Ekonomija

Građani, stigle lepe vesti! Smanjuje se trošak: Od sada brže i jeftinije do novih dokumenata!

Srbija danas pre 1 dan
Ovim izmenama građani će uštedeti više od 12,5 miliona dinara, odnosno više od 107 hiljada evra. Ministarstvo unutrašnjih poslova i Kabinet predsednika vlade uspešno su završili optimizaciju postupka i pojednostavljenje procedure u slučaju krađe… »

Kinezi posle metroa zainteresovani i za koridor „Vožd Karađorđe“

Nova ekonomija pre 1 dan
Kineska kompanija PowerChina, koja je sa Vladom Srbije sklopila memorandum o razumevanju za projektovanje beogradskog metroa, zainteresovana je i za izgradnju koridora „Vožd Karađorđe". Ovo je izjavio državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva… »

Sremska kobasicijada i svinjokolja održaće se u februaru po 23. put

Ekapija pre 1 dan
Sremska kobasicijada i svinjokolja, 23. po redu, biće održana od 8. do 9. februara 2020. godine u sportkoj hali i Slovačkom domu u Šidu. Prvog dana održaće se takmičenje u obradi mesa, kao i takmičenje u pravljenju kobasice, ali i njenom brzom… »

Čak 29 prijava za gradnju drugog kolosijeka pruge Divača-Koper

SEEbiz pre 1 dan
LJUBLJANA - Kako su priopćili iz državne tvrtke 2TDK, na natječaje za radove glavnih građevina drugog kolosijeka pruge Divača-Koper pristiglo je 29 ponuda. Petnaest za dionicu Divača-Črni Kal i 14 za dionicu Črni Kal-Koper. Za dionicu… »

Hektar njive kao garsonjera: Poljoprivredno zemljište u Srbiji čak dvostruko skuplje nego u zemljama u okruženju

Večernje novosti pre 1 dan
Proizvođačima u agraru se novac uložen u kupovinu ne može vratiti ni za 50 godina. HEKTAR poljoprivrednog zemljišta u Srbiji je duplo skuplji nego u okruženju i kreće se od 10.000 do 20.000 evra, a očekuje se da će ubuduće još rasti. U nekim… »

„Demografska bomba“ preti i tamo gde se najmanje očekuje

BizLife pre 1 dan
Foto: Pixabay Stopa nataliteta u Kini pala je, uprkos ublažavanju politike jednog deteta, na najniži nivo od osnivanja Narodne Republike pre 70 godina, preneo je u petak BBC. U 2019. godini bilo je 10,48 rođenih na hiljadu stanovnika, najmanje od 1949… »

Anušić: Neki potezi i meni su bili teško objašnjivi

SEEbiz pre 1 dan
ZAGREB - Šef stožera predsjedničke kampanje Kolinde Grabar-Kitarović i HDZ-ov osječko baranjski župan, Ivan Anušić, u četvrtak je u emisiji Osječke TV "Karte na stol" Gorana Flaudera iskreno progovorio o svim razlozima zbog kojih dosadašnja… »

Požari bi australski turizam mogli stajati najmanje 4,5 mlrd australskih dolara

SEEbiz pre 1 dan
SYDNEY - Razorni požari koji haraju Australijom mogli bi do kraja godine stajati turistički sektor najmanje 4,5 milijarde australskih dolara, ili 3,1 milijardu američkih, pokazalo je najnovije izvješće turističkog udruženja. Australsko vijeće za… »

Odlična 2019. godina za domaće mirovinske fondove

SEEbiz pre 1 dan
ZAGREB - Pogled unazad pokazuje da je godina iza nas bila odlična za tržište kapitala i sve koji žive od ulaganja u dionice i razne fondove. Za razliku od gotovo zanemarive zarade na štednji u bankama, većina svjetskih burzi donijela je 2019. godine… »

Facebook odustaje od oglasa u WhatsAppu

SEEbiz pre 1 dan
NEW YORK - Najpopularnija svjetska platforma za poruke navodno je otpustila tim koji je trebao ubaciti oglase u Status značajku. Kada je Facebook prije dvije godine objavio da namjerava u značajku Status WhatsApp aplikacije integrirati oglase koji su… »

Ekonomija, najnovije vesti »