Politika » Vesti dana

http://www.politika.rs

Politika

Tron hrizanteme ostao bez još jedne princeze

Politika pre 2 sata
Japanska carska porodica broji samo 18 članova, a među njima je šest devojaka koje će ako se ne promeni zakon jednog dana zbog udaje možda morati da je napuste. Umesto venčanja najstarije unuke japanskog cara Akihita, koje je trebalo da se održi ovog meseca ali je početkom godine iznenada... »

Polovina retkih neuroendokrinih tumora biva kasno otkrivena

Politika pre 3 sata
Ove karcinome lekari najčešće otkrivaju u sistemu za varenje, na debelom crevu, pankreasu, želucu, plućima... U Srbiji od retkih neuroendokrinih tumora, neuobičajenih i obično spororastućih tumora, koji se razvijaju iz ćelija difuznog neuroendokrinog sistema, godišnje oboli 80 do 100... »

Otimanje lančića sa smrtnim ishodom – razbojništvo ili ubistvo

Politika pre 4 sata
Za pravnike i laike dileme nema: prvi smatraju da je najteže delo teško dokazivo, a drugi da je očigledno. Da li će osumnjičeni Slobodan S. (32), koji je pre desetak dana u Ulici Vojislava Ilića u Beogradu strgao Veri J. (66) lančić s vrata, nakon čega je ona preminula od posledica šoka,... »

Uvek sam igrao srcem za Srbiju

Politika pre 4 sata
Sportista, čije je ime ispisano zlatnim slovima u istoriji srpskog i svetskog fudbala, govori o svom angažmanu u UEFA, humanitarnom radu, biznisu, ideji da se kandidujemo za Svetsko prvenstvo u fudbalu... Donedavno najtrofejniji sportista u istoriji srpskog fudbala, Dejan Deki Stanković, upisao... »

Počeo 12. ciklus akcije Đaci vas mole, usporite pored škole

Politika pre 7 sati
Dodelom nastavnih sredstava direktorima 25 beogradskih osnovnih škola i edukativnom predstavom o ponašanju u saobraćaju, danas je u beogradskoj osnovnoj školi „Kralj Petar Prvi” počeo 12. ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole”. U okviru te akcije, kako je rečeno, do sada... »

POKS na izborima u Kuli

Politika pre 8 sati
Opštinska izborna komisija u Kuli usvojila je izbornu listu Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) koja će biti na listićima pod rednim brojem 3 na lokalnim izborima 16. decembra. „Za nekoliko dana više od 850 građana kulske opštine je svojim potpisom podržalo naše kandidate i program... »

Do kraja godine u svim školama elektronski dnevnici

Politika pre 10 sati
Problem je što roditelji đaka neće svuda imati pristup ocenama svoje dece zbog manjka kompjutera, mada je, recimo, u tridesetak ustanova koje su prošle godine prešle isključivo na es-dnevnik smanjeno bežanje sa časova. Dok predstavnici Ministarstva prosvete najavljuju da će pre kraja... »

Stadion „Rajko Mitić” dobija moderno ruho

Politika pre 11 sati
Već za utakmicu sa Pari Sen Žermenom biće u funkciji grejanje terena. Direktor stadiona „Rajko Mitić” Milorad Ćorović rekao je da je u toku postavljanje sistema za grejanje terena i najavio da će od danas početi i postavljanje najsavremenijeg sistema kapija na istoku i zapadu.... »

Moja kineska priča

Politika pre 12 sati
Zbornik radova petnaestoro autora iz celog sveta, među kojima je i Vladislav Bajac iz Srbije, objavljen u Pekingu. U Pekingu je nedavno objavljena knjiga pod naslovom „Moja kineska priča” sa podnaslovom „Kina u očima sinologa”, kao zbornik radova petnaestoro autora iz celog sveta. Reč je... »

Korumpirana je svesnost i savest čoveka

Politika pre 12 sati
Volimo san o blagostanju, ali kontrast između prazničnih svečanosti i stvarne situacije u svakodnevnom životu samo pogoršavaju apsurd u kojem živimo, kaže Valerij Fokin, dobitnik nagrade „Premio Evropa”. Od našeg specijalnog izveštača Sankt Peterburg – Valerij Vladimirovič Fokin,... »

©2018 Netmark d.o.o.