Ekonomija

Akcije na Beogradskoj berzi u usponu

Dnevnik pre 13 sati
BEOGRAD: Akcije svih kompanija kojima se danas trgovalo na Beogradskoj berzi zabeležile su rast, poguravši značajno naviše BELEDž indekse. Ukupan promet na Berzi iznosio je 489,5 miliona dinara (približno 4,2 miliona evra), budući da se trgovalo i… »

Britanske banke na udaru FCA zbog kamata

Al Jazeera pre 15 sati
Zajmodavci su objavili planove za naplatu unificirane kamate klijentima od gotovo 40 posto na prekoračenja po računu. Britanska Agencija za finansijski nadzor (FCA) zaprijetila je bankama u toj zemlji da u roku dvije sedmice objasne svoju promjenu… »

Nema više "letujte za 150 evra", a onda ispadne duplo skuplje: Turistički aranžmani bez skrivenih troškova, ali na jednu…

Blic pre 23 sata
Pravilnik o garanciji putovanja, koji turističkim agencijama zabranjuje da aranžmane reklamiraju po povoljnoj ceni, a da potom naplaćuju razne dodatne troškove – od doplate avio-takse, preko transfera, izleta, prtljaga – čime konačna cena… »

Mekenzi Bezos prodala udeo u Amazonu vredan 400 miliona dolara

Dnevnik pre 21 sat
NjUJORK: Mekenzi Bezos, bivša supruga vlasnika Amazona Džefa Bezosa, smanjila je svoj vlasnički udeo u toj kompaniji za e-trgovinu za oko 400 miliona dolara, izveštava CNBC, pozivajući se na obaveštenje objavljeno na Njujorškoj berzi. Kako se… »

U Tursku stigla prva mlrd kubnih metara gasa preko Turskog toka

Dnevnik pre 16 sati
MOSKVA: Gasprom je isporučio prvu milijardu kubnih metara ruskog prirodnog gasa Turskoj preko novog gasovoda Turski tok, saopšteno je iz te kompanije. Oko 54 odsto od ukupne kloličine isporučeno je na tursko tržište gasa a oko 46 odsto na… »

Omersoftić: Srbija odbila vratiti novac bh. štedišama

Slobodna Evropa pre 20 sati
Predsjednica Udruženja za zaštitu deviznih štediša u Bosni i Hercegovini Amila Omersoftić kazala je da je Srbija odbila priznati povrat štednje u Invest i JIK banci Beograd za 1.400 štediša iz Federacije BiH te da su upućeni da prava dokazuju… »

Kostić dobio dozvolu za posao od 100 miliona evra MK: Grupa postaje vlasnik još jednog prehrambenog giganta

Blic pre 17 sati
Crnogorska Agencija za zaštitu konkurencije dala je pozitivno mišljenje na zahtev predstavnika MK grupe u vlasništvu Miodraga Kostića. Radi se o zahtevu za odobrenje koncentracije na tržištu u vezi sa prodajom srpske Viktorija grupe, piše… »

Zabrana euro 3 će pogoditi uvoz 66.000 automobila godišnje

Danas pre 18 sati
Kategorija automobila čiji uvoz će biti zabranjen najtraženija među kupcima Ulicama Srbije krstari više od 1,37 miliona automobila starijih od 14 godina što se poklapa sa 2005. godinom kada je evropski standard motora za vozila euro 3 zamenjen… »

Edukativni centar “Relax kids”: Zimska škola

Naissus info pre 1 dan
POZOVITE NAS I PROVEDITE DRUGAČIJI RASPUST ☎️ 066/32 05 05. Dok ste Vi na poslu, Vaše dete naučiće nove stvari i zabaviti se na kreativan način. ⏱ brzo čitanje i mudro učenje … »

U Italiji se ponovo prodaju kuće za 1 evro, ovaj put nema dodatnih uslova

Kamatica pre 1 dan
Italijanski grad Bizača je najnoviji koji nudi kuće za 1 evro, a ovaj put ne postoji minimum koji treba da potrošite na renoviranje. Još jedan bajkoviti italijanski grad prodaje kuće za 1 evro, odnosno oko 1,11 dolara, kako bi privukao kupce koji su… »

Ekonomija, najnovije vesti »