Politika

Beograd na 181. mestu među 209 najskupljih gradova za život

Politika pre 1 dan
NjUJORK – Beograd se na rang listi 209 najskupljih svetskih gradova za život u 2019. godini našao na 181. mestu, dok prvu poziciju, drugu godinu zaredom, drži Hongkong, prema najnovijem istraživanju njujorške konsultantske kompanije „Mercer”… »

Zakonsko pravo srpskog naroda u Vukovaru je da koristi ćirilično pismo

Politika pre 2 dana
Ministarstvo kulture i informisanja Srbije saopštilo je večeras da sa zabrinutošću i žaljenjem posmatra najnovije incidente u nizu, koji se odnose na kršenje zakonom zasnovanih prava srpskog naroda u Vukovaru na korišćenje ćiriličkog pisma… »

Kako je Putin postao novi gubernator Bliskog istoka

Politika pre 1 dan
Tramp je posle odluke o povlačenju iz sirijskog sukoba, njegovom ruskom kolegi Vladimiru Putinu, na tanjiru predao čitav Bliski istok, region koji je nekada ekskluzivno čuvan za Vašington, ocenjuje londonski „Telegraf”. Iz odluke predsednika SAD… »

Sunovrat akcija Renoa

Politika pre 1 dan
PARIZ - Alarmantno upozorenje na pad profita Renoa prouzrokovalo je da akcije te automobilske kompanije danas padnu za čak 15 procenata. Akcije Renoa su rano jutros pale na šestogodišnji minimum od 46,7 evra. Iz kompanije je kasno sinoć saopšteno da… »

Ekskurzija osnovaca iz Pančeva odložena zbog prevoznika

Politika pre 2 dana
PANČEVO – Još jedna ekskurzija otkazana je danas zbog toga što prevoznici nisu na vreme ispunili propise o prevozu učenika. Oko 90 učenika trećeg razreda pančevačke Osnovne škole „Miroslav Mika Antić” danas nije, kako je bilo planirano… »

Turci naoružavaju Crnogorce

Politika pre 1 dan
Tursko Ministarstvo odbrane postaće glavni donator Vojske Crne Gore (VCG) sa 16 miliona evra u sledećih pet godina, a sredstva će biti potrošena na izradu terenskih vozila za potrebe crnogorske vojske i obrazovanje kadrova u turskom vojnom školskom… »

Parking servis odgovorio na poruku vozača da mu ne napiše kaznu jer je odveo dete na hemoterapiju

Politika pre 2 dana
Javno komunalno preduzeće „Parking servis” pozvalo je danas sugrađanku, kojoj je izdat nalog za plaćanje dnevne parking karte ispred medicinske ustanove, da kontaktira to preduzeće kako bi joj karta bila poništena. Naime, jedna sugrađanka… »

Pretukli ga, skinuli i oduzeli mu skuter

Politika pre 2 dana
Pripadnici beogradske policije uhapsili su D.M. (1999), Đ.M. (1997) i Z.C. (1986) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška telesna povreda, dok se za jednom osobom traga, saopšteno je iz MUP-a Srbije. Oni se sumnjiče da su… »

Crna Gora počinje pregovore o raskidu ugovora za gradnju mini-hidroelektrana u nekoliko gradova

Politika pre 1 dan
Vlada Crne Gore zadužila Ministarstvo ekonomije da otpočne pregovore o sporazumnom raskidu ugovora o gradnji malih-hidroelektrana (MHE) u nekoliko gradova. Premijer Duško Marković je nakon sednice Vlade u Pljevljima, saopštio da je riječ o MHE na… »

U reci Vrbas pronađen mač u kamenu

Politika pre 1 dan
Banjaluka - Srednjovekovni mač koji je nedavno pronađen zaboden u kamen u reci Vrbas nedaleko od Banjaluke, izvučen je iz vode, izjavila je arheolog ronilac Ivana Pandžić. Kako je rekla, mač je u odličnom stanju i već je počela prva faza njegove… »

Politika, najnovije vesti »