Ekonomija

Preko 1.300 hektara poljoprivrednog zemljišta u Leskovcu na licitaciji

Južne vesti pre 6 minuta
Poljoprivrednici iz Leskovca koji žele da prošire svoju proizvodnju, mogu se do 10. jula prijaviti za zakup parcela u ovoj opštini. Javno nadmetanje održaće se 16. jula od 10 sati u prostorijama Opštine. Uz prijavnu dokumentaciju, potrebno je… »

Sutra isplata trećeg minimalca za zaposlene u firmama koje su tražile pomoć države

RTV Novi Pazar pre 30 minuta
Zaposlenima u privatnim firmama u Srbiji koje su tražile pomoć države zbog problema u poslovanju usled epidemije korona virusa sutra će biti isplaćena treća, poslednja minimalna zarada od oko 30.000 dinara. Tu pomoć dobiće više od milion… »

Vraćena funkcija glavnom kanalu sliva Kerekto u Novom Bečeju

Ekapija pre 23 minuta
Glavni kanal sliva Kerekto, koji se nalazi u katastarskoj opštini Novo Miloševo, jedan je od najvažnijih melioracionih kanala u opštini Novi Bečej koji prima svu atmosfersku vodu iz naseljenog mesta Novo Miloševo, služeći i za odvodnjavanje i za… »

Čeda Jovanović se javio iz bolnice: „Kiseonik me je sačuvao”

BizLife pre 12 minuta
Foto: YT/Printscreen Lider LDP-a Čedomir Jovanović, koji je zaražen koronavirusom, javio se putem svog Tviter profila. On je objavio fotografiju iz bolnice, a uz nju je opisao svoje trenutno stanje. „Premoren sam, zaustavili smo tokom vikenda… »

Popunjeni bolnički kapaciteti u Beogradu, pacijenti prebačeni u Požarevac

BizLife pre 6 minuta
Foto: Beta Devet pacijenata prebačeno je iz Beograda u kovid bolnicu u Požarevcu, jer su u Beogradu bili popunjeni bolnički kapaciteti, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je objasnio da će iz beogradski kovid bolnica lakši pacijenti biti… »

Startovao novi IPARD program: Za turizam na selu i salašu od 5.000 do 300.000 evra

Dnevnik pre 6 minuta
Od početka ovog meseca pa sve do 1. oktobra građani, preduzetnici, mikro i mala privredna društva mogu konkurisati za novac iz IPARD programa Mera 7 za razvoj seoskog turizma. Ministarstvo poljoprivrede objavilo je prvi javni poziv za dodelu novca iz… »

Silos i prerada žita siguran i isplativ posao

Dnevnik pre 12 minuta
Kopredsednici Nacionalnog tima za preporod sela Srbije ministar Milan Krkobabić i akademik Dragan Škorić, povodom interesovanja povratnika za ulaganje u izgradnju silosa, izjavili su da se izgradnjom silosa i višim fazama prerade može znatno uvećati… »

Agencije: Otkazana sva putovanja za Grčku, turisti dobijaju zamenske vaučere

N1 Info pre 6 minuta
Turističke agencije su, čim je za ponedeljak najavljeno zatvaranje grčke granice za turiste iz Srbije, zbog pogoršanja zdravstvene situacije širenjem pandemije virusom COVID-19, otkazale sva putovanja koja nisu mogla da se realizuju do početka… »

Ministar Mali saopštio zvaničnu odluku: Građanima sutra leže novac na račune

Alo pre 7 minuta
Ministar finansija je istakao i da se redovno prate programi podsticaja koji se primenjuju u svetu i u regionu. Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će sutra biti isplaćena treća minimalna zarada za 1.042.114 zaposlenih u Srbiji u ukupnom… »

Najveći protivnik izgradnje Severnog toka 2 dao zeleno svetlo za njegov završetak

B92 pre 1 sat
Kopenhagen -- Danska energetska agencija (DEA) dala je dozvolu kompaniji Nord Strim 2 da završi izgradnju Severnog toka 2 u svojim vodama, navodi se u saopštenju agencije. Agencija je dala dozvolu za nastavak radova na gasovodu, uz korišcĚ�enje… »

Ekonomija, najnovije vesti »