Ekonomija

CarGo: Tražimo sastanak sa Vladom ili idemo na protest, ministarka Mihajlović u dilu s taksi mafijom

Novi magazin pre 10 sati
Udruženje građana CarGo i kompanija CarGo Tehnologies zatražili su danas sastanak sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i turizma Zoranom Mihajlović i članovima Radne grupe uz prisustvo premijerke Ane Brnabić, u suprotnom, ako ne dobiju odgovor do srede, najavljuju organizaciju masovnog... »

Pola prihoda u srpskoj maloprodaji drže stranci

SEEbiz pre 13 sati
BEOGRAD – U Srbiji se tri odsto kompanija nalazi u većinskom vlasništvu stranaca, one stvaraju svaki peti dinar dodatne vrednosti, dok u srpskom izvozu učestvuju sa više od 50 procenata, podaci su Privredne komore Srbije, a na tržištu maloprodaje stranci drže skoro polovinu prihoda.... »

Mere i kontrola protiv pojave afričke kuge svinja

RTV pre 11 sati
RTV: Mere i kontrola protiv pojave afričke kuge svinja
BEOGRAD - U Srbiji nije zabeležena pojava slučajeva afričke kuge svinja, a intenzivno se sprovode sve preventivne mere kako bi se izbeglo širenje bolesti iz susednih zemalja, rečeno je Tanjugu u Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede. V.d direktora Uprave za veterinu Emina Milakara rekla... »

Italija kaznila Ryanair i Wizz Air

SEEbiz pre 15 sati
RIM - Zbog politike prijevoza prtljage, talijanski je zaštitnik konkurencije kaznio low-cost kompanije Ryanair i Wizz Air. Irski Ryanair morat će platiti tri milijuna, a mađarski Wizz Air milijun eura. Oba prijevoznika dopuštaju putnicima da sa sobom ponesu samo jedan mali komad prtljage, koji... »

Veće za regionalnu saradnju predstavilo nove regionalne puteve kulturnog i avanturističkog turizma

Beta pre 3 sata
Veće za regionalnu saradnju (RCC) za razvoj i promociju turizma predstavio je danas tri nova puta kulturnog turizma Zapadnog Balkana, kao i razvojne aktivnosti tri primaoca bespovratnih finansijskih sredstava za projekte u turizmu na Medjunarodnom sajmu turizma u Beogradu, najvećem medjunarodnom... »

Makron pozvao na poboljšanje zajedničke evropske poljoprivrede

Beta pre 13 sati
Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je danas na poboljšanje zajedničke poljoprivredne politike u Evropi kako bi se osigurao "poljoprivredni, industrijski i ekološki suverenitet" na starom kontinentu. "Evropska poljoprivreda ima pretnju unutrašnju i spoljašnju i zbog toga je važno... »

Mališić: Vlast zanemaruje celo društvo koje protestuje

Nova ekonomija pre 13 sati
Neverovatno je da se u Srbiji u oko 50, 60 gradova protestuje, i u njima najrazličitije grupacije protestuju, celo društvo je u protestu spram vlasti, a vlast to zanemaruje, rekla je za N1 novinarka nedeljnika NIN Vesna Mališić. "Predsednik kaže: primiću svakoga da sa njim pričam, ali kad... »

Danas: Plate medicinskih sestara 30 odsto manje nego 2009.

Nova ekonomija pre 16 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je podatak da medicinske sestre sa višom školom imaju platu 54.775 dinara, a sa srednjom školom 50.446 dinara. Uz to Vučić je poentirao računicom da su sada plate medicinskih sestara 20 odsto veće (realno i nominalno) nego pre smanjenja plata 2014.... »

Dačič: Promocija turističkih potencijala Srbije pomaže mi u radu

Novi magazin pre 8 sati
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas na Beogradskom sajmu turizma da promocija turističkih potencijala Srbije predstavlja značajnu dopunu i pomaže radu spoljnopolitičkog resora na čijem je čelu. "Turizam je značajna grana privrede, te je u narednom periodu važno uložiti... »

Borba za Severni morski put: SAD Rusiji i Kini ipak preti "praznom puškom" jer njihovi kapaciteti...

Pravda pre 11 sati
“Sjedinjene Države neće dopustiti da Rusija i Kina dominiraju Arktikom i kontrolišu Severni pomorski put”, rekao je zapovednik američke mornarice u Evropi i Africi, admiral Džejms Fogo. Prema njegovim rečima, Arktik i Severnu pomorsku rutu bi trebale jednako da koriste sve zemlje... »

©2019 Netmark d.o.o.