Ekonomija

Trg Nikole Pašića dobija novo ruho: Šta je sve planirano?

B92 pre 9 sati
Beograd -- Jedan od centralnih trgova u glavnom gradu trebalo bi da dobije novo ruho. Naime Grad Beograd raspisao je tender za izradu tehničke dokumentacije, radi rekonstrukcije trga. Polazna osnova za izradu dokumentacije za rekonstrukciju Trga je… »

Bratoljub uskoro u funkciji

B92 pre 9 sati
Ljubovija -- Most između Bratunca i Ljubovije, nazvan "Bratoljub", koji je Srbija izgradila još pre tri godine, biće u funkciji do marta. To je danas najavila ministarka građaevinarstva Zorana Mihajlović i rekla da se tada očekuje da BiH sa njihove… »

Godinama su nas varali, misterija je rešena

Alo pre 9 sati
Slovo „e“ na ambalaži ne znači da ste kupili proizvod ekstra ili bar evropskog kvaliteta, niti da je proizveden ekološki. Jedna od posledica pristupanja Evropskoj uniji je pojavljivanje novih, nepoznatih oznaka na domaćim artiklima, koje… »

Isplata minimalca radnicima još tri meseca?

Alo pre 9 sati
Nov predlog privrednika. , koji podrazumeva i dodatni moratorijum na otplatu kredita, ali samo za najugroženije sektore. Privrednici predlažu da se u drugom krugu pomoći još i da mirovanje u otplati kredita ostane na snazi. Ali samo za najugroženije… »

Zamena za šaltere! Program elektronskog razvoja Srbije: Preko neta mnoge pogodnosti, za dve godine 300 novih usluga

Srbija danas pre 9 sati
Milion i po građana moći će uskoro da koristi e-upravu i neće morati na šalter. U naredne dve i po godine najveći broj usluga javne uprave biće dostupan građanima i privredi putem interneta ili mobilnog telefona. Očekuje se uspostavljanje 300… »

FAZ: Srpska ekonomija za primer, priznanje predsedniku PKS Marku Čadežu

Srbija danas pre 9 sati
FAZ konstatuje da se Srbija i Kosovo ne slažu politički, ali da dve komore blisko sarađuju. Poruka privrednika Srbije i Kosova je jasna: potreban nam je "novi početak" u našim odnosima, zasnovan na poverenju, pragmatičnom pristupu realnosti i… »

Počinje prijava meda za prodaju preko pogona u Rači

Ekapija pre 10 sati
Pogon za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a Naš med svečano je otvoren 17. junan a u toku je probni rad. Sa plasmanom meda na veliko, u buradima, trebalo bi da krene od avgusta ove godine objavio je Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS)… »

Indija isključila Huavej iz građenja 5G mreže

B92 pre 9 sati
Nju Delhi -- Indija je odlučila da isključi kinesku kompaniju Huavej iz planova za građenje 5g mreže. Ovo predstavlja preokret u odnosu na ranije najave da se svima dozvoli da učestvuju u ispitivanjima tehnologije, rečeno je iz Ministarstva… »

Raspisan tender za izradu dokumentacije za rekonstrukciju Trga Nikole Pašića

N1 Info pre 10 sati
Grad Beograd raspisao je tender za izradu tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Trga Nikole Pašića. Kako se navodi u dokumentaciji, rekonstrukcijom Trga, koji obuhvata prostor površine oko 8.000 kvadratnih metara treba predvideti fleksibilan… »

Plate i penzije sigurne: Para za novu pomoć srpskim firmama nema, nove odluke na jesen

Srbija danas pre 10 sati
Posla je sve manje, a prava kriza se očekuje na jesen. Ono što je možda većina privrednika znala, ali nije i javno pričala, sinoć se i zvanično moglo čuti od predsednika Aleksandra Vučića. Nove podrške za privatni sektor neće biti, ali su… »

Ekonomija, najnovije vesti »