Društvo

Kako izgleda život "običnih ljudi" u četvrti crvenih fenjera? "Moja ćerka (7) poznaje sve prostitutke koje tu rade i smatra…

Blic pre 6 sati
Amsterdamska četvrt crvenih fenjera De Valen jedan je od najprovokativnijih krajeva najmnogoljudnijeg grada u Holandiji, pre svega, zahvaljujući nadaleko poznatim bordelima sa prostitutkama u izlozima. Međutim, poslednjih godina istorijska četvrt… »

Inicijativa Užičke odbrambene lige za smanjenje aerozagađenja u Užicu

Danas pre 6 sati
Grupa građana Užička odbrambena (UOL) liga je predložila gradskoj vlasti nekoliko mera za smanjenje zagađenja vazduha u Užicu. Dejan Krčevinac, predsednik UOL, objasnio je da su u pitanju četiri glavna predloga: obaveštavanje građana o nivou… »

Više od 10.000 turista, 80 autobusa iz Bugarske

Danas pre 6 sati
Sajam peglane kobasice izazvao veliko interesovanje Aleksandar DŽunić iz ekipe „Kada padne prvi sneg“, pobednik je Osmog sajma pirotske peglane kobasice, koji je pobedio i prošle godine. Drugo mesto pripalo je Milanu Saviću iz ekipe „M/M“ a… »

Jugoslovenski paviljon u Aušvicu i dalje prazan

Danas pre 6 sati
Balkan Insight je objavio tekst o žrtvama koje su države naslednice Jugoslavije zaboravile Između septembra 1941. i avgusta 1944. godine više od 20.000 ljudi je sa teritorije okupirane Jugoslavije odvedeno u nacistički koncentracioni logor Aušvic… »

Umro „obavljajući ljudsku dužnost“

Danas pre 6 sati
Navršilo se 27 godina od smrti Srđana Aleksića iz Trebinja Od smrti Srđana Aleksića prošlo je 27 godina, a ovaj mladić koji je umro 27. januara 1993. godine u trebinjskoj bolnici, od posledica udaraca zadobijenih šest dana ranije na lokalnoj… »

Đaci uskliknuli Svetom Savi: U školama širom Srbije obeležena slava

Večernje novosti pre 6 sati
Ministar Šarčević najzaslužnijima dodelio prosvetna priznanja. SEČENjEM slavskog kolača i priredbama, u ponedeljak je širom Srbije obeležena školska slava Sveti Sava, u čast prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja. Najboljim učenicima… »

"Nismo iz Kine": Turisti sa Tajvana nasmejali Šibeničane neobičnim natpisima

Blic pre 7 sati
Centrom ŠŠibenika danas su šetali turisti sa Tajvana, noseći natpis na engleskom "Nismo iz Kine" (Not from China), pišše portal Morski.hr. Sve se dogodilo zbog straha od šširenja koronavirusa iz Kine, prenosi portal Indeks. Vođa grupe turista sa… »

Pet horora Aušvica o kojima se malo zna: Kazna za pokušaj bega bila je oličenje surovosti (video)

Blic pre 6 sati
Izgladnjivanje, smrt u gasnim komorama, prinudni porođaji i izrabljivanje ljudi, poznati su nemili događaji koji su se dešavali u koncentracionim logorima. Međutim, da li ste bili upoznati sa ovim uznemirujućim činjenicama iz Aušvica?… »

I na Savindan čuvaju selo od zaborava: Školarcima knjige na dar

Večernje novosti pre 7 sati
Požeška kompanija "Grafos" i Fond humanosti "Novosti" povodom Savindana obradovali mališane u Glumaču. ČIM se iz naših gradova zađe prema selima, tu se dobri običaji i znanje o svom rodu podrazumevaju. U selu Glumač nadomak Požege četrnaestoro… »

AMSS: Oprez zbog vlažnih kolovoza

Blic pre 7 sati
Kolovozi su vlažni zbog sitne kiše koja je padala tokom dana, a čiji prestanak se očekuje uveče u svim delovima naše zemlje. Magla smanjuje vidljivost na putevima u planinskim predelima, kao i na deonicama kroz doline i kotline, zbog čega AMSS… »

Društvo, najnovije vesti »