Politika

Bez posla ostaje svaki četvrti zaposleni kod privatnika

Politika pre 1 minut
Sindikati upozoravaju da postoje i poslodavci koji koriste krizu da se oslobode radnika ili im smanje zarade. Svaki četvrti zaposleni u privatnom sektoru ostao je bez posla tokom pandemije, procena je udruženja „Zaštitnik preduzetnika i… »

Havanski sindrom ostaje misterija

Politika pre 13 minuta
Američka vlada potvrdila da raste broj diplomata i špijuna koji se žale na neutvrđenu bolest, ali ne uspeva da utvrdi ko stoji iza napada. Neobjašnjivi simptomi poznati kao havanski sindrom nedavno su potvrđeni kod više od 130 američkih diplomata… »

Unapred prodato oko 20.000 tona srpske maline

Politika pre 1 minut
Zbog velike tražnje na svetskom tržištu proizvođači iz ariljskog kraja dobijaju ponudu od 250 dinara za kilogram ovog voća. Ovogodišnja sezona maline još nije počela a izvoznici su već unapred prodali oko 20.000 tona ovog voća iz Srbije. Do… »

Izrael zamrzava odnose Prištine i islamskog sveta

Politika pre 1 minut
Kosovo je proizvod Amerike, ono je bilo pozvano da otvori ambasadu u Jerusalimu i to su uradili poslušno jer drugi izlaz nisu ni imali, kaže Vladislav Jovanović. Odluka Izraela da prizna „Kosovo” doneta je pod američkim pritiskom, izjavio je… »

Tiktoker hteo da se popne na žirafu

Politika pre 13 minuta
„Vrt dobre nade” razmatra pravne sankcije za Zorana Jovanovića koji je na svoju ruku ušao u kavez. – Životinje nisu uvek pitome i bezopasne i njima mogu da prilaze isključivo obučeni radnici koji imaju iskustva. Istog vikenda kada je iz Rusije… »

Soljenje rana, bez srama i stida

Politika pre 19 minuta
Reagovanje na tekst „ Koliko je teško reći: NATO je ubio 16 radnika RTS-a”, „Politika”, 7. 5. 2021. Gospodine Radomiroviću, Domaća vlast i NATO ubili su 16 radnika RTS-a; domaća vlast ih je podmetnula da poginu, a NATO bacio bombe –… »

Mali rečnik propagandnih nedoumica

Politika pre 1 minut
U poslednjih 20 godina gotovo sve što se tiče međunarodnih vojnih, političkih i pravnih osnova specifičnog „kosovskog slučaja” postalo je predmet beskrajne manipulacije, pre svega iz propagandnih razloga. Javnost se obmanjuje sadržajem… »

Značenje zaposlenosti i evidencije tog stanja

Politika pre 1 minut
Zaposlenost se različito tretira: prema jednima, zaposleni su oni koji rade, a nezaposleni su oni koji ne rade; prema drugima, zaposleni su oni koji imaju posao, a nezaposleni oni koji ga traže; prema trećima, zaposleni su i oni koji rade kod… »

Nevolje „dobre vile s planine”

Politika pre 13 minuta
Od Zorice Arsić, dobitnice zlatne povelje za humanost i solidarnost „Kapetan Miša Anastasijević”, inspekcija traži da izmesti radioaktivni gromobran sa svog imanja koji je drugi postavio pre pola veka, a za to bi trebalo da izdvoji oko 400.000… »

Mačke protiv štetočina

Politika pre 2 sata
Iz azila pušteno 1.000 divljih mačaka na ulice Čikaga da bi rešile problem najezde pacova. U okviru programa pod nazivom „Mačke na poslu” po dve ili tri mačke, sve sterilisane i vakcinisane, raspoređene su ispred stambenih objekata i preduzeća… »

Politika, najnovije vesti »