Društvo

Vučević: Da se nikad ne ponove ledeni dani zla

Danas pre 1 sat
Obeležena 79. godišnjica Novosadske racije Na Keju žrtava racije kod spomenika Porodica obeležena je 79. godišnjica Novosadske racije, najvećeg zločina u istoriji Novog Sada u kojem su mađarski fašisti januara 1942. godine ubili više hiljada… »

Povećano zagađenje vazduha u Čačku

Nova pre 4 sati
Zavod za javno zdravlje u Čačku objavio je da je konstatovao povećano zagađenje vazduha u centru grada, na osnovu rezultata merenja za prve tri nedelje januara."S obzirom na trenutno urbano zagađenje čestičnog tipa u Čačku, preporuke Zavoda za… »

Seksualno zlostavljanje i deca: Šta treba da rade roditelji

BBC News pre 6 sati
Zlostavljanje može da ima brojne posledice kasnije tokom života deteta ili mlade osobe, ali da uz dugogogodšnji rad sa psihoterapeutom trauma može da se prebrodi, kažu stručnjaci za dečiju psihologiju. „Nikakvo nasilje nad decom ne može se… »

Evo koliko je osoba u Srbiji prijavilo neželjena dejstva vakcine: Pavle Zelić otkriva kako su se osećali nakon cepljenja

Večernje novosti pre 18 sati
POSLE vakcinacije prijavljeno je 20 neželjenih dejstava, kaže Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva. Zelić je za RTS naglsio da su sve neželjene reakcije bile kratkotrajne. Kako je naveo, reč je o dve kategorije neželjenih… »

Vučić: Danas će biti vakcinisano više od 40.000 osoba

Nova pre 46 minuta
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će do kraja dana više od 40.000 građana biti vakcinisano protiv koronavirusa što je kako je rekao, rekordan broj. On je kazao da nabavka novih količina vakcina postaje “gotovo nemoguća misija”… »

U Hali sportova u Kraljevu počela vakcinacija

Nova pre 5 sati
Vakcinacija Kraljevčana protiv Kovida-19 danas je počela u novoj Hali sportova. Od 8 do 18 časova radiće u dve smene po šest medicinskih ekipa i dnevno će moći da bude vakcinisano oko hiljadu ljudi. Građani koje žele da se vakcinišu treba da… »

Veća transparentnost rada organa vlasti – jedan od ciljeva

Danas pre 5 sati
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti je samostalan i nezavisan državni organ kojem se možete obratiti kada potražite neku informaciju od… »

Vlada donela odluku o proglašenju elementarne nepogode u 20 opština

Danas pre 22 sata
Vlada Srbije donela je danas odluku o proglašenju elementarne nepogode u 20 opština na teritoriji Republike, gde su, usled obilnih kiša i padavina, stradali brojni objekti i infrastruktura. Stanje elementarne nepogode proglašeno je u Nišu, Leskovcu… »

Puštena u rad prva pametna presa za reciklažu limenki u Beogradu

Danas pre 3 sata
Prva pametna presa na teritoriji Beograda za reciklažu aluminijumskih limenki puštena je danas u rad. Sa ciljem da kroz aktivno učešće građana poveća stepen reciklaže i time doprinese očuvanju životne sredine, u okviru programa razvojnih… »

Predsednik Vučić: Sa kineskim vakcinama moglo se krenuti u masovnu vakcinaciju

Večernje novosti pre 1 sat
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se u masovnu vakcinaciju nije moglo ući dok nismo dobili veće količine vakcina, a za to se stvaraju uslovi tek sada sa dolaskom kineske vakcine. On je na novinarsko pitanje o masovnoj vakcinaciji… »

Društvo, najnovije vesti »