Ekonomija

Glasanje iz dijaspore – može li drugačije?

Talas pre 13 sati
*Tekst je deo autorskog serijala „Izbori u Srbiji – zablude i rešenja“ Naš birački spisak od 6,6 miliona ljudi uključuje stotine hiljada državljana Srbije koji žive u inostranstvu (procene idu i do 1,5 miliona) – i koji uglavnom ne glasaju… »

Moskva će sve više gubiti uticaj u Srbiji

Talas pre 12 sati
Koliko danas građani znaju šta je srpska spoljna politika? Koji su spoljnopolitički interesi Srbije? Gde se oni nalaze, na Zapadu ili na Istoku? Gde su naši saveznici? Da li je uopšte neophodno da se izjasnimo da li nam je bliža Moskva, Peking ili… »

Šta sve MMF zamera EPS-u

RTV pre 12 sati
BEOGRAD - Međunarodni monetarni fond (MMF) je na poslednjoj sesiji zamerio srpskim vlastima što u septembru Elektroprivreda Srbije (EPS) nije korigovala cene struje za mala i srednja preduzeća, koja je niža od proizvodne i što nije uvećan iznos… »

Rizik pandemije uključen u polise životnog osiguranja - Već bilo i isplata osigurane sume

Ekapija pre 13 sati
Rizik pandemije je uključen u polise životnog osiguranja i već je bilo isplata osigurane sume, izjavili su učesnici tribine "Životno osiguranje u vreme pandemije - zašto je baš sada vreme za osiguranje života i kako odabrati polisu", koja je… »

Nutanix donosi naprednu platformu za upravljanje podacima za hibridna i multicloud okruženja

Biznis i finansije pre 12 sati
Nutanix (NASDAQ: NTNX), lider u hibridnim i multicloud rešenjima, najavio je izlazak svog prvog cloud agnostičkog rešenja za upravljanje više baza podataka. Era 2.0 proširuje Nutanixovo rešenje za upravljanje bazama podataka preko clouda i klastera… »

Kakve restorane vole Mišlenovi inspektori? "Zvezdica može i da se izgubi" VIDEO

B92 pre 12 sati
Beograd -- Miroslav Uskoković, jedan je od najboljih šefova kuvara u Americi. Ove godine je nominovan za prestižnu Džejms Bird nagradu, koja predstavlja oskara u kulinarskom svetu. Miroslav je nominovan u kategoriji peciva. Kako navodi Uskoković… »

Blagom oporavku hotela u Srbiji preti novo pooštravanje mera zbog koronavirusa

N1 Info pre 12 sati
Predstavnici hotela u Srbiji rekli su da je broj gostiju u poslednjih mesec dana počeo da raste i da je popunjenost kapaciteta od desetak do 30 odsto, ali da će ih novi talas koronavirusa ponovo isprazniti. Suvlasnik kompanije "Matijević" Bojan… »

Ovo je način na koji ćete ubuduće uplaćivati odmor: Bankarska garancija prvi put u Srbiji, a ovo su detalji koje morate…

Srbija danas pre 12 sati
Bankarska garancija je definisana kao ugovor o garanciji i predstavlja instrument osiguranja korisnika garancije putovanja. Svakog dana obavljaju se sastanci između osiguravajućih kuća, turističkih agencija i Ministarstva turizma kako bi se pronašlo… »

Gradiće se gradski centri kod ade ciganlije? Zemljište spremno za investitore

Srbija danas pre 12 sati
Lokacija u Radničkoj ulici, u neposrednoj blizini sportsko-rekreativnog centra "Ada Ciganlija", uskoro bi mogla da se nađe u rukama investitora. Naime, kako se navodi na sajtu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, parcela na ovom… »

MMF izneo prognozu: Evropa će muku mučiti sa deficitom, a evo gde je Srbija

Srbija danas pre 12 sati
Srbija će 2022.godinu završiti bez deficita u budžetu. Nijedna evropska zemlja, zbog krize izazvane pandemijom virusa korona, neće ovu godinu završiti sa suficitom u budžetu, a prema projekcijama MMF-a (World Economic Outlook) najveće ekonomije… »

Ekonomija, najnovije vesti »