Društvo

Muškarci koji mrze žene

Danas pre 2 sata
Bauk seksualnog zlostavljanja kruži Holivudom. U oktobru prošle godine, ugledni i izuzetni filmski producent Harvi Vajnstin je (najzad) razotkriven i kao seksualni predator i silovatelj. A ima neke ironije u tome da je Vajnstin producirao i filmove kao što su "Seks, laži i video trake" (1989) i... »

Jugoslavija i njena senka

Danas pre 3 sata
* Navršava se vek od nastanka zajedničke države južnih Slovena. Ove 2018. navršava se vek od nastanka zajedničke države južnih Slovena. Tokom svog trajanja menjala je ime i društveno uređenje da bi nestala u građanskom ratu devedesetih godina 20 veka, sa nedovršenim mirom koji traje.... »

Vrebaju da ujedaju

Danas pre 5 sati
* Primanja zaposlenih zaostaju 32,5 odsto za državnim prosekom * Nezaposlenih više od 5.000 od 37.000 stanovnika. Januar 2017. nas okova ledom. Sante zaplivaše Limom na minus 26. Nezapamćeno dugi niz ledenih dana doneo nevolje. Biblioteka "Vuk Karadžić" ostvarila je zanimljiv projekat "Kultura... »

Kakvi su bili odnosi Jugoslavije i Nemačke pred Drugi svetski rat?

Danas pre 7 sati
Na stranama listova Vreme i Pravda 21. januara 1938. godine i dalje se piše o tome kako su strani mediji videli odnose Jugoslavije i Nemačke u predratnom periodu. Inicijalna kapisla je poseta predsednika Vlade Jugoslavije Adolfu Hitleru i Nemačkoj, gde su novinare vodili da gledaju vojne vežbe,... »

Seoba Srba sa Fejsbuka

RTV pre 9 sati
RTV: Seoba Srba sa Fejsbuka
NOVI SAD - Dva su ključna razloga zašto su korisnici srpskog dela Fejsbuka počeli tražiti alternativnu društvenu mrežu. Prvi i najjači razlog je uvođenje Explore Feed na Fejs koji je aktivnosti stranica i grupa na ovoj mreži marginalizovao i potisnuo u drugi plan. Ovaj eksperiment Fejbuka... »

Osvajanje (bivše) SFRJ i SAD

Danas pre 16 sati
Roman Marka Vidojkovića "E baš vam hvala", posle hrvatskog i slovenačkog izdanja, uskoro će biti preveden i na makedonski jezik, saopšteno je iz "Lagune". Knjigu objavljuje "Prosvetno delo", a pred čitaocima će se naći tokom marta 2018. "Nekoliko makedonskih izdavača bilo je zainteresovano... »

Kada je tanjir pun zeleniša, pamćenje je odlično!

RTS pre 2 sata
RTS: Kada je tanjir pun zeleniša, pamćenje je odlično!
Povrće poput blitve, zelene salate, zelja, kelja i spanaća odlično utiče na kognitivne sposobnosti, poručuju nutricionisti i dodaju da je to tako zbog obilja vitamina E koji je važan za očuvanje nervnih ćelija. Takozvanu MIND dijetu (dijetu za um) u poslednje vreme sve češće preporučuju... »

Krenuo Njujork tajms na srpskom

Nedeljnik pre 3 sata
Najbolji tekstovi najuticajnijih novina sveta svakog dana na sajtu Nedeljnika. Nedeljnik i Njujork tajms pustili su u nedelju tačno u podne novi sajt Njujork tajmsa na srpskom jeziku, The New York Times International Report. Na internet stranici www.nedeljnik.rs/nytinternationalreport svakodnevno... »

Biblijski egzodus lekara iz Srbije — šta tek donosi 2019.

Sputnik pre 4 sata
Zakon o zaposlenima u javnim službama naljutio je i zabrinuo zaposlene u prosveti, zdravstvu, socijalnim, naučnim i kulturnim delatnostima. Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, i Živorad Mrkić iz Novog sindikata zdravstva bili su gosti emisije „Energija... »

Vučić na Kosovu, osnovano ministarstvo usamljenosti, Cipras o “nepostojećoj” makedonskoj naciji: Vaš brifing za nedelju

Nedeljnik pre 5 sati
Najvažnije vesti ovog jutra i naslovne strane dnevnih novina. VUČIĆ NA KOSOVU - Predsednik Aleksandar Vučić istakao je u razgovoru s kosovskim Srbima u Lapljem selu da je država spremna da nađe načine kako bi sačuvala ljude koji žive na KiM. Vučić više sati razgovarao sa građanima,... »

©2018 Netmark d.o.o.