Politika

Putin otpustio savetnika Surkova

Politika pre 1 dan
MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin dekretom je razrešio dužnosti savetnika Vladislava Surkova, saopštio je Kremlj. To se dogodilo samo nedelju dana nakon što je Surkov smenjen sa funkcije savetnika za odnose sa Ukrajinom. Tada je, naime… »

Poziv MUP-a da se do 5. marta podnesu zahtevi za nove oružne listove

Politika pre 1 dan
Svi zahtevi koji budu podneti do isteka roka biće uzeti u razmatranje uz mogućnost da, ukoliko je dokumentacija nepotpuna, ona naknadno bude dopunjena. - Od decembra niže takse. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poziva građane koji u… »

Bezos daje deset milijardi za borbu protiv klimatskih promena

Politika pre 1 dan
Najbogatiji čovek na svetu, objavio je na Instagramu da će od ovog leta početi da daje stipendije naučnicima, aktivistima i neprofitnim organizacijama koje žele da zaštite planetu. NjUJORK - Osnivač Amazona Džef Bezos namerava da potroši 10… »

Direktor glavne bolnice u Vuhanu preminuo od koronavirusa

Politika pre 1 dan
Peking - Direktor glavne bolnice u Vuhanu neurohirurg Liu Žiming preminuo je danas od posledica koronavirusa, saopštila je Zdravstvena komisija Vuhana, grada koji je žarište novog virusa. On je prvi direktor bolnice koji je preminuo od te bolesti. Liu… »

Počinje skidanje novogodišnje rasvete

Politika pre 20 sati
Na svim lokacijama u Beogradu danas će početi gašenje, a potom i skidanje novogodišnje rasvete, a taj posao bi trebalo da bude završen do 15. marta. Direktor JKP „Javno osvetljenje” Aleksandar Cincar Poposki najavio je da će danas početi… »

Učiteljica iz Bara dobila uslovni otkaz jer je deci zadala da crtaju trobojku

Politika pre 1 dan
PODGORICA – Učiteljica barske osnovne škole „Jugoslavija” Rada Višnjić, koja je učenicima na času zadala da crtaju trobojku, kažnjena je uslovnim prestankom radnog odnosa, sa mogućnošću prestanka radnog odnosa, ako u periodu od šest… »

Istraga zbog video-snimka seksualne prirode kandidata za gradonačelnika Pariza

Politika pre 1 dan
PARIZ - Parisko tužilaštvo je saopštilo da je otvorilo istragu protiv kontroverznog ruskog umetnika Pjotra Pavlenskog, odgovornog za objavljivanje video-snimka seksualne prirode, koji je doveo do povlačenja iz trke za gradonačelnika Pariza bivšeg… »

Bošković: Protiv Crne Gore se vodi krstaški rat

Politika pre 1 dan
Protesti nemaju veze sa zakonom, jer da je tako, zakon bi se primenio, pa bi videli da li on ugrožava bilo čija prava, smatra crnogorski ministar vojni. PODGORICA - Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković kazao je da je Zakon o slobodi… »

Atletikova odbrana ili Liverpulov napad

Politika pre 24 sata
Na stadionu na kojem su „crveni“ prošle sezone osvojili titulu, ovoga puta je rival neobičan autsajder koji više plaća igrače, a igra svoju najslabiju sezonu u deceniji. – Pari Sen Žermen sa Nejmarom u Dortmundu. Nokaut faza fudbalske Lige… »

Asanža prebacili iz samice

Politika pre 1 dan
LONDON - Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž nije više u samici u londonskom zatvoru i njegovo zdravstveno stanje se poboljšava, rekao je njegov kolega i portparol Kristin Hrafnson. Hrafnson je to rekao na konferenciji za novinare, uoči kontroverznog… »

Politika, najnovije vesti »