Društvo

Najluđa srpska imena: Da li biste ovako nazvali svoje dete?

Blic pre 6 sati
U Srbiji su u poslednjih nekoliko godina rođene Mirođija, Čajka, Bogorodica, Odiseja... Koja imena roditelji najčešće biraju za svoju decu, a koja su i te kako jedinstvena, saznajte u videu:… »

Najokrutnije ubistvo koje je treslo jugoslaviju: Šefka Hodžić ubila prijateljicu i iz njene utrobe izvadila bebu

Večernje novosti pre 6 sati
Psihološka fizionomija Šefke Hodžić određivana je odmah, pet dana nakon ubistva Alije kada je Šefka uhapšena. Januar 1991. godine...Čovek se spotiče o svakodnevne životne probleme, ali i o svoje unutrašnje konflikte i traume kojih često i nije… »

Egipat: Otkriveni detalji o 30 drevnih sarkofaga (foto)

Večernje novosti pre 6 sati
Egipatsko ministarstvo za antikvitete objavilo je danas detalje o 30 drevnih sarkofaga koji su nedavno otkriveni u južnom gradu Luksor. Egipatsko ministarstvo za antikvitete objavilo je danas detalje o 30 drevnih sarkofaga koji su nedavno otkriveni u… »

Martin je Slovak koji je stekao svetsku popularnost crtajući mape, a u poslednje delo ubacio je i našeg nobelovca

Blic pre 7 sati
Ljubav prema kartografiji, literaturi, pa i naučnoj fantastici, učinila je da prvobitni hobi postane i posao za Martina Vargica, grafičkog dizajnera iz Slovačke. Sem mapa, on uspešno izrađuje i infografike sa zanimljivim podacima. Ono što je za nas… »

"Šta smo mi to: Udahnuli?" Avion je bio pun dima, nedeljama kasnije putnici su i dalje bolesni i niko ne zna uzrok (video)

Blic pre 7 sati
Početkom avgusta avion kompanije “Britiš ervejz” na putu za Valensiju napunio se dimom nešto pre sletenja. Dva meseca kasnije, putnici koji su tada bili u avionu i dalje imaju poteškoća sa disanjem. Jedna žena je rekla da sada ostaje bez daha… »

Godišnjica oslobođenja: Podvig i tragedija borca koji je podigao zastavu na „Albaniju“

Večernje novosti pre 7 sati
Sećanje na mladog borca Miladina Petrovića, koji je u noći 19. oktobra podigao zastavu na "Albaniju". Ranjen dok je podizao zastavu na vrh palate, a dva meseca kasnije poginuo na Sremskom frontu. JEDNA od najuzvišenijih priča koje su zabeležene… »

Dan stvoren za uživanje: I sutra u Srbiji sunčano i toplo, do 28 stepeni

Večernje novosti pre 7 sati
Sutra će u Srbiji biti sunčano i toplo, sa maksimalnom dnevnom tempetaturom od 24 do 28 stepeni. Sutra će u Srbiji biti sunčano i toplo, sa maksimalnom dnevnom tempetaturom od 24 do 28 stepeni. Jutro će biti sveže, ponegde sa kratkotrajnom maglom, a… »

Ceo svet priča o crvenoj zorki iz Bosne: Mužu i sebi podigla spomenik u toj boji a kad budete videli kuću zaboleće vas oči…

Večernje novosti pre 7 sati
Domaći, a i svetski mediji danas pišu o Zorici Rebernik (67) koja živi u Brezi nedaleko od Tuzle. Domaći, a i svetski mediji danas pišu o Zorici Rebernik (67) koja živi u Brezi nedaleko od Tuzle. Zorica je za N1 televiziju ispričala priču o svojoj… »

Jovana iz Beograda je šetala psa koji je onda uradio ovo na trotoaru: Ono što je komšija uradio je posebna priča

Blic pre 8 sati
Beograđanka Jovana Srejić Ferluga našla se u pomalo neverovatnom i bizarnom problemu, kada je komšija koji živi u kući pored njene zgrade, odlučio da protiv nje podnese tužbu zbog toga što je njen pas - mokrio kod njegove ograde. Iako povod za… »

"Pobednik" je krio misterioznu poruku, a onda je otkriveno da ona pripada "stazi bivših pokojnika" i ovo je priča o njoj

Blic pre 8 sati
Nakon što je prilikom uklanjanja statue Pobednika sa postamenta na Kalemegdanu pronađen kamen na kojem je bila uklesana poruka STA [...] [...] S KOJOM J[...] U BRAKU 18[...], konačno je utvrđeno o čemu se radi. Naime, današnjim žiteljima Beograda… »

Društvo, najnovije vesti »