Politika

Sedam kandidata za dva mesta koja vode u niži rang

Politika pre 2 sata
Između timova koji su trenutno plasirani od desetog do šesnaestog mesta na tabeli treba tražiti ekipe koje će se ovog leta pridružiti Inđiji, Zlatiboru, Mačvi i Bačkoj u Prvoj ligi. Ne tako davno niški Radnički je bio vicešampion Srbije u… »

Napadač pretio da će razneti školu u Krimu

Politika pre 5 sati
RUSIJA - Policija na Krimu uhapsila je osumnjičenog koji je na društvenim mrežama pretio da će aktivirati bombu u školi, kako bi na taj način testirao koliko efikasno funkcionišu ruske bezbednosne službe, saopšteno je danas. Prema navodima… »

Vučević čestitao Dan medicinskih sestara

Politika pre 5 sati
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je danas 12. maj, Međunarodni dan medicinskih sestara, „heroinama iz Novog Sada”, bez kojih bi, kako je naglasio, pandemija korona virusa bila nezamislivo teža. „Heroine Novog Sada, srećan vam… »

Pentagon: Izrael ima našu gvozdenu podršku

Politika pre 8 minuta
VAŠINGTON - Američki ministar odbrane Lojd Ostin ponovio je danas gvozdenu podršku Sjedinjenih Američkih Država Izraelu tokom razgovora sa izraelskim kolegom Benijem Gancom, saopštio je Pentagon. „Ministar Ostin je izrazio gvozdenu podršku… »

Krivokapić se u Atini prvo sastao sa grčkim arhiepiskopom

Politika pre 1 sat
Premijer Crne Gore najavio da će Vlada Crne Gore uskoro potpisati Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, kao najbrojnijom verskom zajednicom. PODGORICA - Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se danas u Atini prvo sa… »

Mađarska poklanja 6.000 vakcina za makedonske carinike

Politika pre 44 minuta
SKOPLjE - Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, posle razgovora sa makedonski šefom diplomatije Bujarom Osmanijem, danas je potvrdio da će Mađarska donirati 6.000 vakcina AstraZeneka Severnoj Makedoniji za vakcinaciju 3.000 carinika… »

Dar je i mala knjiga o velikoj godišnjici Opere

Politika pre 50 minuta
Nedavno predstavljena monografija „Sto godina Opere Narodnog pozorišta u Beogradu” prof. Vladimira Jovanovića izazvala je podeljena mišljenja u javnosti. Monografija profesora Vladimira Jovanovića „Sto godina Opere Narodnog pozorišta u… »

Čestitke povodom Ramazanskog Bajrama

Politika pre 1 sat
Starešina Islamske zajednice Srbije (IZS) Sead Nasufović istakao je u poruci povodom nastupajućeg Ramazanskog Bajrama, da „pitanje Palestine i aktuelnih nemira u džamiji Al-Aksa treba rešavati dogovorom, a nipošto prolivanjem krvi”. „Tužni… »

Evropa gleda u Bajdena, a vidi Trampa

Politika pre 2 sata
SAD i dalje nameću tarife na čelik i protestuju zbog „Severnog toka 2”, a sad su razdor unele i vakcine protiv kovida 19. Uz šampanjac se u Evropskoj uniji slavila vest o Trampovom porazu na izborima, da bi se Brisel otreznio već u prvih sto dana… »

Krcate bašte, a unutra prazni stolovi

Politika pre 2 sata
„Puno kao oko”, rečenica je koja bi najverodostojnije opisala kako su juče izgledale bašte prestoničkih kafića. Istovremeno, stolice u unutrašnjim delovima kafića i restorana ostale su prazne, bez obzira na to što, zahvaljujući odluci… »

Politika, najnovije vesti »