Društvo, najnovije vesti

Stojiljković: Sindikat mora biti borbeniji, opcija je i nastup na nekim idućim izborima

Danas pre 3 sata
Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost Zoran Stojiljković izjavio je da strategija sindikata u postojećim okonostima mora da bude „borbenija“ i da se mora razmišljati i o opciji nastupa na izborima u cilju postizanja političke moći… »

Zbog korišćenja službenog automobila u privatne svrhe uslovno kažnjena načelnica pećkog Okruga

Danas pre 3 sata
Načelnici pećkog Okruga Vinki Radosavljević, Osnovni sud u Mitrovici izrekao je uslovnu kaznu u trajanju od šest meseci zbog korišćenja službenog automobila u privatne svrhe 2018. godine kada je vršila funkciju savetnice u Ministarstvu lokalne… »

Dragulj antičkog Rima ponovo se otvara posle 40 godina: Na ulazu u “Kuću ljubavnika“ natpis koji otkriva zašto se tako…

Večernje novosti pre 3 sata
Kuća ljubavnika otkopana je 1933. godine, ali je teško stradala u potresu 1980. godine, a zadnjih godina podvrgnuta je opsežnoj i pažljivoj obnovi. Jedno od najpoznatijih zdanja u Pompeji, "Kuća ljubavnika", biće otvorena 40 godina nakon što je… »

Najlepša ljubavna priča iz žarišta epidemije: Muž koji brine o oboleloj supruzi dokaz da ako nekog volite - za njega ćete…

Blic pre 4 sata
Hai Tang i Li Ting su bračni par iz Vuhana. Li je zaražena novim korona virusom, a Hai je odlučio da se pobrine za nju i čitav proces je snimao. Video Haja kako brine o svojoj bolesnoj ženi, uprkos riziku da se i sam zarazi smrtonosnim virusom… »

Katanac na horor kafileriju: Spalionica životinjskih ostataka u Somboru će konačno biti zatvorena

Blic pre 4 sata
Somborci će se možda konačno rešiti izvora neprijatnog mirisa koji se širio gradom iz veterinarske ustanove "Proteinka" - spalionica životinjskih ostataka trebalo bi da prestane sa radom sledećeg meseca, saznaje "Blic". Ovu informaciju potvrdili su… »

Skandaloznog profesora inspektorka vratila na posao: Dokazani je plagijator, vređao je studentkinje i niko mu ništa ne može

Blic pre 4 sata
Senat Beogradskog univerziteta juče je zasedao i pored svih odluka koje su donete, jedna je posebno odjeknula - pravilnik kojim se utvrđuje neakademsko ponašanje je promenjen, pa sada profesoru ili saradniku koji je plagirao naučni rad osim što će… »

NALED predstavio 50 preporuka za efikasnije zdravstvo

Danas pre 4 sata
Kako omogućiti lakši i jeftiniji pristup zdravstvenoj zaštiti, unaprediti dostupnost inovativnih lekova, omogućiti zdravstvenim ustanovama da rade bolje i efikasnije, a zdravstvenim radnicima da dobiju zasluženi status – ključna su pitanja čijem… »

Dvoje državljana Srbije koji su bili u karantinu sutra u Beogradu

Danas pre 4 sata
Dvoje državljana Srbije, koji su se nalazili u karantinu zbog epidemije korona virusa na kruzeru „Dajmond princes“ u japanskoj luci Jokohami treba da sutra ujutro stignu u Beograd, javio je večeras RTS. Ambasador Srbije u Japanu Nenad Glišić rekao… »

Mladić zabranio migrantu da sedne do njega u autobusu, iako je imao numerisanu kartu

Danas pre 4 sata
Jedan mladić večeras nije dopustio jednom migrantu da sedne pored njega u autobusu na relaciji Beograd – Sombor, iako je imao kupljenu kartu sa brojem sedišta, a incident se završio tako što je migrant nastavio putovanje sedeći na stepenicama… »

Amfilohije: Bog da urazumi Markovića, ipak je razboritiji od ovoga koji je glavni

Danas pre 4 sata
Mitropolit Crnogorsko primorski Amfilohije je danas da Pljevljima, gde je predvodio litiju zbog Zakona o slobodi veroispovesti, poželeo da Bog urazumi premijera Duška Markovića. „Ipak je on, imam utisak, razboritiji od ovoga koji je glavni. Nek mu… »

Vesti dana »