Politika

Palmer nije isključio mogućnost razmene teritorija Srbije i Kosova

Politika pre 1 dan
Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmer nije isključio mogućnost razmene teritorija između Srbije i Kosova, u intervjuu za portal „EU obzerver” koji je objavljen. „Na stranama je da odrede parametre… »

Tramp pomilovao Roda Blagojevića

Politika pre 1 dan
ČIKAGO - Američki predsednik Donald Tramp pomilovao je bivšeg guvernera Ilinoisa Roda Blagojevića koji je bio osuđen na 14 godina zatvora zbog korupcije, navodeći da je ta kazna „smešna”. Blagojević od 2012. godine služi kaznu pošto je bio… »

Tiha revizija Dejtonskog sporazuma

Politika pre 1 dan
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da odluku Ustavnog suda BiH o uknjižavanju poljoprivrednog zemljišta Republike Srpske na BiH vidi kao tihu reviziju Dejtonskog sporazuma. Prema njegovim rečima, Bošnjaci pokušavaju da od BiH… »

U Srbiji nestao entuzijazam za evrointegracije

Politika pre 1 dan
Proces EU integracija nije iskorišćen na najbolji način ni u delu sprovođenja reformi, koji zavisi isključivo od Srbije, rečeno je danas na skupu „EU integracije Srbije 2016-2020 Koliko smo napredovali ka članstvu”, u organizaciji „Fridrih… »

Oko 500 putnika u sredu izlazi iz kruzera u karantinu u Japanu

Politika pre 21 sat
TOKIO – Oko 500 putnika napustiće u sredu kruzer „Dajmond Princes” u karantinu u Japanu pošto su dobili negativne rezultate testova na novi koronavirus, koji je zarazio stotine ljudi na tom brodu, rekao je danas jedan zvaničnik japanskog… »

Srpkinja umrla u Bahreinu od posledica svinjskog gripa

Politika pre 17 sati
Državljanka Republike Srbije J.T. (26) preminula je nakon tronedeljnog lečenja u bolnici u Bahreinu od posledica takozvanog „svinjskog gripa” (H1N1), saopštio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Ministarstvo spoljnih poslova pruža… »

„Srbe na vrbe” u Beču

Politika pre 22 sata
BEČ – U Beču su se pojavili srbomrzački grafiti, na koje je ambasada Srbije reagovala notom austrijskom Ministarstvu spoljnih poslova i Ministarstvu unutrašnjih poslova i zatražila reakciju austrijskih vlasti. „Ne sa malim iznenađenjem smo… »

Objavljen spot SNS-a: Za našu decu

Politika pre 1 dan
Spot sa nazivom izborne liste SNS, koja će se, kako su preneli mediji, zvati „Aleksandar Vučić - za našu decu”, objavljen je na „Instagram” profilu predsednika Srbije.„Za ljubav, za uspeh, za porodicu, za znanje. Za našu decu, Aleksandar… »

Putin otpustio savetnika Surkova

Politika pre 1 dan
MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin dekretom je razrešio dužnosti savetnika Vladislava Surkova, saopštio je Kremlj. To se dogodilo samo nedelju dana nakon što je Surkov smenjen sa funkcije savetnika za odnose sa Ukrajinom. Tada je, naime… »

Poziv MUP-a da se do 5. marta podnesu zahtevi za nove oružne listove

Politika pre 1 dan
Svi zahtevi koji budu podneti do isteka roka biće uzeti u razmatranje uz mogućnost da, ukoliko je dokumentacija nepotpuna, ona naknadno bude dopunjena. - Od decembra niže takse. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poziva građane koji u… »

Politika, najnovije vesti »