Ekonomija

Jabuka dobro rodila, ali ima dosta oštećenja od grada i mraza

Morava info pre 19 sati
ČAČAK – Ove godine u čačanskom kraju jabuka je solidno rodila, ali na parcelama koje su tokom leta bile zahvaćene gradom primetna su oštećenja na plodovima, pa oni ne mogu ići u prvu klasu za koju hladnjačari plaćaju 24 dinara. Radoš Bojović… »

Moarales vjerojatno ostaje na vlasti

SEEbiz pre 20 sati
LA PAZ - Bolivijski predsjednik Evo Morales mogao bi se na nedjeljnim predsjedničkim izborima prvi put suočiti s činjenicom da neće pobijediti već u prvom krugu. Moralesu će to uspjeti ako će imati natpolovičnu većinu glasova ili ako osvoji više… »

Novi udar sindikata na Plenkovića

SEEbiz pre 20 sati
ZAGREB - Velikodušna ponuda premijera Andreja Plenkovića o povećanju osnovice za plaće svim državnim i javnim službenicima od 6,12 posto u 2020. godini, čini se, nije impresionirala sindikate iz resora koji pokriva državna blagajna. Vilim Ribić… »

Kraj trgovinskog rata?

B92 pre 20 sati
Peking -- Potpredsednik kineske vlade Liu He je saopštio da će Kina sarađivati sa Sjedinjenim Američkim Državama. On obećava rešavanje problema na osnovu jednakosti i međusobnog poštovanja, kao i da bi zaustavljanje trgovinskog rata bilo dobro za… »

Guvernerka zna granice: Sve što radimo – održivo je

BizLife pre 20 sati
Foto: Beta/Milan Obradović Veća potrošnja na plate i penzije treba da ubrza privredni rast kroz veću tražnju, izjavila je za N1 guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, tokom godišnjeg zasedanja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u… »

Venecuela nudi Rusiji najveće zalihe nafte na svetu za otpis dugova?

Biznis i finansije pre 20 sati
Vlada Venecuele se priprema da preda celokupnu kontrolu nad državnom nafrnom industrijom ruskom energetskom gigantu Rosnjeftu kako bi otpisao sve svoje dugove prema Kremlju, naveo je dnevni list El Nacional a prenose moskovski mediji. Izvori navode da je… »

Vesić tvrdi da će izvođaču radova na Trgu platiti manje

BizLife pre 20 sati
Foto: Beoinfo Vrednost ugovora za rekonstrukciju Trga republike iznosi 768 miliona dinara bez PDV, što je oko 6,3 miliona evra. Ovaj ugovor ćemo objaviti 1. novembra kada izvođač bude završio radove na preslaganju kocke i kada bude predao kolovoz na… »

Sremska Mitrovica dobija luku vrednu 20 miliona evra

Dnevnik pre 20 sati
Ako Komisija Svetske banke odobri projekat za proširenje i izgradnju luke u Sremskoj Mitrovici, vredan više od 20 miliona evra, taj grad dobio bi luku s terminalima za naftu, žitarice, deponije peska i šljunka, a tu bi bile smeštene i Uprava carina i… »

Čelnici EU: Lagard može na čelo ECB

BizLife pre 19 sati
Foto: Beta/AP_Markus Schreiber Čelnici Evropske unije odobrili su imenovanje Kristin Lagard za predsednicu Evropske centralne banke (ECB). Bivša izvršna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda naslediće Marija Dragija, koji je bio predsednik ECB od… »

Šoškić: Subvencije i niske plate donose profit

Danas pre 19 sati
Strani investitori biraju Srbiju zbog ambijenta koji im garantuje visoku zaradu Srbija ne bi trebalo da se hvali tako velikim prilivom stranih direktnih investicija niti visokom profitnom stopom koju one postižu, jer to ne stvara pravu sliku o ekonomiji… »

Ekonomija, najnovije vesti »