Ekonomija

Otvoreno još 7,5 kilometara puta na Koridoru 10 (foto)

Srbija danas pre 9 sati
U saobraćaj puštena novoizgrađena deonica između Staničenja i Pirota. Na istočnom kraku Koridora 10 jutros je otvoreno za saobraćaj još 7,5 km autoputa u punom profilu (šest traka), od čega 5,5 km kod Pirota i dva kilometra u blizini Dimitrovgrada. U saobraćaj je puštena novoizgrađena... »

"Uzmi račun i pobedi": Ko je dobio "fiću", a ko dupleks u NS

B92 pre 1 dan
B92: "Uzmi račun i pobedi": Ko je dobio "fiću", a ko dupleks u NS
U trećem izvlačenju ovogodišnje nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2018" izvučeni su dobitnici 33 nagrade. Među nagradama su stan u Novom Sadu, 12 automobila "fijat 500 L" i 20 robnih vaučera. Glavnu nagradu, dvoiposobni dupleks od 116 kvadrata u Novom Sadu, dobio je Imre Baranji iz Bačkog... »

Uskoro obnova autoputa na ulasku u Srbiju

RTV pre 1 dan
RTV: Uskoro obnova autoputa na ulasku u Srbiju
BATROVCI - Prvo sa čim se suoče svi oni koji u Srbiju ulaze Koridorom 10, iz Hrvatske, odnosno zemalja EU, već godinama su rupe, kolotrazi i ispucali asfalt, ali je, izgleda, tome došao kraj. Obnova deonice Batrovci - Kuzmin od 21,6 kilometara, trebalo bi, posle više od 20 godina, da počne... »

Albanci se hvale: Od danas izvozimo ovce i koze u Srbiju

Kurir pre 1 dan
Prema procenama, Albanija ima oko tri miliona ovaca i koza. TIRANA - Albanski uzgajivači od danas mogu da počnu sa izvozom malih ovaca i koza i njihovog mesa u Srbiju, saopštilo je albansko Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja. To je, kako se navodi u saopštenju, dogovoreno 6. marta, na... »

Predsednik Srbije za nastavak razgovora sa Prištinom, u aprilu rešenje za Kosovo

Glas Amerike pre 1 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije govorio o nastavku pregovora sa Prištinom i postizanju kompromisa obe strane, obećavši da će izaći sa predlogom rešenja za Kosovo u aprilu, ali je i kritikovao kašnjenje formiranja Zajednice srpskih... »

Nestašica jabuka u EU, šansa za Srbiju?

Radio 021 pre 22 sata
Na tržištu Evropske unije trenutno nema dovoljno jabuka, a ono što je preostalo najčešće je neodgovarajućeg kvaliteta, jer plodovi nisu pogodni za dugotrajnije čuvanje. Proizvodnja jabuke u 2017. u odnosu na prethodnu godinu podbacila je za trećinu, a statistika pokazuje da je na nivou... »

Beogradska berza: Dobro trgovanje akcijama Metalca

Gde investirati pre 1 dan
Odmerena aktivnost investitora zabeležena je danas na domaćem tržištu akcija, uz dalji rast oba indeksa Beogradske berze. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 44,4 miliona dinara (375,6 hiljada evra). Indeks BELEX15 je nastavio rast za još pola procenta na 748,78 poena, a BELEXlajn je ojačao... »

Wall Street: Prekinut negativni niz S&P 500 indeksa

Gde investirati pre 1 dan
Na Wall Streetu je u petak S&P 500 indeks porastao prvi put nakon četiri dana pada, što se zahvaljuje dobrim ekonomskim pokazateljima i rastu cena nafte, no time je samo ublažio nedeljne gubitke. Dow Jones ojačao je juče 72 boda ili 0,29 %, na 24.946 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,17 %, na... »

Izdavanje vikendica na dan sve popularnije

Radio 021 pre 1 dan
Kuće na obodu Beograda se rentiraju po 20 evra za noć. Mušterije su građani koji žive u urbanim gradskim sredinama. Desetine hiljada Beograđana na obodu prestonice ima vikendicu. Najveći broj nekretnina za odmor tokom većeg dela godine zjapi prazno. Od pre nekoliko godina, preduzimljivi... »

Pokazuju zube Irskoj i Nemačkoj: Vratite se, dajemo 1.000 €

Vesti online pre 1 dan
Malo dalmatinsko mesto odlučilo je da "pokaže i zube" Irskoj i Nemačkoj - daju 1.000 evra svakome ko se vrati. U okviru politike kojom pokušavaju da poboljšaju lošu demografsku sliku opštine, gradački načelnik Matko Burić odlučio se na konkretne korake, usmerene primarno prema mladima.... »

©2018 Netmark d.o.o.