Ekonomija

Delta Holding planira 600 mil EUR ulaganja do 2021. - Dobit u 2017. porasla na 4,75 milijardi dinara

Ekapija pre 16 sati
Dejan Jeremić Delta Holding planira da u naredne tri godine investira 600 mil EUR, najviše u nekretnine i agrar, rekao je danas potpredsednik te kompanije Dejan Jeremić. On je, govoreći o rezultatima poslovanja Delta Holdinga u 2017, rekao da su realizovani svi planirani projekti i da se ta... »

Delta Holding ponovo učestvuje na tenderu za Sava Centar - Planirano ulaganje 25 mil EUR

Ekapija pre 16 sati
Sava Centar Delta Holding ponovo će učestvovati na tenderu za izbor partnera za rekonstrukciju i upravljanje najvećim kongresnim centrom u Srbiji, beogradskim Sava Centrom. Kako je na konferenciji za novinare rekao Živorad Vasić, potpredsednik Delta Holdinga, ova kompanija spremna je da u... »

Usvojen Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2018.godinu

RTV Novi Pazar pre 18 sati
Članovi saveta za zapošljavanje Grada Novog Pazara usvojili su na sednici Lokalni Akcioni plan zapošljavanja za 2018.godinu, kao kljucni instrument zapošljavanja na lokalnnom tržištu. Za sprovodjenje mera za zapošljavanje u tekućoj godini gradskim budžetom predviđeno je 10 miliona dinara... »

EK: Zemlje EU trebale bi dobiti više prostora za smanjenje PDV-a

SEEbiz pre 18 sati
BRUXELLES - Zemlje Europske unije trebale bi dobiti više slobodnog prostora za uvođenje nižih stopa poreza na dodanu vrijednost (PDV) pa i one nulte za određene proizvode, pokazuje nacrt propisa koji je Reuters dobio na uvid. Prijedlog Europske komisije omogućio bi zemljama EU uvođenje nulte... »

Beogradska berza: Aerodrom Nikola Tesla prekinuo pozitivnu seriju

SEEbiz pre 18 sati
BEOGRAD - Sreda je na Beogradskoj berzi donela veoma dobar promet zaslugom prime obveznica. Aerodrom Nikola Tesla prekinuo je sedmodnevnu seriju, a indeksi su imali različite smerove. BELEX15 oslabio je 0,5 odsto, na 770,84 poena dok je BELEXline porastao 0,1 odsto, na 1.646,37 poena. Ukupno je... »

RETROSPEKTIVA 2017 - Investicije u oblasti NEKRETNINA (stambeni i poslovni prostor) koje su izazvale najveće interesovanje korisnika eKapije

Ekapija pre 18 sati
(Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com) Investicioni tim eKapije uradio je analizu i formirao rang listu investicija i investicionih ideja koje su izazvale najveće interesovanje/čitanost naših korisnika u 2017. godini. Rezultati su veoma interesantni, neki očekivani, mada ima i dosta... »

Na čelu Agencije za borbu protiv korupcije Dragan Sikimić

Ekapija pre 18 sati
Ilustracija (Foto: sheff/shutterstock.com) Odbor Agencije za borbu protiv korupcije danas je izabrao Dragana Sikimića za direktora, objavljeno je na sajtu te institucije. Dragana Sikimića, zamenika direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, Odbor je izabrao jednoglasno, a na sednici su... »

Crnogorski Uniprom osniva Slobodnu zonu u Podgorici

Ekapija pre 19 sati
Ilustracija (Foto: Christian Lagerek/shutterstock.com) Sa ciljem podsticanja daljeg razvoja Crne Gore i u skladu sa strategijom Vlade Crne Gore za privlačenje direktnih stranih investicija, kompanija Uniprom je počela pripremu dokumentacije za osnivanje Slobodne zone Uniprom u Podgorici.... »

VULIN: Fabrike grupacije Odbrambena industrija Srbije biće izuzete sa spiska korisnika javnih sredstava

Ekapija pre 19 sati
Aleksandar Vulin (Foto: minrzs.gov.rs) Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je pokrenut proces izuzimanja fabrika iz grupacije Odbrambena industrija Srbija sa spiska korisnika javnih sredstava, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Kako je ministar naveo u razgovoru sa predstavnicima... »

Plenković: Smanjit ćemo PDV

SEEbiz pre 19 sati
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković izjavio je u srijedu u "Aktualnom prijepodnevu" da će Vlada smanjiti PDV, te još jednom branio ministricu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nadu Murganić zbog sporne izjave u slučaju župana Alojza Tomaševića i njegove supruge. Podsjetivši... »

©2018 Netmark d.o.o.