Ekonomija

Novi sladoledi iz Stare Pazove

BizLife pre 35 minuta
Foto: youtube Fabrika sladoleda „Froneri Adriatic” otvorila je je danas novi pogon u Staroj Pazovi, uloženo je 20 miliona evra, a fabrika zapošljava 400 ljudi. jena nezaposlenost za 15,7 odsto. Direktor fabrike Froneri Ibrahim Nadžafi rekao je da kada je prvi put došao u fabriku 2015.... »

Novi ukusi sladoleda u srcu Beograda

Ekapija pre 1 sat
Ilustracija (Foto: MaxFX/shutterstock.com) Ilustracija (Foto: MaxFX/shutterstock.com) Ljubitelji sladoleda mogu od ovog leta u samom srcu Beograda, na Obilićevom vencu 30, u čokolateriji Premier, da probaju nove ukuse ove ledene poslastice. U pitanju je sladoled napravljen od kakaovca po... »

APR: Nastavljen blagi oporavak privrede

Biznis i finansije pre 1 sat
Domaća privreda je tokom 2017. godine nastavila da se oporavlja, mada je ostvareni rast bio nešto slabiji od projektovanog. Bruto domaći proizvod je na godišnjem nivou porastao za 1,9%, dok je industrijska proizvodnja povećana za 3,5%. Pozitivnim kretanjima doprinela su uvećana investiciona... »

Srbija upola jeftinija od EU

BizLife pre 1 sat
Foto: Pixabay Potrošačke cene u Srbiji su upola niže od proseka Evropske unije, saopštio je Eurostat. Cene u maloprodaji u Srbiji su 51 odsto od evropskog proseka, a potrošači opštu robu plaćaju manje u Makedoniji – 47 odsto i Bugarskoj – 48 odsto. U BiH, Albaniji i Rumuniji su... »

Siva ekonomija i dalje usporava privredni rast zemlje

Biznis i finansije pre 2 sata
Kako bi smanjila nivo sive ekonomije, a posebno nelegalne trgovine kao njenog najvećeg pojavnog oblika, Srbija treba da unapredi efikasnost pravosudnog sistema, ojača institucije za nadzor i sprečavanje korupcije i pranja novca i suzbije rast nelegalne online trgovine. Ovo su, uz bližu saradnju... »

Da li su ljudi poslovna budućnost?

BizLife pre 3 sata
Foto: Pixabay Kada razmišljate o poslovnoj budućnosti, automatizacija i veštačka inteligencija su verovatno prvi trendovi koji vam “padnu na pamet”. Ali, kako piše Forbes, budućnost su ipak ljudi. Oni navode nekoliko predloga kako da se pripremite za poslovnu budućnost: Zaposlite... »

Loši rezultati: Starbaks zatvara 150 lokala

BizLife pre 3 sata
Foto: Pixabay Poznati lanac kafe restorana Starbaks zatvara 150 lokala širom sveta zbog lošijih poslovnih rezultata u prvom kvartalu ove godine, zbog čega je vrednost njegovih deonica pala za pet odsto u samo nekoliko sati, piše Biznis insajder. Lokali otvoreni pre više od godinu dana trebalo... »

FINANSIJE TOP 2017/18 u izdanju magazina Biznis i finansije: Rekord bez fanfara

Biznis i finansije pre 3 sata
U 2017. godini, po prvi put AIK banka je rangirana kao vodeća po apsolutnoj visini ostvarenog profita, a slede Banca Intesa, Komercijalna banka, Unicredit i Raiffeisen banka. Prema ukupnoj premiji najveće tržišno učešće je imalo Dunav osiguranje, a slede Generali, DDOR, Wiener i Triglav... »

Noviteti iz Samsunga

BizLife pre 4 sata
Foto: Promo Nova linija Samsung QLED televizora, mašina za veš sa QuickDrive tehnologijom, Flex frižider, POWERstick usisivač, kao i popularni uređaji iz Galaxy A (A6 i A6+) i J serije (J6), uz već dobro poznate premium modele S9 i S9+, imali su danas mini premijere na srpskom tržištu.... »

Kako “nanjušiti” zaposlenog sa velikim potencijalima

BizLife pre 4 sata
Foto: Pixabay Zaduženi za ljudske resurse u kompanijama postali su “opsednuti” prepoznavanjem zaposlenih sa velikim potencijalima, prozvanih “HiPo” (high potential employe). Kako Forbes piše, potencijal u ovom slučaju podrazumeva verovatnoću da će taj zaposleni značajno doprineti... »

©2018 Netmark d.o.o.