Politika » Vesti dana

http://www.politika.rs

Politika

Zadarsku preimenovati u Ulicu Olje Ivanjicki

Politika pre 11 sati
Napad hrvatskih huligana na vaterpoliste Crvene Zvezde u Splitu još je jedan u nizu izliva mržnje prema svemu što je srpsko, pa i prema miroljubivim sportistima. Svedoci smo da su Hrvati, pored nesrećne i genocidne „Oluje” i proterivanje Srba, iz svojih gradova izbrisali sve nazive ulica,... »

Pupin jedan od osnivača Nase

Politika pre 11 sati
Izumom indukcionih kalemova, bez kojih ne bi bio moguć telefonski saobraćaj i moderne telekomunikacije, Mihajlo Pupin je postao svetski priznati naučnik i profesor na Kolumbija univerzitetu. On je bio autor 36 naučnih radova, što je za ono vreme bio veliki broj. Takođe, napisao je jednu... »

Zbog nesavesnih investitora trpe vlasnici nepokretnosti

Politika pre 11 sati
Krajem prethodne godine donet je ko zna koji po redu zakon o legalizaciji objekata. Novi zakon nam je doneo zabranu prometa nepokretnosti, objekata, kao i posebnih delova objekata koji su u procesu ozakonjenja. Vlasnik sam garsonjere koja je uknjižena na 18 kvadrata i pre više od dvadeset godina... »

Dolaze sportske godine Kine

Politika pre 6 sati
Ogromna su ulaganja svuda a naročito u fudbal i tenis, kaže Goran Tošić, trener Saisai Ženg, 41. teniserke sveta koja učestvuje na turniru u Dubaiju. Specijalno za „Politiku” Dubai – Za Gorana Tošića dileme nema. Dolaze godine Kine, dolazi vreme u kome će najmnogoljudnija zemlja sveta... »

Biti građanin

Politika pre 7 sati
Danas se građanima nazivaju svi državljani jedne zemlje koji imaju pravo glasa ali i širok dijapazon obaveza prema političkoj zajednici u kojoj žive – državi, no kojima zauzvrat ta ista politička zajednica – država garantuje prava i slobode. Odmah na početku da razjasnimo jednu stvar... »

Bojkot na drugosrbijanski način

Politika pre 7 sati
Na koji način predstavnici opozicije žele da smene vlast ako odbijaju da izađu na izbore, i vanredne i redovne, kako rekoše. Sledstveno tome, može se postaviti i pitanje kome to odgovara Srbija u kojoj će se vlast rušiti na ulici. Najava bojkota budućih (ne)izvesnih izbora za narodne... »

Neke nove tate

Politika pre 7 sati
Praksa u Srbiji, kada je reč o roditeljstvu, i dalje pokazuje da postoji neravnopravnost polova, koja podrazumeva da su deca „ženski domen”. Evropska unija uvela je obavezno plaćeno porodiljsko odsustvo za tate. Odsustvo će trajati 10 dana, a predloženo je da se period nege deteta za oba... »

Održana komemoracija Šabanu Šauliću (FOTO)

Politika pre 1 dan
Komemoracija Šabanu Šauliću, kojoj su prisustvovali porodica tragično nastradalog pevača, njegovi prijatelji, saradnici i poštovaoci, održana je u Skupštini grada Beograda. Komemoraciju su prisustvovali i ministri Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Zoran Đorđević i Branko... »

Predsednika AMSS-a ubio saradnik koji je zatim izvršio samoubistvo

Politika pre 1 dan
U Auto-moto savezu Srbije (AMSS) u Beogradu, u Ruzveltovoj ulici, oko 14.40 časova, došlo je do pucnjave u kojoj je ubijen predsednik AMSS Mirko Butulija. Prema raspoloživim podacima, generalni sekretar AMSS-a Predrag Đurđev pucao u Butuliju, a potom i u sebe. Butulija je podlegao povredama u... »

Vučić: Nećemo dozvoliti nikome da napadne naš narod

Politika pre 1 dan
Ove godine ozbiljno povećanje plata lekarima i sestrama. VRNjAČKA BANjA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Vrnjačkoj banji da svakog dana na KiM srpskom narodu prete, a poruka Srbije je da će čuvati mir i stabilnost, ali da to niko ne treba da shvati kao znak slabosti jer... »

©2019 Netmark d.o.o.