Politika » Vesti dana

Politika

Referendum u Kurdistanu, Ankara ga ne priznaje

Politika pre 12 sati
ISTANBUL – Ankara će preduzeti „sve mere” u skladu sa međunarodnim zakonom ukoliko referendum, koji danas sprovode irački Kurdi proizvede bilo kakve pretnje po tursku nacionalnu bezbednost, saopštilo je danas tursko Ministarstvo spoljnih poslova. U saopštenju turskog MIP-a, navedeno je da... »

Ljušić: Moj udžbenik je napisan po svetskim standardima

Politika pre 2 sata
„Ne može se povezivati pad srpskih zemalja i uvođenje turskog feudalizma sa današnjim pristupom ujedinjenoj Evropi. A kolega Miletić kaže na jednom mestu kako smo otvorili nekoliko poglavlja ka ujedinjenoj Evropi i sad će navodno moj udžbenik to da sruši”, čudio se Ljušić. Moj... »

Jedna od lidera AfD Frauke Petri neće u parlamentarnu grupu

Politika pre 9 sati
BERLIN – Frauke Petri, jedna od najuticajnijih lidera nacionalističke Alternative za Nemačku (AfD) danas je saopštila da se neće priključiti svojoj parlamentarnoj grupi u Bundstagu zbog nesuglasica sa kolegama iz stranke koje imaju tvrdokornije stavove od nje. „Odlučila sam, nakon što sam... »

Vulkan Agung preti, evakuisano 50.000 stanovnika Balija

Politika pre 10 sati
BALI – Gotovo 50.000 ljudi napustilo je indonežansko ostrvo Bali, iz straha da bi moglo da dođe do erupcije vulkana Agung, saopstili su danas bezbednosni zvaničnici. Prema rečima portparola Agencije za migracije u nesrećama Sutopa Purva Nugroha, do sada je evakuisano 48.540 stanovnika.... »

Na Batrovcima pao sistem, obustavljen saobraćaj teretnjaka

Politika pre 2 sata
Prema informacijama Uprave granične policije, u 18.10 sati došlo je do pada carinskog sistema na graničnom prelazu Batrovci, saopštilo je večeras JP „Putevi Srbije”. Kako se navodi, saobraćaj za teretna motorna vozila na ulazu-izlazu je obustavljen i neće raditi narednih nekoliko sati.... »

Najviše tekstova - o Vučiću, najviše negativnih - o Vučiću

Politika pre 3 sata
Od inostranih aktera, predsednik Rusije Vladimir Putin ima najviše tekstova - 128, dok ga Donald Tramp prati u stopu sa 114 tekstova. Najveći broj tekstova na naslovnicama dnevne štampe od aprila do juna imao je Aleksandar Vučić - 843 teksta, ali je istovremeno o njemu napisan i najveći broj... »

Završena žetva suncokreta, uljare otkupile 570.000 tona

Politika pre 2 sata
Žetva suncokreta je završena, otkup se približava kraju, a fabrike ulja su do sada otkupile i skladištile 570.000 tona suncokreta, saopštila je Privredna komora Vojvodine, pozivajući se na podatke Poslovne zajednice Industrijsko bilje. „Fabrike ulja su do sad otkupile i smestile u skladišta... »

Koliko zarađuju nemački građani, a koliko političari

Politika pre 4 sata
BERLIN – Prosečna mesečna bruto plata u Nemačkoj prošle godine je iznosila 4.078 evra s tim da postoji znatna razlika u zaradi između muškaraca i žena i istoka i zapada zemlje, dok su plate poslanika u parlamentu nešto više od dve prosečne bruto zarade. Muškarci su, naime, u tom periodu... »

Peking pozvao na uzdržanost oko Severne Koreje

Politika pre 11 sati
PEKING– Kina je danas izrazila nadu da će sve strane pokazati uzdržanost oko Severne Koreje, nakon što je predsednik SAD Donald Tramp upozorio severnokorejskog ministra spoljnih poslova i lidera Severne Koreje Kim Džong-Una da neće još dugo. Severna Koreja je juče upozorila da bi bilo kakva... »

Vesić: Ugovor o partnerstvu za deponiju Vinča do kraja meseca

Politika pre 2 sata
Predlog ugovora između Grada Beograda i francusko-japanskog konzorcijuma koji je pobedio na tenderu za deponiju u Vinči je najvažnija tačka koja će se naći na dnevnom redu sutrašnje sednice Skupštine grada, rekao je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na TV Pink. On je dodao da će... »

©2017 Netmark d.o.o.