Ekonomija

Od danas svako ko otvori račun dobiće i domaću karticu

Kamatica pre 21 sat
Od danas svako ko otvori tekući račun u banci, dobiće "dinu" kao osnovnu karticu, dok će ostale kartice "visa" i "master" biti dopunske, i banka će moći da ih izda samo na zahtev klijenta. Ova novina odnosiće se na sve građane, a za one koji imaju kartice, primenjivaće se kada istekne... »

Evro u ponedeljak 118,02 dinara

Beta pre 13 sati
Evro će u ponedeljak, 20. avgusta zadržati približno istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs biće 118,0203 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Evro je danas vredeo 118,0313 dinara, a Narodna banka Srbije intervenisala je kupovinom 10 miliona evra,... »

Seničić: Pad lire neće uticati na cene aranžmana u Turskoj

N1 Info pre 17 sati
Pad vrednosti turske lire neće uticati na cenu turističkih aranžmana u Turskoj, ali će biti jeftinija vanpansionska potrošnja, izjavio je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA Aleksandar Seničić. On je rekao da su ugovori sa hotelijerima dogovoreni u čvrstim valutama,... »

Azijske berze: Blagi dobitci na berzama, turska lira opet slabi

Gde investirati pre 20 sati
Na azijskim berzama u petak najvažniji indeksi ostvaruju blage dobitke, i dalje na krilima popuštanja trgovinskih napetosti između SAD-a i Kine, dok se turska lira, oporavivši se s rekordno niskog nivoa zabeležene početkom nedelje, ponovo našla pod pritiskom zbog novih američkih upozorenja... »

Krkobabić: Srbija mora da razvija stočarstva bez kojeg nema razvijene poljoprivrede

Novi magazin pre 15 sati
Ministar za regionalni razvoj Milan Krkobabić izjavio je danas da Srbija mora da obnovi stočarstvo jer bez njega nema razvijene poljoprivrede. On je tokom posete zemljoradničkoj zadruzi "Modoš" u selu Jaša Tomić u Banatu rekao da Srbija treba da poveća proizvodnju i tov junadi za sadašnjih... »

Šta je to TAX FREE?

Kamatica pre 19 sati
Odlazak na odmor u inostranstvo, pogotovu za one koji planiraju i kupovinu, može da bude i još povoljniji ukoliko iskoriste pogodnost povraćaja poreza takozvanog "tax free". Ipak, budući da svaka zemlja ima svoja pravila, pre svakog šopinga neophodno je raspitati se kako sistem u određenoj... »

Banke dogovorile paprene provizije

Kamatica pre 20 sati
Brojne usluge u bankama bi mogle da budu znatno jeftinije, upit stanja na bankomatu bi mogao da bude besplatan, a nalozi dati preko mobilnog telefona ili kompjutera ne bi se plaćali kao na šalteru... Sumnju da se banke dogovaraju o cenama svojih usluga, pa time praktično sprečavaju mogućnost da... »

"Još 2 fabrike, neće moći da obiđu šta sam ja otvorio”

B92 pre 18 sati
B92: "Još 2 fabrike, neće moći da obiđu šta sam ja otvorio”
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u Nišu otvoriti još dve fabrike krajem septembra. Vučić je istakao da mu je posebno važno da Niš i jug Srbije idu brže napred. Vučić je, u izjavi novinarima, kazao da će 28. i 29. septembra, otvoriti dve fabrike, dan za... »

Viktorija lodžistik: Konačna cena suncokreta 28,5 dinara po kilogramu

Nova ekonomija pre 14 sati
Kompanija Viktorija lodžistik, članica Viktorija grupe, utvrdila je konačnu cenu merkantilnog suncokreta iz roda 2018. za zemljoradničke zadruga. Cena iznosi 28,5 dinara po kilogramu, plus PDV. Cena je formirana u skladu sa referentnim svetskim berzama i tržišnim kretanjima u zemlji i regionu,... »

Ljajić: Izgubićemo investitore zbog pada lire

Radio 021 pre 19 sati
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da pad vrednosti turske lire za 40 odsto ne može da bude bez posledica po Srbiju, a odraziće se i na potencijalne investitore. On kaže da je Srbija napravila znatan napredak u privlačenju turskih investicija i da je ovo potpuno... »

©2018 Netmark d.o.o.