Politika » Vesti dana

http://www.politika.rs

Politika

Šta da uradimo sa svojim malim kratkim životom

Politika pre 22 sata
Filmski fond u Mađarskoj ne može svima da dodeli novac, ali pomaže veliki broj različitih stvaralaca, a kriterijumi za finansiranje su u odnosu na evropske elastičniji. 25. PALIĆ Mađarskoj rediteljki Ildiko Enjedi Palić i njegova okolina nisu nepoznati, ovde je boravila i pre, sa suprugom... »

Tri veka Požarevačkog mira

Politika pre 22 sata
Požarevac – Pre tačno 300 godina na brdu Tulba iznad Požarevca stavljena je tačka na višegodišnji rat potpisom mirovnog sporazuma između Turske sa jedne strane i mletačke i austrijske republike, sa druge strane, uz posredovanje Holandije i Engleske. Ovaj važan dokument sa dalekosežnim... »

Obeležene dve decenije od stradanja Srba u Orahovcu

Politika pre 23 sata
Velika Hoča - Dve decenije od masovnog stradanja Srba u opštini Orahovac na Kosovu i Metohiji obeleženo je komemorativnim skupom u selu Velika Hoča. Ubijenim Srbima parastos je ispred spomenika žrtvama u Velikoj Hoči služio iguman manastira Zočište otac Stefan, a prisustvovalo mu je... »

Ventili u „Kartonki” uznemirili komšiluk

Politika pre 1 dan
Od 15. juna rade kotao na gas i kotao na ugalj, oba imaju sigurnosne ventile koji se u slučaju podizanja pritiska automatski otvaraju kako bi višak pare izašao iz sistema. Neobičan zvuk nalik jakom šištanju uznemirio je sugrađane koji žive u blizini „Fabrike hartije Beograd” na Adi Huji.... »

Najjeftinije kod „Galeta”, najskuplje na Obilićevom vencu

Politika pre 1 dan
Cene parkiranja po započetom satu u garažama i na parkiralištima kojima upravlja „Parking servis” uvećane uglavnom za 10 dinara. Uređenje i modernizacija parkirališta u prestonici, čime se već duže diče i hvale u „Parking servisu”, stigli su na naplatu. Bez posebne najave uvećana... »

Osnovci s Kosmeta u „Politici”

Politika pre 1 dan
Kako se izveštava sa fudbalske utakmice, obrađuju fotografije, pišu informacije za beogradske strane ali i veb, saznali su đaci iz Gračanice i Donje Brnjice. Školske obaveze u Srbiji su završene još pre nekoliko nedelja, ali to nikako ne znači da pojedini srpski školarci nisu i dalje na... »

Revanš bez opterećenja

Politika pre 1 dan
Partizan je već jednom nogom u 2. kolu iako ga večeras očekuje revanš sa Rudarom. – Đukić: Timska igra uvek pobeđuje. – Zdjelar: U Nikšiću smo napravili dobar posao, pobeda je naš cilj i u revanšu. Pred Partizanom je večeras utakmica kakvu bi poželeo svaki igrač, trener, navijač.... »

Kursne razlike napravile minus centralnoj banci

Politika pre 1 dan
Narodna banka Srbije (NBS) imala je u 2017. godini računovodstveni gubitak od 83,1 milijardu dinara, pokazuje godišnji finansijski izveštaj. Podsećanja radi, u 2016. godini centralna banka je imala dobit od 49,2 milijarde dinara. Razlog su kursne razlike, tačnije, ova stavka u finansijskom... »

Dron u Epidaurusu

Politika pre 22 sata
Ne možete ni da zamislite koje muke sam imao da bi se dobile razne dozvole da iz vazduha sleti dron na scenu, ali vredelo je truda, kaže Nikita Milivojević, reditelj predstave „Pluto”. Potpuno je sve nadrealno bilo. Prepuno gledalište, 12.000 ljudi i na premijeri i na reprizi. Aplauzi gotovo... »

Car i emigrant zadužili srpsku prestonicu

Politika pre 21 sat
Romanov danas ima ulicu i spomenik u centru srpske prestonice. – Krasnov, čiji je potpis na našim najreprezentativnijim zdanjima, tek pre dve godine dobio ulicu. Kada žitelji prestonice sednu u trolejbuse 19, 21, 22 i 29 na Crvenom krstu na putu do centra grada valjalo bi na umu da imaju da ova... »

Srbija overila prvo mesto i plasirala se u četvrtfinale EP

Večernje novosti  pre 3 sata  još 19 povezanih

Stefanović: Čini mi se da neće doći do posete Pacolija

RTS  pre 6 sati  još 18 povezanih

Vučić: Zahvalnost Surinamu zbog KiM, poziv predsedniku

Politika  pre 9 sati  još 16 povezanih

Vučić igra na remi u kosovskom dijalogu

Glas Amerike  pre 58 minuta  još 14 povezanih

Haradinaj: Podela Kosova za mene znači rat

Politika  pre 9 sati  još 13 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.