Ekonomija

Osnovni sud u Kruševcu presudio u korist otpuštenog radnika

Danas pre 1 dan
Osnovni sud u Kruševcu poništio je danas rešenje o otkazu ugovora o radu Vladici Tomaševiću i presudio njegovom bivšem poslodavcu Trajalu da otpuštenog predsednika sindikata Sloga u ovom preduzeću vrati na posao. Tomašević je otpušten pre dve i po godine kao tehnološki višak. –... »

Kina šalje veliki novac u Srbiju! Gradiće se saobraćajnice koje će nas učiniti najvažnijom strateškom tačkom Evrope!

Alo pre 11 sati
Alo: Kina šalje veliki novac u Srbiju! Gradiće se saobraćajnice koje će nas učiniti najvažnijom strateškom tačkom Evrope!
Ministar finansija Srbije Siniša Mali danas je u Pekingu potpisao ugovore o finansiranju za gradnju autoputa Preljina-Požega na Koridoru 11 i modernizaciji i rekonstrukciji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta od Novog Sada do Subotice i istakao da oni garantuju da će ti značajni... »

Usvojen leks specijalis za “švajcarce”

Alo pre 17 sati
Alo: Usvojen leks specijalis za “švajcarce”
Ponuđeno rešenje državu će koštati 11,7 milijardi dinara. Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskih francima koji je rezultat kompromisnog rešenja između države, udruženja građana i banaka. Građani će imati izbor da li će po... »

Pometnja u Srbiji zbog povlačenja novčanice od 500 evra, a Evropska banka odavno saopštila šta da radite sa parama

Alo pre 20 sati
Alo: Pometnja u Srbiji zbog povlačenja novčanice od 500 evra, a Evropska banka odavno saopštila šta da radite sa parama
Vest da se novčanica od 500 evra povlači iz opticaja, izazvala je pravu pometnju među građanima Srbije koji nisu sigurni šta da rade ukoliko imaju "ljubičastu" Ono što mnogi ne znaju je da sedamnaest od 19 centralnih banaka u evrozoni još od 27. januara 2019. više ne izdaje novčanicu u... »

Usvojen leks specijalis za “švajcarce”

Studio B pre 1 dan
Skupština Srbije usvojila leks specijalis za “švajcarce.”Pred gradjanima izbor da konvertuju kredite u evro ili da nastave sa sudskim sporovima. Srbije usvojila je Zakon o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskih francima koji je rezultat kompromisnog rešenja između države,... »

Plate zaposlenih u predškolskim ustanovama veće za devet odsto u odnosu na decembar 2018.

Telegraf pre 16 sati
Plate zaposlenih u predškolskim ustanovama biće povećane za devet odsto u odnosu na platu iz decembra 2018. godine. Plate zaposlenih u predškolskim ustanovama će od maja biti povećane za devet odsto, predviđeno je dopunama Zakona o budžetskom sistemu koje je Skupština Srbije danas usvojila.... »

Slučaj Savamala neće se rešiti dok se ova vlast ne promeni

Nova ekonomija pre 1 dan
Dobrica Veselinović, Inicijativa Ne davimo Beograd: Predstavnik Inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović smatra da se slučaj Savamala neće rešiti dok se ova vlast ne promeni. "Mislim da je Aleksandar Vučić namerno instruirao da se slučaj ne reši, on je bukvalno priznao da su... »

Prvog dana posete Pekingu potpisano više sporazuma

RTS pre 1 dan
RTS: Prvog dana posete Pekingu potpisano više sporazuma
Delegacija Srbije, koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić, potpisala je prvog dana posete Pekingu više sporazuma i memoranduma. Dogovoreno je i obrazovanje Radne grupe za investicionu saradnju. Delegacija Srbije boravi u Pekingu, a predsedniku Srbije je priređen svečani doček.... »

Poseta Kini Vučić: Za 10 dana otvaranje južnog kraka Koridora 10

Večernje novosti pre 1 dan
Predsednik Aleksandar Vučić najavio je iz Pekingu da Srbija ulazi u novi investicioni ciklus, i to tako da ne ugrožava javni dug. Predsednik Aleksandar Vučić najavio je iz Pekingu, gde je delegacija na čijem je čelu potpisala više važnih sporazuma u oblasti saoraćajne infrastrkture, da... »

Prodaja Jubmes banke posle praznika

RTV pre 1 dan
RTV: Prodaja Jubmes banke posle praznika
BEOGRAD - Na tender za prodaju Jubmes banke Beograd stigle su dve ponude, od kojih je jedna ispunila sve uslove, kaže ministar finansija Siniša Mali za Tanjug, napominjući da će ta transakcija biti završena posle prvomajskih praznika. "Na osnovu završene tenderske procedure imamo ponudu koja... »

©2019 Netmark d.o.o.