Ekonomija

Samsung u Kanadi otvara još jedan centar za istraživanja veštačke inteligencije

BizLife pre 16 sati
Foto: Beta Kompanija Samsung nastoji da postane značajan predstavnik na tržištu veštačke inteligencije, naročito putem proizvoda koji dolaze sa integrisanim virtuelnim asistentom Biksbijem (Bixby -smart govorni asistent). U svrhu poboljšanja svoje tehnologije veštačke inteligencije,... »

Koliko će nas koštati izbegavanje smrzavanja?

BizLife pre 17 sati
Foto: Pixabay Najniže troškove za grejanje prosečnog stana u ovogodišnjoj grejnoj sezoni imaće domaćinstva koja se greju na drvo, u mestima u Srbiji gde se ono nabavlja po nižim cenama i ako imaju peći čija je efikasnost veća, saopštila je danas Agencija za energetiku Srbije. U tom... »

U poslovnoj utakmici tržište je najbolji sudija

BizLife pre 17 sati
Foto: Jubmes banka „Jubmes banka je na tržištu prisutna gotovo četrdeset godina. Prolazila je kroz različite razvojne faze i poslovala u različitim okruženjima. Njen opstanak nije bio samo puko tavorenje kako bi se jedan poslovni sistem održao u životu, već je uspela da se u svakoj fazi... »

NBS: Pušten u rad sistem za instant plaćanja

Biznis i finansije pre 17 sati
Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je da je danas u Srbiji počeo sa radom sistem za instant plaćanja, koji će raditi neprekidno i omogućavati prenos novčanih sredstava u roku od samo nekoliko sekundi. Zahvaljujući ovom sistemu biće moguće izvršiti prenos novčanih sredstava u dinarima,... »

Sve je manje domaćih banaka u Srbiji

BizLife pre 18 sati
Foto: Pixabay Vlasnička struktura banaka u Srbiji u narednim mesecima biće znatno promenjena i po svemu sudeći biće još manje domaćih banaka, piše agencija Beta. Sada je među 28 banaka sedam domaćih, od kojih je pet u državnom većinskom ili manjinskom vlasništvu, a dve su u privatnom... »

Na rekama pretovareno 8,65 miliona tona robe

Dnevnik pre 18 sati
NOVI SAD: Agencija za upravljanje lukama zabeležila je u prvih devet meseci ove godine značajan porast obima teretnog saobraćaja na rekama u Srbiji. Uprkos niskom vodostaju, u prvih devet meseci pretovareno je 25,33 odsto više robe nego u istom periodu prošle godine. Do kraja prošlog meseca... »

Nova fora za privlačenje investitora: Nema više državnih podsticaja

BizLife pre 19 sati
Foto: Beta Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da država više ne daje direktne podsticaje investitorima u Srbiji, već rekonstruiše napuštene fabričke hale tako da budu u funkciji, što kako je ocenio, investitorima odgovara. “Mi obično sada... »

Produžen tender za Luku Novi Sad

BizLife pre 19 sati
Foto: promo/www.lukanovisad.rs Ministarstvo privrede Srbije danas je ponovo produžilo rok za dostavljanje ponuda na tender za prodaju 99,4 odsto akcija Luke Novi Sad po početnoj ceni od oko 15,98 miliona evra. Novi rok za podnošenje prijava za učešće na tenderu je 21. novembar, a otvaranje... »

Uskoro dobijamo Zakon o socijalnom preduzetništvu

BizLife pre 19 sati
Foto: Beta Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da je u završnoj fazi izrada Zakona o socijalnom preduzetništvu. Kako je predviđeno, punoletne osobe bez roditeljskog staranja imaće pravo da dobiju novac od države kako bi započeli sopstveni... »

10 puta nam je bolje nego pre 10 godina…10 puta nam je bolje nego pre 10 godina…10 puta nam je bolje nego pre 10 godina…

BizLife pre 20 sati
Foto: Beta “Bravo devojke”, “ponos”… nacionalna euforija zapljusnula je društvene mreže i medije nakon trijumfa naših odbojkašica na Svetskom prvenstvu. Proteklog vikenda dobili smo dozu nacionalnog samopouzdanja dovoljnu da, bar na kratko, ispustimo ventil i zaboravimo gde i kako... »

©2018 Netmark d.o.o.