Društvo

Kad završe smenu u domu zdravlja, bračni par lekara - Ivana i Ivan počinju svoj drugi posao, a usluge su im besplatne

Blic pre 8 sati
Bračni par, mladi lekari iz Bora, osim što rade svoj posao u Domu zdravlja u slobodno vreme provode u svojoj internet savetodavnoj ordinaciji. Administrator i veb dizajner su im drugari iz detinjstva. Ivana i Ivan Đurić su lekari opšte medicine, bračni par i roditelji dveju devojčica. Osim... »

Nove knjige za prvake i petake

Večernje novosti pre 17 sati
Ministarstvo prosvete promenilo stav o izboru udžbenika za "reformisane" razrede. Prethodna preporuka bila da se koristi prošlogodišnja literatura. MINISTARSTVO prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je dopis svim školama u Srbiji kojim ih je obavestilo da će biti štampani novi... »

Umesto para hoće oružje?!

Večernje novosti pre 9 sati
Rezervisti u Kragujevcu masovno pokreću izvršenja protiv ministarstva. Pravnici uzimaju ogroman novac. TAČNO je da se Osnovnom sudu u Kragujevcu masovno podnose predlozi za izvršenje u kojima se kao izvršni dužnik javlja Ministarstvo odbrane RS, potvrdila je za "Novosti" Aleksandra Miletić,... »

Kreće samopopisivanje stanovnika u Srbiji: Šta to znači?

Pravda pre 14 sati
Probni popis stanovništva, domaćinstava i stanova sprovešće se od 1. do 30. aprila na uzorku od 260 popisnih krugova u 51 opštini i gradu. Za terensko prikupljanje podataka, Republički zavod za statistiku angažovaće 85 popisivača. Trista tona papira utrošeno je u popisu 2011. godine.... »

Simonović i dalje na čelu Grocke, o smeni ni reči

Danas pre 1 dan
Visokom funkcioneru SNS produžen pritvor, ali Skupština Beograda ne planira raspravu o njegovoj smeni Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, kome je produžen pritvor za još 30 dana zbog sumnje da je naredio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, i dalje je na čelu te opštine, a... »

Olujni vetar razvaliće noćas Srbiju! Zlo kakvo dugo nismo osetili na sopstvenoj koži! Temperatura do -17!

Pravda pre 4 sata
Jak jutanji mraz očekuje se širom Srbije sutra, u nedelju 24. februara, upozorili su iz RHMZ-a Kako kažu, u pojedinim delovima države temperatura će pasti i na manje od -10 stepeni Celzijusa. Subjektivni osećaj biće, verovatno, da je i od hladnog hladnije. Zbog mraza i jakih vetrova, koji su... »

Veliki požar u Novom Pazaru VIDEO

B92 pre 7 sati
B92: Veliki požar u Novom Pazaru VIDEO
Više osoba je lakše povređeno kada je izbila vatra na potkrovlju zgrade u novopazarskom naselju Rasadnik. U gašenju požara učestvuje nekoliko vatrogasnih jedinica, a na licu mesta su pripadnici policije i ekipa Hitne pomoći.... »

Engleska crkva ukinula pravilo staro 400 godina

B92 pre 8 sati
B92: Engleska crkva ukinula pravilo staro 400 godina
Crkva Engleske je ukinula 400 godina staro pravilo koje zahteva da sve crkve drže službe svake nedelje. Kanonski zakon iz 1603. godine zahtevao je od sveštenika da svake nedelje u svakoj crkvi koju nadgledaju drže jutarnju i večernju molitvu i službu za zajednicu, navodi Asošiejted pres.... »

Ovo je američki trojanski konj za Rusiju i Kinu: Nova strategija SAD predviđa udare u pozadinu neprijatelja, evo koji je odgovor Moskve! (video)

Kurir pre 3 sata
Američka vojska razvija novu vojnu strategiju za borbu protiv Rusije i Kine, a njena suština je sprovesti “skrivenu invaziju” duboko u teritoriju neprijatelja koristeći sve rodove vojske. Pentagon se nada da će mu taj pristup vojsci pružiti “asimetrične prednosti” u borbi protiv... »

Agencija traži tužbu protiv rešenja poverenika o finansiranju kampanja

N1 Info pre 14 sati
Agencija za borbu protiv korupcije podnela je inicijativu Republičkom javnom tužiocu za podnošenje tužbe Upravnom sudu protiv Rešenja Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti kojom je Agenciji naloženo da medijima omogući uvid u dokumente stranaka za... »

©2019 Netmark d.o.o.