Ekonomija

Strepi srpski turizam: Kinezi otkazuju putovanja u Srbiju

BizLife pre 24 sata
Foto: BIZLife Srbija već oseća posledice koronavirusa u Kini na turistički sektor. Veliki broj aranžmana je otkazan i teško je očekivati da će prognoze o broju turista iz Kine biti ostvarene, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija… »

Zašto je ukinuta ekološka linija? Građani postavili spomenik „troli 28“

BizLife pre 1 dan
Foto: BIZLife Grupa građana okupljena oko inicijativa „Vratimo trolu 28“, „Pešaci nisu maratonci“ i „Ulice za bicikliste“ postavila je spomenik liniji trolebusa 28 na okretnici GSP na Studentskom trgu. Oni su održali protest tražeći da se… »

Ada Ciganlija dobija konkurenciju: Gradi se novo izletište za Beograđane

B92 pre 1 dan
Beograd -- Sekretarijat za privredu Grada Beograda raspisao je novi tender za izradu i postavljenje plutajućeg pontona na jezeru Pariguz u Resniku. Plutajući objekat – ponton, kako se navodi u dokumentaciji, služiće isključivo za kretanje pešaka… »

Međunarodni dani energetike i investicija 26. i 27. februara u Novom Sadu

Ekapija pre 1 dan
Međunarodni dani energetike i investicija (MDEI), 9. po redu, biće održani 26. i 27. februara u hali Master Novosadskog sajma. Uz izložbeni deo manifestacije, u kojem se predstavljaju firme, institucije i lokalne samouprave sa projektima u oblasti… »

PDV i tajfun „potopili“ treću privredu sveta

BizLife pre 1 dan
Foto: Pixabay Japanska privreda zabeležila je u četvrtom tromesečju 2019. godine najveći pad u više od pet godina, zbog dizanja stope poreza na dodatu vrednost (PDV) i smrtonosnog tajfuna. U poslednja tri prošlogodišnja meseca treća ekonomija… »

Graditelj beogradskog metroa kupuje konkurenta za 7 mlrd. Usd

BizLife pre 1 dan
Foto: Pixabay Francuski proizvođač brzih vozova Alstom planira da kupiti Bombardierovu diviziju za proizvodnju vozova za sedam milijardi dolara. Toliko bi, kako pišu strani mediji, trebalo da izdvoji za proizvodnju vozova kanadske kompanije za koju je… »

Početna cena za brend Adrija 100.000 evra

B92 pre 1 dan
Kranj -- Sud opštine Kranj odlučio je da ime brenda Adrija ervejz ponudi na prodaju po početnoj ceni od 100.000 evra, piše portal Eks-Ju aviejšen (Exyuaviation). Zainteresovani kupci biće pozvani da dostave neobavezujuće ponude za ime tog brenda… »

"Novosti" istražuju: Izolacija prepolovi troškove energenata: Koliko košta ugradnja materijala kojima se postiže energetska…

Večernje novosti pre 1 dan
Za kuću od 100 kvadrata ulaganja od 6.000 do 8.500 evra, u zavisnosti od materijala. TERMOIZLOCIJOM stambenog prostora može se postići ušteda energije od 50 odsto i više, što će prepoloviti i trošak na računima za grejanje, odnosno hlađenje… »

Grubišić: Telekom bi mogao da bude kandidat za izlazak na berzu

B92 pre 1 dan
Beograd -- Izlazak jednog javnog preduzeća na berzu ojačao bi kvalitet hartija od vrednosti čime bi se privukla pažnja većih investitora, ocenjuje profesor Zoran Grubišić. Većina javnih preduzeća, kaže Grubišić za Tanjug, mogla bi da budu… »

Mogli da biraju gde žele da žive i rade a izabrali Srbiju: Šta kažu oni koji se vraćaju? VIDEO

B92 pre 1 dan
Beograd -- Često čujemo da mladi stručni ljudi odlaze iz zemlje, ali postoje i oni koji se vraćaju. Prva TV bila je u poseti Ministarstvu finansija, gde je zaposleno četvoro mladih stručnjaka, koji su znanje sticali u svetskim kompanijama. Iako su… »

Ekonomija, najnovije vesti »