Društvo, najnovije vesti

Građanin koji je oslobođen plaćanja duga za neispravnu vodu: To je pobeda države

Danas pre 9 sati
Božidar Caričić, građanin Ravnog Sela kod Vrbasa, kojeg je sud oslobodio duga za vodu jer nije ispravna za piće, izjavio je da ta presuda ne znači da je on pobedio državu, već da je država odbranila sebe, jer je primenjivala važeće zakone… »

Miloševićeva i Vučićeva vlast nisu isto

Danas pre 10 sati
Često se porede Miloševićeva i Vučićeva vlast, pa se meri koja je gora, ali one su ipak neuporedive. S jedne strane, imate Miloševićevu koja je bila utemeljena na čistokrvnim emocijama, svirepom afektu, osvetničkom duhu i krvoločnoj želji za… »

UN uručio medalje plavim šlemovima iz Srbije

Politika pre 1 dan
NjUJORK - Ujedinjene nacije nagradile su medaljama 72 pripadnika plavih šlemova iz Srbije koji se nalaze u Banguiju, u Centralnoafričkoj Republici. Kako su Ujedinjene nacije objavile na Tviteru, oni se u toj afričkoj zemlji nalaze od 29. maja i… »

Tuga u Borči! Blizanci izgubili oca, sada trpe vršnjačko nasilje: Maltretiraju ih jer nemaju para za užinu! Školski drug…

Kurir pre 1 dan
Dečaci blizanaci iz OŠ "Stevan Sremac" u Borči pre dve godine ostali su bez oca. Oni od tada često nisu imali ni za užinu, pa su toliko smršali da i sad za njih mnogi kažu da su neuhranjeni. Kako neki roditelji pričaju, spremačice su prve… »

Za Univerzitet pet miliona: Naglasak na saradnji sa stranim visokoškolskim ustanovama

Večernje novosti pre 1 dan
U ovoj školskoj godini biće dodeljeno 10 počasnih zvanja - profesor emeritus. MINISTARSTVO prosvete, nauke i tehnološkog razvoja opredelilo je 5,1 milion dinara Univerzitetu u Beogradu za članstvo u Evropskoj univerzitetskoj alijansi CircleU. Od toga… »

Robi Vilijams: “Nemam telefon od 2006. godine, al zato uvek imam wi-fi”

Nedeljnik pre 1 dan
Foto: Profimedia Jedan od najuspešnijih pop pevača današnjice Robi Vilijams kaže da nema mobilni telefon od 2006. gdine, prenosi Gardijan. Vilijams, koji ima na milione pratilaca na društvenim mrežama, gostujući u talk-showu objasnio je da se svega… »

50. broj Njujork tajmsa na srpskom jeziku: Revolucija najkvalitetnijeg novinarstva na celom Balkanu

Nedeljnik pre 1 dan
U četvrtak 14. novembra svi čitaoci Nedeljnika u Srbiji i regionu dobijaju na poklon 50. broj Njujork tajmsa na srpskom jeziku. The New York Times International Report je zajednički brendirani dodatak originalnog novinarstva koji nudi dodatnu medijsku… »

Slušanje muzike tokom vožnje smanjuje stres (makar kod žena)

Nedeljnik pre 1 dan
Foto: Profimedia Stres tokom vožnje predstavlja faktor rizika za razvoj kardiovaskularnih bolesti i iznenadnih srčanih komplikacija, poput srčanog udara (infarkta miokarda), pokazuju studije objavljene poslednjih godina. Odabir pogodne muzike za… »

“Tajna idila dvoje ljubavnika…”: Ljubavna pisma tvorca Džejmsa Bonda na aukciji

Nedeljnik pre 1 dan
Foto: Profimedia Ljubavna pisma koja je Ijan Fleming, tvorac Džejmsa Bonda, pisao svojoj partnerki En, biće na aukciji u Londonu u decembru, saopštila je kuća Sotbi. Ukupno 160 pisama poslatih tokom 20 godina, opisuju tajnu idilu koju je pisac imao sa… »

The Affair, poslednji čin: širom otvorenih očiju – Kolumna Veljka Lalića

Nedeljnik pre 1 dan
Foto Nebojša Babić Srpska politika polako počinje da mi se gadi; mislim, traje taj proces, ali se dodatno pojačava u poslednje vreme pošto vidim kuda sve ovo vodi. Pratim Tviter redovno sa službenog naloga, i često mi diže želudačnu kiselinu… »

Vesti dana »