Ekonomija

Marić: Za poduzetnike prijavljene na puno radno vrijeme neće biti nikakvih promjena

SEEbiz pre 1 dan
ZADAR - Ministar financija Zdavko Marić u Zadru se osvrnuo na devet zakona koji su pušteni u javnu raspravu, a tiču se novog kruga najavljene porezne reforme. Najviše reakcija stiglo je na zakonsko rješenje o povećanju plaća predsjednika ili članova uprava tvrtki. "Za prave male i srednje... »

Brend Polzela na prodaju

SEEbiz pre 1 dan
LJUBLJANA - Stečajni upravitelj Polzele Zlatko Hohnjec nije pronašao kupca koji bi kupio tvornicu čarapa kao poslovnu cjelinu, tako da sada na prodaju nudi robnu marku Polzela i zalihe gotovih proizvoda. Na aukciji zakazanoj za 20. rujna, brand Polzela i gotovi proizvodi bit će ponuđeni po... »

Napreduje opremanje kragujevačke industrijske zone Sobovica-Lužnice - U toku radovi na saobraćajnicama, gasovodnoj mreži...

Ekapija pre 1 dan
Radovi na Mind parku Radovi na Mind parku Radovi na izgradnji i komunalnom opremanju nove industrijske zone Sobovica – Lužnice, započeti 12. aprila polaganjem kamena temeljca za Mind park, u punom su jeku. Projekat od nacionalnog značaja zajedno realizuju država i grad Kragujevac, koji je... »

HUP vjeruje da će Ministarstvo dati alternativu oko porezne reforme

SEEbiz pre 1 dan
ZAGREB - Iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) reagirali su u subotu na predloženu izmjenu zakona o doprinosima vezanu za povećanje koeficijenta za izračun mjesečne osnovice za obračun doprinosa direktorima, istaknuvši da se nacrt treba temeljiti na procjeni učinka propisa te vjeruju da će u... »

Brodogradilištu 3. maj blokiran račun

SEEbiz pre 1 dan
RIJEKA - Brodogradilištu 3. maj u petak je blokiran račun, navedeno je u odgovoru na upit Zagrebačke burze iz riječkog škvera, a Uprava je poručila i da će se programom restrukturiranja Uljanik brodogradilišta stvoriti pretpostavke za intenziviranje ukupnih poslovno proizvodnih aktivnosti... »

Nvidia: Rezultati sugeriraju kraj kriptomanije

SEEbiz pre 1 dan
NEW YORK - Nvidia je u petak objavila svoje najnovije poslovne rezultate koji obuhvaćaju drugo tromjesečje ove godine. Ipak, unatoč porastu potražnje za većinom svojih proizvoda, i nakon objave pozitivnih financijskih rezultata, čak i boljih od očekivanja, dionica ove kompanije počela je... »

Lasta ponovno pokreće proizvodnju

SEEbiz pre 1 dan
ČAPLJINA - Tvornica keksa i vafla Lasta Čapljina trebala bi od 1. septembra ponovno pokrenuti svoje pogone. Proteklih dana moglo se vidjeti radnike koji rade na uređenju okoliša i na čišćenju zgrade Uprave te proizvodnih pogona, izvijestio je Čapljinski portal. Proizvodnja u Lasti stala je... »

Direktori malih tvrtki i iznajmljivači na udaru porezne reforme

SEEbiz pre 1 dan
ZAGREB - Stotinu tisuća vlasnika apartmana i 37 tisuća vlasnika jednostavnih društva (j.d.o.o) – takozvanih poduzeća za deset kuna od iduće će godine imati znatno veća javna davanja nego što su ih imali ove godine. Vlasnici poduzeća morat će obračunavati doprinose na plaću predsjednika... »

Globalni dug na rekordnih 169 bilijuna dolara

SEEbiz pre 1 dan
NEW YORK - Ukupna zaduženost u svijetu lani je dosegnula nove rekorde. Sredinom prošle godine svi sektori - od države, preko tvrtki, pa do stanovništva - ukupno su, prema novoj analizi McKinsey Global Institutea (MGI), analitičke ruke konzultantske tvrtke McKinsey, dugovali, kada se isključe... »

Netanyahua ispitala policija koja istražuje korupciju

SEEbiz pre 1 dan
TEL AVIV - Izraelskog premijera Benjamina Netanyahua je u petak ponovo ispitala policija zadužena za istragu navodne korupcije tijekom njegovog dugog obnašanja vlasti. Policajci su ispitali Netanyahua u njegovoj rezidenciji u Jeruzalemu, navela je policija. Mediji prenose da je saslušan u vezi... »

©2018 Netmark d.o.o.