Društvo

SAD upozorile Srbiju na rizik od kupovine oružja iz Kine

Danas pre 10 sati
SAD su danas upozorile Beograd da treba da bude svestan rizika koji nosi kupovina oružja od kineskih kompanija i ocenile da izbor snabdevača treba da odražava deklarisani cilj Srbije da se integriše sa Evropskom unijom. Svaka zemlja bi „trebalo da… »

Novi Pazar: Građani sa protesta tražili smenu direktora Opšte bolnice Meha Mahmutovića

Danas pre 10 sati
Oko stotinak građana Novog Pazara i danas je protestovalo u krugu gradske Opšte bolnice, zahtevajući smenu direktora te zdravstvene ustanove Meha Mahmutovića. Učesnici protesta su duvali u pištaljke i skandirali protiv Mahmutovića, tražeći da… »

Najviše iz novog sada: U Vojvodini 3.584 aktivnih slučajeva korona virusa

Blic pre 10 sati
Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenio je da je trenutna epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona u pokrajini i dalje nepovoljna, ali sa tendencijom poboljšanja. "U ovom trenutku je na području Autonmne pokrajine Vojvodine 3.584 aktivnih… »

Kon: I pored pada broja novoinficiranih, rano je govoriti o ublažavanju mera

Danas pre 11 sati
Epidemiolog Predrag Kon ocenio je danas da je i pored pada broja novoinficiranih korona virusom u Srbiji, rano govoriti o ublažavanju epidemioloških mera. On je za televiziju Pink kazao da poslednji podaci pokazuju da se smanjuje broj prvih javljanja po… »

Peticiju protiv podizanja spomenika Stefanu Nemanji potpisalo skoro 3.000 ljudi

Danas pre 10 sati
Peticiju protiv podizanja spomenika Stefanu Nemanji potpisalo je do sada skoro 3.000 ljudi. Oni zahtevaju „obustavljanje radova i poništavanje svih odluka koje se tiču ovog megalomanskog i besmislenog projekta kojim se nezakonito i suludo troši novac… »

Er Srbija, skup simbol državnosti

Danas pre 10 sati
Šta prikriva Izveštaj o poslovanju nacionalne avio-kompanije u 2019. godini Da je neko reskirao pa se kladio u velike pare da će Finansijski izveštaj za 2019. godinu aviokompanije Er Srbija biti drugačiji od izveštaja iz prethodnih godina izgubio bi… »

Kako se može filmom na koronu

Danas pre 11 sati
U Trebinju dogodilo se čudo: otvoren je osmi Trebinje film – festival evropskog i mediteranskog filma. Kada mesečina padne na starinski mramor, kako počinje svoju pesmu „Mesečina“ najveći romantičar srpskog pesništva Jovan Dučić, na tri… »

Brojke dokaz da se epidemija lagano smiruje - 10. jul bio "crni dan" za Srbiju, početak škole veliki ispit

B92 pre 1 dan
U Srbiji su u poslednja 24 sata zabeležena 163 nova slučaja koronavirusa, što je najmanji broj novozaraženih na dnevnom nivou od 25. juna. Prema podacima koje objavljuje Ministarstvo zdravlja vidljivo je da u Srbiji epidemija lagano jenjava u… »

Prijava zbog napada na aktivistu u Novom Sadu

Slobodna Evropa pre 16 sati
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Novom Sadu podneće, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, krivičnu prijavu protiv muškarca (22) iz Novog Sada, zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda… »

Ogromne gužve ispred Instituta "Torlak", redovi od jutros u pola pet FOTO

B92 pre 18 sati
Ogroman red građana koji čekaju PCR testiranje formirao se i jutros ispred Instituta za vakcine i serume "Torlak" u Beogradu. Već oko 4.30 stigli su najuporniji da zauzmu mesta, kako bi bili među prvima kada se vrata laboratorije otvore u osam sati. U… »

Društvo, najnovije vesti »