Ekonomija

Azijska tržišta: Rast indeksa na početku novog tjedna

SEEbiz pre 10 sati
TOKIO - Na azijskim su burzama u ponedjeljak cijene dionica nastavile blago rasti, što se zahvaljuje rekordnim dosezima burzovnih indeksa na Wall Streetu nakon boljih nego što se očekivalo pokazatelja iz američkog gospodarstva. MSCI indeks… »

Baumeister uspešan u preuzimanju akcija Bačkaputa

RTV pre 2 sata
NOVI SAD - Beogradski Baumeister uspeo je u preuzimanju akcija AD Vojvodinaput-Bačkaput, pa sada ukupno poseduje 95,77 odsto ove novosadske firme, navodi se u dokumentu koji je objavila Beogradska berza. Baumeister je preko ponude koja je zatvorena 15… »

Dinar zadržao vrednost: Evro danas za 117,55 po srednjem kursu

Kurir pre 10 sati
Dinar se zadržao danas prema evru na istom nivou kao u petak i zvanični srednji kurs iznosi 117,5516 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar prema evru vredi isto kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 0,7 procenata… »

Koliko dana u ovoj godini nećemo ići na posao?

Kamatica pre 2 sata
Za neke je praznovanje trajalo dugo, dok drugi smatraju da dobro dođe da se zaposleni odmore, a poslodavci uštede na troškovima proizvodnje.Izračunato je, sabirajući državne praznike, u koje sada spadaju i verski, da ćemo ove godine imati ukupno 13… »

Samostalnom uplatom doprinosa do penzije

RTV pre 4 sata
BEOGRAD - Više od 19.000 građana u Srbiji samostalno uplaćuje staž Fondu PIO, a od januara ove godine važe nove osnovice osiguranja, koje su za 5,8 odsto više u odnosu na prethodnu godinu. Od 2003. godine, kada je uvedena mogućnost uključivanja u… »

Veletržnica: Pomorandža oživela promet, rekorder šargarepa

B92 pre 1 sat
Beograd -- Prošle nedelje promet je povećan za oko 30 odsto, a najtraženiji su bili šargarepa, kupus i pomorandže, saopštila je beogradska Veletržnica. Za prvi ovogodišnji značajniji porast prometa na Veletržnici najzašlužnija je pomorandža… »

Mihajlović: Ulaganje u aerodrom Ponikve naredne godine od pet do 10 miliona evra

N1 Info pre 3 sata
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nakavila je da će u infrastrukturu aerodroma "Ponikve" kod Užica naredne godine biti uloženo od pet do 10 miliona evra. "Radi se i dokumentacija za 'Ponikve'. Nije to samo… »

Čeka se odluka poverilaca: Švajcarski investicioni fond dao najbolju ponudu za Jugoremediju

B92 pre 6 sati
Zrenjanin -- Najbolju ponudu za kupovinu Jugoremedije u stečaju dao je jedan investicioni fond iz Švajcarske. Hoće li zrenjaninska farmaceutska kompanija biti prodata, odlučiće Odbor poverilaca narednih dana, rekao je u izjavi za Tanjug predsednik… »

Batajnica do kraja godine dobija izlaz na auto-put

B92 pre 7 sati
Beograd -- Batajnica bi ove godine mogla da dobije direktan izlaz na auto-put, pišu "Večernje novosti". Naime, radovi na završetku Batajničke petlje trebalo bi da počnu čim se potpiše ugovor sa izvođačem, odnosno već u februaru ili martu. U toku… »

Ministarstvo finansija: Namera Srbije je da što pre počne pregovore sa Libijom

B92 pre 1 sat
Beograd -- Namera Srbije je da što pre započne pregovore sa Libijom o vraćanju duga tog državi, rekli su za Tanjug u Ministarstvu finansija. Dug prema Libiji je poslednji neregulisan dug koji ima Republika Srbija, odnosno poslednji dug za koji još… »

Ekonomija, najnovije vesti »