Ekonomija

Zašto kasne radovi na Koridoru 10?

Južne vesti pre 1 dan
Završetak Koridora 10 u Srbiji kasni zbog, kako za Demostat kažu eksperti, rđave pripreme radova i projektne dokumentacije, nerealnih obećanja datih iz političkih razloga, ali i zbog nepostojanja domaće građevinske operative koja bi taj zadatak obavila na najadekvatniji način. Završetak... »

Turska lira i dalje u padu

Gde investirati pre 23 sata
Turska lira nastavila je juče da pada, nakon kraćeg oporavka i nakon što su SAD zapretile novim sankcijama. Vrednost lire pala je za oko pet odsto na 6,11 za jedan dolar. Ovaj pad usledio je nakon što je američki predsednik Donald Trump zapretio novim kaznenim merama Turskoj ako uskoro ne... »

Cene stanova u Beogradu porasle za 6 odsto od početka 2018.

Gde investirati pre 24 sata
Cene nekretnina u Beogradu tokom prvih šest meseci 2018. su porasle nekih šest procenata u odnosu na isti period lani. Od januara do kraja juna u svih 17 opština, prema podacima u izveštaju Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) prodato je 1.712 stambenih jedinica.... »

Produktna berza: U fokusu trgovanja i dalje pšenica

Gde investirati pre 1 dan
Ove nedelje zbog aktuelnih dešavanja na svetskim tržištima u fokusu trgovanja i dalje je pšenica. Pšenica nastavlja da beleži pozitivne cenovne trendove na domaćem tržištu kao i zrno soje. Ukupan promet na „Produktnoj berzi“ za ovu nedelju je iznosio 1.925 tona robe, čija je... »

Pileće meso najčešće na stolu

RTV pre 16 sati
RTV: Pileće meso najčešće na stolu
NOVI SAD - Domaćinstvo u Srbiji prosečno godišnje potroši oko 112 kilograma mesa. Najviše se koristi piletina, 50 kilograma godišnje. Sledi svinjsko, pa goveđe, a tek onda ostale vrste mesa. Kakvo meso kupujemo i konzumiramo?... »

U Srbiji prodato 2.331 vozilo više u odnosu na 2017.

Nova ekonomija pre 1 dan
Prodaja novih vozila u Srbiji ponovo ide uzlaznom linijom. U julu je prodato 2.761 vozilo (automobili i laka komercijalna vozila) što je za 501 više nego u istom mesecu prošle godine kada je prodato 2.260 vozila. To predstavlja rast oko 20 odsto na mesečnom nivou, što je rezultat koji sasvim... »

Drugoj ženi ne može prva penzija

Politika pre 17 sati
Ukoliko penzioner udovac preuzme penziju pokojne supruge i počne da je prima kao porodičnu, on ne može ta primanja da ostavi drugoj zakonitoj ženi i tako joj obezbedi egzistenciju. Gastarbajter iz Trstenika, koji je sa suprugom godinama radio u Švajcarskoj i stekao penziju, doduše manju nego... »

Luštica Bay otvorio vrata

SEEbiz pre 21 sat
LUŠTICA - Novi grad na Jadranu Luštica Bay otvoren je kao potpuno operativna i funkcionalna destinacija. Hotel "Chedi" otvorili su predsjednik Borda direktora i vlasnik kompanije Orascom Development Holding, Samih Sawiris, premijer Duško Marković i Johan Berlandt, predsjednik Borda direktora... »

Turska, SAD i Kina glavni pokretači globalnih tržišta kapitala

SEEbiz pre 24 sata
LONDON - Na svjetskim tržištima kapitala protekli tjedan trgovanje se odvijalo pod utjecajem nastavka turske krize, zbog koje je u petak Turskoj dodatno snižen i kreditni rejting, no nervozu investitora ponešto je ublažila najava susreta kineske i američke delegacije krajem kolovoza, na kojem... »

Beograd, Sarajevo i Zagreb planiraju formiranje zajedničke turističke rute

Ekapija pre 1 dan
Sarajevo (Foto: M DOGAN/shutterstock.com) Sarajevo (Foto: M DOGAN/shutterstock.com) Gradonačelnici Beograda, Sarajeva i Zagreba – Zoran Radojičić, Abdulah Skaka i Milan Bandić održali su prvi trilateralni sastanak u Sarajevu gde su razgovarali o unapređenju saradnje tri prestonice.... »

©2018 Netmark d.o.o.