Ekonomija

Zasađeno 600 hektara! Duvan u Mačvi neće da bere niko: Koje rešenje nam preostaje?

Srbija danas pre 15 sati
2.300 nezaposlenih u obližnjem gradiću neće da beru duvan. Selo Uzveće u Mačvi je selo jedno od manjih u ovom kraju, ima nešto više od 350 kuća, ali je prestonica duvanske proizvodnje u Srbiji. Poljoprivrednici na sve manjim površinama seju… »

"Pravi" odgovori na tri pitanja: Najbogatiji čovek na svetu ima savete za sve koji žele da rade u Amazonu

Srbija danas pre 15 sati
Odlučan da zaposli "najjače" radnike. Da biste dobili posao u Amazonu, potrebno vam je više od impresivnog CV-ja. Najbogatiji čovek na svetu za svaku poziciju u svojoj kompaniji, pa i za onu najnižu, traži poseban, vešt, brz i stručan kadar. Ali… »

Da li ćemo i kada moći da sednemo za kvantni računar?

Nova ekonomija pre 16 sati
Kada su početkom 20-tog veka zavirili u svet elementarnih čestica, molekula i atoma, naučnici su shvatili da tamo vladaju neki drugačiji, kontra-intuitivni zakoni. Tako je nastala kvantna mehanika kao posebna oblast fizike koja opisuje ove zakone. Dva… »

Ministarstvo sufinansira 76 eko projekata civilnog društva

RTV pre 16 sati
BEOGRAD - Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo je spisak od 76 projekata organizacija civilnog društva izabranih za sufinansiranje u ovoj godini. Najveću podršku od po oko 1,2 miliona dinara dobiće projekti Udruženja Milutin Milanković… »

POREZI SASEKLI 100.000 FRILENSERA: Knjigovođe trljaju ruke nakon upozorenja slobodnjacima iz Srbije

RTV Novi Pazar pre 17 sati
POJEDINI nisu znali, a neki su svesno računali na tromost poreznika. Različiti su motivi i okolnosti zbog kojih mnogi građani Srbije, kojima ležu uplate iz inostranstva, na njih nisu platili porez. Nedavno upozorenje Poreske uprave da sami to… »

KURS DINARA: Za 1 evro 117,59 po srednjem kursu

RTV Novi Pazar pre 16 sati
Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosiće sutra 117,5929 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru imati istu vrednost na mesečnom i godišnjem nivou, kao i u odnosu na… »

Arktički okean će ove godine imati veoma malo leda

Biznis i finansije pre 17 sati
Arktički okean ovog oktobra imao je značajno manje leda nego što je uobičajeno za to doba godine. Čak i na mestima na kojima se voda zamrzava, taj proces je mnogo sporiji nego što bi trebalo da bude. Ovaj okean mnogi nazivaju i Severno ledeno more… »

Kompanije u doba neizvesnosti: Kako osigurati i zaštititi svoje poslovanje?

Biznis i finansije pre 16 sati
Istraživanja pokazuju da se u svakih 39 sekundi u svetu dogodi jedan sajber napad, a kada se ovoj činjenici pridoda opasnost od prirodne katastrofe, veoma su male šanse da se Vaša kompanija nikada neće susresti sa rizikom od gubljenja podataka. U… »

Uzmi račun i pobedi: Pravila učešća u igri koja morate da znate

B92 pre 17 sati
U toku je još jedan krug nagradne igre "Uzmi račun" i pobedi, a građane koji žele da uđu u trku za vredne nagrade i dalje bude brojna pravila ove igre. Kako je saopšteno prošle nedelje, na adresu Đšontakt centra kontakt@uzmiracun.rs stiglo je i… »

Marković najavio otvaranje dve nove fabrike u Jagodini

N1 Info pre 16 sati
Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković najavio je otvaranje fabrike nemačke fabrike Fišer (Ficher Automotive Systems) i austrijskog Šibela (Schiebel), objavljeno je na zvaničnom portalu tog grada. Prema Markovićevim rečima, u dva nova… »

Ekonomija, najnovije vesti »