Ekonomija

Pokazuju zube Irskoj i Nemačkoj: Vratite se, dajemo 1.000 €

Vesti online pre 1 dan
Malo dalmatinsko mesto odlučilo je da "pokaže i zube" Irskoj i Nemačkoj - daju 1.000 evra svakome ko se vrati. U okviru politike kojom pokušavaju da poboljšaju lošu demografsku sliku opštine, gradački načelnik Matko Burić odlučio se na konkretne korake, usmerene primarno prema mladima.... »

Nedimović: Krediti za poljoprivrednike od ponedeljka, novac za đubrivo od četvrtka

Novi magazin pre 21 sat
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je večeras da će država od četvrtka poljoprivrednicima početi da isplaćuje novac za đubrivo, a kredite od ponedeljka. "Mi prvi put ove godine ne tražimo račune za đubrivo, nego ćemo svakom poljoprivrednom proizvođaču isplatiti 4.000... »

Digitalizacija u poljoprivredi pojeftinjuje proizvodnju

RTV pre 21 sat
RTV: Digitalizacija u poljoprivredi pojeftinjuje proizvodnju
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je večeras da je digitalizacija neophodna za budućnost, jer primena najsavremenije tehnologije pojeftinjuje poljoprivrednu proizvodnju. Nedmović je za RTS rekao da je benefit digitalizacije u tome što pomaže da nema rasipanja kod... »

Siniša Mali: Uskoro useljavanje u prve dve zgrade u BG na vodi

Gde investirati pre 1 dan
U naredna dva meseca biće useljene prve dve stambene zgrade u Beogradu na vodi, najavio je gradonačelnik Siniša Mali. Ove godine počeće da se gradi još tri do šest novih zgrada u okviru tog projekta pored reke, rekao je. Mali je, gostujući na Pinku, rekao da je važno što su nadležni u... »

Guvernerka: Jak dinar znači da i stranci veruju u Srbiju

Novi magazin pre 20 sati
Blumbergova vest da je dinar druga najbolja valuta sveta u proteklih godinu dana, osim što je lepa i priznanje Narodnoj banci Srbije, je i dokaz da naša zemlja u svakom smislu napreduje i da strani investitori imaju poverenje u budućnost srpske ekonomije, izjavila je guvernerka NBS Jorgovanka... »

Srbija lider u vodnom transportu

RTV pre 1 dan
RTV: Srbija lider u vodnom transportu
BEOGRAD - Srbija je za prethodne četiri godine pokazala kako se postavlja sistem koji je preduslov za uspešnu realizaciju velikih i važnih projekata, ocenjeno je na Generalnoj skupštini "Pro Danube International", udruženja koje okuplja najveće kompanije iz oblasti unutrašnjeg vodnog... »

10.000 ljudi iz Srbije kupovalo kripto-valute

Vesti online pre 1 dan
Najpoznatija digitalna valuta trenutno je bitkion, a u Srbiji je, osim njime, moguće trgovati još i litekoinom i etereumom. Vrednosti druge dve kriptovalute su značajno niža od bitkoina, a procedura za kupovinu ili prodaju ovih valuta je potpuno identična i za pravna i za fizička lica. U... »

Kancelarija za IT i eUpravu kandidat za svetsku nagradu

Blic pre 1 dan
Kancelarija za IT i eUpravu Vlade Srbije nalazi se u najužem krugu kandidata za prestižnu svetsku nagradu za doprinos razvoju informacionog društva, koja će sedmu godinu zaredom, u utorak 20. marta, dodeliti Svetski samit o informacionom društvu (WSIS). Ovaj samit i dodelu nagrada zajednički... »

Ljajić građanima: Međuračun niste dužni da platite

RTS pre 23 sata
RTS: Ljajić građanima: Međuračun niste dužni da platite
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić navodi da je čuo i video da se u ugostiteljskim objektima izdaje takozvani međuračun i istakao da takav račun u našoj zakonskoj regulativi ne postoji. "Ako vam neko donese međuračun, niste dužni da platite izvršenu uslugu. Samo... »

Produktna berza: Kukuruz i dalje najatraktivniji

Gde investirati pre 1 dan
Kukuruz je i dalje najatraktivnija roba u berzanskom trgovanju. Ukupno je prometovano 2.186 tona robe, finansijske vrednosti 42.589.250,00 dinara. U odnosu na prethodnu nedelju količinski obim prometa je manji za 8,92%, a finansijski 1,66%. Cena kukuruza se stabilizovala na nivou od 17,00 do 17,30... »

©2018 Netmark d.o.o.