Ekonomija

Musk: Najteža i najbolnija godina u mojoj karijeri

SEEbiz pre 19 sati
SAN FRANCISCO - Direktor američke kompanije Tesla Elon Musk izjavio je da je pod stresom i da je protekla godina bila "najteža i najbolnija godina" njegove karijere. Poslije izjave impulsivnog lidera kompanije Tesla za New York Times dionice Tesle pale su za više od šest posto, navela je... »

Snalaženje za osnovno i: čekom na poček i kreditnim karticama kupujemo hranu

Blic pre 1 dan
I čekovi i kredite kartice u Srbiji najviše se koriste za plaćanje hrane na rate. Iako raste broj kreditnih kartica, čekovi su i dalje najpopularniji način pazarenja na odloženo. Ček na poček uglavnom služi za plaćanje hrane. Trgovci daju i do 200 dana odloženog kada se plaća čekovima,... »

@Krle22 podneo ostavku u Upravnom odboru RTS-a

BizLife pre 19 sati
Foto: Youtube screenshot Nebojša Krstić, u medijima poznat kao marketinški stručnjak i politički analitičar ili ti @Krle22, podneo je ostavku na mesto člana Upravnog odbora RTS-a, objavio je on na Tviteru. „Razlog moje ostavke u UO RTS je to što sam nezadovoljan izveštavanjem RTS o... »

Preminuo Kofi Anan

BizLife pre 21 sat
Foto: Youtube screenshot Bivši generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Anan umro je u 81. godini, saopštile su danas UN. Navedeno je da je Anan umro posle kraće bolesti. Anan je bio generalni sekretar svetske organizacije od 1997. do 2006, kao prvi crnac na toj poziciji. Za svoj humanitarni... »

Kraj javašluku: Staje se na put “zakupu” državnih oranica bez naknade

Večernje novosti pre 22 sata
Samo opština Preševo u 2017. nije donela program izdavanja zemljišta. U Ministarstvu poljoprivrede kažu da je tom periodu "odzvonilo" LEP profit su mnogi izvukli poslednjih decenija od "zakupa" državnog zemljišta. Naročito, jer su plodne oranice samo koristili, a naknadu nisu plaćali. U... »

Državne njive u Plandištu na licitaciji za nekoliko meseci

Dnevnik pre 23 sata
Poljoprivreda je izuzetno važna za opštinu Plandište jer je tu pod oranicama čak 34.643 hektara. Obradive površine raspoređene su u svih 13 katastarskih opština i zauzimaju 90,4 odsto ukupne površine teritorije opštine. Naravno, mnogo je i stanovnika u toj opštini koji se bave... »

Kvadrat jeftiniji i do 250 evra

Večernje novosti pre 24 sata
Pojedini građevinski investitori kupcima nude nekretnine u sivoj fazi. Budući vlasnik sam mora da kreči, ugrađuje parket, pločice i instalacije. KUPOVINA nezavršenog stana, u takozvanoj sivoj fazi čest je slučaj kod onih koji traže jeftinije stanove, a koje će oni sami uređivati po svom... »

U Novom Sadu najviše preduzetnika u Vojvodini

Dnevnik pre 1 dan
U okviru Registra mera i podsticaja regionalnog razvoja, koji vodi Agencija za privredne registre, ažurirana je Mapa registra mera i podsticaja ruralnog razvoja za prvih šest meseci ove godine. U njoj su prikazani zbirni podaci o svim opštinama Srbije u prvom polugođu, kao i u protekle tri... »

Šta čovečanstvu donosi automatizacija rada?

Biznis i finansije pre 1 dan
Potencijal za automatizaciju u globalnoj ekonomiji je ogroman. Adidasova „brza fabrika“ u Bavarskoj zapošljavaće 160 radnika, koji će svake godine proizvoditi 550.000 pari patika, čime je produktivnost u odnosu na fabrike starog tipa povećana 5 puta. Britanski maloprodajni konzorcijum... »

Krkobabić: Stočarstvo temelj razvoja agrara

Večernje novosti pre 1 dan
Ministar za regionalni razvoj Milan Krkobabić u zadruzi „Modoš“ u BanatU. SRBIJA mora da obnovi stočarstvo jer bez njega nema razvijene poljoprivrede. U našoj zemlji stočarstvo čini svega 30 odsto poljoprivredne proizvodnje u Srbiji, a u svetu čak 60 odsto, rekao je u petak ministar za... »

©2018 Netmark d.o.o.