Ekonomija

Korisnici u Srbiji ne trguju dovoljno preko interneta

Kamatica pre 7 sati
Broj korisnika koji poručuju robu i usluge putem interneta u Srbiji je, u poslednjih osam godina, porastao oko 13 odsto, a s druge strane, procene su da više od polovine korisnika interneta u Srbiji nikada nije onlajn trgovalo. To je rečeno na sastanku radne grupe Ministarstva trgovine čiji je... »

10 saveta kako preživeti najduži mesec u godini

Kamatica pre 8 sati
Za januar kažu da je najduži mesec, jer su troškovi veliki zbog proslava i kupovine poklona. Plata ponekad treba da potraje i duže nego što je uobičajeno, jer "legne" ranije. Iako su trgovinski lanci nudili razne akcije, većina građana mora da pribegne raznim akrobacijama sa kućnim... »

Duplo više stambenih kredita, a cena novogradnje raste

Kamatica pre 10 sati
Nakon kraha finansijskog tržišta u svetu 2008. koji nije zaobišao ni Srbiju, u zemlji se godinama ipak gradi sve više stanova. Vrednost stambenih kredita je u protekle četiri godine više nego udvostručena. U Narodnoj banci Srbije kažu za Tanjug da je u poslednje dve godine primetan oporavak... »

Otvoren konkurs za dvanaestu Virtus nagradu za filantropiju

Nova ekonomija pre 5 sati
Trag fondacija objavljuje početak konkursa za dvanaestu po redu VIRTUS nagradu za filantropiju. Ova prestižna nagrada ima za cilj da prepozna i javno istakne kompanije, mala i srednja preduzeća i pojedinačne darodavce koji su na najdugoročniji i najefektniji način podržali inicijative za... »

Srpske oranice skuplje i do 20 odsto

Politika pre 6 sati
Od 2016. cena zemlje neprestano raste u Vojvodini, što nije slučaj u istočnim i južnim delovima države gde vrednost hektara stagnira pa čak i pada. Cena poljoprivrednog zemljišta u Srbiji od 2016. godine porasla je u nekim regionima i do 20 odsto. Ovaj rast zabeležen je u mnogim okruzima... »

Svetska banka zadovoljna saradnjom sa Srbijom

Politika pre 7 sati
Razmatraćemo novi okvir za saradnju koji se donosi za narednih nekoliko godina, a koja će se zasnivati na drugačijim osnovama nego postojeća, pre svega, zahvaljujući tome što nam je ekonomija trenutno mnogo stabilnija, rekao je ministar finansija Siniša Mali. Ministar finansija i guverner... »

S većim kapacitetom „Banatskog dvora” nema zime

Politika pre 8 sati
Memorandum o proširenju, potpisan s Aleksejem Milerom, prvim čovekom „Gasproma”, sadrži konačnu investicionu odluku da gradnja počinje i to je najvažnije, kaže za „Politiku” Dušan Bajatović, generalni direktor „Srbijagasa”. Memorandum o proširenju kapaciteta jedinog srpskog... »

Čović: Bez izmjena Izbornog zakona nema nove vlasti u FBiH

SEEbiz pre 4 sata
MOSTAR - Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragan Čović, koji je i čelnik HDZ-a BiH pozvao je u ponedjeljak bošnjačke političare na dogovor o izmjenama Izbornog zakona BiH kako bi se izbjeglo da Bošnjaci ubuduće ponovno preglasaju Hrvate što je po njemu uvjet za uspostavu izvršne... »

PKB u decembru platio gradu dug za porez od skoro 720 miliona dinara

Ekapija pre 7 sati
(Foto: bibiphoto/shutterstock.com ) (Foto: bibiphoto/shutterstock.com ) Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je kompanija PKB 14. decembra 2018. platila Gradu Beogradu celokupan osnovni dug na ime poreza na imovinu koji godinama nije plaćan, navodi se na sajtu Beoinfa.... »

RETROSPEKTIVA 2018 - Investicije i planovi u oblasti TELEKOMUNIKACIJA I IT-a koji su izazvali najveće interesovanje korisnika eKapije

Ekapija pre 7 sati
Ilustracija (Foto: hxdyl/shutterstock.com ) Ilustracija (Foto: hxdyl/shutterstock.com ) Investicioni tim eKapije uradio je analizu i formirao rang listu investicija i investicionih ideja koje su izazvale najveće interesovanje/čitanost naših korisnika u 2018. godini. Rezultati su veoma... »

©2019 Netmark d.o.o.