Ekonomija

Dobre vesti: Biće više posla, pada broj nezaposlenih!

Kurir pre 2 sata
BEČ - Privreda Austrije zadržaće visoku dinamiku i rašće ove godine snažnije nego što je bilo prognozirano. Ekonomski institut Vifo prognozirao je 3,2 odsto, a IHS 2,8 procenata realnog rasta. Brži i snazniji rast doprineće daljem smanjenju nezaposlenosti, a veće smanjenje se prognozira za... »

"Digitalizacija u poljoprivredi pojeftinjuje proizvodnju"

B92 pre 9 sati
B92: "Digitalizacija u poljoprivredi pojeftinjuje proizvodnju"
Beograd -- Digitalizacija je neophodna za budućnost, jer najsavremenije tehnologije pojeftinjuje poljoprivrednu proizvodnju, kaže ministar Branislav Nedimović. Nedmović je za RTS rekao da je benefit digitalizacije u tome što pomaže da nema rasipanja kod navodnjavanja, korišćenja đubriva i... »

Turska proizvodi 600 hiljada tona, a Srbija hiljadu tona lešnika godišnje

RTV pre 1 sat
RTV: Turska proizvodi 600 hiljada tona, a Srbija hiljadu tona lešnika godišnje
NOVI SAD - Zasadi pod jezgrastim voćem se uvećavaju, naročito plantaže lešnika. Najviše ga ima u Vršcu, Kuli, Šidu i okolini Pećinaca, ali to nije dovoljno za podmirenje naših potreba. Srbija je u 2014. uvezla lešnik u vrednosti od oko 10 miliona dolara. Sada je to smanjeno na dva... »

Nedimović: Od ponedeljka kreće linija subvencionisanih kredita za predstojeću setvu

Nova ekonomija pre 10 sati
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da od ponedeljka kreće linija subvencionisanih kredita za predstojeću setvu. Kako je rekao, kamatna stopa sa osam i devet odsto biće spuštena na jedan odsto za lica do 40 godina, dok će za ostale kategorije ta stopa biti tri odsto.... »

Radi povređen iz straha od gubitka posla

Danas pre 12 sati
Saša Petrović, zaposleni u firmi Inex Plus, ne može da otvori bolovanje zbog neuplaćenih doprinosa Iako je pre mesec dana doživeo veoma nezgodnu i bolnu povredu kolena Saša Petrović, zaposlen kao radnik obezbeđenja u Inex Plusu, nije mogao da otvori bolovanje jer, kako tvrdi, firma nije... »

Zgrade tonu u zemlju: Stepenište otpada, kanalizacija u podrumu

B92 pre 3 sata
B92: Zgrade tonu u zemlju: Stepenište otpada, kanalizacija u podrumu
Valjevo -- Stanovnici dve zgrade u Naselje 27. novembar u Valjevu imaju ozbiljan problem - zgrade tonu u zemlju. U ovim zgradama ulazno stepenište se odvalilo, kanalizacija se vraća u stanove i podrumske prostorije, a krov napukao i pri maloj kiši stanarima na zadnjem spratu voda curi sa plafona.... »

Prosječna likvidna sredstva crnogorskih banaka 1,06 milijardi eura

SEEbiz pre 45 minuta
PODGORICA - Prosječna likvidna sredstva banaka u decembru su iznosila 1,06 milijardi eura, što je 2,9 odsto više nego u novembru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG). Prosječna likvidna sredstva su u odnosu na decembar 2016. godine porasla 13,9 odsto. Koeficijenti likvidnosti za bankarski... »

SAD: Kina izaziva sve veću zabrinutost

SEEbiz pre 2 sata
WASHINGTON - Visoki dužnosnik američkog ministarstva financija rekao je da je udaljavanje Kine od tržišne liberalizacije sve veći razlog za zabrinutost za druge države, ali da stabilnost valuta znači da pitanja valutnih tečajeva trebaju manje pozornosti na G20 i drugim međunarodnim... »

Aerodrom Nikola Tesla dobija najsavremeniji uređaj za pregled prtljaga

Ekapija pre 3 sata
Predstavnici Aerodroma Nikola Tesla i kineske korporacije Nuctech u Pekingu Predstavnici Aerodroma Nikola Tesla i kineske korporacije Nuctech u Pekingu Predstavnici Aerodroma Nikola Tesla i kineske korporacije Nuctech dogovorili su se u Pekingu o terminu i načinu isporuke najsavremenijeg uređaja... »

Radnici Luke Bar traže objedinjavanje firmi

SEEbiz pre 6 sati
BAR - Sindikat lučkih radnika Luke Bar podnio je inicijativu da se pod okrilje Luke vrate njene dvije ćerke firme, hotel "Sidro" i Lučko-bezbjednosni poslovi. Predsjednik ovog sindikata Vladimir Obradović kazao je da njihovo odvojeno poslovanje stvara samo nepotrebne troškove majci firmi,... »

©2018 Netmark d.o.o.