Ekonomija

Povećanje rente NIS-u moguće od 2023. godine

Danas pre 1 sat
Najava ministarke Mihajlović suprotna izjavama predsednika Vučića Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je prekjuče da će zatražiti od Ministarstva finansija da poveća rudnu rentu čim obave potrebne analize. Sličnu najavu… »

Kostolački rudari ispunili plan

Danas pre 1 sat
Prema izveštajima Službe za praćenje i analizu proizvodnje ogranka “TE – KO Kostolac”, zaposleni na površinskom kopu „Drmno“, koji snabdeva ugljem kostolačke termoelektrane, u prošloj godini ispunili su proizvodna očekivanja. Plan… »

Aerodromu Nikola Tesla Beograd Zdravstvena akreditacija Međunarodnog saveta aerodroma (ACI)

BizLife pre 1 sat
Međunarodni savet aerodroma (ACI) nedavno je beogradskom aerodromu Nikola Tesla dodelio Zdravstvenu akreditaciju za aerodrome (Airport Health Accreditation), za veoma temeljne sanitarne mere koje se primenjuju u cilju suzbijanja pandemije COVID-19. Nakon… »

Posle tri decenije posta: Svinjsko meso iz Srbije na tržištu Evropske unije

Srbija danas pre 1 sat
U razvoj sistema za navodnjavanje biće uloženo oko 100 miliona dinara. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da se tokom ove godine očekuje početak plasmana svinjskog mesa iz Srbije i na tržište EU, prvi put posle 30 godina… »

Nema kupaca za poslovnu zgradu firme Ivo Lola Ribar Sistem u Beogradu

Ekapija pre 1 sat
Stečajni upravnik preduzeća Ivo Lola Ribar Sistem proglasio je prodaju imovine neuspelom s obzirom na to da nije bilo zainteresovanih kupaca, odnosno da niko nije uplatio depozit niti položio bankarsku garanciju. Podsetimo, Agencija za licenciranje… »

Budućnost reciklaže: Kampanja za pametnu reciklažu limenki pokrenuta u Beogradu

BizLife pre 2 sata
Sa ciljem da kroz aktivno učešće građana poveća stepen reciklaže i time doprinese očuvanju životne sredine, u okviru programa razvojnih partnerstava sa privatnim sektorom develoPPP.de, pokrenuta je kampanja za reciklažu aluminijumskih limenki na… »

Dolar u blagom usponu posle trodnevnog slabljenja

Dnevnik pre 1 sat
LONDON: Dolar je danas blago ojačao nakon tri dana uzastopnog pada, dok su rizičnije valute na silaznoj putanji jer su sumorni ekonomski pokazatelji i širenje novog soja kovida-19 u nekim zemljama zaustavili uzlet na tržištima akcija, koja su ove… »

Oporavak u Velikoj Britaniji slab, javni dug dostigao novi rekordan nivo

B92 pre 2 sata
Britanska maloprodaja se neznatno oporavila u decembru. Trgovci su otvorili prodavnice nakon četvoronedeljnog zatvaranja uvedenog u novembru radi sprečavanja širenja koronavirusa, dok je javni dug u tekućoj finansijskoj godini dostigao novi rekordan… »

Prosečna plata u Severnoj Makedoniji 447 evra

B92 pre 1 sat
Skoplje -- Prosečna neto plata po zaposlenom isplaćena u novembru u Severnoj Makedoniji iznosila je 27.588 denara (447,3 evra). Istovremeno je prosečna bruto zarada bila 41.141 denara (667,2 evra), podaci su Državnog zavoda za statistiku. Iz… »

Veliki broj sefova u samom centru Beograda, u novoj filijali API Banke u Makedonskoj 44

Kamatica pre 2 sata
Velibor Savić, Marija Stepina i Tatjana Grujičić iz API Banke ispred filijale M44 Tokom otvaranja nove filijale API Banke, predsednica Izvršnog odbora Marija Stepina zahvalila se svim klijentima na dosadašnjoj lojalnosti i napomenula da tim API Banke… »

Ekonomija, najnovije vesti »