Ekonomija

Generalni direktor Hemofarma: Srbiji potreban snažan privredni rast

Beta pre 14 sati
Srbiji je potreban snažan i održiv privredni rast i nastavak reformi u tom sektoru, rekao je  generalni direktor Hemofarma i predsednik Nemačko-srpske privredne komore Ronald Zeliger i potvrdio da u ovom trenutku neke od nemačkim kompanija razmišljaju o premeštanju nekih delova svoje... »

Za IT edukaciju žena ove godine 25,5 miliona dinara

Kamatica pre 15 sati
Vlada Srbije usvojila je Program za osnaživanje žena u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija za period 2019-2020. godine. Vlada je obezbedila 25.500.000 dinara za 2019. godinu i 22.000.000 dinara za 2020. godinu za obuku, edukaciju i prekvalifikaciju žena u ovoj oblasti imajući u vidu... »

Dovedite nekog u Srbiju na odmor, dobićete 50 € od države

Kamatica pre 16 sati
Ministarstvo trgovine ponudilo je turističkim agencijama i do 50 evra subvencija po turisti koga u grupi od najmanje 15 organizovano dovedu u Srbiju. A on tokom boravka ovde prenoći pet i više puta. Subvencije su ponuđene našim turističkim agencijama kada same organizuju dolazak stranih... »

Privatne penzije uplaćuje devet odsto zaposlenih u Srbiji

Kamatica pre 17 sati
Privatne penzije u Srbiji na kraju 2018. godine uplaćivalo je 192.295 korisnika, što je devet odsto ukupno zaposlenih, objavila je Narodna banka Srbije. Privatne penzije u Srbiji na kraju 2018. godine uplaćivalo je 192.295 korisnika, što je devet odsto ukupno zaposlenih, objavila je Narodna... »

Ko je zaradio više od 20.000 €, nek spremi prijavu

Kamatica pre 18 sati
Zaposleni u Srbiji, koji su u 2018. zaradili više od 2.470.644 dinara, obavezni su da najkasnije do 15. maja podnesu prijavu za plaćanje poreza na dohodak. Prosečna godišnja zarada u Srbiji u prošloj godini je iznosila 823.548 dinara, a obveznici poreza na godišnji dohodak građana su oni koji... »

[KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] British gubi – 9. dio globalnog sukoba

Tango Six pre 19 sati
Prošlo je tri i pol mjeseca od kada sam zadnji puta pisao o globalnom sukobu u Europi. U to vrijeme se desilo niz stvari, ali globalno gledajući British je u svima izgubio. Sukob sada traje već godinu i pola (od IX. mjeseca 2017.), krvav je i troši abnormalne resurse šest najvećih igrača... »

NBS kontroliše osiguravajuće kuće zbog lažnih provizija

Kamatica pre 19 sati
Narodna banka Srbije počela je da kontroliše osiguravajuće kuće i proverava jesu li visinu provizija za tehnički pregled vozila sveli na dozvoljenih pet odsto. Kontrola je krenula pošto je utvrđeno da su mnoge osiguravajuće kuće vlasnicima tehničkih pregleda za prodaju polisa davali... »

Domaćinstvima falilo 200 dinara da izjednače primanja

Kamatica pre 20 sati
Prosečni mesečni prihodi domaćinstava u Srbiji u novcu i naturi iznosili su 65.790 dinara u četvrtom kvartalu prošle godine, dok su prosečni izdaci iznosili 66.011 dinara, saopštio je danas Republički zavod za statistiku. Prosečni prihodi su, prema statistici, bili za 3,3 odsto veći nego u... »

Comtrade uspostavio samostalni ogranak sektora za transport i mobilnost „Voyego“; Glavna delatnost pomoć u unapređivanju poslovanja avio-kompanija i organizacija za kopneni saobraćaj

Tango Six pre 21 sat
Comtrade grupa objavila je 1. marta uspostavljanje samostalnog ogranka za svoj sektor transporta i mobilnosti (Travel and Mobility) pod nazivom Voyego, prenosi Telegraf. Kako navodi, oko 250 zaposlenih Comtradea činiće novi Voyego tim, pri čemu će taj ogranak imati sedište u Dablinu, a deo... »

Crédit Agricole Srbija, u akciji Prirodno je da brinemo, zasadila kedrovu šumu

Nova ekonomija pre 17 sati
U akciji Prirodno je da brinemo Crédit Agricole Srbija zasadila je 2.500 sadnica kedra na površini od jednog hektara na lokalitetu gazdinska jedinica Košutnjačke šume, nadomak Beograda, i na taj način prikazala uštedu prirodnih resursa ostvarenu upotrebom digitalnog bankarstva. Klijenti... »

©2019 Netmark d.o.o.