Ekonomija

Pahor: Nisam čitao izvješća obavještajnih službi o navodnom pranju novca u NLB-u

SEEbiz pre 12 sati
LJUBLJANA - Slovenski predsjednik Borut Pahor rekao je istražnom povjerenstvu da u vrijeme kad je bio predsjednik vlade od 2008. do 2011. zbog gospodarske krize, te zbog dogovaranja arbitraže s Hrvatskom, nije uvijek čitao izvješća obavještajne službe SOVA, pa tako ništa nije znao o sumnjama... »

Možemo li (bar donekle) izmeriti uspeh?

MojaFirma.rs pre 11 sati
O vremenu u kome živimo, svi bismo iz svoje perspektive štošta mogli reći. Neki će negodovati zbog sve stresnijeg načina života, dok će drugi, na primer, smatrati da su digitalizacija i „internetizacija“ izmenile međuljudsku komunikaciju do neprepoznatljivosti. Kako god bilo, pozitivne... »

Značaj suzbijanja sive ekonomije

RTV pre 11 sati
RTV: Značaj suzbijanja sive ekonomije
NOVI SAD - Kako naši zvaničnici ističu, u saradnji sa privredom, civilnim sektorom i mnogim međunarodnim organizacijama prethodnih godina je u Srbiji „sistemski i mnogo urađeno na suzbijanju sive ekonomije". Vlada se Srbije od 2015. godine usiljeno bavi borbom protiv sive ekonomije. Nosioci... »

Ljudi sve zainteresovaniji za uređaje sa veštačkom inteligencijom

BizLife pre 19 minuta
Foto: Pixabay Deset posto potrošača u svetu već poseduje uređaje s veštačkom inteligencijom, kao što su roboti i automatizovani lični asistenti, a 32 posto njih planira da kupi takav uređaj, pokazuje globalno istraživanje PwC. Uvidi u navike potrošača širom sveta u kom su ocenjene... »

Promet šampanjca skoro 5 milijardi evra

BizLife pre 49 minuta
Foto: Pixabay Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Japan su tri najveća izvozna tržišta industrije šampanjca, čija je prodaja u 2017. godini pomogla ukupno 4,9 milijardi evra ostvarenog prometa, objavilo je udruženje proizvođača. “Ovaj učinak je rezultat povećanja izvoza na... »

Parametri srećnog života: Kad beda uđe na vrata, sreća beži kroz prozor

Dnevnik pre 3 sata
NOVI SAD: Ujedinjene nacije su 2012. godine proglasile 20. mart, prvi dan proleća, za Međunarodni Dan sreće. Inicijativa je potekla od Butana, himalajske države koja meri “bruto nacionalnu sreću” umesto standardnog ekonomskog indikatora. Povodom tog dana, UN svake godine objavljuju spisak o... »

Firma bivšeg premijera sa jednim zaposlenim i solidnim prihodom

BizLife pre 3 sata
Foto: Beta/AP Više od pola miliona kuna dobiti u 2017. godini prijavila je firma EuroAlba Advisory bivšeg hrvatskog premijera Zorana Milanovića. Pružanjem usluga savetovanja bivši premijer Milanović lane je prihodovao iznos od 625.445,26 kuna, što je oko 84.000 evra, navodi se u finansijskom... »

Evropske zemlje povlače zlato – znak ekonomskog kolapsa?

BizLife pre 3 sata
Foto: Pixabay Narodna banka Mađarske vratila je 100 hiljada unci zlata iz Londona, navodeći kao razlog strah od buduće “geopolitičke krize”. Međutim, ovo nije izolovan slučaj. Ukupna vrednost 3 tone zlata iznosi 130 miliona dolara. Prema mađarskoj centralnoj banci, povlačenje je bilo... »

Uložio sve u pčelarstvo, a iznenada ostao bez ičega

B92 pre 4 sata
B92: Uložio sve u pčelarstvo, a iznenada ostao bez ičega
Izbegle i raseljene porodice na jugu Srbije u poslednjih nekoliko godina sve više se bave poljoprivredom. Porodica Kujunčić, koja je u Prizrenu ostala bez celokupnog imanja, pre pet godina je počela da se bavi pčelarstvom, a onda su im iznenada sve pčele uginule. Dejan Kujunčić iz sela... »

BiH: Ratari traže usvojanje programa podsticaja

B92 pre 4 sata
B92: BiH: Ratari traže usvojanje programa podsticaja
Sarajevo -- Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH pozvalo je ministre u Vladi Federacije BiH da prisustvuju hitnoj sednici. Na sednici, zakazanoj za ponedeljak, na dnevnom redu treba da pronađu program isplate podsticaja za treći kvartal prošle godine. Iz ovog udruženja je saopšteno da... »

©2018 Netmark d.o.o.