Politika, najnovije vesti

Bira se novi republički javni tužilac

Politika pre 1 dan
Državno veće tužilaca (DVT) raspisalo je oglas za izbor novog republičkog javnog tužioca, na mandat od šest godina. Kandidati prijave mogu podneti u roku od 15 dana od objave u „Službenom glasniku Republike Srbije”, od 13. maja. Aktuelnom… »

Karadžić u samici do kraja života?

Politika pre 1 dan
Premeštanjem u zatvor u Velikoj Britaniji, bivši lider bosanskih Srba ide u zarobljeništvo, u logor, a ne na izdržavanje kazne, smatra advokat Goran Petronijević. Predsednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MMKS) u Hagu Karmel Ađijus… »

Pandemija donela više posla privatnom zdravstvu

Politika pre 1 dan
U proteklih godinu dana kod privatnika najtraženija testiranja na kovid 19, određivanje nivoa antitela, laboratorijske analize, snimanja pluća, kućne posete lekara kao i manje hirurške intervencije i porođaji. Od kada je proglašena pandemija virusa… »

Mladi više ne veruju u „ljubav dok ih smrt ne razdvoji”

Politika pre 1 dan
Od milenijumaca treba učiti jer su od neprilika koje su im odrasli servirali promenili pogled na život i partnerstvo, kako bi sebe poštedeli patnje, uvereva profesor dr Tatjana Stefanović Stanojević. Umesto ljubavi o kojoj je govorio Petrarka u… »

Izrael raketirao zgradu u kojoj su kancelarije Al Džazire i drugih medija

Politika pre 1 dan
Izraelske obrambene snage (IDF) saopštile su da Hamas „koristi visoke stambene zgrade u vojne svrhe” i da su one zato „legitiman vojni cilj”. JERUSALIM – Soliter u Gazi u kojem su bile smeštene kancelarije Asošiejtid Presa i Al Džazire… »

Džozef Bajden u vrtlogu Gaze

Politika pre 1 dan
Najviše što Vašington može je da snizi temperaturu i pomogne dogovoru o primirju Izraelaca i Palestinaca. Sasvim neplanirano, u vreme kada Bliski istok nije u vrhu američkih prioriteta, eskalacija sukoba u Gazi primorava Džoa Bajdena da pokuša da… »

Vođa Hamasa: Još nismo upotrebili svu silu

Politika pre 1 dan
BEJRUT – Vođa Hamasa Ismail Hanije izjavio je večeras da se ekstremističke organizacije u pojasu Gaze neće povući suočene sa napadima izraelske vojske, upozorivši da njihovi borci još nisu upotrebili svu silu koja im je na raspolaganju. On je to… »

Formirana Radna grupa za međustranački dijalog

Politika pre 1 dan
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je za utorak, 18. maj, prvi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja stranaca na kojem će biti reči o predstojećim aktivnostima te grupe koja je osnovana sa ciljem da definiše… »

DNK trag ništa ne može da uništi

Politika pre 1 dan
Forenzičari su u „kući strave” u Ritopeku obeležili tragove koje je mašina za mlevenje mesa prskala po zidu. Postoje hemijska sredstva koja mogu da speru i unište, odnosno razlože tragove ljudske krvi, ali se oni nikada ne mogu savršeno oprati… »

U Srbiji još 18 osoba umrlo od korone, 705 novozaraženih

Politika pre 1 dan
U Srbiji je u poslednja 24 sata još 18 osoba preminulo od posledica zaraze korona virusom, pa je ukupan broj umrlih tokom epidemije povećan na 6.664, objavljeno je danas na sajtu kovid19.rs. Od petka do danas, korona je potvrđena još kod 705 osoba, a… »

Vesti dana »