Ekonomija

Beogradske plate dižu prosek Srbije

BizLife pre 12 sati
Foto: BIZLife U svega 20 opština u Srbiji zarade su 2019. bile više od republičkog proseka koji je za prvih 11 meseci prošle godine bio 54.471 dinar. Za ovakav prosek plata najzaslužniji je Beograd, odnosno 12 beogradskih opština u kojima su… »

Jak Zemljotres na Jamajci: Upozorenje na cunami

BizLife pre 12 sati
Foto: Pixabay Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Rihterovoj skali zabeležen je 125 kilometara severozapadno od grada Lucea na Jamajci. Izdato upozorenje na cunami. Potres je zabeležen na dubini od deset kilometara, saopšteno je iz Američkog geološkog… »

Tabak: Niz prešućenih incidenata ukazuje na zatvorenost Ministarstva obrane

SEEbiz pre 12 sati
ZAGREB - Vojni analitičar Igor Tabak ocijenio je u utorak da niz prošlih, a prešućenih incidenata pokazuje zatvorenost Ministarstva obrane prema javnosti zbog čega je važno da se temeljito istraže okolnosti jučerašnjeg pada vojnog helikoptera i… »

Evo zašto se Kobe Bryant često vozio helikopterom

SEEbiz pre 12 sati
LOS ANGELES - Nakon što je legendarni košarkaš Kobe Bryant uz 13-godišnju kćer Giannu i još sedmero ljudi smrtno stradao u padu helikoptera mnogi su se pitali zašto na utakmicu nisu krenuli automobilom ili kombijem. Obožavatelji Kobea Bryanta… »

Rukovodioci “Niš ekpresa” prete radnicima da će ih otpustiti ako akcije ne završe u privatnoj firmi direktora tog…

Medijska kutija pre 11 sati
Udruženi sindikati Srbije “Sloga” objavili su danas snimak razgovora u kojem rukovodioci “Niš ekspresa” traže od grupe radnika da nateraju roditelje koji su takođe radili u tom preduzeću da prodaju svoje akcije privatnoj firmi “Gojko Bokić… »

Konferencija RCC o radu na crno na Balkanu: Potrebne kombinovane mere i veća saradnja

Beta pre 13 sati
Broj neprijavljenih radnika na Zapadnom Balkanu i dalje je velik, iako je manji nego pre, te je za suzbijanje "neformalne ekonomije" potrebno više mera i učešće svih strana, ocenjeno je danas u Sarajevu na konferenciji o zapošljavanju u regionu… »

„Velika jabuka“ na finansijskom tronu, „pretnja“ stiže iz Azije

BizLife pre 12 sati
Foto: Pixabay Njujork je zadržao titulu vodećeg svetskog finansijskog centra, povećavši prednost u odnosu na drugoplasirani London zahvaljujući neizvesnosti oko Bregzita, pri čemu britanskoj prestonici za vratom dišu azijska finansijska sedišta… »

Bio je najdeblji dečak na svetu, pogledajte kako izgleda sa 108 kilograma manje (foto/video)

Večernje novosti pre 12 sati
Dečakov lični trener, bodibilder Ade Raj (49), objavio je svoje fotografije i video-snimke sa Arjom Permanom (14). Indonežanin Arja Permana (14), koji je pre četiri godine imao čak 190 kilograma i proglašen je najdebljim detetom na svetu, uspeo je… »

Svaki treći prodavac ne zna šta nam prodaje

BizLife pre 14 sati
Foto: Pixabay Usluga koju u trgovinama dobijaju potrošači u Srbiji je na gotovo dvostruko nižem nivou nego na Zapadu, pokazuje najnovije istraživanje kompanije Intelidžens. Kvalitet usluge u prodavnicama robe široke potrošnje, koji je praćen… »

Erbas se nagodio u istrazi o korupciji

BizLife pre 14 sati
Foto: Pixabay Evropski proizvođač aviona Erbas (Airbus) saopštio je da je s francuskim, britanskim i američkim vlastima postigao načelni sporazum kojim su obustavljene istrage o mogućem mitu i korupciji pri prodaji aviona. Francuske i britanske… »

Ekonomija, najnovije vesti »