Ekonomija

Nove olakšice u plaćanju struje

RTV Novi Pazar pre 4 sati
Očekuje se da se u ovoj godini broj onih koji imaju pravo na besplatne kilovate električne energije i kubike gasa poveća do kraja godine za dva ili možda čak i tri puta, zbog novina u Zakonu o energetici. U Zakonu o energetici do sada su postojali… »

Nacrt uredbe o zaštiti Specijalnog rezervata prirode Uvac na javnom uvidu

Ekapija pre 4 sati
Ministarstvo zaštite životne sredine oglasiće danas javni uvid u Nacrt Uredbe o zaštiti Specijalnog rezervata prirode Uvac. Nacrt predviđa novi režim zaštite ovog područja, kao i mere kojima će se, između ostalog, definisati prelazni rok za… »

Apsurd američkog tržišta Kovid briseva: Cela Amerika zavisi od dva rođaka koja se mrze

Biznis i finansije pre 5 sati
Preduzeće „Puritan Medical Products“, specijalizovano za proizvodnju različitih vrsta briseva, pretvorilo je američki san u parodiju. Pandemija je donela životnu priliku ovoj maloj porodičnoj firmi iz Mejna, koja sada dominira američkim… »

Otvara se prva "Mi Store" prodavnica u Nišu

Južne vesti pre 5 sati
Nakon 5 otvorenih " Mi Store" prodajnih objekata u Beogradu i Novom Sadu, na red dolazi i otvaranje prve "Mi Store" prodavnice u Nišu! Ovo je 6. po redu "Mi Store" prodavnica koju Xiaomi uz partnerstvo sa lokalnim distributerom, kompanijom PC Centar… »

Dobit pre oporezivanja VIG Grupe – 346 miliona evra

Bonitet pre 4 sati
Sa povećanim obimom premije od 10,43 milijarde evra, dobiti pre oporezivanja od 346 miliona evra i daljim poboljšanim kombinovanim odnosom od 95%, VIG Grupa, u okviru koje posluje i Wiener Stadtische osiguranje, postigla solidne rezultate za 2020. Na… »

Nove pogodnosti u plaćanju struje: Proverite da li ste u grupi ljudi koja dobija besplatne kilovate

Srbija danas pre 4 sati
Građani Srbije mogu da očekuju nove povlastice po Zakonu o energetici kojim će se broj građana koji ostvaruju pravo na besplatne kilovate povećati za 2 do 3 puta. U Zakonu o energetici do sada su postojali samo zaštićeni kupci električne energije… »

"Do kraja godine počinje izgradnje metroa, novog mosta i Linijskog parka"

Nova ekonomija pre 5 sati
Glavni gradski urbanista Beograda Marko Stojčić izjavio je da će do kraja godine početi izgradnja metroa, novog savskog mosta i Linijskog parka, prenosi Beoinfo. On je kazao da je period pandemije korona virusa iskorišćen da se pripreme projekti za… »

Raspisan tender za sanaciju bloka Specijalne zatvorske bolnice Beograd - Vrednost posla 37,5 miliona dinara

Ekapija pre 5 sati
Specijalna zatvorska bolnica Beograd raspisala je tender za adaptaciju i sanaciju bloka 1.3. Predmet javne nabavke su građevinski radovi, a procenjena vrednost posla bez PDV-a je 37,5 miliona dinara. Rok za podnošenje ponuda je 17. maj, a detalje… »

Nostalgija kao uspešna marketinška strategija

Biznis i finansije pre 6 sati
Marketinška strategija koja se zasniva na nostalgiji za dobrim prošlim vremenima pokazala se kao veoma uspešna tokom velikih kriza. Zato bismo u 2021. godini mogli gledati još više reklama koje nas podsećaju na vreme kada smo smeli da se rukujemo i… »

Lean alat Poka Yoke: bez greške!

Biznis i finansije pre 5 sati
Aktuelna pandemija umnogome je promenila tradicionalnu percepciju poslovanja i veliki broj kompanija širom sveta naterala je da ozbiljno pristupe optimizaciji poslovnih i proizvodnih procesa. Iz domaće kompanije Tecor Consulting stalno možemo čuti… »

Ekonomija, najnovije vesti »