Ekonomija

Rođen sam da budem svoj gazda

BizLife pre 21 sat
Foto: Promo Od malih nogu je, radeći sa ocem, sticao prva iskustva u preduzetništvu. U šali kaže da je prvo menjao pepeljare u očevoj kafani, kako ne bi razbijao čaše. Kasnije je naučio sve tajne ugostiteljskog zanata. Nemanja Blagojević danas vodi dve firme – BNB ketering i Rustik... »

"Novosti" istražuju Logo EU otvara vrata tržišta srpskoj hrani

Večernje novosti pre 1 dan
Naši proizvodi sa geografskim poreklom ušli su u proces dobijanja međunarodnih sertifikata. U UDRUŽENjU “Original Srbija” potvrđuju da će dati svoj puni doprinos da proizvodi iz naše zemlje odu na tržište EU, a Miroljub Janković, zamenik predsednika te asocijacije proizvođača... »

Fijat prodaje Manjeti Mareli za sedam milijardi dolara

BizLife pre 17 sati
Foto: Youtube Kompanija „Fijat Krajsler Automobili” objavila je danas da svoju filijalu za proizvodnju auto-delova, Manjeti Mareli, prodaje japanskom dobavljaču auto-delova Kalsoni Kanseji korporejšen za sedam milijardi dolara. Time će, kako poručuju iz FKA, biti oformljen sedmi najveći... »

Olga Odanović za BIZLife: Ne bih mogla mirno da spavam kada bih se bavila biznisom

BizLife pre 17 sati
Foto: youtube Olga Odanović svojim ulogama ume da nas rasplače i nasmeje, verujemo joj i saživljamo se sa svakom njenom rečenicom. Zato i ne čudi kada od nje čujemo da baš nijedan drugi posao, ništa drugo osim glume ne dolazi u obzir – to je njena ljubav. Ipak, razgovorom smo pokušali da... »

Spremaju na crno i na kraju ostaju bez penzije

Dnevnik pre 18 sati
NOVI SAD: Nedostatak posla i težak život na selu, ali i u gradovima, naterale su mnoge žene da se javljaju na oglase za kućne pomoćnice. Šezdesetdvogodišnja Novosađanka M.P. iako je dve godine u penzije s iznosom na čeku ne može da sastavi početak i kraj meseca, pa je dodatni posao našla... »

UVODNIK

Ekapija pre 18 sati
Većina stambenih zgrada u Srbiji građena je prema energetski zastarelim propisima, kada je električna energija bila relativno jeftina, a propisi o toplotnoj zaštiti objekata praktično nisu ni postojali. Ipak, domaćinstva koja struju koriste direktno u grejnim telima i kotlovima za etažno... »

Nije legla plata, najveći hrvatski problem ponovo u štrajku

B92 pre 20 sati
B92: Nije legla plata, najveći hrvatski problem ponovo u štrajku
Radnici Uljanika su ponovo stupili u štrajk jer nije isplaćena plata za septembar, potvrdio je za Poslovni dnevnik predsednik Štrajkačkog odbora Boris Cerovac. "Dogovoreno je da se u ponedeljak ujutro u 8.30 sati svi radnici okupe u menzi kako bismo dogovorili dalje štrajkačke aktivnosti. Prva... »

Domaća kartica počela da zamenjuje čekove

Dnevnik pre 20 sati
NOVI SAD: Građani koji ovih dana kreću u kupovinu, a spadaju u onih pet miliona koji imaju otvoren tekući račun u jednoj ili više banaka i kartice uz njega, dobro će uraditi ako pre toga posete sajt svoje banke. Finansijske kuće tu već duže stavljaju spisak prodavnica gde klijenti mogu da... »

HBOR kreditira Đuro Đaković

SEEbiz pre 6 sati
SLAVONSKI BROD - Đuro Đaković Grupa d.d. zajedno s društvima grupacije Đuro Đaković, zaključila je Ugovor o kreditu s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak u ukupnom iznosu od 95 milijuna kuna. Kredit će biti iskorišten za financijsko restrukturiranje, za obrtna sredstva i restrukturiranje... »

"Nisam sebi kupio avion, draže mi je da dam radnicima"

B92 pre 16 sati
B92: "Nisam sebi kupio avion, draže mi je da dam radnicima"
Hrvatski biznismen i bivši predsednički kandidat Boris Mikšić izjavio je da je do sada u Hrvatsku uložio 25 milijardi evra i da, kako navodi, ne žali ne cent. Mikšić upravo modernizuje i skladište u Splitu kako bi ga pretvorio u fabriku za hemijske proizvode i plasirao ih širom Evrope,... »

©2018 Netmark d.o.o.