Društvo

"Država treba da ima svoju novinsku agenciju"

B92 pre 12 sati
B92: "Država treba da ima svoju novinsku agenciju"
Od početka priče o privatizaciji medija u Srbiji zalagao sam se da država ne treba u potpunosti da izađe iz medija. To je izjavio državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja zadužen za informisanje Aleksandar Gajović i dodao da država i treba da ima svoju novinsku agenciju preko... »

Kineska internet zvezda privedena zbog "pogrešnog pevanja himne"

B92 pre 6 sati
B92: Kineska internet zvezda privedena zbog "pogrešnog pevanja himne"
Kineskinja koja ima desetine miliona pratilaca na društvenim mrežama više puta se izvinila zbog pogrešnog pevanja himne. Kineska zvezda društvenih mreža zadržana je pet dana u pritvoru zbog "uvrede" nacionalne himne. Jang Kaili, 20-godišnjakinja sa desetinama miliona pratilaca na društvenim... »

Mihajlovićeva i Hočevar o vraćanju imovine Beogradskoj nadbiskupiji

Dnevnik pre 6 sati
BEOGRAD: Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa beogradskim nadbiskupom Stanislavom Hočevarom, o vraćanju imovine Beogradskoj nadbiskupiji Rimokatoličke crkve kroz proces restitucije i mogućnostima za... »

Ofanziva Prištine: Bitka za Interpol mogla bi da se zakomplikuje

Vesti online pre 13 sati
"Dolazak na čelo Interpola čoveka iz zemlje koja je priznala Kosovo znači i veće šanse za tu nepriznatu državu da bude primljena u svetsku policijsku asocijaciju, ali to ne znači i da su šanse velike. Srbija treba da nastavi borbu", piše Sputnjik. S vetrom u leđa zbog prijema Kosova za... »

Vozači oprez! Magla na putevima: Obratite pažnju pored reka, banja, jezera i u kotlinama

Kurir pre 14 sati
U Srbiji su uslovi za vožnju povoljni, ali u vožnji treba biti oprezan zbog moguće jutanje magle na jugoistoku i jugu i na putevima koji prolaze pored reka, banja, jezera i u kotlinama, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Prema najnovijim podacima Uprave granične policije, na teretnim terminali... »

Otvorena knjiga žalosti povodom smrti Milene Dravić

RTV pre 13 sati
RTV: Otvorena knjiga žalosti povodom smrti Milene Dravić
BEOGRAD - U Jugoslovenskoj kinoteci povodom smrti glumice Milene Dravić otvorena je knjiga žalost, a svi zainteresovani mogu da se upišu do petka, 19. oktobra. Milena Dravić biće sahranjena u petak u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, a pre toga biće održana komemoracija... »

Pilići iz Lidla završili na pijacama - "Poražavajuće..."

Vesti online pre 8 sati
To što je piletina kupljena na sniženju u prodajnim objektima Lidla prodavana na pijacama širom Srbije je poražavajuće, smatraju u Udruženju potrošača Efektiva. Građani iz cele Srbije javljali su za vikend da se na pijacama uveliko preprodaju pilići kupljeni na akciji u ovom trgovinskom... »

Janković: Građani prijavljuju diskriminaciju

Danas pre 10 sati
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je danas da je najnovije istraživanje pokazalo da građani imaju svest da postoji diskriminacija, da je sve više prepoznaju i sve više su spremni da je prijave. To pokazuje broj pritužbi koji raste kad je u pitanju naša... »

Za lažno bolovanje sledi otkaz?

RTV pre 14 sati
RTV: Za lažno bolovanje sledi otkaz?
BEOGRAD - Poslodavci u Srbiji uskoro će, najverovartnije od januara sledeće godine, moći da daju otkaz zaposlenima koji otvaraju lažna bolovanja, predviđaju najnovije izmene Zakona o radu. Kako navodi list Informer, ove odredbe se donose zbog procene da je u Srbiji, od 280.000 bolovanja, koliko... »

Vremeplov: Rođen Milorad Pavić

RTV pre 22 sata
RTV: Vremeplov: Rođen Milorad Pavić
NOVI SAD - 1929 - Rođen je Milorad Pavić, srpski književnik i naučnik, akademik i član niza međunarodnih naučnih i literarnih asocijacija. Njegov "Hazarski rečnik" doneo mu je globalnu popularnost. Bio je profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i Beogradu, s osnovnim interesovanjima... »

©2018 Netmark d.o.o.