Ekonomija

Beogradske elektrane 1. oktobra počinju sa testiranjem daljinskog grejanja pred predstojeću sezonu

Ekapija pre 17 sati
U okviru završnih priprema pred grejnu sezonu, koja prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u Gradu Beogradu zvanično počinje 15. oktobra, JKP Beogradske elektrane će obavljati funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja počev od petka, 1… »

U Blacu će se graditi 3 zgrade namenjene socijalnom stanovanju - Traži se firma za izradu tehničke dokumentacije

Ekapija pre 18 sati
Opština Blace raspisala je tender za uslugu izrade tehničke dokumentacije za izgradnju zgrada za stanovanje u zaštićenim uslovima (socijalno stanovanje). Kako je navedeno u projektnom zadatku, gradiće se tri objekta strukture Su+P+2 površine… »

Beogradska berza - Dnevni izveštaj za petak, 24. septembar 2021.

Ekapija pre 17 sati
U PDF fajlu pogledajte dnevni izveštaj o trgovanju na Beogradskoj berzi za petak, 24. septembar 2021. kliknite za PDF fajl… »

Nove Čuvarkuće za 33 domaća prehrambena proizvoda

Srbija danas pre 17 sati
Saša Veljković, profesor marketinga na Ekonomskom fakultetu u Beogradu navodi da je "Stvarano u Srbiji" strateški projekat. Pravo na žig "Čuvarkuća" danas su dobila 33 domaća prehrambena proizvoda u okviru Projekta Privredne komore Srbije (PKS)… »

Funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja u Beogradu od 1. do 10. oktobra

Danas pre 18 sati
Beogradske elektrane su danas najavile da će obavljati funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od 1. do 10. oktobra. Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada energetskih objekata, toplana i kotlarnica, čime se uporedo proverava… »

“Ne prodajem iPad sa automobilom, ja prodajem Alfa Romeo!”

Kamatica pre 18 sati
Žan-Filip Imparato je u intervjuu BFM Business rekao da ćekompanija započeti elektrifikaciju 2024. godine i završiti je do 2027. godine, kada će prodavati samo električna vozila. Objašnjavajući pitanje zvuka koji se može dizajnirati tako da… »

DRI: Brojne nepravilnosti u finansijskom izveštaju Apotekarske ustanove Pirot za 2020. godinu

Južne vesti pre 18 sati
Nepotpuni i netačno iskazani podaci u godišnjem finansijskom izveštaju za 2020. godinu, netačni podaci o zalihama potrošnog materijala i robe za prodaju i netačne vrednosti zgrada u svojini, neke su od nepravilnosti koje su revizori utvrdili u… »

Žitkovac kod Aleksinca dobija novu urbanu radnu zonu - Na više od 150 hektara gradiće se fabrike, trgovinske radnje, hoteli…

Ekapija pre 18 sati
Uprava Opštine Aleksinac stavila je na rani javni uvid plan detaljne regulacije za industrijsku zonu Žitkovac koji obuhvata površinu od oko 130 hektara. Kako je navedeno u objavljenom dokumentu, plan se donosi sa ciljem da se definiše namena… »

Narodna banka saopštila Kurs dinara se menja

Alo pre 18 sati
Narodna banka Srbije objavila je zvaničan srednji kurs dinara za petak 24. septembar koji iznosi 117,5784 dinara za jedan evro. Vrednost dinara prema evru ista je kao pre mesec dana, kao i pre godinu dana i nepromenjena u odnosu na početak godine.… »

Zbog odlaska mladih Srbija gubi 900 miliona evra godišnje

Danas pre 19 sati
Svake godine iz Srbije, najčešće zbog ekonomskih razloga, ode i do 50.000 građana, a upravo su ekonomske posledice tih odlazaka i najveće jer samo troškovi obrazovanja svih ljudi koji u toku jedne godine odu iz Srbije iznose između 960 miliona i… »

Ekonomija, najnovije vesti »