Ekonomija

Malinari opet prodaju: Hladnjačari nastavili otkup po ceni od 100 dinara

Blic pre 1 sat
Hladnjačari u Moravičkom i Zlatiborskom okrugu, koji su u ponedeljak i utorak prekinuli otkup maline od danas ponovo uzimaju rod po ceni, zavisno od mesta, od 100 do 125 dinara, a malinari su se danas ponovo posvetili berbi. Pre nego što je otkup obustavljen, zbog, navodno lošeg kvaliteta voća... »

Još jedan dan "D" za Grke

B92 pre 1 sat
B92: Još jedan dan "D" za Grke
Grčka očekuje da će ministri finansija evrozone doneti odluku o "važnim" merama koje bi grčki dug učinile održivijim, kaže portparol vlade Dimitris Canakopulos. On je, takođe, odbacio spekulacije da je sporazum kojim se rešava spor oko imena Makedonije na bilo koji način povezan za... »

Nemci traže dobavljače u Srbiji: Dobre cene i kvalitet

B92 pre 1 sat
B92: Nemci traže dobavljače u Srbiji: Dobre cene i kvalitet
Nemačke kompanije sve više traže dobavljače iz Srbije zbog konkurentnih cena i dobrog kvaliteta. Naročito su zainteresovani za metaloprerađivački sektor, auto-industriju i materijale od plastike i metala, kao i elektronske komponente. Više od 30 srpskih kompanija je danas održalo B2B... »

"OPEK da osudi izjave Trampa, nafta nije oružje"

B92 pre 3 sata
B92: "OPEK da osudi izjave Trampa, nafta nije oružje"
Beč -- Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) bi trebalo da kazni pokušaj američkog predsednika Donalda Trampa da ispolitizuje tržište nafte. To je izjavio iranski ministar za naftu Bidžan Zanganeh. Tramp je prošle nedelje okrivio OPEK za nedavni skok cena nafte na višegodišnji... »

Obavezan konkurs pri zapošljavanju u javnim agencijama, izjednačavaju se plate sa državnim službenicima

BK TV pre 3 sata
U javnim agencijama će biti uspostavljen obavezni javni konkurs pri zapošljavanju i provera znanja kandidata u cilju profesionalizacije i odabira najboljih kadrova, predviđeno je izmenama Zakona o javnim agencijama koje je usvojila Skupština Srbije. Poslanici su usvojili i Zakon o platama u... »

"Javne finansije mnogo bolje, ali rizici još postoje"

B92 pre 3 sata
B92: "Javne finansije mnogo bolje, ali rizici još postoje"
Beograd -- Javne finansije Srbije su, nesporno, u mnogo boljem stanju nego što je to bio slučaj pre tri godine, kaže Slobodan Minić, specijalni savetnik Fiskalnog saveta. On upozorava da fiskalni rizici i dalje postoje iz nereformisanog javnog sektora. "Od ogromnog fiskalnog deficita u 2014.... »

Preduzeću za rehabilitaciju osoba sa invaliditetom Šumadija preti stečaj

Novi magazin pre 3 sata
Radnici preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom "Šumadija d.o.o" izrazili su danas zabrinutost jer strahuju da se preduzeće namerno "gura" u stečaj. Nekadašnja "Šumadija DES" zapošljava 52 radnika od kojih je 60 odsto osoba sa invaliditetom. U... »

Hoćete da radite u Češkoj? Od septembra sve lakše

Mondo pre 4 sata
Češka se sprema da od septembra proširi režim olakšanog zapošljavanja stranih radnika, pored Ukrajine i na Srbiju. Pročitajte sve detalje... Foto: Mondo/Goran Sivački I dok u Srbiji nema dovoljno radnih mesta u zemljama srednje Evrope radnici nedostaju i potražnja za radnom snagom je... »

Lepa vest: Sutra isplata studentskih kredita i stipendija

BK TV pre 4 sata
Isplata devete mesečne rate studentskih kredita i stipendija, za školsku 2017/2018. godinu počinje sutra, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Mesečni iznos studentskog kredita i stipendije iznosi 8.400,00 dinara. Takođe, u četvrtak će početi i isplata devete i... »

Novi hotel na zelenom vencu: Imaće šest spratova pod zemljom i osam iznad, a biće završen do 2020.

Blic pre 4 sata
Do 2020. godine Beograd će dobiti još jedan novi hotel i to na maloj parceli kod Zelenog venca, u Jug Bogdanovoj ulici. Taj hotel će, kako je planirano, imati 14 etaža, od kojih čak šest pod zemljom. Beograd iz godine u godinu posećuje sve više turista, pa nije čudo što na sve strane niču... »

©2018 Netmark d.o.o.