Ekonomija

Prvi kineski širokopojasni satelit lansiran u svemir, brzina prenosa 10 Gb/s

B92 pre 18 sati
Peking -- Prvi kineski širokopojasni satelit sa komunikacionim kapacitetom od 10 gigabajta u sekundi poslat je u svemir juče ujutru iz centra za lansiranje Đijućuan. Satelit, koji je napravila komercijalna svemirska kompanija "Galaksi spejs", lansiran… »

Recept za uspeh: Vedran Ivanković, korporativne komunikacije, Addiko banka

BizLife pre 18 sati
Foto: BIZLife/Sanda Mokanić U okviru „Miele Kitchen Experience“ organizovali smo jedinstven događaj gde smo okupili ljude iz biznisa koji su uz „New Balkan Cuisin“ kuvali i govorili o svom doživljaju uspeha. Jedan od naših gostiju bio je… »

Uspešan nastup turističke privrede Srbije na Međunarodnom sajmu turizma „Ferien“ u Beču

Kurir pre 18 sati
Privredna komora Vojvodine (PКV) i Privredna komora Srbije (PКS) predvode privrednu delegaciju iz Republike Srbije koja predstavlja turističku ponudu Srbije, na Međunarodnom sajmu turizma „Ferien“ u Beču, a koji se održava do 19. januara 2020… »

Kinezima subvencija od 4 miliona evra: Nova radna mesta u Kragujevcu do 2023. godine

Srbija danas pre 18 sati
Podsticaji kineskoj firmi biće isplaćivani u pet nejednakih godišnjih tranši od 2020. do 2024. godine. Vlada Srbije dodeliće subvenciju od 4.275.000 evra kineskoj kompaniji Janfeng (Yanfeng), koja je krajem prošle godine otvorila fabriku delova i… »

Huawei isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona u 2019. godini

SEEbiz pre 19 sati
ZAGREB - Huawei Consumer Business Group je objavio kako je do kraja 2019. godine isporučio 6,9 milijuna 5G pametnih telefona. Snažna prodaja rezultat je predanosti u istraživanju 5G tehnologije, a Huaweijevo liderstvo u 5G tehnologiji dodatno je… »

Beogradska rasprodaja: Posle Sava centra i „Beograđanke“ evo šta je sledeće…

BizLife pre 20 sati
Foto: BIZLife photo Početkom godine zatekla nas je informacija da Grad Beograd definitivno prodaje Sava centar i „Beograđanku“, a sada zamenik gradonačelnika najavljuje da će se isto desiti i sa Apotekom „Beograd“ i „Veterina Beograd“… »

Srpsko selo u kome nema nezaposlenih: U njemu radi čak 70 firmi, a u potrazi za poslom dolaze i iz susednih mesta

Srbija danas pre 19 sati
Sremsko selo Platičevo u žižu javnosti dospelo je pre nekoliko godina kada su investitori počeli da dolaze u ovaj kraj i otvaraju fabrike. Danas u 70 firmi radi oko 800 radnika, a u ovom selu kažu da svako ko hoće da radi može da nađe posao. Na… »

Privatne iznajmljivače očekuje rekategorizacija i rad na kvaliteti

SEEbiz pre 20 sati
ZAGREB - Privatni iznajmljivači smještaja i oni koji to namjeravaju biti ne moraju se brinuti niti bojati zabrane rada jer toga neće biti, ali će se iduće tri-četiri godine provesti rekategorizacija koja će sve obuhvatiti, zaključeno je na… »

Vesić: Prodajemo Apoteke Beograd

SEEbiz pre 20 sati
BEOGRAD - Posle prodaje Centra „Sava" i „Beograđanke", grad planira da proda Apoteku „Beograd", najavio je juče Goran Vesić, zamenik gradonačelnika. – Prodaćemo u budućnosti apotekarske ustanove jer bi glavni grad, kao i svi moderni gradovi… »

Država nenamenski potrošila 500 miliona evra od ekoloških taksa

Danas pre 20 sati
I dok Beograd i drugi gradovi Srbije ruše rekorde u zagađenosti vazduha, a državni vrh pokušava da smiri tenzije tvrdeći da nije ništa veća nego ranijih godina, bode oči to što su sve vlaste u poslednjih devet godina uključujući i aktuelnu… »

Ekonomija, najnovije vesti »