Ekonomija

Ništa od spajanja bankarskih giganata

BizLife pre 11 sati
Foto: DB Nemački finansijski giganti Dojče banka i Komercbanka u posebnim saopštenjima su objavile da odustaju od spajanja. Dve banke su nakon pažljive analize zaključile da spajanje ne bi donelo dodatne koristi kojima bi se nadoknadili dodatni rizici izvršenja, troškovi restrukturiranja i... »

Srbija godišnje izgubi 25.000 hektara plodne zemlje

BizLife pre 12 sati
Foto: Pixabay Srbija svake godine gubi 25.000 hektara plodnog zemljišta zarad infrastrukture i industrije, a tručnjaci upozoravaju da je za našu zemlju to veliki gubitak. Uz prenamenu plodnih oranica, veliki problem je i maksimalno iskorišćavanje humusa i smanjenja plodnosti sa oko četiri –... »

Bankari: Olakšana otplata kredita u „švajcarcima“

BizLife pre 12 sati
Foto: Pixabay Udruženje banaka Srbije (UBS) ocenilo je da će usvojeni Zakon o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, klijentima znatno olakšati otplatu tih pozajmica. Zaduženima će preostali dug biti umanjen za 38 odsto, a banke će za podršku građanima izdvojiti... »

15 finalista u trci za Effie nagradu

BizLife pre 12 sati
Foto: promo Specijalni žiri, odabrao je ove godine petnaest marketinških kampanja koje će ući u trku za prestižnu Effie nagradu. Ko će ove godine osvojiti ovu laskavu titulu, prepoznatiljivu u celom svetu, biće poznato na gala ceremoniji 12. juna. U trci za Effie učestvuju svi kandidati koji... »

GSP dobija 244 novih, turskih i kineskih autobusa

BizLife pre 13 sati
Foto: BIZLife U GSP Beograd potpisana su dva ugovora o nabavci ukupno 244 nova autobusa. Prvi je ugovor o isporuci 70 novih niskopodnih solo autobusa gradskog tipa proizvođača BMC iz Turske, a drugi o 174 nova niskopodna solo autobusa kompanije Higer iz Kine. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran... »

I Mijatović osuđen za utaju poreza

BizLife pre 13 sati
Foto: screenshot Nakon Žozea Morinja i Kristijana Ronalda, i bivši jugoslovenski i crnogorski fudbaler Predrag Mijatović osuđen je zbog utaje poreza u Španiji, javlja Pais. Kao i ostali, i on će moći zatvorsku kaznu da preinači u novčanu. Predrag Mijatović se nagodio sa sudom u slučaju... »

Bruto zarada u Srbiji „preskočila“ 70.000 rsd

BizLife pre 19 sati
Foto: Pixabay Prosečna neto zarada u Srbiji u februaru ove godine je iznosila 52.426 dinara a zajedno sa porezima i doprinosima (bruto) 72.350 dinara, saopštio je Republički zavod za statistiku. U poređenju sa istim mesecom prethodne godine, prosečna neto zarada veća je za 9,6 odsto nominalno,... »

Poljoprivrednicima bespovratno 80 miliona dinara za plasteničku proizvodnju

Dnevnik pre 19 sati
NOVI SAD: Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, uručio je danas 125 ugovora poljoprivrednicima iz Vojvodine o dodeli bespovratnih sredstava za podizanje i opremanje plastenika. Sekretar Radojević je istakao da je ukupna vrednost ovih ugovora oko 132... »

Rulet: Kupili stanove koje investitor nije završio, a sada ih iseljavaju zbog odluke suda VIDEO

B92 pre 21 sat
B92: Rulet: Kupili stanove koje investitor nije završio, a sada ih iseljavaju zbog odluke suda VIDEO
Beograd -- Vlasnici 78 stanova i lokala u Spasenovićevoj 11 i Trgovačkoj 40 u Žarkovu su ljuti zbog dugovanja investitora prema izvođaču radova. Zbog investitorovog bankrota i izgubljenog sudskog spora mogu da ostanu bez svojih kvadrata, koje su isplatili. U Trgovačkoj ulici, investitor nije... »

Usvojen leks specijalis za „švajcarce“. Cena 1,7 milijardi dinara

BizLife pre 21 sat
Foto: BIZLife Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima koji će za 15.785 građana olakšati otplatu tih pozajmica. To rešenje između korisnika stambenih kredita u švajcarskim fanacima, banaka i države, koštaće 11,7 milijardi... »

©2019 Netmark d.o.o.