Ekonomija

Nova pravila: Za odžačare se traži diploma, a velike promene očekuju i grobare

Srbija danas pre 5 sati
Ni čišćenjem dimnjaka više neće moći da se baš svako bavi. Početnici u komunalnim delatnostima dobili su komisiju koja će ih ocenjivati, proveravati da li su kadri da obavljaju delatnosti i na kraju - licencirati. Isti uslovi i zahtevi su i pred onima koji se već godinama bave ovim... »

Amerika sprema sankcije "Severnoj toku 2"!?

Srbija danas pre 15 sati
"Vašington će upozoriti EU pre uvođenja sankcija" Novi paket američkih sankcija protiv kompanija-učesnica projekta "Severni tok 2" je u izradi, piše "Volstrit džurnal". Kako su saopštili listu američki činovnici, nacrt projekta sankcija se nalazi u procesu razmatranja i one bi mogle da... »

Moody's snizio kreditni rejting Turske

SEEbiz pre 1 dan
NEW YORK -Američka agencija za kreditni rejting Moody's snizila je kreditni rejting Turske još dublje u status “smeća” i dala “negativnu” prognozu za budućnost. To je najnoviji udarac za Ankaru u vrijeme kada turska valuta lira trpi veliki pad uslijed ekonomskih problema i diplomatskog i... »

Predsednik najavio: Povećanje plata za 3.000 odsto

Mondo pre 1 dan
Dok MMF predviđa da će inflacija u Venecueli ove godine dostići milion odsto, predsednik te zemlje Nikolas Maduro najavljuje najveću ekonomsku refomu i povećanje minimalne plate za više od 3.000 odsto. Foto: AP/Ariana Cubillos "Želim da se država oporavi i imam formulu za to. Verujte mi",... »

Više od 50 kompanija traga za rudama u Srbiji

SEEbiz pre 1 dan
BEOGRAD - Prostor Balkana je sve atraktivniji za geološka istraživanja, a samo u Srbiji za raznim rudama traga više od 50 kompanija, od kojih je polovina sa stranim kapitalom. Za državu je dobro da zna potencijal prirodnih resursa, a neka nalazišta pokazuju značajne rezerve dovoljne i za... »

Grčka izlazi iz međunarodnog programa pomoći

Radio 021 pre 20 sati
Grčka u ponedeljak, 20. avgusta, zvanično izlazi iz međunarodnog programa pomoći. Grci izlaze posle osmogodišnje rigorozne štednje koju je prihvatila u zamenu za tri masivne finansijske infuzije, nakon što se zemlja našla pred ekonomskim kolapsom, nalik onom tokom Velike depresije. Izlazak... »

Beogradski aerodrom dobija kontrolni toranj od 75 metara

Večernje novosti pre 1 dan
Direktor SMATSA Predrag Jovanović ističe da će novi toranj, visok 75 metara, obezbediti mnogo bolje uslove za rad kontrolorima letenja i tehnici. Do kraja godine počinje izgradnja novog kontrolnog tornja na Aerodromu "Nikola Tesla", a plan je da bude završen sredinom 2020. godine, kažu u... »

Bajatović: Srbija uzima kredit za gas u vrednosti od 30 miliona evra

Nova ekonomija pre 1 dan
Kompanija nije još toliko jaka da obezbeđuje energente bez pozajmica. Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović potvrdio je u izjavi za Blic da Srbijagas uzima kredit za nabavku gasa i da je raspisan tender za kredit od 30 miliona evra. On je i ocenio da kompanija još nije toliko finansijski jaka da... »

Traže povećanje od: 5.000 dinara Pregovori o rastu minimalca od septembra

Blic pre 1 dan
Pregovori o povećanju minimalne cene rada trebalo bi da počnu u septembru, navodeći da ti razgovori inače nekoliko godina počinju sredinom avgusta, ali da će ovog puta, zbog godišnjih odmora, dogovaranje početi narednog meseca. Vlada će sa sindikalcima i poslodavcima započeti pregovore u... »

I HNS protiv povećanja osnovice za plaće direktora poduzeća

SEEbiz pre 1 dan
ZAGREB - Nakon što je u javnu raspravo ušao prijedlog Zakona o doprinosima prema kojemu bi direktori poduzeća trebali imati minimalnu plaću od 10.000 kuna, pobunili su se mnogi obrtnici i poduzetnici. A protiv takvog prijedloga je i koalicijski partner HNS. Priopćenje HNS-a prenosimo u... »

©2018 Netmark d.o.o.