Ekonomija

Predsednik Austrije na potpisivanju ugovora o dualnom obrazovanju đaka zemunske škole

Beta pre 10 sati
Dualno obrazovanje će ove godine započeti trideset učenika Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu, kroz rad u sedam austrijskih kompanija u Srbiji da bi se pripremili za rad u svojstvu"saobraćajnog tehničara logistike". Predsednik Privredne komore (PKS) Marko Čadež je danas najavio da će... »

Novi vlasnik kruševačkog 14. oktobra ulaže u pogone, opremu, zaposlene

SEEbiz pre 9 sati
KRUŠEVAC - Kompanija SCG, vlasnica kruševačke Industrije mašina i komponenata "14. oktobar", u prvih godinu dana od preuzimanja te fabrike investirala je u nju 1,6 miliona evra i zaposlila oko stotinu radnika. Kompanija SCG "14. oktobar", koja je deo MSM, odnosno Čehoslovakia grupe, fabriku IMK... »

Facebook uvodi opciju brisanja poslatih poruka

Radio 021 pre 9 sati
Kompanija Facebook počela je sa testiranjem opcije "unsend" za aplikaciju Messenger, koja omogućava korisniku da izbriše poslatu poruku, kako bi ona u potpunosti bila uklonjena iz chata. Ranije ove godine Facebook je tajno izbrisao stare poruke koje je putem Messengera poslao osnivač i direktor... »

Ljajić: Kupovina albanskog Telekoma ne bi bila pretnja

Vesti online pre 3 sata
Kupovina albanskog Telekoma od strane Telekoma Srbija, ne bi predstavljala nikakvu pretnju, niti razlog da se neko zabrine za svoju bezbednost, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Lajić za televiziju "Klan" iz Tirane. - Ja nisam odavno čuo da je neki visoki funkcioner... »

Oporavila se industrijska proizvodnja u EU i evrozoni

RTV pre 10 sati
RTV: Oporavila se industrijska proizvodnja u EU i evrozoni
LUKSEMBURG - Fabrička proizvodnja u Evropskoj uniji i evrozoni oporavila se u avgustu više nego što je očekivano, čime je izbrisan negativan trend zabeležen u prethodna dva meseca, pokazali su podaci evropske službe za statistiku Evrostata. Na nivou EU je, prema sezonski prilagođenim... »

Užičko Narodno pozorište se posle dva veka renovira zahvaljujući pomoći EU

Nova ekonomija pre 13 sati
Iz evropske kase, posredstvom programa EU Pro za ravnomerniji regionalni razvoj, oko 10 miliona evra biće uloženo u lokalnu infrastrukturu. Od 99 manje razvijenih lokalnih samouprava, koje su bile pozvane da konkurišu sa projektima, prijavilo se dve trećine. Stroge briselske kriterijume ispunilo... »

Mihajlovićeva podržala žene na selu: Udružene postajete i ekonomski jače

Kurir pre 11 sati
Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je danas da su žene na selu ogroman potencijal i da imaju ključnu ulogu u proizvodnji hrane i poljoprivredi i dodala da one ne smeju ostati marginalizovane i neplaćene za posao koji obavljaju. Ona je, povodom... »

Štedi gde novac više vredi

Večernje novosti pre 10 sati
Svi znaju za novembarsku nedelju štednje, ali znate li da ona može trajati čak 76 dana? Za to se pobrinula Sberbank Srbija, pripremivši jedinstvenu ponudu štednje u evrima. Svi znaju za novembarsku nedelju štednje, ali znate li da ona može trajati čak 76 dana? Za to se pobrinula Sberbank... »

Rusi završili 38 odsto dogovorenih radova u Srbiji

Nova ekonomija pre 13 sati
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je sa prvim zamenikom generalnog direktora Ruskih železnica Aleksandrom Mišarinom obišla gradilišta na kojima radi ta kompanija u Srbiji i da je do sada urađeno 38 odsto predviđenih radova. Ruska... »

Drastično pala prodaja dizelaša u Evropi

Vesti online pre 6 sati
Prodaja automobila sa dizel motorima u Evropi drastično je smanjena u prvoj polovini ove godine zbog zabrinutosti kupaca u pogledu zagađenja i niže vrednosti vozila prilikom preprodaje. - Osećaj nezadovoljstva prema dizelašima širi se čitavom Evropom - objavila je Međunarodna agencija za... »

©2018 Netmark d.o.o.