Ekonomija

Oglasi Naissus.info na najvecem portalu za pretragu oglasa Goglasi

Naissus info pre 6 sati
Od danas oglasi poratala Naissus.info i na najvecem portalu za pretragu oglasa Goglasi.com. Goglasi je portal koji se bavi indeksiranjem sadržaja sa drugih web sajtova, u ovom slucaju drugih portala za male oglase . Nadamo se da će ova saradnja pomoći našim korisnicima da lakše pronadju kupce... »

Preminuo profesor Miroslav Prokopijević

BizLife pre 6 sati
Foto: Medija centar Profesor ekonomije, saradnik Instituta za evropske studije i direktor Centra za slobodno tržište Miroslav Prokopijević iznenada je preminuo. Prokopijević je rođen 1. novembra 1953. u Lučanima, gde je završio osnovnu školu, gimnaziju je završio u čačku. Diplomirao je... »

EU: Roboti kao “kolege” u četvrtini velikih preduzeća

BizLife pre 7 sati
Foto: Pixabay Velika preduzeća koja zapošljavaju 250 ili više osoba mnogo više koriste robote u obavljanju svoje delatnosti nego što je to slučaj sa srednjim i malim poduzećima, pokazalo je istraživanje Eurostata. U 2018. godini u Evropskoj uniji 25 odsto velikih preduzeća koristilo je... »

Beograd uskoro dobija groblje kućnih ljubimaca

BizLife pre 10 sati
Foto: Pixabay Glavni grad Srbije uskoro bi, prema poslednjim najavama, mogao da dobije groblje kućnih ljubimaca, jer je krajem decembra usvojen i urbanistički projekat za lokaciju u novobeogradskom bloku 51, preneo je B92. Prostor na kome će se buduće groblje nalaziti je parcela od 1.5 hektara... »

Izvoz IT znanja i pameti težak milijardu evra

Dnevnik pre 11 sati
Poslednjih nekoliko godina IT sektor u Srbij beleži neprestani rast. Sve je više kompanija koje se tim poslom bave, raste i broj zaposlenih u tom sektoru, a što je značajnije, raste i prihod koji se ostvaruje. O tome svedoče i poslovni rezultati IT sektora jer je za prvih 11 meseci 2018. izvoz... »

Neuspeh je deo uspeha, naročito za žene!

BizLife pre 11 sati
Foto: Youtube, Beta/AP/EvanAgostini Ako nikada niste doživeli neuspeh i nikada niste „pali“, kako da znate da ste uspešni u nečemu? Za žene je ovo pitanje teže, jer one teško dopuštaju sebi „da padnu“, piše Thrive Global. Istraživanja su pokazala da su žene češće osuđivane... »

Diskriminacija žena u Silicijumskoj dolini: 13.000 dolara manje plate nego muškarcima

BizLife pre 12 sati
Foto: Pixabay Oracle, jedno od vodećih tehnoloških poduzeća u Silicijumskoj dolini, sistemski je godinama davao manje plata zaposlenim ženama nego muškarcima. Tako barem stoji u nedavno podnetoj žalbi u kojoj je slučaj detaljno elaboriran, javlja The Guardian Grupa advokata koji zastupaju... »

Kako voditi turistički biznis duže do dve decenije

BizLife pre 13 sati
Foto: Privatna arhiva Od mladosti je u turističkom biznisu, a već 23 godine ima svoju agenciju. Kaže da se u ovaj posao zaljubio na prvi pogled i da je odmah znao – to je ljubav za ceo život. Uprkos raznim izazovima sa kojima se susretao, uspeo je da opstane i izgradi zdravu i uspešnu firmu.... »

"Stavljaju zastavice, za njih 'smoki' ima etničku pripadnost"

B92 pre 14 sati
B92: "Stavljaju zastavice, za njih 'smoki' ima etničku pripadnost"
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je necivilizacijskim takse koje su privremene prištinske isntitucije uvele za srpsku robu. "Nije nepoznato da je važno da kompromisno rešimo pitanje Kosmeta, jer ma kako to nekima otrcano zvučalo i ma koliko koristili za napade na mene, za budućnost... »

Izrael otvorio novi aerodrom, tik uz more FOTO

B92 pre 3 sata
B92: Izrael otvorio novi aerodrom, tik uz more FOTO
Jerusalim -- Izrael je otvorio novi međunarodni aerodrom Ramon u pustinji na jugu zemlje, koji će biti alternativa za glavni aerodrom Ben-Gurion kraj Tel Aviva. Otvaranju je prisustvovao premijer Izraela Benjamin Netanjahu. Aerodrom Ramon u početku će služiti za domaće letove, a datum za... »