Politika » Vesti dana

http://www.politika.rs

Politika

NASA otkrila dve nove udaljene planete

Politika pre 10 sati
ORLANDO - Orbitalni teleskop NASA, koji traži nove svetove izvan Sunčevog sistema, otkrio je dve udaljene planete, pet meseci nakon lansiranja, saopštili su zvaničnici. Satelit TESS otkrio je „super Zemlju” i „vrelu Zemlju”, planete u solarnim sistemima koji su najmanje 49 svetlosnih... »

Skupi lepotan

Politika pre 11 sati
Dugačak oko kilometar u poslednjih šest i po godina nezaobilazno je obeležje u video-spotovima i filmovima. Prašina koja se digla kada je pre desetak godina obznanjeno idejno rešenje za most preko Ade Ciganlije ni danas nije splasla. Dok ga inicijatori opisuju kao najlepši i najfunkcionalniji... »

Župska berba privukla pola miliona posetilaca

Politika pre 11 sati
Autohtone sorte prokupac i tamnjanika najtraženije na prodajnoj poljoprivrednoj izložbi, kao i vino „župska ružica”. Aleksandrovac – Okupljanje ljubitelja grožđa i vina na 55. privredno-turističkoj manifestaciji „Župska berba” završeno je međunarodnom smotrom folklora, koncertom... »

Sloboda, jednakost, biznis

Politika pre 11 sati
Privrednici u Francuskoj dobro su organizovani u nastupu pred državom, što pokušavaju da nauče i srpski preduzetnici. Od našeg specijalnog izveštača Pariz – Sedam i po miliona je broj uklesan na tavanici Luksemburške palate po nalogu Napoleona Trećeg. Car je želeo da u raskošnom zdanju... »

U Batumi s verom u mlade

Politika pre 12 sati
Počinje 43. šahovska olimpijada na kojoj podmlađeni timovi Srbije žele da nadmaše očekivanja. – Karuana predvodi šampionski tim SAD, Karjakin Rusiju, Ding Kinu, a Anand Indiju. – Ruskinje ubedljive favoritkinje. Turnir nacija, najmasovnije šahovsko takmičenje sa oko 4.000 učesnika iz... »

Slikarski hleb sa sedam kora

Politika pre 12 sati
Sve ređe se likovna dela kod nas kupuju, kaže užički umetnik Slobodan Stanić Džingi koji je retrospektivnom izložbom obeležio 33 godine rada. Užice – Ovo, izgleda, nije vreme za umetnost... Tako naglas razmišlja užički umetnik Slobodan Stanić Džingi čija je retrospektivna izložba... »

Niko kao Maga u borbi za ženska prava

Politika pre 13 sati
Na vest o smrti, štampa je pisala da je bila „prva profesorka nemačkog jezika i filozofije u Prvoj ženskoj gimnaziji”, „prva novinarka u Srbiji”, „prva žena koja je radila u Narodnoj biblioteci”, prvi umetnik koji je stilizovao naš folklor”, „osnivač prve škole baleta i... »

Tenkista diplomata

Politika pre 17 sati
Vojnici se školuju za odbranu otadžbine, a za general-potpukovnika Milana Mojsilovića, novoimenovanog načelnika Generalštaba Vojske Srbije, taj trenutak je došao baš brzo – čim je kao mladi potporučnik završio Vojnu akademiju 1991. godine, tadašnja Jugoslavija se raspala u ratu. Bio je... »

Pretvaranje glasa u tekst uskoro u srpskim sudovima

Politika pre 20 sati
Veštačka inteligencija ubrzaće rad sudova, ali neće zameniti čoveka. Novi softver „njutn diktat“ (Newton dictate), koji trenutno pretvara govor u pisani tekst, predstavljen je u petak sudijama i tužiocima na savetovanju krivičara na Zlatiboru. Implementacija softvera biće sprovedena na... »

Lice Srbije u „Igri prestola”

Politika pre 21 sat
Planetarno popularna serija „Igra prestola” (Game of thrones – GOT), koju neki nazivaju i najboljom svih vremena, ovih dana je po treći put trijumfovala na dodeli nagrada „Emi”. Nekako istovremeno, društvenim mrežama je počeo da kruži tekst sajta „Fensajded” (FS), u kojem su... »

Skandal posle derbija: Demolirana svlačionica sudije Danila Grujića

Večernje novosti  pre 11 sati  još 11 povezanih

Novosti: Srbija do kraja godine otvara tri nova poglavlja

Radio 021  pre 40 minuta  još 5 povezanih

Brnabić predvodi delegaciju Srbije na GS UN

RTV  pre 51 minuta  još 3 povezane

Proverite da li unosite dobre kalorije

Danas  pre 58 minuta  još 4 povezane
©2018 Netmark d.o.o.