Politika

Obuka „septembaraca” i „decembaraca” u Rečnoj flotili (FOTO)

Politika pre 2 sata
U jedinicama Rečne flotile u toku je obuka vojnika roda rečnih jedinica na dobrovoljnom služenju vojnog roka septembarske i decembarske klase, saopštila je Vojska Srbije. U izvođenje obuke je uključena cela posada jer je za njenu obučenost ključna… »

Februar među najtoplijima od kada postoje merenja

Politika pre 1 sat
Pre samo dva dana bili smo sa 18,9 stepeni veoma blizu obaranja istorijskog maksimuma za 18. februar, koji je postavljen 1958. godine sa izmerenih 19,6 stepeni. Zimska jakna ili majica kratkih rukava – za šta god da se odlučite ovog februara, izgleda… »

Obnova mostova na Beogradskoj tvrđavi

Politika pre 2 sata
Osim mostova kod Zindan i Karađorđeve kapije čija je sanacija u toku, u planu je da se do jula završi i prelaz kod Despotove kapije. – Uređuje se i kompleks Sahat i Barokne kapije i deo Savskog šetališta od Velikih stepenica do ravelina Kralj… »

Digitalizacijom sačuvane freske manastira Srbije

Politika pre 2 sata
Ministarstvo kulture i informisanja će u toku ove godine, u okviru projekta Pretraživač kulturnog nasleđa Srbije, uvrstiti i digitalizovane freske manastira Gračanica i time dodatno obogatiti kolekciju koju taj sajt poseduje, prenosi Tanjug. U okviru… »

Za pošumljavanje u Toplici 20.000 besplatnih sadnica bagrema

Politika pre 2 sata
Javno-komunalno preduzeće „Hameum” iz Prokuplja podelilo je polovinu od 20.000 sadnica bagrema koje poklanja vlasnicima poljoprivrednih poseda na području Topličkog okruga. Direktor „Rasadnika” Stevan Kostić je rekao Agenciji Beta da sadnice… »

Favorit sa platnim fondom od 36 miliona evra

Politika pre 2 sata
Atalanta, čiji budžet za zarade igrača je 15 puta manji od Barseloninog, dočekuje Valensiju u Milanu, u dvomeču koji je po rejtingu najslabiji, ali ne i bez privlačnosti u času kada su i nokaut fazi potrebna nova lica zbog pada interesovanja. U 17… »

Brat s vukovima

Politika pre 2 sata
Nebojša Tadić, zaljubljenik u reku Gradac i šumu, pisac knjige „Vajati – lovačke priče”, lovac od malih nogu, ali u vuka nikad ne puca. Moj život ne počinje mojim rođenjem. Kad vam sagovornik odmah tako kaže, prvo šta pomislite je da baš… »

Pevač mora da živi sa muzikom

Politika pre 4 sata
Izložba posvećena čuvenom tenoru Zvonimiru Krnetiću biće otvorena večeras u Muzeju Narodnog pozorišta. Zvonimir Krnetić (1930–2016) – nezaboravni tenor, upravo je tako naslovljena izložba posvećena ovom čuvenom umetniku, prvaku Beogradske… »

Nemoguće - prištinski mediji propagiraju mržnju prema Albaniji

Politika pre 5 sati
TIRANA - Premijer Albanije Edi Rama podržao je kosovskog akademika Redžepa Ćosju koji je na svom Fejsbuk nalogu napisao da neki prištinski mediji propagiraju mržnju prema Albaniji. Taj stav Rama je, kako je naveo na svom Fejsbuk nalogu, morao da… »

I snižena roba može da se vrati

Politika pre 5 sati
Kupila sam haljinu na sniženju, cena je bila zaista simbolična, ali nije imala neku grešku. Posle samo mesec dana rašila se celom dužinom oko rajsferšlusa. Još na nekoliko mesta se tkanina praktično istanjila. Vratila sam se u radnju(reč je o… »

Politika, najnovije vesti »