Ekonomija

Od danas primena pravilnika o evidenciji stvarnih vlasnika

RTV pre 24 sata
RTV: Od danas primena pravilnika o evidenciji stvarnih vlasnika
BEOGRAD - Novi pravilnici koji detaljno uređuju pitanja stvarnih vlasnika privrednih društava i drugih pravnih lica od danas stupaju na snagu. Reč je o Pravilniku o načinu i uslovima elektronske razmene podataka između Agencije za privredne registre, državnih organa i Narodne banke Srbije radi... »

Visoke cene teraju korisnike kod drugih mobilnih operatera

Radio 021 pre 9 sati
U Srbiji je skoro svaki treći vlasnik mobilnog telefona menjao operatera, a u 35 odsto slučajava to su činili zbog niže cene usluga, pokazalo je istraživanje Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge RATEL. Kako je saopštio RATEL, 29 odsto ispitanika promenili su... »

Generalnom direktoru „Nikole Tesle“ dve nagrade za postignute uspehe u poslovanju u 2018. godini

Tango Six pre 18 sati
U protekla dva dana, dve nagrade za postignute uspehe u poslovanju u 2018. godini, uručene su generalnom direktoru Aerodroma Nikola Tesla Saši Vlaisavljeviću, saopšteno je sa „Tesle“. Kako navode, na svečanoj dodeli nagrada, koja je juče upriličena na sednici Skupštine Privredne komore... »

Globalni dug po stanovniku planete 86.000 dolara u 2017.

Večernje novosti pre 1 dan
Globalni dug je dostigao prošle godine rekordnih 184 hiljade milijardi dolara, što odgovara iznosu od preko 86.000 dolara po osobi, a taj iznos je dvostruko iznad prosečnog dohotka po stanovniku planete. Globalni dug je dostigao prošle godine rekordnih 184 hiljade milijardi dolara, što odgovara... »

Bajatović: Dovoljno ruskog gasa po konkurentnim cenama u naredne dve godine

Nova ekonomija pre 17 sati
Srbija će se i u 2019. i u 2020. snabdevati odgovarajućim količinama ruskog gasa po konkurentnim cenama, kaže generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, koji je juče učestvovao na okruglom stolu "Gasna jednačina - izazovi snabdevanja gasom", održanom u ogranku SANU u Novom Sadu.... »

I po snegu "punom parom" se radi u Grdeličkoj klisuri!

Mondo pre 1 dan
U Grdeličkoj klisuri je, bez obzira na sneg koji pada čitav dan, nastavljena izgradnja autoputa na Koridoru 10. Foto: MONDO/Nataša Petrović Danas je azerbejdžanska kompanija "Azvirt" počela opremanje leve tunelske cevi u tunelu Manajle, dugom 1.808 metara, saopšteno je iz Ministarstva... »

Loša situacija vozača kamiona u Evropskoj uniji

Nova ekonomija pre 23 sata
Male plate, prenaporne rute: vozači kamiona su u lošoj situaciji – svuda u Evropskoj uniji. Ministri saobraćaja žele da nešto promene, ali njihove mere su sporne – neki smatraju da nemaju mnogo veze sa stvarnošću. "Nekada je bilo lepo voziti kamion, ali danas to radim samo zato što mi ne... »

Uskoro prijavljivanje svih turista koji borave u Srbiji

Politika pre 22 sata
Prema poslednjim podacima, trećina turista, koji provode odmor u Srbiji, neprijavljena je, jer borave u neregistrovanom smeštaju, za koji vlasnici ne plaćaju porez. Usvajanje zakona o ugostiteljstvu, koji je trenutno u skupštinskoj proceduri, osim paušalnog oporezivanja vlasnika smeštaja,... »

Hrvatska trka sa Srbijom oko borbenih aviona

Vesti online pre 21 sat
Hrvatski dogovor o kupovini 12 polovnih F-16 aviona iz Izraela za 500 miliona dolara upitan je ako SAD ne odobre prodaju, piše AP. Dogovor za kupovinu F-16 Barak aviona od Izraela sklopljen je ranije ove godine, ali zavisi od američke dozvole Izraelu da preproda polovne američke avione. A... »

Naoružava se crna gora: Ministarstvo odbrane u novoj godini kupuje 67 oklopnih vozila

Blic pre 20 sati
Ministarstvo odbrane Crne Gore planira da se u 2019. godini kreditno zaduži 30 miliona evra za kupovinu 67 oklopnih vozila, piše u Predlogu zakona o budžetu za 2019. godinu. Budžet Ministarstva odbrane prema ovom predlogu biće za 8,5 miliona veći nego ove godine, odnosno oko 56,5 miliona evra... »

©2018 Netmark d.o.o.