Politika » Vesti dana

http://www.politika.rs

Politika

Moskva: Nema svrhe da Lavrov dolazi u Grčku

Politika pre 1 dan
MOSKVA - Nema svrhe da ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov dolazi u posetu Grčkoj s obzirom na trenutne okolnosti, izjavio je danas ruski ambasador u Atini Andrej Maslov. „Mislim da u trenutnoj situaciji nema poente, makar kada je u pitanju raniji dogovor, pošto je poseta trebalo da se... »

Počasne značke u rukama prestupnika

Politika pre 22 sata
Pojačana kontrola bezbednosno interesantnih osoba, izvedena u ponedeljak uveče, u prvi plan je izbacila zloupotrebu policijskih znački. Naime, pripadnici Interventne jedinice pretresli su na auto-putu Šid–Beograd vozilo u kojem se nalazio Hadži Zoran Jovanović Tebra (57), osuđivani... »

Ka granici

Politika pre 1 dan
„Naša ulica je bezimena i slepa. Nalazi se na vrhu živopisnog ostrvskog gradića...” Taj gradić u koji čitaoce uvodi Vladimir Arsenijević na početku knjige „Ka granici” zove se Omfalos i izmišljeno je grčko ostrvo. Na njega pisac „naseljava” svoje junake iz beogradskog ratnog... »

Tramp: Biću Putinov najgori neprijatelj ako propadnu dogovori

Politika pre 20 sati
VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp obećao je da će biti „najgori neprijatelj” Vladimira Putina, ukoliko njegovi dogovori sa ruskim predsednikom ne urode plodom. „Biću najgori neprijatelj kojeg je ikad imao”, rekao je Tramp u intervjuu za Si-En-Bi-Si. On je, međutim, istakao... »

Kamen drevnog snevača

Politika pre 20 sati
Hilandarski mrav kao na dlanu „pozira” pod staklenom policom. Posmatrač tek pogledom kroz lupu na ovom sićušnom insektu zapaža iscrtan lik svetog Simeona. Oku ne promiču ni šibice, naizgled obična palidrvca, a na njima precizno naslikan Isus Hrist i Sveti Sava. Na zrnima pšenice smestila... »

Kouts: Denuklearizacija moguća, ali ne za godinu dana

Politika pre 20 sati
ASPEN - Direktor američke Nacionalne obaveštajne službe Den Kouts izjavio je danas da bi bilo tehnički moguće da Severna Koreja ukloni nuklearni program u roku od jedne godine, ali da se to najverovatnije neće dogoditi. On je to rekao komentarišući izjavu savetnika Bele kuće za nacionalnu... »

Zadužbinarstvo – vraćanje pravim vrednostima

Politika pre 22 sata
Srpski zadužbinari bili su ljudi različitih profesija, većinom trgovci, svesni koliko je važno da se ulaže u školovanje mladih, obrazovne institucije, nauku i kulturu. „Želim da ostavim Beogradu nešto što će ostati generacijama iza nas”, reče mi pre neki dan u Skupštini grada... »

Rektorka bi da zna čije indekse imaju naši takmičari u Koimbri

Politika pre 22 sata
Univerzitet u Beogradu traži proveru studentskog statusa naših učesnika na sportskim igrama, a organizatori takmičenja tvrde da je sve u skladu sa srpskim zakonom. Iako su Evropske univerzitetske sportske igre u Koimbri u Portugaliji u toku, ne prestaju sporenja u vezi s tim ko na tom... »

Dina „nacionale” smanjuje provizije i suzbija sivu ekonomiju

Politika pre 22 sata
Banke će omogućiti plaćanje na rate, a moći će da se koristi i u inostranstvu ali najvažnije da će se sprečiti odliv finansijskih sredstava iz zemlje. Šta ja imam od toga što mi država gura još jednu platnu karticu u novčanik? Da li ću imati neku pogodnost pri plaćanju, na rate na... »

Za jednu noć psi izujedali 11 Beograđana

Politika pre 22 sata
Od početka godine zabeleženo je ukupno 1.557 napada pasa na ljude u glavnom gradu. Četvoronožni stanovnici našeg grada pre dve noći bili su neuobičajeno nervozni, pa se tako zbog ujeda pasa za pomoć Vojnomedicinskoj akademiji obratilo čak 11 Beograđana. Kako kažu iz ove ustanove, brojka... »

Savić: Nastavljamo sa treninzima, ne volim pauze

Večernje novosti  pre 6 sati  još 19 povezanih

Pacoli pozvan kao i Stjepan Mesić

Danas  pre 7 sati  još 18 povezanih

Haradinaj: Podela Kosova je za mene početak rata

SEEbiz  pre 8 sati  još 13 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.