Ekonomija

LG prestaje da proizvodi telefone?

Kamatica pre 5 sati
Navodno je, mada to još nije zvanično potvrđeno, Vingroup Co dao najbolju ponudu za otkup LG-evog biznisa sa telefonima. Vijetnamska kompanija inače već ima ugovor sa LG-om na osnovu kojeg proizvodi njegove telefone. Taj ugovor omogućio joj je da… »

Raspisan tender za održavanje javne i kandelaberske rasvete u Požarevcu i Kostolcu sa selima

Ekapija pre 5 sati
Gradska uprava Grada Požarevca rasoisala je javnu nabavku usluge održavanja javne i kandelaberske rasvete u Požarevcu i Kostolcu sa selima. Nabavka je podeljena u tri partije - prva se odnosi na održavanje javne rasvete u Požarevcu sa selima, druga u… »

Od svih balkanskih zemalja Srbija najbolje prošla po pitanju vakcina

Biznis i finansije pre 6 sati
U momentu kada ceo Zapadni Balkan željno iščekuje isporuku „zapadnih“ vakcina preko COVAX programa, Kina je iskoristila sporost svojih rivala i dostavila Srbiji milion doza svoje vakcine, piše Euronews. Tako su naši građani, jedini u ovom delu… »

Milijarder u borbi protiv CO2: Poklanja 100 miliona usd

BizLife pre 5 sati
Osnivač kompanija Tesla motors i Space X Ilon Mask objavio je na Tviteru da će dati 100 miliona dolara nagrade za razvoj najbolje tehnologije hvatanja emisije ugljen-dioksida. Detalje će, kako je rekao, objaviti sledeće nedelje. Am donating $100M… »

Milion pregleda kasnije: Zašto #Stvarnoželim i šta je ta kampanja donela

BizLife pre 5 sati
Epidemija koronavirusa mnogima je donela neočekivane promene. Nekima je upravo ova epidemija bio kamen spoticanja zbog kog su “pali” na preduzetničkom testu, dok su neki su se, s druge strane, prilagodili aktuelnoj situaciji i iskoristili je na… »

Jubilej: Javna skladišta Subotica obeležavaju 60 godina poslovanja

B92 pre 5 sati
Preduzeće Javna skladišta Subotica ove godine obeležava značajan jubilej - 60 godina uspešnog poslovanja. Iskustvo, profesionalizam, položaj u neposrednoj blizini Evropske unije, veličina i kapacitet skladišnog prostora, razvijena infrastruktura… »

Ministar Mali najavio novi paket pomoći privredi i građanima

Alo pre 6 sati
Ministar finansija Siniša Mali potpisao je danas u 11 časova, u ime Vlade Republike Srbije, Memorandum o razumevanju za projekat "Beogradski metro" - Zahvalio bih se i predsedniku Vučiću na poverenju koje nam je ukazao kako bismo završili ovaj… »

"Metro će rešiti i pitanje ekologije, neće se više paliti 100.000 automobila dnevno!"

Alo pre 6 sati
Ministar finansija Siniša Mali potpisao je danas u 11 časova, u ime Vlade Republike Srbije, Memorandum o razumevanju za projekat "Beogradski metro". Na pitanje redakcije Alo.rs kako će ovaj projekat uticati na saobraćaj u prestonici, ministar Tomislav… »

Najveća plata ikada u Republici Srpskoj

Alo pre 5 sati
Povećanje prosečne plate. Prosečna decembarska plata u Republici Srpskoj iznosila je 979 KM, i najviša je do sada, a ujedno je i prvi put dostigla iznos od 500 evra (501 evro), tvrde u Zavodu za statistiku RS. Prosečna mesečna bruto plata isplaćena… »

Privrednici iz sveta lakše u Srbiju, uz najavu Privrednoj komori

Srbija danas pre 5 sati
Za najavu dolaska i sve potrebne informacije i podršku potrebno je da se obrate Privrednoj komori Srbije 48 sati pre planiranog ulaska u Srbiju posredstvom emaila: inocovid19@pks.rs. Poslovni ljudi iz čitavog sveta, strani i domaći državljani koji u… »

Ekonomija, najnovije vesti »