Društvo, najnovije vesti

Zaštitnik počeo kontrolu Centra za socijalni rad u Kragujevcu

Politika pre 1 dan
Zaštitnik građana počeo je kontrolu Centra za socijalni rad u Kragujevcu, povodom slučaja Đorđa Joksimovića čije je troje dece izmešteno u hraniteljsku porodicu, a on delimično lišen roditeljskog prava. U saopštenju Zaštitnika građana se… »

Kvadovi i kros motori pustoše zaštićena područja

Politika pre 1 dan
Za očuvanje zaštićenih vrsta biljaka potrebne su godine, za njihovo uništavanje samo jedna vožnja kvadom. Subotica – Kao i čitava Vojvodina, ni Subotica ni njena okolina nemaju dovoljno šumskog područja, a ponašanjem vozača kvadova i kros… »

Muke sa rečima: Narodna skupština, narodni poslanik, nezavisno sudstvo

Politika pre 1 dan
Zakonodavna i izvršna vlast nastoji da putem normativno instaliranih poluga vrši uticaj na nosioce sudske vlasti. Tu spada i ovlašćenje Narodne skupštine da „bira za sudiju lice koje se prvi put imenuje na sudsku funkciju” sa mandatom od tri… »

Novine: "Za 'veliku Albaniju' svi će kriviti Srbiju"; "Počinju prva hapšenja zbog špijuniranja"

B92 pre 1 dan
Dnevna štampa za sredu 27. decembar piše o hapšenjima u slučaju prisluškivanja predsednika, novim svedočenjima o zlostavljanju u školi glume i drugim temama. List "Politika" piše: "Za 'veliku Albaniju' svi će kriviti Srbiju". "Večernje novosti"… »

Ministar Ružić govorio o slučaju zlostavljanja u školi glume: Moramo se time pozabaviti ozbiljno

B92 pre 1 dan
Ministar prosvete Srbije, Branko Ružić, govorio je o slučaju zlostavljanja u privatnoj beogradskoj školi glume Miroslava Aleksića. On je izjavio da se tema nasilja obrađuje u nastavnim jedinicama obaveznih predmeta u školama, kao i u vannastavnim… »

Vučić o novom paketu pomoći: Svim građanima po 30 evra u maju i novembru, penzionerima još 50 evra

Radio 021 pre 1 dan
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio novi paket pomoći privredi, raspoređen u četiri grupe mera. On je naveo da će svi građani u maju i novembru dobiti po 30 evra, a penzioneri će pored toga dobiti i dodatnih 50 evra. "To znači da će… »

Nastavlja se imunizacija, vakcinacija samo u zakazanom terminu

RTS pre 1 dan
Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 385.126‬ osobe, a zabeleženo je 3.905 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs. Na bolničkom lečenju su 4.512 osobe, a na respiratoru 176 pacijenata, pokazuju podaci sa… »

U Srbiji 2.080 novozaraženih, vakcinacija samo na poziv

Glas Amerike pre 1 dan
BEOGRAD — U Srbiji je u protekla 24 sata registrovano 2.080 novozaraženih koronavirusom na 13.488 testiranih uzoraka, pokazuju zvanični podaci. Umrlo je još 19 osoba. Na bolničkom lečenju je 4.379 pacijenata, a na respiratoru ih je manje ljudi nego… »

Preminulo još 19 pacijenata, koronavirus potvrđen kod 2.080 osoba

RTS pre 1 dan
Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 2.080 osoba. Od posledica zaraze preminulo je 19 osoba. Do sada je vakcinisano 310.266 građana Srbije. 26. 01. 2021. 19:56 Vučić za RTS: Vlada rat za vakcine Predsednik Srbije… »

Teškoće svakodnevnog života za gluve osobe u doba korone: Maske sprečavaju komunikaciju, znakovni jezik nije dovoljan…

Nedeljnik pre 1 dan
Foto: Profimedia Gluve i nagluve osobe u Kragujevcu imaju teškoće u komunikaciji jer u tom gradu ima samo tri tumača za znakovni jezik, a dodatne probleme stvara nošenje zaštitnih maski te mogu da čitaju sa usana sagovornika, prenosi N1. Probleme… »

Vesti dana »