Ekonomija

Bugarska se pridružila sporazumu sa SAD protiv učešća Kineza u razvoju 5G mreže

Radio 021 pre 12 sati
Bugarska je potpisala sporazum sa SAD o bezbednosti bežične mreže 5G koji treba da obezbedi da u tome ne učestvuju kineske kompanije. Sporazum, nazvan "Čista mreža", juče su sa SAD na ceremoniji u Skoplju potpisali Severna Makedonija i Kosovo… »

Troškove poslanika niko ne proverava: Prostor za zloupotrebe

Nova pre 19 sati
Za naknade za dolazak poslanika do Narodne skupštine sopstvenim kolima, za iznajmljivanje stanova u Beogradu, smeštaj i put u inostranstvo i zemlji, je od 2016. do 2020. godine izdvojeno 402 miliona dinara. CINS otkriva da nema kontrole nad time kako… »

Za te pare možete na letovanje: Prosečna srpska porodica godišnje baci hranu vrednu 80.000 dinara

Blic pre 15 sati
Jedna četvoročlana porodica u proseku godišnje izgubi 80.000 dinara na otpadu od hrane, što je dovoljno novca za letovanje! U našoj zemlji u toku jedne godine na deponijama završi oko 250.000 tona hrana ili 35 tona po stanovniku. Razgradnjom tih… »

Saobraćaj nije primarni zagađivač našeg vazduha

BizLife pre 1 dan
Glavni problem zagađenja vazduha u Srbiji leži u nekontrolisanoj upotrebi malih toplana i individualnih ložišta, saobraćaj u gradovima ima daleko manji udeo u ukupnom zagađenju, pa je nejasno zašto država subvencioniše električne automobile… »

Država pomaže preduzećima, ali se ne zna ni kako, ni kome

Nova pre 11 sati
Preduzeća, i mala, i velika, i privatna, i državna, mogu u narednom periodu da računaju na pomoć države kroz - dokapitalizaciju. To znači da će oni od države dobiti novac, a za uzvrat će država dobiti udeo u vlasništvu u tim firmama. Ovo je… »

Ponovo popravke u Grdeličkoj klisuri, nadležni kažu da "ispravljaju nedostatke"

N1 Info pre 11 sati
Deo autoputa kroz Grdeličku klisuru ponovo je propao, Iako se na licu mesta vidi da je skinut poslednji sloj asfalta na dužini od preko dva kilometra, u Koridorima Srbije tvrde da "nije reč ni o kakvoj popravci, već o radovima na otklanjanju uočenih… »

Rusija smanjuje proizvodnju plina

Al Jazeera pre 12 sati
Izvoz plina bi do kraja 2020. godine trebao pasti za 16,5 posto na 184 milijarde kubnih metara. Rusija će 2020. godine smanjiti proizvodnju plina za 6,5 posto, na 690 milijardi kubnih metara, izjavio je ruski ministar energetike Aleksandar Novak. On je… »

Potrošaći će ubuduće biti zaštićeni! Ako kupujete organsku hranu, ovo treba da znate

Alo pre 14 sati
Pandemija je značajno promenila navike potrošača koji se okreću zdravijoj hrani. Ovo otvara mogućnost i za malverzacije, budući da na domaćem tržištu ostaje svega oko jedan odsto organskih proizvoda. Ministarstvo poljoprivrede planira da napravi… »

Hoteli širom BiH postaju starački domovi

Kamatica pre 15 sati
Naime, oni ih pretvaraju u stambene i poslovne jedinice ili staračke domove, navode iz Udruženja Horeca. Pad posla u oblasti turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva beleži se tokom čitave godine i ove branše su pretprpele najveću štetu izazvanu… »

Proboj na veliko tržište: Srpske jabuke na putu za Indiju

B92 pre 14 sati
Beograd -- Ambasador Indije Subrata Batačardži očekuje da će indijski uvoznici biti zadovoljni kvalitetom jabuka iz Srbije koje su na putu za tu zemlju. U intervju za današnji Blic, ambasador je rekao da je raspored isporuke usaglašen tako da… »

Ekonomija, najnovije vesti »