Ekonomija

“Voće pada neobrano” Poljski malinari, inspirisani protestima u Srbiji, obustavili berbu

Blic pre 14 sati
Od ponedeljka 18. juna, sakupljači malina, ribizla i sličnog voća u Poljskoj prestaju da beru voće, pokušavaju na taj način da primoraju prerađivače na višu cenu otkupa i vladu na novi ugovor o zakupu. Odluka o protestu doneta je 13. juna na sastanku uzgajivača, a kako navodi list "Gazeta... »

Rat SAD i Kine širi strah, berze u crvenom

B92 pre 7 sati
B92: Rat SAD i Kine širi strah, berze u crvenom
London/Njujork -- Akcije na svetskim berzama su danas u padu, jer investitori i dalje brinu zbog rastućih tenzija na relaciji SAD-Kina. U Evropi, nemački indeks DAX je u popodnevnim časovima pao za 1,4 odsto, francuski CAC 40 za 1,2 odsto, a britanski FTSE 100 za 0,1 odsto, prenosi agencija AP. U... »

NBS će popisati sve usluge banaka kako ne bi bilo skrivenih troškova

Radio 021 pre 15 sati
Narodna banka Srbije (NBS) popisaće sve usluge koje banke nude klijentima kako bi se izbegli skriveni troškovi banaka, rekla je guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković. Tabaković je rekla da su i po zakonu banke obavezne da imaju specifikaciju troškova i da je predstave klijentima, a kada to ne... »

MK Grupa želi Budvansku rivijeru

Gde investirati pre 16 sati
MK Grupa, biznismena Miodraga Kostića, i dalje je zainteresovana da postane većinski vlasnik Hotelske grupe Budvanska rivijera. Čekamo kada će Vlade Crne Gore odlučiti o raspisivanju tendera za njenu privatizaciju, kazao je Nikola Avram, CEO za hotelijerstvo na nivou MK Grupe. Prema njegovim... »

Odlučeno: Što pre pomoć pogođenima nepogodama

B92 pre 13 sati
B92: Odlučeno: Što pre pomoć pogođenima nepogodama
Beograd -- Kancelarija Vlade Srbije za upravljanje javnim ulaganjima napraviće program pomoći kako bi se što pre sprovela sanacija posledica od elementarnih nepogoda. To je dogovoreno na sednici Koordinacionog tela za procenu štete usled elementarnih nepogoda. Ministarstvo poljoprivrede,... »

Pokušali da prošvercuju drogu u ženskoj punđi, oružje u pečenom piletu

Radio 021 pre 17 sati
Uprava carine je od početka godine u budžet Republike prosledila 225 milijardi dinara, a prednjači naplata PDV-a pri uvozu, saopšteno je iz Uprave. Ubiranje carinskih prihoda povećano je za 50 odsto u odnosu na 2013. godinu, čime je Uprava carine premašila polovinu plana za ovu godinu, navodi... »

Mej: Posle Bregzita - 20 milijardi funti za zdravstvo

Blic pre 9 sati
Britanija će imati više novca za trošenje na zdravstvene usluge nakon što izadje iz Evropske unije, čak i ako nastavi sa plaćanjima prema evropskom bloku, izjavila je danas britanska premijerka Tereza Mej. "Biće tih plaćanja koja ćemo morati da realizujemo u odredjenom vremenskom periodu u... »

Koka-Kola u komšiluku sprema bum: U SAD je već hit

B92 pre 8 sati
B92: Koka-Kola u komšiluku sprema bum: U SAD je već hit
Budimpešta -- Koka-Kola HBC Mađarorsag uložiće 1,8 milijardi forinti (5,5 miliona evra) u proširenje pogona za mineralnu vodu u Zalasentgrotu, u zapadnoj Mađarskoj. Kompanija namerava da započne u Mađarskoj proizvodnju svog novog premijum proizvoda, glaso smartvode (Glaceau smartwater),... »

Šta se dešava sa ruskim bankama?

Vesti online pre 7 sati
Dobit ruskih banaka smanjena je u periodu januar-maj 2018. godine za 19,3 odsto međugodišnje, na 527 milijardi rubalja (8,3 milijarde dolara). Tokom prvih pet meseci prošle godine, dobit ruskih banaka iznosila je 653 milijarde rubalja (10,3 milijarde dolara), pokazuju podaci Centralne banke... »

Ako ove godine idete u Crnu Goru ili spremite novac za ležaljke ili se spremite za borbu za mesto na plaži

Blic pre 10 sati
Uprkos tome što zakupci plaža moraju od plažnog mobilijara da oslobode 50 odsto kupališta i taj prostor jasno i vidljivo označe, mali broj njih to poštuje. I ove kao i prethodnih godina priča je ista, pa iako je sezona tek počela, veliki broj meštana crnogorskog primorja se žali da zbog... »

©2018 Netmark d.o.o.