Društvo, najnovije vesti

Ne plašim se milove osvete! Crnogorski oficir odbija da se odrekne vere: Kakav bih ja vojnik bio da se bojim!

Kurir pre 5 sati
Posle objave načelnika Generalštaba da pripadnici vojske nemaju šta da traže na molebanima, vojnik Zdravko Kasalica poručio da će u nedelju biti na litiji. Samo nekoliko sati posle poruke načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutina Dakića… »

Rok za preregistraciju oružja biće produžen

Radio 021 pre 5 sati
Skupštini Srbije biće upućen predlog izmene Zakona o oružju i municije, kojim bi rok za preregistraciju pištolja, pušaka i municije sa 5. marta 2020. bio pomeren za dve godine, a koji su potpisala tri poslanika, piše Politika. Da bi izmena zakona… »

Kad Srbin zaigra kolo! Ovaj snimak sa mladenovačke svadbe zapalio je region! (video)

Srbija danas pre 5 sati
Jedinstven prizor sa srpske svadbe! Svako ko voli stare srpske običaje, a naročito folklor, oduševiće se kad pogleda ovaj video-snimak! Venčanje dvoje mladih u Mladenovcu krunisano je svadbenim veseljem, a svatovi su osvetlali obraz i svom folklornom… »

Copy-paste: Umro Leri Tesler, tvorac čuvenih računarskih komandi

BBC News pre 6 sati
Tesler je tokom 1960-ih počeo da radi u Silikonskoj dolini, u vreme kada su računari bili nedostupni većini stanovništva. Leri Tesler, jedan od pionira računarstva, preminuo je u 74. godini. Tesler je tokom 1960-tih počeo da radi u Silikonskoj… »

"Plašim se da ću ih jednom zateći uneređene pred računarom": Slučaj tinejdžerke koja je završila u Hitnoj zbog "TV…

Blic pre 6 sati
"Raspust je problem, a produženi - tek!" kaže majka jednog školarca, a u prilog njenoj tvrdnji ide i ekstremni slučaj zloupotrebe slobodnog vremena, koji je uočen kod 17-godišnjakinje iz Beograda - devojčica je za vikend hospitalizovana jer je zbog… »

Jubilej u senci skandala: Nema raskošne proslave, ali je kraljica obeležila rođendan svog "omiljenog" sina ovom fotografijom

Blic pre 6 sati
Britanska kraljica i Sara Ferguson obeležile su 60. rođendan princa Endrua, sina Elizabete II a bivšeg muža vojvotkinje od Jorka, u senci skandala oko milijardera i pedofila Džefrija Epstajna. Na zvaničnom „Instragram“ nalogu kraljevske porodice… »

Ovako zapravo izgleda zloglasni virus: Mapiran protein koji koristi kako bi izvršio invaziju na ćelije, a evo zašto je to…

Blic pre 6 sati
Istraživači širom sveta utrkuju se da razviju vakcinu ili lek u borbi protiv novog korona virusa, a sada je grupa naučnika mapirala molekularnu strukturu ključnog proteina kojeg Kovid-19 koristi da izvrši invaziju na ljudske ćelije. Novo otkriće… »

Proizvođači plastičnih kesa traže novi pravilnik

B92 pre 6 sati
Beograd -- Proizvođači plastičnih kesa očekuju da ministarstvo uskoro usvoji novi pravilnik o plastičnim kesama, koji vide kao održivo i predvidivo rešenje. Kako su rekli danas na okruglom stolu u Privrednoj komori Beograda, česta promena… »

Žene su u nepovoljnijem položaju od muškaraca u svim oblasti

Politika pre 6 sati
ČAČAK – Diskriminacija na tržištu rada je i dalje prisutna, a gotovo svake godine najveći broj pritužbi građani podnose upravo zbog doživljene diskriminacije prilikom zapošljavanja ili na radu, izjavila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti… »

Vratila se u Srbiju posle 40 godina i doživela fras: Ovo je 10 stvari na koje nikako ne može i ne želi da se navikne!

Kurir pre 6 sati
Ispovest naše državljanke Vesne, koja je veliki deo svog život provela u inostranstvu, od čega čak 30 godina u Japanu, nakon čega se vratila u rodni Novi Sad, usijala je društvene mreže. Posle četrdeset godina provedenih u inostranstvu, na tri… »

Vesti dana »