Ekonomija

Roboti Lala i Sosa sejaće nam njive

Večernje novosti pre 54 minuta
U Krivaji kod Bačke Topole, uoči otvaranja prve digitalne farme u regionu, koja će označiti novi korak u poljoprivrednoj proizvodnji. NjIVE koje obrađuje traktor bez vozača i mali robot koji proverava trenutne potrebe useva za azotom, možda na prvi pogled mnogima izgledaju kao scene iz... »

Kina gradi prvi polarni kruzer

SEEbiz pre 2 sata
PEKING - Kina je počela graditi prvi polarni kruzer, objavila je u subotu državna agencija Xinhua u trenutku dok zemlja traga za novim trgovačkim putovima koje je otvorilo globalno zagrijavanje. Gradnja broda dugog 104 metara opremljenog naprednim sustavima pokretanja i vožnje ledenim morem... »

Firmama 150.000 EUR, uslov samo jedan

B92 pre 4 sata
B92: Firmama 150.000 EUR, uslov samo jedan
Beograd -- Deset kompanija dobilo je vaučere za bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 150.000 evra. Reč je o programu koji je pokrenuo EBRD za inovacije u malim i srednjim preduzećima u oblasti "zelenih" tehnologija i efikasnosti upotrebe resursa. Kompanije “Esensa”, “Avalon... »

"Posao velikoj kompaniji - 50 odsto ide domaćoj firmi"

B92 pre 5 sati
B92: "Posao velikoj kompaniji - 50 odsto ide domaćoj firmi"
Beograd -- Na poslovnom forumu "Porodične firme - Stub razvoja ekonomije" privrednici iz Srbije i regiona pričali su o izazovima sa kojima se suočavaju porodične firme. Privrednici i stručnjaci su razgovarali kako se snalazi druga generacija porodičnih firmi, o ženama u porodičnom biznisu...... »

Inovacije: Digitalna farma snima i čuva useve i oranice

Kurir pre 2 sata
Na Digitalnoj farmi poljoprivrednici će moći da besplatno koriste brojne usluge i nauče kako da precizno đubre i pametno navodnjavaju useve, mapiraju zemljište, mere prinose i prave planove za setvu u sledećoj sezoni. Kako da se u poljoprivredi smanje rizici u proizvodnji, troši manje vode i... »

Most koji nam služi 6 decenija, "kidaju" ga točkovi FOTO

B92 pre 4 sata
B92: Most koji nam služi 6 decenija, "kidaju" ga točkovi FOTO
Jagodina -- Viseći most na Velikoj Moravi, na teritoriji Jagodine, jedan od retkih u Srbiji i svetu, gotovo šest decenija opstaje i "služi narodu". Most se nalazi između sela Vojska u opštini Svilajnac i sela Bagrdan, a narod se malo brine o njemu. Ne koriste ga samo pešaci, već i... »

Četiri drugarice uspešne preduzetnice: U krofnama našle slatku zaradu

Kurir pre 11 sati
Sestre Nina i Irena, zajedno sa sestrama Petrom i Tarom, lansirale brend pod kojim prave i prodaju tradicionalne engleske, grčke, američke i francuske poslastičarske krofne. Zahvaljujući ekonomistkinji Nini Zukanović (32), koja je s rođenom sestrom i još dve drugarice otvorila firmu, građani... »

U floti 21 novi avion, direktno iz Niša do Beča

B92 pre 6 sati
B92: U floti 21 novi avion, direktno iz Niša do Beča
Beograd -- Mađarska niskotarifna avio-kompanija "Viz er" najavila je da će uvesti direktnu liniju Niš-Beč, pošto će u njenoj floti biti 21 novi avion. To će joj omogućiti 700 dodatnih polazaka nedeljno i 70 novih linija. "Širenje poslovanja kompanije 2018. godine predstavlja investiciju... »

Brnabić potvrđuje: Veće plate i penzije

Mondo pre 12 minuta
"Imamo odlične pokazatelje i rast plata i penzija je realan ove godine", izjavila je večeras srpska premijerka Ana Brnabić za RTS. Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević Brnabić očekuje da rast BDP-a bude 3, 5 odsto i navodi da su veći privredni rast, povećanje plata i penzija ciljevi i... »

Šta bi novi gasni pravac doneo Srbiji?

RTS pre 36 minuta
RTS: Šta bi novi gasni pravac doneo Srbiji?
Srbija razvija projekat novog gasno-trasportnog sistema koji našu zemlju treba da poveže sa bugarskim i mađarskim nacionalnim gasovodima. Preduzeće "Gastrans" iz Novog Sada, koje se do nedavno zvalo "Južni tok Srbija" objavilo je i javni poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za... »

©2018 Netmark d.o.o.