Ekonomija

Počeo stručni skup o poljoprivredi “Dobar dan domaćine”

Dnevnik pre 1 sat
I ove godine poljoprivredici će dobijati subvencije od države ali će za razliku od 2017. ove godine imati još jedan, nov izvor finasiranja , a to je novac iz pretpristupnih fondova EU - IPARD ,namenjen za investicije i povećanje obima proizvodnje – kazao je juče na Poljoprivrednom fakultetu... »

H&M posle rasističkog skandala imenovao “Menadžera za različitost”

BizLife pre 2 sata
Foto: Screenshot Kompanija H&M imenovala je Ani Vu (Annie Wu) za „menadžera za različitost“ nakon rasističkog skandala koji je ova švedska kompanija prouzrokvala. Da podsetimo, H&M je povukao jednu reklamnu fotografiju posle optužbe na društvenim mrežama da je rasistička i uputila... »

Kako imati poverenja, a ne biti lakoveran?

BizLife pre 2 sata
Foto: Pexels Piše: Dijana Carić, autor knjige ‘Umetnost pregovaranja’ Poverenje podrazumeva da strane razmenjuju više informacija, a veći stepen deljenja informacija dovodi do boljeg ishoda razgovora. Međutim, ne postoji apsolutno poverenje. Kada je u pitanju jedna osoba, mi možemo imati u... »

Katarina mesečno zaradi 1.000 evra, a na njenom mestu lako možete biti i vi. Potreban vam je samo stan, i to ovakav

Blic pre 3 sata
Poslednjih godina na tržištu nekretnina u Beogradu vlada prava pomama za garsonjerama i jednosobnim stanovima, i to sve zbog novog biznisa popularno nazvanog „stan na dan”. Prema rečima agenata za nekretnine, u glavnom gradu, ali i u drugim većim mestima u Srbiji imamo ekspanziju... »

Medvedev: Sve može nestati, ali blokčejn...

B92 pre 13 minuta
B92: Medvedev: Sve može nestati, ali blokčejn...
Kripto-valute mogu da nestanu, ali tehnologija koja stoji iza njih će ostati, rekao je ruski premijer Dmitrij Medvedev. Virtuelne valute predstavljaju novi izazov za vlade i preduzeća i mogu ubrzo da nestanu, ali blokčejn može da ostane, kao što se desilo sa internetom, rekao je Medvedev.... »

Šta je 9 na 9.000, ali poruka Norvežana je jasna

B92 pre 37 minuta
B92: Šta je 9 na 9.000, ali poruka Norvežana je jasna
Norveški državni penzioni fond objavio je da je iz etičkih razloga prodao udele u devet kompanija. Uključujući nekoliko brodara sa sjedištem u Aziji i proizvođače oružja povezane s proizvodnjom nuklearnog naoružanja. Norveški vladin globalni penzioni fond spada među najveće... »

Prodaju sve, čak i stepenice

B92 pre 2 minuta
B92: Prodaju sve, čak i stepenice
Kompanija "BH Airlines" u stečaju raspisala je oglas za prodaju preostale imovine. Reč je o drugom pozivu za prodaju pokretne imovine, a kupci treba da pošalju pismene ponude. Imovina koja se prodaje podeljena je u sedam delova, odnosno lotova. Javno otvaranje ponuda zakazano je za 15. februar.... »

Udvostručili smo uvoz "srpskog zlata"

B92 pre 36 minuta
B92: Udvostručili smo uvoz "srpskog zlata"
Maline za dalju preprodaju u Srbiju dolaze iz BiH, sa Kosova, ali i iz Crne Gore i Bugarske. U prvih deset meseci 2017. dvostruko premašen celokupan uvoz iz 2016, piše Politika u današnjem štampanom izdanju. Komisija za zaštitu konkurencije saopštila je da nije utvrdila da su postojali... »

Vujović: U Srbiji nema konsenzusa da porez treba plaćati

N1 Info pre 1 sat
Srpski ministar finansija Dušan Vujović na bečkoj Juromani konferenciji najavio da razmišlja o smanjenju fiskalnih opterećenja. Za Danas je rekao i da je problem što u Srbiji ne postoji "društveni konsenzus" da poreze treba plaćati. "Manje je više." Zdravko Marić, hrvatski ministar... »

NBS: Krediti nisu zabranjeni medijima

Danas pre 12 sati
Narodna banka Srbije negirala je da je poslovnim bankama zabranjeno da kredite daju medijima, i navela da propisima nisu definisani klijenti banke, niti uslovi koje oni moraju da ispune da bi im bio odobren kredit. NBS je navela da "ni na koji način nije ograničila pravo banaka da urede principe... »

©2018 Netmark d.o.o.