Ekonomija

HT kupio 1.896 vlastitih dionica

SEEbiz pre 18 sati
ZAGREB - Trezor Hrvatskog Telekoma kupio je protekloga tjedna 1.896 dionica kompanije. Radi se o ovim kupovinama: - Dana 18. listopada 2018. godine kupljeno je 409 dionica oznake HT po prosječnoj ponderiranoj cijeni od 149,9156 kn po dionici, što predstavlja 0,000501% temeljnog kapitala Društva.... »

Australija se ispričala žrtvama pedofilije

SEEbiz pre 19 sati
SYDNEY - Australski premijer Scott Morrison iznio je u ponedjeljak nacionalnu ispriku žrtvama pedofilije priznajući pred parlamentom da država nije bila na visini zadatka spram 'zluradih zločina'. 'Počinili su ih Australci protiv Australaca, neprijatelji prisutni među nama', osudio je premijer... »

Dobit Ryanaira pala 7% zbog štrajkova i rasta cijena goriva

SEEbiz pre 19 sati
LONDON - Ryanair je u proteklom poslovnom polugodištu ostvario dobit od 1,2 milijarde eura, 7 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, a pad dobiti posljedica je, poručilo je poslovodstvo te zrakoplovne kompanije, štrajkova i rasta troškova za gorivo. Za slabije rezultate izvršni direktor... »

Novi list dobio novu glavnu urednicu

SEEbiz pre 19 sati
RIJEKA - Slavica Bakić imenovana je za novu v. d. glavne urednice Novog lista, odlukom Uprave, na mandat od šest mjeseci, koji započinje danas. Prva žena na čelu redakcije u povijesti Novog lista, na tu poziciju dolazi s radnog mjesta urednice rubrike Novosti. Rođena je u Virovitici, 1971.... »

Skupština NUNS-a: Stanje novinarskih i medijskih sloboda u Srbiji dramatično

SEEbiz pre 20 sati
BEOGRAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije i druga novinarska i medijska udruženja nastaviće dijalog sa Vladom Srbije da bi se unapredilo dramatično stanje prava i sloboda novinara i medija, ali ukoliko do kraja godine ne bude pozitivnih rezultata NUNS zadržava pravo da se povuče iz... »

Kinezi bi mogli spasiti hrvatsku brodogradnju

SEEbiz pre 20 sati
ZAGREB - Organizacija UN-a za industrijski razvoj, Međunarodni centar za prijenos i promociju solarne tehnologije Hrvatsku (UNIDO-ISEC) 3. studenoga u Pekingu organizira investicijski forum kojemu će u fokusu biti Hrvatska. Po prvi puta jedna je država, Hrvatska, dobila čast i priznanje da bude... »

Samsung u Kanadi otvara još jedan centar za istraživanja umjetne inteligencije

SEEbiz pre 20 sati
TORONTO - Kompanija Samsung nastoji postati značajan predstavnik na tržištu umjetne inteligencije posebice putem proizvoda koji dolaze s integriranim virtualnim asistentom Bixbyjem. U svrhu poboljšanja svoje tehnologije umjetne inteligencije južnokorejska tvrtka je dosad otvorila šest centara... »

Calsonic preuzima Magneti Marelli za 6,2 milijarde eura

SEEbiz pre 20 sati
TOKIO - Japanski proizvođač auto dijelova Calsonic u vlasništvu private equity fonda KKR dogovorio je preuzimanje Magneti Marellija za 6,2 milijarde eura (7,1 milijardu dolara). Sporazumom će biti stvoren div u sektoru auto dijelova s godišnjim prihodima od oko 15,2 milijarde eura. KKR je kupio... »

Azijska tržišta: Najave poticaja izazvale oduševljenje u Šangaju

SEEbiz pre 21 sat
TOKIO – Azijski indeksi porasli su na početku onvog tjedna, ponajviše na kineskim tržištima jer se ulagači nadaju poticajima, s obzirom na usporavanje rasta druge po veličini svjetsk ekonomije. MSCI Asia Pacific Index skočio je 1 posto. Šangajski bluechip indeks CSI300 uzletio je 4,8 posto... »

Lana Popović nova predsjednica Coca-Cole za srednju i istočnu Europu

SEEbiz pre 6 sati
ZAGREB - The Coca-Cola Company objavila je kako je Lana Popović imenovana novom predsjednicom Grupe za srednju i istočnu Europu. Na toj će poziciji zamijeniti Nikosa Koumettisa koji je imenovan novim predsjednikom Grupe nadležnim za Europu, Bliski istok i Afriku (EMEA). EMEA je najveća i... »

©2018 Netmark d.o.o.