Ekonomija

Novo preuzimanje Marera Properties, od danas vlasnici i Zemun parka

BizLife pre 3 sata
Strateško opredeljenje kompanije da svoj maloprodajni portfolio razvija kroz visokokvalitetne objekte na prometnim i dobro povezanim lokacijama, rezultiralo je akvizicijom maloprodajnog parka na samom ulazu u Beograd, svega nekoliko kilometara od centra… »

Digitalizacija u građevinarstvu kaska za onom u industriji

Dnevnik pre 2 sata
Pandemija kovid-19 znatno je doprinela digitalizaciji rada u građevinarstvu Srbije, gotovo svi akteri svesni su da moraju biti uključeni u digitalni razvoj branše, a većinu u aktivnijem pristupu koči što su veoma zadovoljni sadašnjim stanjem u tom… »

U okviru akcije “Recikliraj – PET nije otpad“, čačanskim školama podeljene prese za PET ambalažu (FOTO)

Morava info pre 3 sata
ČAČAK – U sali Skupštine grada Čačka održana je promocija ekološke akcije grupe Mudre sove “Recikliraj – PET nije otpad“. Akciju su podržali Grad Čačak i JKP “Komunalac“. Promocija je upriličena uz prisustvo direktora i nastavnika… »

“Revizorsku profesiju čekaju velike promene”

BizLife pre 3 sata
Odnedavno je revizorsko-konsultantska kuća BDO Beograd pojačana dvojicom novih partnera, čiji se profesionalni putevi veoma razlikuju, ali svaki na svoj način ilustruje trenutni stadijum razvoja ove kompanije. Zdravko Gardović je u oktobru 2006… »

Smarties® bombone od sada u reciklabilnoj papirnoj ambalaži

BizLife pre 3 sata
Popularni Smarties® prvi je konditorski brend kompanije Nestlé koji je uveo reciklabilnu papirnu ambalažu za svoje proizvode širom sveta. „Prelazak brenda Smarties® na reciklabilno pakovanje je jedna od naših ključnih inicijativa na polju… »

Đoković brend ambasador Raiffeisen Bank International

Bonitet pre 3 sata
Najbolji teniser sveta Novak Đoković i Raiffeisen Bank International AG (RBI) sa sedištem u Beču danas su objavili početak saradnje. Đoković, koji je na poziciji broj jedan u tenisu u rekordnom periodu od 316 nedelja, biće brend ambasador RBI i… »

Učenici smislili kako da pikavcima ozelene prirodu

Nova ekonomija pre 3 sata
Inspirisani stepenom zagađenja životne sredine i velikom količinom odbačenih opušaka cigareta, učenička kompanija BioFilter iz svrljiške srednje škole "Dušan Trivunac Dragoš" osmislila je biorazgradivi filter za cigarete, napravljen od… »

Znatno veća potražnja krompira i krastavca: Brojne cene namirnica na srpskim pijacama snižene!

Srbija danas pre 3 sata
Cene karfiola, krastavca, spanaća, brokolija, mladog kupusa i krompira na beogradskoj Veletržnici su snižene. To je delimično uticalo na povećanje tražnje za ovim vrstama povrća, saopštila je uprava kvantaške pijace. Precizira se da su tokom… »

U Srbiji skoro 4.000 blokiranih firmi: Jedna grana privrede najviše pogođena

Srbija danas pre 3 sata
Najviše blokiranih firmi u ugostiteljstvu - 16 odsto. U odnosu na ukupan broj aktivnih firmi, u Srbiji je procenat blokiranih firmi 0,77 što je manje nego u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini a tri puta više nego u Sloveniji, podaci su analize… »

Najgluplja priča sa finansijskih tržišta ove godine?

B92 pre 4 sati
Mnoge od najvećih priča 2021. godine činile su se glupima. Deonice Gejmstopa eksplodirale su iz razloga koji nemaju veze s poslovanjem, padajući nakon što je aplikacija za trgovanje deonicama onemogućila svojim klijentima trgovanje tim prilično… »

Ekonomija, najnovije vesti »