Ekonomija

Na ovo se čekalo skoro deceniju: U aprilu direktan izlazak na auto-put E-75 preko petlje Batajnica

Srbija danas pre 18 sati
Petlja Batajnica je projekat koji će povezati auto-put E-75 sa logističkim centrom za intermodalni transport. Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić obišao je danas radove na petlji Batajnica, zajedno sa predstavnicima izvođača radova kompanije… »

Beograd: Nacrt plana za bolji vazduh na uvidu javnosti

Nova ekonomija pre 20 sati
Nakon brojnih i dugugodišnjih kritika da se u prestonici Srbije ne vodi mnogo računa o kvalitetu vazduha, Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Beograda saopštio je da svi zainteresovani građani mogu da obave uvid u Nacrt plana kvaliteta… »

Gradiće se novi most u niškom naselju Donja Vrežina - Za rušenje postojećeg opredeljeno 80 miliona dinara

Ekapija pre 20 sati
Most u niškom naselju Donja Vrežina neće biti rekonstruisan, već će biti uklonjen i izgrađen novi, saopšteno je na gradskom sajtu. Kako se dodaje, Grad Niš je za rušenje mosta i pripremu dokumentacije za izgradnju novog izdvojio ove godine 80… »

Sledeće nedelje paušalcima stižu elektronska poreska rešenja

Alo pre 19 sati
Poreska uprava će tokom naredne nedelje od 18. do 25. januara svim preduzetnicima – paušalcima dostaviti elektronska rešenja o utvrđenim poreskim obavezama za 2021. godinu, saopštila je Poreska uprava. U saopštenju se precizira da je Poreska… »

Uskoro novi paket pomoći! Da li možemo da se nadamo novoj isplati od 100 evra?

Srbija danas pre 21 sat
U toku je priprema novog paketa pomoći. U okviru njega kao mogućnost razmatra se i dodatna podrška građanima, a koja je u 2020. bila u vidu isplate 100 evra svim punoletnim građanima. Kako je izgledala ta isplata? Prijave za jednokratnu pomoć u… »

Kuriri i poštari sve češće pakete ne donose na vrata: Da li se građani s pravom ljute?

Srbija danas pre 20 sati
Kuriri u poslednje vreme, umesto da sami uruče pošiljku - dolaskom na vrata primaoca, u poštansko sanduče ubacuju izveštaj o navodnom pokušaju dostave, nakon čega paket ostavljaju u najbližoj pošti. Ljudi se žale da u poslednje vreme imaju… »

Sindikat u Kragujevcu od spajanja FCA i PSA očekuje povećanje proizvodnje i plata

Beta pre 22 sata
U Samostalnom sindikatu fabrike "Fijat Krajsler automobili Srbija" (FCA), u kojoj se proizvodi "fiat 500L", očekuju boljitak i pozitivne promene zbog spajanja grupacija FCA i Pežo-Sitroen-Opel (PSA) koje će danas, kako je saopšteno, biti… »

Niš dobija zaštitne pešačke ograde i nadzorne kamere na prometnim saobraćajnicama

Ekapija pre 22 sata
Savet za bezbednost saobraćaja Grada Niša odlučio je da se na više lokacija u gradu postave zaštitne pešačke ograde i da se u Knjaževačkoj ulici postave razdelna ostrva po sredini kolovoza, navodi se na gradskom sajtu. Kako se dodaje, dat je… »

Počinje javna rasprava o strategiji državnog vlasništva i upravljanju državnim preduzećima

Ekapija pre 21 sat
Ministarstvo privrede pokrenulo je javnu raspravu o Predlogu strategije državnog vlasništva i upravljanju državnim preduzećima za period 2021. do 2027. godine. Strategija predstavlja jedinstveni akt javne politike koji reguliše oblast državnog… »

Greškom bacio hard disk sa bitkoinima, nudi 70 mil. Usd da “prekopa” deponiju

BizLife pre 21 sat
Jedan Britanac je slučajno u smeće bacio hard disk na kojem se nalazila kriptovaluta bitkoin koju je “štedeo” na laptopu dok mnogi nisu znali da postoji. Sada nudi 70 miliona dolara ukoliko mu vlasti dopuste da iskopa deponiju. Naime, informatičar… »

Ekonomija, najnovije vesti »