Ekonomija

Metalac najavljuje dividendu od 85 dinara

SEEbiz pre 16 sati
BEOGRAD - Nadzorni odbor gornjomilanovačkog Metalca (MTLC) sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 24. april, a na dnevnom redu je usvajanje finansijskih izveštaja za 2018. godinu kao i donošenje odluke o raspodeli dobiti. Skupština Metalca 24. aprila, akcionarima dividenda od 85 Metalac je... »

Švajcarska MET Grupa i NIS grade vetropark kod Plandišta

SEEbiz pre 16 sati
NOSI SAD - Kompanija MET Renewables i NIS (NIIS) započeli su zajednički rad na projektu vetroparka u Srbiji nakon što je MET otkupio od trećih lica udeo od 50 odsto u tom projektu, saopštio je NIS. Ovo će biti prvi vetropark za oba partnera, kao i prva investicija u obnovljivu energiju... »

Gorenjska banka želi povećanje tržišnog udjela na 7%

SEEbiz pre 16 sati
LJUBLJANA - Gorenjska banka želi s novim vlasnikom AIK bankom u vlasništvu srbijanskog poduzetnika Miodraga Kostića prijeći granice Gorenjske, kaže Mario Henjak, predsjednik uprave Gorenjske banke. Sadašnji tržišni udio Gorenjske banke je oko 5% slovenskog bankarskog tržišta. Očekuje se... »

Jadran zakupio hotel u Omišlju i paviljone u Crikvenici

SEEbiz pre 16 sati
CRIKVENICA - Jadran je izvijestio kako je zaključio dva ugovora o zakupu dodatnih smještajnih jedinica na razdoblje od deset godina. Zaključen je ugovor o zakupu hotela Delfin u Omišlju na otoku Krku, te ugovor o zakupu tri paviljona u Crikvenici koje će Izdavatelj pripojiti TN-u Ad Turres.... »

UHPA: Slavonija ima veliki turistički potencijal, ali potrebno zajedničko djelovanje na razini regije

SEEbiz pre 16 sati
ZAGREB - Slavonija ima ogroman turistički potencijal, ali bez sinergije i udruženog djelovanja na razini regije kao jedinstvenog turističkog tržišta teško će se polučiti očekivani turistički rezultati, istaknuto je na Danima Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), koji se od četvrtka... »

Sindikat optužuje državnu tajnicu za pogodovanje privatniku na račun HŽ-a

SEEbiz pre 16 sati
ZAGREB - HŽ Cargo uručio je nedavno izvanredni otkaz djelatnici jer je, kako navode u obrazloženju otkaza, "pomagala i sudjelovala u osnivanju i razvoju konkurentskog trgovačkog društva pod nazivom Adria Rail d.o.o.", zbog čega pripremaju i podnošenje kaznene prijave protiv odgovornih osoba,... »

Mirovine iz drugog stupa još čekaju izračune

SEEbiz pre 16 sati
ZAGREB - Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje u prva dva mjeseca primio je približno 400 zahtjeva za izračun mirovine za osiguranike koji su bili osigurani u prvom i drugom stupu. Nitko od njih, međutim, još nije dobio konačno rješenje o mirovini jer će tek u utorak 26. ožujka proraditi... »

HeidelbergCement isplaćuje najveću dividendu u povijesti

SEEbiz pre 17 sati
BERLIN - S najvećom dividendom u povijesti kompanije, HeidelbergCement osigurao je dobro raspoloženje među svojim dioničarima. Njemačka grupa za građevinske materijale povećala je neto profit za 22 odsto na oko 1,3 milijarde eura. To uključuje gotovo 600 milijuna eura prihoda od prodaje... »

Izgradnja Shop Park tržnog centra u Gornjem Milanovcu počinje u maju - Vrednost investicije 7 mil EUR

Ekapija pre 17 sati
Izgradnja prvog tržnog centra u Gornjem Milanovcu počinje u maju, a otvaranje je predviđeno za sam kraj godine, najnovije su informacije koje nam dolaze od investitora ovog projekta, kompanije Bermilton Properties DOO iz Beograda. Planirani Shop Park, vredan više od 7 mil EUR, biće izgrađen na... »

Investitori napokon zadovoljni dividendama hrvatskih kompanija

SEEbiz pre 17 sati
ZAGREB - Ove se godine bilježe snažniji dividendni prinosi izlistanih hrvatskih kompanija, ističu brokeri i investicijski savjetnici. Drugim riječima, kad skupštine dioničara potvrde odluke o isplati dobiti, odlični poslovni rezultati ostvareni u 2018. godini osjetit će se u dividendama.... »

©2019 Netmark d.o.o.