Politika » Vesti dana

http://www.politika.rs

Politika

Premijer Moravjecki odbio pritisak SAD za isplatu odštete poljskim Jevrejima

Politika pre 24 sata
VARŠAVA – Poljski premijer Mateuš Moravjecki odbio je danas diplomatski pritisak SAD ocenivši da je nesporazum da bi Poljska mogla da plaća za nemačke zločine tokom Drugog svetskog rata, prenosi Beta. „Želim jasno da naglasim. Te teme nema. Poljska je tu potpuno bezbedna. Poljska je bila... »

Pikaso i Sezan kao taoci mafije

Politika pre 22 sata
Danas je krađa umetnina glavni izvor finansiranja terorizma. Nedavna krađa Mikelanđelove slike „Madona tišine” iz Crkve Svetog Lugerusa u Zeleu u Belgiji napravila je pometnju u umetničkom svetu i skrenula pažnju na krađe o kojima se u medijima nedovoljno govori, a deo su jedne od... »

Smenjen genetičar Miodrag Stojković

Politika pre 22 sata
Svetski priznati genetičar dr Miodrag Stojković više nije šef Katedre za matične ćelije na doktorskim studijama Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu, preneo je Tanjug, pozivajući se na portal „Glas Šumadije”. Prema navodima te agencije, još je nejasno da li je Stojković smenjen ili... »

Obustava saobraćaja na pruzi Kraljevo –Kosovska Mitrovica

Politika pre 22 sata
Preduzeće „Srbija Voz” saopstilo je danas da je privremeno obustavljen saobraćaj na pruzi Kraljevo - Kosovska Mitrovica Sever, prenosi Tanjug. „'Srbija Voz' a.d. obaveštava korisnike svojih usluga da je danas, 15.02.2019, u 07.40, voz koji je saobraćao na relaciji Kraljevo - Kosovska... »

Beli mantili zauzeće Zemun

Politika pre 23 sata
U komšiluk KBC „Bežanijska kosa”, biće preseljeni GAK „Narodni front” i tri gradska zavoda – za kožne i venerične bolesti, plućne bolesti i tuberkulozu i gerontologiju; u planu izgradnja fakulteta, osnovne škole i tri vrtića. Zdravstveno čvorište Zemuna – u to će biti... »

Rabadžija se smrzne i pokisne, ali ne odustaje

Politika pre 23 sata
Izvlače balvane iz besputnih šuma u koje kamion ne može da priđe. Zlatibor – Jablanica i Stublo dva su susedna zlatiborska sela, sa one šumovitije strane Tornika. Oduvek srodna i povezana, baš kao dvojica vrsnih rabadžija u njima: Milojko Udovičić, zvani Šiš, i Milan Didanović s... »

Spremna sam da kažem zbogom

Politika pre 24 sata
Legendarnoj francuskoj umetnici uručena „Zlatna kamera”. Berlin- Francuska rediteljka, scenaristkinja, dokumentarista, fotograf, producent i montažer – legendarna Anjes Varda, koja će u maju napuniti 91. godinu, ovogodišnja je dobitnica „Zlatne kamere” Berlinala za sveukupnu karijeru.... »

Tvorci moderne Srbije

Politika pre 1 dan
Prošlo je tačno 215 godina otkako je na Sretenje, 15. februara 1804, održan narodni zbor u selu Orašac na kojem je doneta odluka o podizanju Prvog srpskog ustanka, a Đorđe Petrović Karađorđe izabran za njegovog vođu. Taj događaj označio je početak borbe našeg naroda za konačno... »

Sto godina revolucionarnog promišljanja sveta

Politika pre 1 dan
U Nemačkoj će tokom 2019. biti organizovano više od 700 programa posvećenih Bauhausu, školi koja je bila zastupljena između dva svetska rata. Cela Nemačka ove godine u znaku je Bauhausa, naslovni moto je „Sto godina promišljanja sveta”. O tome naširoko pišu od početka 2019. i mediji u... »

Pola veka traženja odgovora od zemlje do neba

Politika pre 1 dan
Iz valjevskog Društva istraživača „Vladimir Mandić Manda” potekli su Republička konferencija mladih istraživača i Istraživačka stanica Petnica. Valjevo – Pronašli smo runolist na Durmitoru, otkrili smo Šuplju lipu i Dragov ponor, stanište paleolitskog čoveka u Šalitrenoj pećini,... »

©2019 Netmark d.o.o.