Društvo, najnovije vesti

Novi Pazar: Laviću priznanje za promociju bošnjačke nauke, kulture i umjetnosti

RTV Novi Pazar pre 1 dan
Stručna komisija Bošnjačkog instituta za nauku, kulturu i umjetnost odlučila je da nagradu za Promociju bošnjacke nauke, kulture i umjetnosti za 2019. godinu dodijeli dr. Senadinu Laviću. Nagrada se sastoji od plakete i novčanog iznosa i biće… »

NOVI SNIMAK VRŠNjAČKOG NASILjA Četvorica na jednog u Somboru

Dnevnik pre 1 dan
Novi snimak vršnjačkog nasilja pojavio se na društenim mrežama, a sve se dogodilo u Somboru. Na snimku koji je objavljen na zvaničnom Tviter nalogu "Fondacije Pokret Levijatan" vidi se kako četvorica mladića maltretiraju petog. Najpre su ga… »

Srbi i porez – kako bi država da naplati i „vazduh“, a kako građani….

BizLife pre 1 dan
Piše: Milenko Vasović Kažu da je u staroj Grčkoj plaćanje poreza bilo pitanje prestiža, časti i morala, pa su se bogati dobrovoljno javljali da ispune ovu obavezu. Čak je i čuveni Aristotel propovedao da su najbolji pojedinci oni koji najviše… »

Nezaposlenost u Srbiji: Koliko je stvarno smanjena

Južne vesti pre 1 dan
AFP Da li je zaista nezaposlenost smanjena? „Ćuti, makar imaš posao" - nije čudna i neobična rečenica koju ovih dana, pa i godina, možete da čujete, a možda ste je i izgovorili nekada. Onih za koje ta rečenica u ovom trenutku ne važi je oko… »

Za autosmećar u Sremskim Karlovcima nema novca, za projektnu dokumentaciju za izgradnju plutajućeg objekta ima

Radio 021 pre 1 dan
Iako je opština Sremski Karlovci povukla subvenciju u vrednosti od četiri miliona dinara JKP "Belilu" namenjenu za kupovinu autosmećara, istom preduzeću namenila je 3.600.000 dinara za projektno-tehničku dokumentaciju za izgradnju pristana, odnosno… »

Šta su "ljudske himere" i kako je Japan postao prva zemlja koja dopušta naučnicima da ih uzgajaju

Radio 021 pre 1 dan
Naučnici u Japanu sada mogu da eksperimentišu sa uzgajanjem ljudskih organa u životinjama. Šta to znači? Getty Images Istraživači žele da ubace embrione ljudsko-životinjskih himera u miševe Ljudi su od davnina zamišljali ljudsko-životinjske… »

Danas treba ispoštovati nekoliko običaja, a posebno izgovoriti molitvu za ozdravljenje!

Alo pre 1 dan
Srpska pravoslavna crkva danas obeležava slavu posvećenu Kozmi i Damjanu, u narodu poznatu i kao Sveti Vrači. Osim u hramovima i crkvama Srpske pravoslavne crkve i domovima građana, ovaj praznik se obeležava u mnogobrojnim zdravstvenim ustanovama… »

"Klopka za gelere – u službi mira i humanosti"

RTV pre 5 sati
BEOGRAD - U Narodnoj biblioteci Srbije održano je predstavljanje monografije "Klopka za gelere – u službi mira i humanosti", autorke Dušanke Mandić. Radi se o knjizi objavljenoj povodom četrvt veka od početka korišćenja magnetne terapije u… »

Sin upisao fakultet kad je majka diplomirala

Politika pre 5 sati
Da bi smanjili broj akademaca koji su odavno dobili indeks a još nisu okončali studije ekonomije u Nišu, pokrenuta je akcija „Završi započeto”. Od 135 studenata Ekonomskog fakulteta u Nišu, što su pre deceniju-dve odustali od studija, njih 70… »

Novine: "Mali Šengen nije nova Jugoslavija", "Skandal u Čupriji"

B92 pre 4 sata
Dnevni listovi u izdanju od četvrtka bave se "malim Šengenom", rentakar mafijom, govorom predsednika Srbije Aleksandra Vučića na konferenciji Uneska... "Večernje novosti" javljaju da su "rentakar mafiju razbili u Srbiji", a "Politika" citira… »

Vesti dana »