Ekonomija

Kakav poklon: Radnica za penziju od firme dobila stan

BizLife pre 1 dan
Da još uvek postoje poslodavci koji cene posvećenog i vrednog radnika, svedoči gotovo neverovatan primer iz Bijeljine, gde je građevinsko preduzeće radnicu poslalo u penziju dajući joj stan. Iako se mnogi radnici danas ne mogu pohvaliti dobrim… »

Srbiju čeka novi rast BDP-a! Izdvojeno još 17,6 milijardi dinara za podsticaj: Podrška privredi u tri smera!

Srbija danas pre 1 dan
Od ukupno 17,6 milijardi dinara za podsticaj privredi, dve milijarde dinara su za programe podrške sektoru malih i srednjih preduzeća i preduzetništva. Za podsticaj privredi u budžetu Ministarstva privrede za 2021. godinu izdvojeno je 17,6 milijardi… »

Bil Gejts među najvećim vlasnicima poljoprivrednog zemljišta u SAD

Biznis i finansije pre 1 dan
Bil Gejts je u prethodnim godinama masovno kupovao američko poljoprivredno zemljište i vremenom postao vlasnik 97.124,5 hektara. Prema pisanju Forbsa, jedan od najvećih igrača na tehnološkom tržištu okrenuo se poljoprivredi kupivši ogromne… »

Građani mogu da predlože kako pročistiti vazduh u Beogradu

Biznis i finansije pre 1 dan
Juče je započeta petnaestodnevna javna rasprava o Planu za kvalitet vazduha u Beogradu, u koju mogu da se uključe svi građani i građanke. Naša prestonica se sve čeće nalazi na vrhu liste najzagađenijih gradova na svetu. Obeshrabrujuće je to što… »

Frilenseri traže leks specijalis, ombudsman pokrenuo postupak kontrole zbog retroaktivne naplate poreza

Morava info pre 1 dan
Udruženje radnika na internetu zatražilo je da se donese neka vrsta leks specijalisa, kako bi se izašlo iz sadašnjih problema oko oporezivanja frilensera i izmenu Zakona o radu iz koga je samozapošljavanje izbačeno 2014. godine, a kako bi bolje… »

Kako će nam izgledati odmori u ovoj godini? Putovanja u 2021. najveća nepoznanica, spisak pravila moramo poštovati

Srbija danas pre 1 dan
Domaća putovanja bi procvetala, seoska domaćinstva zarađivala kao nikada do sada, a kanjon Uvca bi bio najčešća pozadina za selfi. Kada ćemo ponovo putovati bezbedno i kako će nam izgledati odmori u ovoj godini? Iako početak vakcinacije obećava… »

Šefica MMF-a moli vlade zemalja: Trošite što više možete

Alo pre 1 dan
MMF je 2020. godine obezbedio finansijsku podršku za 83 zemlje. Kreatori politika širom sveta trebalo bi da oberučke prihvate povećanje rashoda kako bi pomogli koje posrću, poručila je šefica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalina Gergieva… »

Na more sa testom: Turisti čekaju odluku grčkih vlasti pod kojim uslovima će moći da letuju

Večernje novosti pre 1 dan
GRČKA će ovo leto "olabaviti" svoje granice. Uz najavu da će se slobodno ulaziti sa potvrdama o vakcinaciji, grčki ministar turizma Haris Teoharis rekao je da postoji opcija i brzih testova. Ipak, kada je reč o našim građanima, rampa je i dalje… »

Najpotrebnije mobilne kuće: U Privrednoj komori Srbije održan sastanak čelnika Beograda sa srpskim privrednicima za pomoć u…

Večernje novosti pre 1 dan
NA inicijativu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića u Privrednoj komori Srbije (PKS) održan je sastanak sa predstavnicima najvećih srpskih industrijskih i građevinskih firmi da bi zajedno pomogli porodicama u zemljotresom razorenim… »

24.000 Evra štednje, još 9.000 dolara na računu On je najbogatiji ministar u Vladi Crne Gore, a samo u bitkonima ima 150.000…

Blic pre 1 dan
Osim što je mlad i obrazovan, još je i ministar, a povrh svega ima i iskustva sa bitkoinima koji sada vrede pravo bogatstvo. Novi ministar finansija i socijalnog staranja u Crnoj Gori, Milojko Spajić, znanje je prikupljao širom sveta, a u svojoj… »

Ekonomija, najnovije vesti »