Ekonomija

Kreće megaprojekat koji u Hrvatskoj potapa i sela: Plan je da se izvede u Lici, a vredi skoro pola milijarde evra

Srbija danas pre 7 sati
U Lici je počela realizacija 2 megaprojekta, hidroenergetskog sistema Kosinj i hidroelektrane Senj 2, a investicija vredi 3,4 milijarde kuna (448 miliona evra). Hrvatska elektroprivreda (HEP ) ove je godine pokrenula realizaciju druge faze… »

Kinezi zovu američke firme: Potencijalna saradnja za dva konkretna projekta

Srbija danas pre 7 sati
Kina je u ponedeljak pozvala američke kompanije na aktivno učešće na njenom tržištu, naglasivši da će nastojati da stvoriti pošteno i pravedno poslovno okruženje, saopštilo je kinesko ministarstvo industrije. Kineski ministar industrije i… »

Zbog čega banke nisu usvojile preporuke NBS? VIDEO

B92 pre 8 sati
Beograd -- Pet meseci od kako je najavljena olakšica za kupce prvih stanova u Srbiji, samo je jedna banka smanjila učešće za stan na 10 odsto. Naime, Narodna banka Srbije usvojila je propis kojim se smanjuje učešće za kupovinu prve nekretnine sa… »

Igra od 6 milijardi evra: Sprema se Evropska fudbalska liga

BizLife pre 8 sati
Fudbalski klubovi Mančester junajted i Liverpul u pregovorima su oko prelaska u “Evropsku premijer ligu”. Kako prenose britanski mediji, EPL bi uključivala najveće evropske klubove, koji bi za početak imali na raspolaganju finansijski paket od… »

Kipar i Malta pod istragom zbog “prodaje državljanstva”

BizLife pre 8 sati
Evropska komisija pokrenula je prekršajne postupke protiv Kipra i Malte zbog sumnji u “prodaju državljanstva”. U Briselu smatraju da je davanje državljanstva investitorima po sistemu “zlatog pasoša” nije u skladu sa principima Ugovora o EU… »

Džek Ma zadržao tron, zahvaljujući pandemiji

BizLife pre 8 sati
Džek Ma, osnivač tehnološkog giganta za elektronsku trgovinu Alibaba, zadržao je status najbogatijeg Kineza ove godine. Zahvaljujući pandemiji koronavirusa, porasla je onlajn kupovina i pružanje drugih usluga preko interneta što je dodatno uvećalo… »

Zbog korone sve se manje kupuju poslovna odela: Zbog toga najviše pate, verovali ili ne - uzgajivači ovaca

Srbija danas pre 9 sati
Promene koje je donela pandemija nesumnjivo su se "prelile" i na lanac snabdevanja u tekstilnoj industriji, i to na svim kontinentima. Neverovatno je kako su neke karike u lancu tržišta rada povezane, iako nam ne deluje tako u prvi mah. Možda se pitate… »

Bil Gejts imao intervju za posao: Na suprotnoj strani se našla NBA zvezda!

Srbija danas pre 8 sati
Kari je postavio intervju na Jutjub kao prvi deo svoje nove serije. Bil Gejts, milijarder, filantrop i trenutno jedan od najbogatijih ljudi na svetu, verovatno će teško upasti u neku situaciju da mora da traži posao i sprema se za razgovor. Ipak… »

Vlada RS preuzima "Andrićgrad" od Kusturice?

B92 pre 9 sati
Banjaluka -- Vlada RS dala je pre pet dana saglasnost na predlog ugovora o ustupanju i prenosu udela u privrednom društvu "Andrićgrad" Višegrad, piše Kapital. "Prema ugovoru Vlada Srpske biće upisana u strukturu vlasništva privrednog društva… »

Kineski telekomunikacioni gigant gradi razvojni centar u komšiluku

B92 pre 9 sati
Budimpešta -- Kineski telekomunikacioni gigant Huavej izgradiće istraživački i razvojni centar u Budimpešti, izjavio je ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto. Investicija, koja će doneti radna mesta za najmanje 100 mađarskih inženjera… »

Ekonomija, najnovije vesti »