Ekonomija

Srbi na računima drže 9,3 milijarde evra

Politika pre 1 dan
Nema bolje reklame za domaći bankarski sistem i ukupnu stabilnost zemlje od činjenice da u bankama postoji 351 štedna partija sa ulozima većim od pola miliona evra. Zašto je to reklama? Zato što država, u slučaju propasti banke, garantuje samo za depozite do 50.000 evra. Prema podacima... »

Ima li preživelih? 3 valute rastu u kripto haosu

B92 pre 14 sati
B92: Ima li preživelih? 3 valute rastu u kripto haosu
Od prvih 50 kriptovaluta koje su se survale ova dva dana, samo tri su porasle. Evo liste „preživelih“: # 21: Tether Ovo je jedna od valuta koja je najviše kritikovana na tržištu. Vezana je za dolar, a njeni tokeni su podržani i imovinom koju istoimena kompanija drži na rezervnom računu.... »

Spas "alimpija": Vera Šćepanović dodala poznatu pekaru svom bečejskom carstvu

Blic pre 20 sati
Kompanija "Trivit" kupila je nedavno pekaru "Alimpije" i na taj način je spasila finansijskih problema u koje je zapala, saznaje "Blic". Tako je bečejsko poslovno carstvo Vere Šćepanović, postalo bogatije za još jednu kompaniju koja ima velike proizvodne kapacitete ali i dugove i blokadu... »

Stiže prvi novac od restitucije, do 500.000 EUR

B92 pre 20 sati
B92: Stiže prvi novac od restitucije, do 500.000 EUR
Beograd -- Budžetom za ovu godinu predviđene su dve milijarde dinara za obeštećenje vlasnika ili naslednika čija je imovina oduzeta posle Drugog svetskog rata. Isplata će biti moguća kada Vlada Srbije donese odluku o koeficijentu obeštećenja, kaže direktor Agencije za restituciju Strahinja... »

Top 10 regiona: BG ubedljiv, "Tuđman" dvocifreno

B92 pre 22 sata
B92: Top 10 regiona: BG ubedljiv, "Tuđman" dvocifreno
Beogradski aerodrom “Nikola Tesla” i u 2017. godini bio je ubedljivi lider regiona po broju putnika. Rekordnom godinom može se pohvaliti i aerodrome “Franjo Tuđman” u Zagrebu. Protekla godina obeležila je povećanje broja avio letova u regionu i proširenje kapaciteta aerodroma, a na... »

Srbija tužila Bojovića zbog štete nanete "Energoprojektu", evo kako je došlo do sukoba

Blic pre 1 dan
Država je pokrenula tužbu protiv "Energoprojekt holdinga" zbog nezakonitih odluka donetih na vanrednoj skupštini akcionara ove kompanije, a ročište u Privrednom sudu je zakazano za 19. januar, saznaje "Blic". Drugim rečima, Vlada Srbije je tužila većinskog vlasnika Dobrosava Bojovića i... »

Udvostručen uvoz malina

Politika pre 1 dan
Maline za dalju preprodaju u Srbiju dolaze iz BiH, sa Kosova, ali i iz Crne Gore i Bugarske. – U prvih deset meseci 2017. dvostruko premašen celokupan uvoz iz 2016. Malina, za dalju preprodaju, ovde dolazi iz BiH, sa Kosova ali i iz Crne Gore i Bugarske. – U prvih deset meseci prošle godine... »

Kasni Uredba o uslovima za vršenje komunalnih delatnosti - Čeka se mišljenje još četiri institucije

Ekapija pre 1 dan
(Foto: Lisa S./shutterstock.com) (Foto: Lisa S./shutterstock.com) Urеdba o uslovima za vršеnjе komunalnih dеlatnosti, koja izmеđu ostalog urеđujе i pogrеbnе dеlatnosti, priprеmljеna jе i naći ćе sе na Vladi čim stignu mišljеnja čеtiri institucijе kojе ih još nisu... »

Svetski dan snega 21. januar obeležava se i u Srbiji

Ekapija pre 15 sati
(Foto: gorillaimages/shutterstock.com) (Foto: gorillaimages/shutterstock.com) Skijališta Srbije će i ove godine obeležiti 21. januar Svetski dan snega (World Snow Day) u ski centrima Kopaonik, Stara planina i Tornik na Zlatiboru. Tokom ovog dana važiće popust od 50% na poludnevne i dnevne... »

Međunarodni naučno-stručni skup o prostornom razvoju u aprilu u Trebinju

Ekapija pre 15 sati
(Foto: Lucian Milasan/shutterstock.com) (Foto: Lucian Milasan/shutterstock.com) Asocijacija prostornih planera Srbije i Geografski fakultet Beograd sedmi put organizuju međunarodni naučno-stručni skup "Lokalna samouprava u planiranju i uređenju prostora i naselja: Geneze i perspektive prostornog... »

©2018 Netmark d.o.o.