Ekonomija

Kako će izgledati budući akcelerator u CERN-u?

Ekapija pre 10 sati
(Foto: Dominionart/ shutterstock.com) Međunarodna FCC (Future Circular Collider) kolaboracija fizičara predstavila je Izveštaj o konceptualnom dizajnu (Conceptual Design Report, CDR), četvorotomni dokument koji najavljuje različite opcije za izgradnju velikog akceleratora budućnosti koji će... »

Ovaj hotel ima najbolji pogled na jezero Komo (foto/video)

BizLife pre 10 sati
Foto: Pixabay/Instagram Ovaj hotel ima sve ono što možete da zamislite, pa i više od toga, naročito ako želite romantičan odmor u Italiji. Jezero Komo u Italiji i te kako ima svoje čari, između ostalog: pogled na snežne vrhove planina, elegantne vile i odlična mesta gde možete degustirati... »

Da li su radnicima kompanije Leoni povređena prava?

Biznis i finansije pre 11 sati
Radnici kompanije “Leoni” u Malošištu kod Doljevca od kojih je zatraženo da prihvate rad duži od jedne radne nedelje i rad prekovremeno, noćni rad i preraspodelu radnog vremena ocenili su da su njihova prava time povređena. Pprošle nedelje im je naime ponuđeno da potpišu saglasnost... »

Od nove godine radi centralna evidencija stvarnih vlasnika

Dnevnik pre 11 sati
Poslednjeg dana prošle godine na internet stranici Agencije za privredne registre omogućen je pristup Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika, u koji se do kraja ovog meseca, 31. januara, moraju upisati svi oni koji imaju najmanje 25 odsto vlasništva u privrednom subjektu. Centralna evidencija... »

Prva inicijalna ponuda akcija na Beogradskoj berzi: Operacija uspela, šta je s pacijentom?

Biznis i finansije pre 11 sati
Prvi put otkada je nanovo uspostavljena Beogradska berza jedna kompanija uspela je da se listira putem prikupljanja kapitala i tako ispuni osnovnu funkciju ovog tržišnog mehanizma. Ovaj istorijski momenat za domaće tržište kapitala ostao je u senci činjenice da se čitav proces odvijao „na... »

Lasta obnovila vozni park, bez gužvi ka prigradskim naseljima

B92 pre 1 sat
B92: Lasta obnovila vozni park, bez gužvi ka prigradskim naseljima
Beograd -- Saobraćajno preduzeće Lasta od danas je uvelo nove autobuse na linijama do Vranića, Barajeva, Sopota, Mladenovca i Vrčina. Lasta je u upotrebu uključila 11 novih autobusa, od čega šest zglobnih marke Otokar (tipa Kent LF), četiri solo autobusa marke Otokar (tipa Territo) i jedan... »

Članice EU smanjile javni dug

BizLife pre 2 sata
Foto: Pixabay Udeo javnog duga u bruto domaćem proizvodu (BDP) na nivou Evropske unije i evrozone smanjen je u trećem kvartalu 2018. godine, pokazao je najnoviji izveštaj Eurostata. U trećem tromesečju 2018. javni dug u EU, iskazan udelom u BDP, smanjen je za 0,1 procentni bod u odnosu na... »

Tojota i Panasonik prave baterije za elektromobile

BizLife pre 3 sata
Foto: Pixabay Japanske kompanije Tojota Motor i Panasonik udružiće se naredne godine kako bi proizvodili baterije za električna vozila (EV), u nastojanju da konkurišu kineskim rivalima, rekao je Rojtersu izvor upoznat sa situacijom. U zajedničkom poduhvatu Tojota će imati 51-procentno... »

Zbog rudnika sele aerodrom

Večernje novosti pre 4 sata
Po rečima gradonačelnika Bora, Ministarstvo saobraćaja podržava ideju lokalne samouprave da se mora izgraditi novi aerodrom, jer je to strateški bitna tačka za istočnu Srbiju. SVE izvesnije otvaranje novog rudnika bakra i zlata na potezu "Čukaru peki", kod Bora, koje se očekuje najkasnije... »

Odaberite proizvod godine!

SEEbiz pre 4 sata
ZAGREB - S prvim danima 2019. godine Odabrani proizvod godine, svjetska nagrada za izvrsnost proizvoda u suradnji sa SEEbizom, za sve posjetitelje pripremila je potpuno besplatno testiranje svih proizvoda kategorija proizvoda nominiranih za ovogodišnju nagradu. Tako svi posjetitelji SEEbiza imaju... »

©2019 Netmark d.o.o.