Politika

Otkriveni detalji o 30 drevnih sarkofaga

Politika pre 12 sati
KAIRO – Egipatsko ministarstvo za antikvitete objavilo je danas detalje o 30 drevnih sarkofaga koji su nedavno otkriveni u južnom gradu Luksor. Mostafa Vaziri, generalni sekretar Vrhovnog saveta za antikvitete, rekao je novinarima da su kovčezi s… »

Počelo punjenje Turskog toka gasom

Politika pre 14 sati
MOSKVA – Počelo je punjenje prirodnim gasom prvog kraka gasovoda Turski tok, saopštila je danas kompanija Južni tok transport, podružnica ruskog giganta Gasproma. U saopštenju se ističe da je to završni korak ka puštanju gasovoda u rad i da je… »

Svečano puštena nova rasveta na Groblju oslobodiocima Beograda

Politika pre 10 sati
Na Groblju oslobodiocima Beograda svečano je puštana u rad trobojna rasveta. U bojama srpske zastave biće osvetljen prostor prilikom obeležavanja najvažnijih državnih praznika, crvenim svetlom u danima obeležavanja značajnih datuma u vezi sa… »

„Psalmodija” na Kolarcu

Politika pre 1 dan
Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” priredio je koncert iz ciklusa „120 godina sa vama” u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine. Dirigovao je Rade Pejčić, a kao solisti predstavili su se Lidija Bojinović, violinistkinja iz… »

„Vitruvijev čovek” dolazi u Pariz

Politika pre 1 dan
Iako je Luvr zainteresovan da sliku „Salvator Mundi” pozajmi zarad izlaganja na velikoj postavci posvećenoj Leonardu da Vinčiju, potvrde o tome još nema. Do koje je mere Leonardov „Vitruvijev čovek” važan i u javnosti popularan eksponat može… »

Kartice za vozače i pojasevi odlažu polazak na ekskurziju

Politika pre 1 dan
Kada policija zatraži karticu da očita podatke, šofer je dužan da je preda da bi se očitalo kada je i koliko radio, gde je bio prethodnih sati, kojom brzinom je vozio. Niti su srpski vozači autobusa odjednom neprofesionalni i nesposobni, niti su ova… »

Zemlja neobičnih igara na sreću

Politika pre 6 sati
Postoje putna, zatim lutrija za zemlju ili upis dece u školu, pa čak i ona koja, ako ste srećne ruke, može da vam donese losa, severnog jelena. Aljaska je puna kontrasta i ekstrema. Tu je Denali najviša planina u Severnoj Americi sa vrhom od preko… »

Novi vid bezgotovinskog plaćanja za trgovce i preduzetnike

Politika pre 7 sati
Aplikacija „PKS instant pej”, bez troškova, omogućiće plaćanje preko mobilnog telefona ili tablet uređaja. U „gugl plej” prodavnici uskoro će biti dostupna aplikacija „PKS instant pej”, usmerena na modernizaciju poslovanja preduzetnika i… »

EU opet prevarila Skoplje i Tiranu

Politika pre 8 sati
Evropa je pala na ispitu, izneverila je prijatelje i saveznike i šalje poruku da su drugi akteri slobodni da sprovode sopstvene agende u regionu, smatra predsednik Odbora za spoljne poslove EP Dejvid Mekalister. Odluka Evropskog saveta da ne otvori… »

Prodaja novina u Crnoj Gori i nedeljom

Politika pre 8 sati
Štampa će se i dalje moći nabaviti i poslednjeg dana u sedmici, objasnilo je Ministarstvo ekonomije, navodeći da kiosci spadaju u izuzetke predviđene zakonom koji nedeljom zabranjuje trgovinu. Od našeg stalnog dopisnika Podgorica – Novinske kuće… »

Politika, najnovije vesti »