Društvo, najnovije vesti

Dokumenti CIA otkrivaju ko je zapravo izdao Dražu Mihailovića: Tajni spisi razotkrili kako je četnički general pao u…

Kurir pre 6 sati
Procurela su originalna dokumenta CIA o hapšenju Dragoljuba Draže Mihailovića. Posle više od 70 godina sa njih je nedavno skinuta oznaka "strogo poverljivo". U njima jasno piše ko je izdao generala Dražu Mihailovića i kako je dospeo u komunističku… »

Najbitnija je ishrana, ali i još nekoliko stvari na koje smo svi zaboravili!

Alo pre 6 sati
Smeh je najveći lek! Travar Branislav Popović otkrio je da je bazna hrana jedan od glavnih uslova dobrog zdravlja! Naučno se potvrdio usavršavajući se u Botaničkoj bašti univerzitetskog centra Oksforda, koja je stara blizu 500 godina i na Fakultetu… »

Politička kriza u Prištini za nas nije dobra, jer odlaže pregovore

Vesti online pre 7 sati
Na Kosovu i Metohiji postoji kontinuirana politička kriza, koja ni ovim izborima neće biti razrešena, izjavio je danas predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun i ocenio da za nas takva situacija nije dobra, jer ne vodi nastavku pregovora… »

Nemačka rešila da svetu pokaže vojničke mišiće

Sputnik pre 7 sati
Nemačka ministarke odbrane Anegret Kramp-Karenbauer ima nameru da od Bundesvera napravi globalnu intervencionističku armiju i da ojača ugled vojske u samoj zemlji. Na radost pripadnika Bundesvera, u više govora koje je održala stavila je do znanja da… »

Nagrade za đake Radoja na međunarodnom takmičenju u raketarstvu VIDEO

Vranje news pre 7 sati
Vranje - Na prvom Međunarodnom takmičenju u raketarstvu "CanSat/Rocketry" u Velikim Radincima, učestvovala je i OŠ Radoje Domanović u Vranju i osvojila vredne nagrade. Prema svedočenju učesnika iz Vranja, vranjska ekipa bila je odlično… »

Pismo starije od mesopotamskog je — na Dunavu

Sputnik pre 6 sati
„Zagonetka podunavske civilizacije“ i „Tragovima Indoevropljana“, dve knjige uglednog lingviste, kulturologa, profesora i poliglote Haralda Harmana, nedavno objavljene i na srpskom jeziku, bile su povod poseti ovog uglednog naučnika Beogradu… »

Zašto Pacoliju smeta Rus?

Vesti online pre 6 sati
Izbor Rusa Alekseja Kondratijeva za izvestioca Parlamentarne skupštine SE za Kosovo predstavlja „bezbednosnu opasnost“, smatra Bedžet Pacoli. Odlazeći kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli kaže i da Priština s njim ne bi trebalo da… »

Kasna večera može negativno da utiče na zdravlje srca, naročito kod žena

Vesti online pre 7 sati
Kasne večere i generalno teški obroci u noćnim satima mogu da ugroze kardiovaskularno zdravlje mnogih žena, ukazuje novo istraživanje. Istraživači sa Univerziteta Kolumbija u Njujorku otkrili su da su oni koji su kasno unosili više kalorija imali… »

Priznanje američkog admirala: SAD zavise od isporuka iz Rusije

Sputnik pre 7 sati
Izgradnja ratnih brodova u SAD je nemoguća bez isporuke delova iz Rusije i Kine, izjavio je ministar američke mornarice Ričard Spenser. On smatra da Vašington treba da odustane od uvoza stranih komponenti i da treba da se osloni isključivo na… »

Sto eksplozija u Švedskoj ove godine: Šta se događa?

Radio 021 pre 7 sati
Švedska policija se bori sa sve većim brojem napada u predgrađima i u gradovima. Kada su tri eksplozije odjeknule su u različitim delovima Stokholma tokom samo jedne noći prošlog meseca, građani su bili šokirani. Bilo je detonacija u drugim… »

Vesti dana »