Ekonomija

Hapšenje zbog pomaganja albanskim kriminalnim grupama da dobiju pasoš VB

Nova ekonomija pre 17 sati
Britanska Nacionalna agencija za kriminal (NCA) uhapsila je ženu za koju se veruje da je pomogla albanskim organizovanim kriminalnim grupama da dobiju oko 500 britanskih pasoša, objavila je ova Agencija. 37-godišnja Albanka iz Ilforda uhapšena je tokom višednevne akcije pod vodstvom NCA,... »

Takmičenje "Uhvati ideju" - Otvoren konkurs za devojčice buduće preduzetnice

Ekapija pre 9 sati
Povodom obeležavanja međunarodnog Dana devojčica otvoren je konkurs za takmičenje devojčica završnih razreda osnovnih škola, sa ciljem da podstakne preduzetničko razmišljanje kod devojčica, saopštilo je Udruženje poslovnih žena Srbije. Povodom obeležavanja međunarodnog Dana devojčica... »

Tržište nekretnina u Srbiji u ekspanziji, ali nema pada cena - Novi Beograd najinteresantnija lokacija

Ekapija pre 14 sati
Tržište nekretnina u Srbiji u protekle dve i po godine je u ekspanziji, promet nekretnina porastao je oko 35%, dok cene za sada miruju. Veoma je važno da prodavci i kupci budu informisani i edukovani, kao i da angažuju isključivo registrovane agencije kako bi bili zaštićeni u kupoprodajnom... »

U planu novih 60 hektara šume u Beogradu

Ekapija pre 14 sati
Povodom Svetskog dana šuma, vršilac dužnosti gradskog sekretara za zaštitu životne sredine, Ivana Vilotijević 21. marta otvorila je skup koji je tim povodom održan u Gradskoj upravi Grada Beograda. Ona je istakla da je plan da se u 2019. godini posadi 60 hektara nove šume na teritoriji... »

Energetska unija: 750 milijuna eura za čistu infrastrukturu

SEEbiz pre 16 sati
BRUXELLES - Europska komisija osigurava 750 milijuna eura za ključne europske energetske infrastrukturne projekte koji imaju veliku korist i za prekograničnu suradnju. Ova potpora u izgradnji potrebne infrastrukture pridonosi prioritetima energetske politike EK za poboljšanje energetske... »

Hasanbegović: Tražim višednevnu stanku zbog konzultacija s Jelenom Veljačom

SEEbiz pre 17 sati
ZAGREB - Mostovcima, koji uporno zagovaraju svojih 888 amandmana na konačan tekst zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, oko 20 sati u sabornici se pridružio Zlatko Hasanbegović i to kako bi zatražio stanku "za stranačke konzultacije" s Jelenom... »

U Srbiji nedostaje 400 sudija

Nova ekonomija pre 17 sati
U 2018. godini je, kao i prethodne godine, u sudskom sistemu ponovo bilo nepopunjeno više od 400 sudijskih mesta kao posledica zabrane izbora novih sudija. U Godišnjem izveštaju o radu sudova za 2018. navodi se da je poslednjeg dana te godine u svim sudovima u Republici Srbiji bilo određeno... »

Mia Popić, koučing psiholog - Perfekcionizam je najčešći blokator za uspeh

Ekapija pre 9 sati
Kompanije koje ulažu u edukaciju i koučing svojih zaposlenih ostvaruju bolje poslovne rezultate. Često se koučing trening svodi na to da zaposleni postanu svesni veština koje već poseduju, te da ih uz pomoć kouča dodatno usavrše, rekla je u intervjuu za eKapiju psihoterapeut i koučing... »

Pametna rešenja za bolju planetu na Mikser festivalu

Ekapija pre 14 sati
Mikser festival raspisao je poziv za kompanije, proizvođače, inovatore, lokalne samouprave, kao i organizacije civilnog društva i zelene startupove, za predstavljanje inovativnih rešenja iz oblasti održivog razvoja na Sajmu inovacija / Innovation Expo / u okviru Expo zone Mikser festivala koji... »

Berze tonu: Širi se strah od globalnog usporavanja

B92 pre 6 sati
B92: Berze tonu: Širi se strah od globalnog usporavanja
Njujork/London -- Akcije na američkim i evropskim tržištima su u padu, jer se među investitorima širi zabrinutost zbog usporavanja globalnog ekonomskog rasta. Na Volstrutu su s padom prednjačile banke i tehnološke kompanije čiji su ovonedeljni dobici danas zbrisani, izveštava agencija AP.... »

©2019 Netmark d.o.o.