Politika, najnovije vesti

Kako se živi i piše na drugom jeziku

Politika pre 34 minuta
Knjiga koju je priredila Vesna Vircburger sadrži tekstove naših autora u emigraciji o napuštanju i nepovratnosti, o izbeglištvu, o emigraciji, o progonstvu. Da li drugi jezik donosi i drugi identitet, da li iste stvari zvuče drugačije na nekom… »

Partizan u Top 16 fazi Evrokupa

Politika pre 16 minuta
Košarkaši Partizana plasirali su se u Top 16 fazu Evrokupa, pošto su u Beogradskoj areni pobedili Ritas sa 86:81 (23:21, 23:19, 22:17, 18:24) u osmom kolu Grupe B. „Crno-bele” je do trijumfa predvodio Rade Zagorac sa 17 poena, dok je Rašon Tomas… »

Grci više ne smeju da puše na javnom mestu

Politika pre 40 minuta
Prema zakonu koji danas stupa na snagu, s 1.500 evra kažnjavaće se i pušenje u automobilu ako je u njemu dete do 12 godina. Od našeg dopisnika Atina – Refren mnogih pesama, „jedna cigareta, jedno piće”, što je bilo dovoljno za tugu, ali i… »

Beloruska misica jača od opozicije

Politika pre 1 sat
U novi saziv parlamenta nije ušao nijedan opozicionar, samo sadašnji i bivši vladini službenici, novinari državnih medija i pobednica na takmičenju za najlepšu devojku. – Kako Lukašenko održava ravnotežu između EU i Rusije. Ishod glasanja na… »

Tusk izbran za predsednika Evropske narodne stranke

Politika pre 40 minuta
ZAGREB - Predsednik Evropskog saveta na odlasku Donald Tusk novi je predsednik Evropske narodne stranke (EPP), odlučili su u Zagrebu narodnjaci kojima je Tusk obećao da će se boriti protiv populista. Za Tuska je bio 491 izaslanik, a protiv 37, na… »

Ruska privreda raste uprkos sankcijama

Politika pre 1 sat
Ruska ekonomija je u oktobru zabeležila rast od 2,2 odsto na godišnjem nivou, u odnosu na 1,9 procenata koliko je on iznosio u prethodnom mesecu. „Ekonomski rast Rusije ubrzao je u oktobru 2019. na 2,2 procenta. Ipak, vlada je zadržala prognozu rasta… »

Slovenija je u ozbiljnom problemu – ima samo 6.500 vojnika i oficira, a građani ne umeju da rukuju oružjem

Politika pre 1 sat
Kontroverzni slovenački desničar za „Politiku” kaže da se ne plaši da će ponovo završiti u zatvoru zato što njegova paravojna formacija patrolira duž granice s Hrvatskom. Vest da desetine muškaraca i žena u maskirnim uniformama sa maskama na… »

Privredni oporavak brži od očekivanog

Politika pre 1 sat
Premijerka Ana Brnabić rekla je danas, odgovarajući na kritiku lidera radikala Vojislava Šešelja zbog toga što vlada planira deficit u budžetu pa se onda hvali suficitom umesto da uravnoteži svaku stavku, da vlada namerno konzervativno projektuje… »

FSS pod istragom UEFA zbog „Kosovo je Srbija"

Politika pre 1 sat
Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je istragu protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog transparenta „Kosovo je Srbija”. Kako prenose mediji, srpskom timu preti nova kazna igranja bez publike, možda čak u finalu baraža za EP, jer je FSS protiv… »

Beg iz zakrčene zone – preko trotoara

Politika pre 1 sat
Ulice oko Slavije i sam kružni tok doživeli su saobraćajni kolaps posle 17 časova. Bulevarom oslobođenja pristizale su desetine vozila javnog prevoza i zaustavljale se u koloni kod Hrama Svetog Save. Šoferi su dopuštali putnicima da napuste… »

Vesti dana »