Ekonomija

Vučić pozvao Grabar Kitarović da posjeti Srbiju

SEEbiz pre 8 minuta
BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u srijedu da je rješavanje pitanja nestalih najvažnije civilizacijsko i humanitarno pitanje za Srbe i Hrvate i da državni organi Srbije čine sve radi pronalaženja nestalih i rasvjetljavanja njihovih sudbina. Vučić je povodom druge... »

Od septembra u Češkoj lakše zapošljavanje za 1.000 radnika iz Srbije

Ekapija pre 1 sat
Ilustracija (Foto: aslysun/shutterstock.com) Ilustracija (Foto: aslysun/shutterstock.com) Češka Republika se sprema da od septembra proširi režim olakšanog zapošljavanja stranih radnika, pored Ukrajine i na Srbiju, kako bi češka preduzeća po olakšanom i ubrzanom režimu mogla da potraže... »

Auto Galaxy Niš: Šta donose stroži tehnčki pregledi vozila od 5. jula

Naissus info pre 6 sati
Novi pravilnik o tehničkom pregledu koji će važiti od 5. jula ove godine podrazumeva rigorozniji tehnički pregled koji će, prema prvim procenama, koštati najmanje 3.000 dinara na celoj teritoriji Srbije. Novi pravilnik posle više od 30 godina Odustalo se od dva tehnička pregleda godišnje,... »

Auto-put i most iz vazduha: Ovo je neviđeno u regionu VIDEO

B92 pre 7 sati
B92: Auto-put i most iz vazduha: Ovo je neviđeno u regionu VIDEO
Podgorica -- Vlada Crne Gore je na svom Tviteru objavila snimak mosta Moračica i izgradnju auto-puta Bar-Boljare iz vazduha. Najupečatljivije deluje most Moračica, sa svojih pet stubova, koji će biti najveći most u bivšoj Jugoslaviji. Most Moračica biće dug skoro kilometar, spajaće dolinu... »

Uspeh uz znanje i tehnologiju

Večernje novosti pre 20 sati
Ministar Krkobabić obišao zasade nadomak Fruške Gore. ZNANjE, udruživanje i primena savremenih tehnologija za dolazeće meteorološke uslove, recept su za uspeh u poljoprivredi - to je juče, tokom posete Maloj Remeti nadomak Fruške gore, poručio Milan Krkobabić, ministar zadužen za... »

"Simpo" ponovo proizvodi krevete za decu u Radovnici

Večernje novosti pre 20 sati
U Radovnici u opštini Trgovište danas je ponovo pušten u rad proizvodni pogon kompanije "Simpo" za izradu kreveta za decu, a u obnovljenom pogonu uposlena su nova 42 radnika. U Radovnici u opštini Trgovište danas je ponovo pušten u rad proizvodni pogon kompanije "Simpo" za izradu kreveta za... »

Stranci zaposlili 20.000 radnika

Dnevnik pre 7 sati
Srbija se prvi put našla na listi „top-15” zemalja u Evropi po broju stranih direktnih investicija, što je, po oceni predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža, jak signal globalnim investitorima. Prošle godine naša država je privukla 118 stranih direktnih investicija, što je čak... »

Tek će se čuti za ćilime, peglanu kobasicu i kačkavalj: Privredni preporod Pirota je u punom zamahu, a najzaslužnije su reforme lokalne samouprave

Kurir pre 7 sati
"Što južnije to tužnije" - polako ali sigurno ova izreka gubi tlo kojem treba da zahvali za svoje postojanje. Grad Pirot suvereno stoji na čelu reformi lokalne administracije koje su omogućile da ovaj region, smatran "crnom rupom Srbije", danas s više optimizma gleda u budućnost. Piroćanci,... »

Dijaspora hrani Srbiju

Vesti online pre 16 sati
Prema podacima Narodne banke Srbije, doznake dijaspore u prva tri meseca ove godine iznosile su 683 miliona evra, što je za 10,7 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Naši ljudi iz belog sveta šalju u otadžbinu više para nego što Srbija uspeva da privuče stranih investicija.... »

Zadovoljni ste sobom, budite zadovoljni i bankom

Večernje novosti pre 2 sata
Sberbank Srbija kreirala je Elite Banking, jedinstveni paket usluga koji obezbeđuje pun komfor i personalizovani pristup. BEOGRAD – U skladu sa potrebama savremenih klijenata i visokim standardima bankarskog poslovanja, Sberbank Srbija kreirala je Elite Banking, jedinstveni paket usluga koji... »

©2018 Netmark d.o.o.