Ekonomija

Koliko je onih koji u Srbiji žive na "visokoj nozi"?

Kamatica pre 23 sata
To znači da bi se oko 150.000 hiljada ljudi, prema tvrdnjama poznavalaca, moglo svrstati u višu klasu. Njihova primanja mesečno idu i do nekoliko hiljada evra, najčešće su u pitanju menadžerske pozicije u oblastima finansija, ali nije retko da mesečne zarade od 300.000 i 400.000 dinara u... »

Porez na imovinu stiže na kućne adrese

Kamatica pre 1 dan
U Petrovcu na Mlavi dostava počinje od ove nedelje, dok će Topola i Paraćin poreska rešenja na kućne adrese početi da šalju posle praznika. U Petrovcu na Mlavi, Topoli i Paraćinu kažu da su cene identične kao i prošle godine i da ništa nisu menjali. U Sekretarijatu za javne prihode grada... »

Veliki broj italijanskih preduzeća na Poljoprivrednom sajmu

RTV pre 24 sata
RTV: Veliki broj italijanskih preduzeća na Poljoprivrednom sajmu
BEOGRAD - Beogradska kancelarija Italijanske agencije za spoljnu trgovinu (ITA) predstavila je program zajedničkog učešća oko 30 italijanskih kompanija na 86. Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu. Italija će, kao i 2016. biti zemlja partner, a predstaviće se renomirani proizvođači poljoprivredne... »

Članovi Efektive vezaće se lancima ispred Vrhovnog suda

B92 pre 1 dan
B92: Članovi Efektive vezaće se lancima ispred Vrhovnog suda
Beograd -- Članovi udruženja Efektiva saopštili su da će se danas u 14 časova ponovo vezati lancima ispred Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu. Oni će se vezati u znak protesta zbog toga što taj sud nije zauzeo stav po pitanju raskida ugovora o kreditima indeksiranim u švajcarskim francima... »

Vesić: Za nedelju dana milijarda od građevinskog zemljišta

B92 pre 1 dan
B92: Vesić: Za nedelju dana milijarda od građevinskog zemljišta
Beograd -- Investitori su u poslednjih sedam dana u budžet grada uplatili skoro milijardu dinara po osnovu obračuna doprinosa. To je izjavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Najveći doprinos plaćen je za novi kompleks koji će se graditi u Bloku 65, gde je doprinos plaćen za... »

“Mlinostep” ponuđen za 170 miliona dinara

Dnevnik pre 1 dan
STEPANOVIĆEVO: Po početnoj ceni od 170 miliona dinara, oglašena je prodaja imovine firme “Mlinostep” u stečaju iz Stepanovićeva. Nepokretna imovina, u kojoj su i silosi, sušare, mlin, zemljište, i pokretna imovine ove firme, zajedno je procenjena na 340 miliona dinara. Depozit za javno... »

Za zaštitu voda u Srbiji potrebno šest milijardi evra

Danas pre 21 sat
U narednih 16 godina u oblast zaštite voda u Srbiji biće potrebno ulaganje od šest milijardi evra, rečeno je danas u Privrednoj komori Srbije (PKS) na otvaranju prvog srpsko-holandskog biznis foruma „Voda i energije 2019.“ koji je okupio više od 100 kompanija iz dve zemlje. „Srbija... »

Rusija i Srbija nameravaju da ukinu međusobni roming

Danas pre 1 dan
Rusija i Srbija nameravaju da ukinu međusobni roming, saopštila je ruska Federalna antimonopolska služba (FAS). U saopštenju se kaže da je zamenik šefa FAS Anatolij Golomolzin posetio Srbiju, gde se sa šefom srpskle agencije RATEL dogovorio o početku zajedničkog rada na ukidanju rominga.... »

Izgradnja preplaćena kao kompenzacija firmi bliskoj Erdoganu?

Danas pre 1 dan
Auto-put Sremska Rača-Kuzmin od svega 17 kilometara košta čak 225 miliona evra Deonica Sremska Rača – Kuzmin na auto putu Beograd – Sarajevo čija bi izgradnja trebalo da počne u junu, turskoj građevinskoj kompaniji Tasyapi biće plaćena 225 miliona evra iako shodno njenoj dužini ne bi... »

Uveliko kasni i Koridor 11

Kamatica pre 1 dan
"Treba podsetiti da je bilo najavljeno da će radovi na dve deonice Koridora 11 koje gradi kineska kompanija Šandong haj spid biti završeni do kraja 2017. godine što nije ostvareno. Do toga nije moglo da dođe zbog toga što je na dve deonice, od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, koje su... »

©2019 Netmark d.o.o.