Ekonomija

Beogradska berza - Dnevni izveštaj za petak, 22. januar 2021.

Ekapija pre 2 sata
U PDF fajlu pogledajte dnevni izveštaj o trgovanju na Beogradskoj berzi za petak, 22. januar 2021. kliknite za PDF fajl… »

Beogradskom aerodromu dodeljena međunarodna zdrvstvena akreditacija

Ekapija pre 3 sata
Međunarodni savet aerodroma (ACI) nedavno je Aerodromu Nikola Tesla dodelio Zdravstvenu akreditaciju za aerodrome za veoma temeljne sanitarne mere koje se primenjuju u cilju suzbijanja pandemije kovida 19, saopštio je danas beogradski aerodrom. - ACI je… »

Transparentnost Srbija: Kovid-propisi otvaraju prostor za korupciju

Biznis i finansije pre 3 sata
Posebna analiza odredbi propisa koji su doneti radi otklanjanja posledica pandemije pokazala je povećano prisustvo koruptivnih rizika, saopštava Transparentnost Srbija. To međutim ne mora da znači da je korupcije u njihovoj primeni zaista i bilo, ali… »

Počeci krize: Velika otpuštanja u leskovačkim firmama

Vesti online pre 3 sata
Leskovačka firma “Martes”, poznata po odevnoj marki “Martini vesto” otpustila je od početka ove godine sedamdesetak radnica i radnika, potvrđeno je JUGpressu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje. Neke od otpuštenih radnica, koje su se… »

Potpisano: Prva linija preko “BG na vodi”, metro bez mašinovođe

BizLife pre 3 sata
Memorandum o razumevanju za projekat “Beogradski metro” danas su potpisali ministar finansija Srbije Siniša Mali, predstavnici Grada Beograda, francuske grupe “Almstom”, francuske kompanije “Ežis rejl” (Egis Rail) i kineske “Pauer… »

Novosadski Hotel "Park" uzima 3,75 miliona evra kredita

Dnevnik pre 3 sata
NOVI SAD: Novosadsko Hotelsko turističko ugostiteljsko preduzeće "Park" odlučilo je da se zaduži za 3,75 miliona evra a za taj kredit upiše hipoteku na Hotel Park, navodi se u odluci Skupštine akcionara. U dokumentu koji je objavila Beogradska berza… »

Šta možemo očekivati od Bajdena? Promena ekonomskih odnosa da, ali ništa "preko noći"

Blic pre 3 sata
Primena Vašingtonskog sporazuma ostaje na snazi, bez obzira na promenu na čelu Sjedinjenih Američkih Država, te se nastavlja potpisivanje ugovora i finansiranje domaćih preduzeća. Ovu rečenicu u prvi plan stavljaju domaći poznavaoci govoreći o… »

Gondola na Zlatiboru radi punom parom: Nećete verovati koliko je turista prevezeno za 10 dana

Srbija danas pre 3 sata
Popunjenost smeštajnih kapaciteta bila veća od 95 odsto za vreme zimskog raspusta. Panoramskom Gold gondolom na Zlatiboru, koja je otvorena pre samo desetak dana, vozilo se do sada više od 10.000 turista, a na red za vožnju čekalo se i do sat… »

Broj pacijenata koji se leči od multiple skleroze udvostručen u 2020.

Nova ekonomija pre 4 sati
Godine 2017. objavljen je opsežan tekst, inicijativa organizacije MS Brain Health „Zdravlje mozga - Kod multiple skleroze vreme je važno“ ( www.msbrainhealth.org/report). Ovu inicijativu je podržalo više od 50 referentnih organizacija širom… »

Ulaganja u životnu sredinu u Srbiji četiri do pet puta manja nego u zemljama Evropske Unije

Biznis i finansije pre 4 sati
U Srbiji se godišnje proizvede 12 miliona tona otpada od kojeg se čak 10 miliona ne tretira i zagađuje životnu sredinu. Više od 80% ukupnog otpada kreiraju rudarstvo i energetika, dok 2,3 miliona tona čini komunalni otpad, koji obuhvata i gotovo… »

Ekonomija, najnovije vesti »