Ekonomija

Hrvati se nadaju da će im Kinezi spasti posrnulog giganta

Vesti online pre 1 dan
Hrvatski ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je kako su kineska ulaganja verovatno poslednja šansa za spas Uljanika. - Dve i po godine imamo pozitivne ekonomske pokazatelje, ali trebalo je da prođe dosta vremena da izađemo iz svih negativnosti - navodi Tolušić. Što se tiče... »

Britanski sud odlučuje o sudskom procesu teškom milijarde

B92 pre 23 sata
B92: Britanski sud odlučuje o sudskom procesu teškom milijarde
London -- Masterkard (Mastercard) se suočava sa jednom od najvećih tužbi u svojoj istoriji, a ako izgubi spor, može da duguje svakoj osobi u Britaniji do 300 funti. Šokantna sudska odluka protiv američke kompanije za finansijske usluge Masterkard otvara mogućnost da bude obeštećeno oko 4,6... »

Nedimović: Stočarstvo je motor razvoja poljoprivrede

Novi magazin pre 1 dan
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da je stočarstvo motor razvoja poljoprivrede i da raste tražnja za goveđim i junećim mesom na svetskom tržištu. Nedimović je za Radio-televiziju Srbije rekao povodom spremanja Srbije za izvoz junećeg mesa u Ujedinjene Arpaske Emirate da je... »

Otvoren tender: Komšije se naoružavaju, spremili 570 miliona dolara

B92 pre 1 dan
B92: Otvoren tender: Komšije se naoružavaju, spremili 570 miliona dolara
Sofija -- Italijanski Finkantijeri, nemački Luersen i bugarski MTG Dolfin su dostavili ponude za tender od 984 miliona leva (570 miliona dolara). Tender je otvoren za izgradnju dva patrolna broda za bugarsku mornaricu, saopštilo je danas bugarsko Ministarstvo odbrane. Bugarska želi da zameni... »

Popularna svetska aplikacija za dostavu hrane konačno u Beogradu

Blic pre 1 dan
Jede vam se najbolji burger u gradu, ali vam se nikako ne izlazi napolje? Na poslu je gužva i nemate vremena za ručak? Wolt, finski startap nagrađen od strane Apple-a za dizajn aplikacije i najbolje ocenjena aplikacija za dostavu hrane, počinje sa radom u Beogradu. Beograđani će od sada moći... »

Niški gradski većnik Mihajlo Zdravković novi direktor Aerodroma Srbija

Novi magazin pre 23 sata
Skupština privrednog društva "Aerodromi Srbija" izabrala je danas gradskog većnika i predsednika Nadzornog odbora JP "Aerodrom Niš" Mihajla Zdravkovića za direktora tog preduzeća. Zdravković je rekao agenciji Beta da je za direktora izabran na predlog Vlade Srbije. "Aerodromima Srbije"... »

Mali na Londonskoj berzi pozvao investitore da ulažu u Srbiju

Novi magazin pre 1 dan
Ministar finansija Siniša Mali danas je na Londonskoj berzi predstavio ekonomsku politiku Vlade Srbije, njene makroekonomske rezultate i investicioni potencijal i pozvao investitore iz celog sveta da ulažu u Srbiju, saopšteno je iz njegovog kabineta. Na berzi u Londonu se održava konferencija... »

Suprotni stavovi udruženja zaduženih u "švajcarcima"

RTV pre 21 sat
RTV: Suprotni stavovi udruženja zaduženih u "švajcarcima"
BEOGRAD - Rešenje zaduženja građana koji su uzeli kredite u švajcarskim francima, postaje sve izvesnije. Prva tačka sutrašnje sednice Skupšine Srbije, biće upravo "Leks specijalis", pomoću kog će se otvoriti mogućnost da se otpiše deo duga 17 hiljada građana zaduženih u švajcarskoj... »

Samo 30 odsto žena na rukovodećim položajima u Srbiji

Kamatica pre 1 dan
Sopstveni biznis u našoj zemlji pokrenulo je oko 135.000 pripadnica lepšeg pola, što je 30 procenata od ukupnog broja vlasnika različitih privrednih subjekata. S druge strane, 40 odsto svih preduzetnika koji propadnu u prvih pet godina postojanja čine žene, prema podacima regionalnog... »

Fotografije drugog Trade Air Erbasa A320

Tango Six pre 1 dan
Hrvatska čarter kompanija Trade Air uvela je drugi avion tipa A320 u flotu. „Cecillia“ je bivša letelica kompanije VivaColombia, originalno isporučena Iberiji 2001. godine. Avion je stigao u Zagreb 13. aprila nakon farbanja u Šenonu, Irska. Odmah nastavlja do Katanije gde će nastaviti svoje... »

©2019 Netmark d.o.o.