Ekonomija

Ko može u invalidsku penziju? Detaljan spisak - ovako možete da iskoristite ovo pravo

Srbija danas pre 1 dan
Saznajte sve detalje o tome ko, kad i kako može da ostvari pravo na invalidsku penziju. Pravo na invalidsku penziju može da se ostvari ukoliko se utvrdi da je potpuni gubitak radne sposobnosti nastao do godina života potrebnih za ostvarivanje prava na… »

Kini duguju i naša nerođena deca

Nova pre 8 sati
Uska ekonomska i politička saradnja između Srbije i Kine, uz zaduživanje koje je, prema procenama, do sad naraslo do 8 milijardi evra i moglo bi da stigne do 15 milijardi, ostaviće narednom naraštaju dug za narednih 20 godina, ali i potencijalne… »

PKS: Izvozni poslovi vredni 10 miliona ugovoreni s Rusijom

Dnevnik pre 10 sati
BEOGRAD: Kompanije iz Srbije dogovorile su izvozne poslove vredne skoro 10 miliona evra na Međunarodnom sajmu prehrane World Food u Moskvi, saopštila je danas Privredna komora Srbija (PKS). Na ovoj prestižnoj sajamskoj manifesticiji koja se održava od… »

Srednji kurs u ponedeljak 117,57 dinara za evro

Dnevnik pre 10 sati
BEOGRAD: Dinar će u ponedeljak prema zvaničkom srednjem kursu biti 117,5738 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Vrednost dinara prema evru biće ista kao pre mesec, kao i pre godinu dana, i nepromenjena u odnosu na početak godine… »

Cena nafte na trogodišnjem maksimumu - 78 dolara

Sputnik pre 10 sati
Cena nafte marke „Brent“ premašila je 78 dolara za barel prvi put od 29. oktobra 2018. godine. Svetske cene nafte su ubrzale tempo rasta. Novembarski fjučersi su za „Brent“ poskupeli za 1,13 odsto do 78,12 dolara za barel, a američka WTI nafta… »

Ambasada Danske novi kupac zelene energije od EPS-a

Sputnik pre 10 sati
U Elektroprivredi Srbije danas je potpisan ugovor o prodaji zelene energije EPS-a ambasadi Danske u Beogradu, čime se povećao broj kupaca koji od Elektroprivrede kupuju ovu vrstu energije. Ugovor su potpisali izvršni direktor za proizvodnju energije u… »

Dobio "zanimljivo" objašnjenje: Kupio patike za 17.000 RSD, ubrzo postale neupotrebljive

B92 pre 10 sati
Ko nepravilno hoda, sam je kriv ako se na patikama pojavi bilo kakvo oštećenje nakon nekoliko meseci korišćenja i nema pravo da se žali na kvalitet! Taj stav proizlazi iz stručnog mišljenja laboratorije za kontrolu kvaliteta "Jugoinspekt Beograd"… »

Ispovest srpskog poslodavca: Zašto sam morao da zaposlim 22 Uzbekistanca

Nova pre 12 sati
"Stalno nam fale radnici, nema dovoljno kandidata iz Srbije, zato sam morao da zaposlim 22 Uzbekistanca", tako svoju priču počinje Stefan Šurlan iz kompanije Insako rent - firme koja, između ostalog, zapošljava i dostavljače hrane za Glovo i Wolt… »

O sudbini termoelektrana se pita i cena struje

Sputnik pre 11 sati
Treći blok „Kostolca B“ će, sasvim je izvesno, biti među poslednjim termoelektranama na ugalj koje će Kina izgraditi u Evropi. Ono što je, međutim, takođe izvesno je da planiranog gašenja nekih termoelektrana još neće biti. To je… »

Kriza „Evergrande“ širi se i na evrozonu

Sputnik pre 12 sati
Finansijska kriza koju je izazvala prezadužena kineska kompanija za razvoj nekretnina „Evergrande“ zasad tek u ograničenom opsegu utiče na evrozonu, izjavila je čelnica Evropske centralne banke (ECB) Kristin Lagard. Čelnik američke centralne… »

Ekonomija, najnovije vesti »