Ekonomija

Čuveni Šanzelize će biti pretvoren u park

Biznis i finansije pre 10 sati
Najpoznatija avenija u Parizu, Šanzelize, u narednim godinama će biti pretvorena u park, kroz projekat ozelenjivanja vredan 250 miliona evra. Jelisejska polja, kod nas znana i kao Šanzelize, inače najprestižnija i najšira avenija u Parizu, poznata… »

Spajanjem Pežoa i fijata do novog imena: Kompanija dobija drugi naziv, a po veličini biće četvrta u svetu

Srbija danas pre 10 sati
Kompanija koja je sačinjena od Pežoa i Fiata dobila je novo ime. Kompanija Stellantis N.V. objavila je da, nakon spajanja grupacija Peugeot S.A. i Fiat Chrysler Automobiles N.V. 16. januara, udružena kompanija menja naziv u Stellantis, kao i da je… »

U 2020. smanjena potražnja i za pametnim telefonima

Biznis i finansije pre 11 sati
Prodaja pametnih telefona je prošle godine smanjena za skoro devet odsto, što je posledica ekonomske krize koju je pokrenula pandemija korona virusa. Prema podacima istraživačke kuće Digitimes Research, najoštriji pad narudžbina ovih uređaja… »

Pokrenuo jedinstveni biznis: Plaćaju ga da ne radi ništa FOTO

B92 pre 10 sati
Japanac koji živi od toga da ga ljudi unajmljuju da ne radi ništa prikupio je hiljade klijenata, kao i gomilu pratilaca na internetu. Za 10 hiljada jena (oko 100 dolara), plus putni potroškovi i cene obroka, svako može unajmiti Shođija Morimota (37)… »

Istražujemo: Odakle nam dolaze najveće investicije? Iz jedne evropske zemlje stiglo nam je miliona koliko iz kine i Amerike…

Blic pre 11 sati
Nakon rekordnog priliva stranih direktnih investicija u Srbiju u 2019. godini od 3,8 milijardi evra, značajan priliv nastavljen je i tokom cele prošle godine. Iako je zabeležn pad zbog korona krize, 2,9 milijardi evra, koliko su iznosile investicije u… »

Poziv na kafu i pivo dobijaju potpuno drugačiji smisao: Bez kojih namirnica možemo ostati u budućnosti?

Srbija danas pre 11 sati
Sajt Bright Side na jednom mestu je izdvojio 10 namirnica na koje klimatske promene najviše utiču i koje će se u bliskoj budućnosti izmeniti ili postati luksuz. Klimatske promene čine da se čovečanstvo prilagođava novim životnim uslovima. Neki bi… »

Veći kredit znači i veću cenu odlaganja: Korisnici, doneti su uslovi za novi moratorijum

Srbija danas pre 10 sati
Razlika u odnosu na prva dva moratorijuma je što rata posle odlaganja neće biti veća u odnosu na ranije, ali će zbog toga broj rata biti veći od prvobitnog plana otplate. Rate možete odložiti za šest meseci, a dodatni trošak zavisi od toga koliko… »

Vest koja će oduševiti mnoge: Znate li da će se od Atine to Soluna putovati samo tri sata?

Srbija danas pre 10 sati
Simbolično, planirano je da prvo putovanje bude organizovano 25. marta, na dan kada se u toj zemlji obeležava 200 godina od početka Grčkog rata za nezavisnost od Osmanskog carstva, koji je pokrenut 1821. godine. Putovanja na teritoriji Grčke uskoro… »

Kineska privreda nesalomljiva: Uprkos pandemiji BDP raste, Evropa i Amerika se i dalje oporavljaju

Srbija danas pre 12 sati
Kineski BDP porastao je prošle godine za 6,5 odsto. U poslednjem tromesečju prošle godine kineski bruto domaći proizvod (BDP) porastao je 6,5 odsto na godišnjem nivou, više u odnosu na očekivanja analitičara od 6,1 odsto. To ukazuje na stabilan… »

Bil gejts smislio novi plan? Prave se kovid pasoši, nigde bez digitalne potvrde o vakcinaciji?

Srbija danas pre 12 sati
Velike zdravstvene grupe i IT kompanije rade na stvaranju pasoša za vakcinaciju. "Vakcinalna dokumenta", koja bi potvrđivala da ste pelcovani i bila uslov za ulazak u pojedine zemlje, već prave "Majkrosoft", "Orakl", Majo klinika i "Komons prodžekt"… »

Ekonomija, najnovije vesti »