Ekonomija

Indeks zlatne dobi: Island na vrhu

SEEbiz pre 4 sata
ZAGREB - Države OECD-a mogle bi dugoročno povećati svoj ukupni bruto domaći proizvod (BDP) za oko 2 bilijuna dolara kada bi stopa zaposlenosti radnika starijih od 55 godina u njima bila jednaka onoj u Švedskoj, državi članici EU-a s najvećim uspjehom na tom području, tvrde ekonomisti PwC-a.... »

Konzum klik online od sada dostupan i na širem zadarskom području

SEEbiz pre 4 sata
ZADAR - Danas su Zadar i okolno područje službeno uključeni u sustav Konzum klik online trgovine. Time će se kupnja iz udobnosti vlastitog doma omogućiti svim stanovnicima Zadra i njegove okolice, koja uključuje Bibinje, Biograd na Moru, Nin, Petrčane, Sukošan, Sveti Filip i Jakov, otoka... »

RAS podržao 63 projekta u prerađivačkoj industriji sa oko 45 miliona dinara

Ekapija pre 5 sati
Ilustracija (Foto: Romolo Tavani/shutterstock) Ilustracija (Foto: Romolo Tavani/shutterstock) Razvojna agencija Srbije (RAS) odobrila je 63 projekta u okviru Programa podrške sektorima prerađivačke industrije, koji će biti podržani sa oko 45 miliona dinara, čime je budžet namenjen tom... »

Ford i Volkswagen razmatraju strateško partnerstvo

SEEbiz pre 6 sati
DETROIT - Konkurentske automobilske kompanije Ford i Volkswagen (VW) nalaze se u ranoj fazi razgovora o zajedničkom razvijanju niza modela komercijalnih vozila, odnosno "istražuju strateško partnerstvo" s ciljem jačanja konkurentnosti obiju kompanija. Naime, kako kompanije navode u izjavi,... »

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila koncesiju Aerodroma Nikola Tesla

Ekapija pre 6 sati
(Foto: saiko3p/shutterstock) (Foto: saiko3p/shutterstock) Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je koncentraciju učesnika na tržištu koja nastaje sticanjem kontrole od strane privrednog društva Vinci Airports Serbia nad poslovanjem privrednog društva Aerodrom Nikola Tesla, koje se odnosi... »

Dodeljene Superbrands nagrade - I eKapija među dobitnicima prestižnog priznanja

Ekapija pre 6 sati
Ivana Bezarević, izvršna urednica eKapije prima Superbrands nagradu Ivana Bezarević, izvršna urednica eKapije prima Superbrands nagradu Prestižna priznanja Superbrands dodeljena su sinoć četvrti put u Beogradu, a među 236 kompanija koje su dobile status Suprebrenda Srbije za 2017-2018.... »

Koliko može da se zaradi na malinama?

SEEbiz pre 7 sati
BEOGRAD - Otkupna cena maline na jugu Srbije pala je na 80 dinara, malinari najavljuju nove proteste, država pokušava da posreduje između proizvođača i hladnjačara. Koliko i da li na malini može da se zaradi posle pada cene, koji je pogodio i Poljsku, a ne samo Srbiju, "Blic" je pitao... »

Prvi kongres urgentne medicine od 21. do 23. juna u Beogradu

Ekapija pre 7 sati
Ilustracija (Foto: Tatiana Popova/shutterstock.com) Ilustracija (Foto: Tatiana Popova/shutterstock.com) Društvo lekara urgentne medicine Srbije organizuje Prvi kongres urgentne medicine jugoistočne Evrope, koji će biti održan od 21. do 23. juna 2018. godine u hotelu Hilton u Beogradu. Evropska... »

Horvat: Agrokor je najkompliciraniji, ali i najhrabriji proces restrukturiranja

SEEbiz pre 7 sati
ZAGREB - Je li s potpisivanjem nagodbe završena dionica izvanredne uprave u Agrokoru? Što će slijediti ako nagodba dobije zeleno svjetlo suda i skupštine vjerovnika? Može li nagodba pasti na proceduri budući da ju je donijelo privremeno, a ne stalno vjerovničko vijeće? Tko će biti novi... »

Prodaja Muzila pretvara Pulu u cjelogodišnju turističku destinaciju

SEEbiz pre 7 sati
PULA - Muzil je godinama bilo zatvoreno i nepristupačno područje, a njegovim otvaranjem imamo mogućnost osigurati cjelogodišnji život Pule na moru kao pravog mediteranskog grada. Otvoreni Muzil, kao sastavni dio grada s brojnim javno dostupnim sadržajima za sve Puležane, naprosto mora biti... »

©2018 Netmark d.o.o.