Politika

Izvestioci Saveta Evrope: Zašto je potreban prenos vlasništva crkvene imovine

Politika pre 5 sati
Iz SE ističu da nisu dobili jasno objašnjenje koncepta „kulturno nasleđe” koji su vlasti koristile da opravdaju mogući povraćaj imovine od Srpske pravoslavne crkve, dok je crnogorska vlast uveravala Venecijansku komisiju da prenos imovine neće… »

Ukradena spomen ploča ustavotvorcu Dimitriju Davidoviću u Smederevu

Politika pre 3 sata
Spomen ploča srpskom diplomati, političaru i ustavotvorcu iz 19. veka Dimitriju Davidoviću ukradena je u centru Smedereva. Bronzana ploča ugrađena je u betonski postament 1. februara 1985. na Karađorđevom trgu, na mestu gde je Davidović kupio… »

„Folksvagen” ponovo odlaže odluku o Turskoj

Politika pre 5 sati
BERLIN - „Folksvagen” je ponovo odložio odluku o izgradnji novog proizvodnog pogona u Turskoj. „Imamo još vremena i možemo to sigurno sprovesti do sredine godine”, rekao je neimenovani izvor agenciji Rojters. Izvor upoznat sa odlukama u… »

Grčka ostrva neće izbeglice

Politika pre 33 minuta
ATINA – Grčko ministarstvo za migracije saopštilo je da je otvoreno za razgovore s ostrvskim zajednicama o izgradnji novih kapaciteta za smeštaj izbeglica, saopšteno je danas agenciji ANA iz tog ministarstva. Ostrvske vlasti, međutim, nisu… »

Pronađeno telo muškarca, ruke mu bile vezane

Politika pre 2 sata
Zaječar - Telo muškarca S. Z. (76) pronađeno je u kući u Zaječaru, prenose mediji. Kako navodi „Zaječar onlajn”, telo je pronađeno vezanih ruku u kući na uglu Pop Lukine i Katanićeve ulice. Pomenuti sajt javlja, pozivajući se na nezvanične… »

Kina oduzela akreditacije novinarima Vol Strit Džurnala

Politika pre 3 sata
Američki list odbio da se izvini za tekst u kome je Kina nazvana „pravim bolesnikom Azije. PEKING - Kina je danas oduzela pres akreditacije troje novinara „Vol Strit Džurnala” nakon što je list, čije je sedište u Njujorku, odbio da se izvini za… »

Nemačka traži da društvene mreže prijave govor mržnje

Politika pre 4 sata
Nemačka vlada je usvojila danas nacrt zakona kojim će se zahtevati da društvene mreže poput Fejsbuka i Jutjuba prijave policiji određeni govor mržnje. Prema nacrtu zakona koji su ministri usvojili, internet kompanije moraće da označe krajnje… »

Prijava za studentsku praksu u NIS-u do 26. februara

Politika pre 45 minuta
Ovogodišnji konkurs za „NIS Calling” studentsku praksu otvoren je do 26. februara 2020. godine. Detaljnim procesom selekcije biće odabrano ukupno 80 studenata, a praksa će se odvijati u tri ciklusa. U toku su prijave za prvu grupu učesnika, njih… »

Kako postati pčelar sa 427 evra

Politika pre 1 sat
Nova Varoš - Bio u 19. veku na Zlataru čuveni pčelar Đoko Zečević, za koga pričaju da je pozne godine dočekao. Živeo 114 leta, od 1808. do 1922, a kažu da je i u dubokoj starosti imao stotinak košnica „vrškara”. Danas njegov praunuk Đoko… »

I neandertalci su sahranjivali svoje mrtve sa cvećem

Politika pre 8 sati
VAŠINGTON - Skelet neandertalca otkriven u pećini Šanidar u Iraku koja je već poznata po fosilima izumrlih rođaka naše vrste pruža nove dokaze da su oni sahranjivali svoje mrtve, kao i da su u tim ritualima koristili cveće, saopštili su… »

Politika, najnovije vesti »