Ekonomija

Na franak se žale, ali od njega ne beže

Kamatica pre 1 dan
Tek petina zaduženih u "švajcarcima" u našoj zemlji iskoristila modele Narodne banke Srbije za rešenje svog problema. NI niske kamatne stope na stambene kredite nisu, tokom protekle godine, uticale na porast broja odobrenih zajmova za kupovinu nekretnina. Naprotiv, ovi zajmovi beleže blagi pad... »

Dojče vele: Ubistvo Olivera Ivanovića – politička sabotaža

Nova ekonomija pre 24 sata
Nakon ubistva Olivera Ivanovića Beograd i Priština ponovo se međusobno optužuju. Nesumnjivo je da se radi o političkom atentatu, a posledice će se tek sagledati, pre svega po dijalog Srbije i Kosova, prenosi Dojče vele (DW). Ubistvo Olivera Ivanovića izazvalo je dramatične reakcije u... »

Jagma za stanovima u Beogradu: Više kupaca nego novih stanova, a cene rastu li rastu

Kurir pre 19 sati
BEOGRAD - U proteklih pet godina cena stambenog kvadrata u Beogradu skočila je za 25 procenata što nije obeshrabrilo oko deset hiljada građana da krov nad glavom protekle godine pronađu upravo u glavnom gradu. "Više od 7.000 stanova je prodato u Beogradu u prva tri kvartala 2017. što ukazuje... »

Oružari traže od rukovodstva bonus od 25.000 RSD

B92 pre 16 sati
B92: Oružari traže od rukovodstva bonus od 25.000 RSD
Skupština Sindikalne organizacije fabrike "Zastava oružje" zatražila je od direktora tog preduzeća da do petka svim radnicima isplati bonus od 25.000 dinara. Oni traže bonus, kako se navodi, radi poboljšanja sve težeg materijalnog položaja oružara. Skupština je posle sednice održane 15.... »

Delta holding učestvuje na tenderu za rekonstrukciju i upravljanje Sava centrom

Beta pre 20 sati
Potpredsednik Delta holdinga Živorad Vasić rekao je danas da je ta kompanija odlučila da učestvuje na tenderu za strateškog partnera za rekonstrukciju i upravljanje kongresnim Sava centrom. On je na godišnjoj konferenciji za novinare Delta holdinga rekao da bi Delta u Sava centar uložili dva... »

Bečki aerodrom Švehat prošle godine zabeležio rekordnu godinu

Nova ekonomija pre 24 sata
I pored problema sa kompanijama Niki i Er Berlin bečki aerodrom Švehat prošle godine zabeležio je novu rekordnu godinu. Sa ukupno 30,9 miliona putnika aerodrom je ostvario rast od više od pet odsto. "Rastu su doprineli pre svega nacionalna kompanija Ostrijan erlajns, Jurovings i Izidžet",... »

Uskoro podzakonska akta za efikasnije i brže poslovanje

Dnevnik pre 19 sati
BEOGRAD: Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić najavila je da će četiri prioritetne Uredbe za implementaciju Zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju biti izrađene već do kraja... »

Matijević uslovno kupio hotel "Slavija" za 6,5 miliona evra

Radio 021 pre 13 sati
Hotel "Slavija luks" prodat je uslovno firmi "Mat real estate", u sastavu Industrije mesa Matijević, za 6,5 miliona evra, rekao je direktor hotela Veselin Jovićević. On je rekao da je uslov da kupac preuzme vlasništvo da Privredni sud odbije odlaganje prodaje što je tražila uprava hotela... »

Sunovrat dan drugi - bitkoin se prepolovio

Vesti online pre 19 sati
Tržište kripto-valuta zabeležilo je prilične gubitke pošto je glavna valuta bitkoin skliznula ispod 11.000 dolara. Taj nivo je 45 odsto niži od 20.000 dolara, koliko je bitkoin dosegao pre samo mesec dana. Etereum je takođe pao ispod psihološke granice od 1.000 dolara i na putu je da izgubi... »

Twitter špijunira korisnike

SEEbiz pre 24 sata
NEW YORK - Novinarska istraživačka grupa Project Veritas objavila je snimku na YouTube kanalu u kom zaposleni u kompaniji Twitter otkrivaju detalje o svojim poslovima. Kako navode, oni su čak i plaćeni da pristupe i analiziraju privatni sadržaj koje korisnici razmjenjuju međusobno. To... »

©2018 Netmark d.o.o.