Ekonomija

Na prigradskim linijama Laste 11 novih autobusa iz Turske

Ekapija pre 11 sati
Saobraćajno preduzeće Lasta od danas će u saobraćaj uključiti 11 novih autobusa turske proizvodnje, 6 zglobnih marke Otokar, tipa Kent LF, 4 solo autobusa marke Otokar tipa Territo i jedno solo visokoturističko vozilo marke Otokar, saopšteno je iz tog preduzeća. Od navedenog broja autobusa... »

U Inđiji postavljeni kontejneri za reciklažu tekstila

Ekapija pre 13 sati
(Foto: 9dream studio/shutterstock.com) (Foto: 9dream studio/shutterstock.com) Javno komunalno preduzeće Komunalac postavio je na šest lokacija u Inđiji kontejnere namenjene za odlaganje tekstila. Kako se navodi na zvaničnom sajtu opštine, cilj akcije je da se građanima pruži mogućnost da... »

Opštinski budžet Inđije za poljoprivredu 34 miliona dinara

Ekapija pre 13 sati
Ilustracija Ilustracija Ovogodišnji budžet za poljoprivredu Opštine Inđija iznosi 34 miliona dinara, i u odnosu na prethodnu godinu veći je za 4 miliona dinara. Pored dosadašnjih mera, kao što su sufinansiranje kupovine priključne mehanizacije, opreme za pčelarstvo, stočarstvo, voćarstvo,... »

Čak 373.000 zaposlenih radi na određeno vrijeme

SEEbiz pre 14 sati
ZAGREB - Ugovore na određeno vrijeme, najčešće do tri mjeseca, ima svaki četvrti zaposleni, što je dva puta više od prosjeka u EU i takav rad širi se u Hrvatskoj brže nego i u jednoj drugoj zemlji. Nedavno je čak i Međunarodni monetarni fond pozvao hrvatske vlasti da zaposlenima koji rade... »

Voli naredne godine gradi hipermarket

SEEbiz pre 14 sati
PODGORICA - Kompanija Voli trejd, vlasnika Dragana Bokana, ove godine će početi planiranje i projektovanje najsavremenijeg hipermarketa u ovom dijelu Evrope, dok će izgradnju, na nedavno kupljenim parcelama podgoričke fabrike "Radoje Dakić", realizovati iduće godine, kazali su Dnevnim novinama... »

ZET odsad daje ispričnice za kašnjenje autobusa ili tramvaja

SEEbiz pre 15 sati
ZAGREB - Ako vam zakasni autobus pa vi zakasnite na posao, barem u Zagrebu, prijevoznička tvrtka će vam rado ispisati ispričnicu za poslodavca. Svakodnevno korištenje autobusa umori putnike. Posebno im smeta kašnjenje i nedolazak na vrijeme. Putnici se posebno žale na botinečku liniju jer je... »

Tesla podigao cijenu korištenja vlastite mreže brzih punjača

SEEbiz pre 15 sati
ZAGREB - Donedavno su kupci Teslinih automobila imali pravo na besplatno korištenje mreže takozvanih Superchargera, odnosno brzih punjača, no proizvođač električnih vozila iz Palo Alta odlučio se na zaokret u strategiji. Koncem siječnja, svi postojeći i budući kupci Teslinih vozila morat... »

U sukobima policaje i prosvjednika u Ateni ima i ozlijeđenih

SEEbiz pre 15 sati
ATENA - Izgredi u kojima je tridesetak ljudi ozlijeđeno, uglavnom policajaca, dogodili su se u Ateni na prosvjedu protiv dogovora o novom imenu Makedonije u kojemu je sudjelovalo između 60.000 i 100.000 ljudi. Dvadeset pet redarstvenika je ozlijeđeno, navodi se u priopćenju grčkog Ministarstva... »

Kongres Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije u Vrnjačkoj Banji od 22. do 26 maja

Ekapija pre 7 sati
(Foto: Halfpoint/shutterstock.com) (Foto: Halfpoint/shutterstock.com) XII Kongres Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije sa međunarodnim učešćem, održaće se u od od 22. do 26. maja 2019. godine, u Vrnjačkoj Banji u hotelu Breza. Plenarna tema kongresa je "Povrede i... »

Ducati na razvoju električnog motocikla

SEEbiz pre 15 sati
MILANO - Talijanski proizvođač Ducati, prema riječima generalnog direktora Claudia Domenicalija, uskoro će predstaviti vlastiti električni motocikl. "Budućnost je električna, a mi nismo daleko od pokretanja serijske proizvodnje", najavio je Domenicali na jednoj dodjeli nagrada u Španjolskoj.... »