Politika » Vesti dana

http://www.politika.rs

Politika

Libija ne želi prihvatne centre za migrante na svom tlu

Politika pre 7 sati
BERLIN – Predsednik libijske vlade nacionalnog jedinstva Fajez al Saradž kategorično je danas odbio evropski predlog da u Libiji budu otvoreni prihvatni centri za migrante koji žele da odu u Evropsku uniju (EU). „Apsolutno se protivimo činjenici da Evropa hoće zvanično kod nas da smesti... »

Pompeo o Severnoj Koreji, Siriji, sreći zbog Putina u SAD

Politika pre 10 minuta
NjUJORK - Državni sekretar SAD Majk Pompeo se obratio Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija (SBUN) na brifingu o Severnoj Koreji, ali je u obraćanju govorio i o proteklom samitu američkog predsednika Donalda Trampa i predsednika Rusije Vladimira Putina, te je pozdravio predstojeće razgovore... »

Andrićev ratni izlet

Politika pre 3 sata
PRIZORI IZ PROŠLOSTI Bela Pavlović, nadahnuta nedeljnim izletom sa bliskim prijateljima i prividnim mirom beogradskog izletišta, beleži trenutak spokoja i preporučuje ga pamćenju U fondu Narodne biblioteke Srbije čuva se korpus od više desetina pisama koja su, u periodu od maja 1940. do... »

Šetnja beogradskim ulicama

Politika pre 4 sata
U jezičkoj grupi na internetu pročitali smo komentar: „Poznati komičar Čarli Čaplin u Beogradu ima tri ulice, koje su napisane na tri načina: Ulica Čarli Čaplina, Ulica Čarlija Čaplina i Ulica Čarlia Čaplina”, kao i tvrdnju da postaje table s imenima ulica: „Đure Jakšić 5” i... »

U nedelju se ispituje ležište „Pančevca”

Politika pre 5 sati
Ispitivanja će se obavljati specijalnim vozilom koje će se kretati desnom stranom kolovoza. – Odavno neophodna rekonstrukcija najavljivana krajem prošle i početkom ove godine, ali za sada bez konkretnijih koraka. Pančevački most koji godinama čeka detaljnu obnovu ovog vikenda biće... »

Posle pauze od godinu dana izabran izvođač radova na pozorištu u Subotici

Politika pre 5 sati
Građevinci preduzeća „Morava in” iz Kruševca dobili su posao na završetku sedme i prvog dela osme faze subotičkog teatra. Subotica – Nakon godinu dana čekanja da se izabere izvođač radova i mirovanja gradilišta trenutno najveće investicije u kulturi Srbije, grad je izabrao preduzeće... »

Za isti posao muškarci u Srbiji plaćeniji od žena

Politika pre 6 sati
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković kaže da su žene u Srbiji manje plaćene od muškaraca za obavljanje istog posla i da je ta razlika oko 11 odsto. Ona je pojasnila da se većina evropskih zemalja suočava sa tim problemom i da su van granica naše zemlje razlike u platama... »

Operacije džinovskih tumora kao izazov za hirurge

Politika pre 7 sati
U poslednjih nedelju dana lekari iz Beograda i Leskovca našli su se pred velikim izazovima – karcinomima i izraslinama teškim više od 15 kilograma, pa je logično da se zapitamo kako oni „neprimećeni” dostignu velike dimenzije. Operacije tumora velikih dimenzija više nisu retkost jer sada... »

Baraž donosi nova uzbuđenja

Politika pre 8 sati
Zvezda spremna za odbranu trofeja, juriš na titulu najavljuje i Partizan. – Šapčani imaju najstariji stadion, Voždovac najnoviji. Na početku novog fudbalskog šampionata uvek ista pitanja, na čiji odgovor čekamo gotovo dvanaest meseci: ko će biti novi vladar u srpskom fudbu? Kome će... »

Igraju sa Slovacima, misle na sledećeg protivnika

Politika pre 11 sati
Poslednji meč u grupi u 11 č, sledi dan odmora u kome će naši reprezentativci gledati utakmice između Grčke i Hrvatske i Španije i Crne Gore. – Stefan Mitrović: „Nismo strahovali protiv Rusije, nije bilo potrebe. Od našeg izveštača ​Barselona - Utakmica sa Rusijom nije arhivirana... »

Vaterpolisti Srbije u četvrtfinalu EP

Politika  pre 7 sati  još 19 povezanih

Pacoli ipak ne dolazi u Novi Pazar

Danas  pre 6 sati  još 18 povezanih

"Podela Kosova za mene znači rat!"

Vesti online  pre 8 sati  još 13 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.