Društvo

Blokirani računi 50 škola blokirali i otpremnine

Radio 021 pre 2 sata
Zbog neizmirenih obaveza, za koje sredstva obezbeđuju lokalne samouprave, blokirani su računi 50 osnovnih i srednjih škola u Srbiji, što ne samo da otežava rad tih obrazovnih ustanova, već i onemogućuje Ministarstvo prosvete da isplati otpremnine zaposlenima koji odlaze u penziju. Ovaj... »

Vremeplov: Umro Petar Preradović

RTV pre 17 sati
RTV: Vremeplov: Umro Petar Preradović
NOVI SAD - Na današnji dan 1872. godine umro je Petar Preradović, književnik, jedan od najznačajnijih pesnika epohe ilirizma, čija se lirika kreće od zanosnog rodoljublja do krajnjeg pesimizma. Posle završene Vojne akademije u Vinernojštatu, iako rođen kao Srbin, zbog napredovanja u... »

Areta Frenklin biće sahranjena 31. avgusta u Detroitu

Večernje novosti pre 19 sati
Legenda soul muzike Areta Frenklin biće sahranjena u svom rodnom gradu Detroitu 31. avgusta, saopštila je predstavnica za medije pokojne pevačice. Legenda soul muzike Areta Frenklin biće sahranjena u svom rodnom gradu Detroitu 31. avgusta, saopštila je predstavnica za medije pokojne pevačice,... »

Mejd in Kosovo: Etiketa nepriznate države “krasi” cipele usred Beograda

Večernje novosti pre 7 sati
U papirima firme "Geris" piše da je proizvedena u Republici Kosovo, kaže vlasnik uroševačke fabrike i dodaje da im niko nije pravio problem. GLEDAMO da na obući ne pišemo ništa osim naziva "Geris", ako je već problem da stoji "mejd in Kosovo". Ali na terminalima, kada to šaljemo za Srbiju,... »

Vulin odgovorio crnogorskom premijeru: Markoviću nisu smetale promene granica 2008.

Večernje novosti pre 21 sat
Kada je 2008 priznavao Kosovo, Markoviću nisu smetale promene granica, sada ih se iznenada plaši, izjavio je večeras Aleksandar Vulin. Kada je 2008 priznavao Kosovo, Markoviću nisu smetale promene granica, sada ih se iznenada plaši, izjavio je večeras Aleksandar Vulin, ministars odbrane... »

Za obnovu četiri klinička centra od EIB 200 miliona evra

Dnevnik pre 6 sati
BEOGRAD: Za rekonstrukciju četiri klinička centra u Srbiji - Kliničkog centra Srbije, KC Niš, KC Vojvodina i KC Kragujevac, Evropska investiciona banka (EIB) odobrila je kredit od 200 miliona evra, a Vlada Srbije izdvojila još 165,8 miliona evra. Sredstva od EIB su odobrena pre 12 godina i već... »

PORAŽAVAJUĆE Samoubistva u Južnoj Bačkoj svaki četvrti dan

Dnevnik pre 4 sata
Za prvih sedam meseci ove godine na području južne Bačke bilo je 47 samoubistava, odnono na svaka četiri i po dana po jedno. Na 37 su se odlučili muškarci, a na deset žene, nezvanično saznaje „Dnevnik”. Deset odsto od njih imalo je manje 50 godina, ali u posmatranom periodu bila je jedna... »

Razvela se od muža, a njen ljubavnik odbio da ostavi ženu: Uperila mu pištolj u glavu, pa pozvala suprugu (foto)

Kurir pre 1 sat
Ljubavnica je pokušala da ubije muškarca tokom video-poziva sa njegovom ženom, pošto je on odbio da potpiše papire za razvod braka. Kena Kemon (38) držala je pištolj uperen u glavu svom tridesetogodišnjem ljubavniku u svojoj kući u Alabami. Čitavu tu dramu gledala je i supruga žrtve, koju... »

Milošević: Šest godina na vlasti, a bez rešenja za Kosovo

Vesti online pre 2 sata
Istoričar Srđan Milošević ocenio je za N1, govoreći o pitanju Kosova, da je to jedna od važnijih tema sa kojima se zemlja suočava, koja je davno trebalo da bude rešena. - Danas smo u situaciji da neko ko obavlja vlast već šest godina nema rešenja za taj problem. To je najblaže rečeno... »

Stravično upozorenje meteorologa, pred Srbijom pakao: Sledećih 5 godina smena suša i poplava, ali ni to nije ono najgore! Našu decu čeka apokalipsa!

Kurir pre 9 sati
Veliki porast temperature koju svetski naučnici prognoziraju na nivou cele planete osetiće se u narednih četiri ili pet godina, naravno, i u Srbiji, kažu srpski meteorolozi. Oni, međutim, ne očekuju drastičan rast, ali ono što prognoziraju svakako je dramatično. "Prema prognozama i... »

©2018 Netmark d.o.o.