Društvo, najnovije vesti

Novi soj virusa najsmrtonosniji u Evropi, Kočović otkrio i koja zemlja je u crnoj zoni

Alo pre 1 dan
Građani se i dalje pozivaju na oprez kako bi pobedili epidemiju. koji preko matematičkog modela već mesecima unazad prati u Srbiji pričao je danas o novom soju virusa koji se pojavio u Srbiji. Iako je broj novozaraženih osoba u Srbiji manji u odnosu… »

Masovna imunizacija se nastavlja! Od danas možete primiti vakcinu samo ako ispunite ovaj uslov

Srbija danas pre 1 dan
Termin za vakcinciju građani će dobiti nakon prijave na portalu eUprave ili pozivom kontakt centra. U Srbiji je do sada ukupno vakcinisano 276.000 građana, a za vakcinu se preko eUprave i kol centra prijavilo 636.952 ljudi, rečeno je u Kancelariji za… »

Za otvaranje najduže Gondole na svetu daleko se čulo! Stižu gosti iz celog sveta oduševljeni lepotama Zlatibora (foto)

Srbija danas pre 1 dan
Pročulo se čak do Afrike i Azije! Povodom otvaranja "Gold Gondole" na Zlatiboru, koja spaja centar Zlatibora sa planinskim vrhom Tornik i predstavlja najdužu gondolu tog tipa na svetu, u poseti Zlatiboru boravili su ambasadori Egipta i Češke… »

Koje su glavne razlike između cepiva? Dr Ana Banko objašnjava da li vakcina deluje protiv novog oblika korone!

Srbija danas pre 1 dan
U Srbiji je u toku vakcinacija protiv korona virusa. Na građanima je da odluče koju će vakcinu primiti, a mnogima i dalje nije jasno kakve su razlike između cepiva i za koju treba da se opredele. Docent dr Ana Banko, virusolog Instituta za… »

"Žene češće prežive kovid, ali cena toga je skupa": Muškarci po statistici češće umiru, ali žene se susreću sa…

Srbija danas pre 1 dan
"Lekari su, kako piše NYTimes, tri meseca kasnije shvatili da korona virus ne prolazi tek tako." U maju smo otvorili prvu kovid bolnicu u zemlji. Lekari su očekivali da će zbrinjavati teške slučajeve infekcije korona virusom. Međutim, već tri… »

Države u ratu za vakcinu, Srbija obezbedila doze: Susedi ostavljeni na cedilu, gde su EU i kovaks?

Srbija danas pre 1 dan
U zemljama u predvorju EU "istorija" ponavlja, a mnogi je upoređuju sa situacijom kada je pandemija počela, a Unija se nije snašla, ni unutar sebe, a još manje prema onima koji bi da joj se pridruže. Neko čeka Evropsku uniju, neko se snašao, neko… »

Država daje novac građanima: Poznato koliko para dobija svaki pojedinac, poseban iznos za penzionere

Srbija danas pre 1 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je deo ekonomkse pomoći koji se planira u narednim mesecima, kao pomoć domaćoj privredi. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je tokom svog gostovanja u Dnevniku RTS-a istakao da će tokom tri… »

Šamar Srbiji iz atine: Nakon vesti o promeni pravila za odlazak Srba u Grčku, stigla nova vest!

Srbija danas pre 1 dan
Onlajn sastanak koji su danas imali grčki ministar turizma Haris Teokaris i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić bio je informativan i na njemu nije postignut nikakav dogovor. Ranije danas u Srbiji se pojavila informacija… »

Ništa alkohol, ništa s*KS: Pre i nakon imunizacije morate poštovati sledeća pravila!

Srbija danas pre 1 dan
Kako bi se anti-kovid vakcina najbolje apsorbovlaa u organizmu neophodno je da svi ljudi neposredno pre i nakon imunizacije poštuju sledeća pravila. Na osnovu naučnih saznanja, evo šta nikako ne biste smeli da radite ukoliko želite da se… »

Veliki ruski vazdušni napad: Avioni tuku položaje džihadista, podrška ključnoj operaciji sirijske vojske (video)

Pravda pre 7 sati
Borbeni avioni ruskih vazduhoplovnih snaga izveli su novu seriju vazdušnih udara na položaje Islamske države u Velikoj sirijskoj pustinji (Badija al-Šam). Napadi su podrška tekućoj operaciji sirijske armije protiv ćelija islamista na prostoru… »

Vesti dana »