Društvo

Tribina „Srbija posle Vučića“

Danas pre 32 minuta
Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), beogradski forum ZFD i Građanska akcija Pančevo organizuju u četvrtak, 18. oktobra, tribinu u Pančevu pod nazivom „Srbija posle Vučića“. Razgovor o nacionalizmu i suočavanju sa prošlošću počinje u 18 časova u Klubu „Kupe“, Braće... »

Olakšice za kompanije koje učestvuju u dualnom obrazovanju

Danas pre 44 minuta
Saradnja Saobraćajno-tehničke škole i austrijskih privrednika Trideset učenika Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu, sa smera tehničar za logistiku i špediciju od ove školske godine započinje učenje kroz rad u sedam austrijskih kompanija koje posluju u Srbiji. Potpisivanju ugovora o... »

Osobe sa invaliditetom diskriminisane u javnom prostoru

Danas pre 49 minuta
Predstavljen Poseban izveštaj Zaštitnika građana "Pristupačnost za sve" Osobama sa invaliditetom u Srbiji još uvek je otežan pristup javnim institucijama kao i informacijama od javnog značaja, a među glavnim razlozima je nedostatak strategija i planova prema kojima bi se u predviđenim... »

Distribuirano 9.400 doza vakcine protiv gripa

Danas pre 1 sat
U Dom zdravlja „Novi Sad“ danas je distribuirano 9.400 doza vakcine protiv gripa. U pitanju je vakcina vaxigrip proizvođača Sanofi. Količina koja ostaje u ovoj zdravstvenoj ustanovi je 8.200 doza, a u Gerontološki centar i u Dom za decu i omladinu u Veterniku stiže po 600 doza ovih vakcina.... »

Marks, Hitler i isus: Ovo je 10 najkontroverznijih statua na svetu, a pojedine su izazvale bune i nemire (foto)

Blic pre 1 sat
Nisu retki slučajevi da neke statue izazovu kontroverze, pa čak i da dovedu do protesta i pobuna. Činjenica da one često prikazuju neku određenu ličnost ili se podižu u spomen na neki događaj znači da je vrlo verovatno da će se neko pobuniti protiv njih. Pogledajte u galeriji koje su to... »

Srceparajuće: Pas Fin je bolestan i uskoro će preminuti, a njegova vlasnica se potrudila da mu svaki dan bude nezaboravan (foto)

Blic pre 1 sat
Zlatnom retriveru po imenu Fin ostalo je još šest do osam nedelja života. Pas iz američke savezne države Vermont oboleo je od raka, a hemoterapija ne donosi rezultate. Njegovi vlasnici su rešili da vreme koje mu je preostalo ispune lepim doživljajima. Zbog toga su posle dijagnoze u aprilu... »

Skandal u Valjevu: Direktorka javnog preduzeća i njena svekrva dobile stanove za socijalne slučajeve, a u njima čak ni ne žive

Blic pre 1 sat
Vladajuća koalicija SNS i SPS u Valjevu odbila je da raspravlja o reviziji dodeljenih gradskih stanova za socijalne slučajeve, iako jedan od tih stanova koristi direktorka JKP “Vidrak” Jelena Kalat (SNS), kako tvrde nezavisni odbornici. Nezavisni odbornici valjevske Skupštine Snežana Spajić... »

"Srbija 2018": Ovako je izgledala vežba 2.000 pripadnika NATO i našeg MUP-a (video)

Blic pre 1 sat
Kako bi NATO, njegove partnerske zemlje i ostale međunarodne organizacije reagovale u slučaju snažnog zemljotresa? To je bio program prošlonedeljne zajedničke vežbe NATO i Srbije. Vežba "Srbija 2018" realizovana je kroz saradnju Evroatlantskog centra za koordinaciju aktivnosti odaziva u... »

Saradnja AP Vojvodine i kineske provincije Đilin

Danas pre 2 sata
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa delegacijom kineske provincije Đilin, sa kojom je razgovarao o mogućnostima produbljivanja saradnje, sa akcentom na oblasti poljoprivrede, prehrambene, farmaceutske i auto industrije, saobraćajne infrastrukture, građevinarstva i... »

Pod zaštitom 125 vrsta selica

Danas pre 2 sata
Potpisan sporazum o kontroli lova i sprečavanju krivolova Jedna od osnovnih pretnji za ptice selice je krivolov, i to naročito u južnoj Evropi, uključujući i naše krajeve, zatim na Bliskom Istoku i u Africi. On utiče ne samo na smanjenje populacija ugroženih vrsta i remeti uobičajene... »

©2018 Netmark d.o.o.