Ekonomija

Netflix će ubacivati reklame između epizoda koje gledate

SEEbiz pre 7 sati
LONDON - Nekolicina pretplatnika Netflixa iz Velike Britanije primijetilo je da im ovaj streaming servis prikazuje reklame između epizoda serija koje gledaju jednu za drugom. Dok su tako "bingeali" jednu seriju, gledateljima se u pauzi do pokretanja naredne epizode s vremena na vrijeme pojavljuje... »

Zadarska županija s najviše liječenih ovisnika o drogama

SEEbiz pre 7 sati
ZAGREB - U Hrvatskoj, kao i u cijeloj Europi, kanabis je bio glavna i najzastupljenija ilegalna droga prošle godine, amfetamini su na drugom mjestu, a među opijatima najčešće se upotrebljava heroin, pokazuju podaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) po kojima je najviše liječenih... »

Zbog vrućina zavladale viroze

SEEbiz pre 5 sati
SPLIT - Visoke temperature zraka koje traju već tjednima idealna su podloga za širenje enteroviroza, virusa kojima su najpodložniji djeca i adolescenti. Simptomi bolesti su povišena temperatura, bolovi u trbuhu, povraćanje i dijareja. Iako na viroze nisu imuni ni odrasli, čekaonice... »

"Najava oduzimanja koncesije šteti investitorima"

B92 pre 2 sata
B92: "Najava oduzimanja koncesije šteti investitorima"
Milano -- Italijanska infrastrukturna grupacija Altantija saopštila je da bi oduzimanje koncesije nanelo štetu investitorima u toj infrastrukturnoj grupi. Kako navode, način na koji italijanska vlada najavljuje da će kompaniji Autostrade per l Italija oduzeti koncesiju nakon urušavanja mosta... »

Eplov novi adut stiže 2023?

BizLife pre 3 sata
Foto: Apple Glasine o automobilu tehnološkog giganta koji se navodno razvija pod imenom iCar kruže već godinama, a ekipa iz Epla (Apple) ih do sada nije potvrdila, ali ni negirala. Taj projekat koji bi trebao iznedriti potpuno autonomni auto, poslednje vreme je malo pao u zaborav, ali to ne... »

Novi zakon za još veću sigurnost za mostove, puteve, zgrade...

Dnevnik pre 3 sata
Posle urušavanje nadvožnjaka u Đenovi, koji je jednim delom premošćavao reku, u mnogim evropskim državama nadležni organi naredili su kontrolu postojećih mostova i nadvožnjaka u strahu od sličnih tragedija. Ministarka građevinarstva u Vladi Srbije Zorana Mihajlović naredila je vanredni... »

Maduro obećava povećanje minimalca za 3.000 odsto

BizLife pre 3 sata
Foto: Pixabay Predsednik Venecuele Nikolas Maduro najavio je da će kurs bolivara vezati za petro i tako ga devalvirati 96 odsto. Takođe, Maduro je najavio i podizanje minimalca za oko 3.000 odsto, ali i da će povećati porez kompanijama i cene goriva. “Želim da se država oporavi i imam... »

Tamo će odlaziti 2.000 srpskih radnika godišnje

BizLife pre 4 sata
Foto: Pixabay Češka Privredna komora i preduzeća očekuju od 1. septembra prve radnike iz Srbije po olakšanoj proceduri zapošljavanja stranih radnika u programu vlade i Privredne komore Češke, koja bi ovdašnjim preduzećima koja ne mogu da nađu radnike dovela oko 2.000 ljudi iz Srbije... »

Kloniranje Nušićijade: “Istinski i opštinski” Nušićevci

BizLife pre 5 sati
Foto: B.M. U Ivanjici se od 2010. održava obnovljena Nušićijada, praznik kulture, zabave, humora i satire, a zbog odluke lokalne vlasti u tom gradu o preuzimanju organizacije festivala, ove godine biće dva fesivala posvećena slavnom komediografu. Do zapleta je došlo krajem marta kada su... »

Radnici Fijata se odmorili

BizLife pre 5 sati
Foto: screenshot Kompanija Fijat Krajsler automobili u Kragujevcu nastavlja proizvodnju u ponedeljak 20. avgusta, posle tronedeljnog kolektivnog godišnjeg odmora. Zaposleni u kragujevačkom Fijatu bili su na letnjem odmoru 14 radnih dana, koji će im, prema informacijama iz Samostalnog sindikata,... »

©2018 Netmark d.o.o.