Ekonomija

Emmezeta uskoro i u Novom Sadu - U planu otvaranje prodavnica u još nekoliko gradova Srbije (FOTO)

Ekapija pre 9 sati
Kompanija Emmezeta uskoro će otvoriti svoj novi objekat u Novom Sadu. Ovo će biti četvrta prodavnica evropskog lanca za opremanje životnog prostora u Srbiji, i to posle centara u Beogradu, Čačku i Nišu. Kako eKapija saznaje, kompanija već traži novi radnike, te je u toku proces... »

Martovski festival od 27. do 31. marta u Domu omladine Beograda

Ekapija pre 12 sati
Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival, biće održan 66. put, od 27. do 31. marta u Domu omladine Beograda. Bogat filmski program sačinjen od oko 4000 domaćih i inostranih filmova trajaće pet dana. Jedan od najstarijih filmskih festivala u Evropi i svetu... »

Ekonomija eurozone dodatno oslabila u ožujku

SEEbiz pre 12 sati
BRUXELLES - Gospodarske aktivnosti u eurozoni dodatno su oslabile u ožujku, zakočene kontinuiranim padom izvoznih narudžbi u okruženju političke neizvjesnosti, trgovinskih ratova i Brexita, pokazalo je u petak objavljeno izvješće londonske tvrtke Markit. Indeks menadžera nabave (PMI) u... »

Posečene raskošne krošnje platana u Beogradu

Nova ekonomija pre 13 sati
Raskošne krošnje platana, koje su krasile drvorede duž Ulice cara Dušana sve do Ruzveltove, posečene su, pišu Večernje Novosti. Radnici JKP Zelenilo-Beograd u akciji orezivanja drveća odsekli su celokupne krošnje, tako da je od bujnog stabla ostalo samo deblo, a od nekada raskošnog... »

Budućnost maloprodaje je u podacima i veštačkoj inteligenciji - U Beogradu održan Microsoft Retail and FMCG Industry Talk

Ekapija pre 13 sati
Kompanije iz sektora maloprodaje širom sveta transformišu svoje poslovanje stapanjem digitalnih i fizičkih aktivnosti u jedinstveno, povezano iskustvo. Aktuelnu renesansu u maloprodaji sada suštinski pokreću podaci i rešenja za veštačku inteligenciju (AI), uz čiju pomoć zaposleni mogu da... »

Objavljene nove izmene Pravilnika o davanju u zakup državne zemlje

Ekapija pre 13 sati
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo je Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o uslovima i postupku davanja u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Pravilnik donosi izmenu koja se odnosi na proveru podataka da li je fizičko ili pravno... »

Na prodaju Vulin-Comerc iz Rume - Početna cena 858.000 dinara

Ekapija pre 14 sati
Na osnovu rešenja o bankrotstvu Privrednog suda u Sremskoj Mitrovici, Stečajni upravnik oglasio je prodaju firme DOO Vulin-Comerc iz Rume. Firma se prodaje kao pravno lice, putem javnog nadmetanja. Vulin-Comerc nema u svom vlasništvu nikakvu, ni pokretnu ni nepokretnu imovinu. Stečajna masa se... »

Kriza u Italiji značajno će pogoditi Hrvatsku

SEEbiz pre 15 sati
ANALIZA - Italija je najvažnije tržište za izvoz roba iz Hrvatske i drugo tržište prema vrijednosti izvoza usluga, što je smješta na drugo mjesto prema vrijednosti ukupnog izvoza roba i usluga, nakon Njemačke. Unatoč nepovoljnim trendovima u kretanju gospodarstva Italije, vrijednosti robnog... »

U Uljanik mogu samo radnici brodogradilišta, 600 radnika kooperanata ostalo vani

SEEbiz pre 15 sati
PULA - Drugi dan štrajka, u koji su jučer zajednički stupila sva tri sindikata koja djeluju u Uljaniku, započeo je relativno mirno. Na ulazu Uljanika su redari štrajkaškog odbora koji od 4 sata ujutro kontroliraju ulaz. Ulaz je omogućen samo radnicima Uljanika, štrajkaški odbor prisutan je... »

Uskoro i obnova Sremske ulice u Beogradu - Raspisan tender za izvođača radova

Ekapija pre 15 sati
U cilju proširenja pešačke zone u najužem centru Beograda, Direkcija zagrađevinsko zemljište raspisala je tender za izradu tehničke dokumentacije i izvođenje radova u Sremskoj ulici. U planu je obnova, od granice završetka uređenja Birjuzove ulici do uklapanja u postojeće stanje ulica... »

©2019 Netmark d.o.o.