Ekonomija

Šok za šokom: Svetski div ispada nakon 111 godina

B92 pre 5 sati
B92: Šok za šokom: Svetski div ispada nakon 111 godina
Njujork -- Američki industrijski konglomerat Dženeral Elektrik, ispao je iz indeksne korpe najlikvidnijih akcija u kojoj je bio 111 godina. GE je poslednji originalni član industrijskog indeksa Dau Džons njujorške berze. Umesto njega u indeksnoj korpi će se od 26. juna naći maloprodajni... »

Našim restoranima i hotelima trebaju kelneri

Dnevnik pre 7 sati
Prosečna zaradau ugostiteljstvu je, navodi, 31.000 dinara, dok se u razvijenim zapadnim zemljama može zaraditi nekoliko hiljada evra mesečno. „Želja za većom zaradom i boljim uslovima rada dovela je do velike seobe radne snage u ugostiteljskoj privredi pa našoj zemlji u toku turističke... »

Srbija na 57. mestu po indeksu nelegalne trgovine

Blic pre 6 minuta
Srbija se po indeksu nelegalne trgovine nalazi na 57. mestu među ukupno 84 zemlje, a kao najveći problem navodi se korupcija, pokazuju rezultati izveštaja "The Economist Intelligence Unit" (EIU) koji je danas predstavljen na konferenciji “Nelegalna trgovina - međunarodna i lokalna... »

Nova fabrika sladoleda u Staroj Pazovi

Danas pre 6 minuta
Fabrika sladoleda Froneri Adriatic otvorena je danas u Staroj Pazovi, u koju je investirano 20 miliona evra za renoviranje i proširenje. Kompanija Froneri osnovana je 2016. godine, kao globalno zajedničko ulaganje u oblasti sladoleda, smrznute hrane i hladnih mlečnih proizvoda, spajanjem... »

Cene u Srbiji upola niže od evropskog proseka

Danas pre 6 minuta
Potrošačke cene u Srbiji su upola niže od evropskog proseka, pokazuje istraživanje koje saopštava Eurostat. Cene u maloprodaji u Srbiji su upola manje od evropskog proseka, a potrošači istu robu plaćaju manje u Makedoniji i Bugarskoj. U BiH, Albaniji i Rumuniji su potrošačke cena na 52... »

Malinari opet najavljuju blokadu puteva: "Hladnjačari su obustavili otkup, sad plaćam berače, a bacam pola tone malina dnevno"

Blic pre 12 minuta
Tek što je malinare ogrejala nada, posle vesti koje su preneli njihovi predstavnici, da će država sa otkupljivačima pregovarati da otkupna cena ovogodišnjeg roda bude 125 – 135 dinara, mnogi hladnjačari su obustavili otkup. Na desetine njih u Moravičkom i Zlatiborskom okrugu od prekjuče ne... »

Voćari sa juga upozoravaju da otkupljivači ne poštuju izdavanje računa

Danas pre 13 minuta
Voćari sa područja opština Surdulica,Vladičin Han i Leskovac upozorili su nadležne inspekcijske organe da otkupljivači roda maline i višnje prilikom preuzimanja voća ne izdaju blokove sa naznačenom količinom i cenom voća koju treba da plate, navodi se u saopštenju za javnost dostavljenom... »

Tajna Holandije je u "zlatnom trouglu", šta možemo da naučimo?

B92 pre 17 minuta
B92: Tajna Holandije je u "zlatnom trouglu", šta možemo da naučimo?
"Holandija je mala zemlja koja hrani ceo svet i koja je postala generator poljoprivrednog napretka u Evropi", istakao je ambasador. Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, sastao se sa ambasadorom Holandije u Beogradu Henkom Van Den Dolom, sa kojim je razgovarao o saradnji dve... »

Novi udarac preti Italiji i sličnim - NPL na 5%

B92 pre 1 sat
B92: Novi udarac preti Italiji i sličnim - NPL na 5%
Banke u EU bi trebalo da nivo problematičnih kredita smanje na maksimalno 5 odsto svog ukupnog kreditnog portfolija. To se navodi se u zajedničkom dokumentu Nemačke i Francuske, usvojenom uoči samita EU naredne nedelje u Briselu. Najnovija preporuka bi, kako ocenjuje Rojters, mogla biti veliki... »

Jubilarni 50. Kalemegdanski sutoni od 21. juna do 9. jula

Ekapija pre 1 sat
Ilustracija (Foto: shutterstock) Ilustracija (Foto: shutterstock) Festival Kalemegdanski sutoni u organizaciji Muzičke omladine Beograda počinje 21. juna na Svetski dan muzike, svečanim koncertom na platou ispred Vojnog muzeja na Beogradskoj tvrđavi. Festival će biti održan u periodu između... »

©2018 Netmark d.o.o.