkish Airlines na meti Trumpa

SEEbiz pre 1 dan
LONDON - Američki predsjednik Donald Trump u nizu agresivnih tweetova ponovo je upozorio Ankaru: Turska dugi niz godina iskorištava Sjedinjene Američke Države, tvrdi Trump. Sada će odnosi sa Turskom - važnim NATO saveznikom SAD-a - biti reducirani. Američki ministar financija Steven Mnuchin... »

Marže i akcize dižu cene goriva u Srbiji

SEEbiz pre 20 sati
BEOGRAD - Iako je sirova nafta na svetskim berzama pojeftinila u poslednjih mesec dana za oko dva dolara u Srbiji je maloprodajna cena goriva skočila na opšte nezadovoljstvo vozača. Tako sada litar evropremijuma BMB 95 košta 154,18 dinara, evrodizela 163,21 a autogasa 77,63 dinara. Dok trgovci... »

I dalje gledamo u nebo: Samo tri odsto obradive zemlje u Srbiji pod sistemima za navodnjavanje

Blic pre 1 dan
U Srbiji pod sistemima za navodnjavanje nalazi se svega dva do tri odsto obradivih površina, što je sedam puta manje nego što je svetska praksa. Osim nedovoljne površine, problem je i što se postojeći sistemi ne koriste dovoljno, pa se iz godine u godinu, naročito kad je suša trpi šteta, a... »

Radnici kragujevačkog "Fijata" se vraćaju sa odmora

RTS pre 19 sati
RTS: Radnici kragujevačkog "Fijata" se vraćaju sa odmora
Kompanija "Fijat Krajsler" automobili u Kragujevcu nastavlja proizvodnju u ponedeljak 20. avgusta, posle tronedeljnog kolektivnog godišnjeg odmora. Zaposleni u kragujevačkom "Fijatu" bili su na letnjem odmoru 14 radnih dana, koji će im, prema informacijama iz Samostalnog sindikata, biti plaćeni... »

Kovačević: Ekonomska kretanja još bolja nego 2017.

RTS pre 1 dan
RTS: Kovačević: Ekonomska kretanja još bolja nego 2017.
U prvih šest meseci ostvaren je rast BDP-a od 4,5 odsto i to je znatno više od očekivanog, izjavio je za "Tanjug" ekonomista Miladin Kovačević i objasnio da najveće razloge za to treba tražiti u građevinarstvu i poljoprivredi. Prema rečima Miladina Kovačevića, radovi u građevinarstvu su... »

Zadrugama protiv pražnjenja sela

Danas pre 1 dan
Milan Krkobabić u poseti Srednjobanatskom okrugu Milan Krkobabić, ministar zadužen za regionalni razvoj, obišao je juče zemljoradničku zadrugu „Modoš“ u selu Jaša Tomić, koja je prošle godine dobila 10 miliona dinara za specijalizovanu mehanizaciju, teleskopski manipulator i sejalicu.... »

©2018 Netmark d.o.o.