Politika » Vesti dana

Politika

Grčka ostaje bez katarskih investicija

Politika pre 13 sati
Samo nekoliko dana ranije i kanadski ulagači su hteli da napuste kopove zlata i dragocenih metala i bez posla ostave 2.500 zaposlenih. Od našeg dopisnika Atina – Grčka, po svemu sudeći, gubi još jednog investitora. Neizvesnost, odugovlačenje, nerešeni imovinski odnosi, rečju – masa... »

Kraj francuske kuće socijalizma

Politika pre 16 sati
Socijalisti su izgubili ovogodišnje izbore, milione evra, vlast i uticaj, zbog čega su primorani da prodaju i simbol svoje moći – zgradu na elitnoj pariskoj lokaciji. Kažu da je jasno da je nečijoj moći došao kraj tek kada se odustane od simbola vidljivih u javnosti – voznog parka i vila.... »

Engleski na prvom mestu, nemački sve traženiji

Politika pre 2 sata
U poređenju sa Francuskom, Italijom, Nemačkom i Rusijom, naši učenici imaju najmanji fond časova i maternjeg i stranih jezika. Brojne su bile reakcije kada je prošle godine Ljiljana Đurić, docent Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i predsednik Društva za strane jezike i... »

Nazad u izgubljeni rat

Politika pre 15 sati
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko sa ushićenjem je primio nedavnu vest da je u okviru novog vojnog budžeta SAD za njegovu zemlju u 2018. predviđena donacija vredna čak 500 miliona dolara. Reč je o mogućim isporukama naoružanja koje bi bilo upotrebljeno na ratištu u proruskoj... »

Tri lekcije za Angelu Merkel

Politika pre 2 sata
Etablirane stranke nisu shvatile da uzrok popularnosti Alternative za Nemačku ne leži samo u vladinoj politici prema izbeglicama nego i u siromaštvu pokrajina u istočnom delu zemlje. Od našeg dopisnika Frankfurt, Hajdelberg – Još u maju 2016. godine, nemačka kancelarka Angela Merkel je... »

U jednom danu 230 otkaza u paraćinskoj „Staklari”

Politika pre 2 sata
Spiskovi otpuštenih osvanuli na fejsbuku u subotu uveče oko 22 sata. – Nezadovoljni radnici su se okupili na ulazu u fabrički krug. Paraćin – Nakon što je Privredni sud u Kragujevcu doneo rešenje za otvaranje stečajnog postupka nad „Srpskom fabrikom stakla” u Paraćinu zbog duga... »

Rusiji sumnjiv rast izvoza voća i povrća iz Srbije

Politika pre 2 sata
Zatraženo nam je da, do 2. oktobra, dostavimo tačne podatke o površinama pod zasadima poljoprivrednih proizvoda i dokažemo da nije bilo reeksporta. Zaustavljanje crvljivog voća na granici sa Rusijom, navodno poreklom iz Srbije, nije jedini problem sa kojim se poslednjih dana suočava... »

Licemeri i oni drugi

Politika pre 14 sati
Nova nuklearna doktrina SAD i najnovije protivljenje NATO-a sporazumu UN o zabrani atomskog oružja direktno je rušenje sporazuma o neširenju nuklearnog oružja iz 1978. Države članice NATO-a osudile su, pre nekoliko dana, sporazum UN o zabrani atomskog oružja, inače prvi takav sporazum u... »

Poltronstvo

Politika pre 16 sati
Izvor poltronove moći jeste šefov odnos prema poltronstvu. U svakoj velikoj grupi postoji hijerarhija unutar koje se uspostavlja dinamika između različitih društvenih uloga. Uloga poltrona je da se predstavlja kao „šefov čovek” namećući se kao posrednik između nadređenog i... »

SNS očekuje pobedu, opozicija se konsultuje

Politika pre 2 sata
DS zove na razgovore, Dveri su za bojkot, a Nova stranka protiv, dok iz Srpske napredne stranke veruju da će na osnovu postignutih rezultata dobiti novi četvorogodišnji mandat. Datum održavanja beogradskih izbora nije jedina tema o kojoj se u javnosti pojavljuju različite verzije, jer još nije... »

©2017 Netmark d.o.o.