Društvo, najnovije vesti

Izložba posvećena portugalskim diplomatama-književnicima od ponedeljka na Filozofskom fakultetu

Radio 021 pre 17 minuta
Izložba posvećena portugalskim diplomatama koji su bili i uticajni književnici, a pod nazivom "Pisci diplomate", biće otvorena u ponedeljak, 18. novembra u holu Filozofskof fakulteta. Izložbu će u 14 časova svečano otvoriti ambasadorka Portugala… »

Istraga o tome da li je Žabac kriv za smrt investitora traje dve godine

Radio 021 pre 11 minuta
U Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, ni posle nešto više od dve godine nije završena istraga o nanošenju teških povreda Spasoju Miličeviću (63) iz Novog Sada, koji je dan kasnije preminuo u bolnici jer mu je, kako je pokazala obdukcija -… »

Velika akcija AMG i partnera Zasadi drvo igor Žeželj: Nećemo ovde stati, dvaput godišnje ćemo se okupljati da sadimo! I ja…

Kurir pre 5 minuta
Igor Žeželj, CEO of Wireless Media and Adria Media Group, povodom današnje akcije "Zasadi drvo", rekao je da se Adria media Group već dve godine koncentrisano bavi održivim razvojem kao temom. - Shvatili smo da ima puno prostora da se nešto dodatno… »

Pamtim lekare čija sam žrtva bio, pucnjavu i mlaćenje gvozdenom štanglom!

Alo pre 1 minut
Ima pozamašan logoraški radni staž, još se seća užasa Drugog svetskog rata. * Dušan Stojiljković je prevodilac i publicista, a za 95 godina preživeo je mnogo toga * Rođen je 1924. godine u okolini Jagodine * Iz niške gimnazije se priključuje… »

A šta ćemo s lekovima koji završe u đubretu: Opasnost su po ekosistem i po ljude

Nedeljnik pre 1 sat
Foto: Profimedia Ostaci na milijarde doza antibiotika, lekova protiv bolova i antidepresiva predstavljaju veliki rizik za slatkovodne ekosisteme i globalne prehrambene lance, pokazala je nova analiza. Sve je veći strah od uticaja nekontrolisane… »

Kurti: Nije potrebno ubrzanje pregovora sa Beogradom

OK radio pre 1 sat
Kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti izjavio je da u ovom trenutku nije potrebno ubrzanje pregovora Beograda i Prištine. Kurti je u intervjuu Pobjedi rekao da bi umesto toga prioritet trebalo bi da bude razgovor o tome šta se u pregovorima do… »

FOTO: Italijani plastične slamčice zamenili testeninom

Radio 021 pre 1 sat
Kreativni Italijani počeli su da koriste testeninu kao zamenu za plastične slamčice u kafićima i barovima. Ideja je prvobitno predstavljena na Redditu, a ubrzo se pokazalo da je otvorena kompanija koja proizvodi testeninu koja može da izdrži sat… »

Kako je Svetozar postao Spazio: Tokom Prvog svetskog rata stigao do Francuske, rođenom bratu Milutinu amputirao nogu, Milutin…

Večernje novosti pre 1 sat
Nataša Stanković na grobu svog pradede u francuskom Tijeu, junaka iz velikog rata. PARIZ - OD STALNOG DOPISNIKA NA Srpskom vojničkom groblju u Tijeu, na večnoj straži, počivaju junaci. Neki od njih, ranjeni, u agoniji, ovde su prebacivani, najpre na… »

U saobraćajnim nesrećama u Srbiji za pet godina poginulo 2.867 osoba

Danas pre 1 sat
U proteklih pet godina u saobraćajnim nezgodama u Srbiji smrtno je stradalo 2.867 osoba, dok je 100.069 povređeno, pokazuju podaci Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije, na koje podseća Gradski zavod za javno zdravlje Beograda povodom Svetskog dana… »

Gusta magla iznad stožera

Danas pre 1 sat
Uvrede & podmetanja – Bojniče Plenkoviću, istupi! – Na zapovijed, Vrhovniče! – Jesi li ti, bojniče, prije neki dan javno napao skupnika Đakića zato što je ovaj predložio da Dan antifašističke borbe više ne bude državni praznik? I to s… »

Vesti dana »