Ekonomija

MMF: Ograničiti rast plata i penzija u Srbiji tokom 2021.

N1 Info pre 5 sati
Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) procenila je da će se realni bruto domaći proizvod (BDP) za Srbiju smanjiti za tri odsto u 2020. godini, uz navode da su vlasti brzo sprovele dobro osmišljen paket mera kako bi ublažile posledice pandemije… »

Za plate i penzije imamo, ali para za novu pomoć firmama nemamo. Ovo su odgovori na najveće dileme

Blic pre 13 sati
Ono što je možda većina privrednika znala, ali nije i javno pričala, sinoć se i zvanično moglo čuti od predsednika Aleksandra Vučića. Nove podrške za privatni sektor neće biti, ali su plate u javnom sektoru i penzije sigurne. "Da ponovo vadimo… »

Sve manje država prima naše turiste: Ovo su zemlje koje su spustile rampu za naše državljane

Srbija danas pre 1 dan
Državljani naše zemlje su među retkim privilegovanim u celom svetu da trenutno ipak mogu da putuju. Granice Evropske unije su sve samo ne baš skroz otvorene za građane Srbije. Tek pokoja država članica odlučila je da primi naše državljane. Neke… »

Da li ste videli kovanicu od evro i po? Pogledajte u svoj novčanik, možda je baš vi imate! (foto)

Srbija danas pre 1 dan
U znak solidarnosti tokom pandemije korone, Narodna banka Litvanije ponudila je svojim građanima kovanicu od evro i po. Litvanija je izdala novi kolekcionarski novčić kako bi ukazala na značaj solidarnosti tokom korona krize. Na kovanici od evro i po… »

U Arilju počela berba maline: Pogledajte koja je otkupna cena "crvenog zlata"

Srbija danas pre 1 dan
Hladnjačari plaćaju kako proizvođačima odgovara. Berba crvenog zlata u prestonici maline već je počela, a plodovi su, uprkos kiši, odličnog kvaliteta. Nakon više godina, po prvi put, zadovoljni su i proizvođači i hladnjačari. - Akontna cena… »

Poslednji ekser u kovčeg klabinga u Beogradu

Nova pre 2 sata
Ovo je definitivno poslednji ekser u kovčegu klabinga u Beogradu, kaže za Nova.rs Miša Relić, predsednik Udruženja noćnih klubova i barova, povodom odluke vlade da se zbog epidemiološke situacije u Beogradu od 23 časa do šest ujutro ograniči rad… »

Nakon Beograda, vanredna situacija proglašena u još tri grada

BizLife pre 2 sata
Foto: Pixabay Na predlog gradskog Štaba za vanredne situacije, u Šapcu je proglašena vanredna situacija zbog rasta broja novoinficiranih koronavirusom. Od sutra u šest časova, u Šapcu će biti zabranjeno okupljanje više od 100 ljudi u zatvorenom… »

Kosovo dobija izlaz na more: Manevar Prištine i Tirane kojim se simbolično ujedinjuju Albanci

Sputnik pre 3 sata
Premijer Kosova Avdulah Hoti zatražio je od premijera Albanije Edija Rame da deo luke Drač u Albaniji postane - kosovka morska luka. Zvanična Tirana je spremna da Prištini u tom pogledu izađe u susret. Kosovo tako, na neki način, dobija izlaz na… »

“Temperature nisu uništile koronavirus, mere itekako efikasne”

BizLife pre 3 sata
Foto: Beta Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Batut Darija Kisić Tepavčević izjavila je da nisu ispunjena očekivanja da će visoke temperature da unište koronavirus, ali da su opšte mere prevencije “itekako efikasne”. “To da nam… »

Plaže u Grčkoj avetinjski prazne: Turista nema, ali komaraca ima koliko hoćete (video)

Srbija danas pre 4 sata
Od Evzonija do Kulate se stiže za sat i po vremena i jedino na šta turisti moraju da računaju jeste da će ih bugarski carinici detaljno pretresati, tražeći cigarete ili alkohol. Za odluku grčkih vlasti od pre dva dana da samo nekoliko sati od… »

Ekonomija, najnovije vesti »