Ekonomija

Korona pravi rupe u državnim budžetima: Srezani kreditni rejtinzi širom sveta

Srbija danas pre 10 sati
Fič srezao rejtinge za 33 zemlje. Bonitetna agencija Fič Rejtings srezala je kreditne rejtinge za 33 države u prvoj polovini ove godine, a taj posao, izgleda, ni izdaleka nije završila imajući u vidu da pandemija korona virusa pravi sve veću rupu u… »

Odlazak kao katastrofa: Ukrajina klizi ka finansijskoj krizi zbog odlaska guvernera

Srbija danas pre 10 sati
Smolijeva ostavka mogla bi dovesti u pitanje realizaciju MMF-ovog paketa pomoći. Zbog odlaska guvernera odnos ukrajinske grivne prema dolaru pao je na najniži nivo od aprila, a vlada odustaje od izdavanja obveznica. Ukrajina klizi prema finansijskoj… »

Plate u javnom sektoru ostaju iste, u privatnom padaju: Kolike zarade se očekuju u Srbiji?

Srbija danas pre 10 sati
U drugom delu godine se očekuje vraćanje zarada na pretkrizni nivo. Zarade u javnom sektoru ostaće nepromenjene u drugom delu godine, dok će zarade u privatnom sektoru imati blagi pad, predviđanja su najnovijeg Kvartalnog monitora, biltena koji… »

Majstori koji su uvek prebukirani! Za popravku u vašem stanu uzimaju i do 9.000 dinara, a čekate ih po 15 dana

Srbija danas pre 10 sati
Dok temperatura u Srbiji raste, građani čekaju danima, pa i nedeljama, na ugradnju klima uređaja. Svako leto ista priča: majstori za popravku ili ugradnju klima-uređaja su bukirani danima unapred, uprkos sve većem broju specijalizovanih firmi i… »

Sindikati kao kočničar društvenih promena

Talas pre 11 sati
Sindikati su kroz istoriju često bili konzervativna snaga, dok danas sindikalno organizovani radnici u proizvodnji u velikom broju glasaju za antimigrantsku desnicu Istorija levih partija najvećim delom je i istorija sindikata. Dobar deo… »

Trg Nikole Pašića dobija novo ruho - Raspisan tender za izradu tehničke dokumentacije

Ekapija pre 11 sati
Jedan od centralnih trgova u glavnom gradu trebalo bi da dobije novo ruho. Naime Grad Beograd raspisao je tender za izradu tehničke dokumentacije, radi rekonstrukcije trga. Polazna osnova za izradu dokumentacije za rekonstrukciju Trga je konkursno idejno… »

Međunarodni dan bez plastičnih kesa - Ministarstvo zaštite životne sredine poručuje da su neophodne promene navika

Ekapija pre 11 sati
Povodom 3. jula, Međunarodnog dana bez plastičnih kesa, Ministarstvo zaštite životne sredine je još jednom ukazalo na veliku štetnost plastičnih kesa i plastike za životnu sredinu i prirodu, i neophodnost da promenom navika svi doprinesemo… »

Ne žuriti sa prodajom kvalitetne pšenice (AUDIO)

RTV pre 11 sati
NOVI SAD - Sada je izvesno da će ukupan prinos žita iz aktuelne žetve biti dovoljan za domaće potrebe i izvoz. Dok se kvalitet i prinos još procenjuju, stručnjaci poručuju proizvođačima da ne žure sa prodajom, jer će cena kvalitetne pšenice… »

Program elektronskog razvoja Srbije: Preko neta upis u srednje škole i zamena vozačke dozvole, za dve godine 300 novih usluga

Večernje novosti pre 11 sati
Milion i po građana moći će uskoro da koristi e-upravu i neće morati na šalter. U NAREDNE dve i po godine najveći broj usluga javne uprave biće dostupan građanima i privredi putem interneta ili mobilnog telefona. Očekuje se uspostavljanje 300… »

“Mi više ovu epidemiju ne držimo pod kontrolom”

BizLife pre 11 sati
Foto: Beta Svakodnevne probleme sa nedostatkom opreme rešavamo u hodu, ali ono što ne možemo da povratimo su ljudski životi i možda neki trajni poremećaju zdravlja među ljudima koji su bili inficirani koronom. Do svega toga smo došli zbog… »

Ekonomija, najnovije vesti »