Društvo

Advokat Bećirić: Očekivano da iskazi devojaka u slučaju Aleksić traju satima

Danas pre 3 sata
Advokat Denis Bećirić, zastupnik nekih od devojaka koje su prijavile Miroslava Aleksića za seksualno zlostavljanje, rekao je danas da je uobičajeno i očekivano posebno u ovakvim situacijama, da one daju iskaz po četiri, pet sati u tužilaštvu… »

Srbija stvorena za „Udbinu decu“

Danas pre 4 sati
Danima se u Maderi govorilo samo o tom događaju koji se zbio u listu „Politika“ u drugoj polovini osamdesetih godina prošlog veka. Slobodan Milošević kao predsednik Gradskog komiteta Saveza komunista Beograda, preko svojih novinarskih ali i… »

Pogrešna generalizacija

Danas pre 4 sati
Pišem povodom teksta kolumnistkinje lista „Danas“, gđe Gordane Suše, i njenog teksta „Nož, žica, 011“, objavljenog u vašim novinama 20. januara o. g. Smatram da je sam tekst jedan subjektivan pogled na našu stvarnost, a da je njegov… »

Antifašistička akcija Novog Sada odala počast žrtvama Racije i pozvala na borbu protiv fašizma

Danas pre 4 sati
Oko stotinu aktivista Antifašističke akcije Novog Sada odalo je večeras počast žrtvama Racije, u kojoj je u januaru 1942. godine fašistička okupatorska mađarska vojska pobila i pod led Dunava bacila 1.200 Jevreja, Roma, Srba i ostalih stanovnika… »

Kokošarska ujdurma

Danas pre 5 sati
O vesti da se Ilijanum zatvara za javnost i pretvara u centar za imunizaciju stanovnika Šida i okoline Juče na Jovanjdan 2021. godine je, 50 godina i nedelju dana od prvog otvaranja Ilijanuma – poklon zbirke naivne umetnosti – donacije Ilije… »

U Srbiji 1.709 novozaraženih, 19 preminulih osoba od kovid-19

Dnevnik pre 24 sata
U Republici Srbiji je broj potvrđenih slučajeva na korona virus za 24 sata 1.709. Broj testiranih slučajeva za poslednjih 24 časa je 10.638. Broj preminulih osoba je 19. Broj osoba na respiratorima je 161. Trenutno je hospitalizovano 4.731 pacijenata… »

Više od pola miliona građana prijavilo se za vakcinu, zaseda Krizni štab

RTS pre 24 sata
Od početka pandemije u martu prošle godine, od kovida-19 u Srbiji su obolele 379.093 osobe, od posledica infekcije preminulo je 3.830 obolelih. 22. 01. 2021. 14:44 Za vakcinaciju se prijavilo više od pola miliona građana Preko portala eUprava do sada… »

Ove procene Kriznog štaba daju nadu da bi uskoro sve moglo da bude bolje ako ispunimo jedan uslov!

Blic pre 6 sati
Pitanje svih pitanja - kada ćemo konačno dosegnuti kolektivni imunitet kao sada već izvesno jedini spas u pobedi nad pandemijom koja traje više od pune godine? Odgovor pak, na oko jednostavan, daleko je od toga. Više je faktora koji utiču na to, a… »

Sutra u Srbiji temperatura do 19 stepeni

Danas pre 11 sati
U Srbiji će sutra biti veoma toplo, oblačno i vetrovito vreme, sa dnevnom temperaturom do 19 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće umeren, u košavskom području i na planinama jak, povremeno i olujni južni i… »

Erdogan očekuje da će vakcina turske proizvodnje biti dostupna u maju

N1 Info pre 8 sati
Još deset miliiona doza kineske vakcine Koronavak (CoronaVac) moglo bi da stigne u Tursku pre kraja ove nedelje, rekao je predsednik Redžep Tajip Erdogan. To je drugi kontingent kineskih vakcina, pošto je Turska ranije dobila tri miliona doza. Erdogan… »

Društvo, najnovije vesti »