Ekonomija

Lane u budžetu od akciza na gorivo 160 milijardi dinara

Politika pre 1 dan
Uporedna analiza pokazuje da Srbija drži ubedljivo prvo mesto i po visini taksi na evrodizel – 726 evra na 1.000 litara, dok su u Severnoj Makedoniji one najniže i iznose 421 evro na 1.000 litara. Država je u prošloj godini po osnovu akciza na… »

Evro danas 117,58 dinara

Novi magazin pre 1 dan
Zvanični srednji kurs dinara prema evru je danas 117,5801 dinar za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. Zvanični srednji kurs je juče, u ponedeljak, bio 117,5848 dinara za jedan evro. U odnosu na evro, dinar ima istu vrednost kao pre mesec… »

Vodič za propise o intelektualnoj svojini namenjen mladim kreativcima

Nova ekonomija pre 1 dan
Advokatska kancelarija Karanović i partneri objavila je vodič za propise o intelektualnoj sredini namenjen mladim kreativcima, pod nazivom "Zakon kreativnosti: Vaša kreativnost - Vaša prava". Vodič je namenjen umetnicima, naučnicima i ostalim… »

Grad Beograd oglasio je novu prodaju Sava centra

Biznis i finansije pre 1 dan
Sava centar je opet ponuđen na aukciji. Kako se navodi, kupac se obavezuje da u roku od pet godina izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji, a vrednost radova ne može biti niža od 50 mil EUR. Kupac će se obavezati i da… »

UBS u trećem kvartalu zabeležio rekordne prihode

Biznis i finansije pre 1 dan
Švajcarska banka UBS imala je u trećem kvartalu za 99 odsto veći profit nego u istom periodu lane. To je njen najbolji poslovni rezultat za treći kvartal u poslednjoj deceniji. UBS je naime od jula do septembra zabeležila neto prihod od 2,1 milijarde… »

Maču Pikču otvoren na jedan dan za samo jednog, veoma strpljivog turistu

Biznis i finansije pre 1 dan
Japanski turista stigao je još u martu u Peru kako bi video Maču Pikču. Međutim, strpljenje mu se tek nedavno isplatilo. Česi Katajama je ceo život maštao o obilasku ovog drevnog grada. Prilika za to mu se ukazala u martu ove godine. Kako piše… »

Britanci zatvaraju granice: Nakon odluke Vlade turisti otkazuju letove u zemlju čije more Srbi obožavaju

Srbija danas pre 1 dan
Potez Vlade Velike Britanije je iznenadio mnoge stanovnike, pa se očekuje otkazivanje oko 50.000 aranžmana za Tursku. Na desetine hiljada letovanja u Turskoj se otkazuje nakon što je Vlada Velike Britanije dodala i tu zemlju na listu zabranjenih… »

Građani, proverite svoje račune: Ukoliko ste na spisku, možete podići i do 10.000 dinara!

Srbija danas pre 1 dan
U slučaju da niste prodali besplatne akcije, kao ni podizali novac od dividendi, sada na računu možete da imate nešto više od 10.000 dinara. Jedna akcija NIS-a na Beogradskoj berzi vredi 558 dinara, a pet koliko je svaki građanin dobio pre punih… »

Dominacija ili strah? Održane združene pomorske vežbe tri moćne NATO Države

Srbija danas pre 1 dan
Južnokinesko more se treslo zbog združene vojne vežbe. Sjedinjene Američke Države, Japan i Autralija održali su zajedničke pomorske vojne manevre u Južnokineskom moru na Pacifiku. Ove vežbe su deo politike SAD i njenih saveznika da se osujete… »

Katanac preti za 90 odsto agencija u Srbiji: Putnicima 20 odsto vrednosti od zamenskih putovanja

Srbija danas pre 1 dan
Dok turističke agencije, organizatori putovanja, očekuju da će do kraja nedelje stići prvi predlozi za izdavanje polisa od osiguravajućih kuća, kako bi mogli da nastave sa radom, sudbina agencija u našoj zemlji ne ohrabruje. Procenjuje se da bi… »

Ekonomija, najnovije vesti »