Ekonomija

Dodijeljena Nobelova nagrada za ekonomiju

Al Jazeera pre 17 sati
Abhijit Banerjee, Esther Duflo i Michael Kremer znatno su poboljšali sposobnost u borbi protiv globalnog siromaštva, obrazloženo je u odluci. Dobitnicima Nobelove nagrade iz područja ekonomskih znanosti za 2019. proglašeni su Abhijit Banerjee, Esther… »

Moguć rast od 3,5 odsto uprkos usporavanju svetske ekonomije

RTV pre 19 sati
BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić sastala se danas sa delegacijom MMF na čelu sa Jan Kes Martejnom, koji je istakao da uprkos usporavanju svetske ekonomije MMF neće smanjiti projekciju rasta Srbiji za 2019. godinu i da smatra da je moguće dostići rast… »

Đilas MMF –u: Prekinite kolonijalni odnos prema ljudima u Srbiji

Dnevnik pre 14 sati
BEOGRAD: Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas uputio je danas otvoreno pismo šefu delegacije MMF u Srbiji, Janu Kešu Martejnu, u kome ga poziva da, kako kaže, prekine "kolonijalni odnos prema ljudima u Srbiji". "Oni mogu mnogo da istrpe… »

Letovi iz Kraljeva za Beč i Solun tri puta nedeljno

RTV pre 21 sat
KRALJEVO - Na civilnom aerodromu "Morava" kod Kraljeva biće uspostavljena redovna avio-linija ka Beču i Solunu, odlučila je Vlada Srbije na prošloj sednici. Kako se navodi, redovan avio-prevoz Kraljevo-Beč-Kraljevo obavljaće se u periodu od 1… »

Nova pravila za paušalce: Porez veći 10% godišnje

Nova ekonomija pre 19 sati
Preduzetnicima će se u prve tri godine primene nove Uredbe o bližim uslovima, kriterijumima i elementima za paušalno oporezivanje nameti uvećati najviše za po 10% na godišnjem nivou, ali se poresko opterećenje nekih kategorija paušalaca nakon… »

Dinar u utorak stiže do novog rekorda, kurs 117,4946

Dnevnik pre 13 sati
BEOGRAD: Dinar će sutra neznatno promeniti vrednost prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji kurs iznosiće 117,4946 dinara za evro, što je nov rekord domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini, objavila je Narodna banka… »

Privatizacija banja – kako sa reči preći na dela

RTS pre 12 sati
O neophodnosti privatizacije banja, kako bi uhvatile korak sa savremnim evropskim, govori se više od deset godina. Ministarstvo privrede priprema novi zakon čije se usvajanje očekuje do kraja godine, a koji bi trebalo da omogući da se konačno sa… »

Prodaja automobila u Kini opala za 6,3 odsto

Beta pre 18 sati
Prodaja automobila u Kini je opala za 6,3 odsto u septembru u odnosu na isti mesec 2018. godine, a prodaja električnih automobila je opala za čak 34,2 odsto iako industrija nastoji da ispuni vladine kvote za prodaju vozila te tehnologije, izvestila… »

Navodna koncentracija Fortenove: Turizam, bioskopi, posredovanje u osiguranju...

Nova ekonomija pre 14 sati
U Zaključku Komisije za zaštitu konkurencije navodi se 21 preduzeće u Srbiji nad kojim je navodno preuzela kontrolu Fortenova Grupa, naslednica propalog koncerna Agrokor, bez prethodnog odobrenja koncentracije. Zaključak je objavljen u poslednjem… »

Država izdvaja bespovratna sredstva za razvoj privrede: Malom biznisu tri milijarde dinara

Večernje novosti pre 20 sati
Ponovo je otvoreno pitanje da li se više podstiču inostrane kompanije nego domaće. MIKRO, mala i srednja preduzeća u Srbiji dobiće do kraja godine tri milijarde dinara bespovratnih sredstava. Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan… »

Ekonomija, najnovije vesti »