Društvo

Otvorena izložba i predstavljene marke povodom 145 godina od dolaska ruskih dobrovoljaca u Srbiju

Danas pre 9 sati
U okviru manifestacije Dani duhovne kulture Rusije u Srbiji, koja se održava povodom 145. godišnjice početka Srpsko-turskog rata i dolaska Ruskog dobrovoljačkog pokreta u Srbiju, danas je u PTT Muzeju svečano otvorena izložba „Vasilije Polenov… »

Kosovo: Od ponedeljka nastava u školama, olakšavaju se i mere za ugostitelje

Danas pre 9 sati
Vlada Kosova usvojila je nove protivepidemijske mere prema kojima u školama od ponedeljka počinje nastava. Ministar zdravstva Arben Vitia najavio je da je pored nekih mera koje se ne menjaju odlučeno da od 27. septembra počne nastava u školama i rad… »

Uskoro počinje vakcinacija protiv gripa: Ako ste primili cepivo protiv korone, evo kada možete nju

Večernje novosti pre 10 sati
Ilustracija S obzirom na to da je u toku i vakcinacija protiv virusa korona, mnogi postavljaju pitanje posle koliko vremena od aplikovane doze protiv kovid 19 može da se primi vacina protiv virusa gripa. Kako je objašnjeno u Kriznom štabu za borbu… »

Odloženo bar hiljadu ročišta: Pravosuđe danas bilo paralisano zbog štrajka advokata

Večernje novosti pre 9 sati
Foto M. Anđela Samo u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, kao najvećem u zemlji, dnevno se zakaže oko 350 ročišta i glavnih pretresa, kojih danas nije bilo. Prema rečima portparola Bojane Stanković, po zakonu mogla su da se održe samo suđenja u… »

Stiže olakšanje: Migrene se proređuju s jeseni

Večernje novosti pre 9 sati
Foto: Depositphotos Sasvim je suprotno kada su visoke temperature i vrućine, jer su toplota i fizičke aktivnosti koje povećavaju temperaturu tela, snažan okidač za pojavu bola u glavi. Doktorka Anđela Gavrilović, neurolog Kliničko-bolničkog… »

Kočnica tu ništa ne pomaže

Danas pre 10 sati
Četvoro dece i dve starije osobe povređene su kada je u petak popodne autobus privatnog prevoznika Unakop, koji je saobraćao na liniji 45, uleteo u dečije igralište u Zemunu i udario u parkirane automobile. Kako je nezvanično saznao RTS, niko od… »

Masovno otkazivanje ekskurzija: Putovanja samo u zelenim zonama, ali šta će biti s novcem?

Blic pre 10 sati
Većina školskih ekskurzija i izleta koje su planirane za jesen biće otkazane ili odložene, a pod velikim znakom pitanja su i one predviđene za proleće. Ministarstvo prosvete je izdalo preporuke, ali su odluke ostavljene svakoj školi pojedinačno, a… »

Srpske pobede u velikom ratu:Solunski front: Predavanje Ognjena Karanovića na Jutjub kanalu Kulturnog centra (video)

Večernje novosti pre 10 sati
Foto: KCNS Veliki državnici i stratezi očekivali su da će se presudna bitka odigrati na Zapadnom frontu, dok je Solunski front nepravedno odbačen, zaboravljen i nipodaštavan. Smatralo se da je nemoguće okončati ovaj planetarni sukob na tom mestu… »

Radikalno osmišljavanje novog sveta ili samouništenje

Danas pre 11 sati
… Trenutna pandemija je nesumnjivo istorijski i planetarni događaj bez presedana koji ni izbliza nije gotov u trenutku dok pišem ovestranice; u stvari, “SZO” je upravo upozorila da “najgore tek dolazi”. Ipak, trenutni broj od 26 miliona… »

Od početka godine čak 280 prijava za vršnjačko nasilje: Devojčici (13) iz Male Krsne osmakinje iščašile vilicu…

Blic pre 11 sati
Strašno nasilje dve osmakinje OŠ "Đura Jakšić" u Maloj Krsni nad trinaestogodišnjom devojčicom, kojoj su u tuči iščašile vilicu, zbog čega sada jede na slamčicu, samo je jedan u nizu slučajeva vršnjačkog nasilja u Srbiji. Naime, prema… »

Društvo, najnovije vesti »