Politika » Vesti dana

Politika

Američki političar osuđen zbog zlostavljanja maloletnice

Politika pre 2 sata
NjUJORK - Bivši član američkog Kongresa Entoni Vejner osuđen je danas povodom optužbe za seksualno uznemiravanje 15-godišnje devojčice. Vejner je osuđen na 27 meseci zatvora nakon što se prethodno izjasnio kao kriv povodom optužbe da je slao neprikladnan materijal maloletnici. Tužilaštvo... »

A sad adios

Politika pre 15 sati
„Pre­ka­sno. Zbo­gom.” Ova­ko je či­ta­lac jed­nog bar­se­lon­skog li­sta pro­ko­men­ta­ri­sao po­nu­du vla­de da bi mo­žda mo­gla da raz­mi­sli da za Ka­ta­lon­ce iz­dva­ja vi­še nov­ca ako od­u­sta­nu od re­fe­ren­du­ma o ne­za­vi­sno­sti. I... »

Plućna fibroza smrtonosnija od karcinoma

Politika pre 2 sata
Bolest se najčešće javlja u šestoj i sedmoj deceniji života, a oboleli u proseku preživljavaju tri do pet godina. Idi­o­pat­ska pluć­na fi­bro­za je bo­lest ko­ja je smr­to­no­sni­ja od ve­ći­ne zlo­ćud­nih obo­lje­nja, po­put ra­ka doj­ke i pro­sta­te, ne­kih... »

Otvorena izložba „112 godina kineskog filma"

Politika pre 1 sat
Izložba „112 godina kineskog filma” Kineskog muzeja filma otvorena je u Jugoslovenskoj kinoteci Ceremonija je započela presecanjem vrpce u izložbenom prostoru u prizemlju novog zdanja Kinoteke, gde je izloženo 80 plakata i drugih eksponata. Vrpcu su zajedno presekli predstavnik ambasade NR... »

Fotelje funkcionera Jagodine na licitaciji

Politika pre 2 sata
JAGODINA - U Skupštini grada Jagodine sutra će biti održana javna prodaja fotelja gradskih funkcionera, prema odluci Skupštine grada od 23. avgusta. Licitacija je zakazana za 12 sati, a oglas o prodaji, „otuđenju pokretnih stvari u javnoj svojini grada Jagodine putem javnog nadmetanja”, je... »

Otvorena izložba „Srbija i Rusija u Velikom ratu”

Politika pre 1 sat
U kripti Hrama Svetog Save u Beogradu otvorena je izložba fotografija i dokumenata „Srbija i Rusija u Velikom ratu”. Autor postavke je Dušan Babac, a izložba je organizovana u saradnji Hrama Svetog Save i Fonda Kraljevski dvor, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije. Izložba... »

Svi naši „Vihori”

Politika pre 2 sata
Proba akcije kojom su u petak blokirani Beograd i Prijepolje izvedena je više puta u prošlosti nakon ubistava političara, funkcionera… – Uprkos „Vihoru” ubice u mnogim slučajevima nisu uhvaćene. Beograd i Prijepolje bili su u petak uveče potpuno blokirani. U Beogradu su policajci... »

Zlatna jesen Zlatiboraca

Politika pre 2 sata
Pod dirigentskom palicom mladog predsednika Veljka Radulovića trećeligaš iz Čajetine postaje hit u domaćem fudbalu. – Spremni za derbi sa Valjevcima, pogled ka žrebu u Kupu. Sva su predviđanja da će se od idućeg leta profesionalni fudbal Srbiji igrati na preko 1.000 metara nadmorske... »

Projekat za vodenicu vampira Save

Politika pre 2 sata
Selo među brdima, kraj puta od Bajine Bašte ka Valjevu, pročulo se po tom neobičnom junaku iz narodnih verovanja, a u novije vreme, Zarožani pokušavaju od njega da naprave turistički brend. Zarožje – Zarušeni ostaci prastare drvene vodenice u kojoj je, po pripovedanju Milovana Glišića,... »

Ponedeljak i sreda – vreme za Potrošač

Politika pre 9 sati
Mi se i dalje borimo za vaša potrošačka prava!! Već devet godina redakcija Potrošača se, najpre kao nedeljni dodatak, a sada na stranicama „Politike”, bavi temama koje nas sve zanimaju. Kako se hranimo, ko kontroliše namirnice i tržište u celini, kako da kupujemo, da biramo, koga da... »

©2017 Netmark d.o.o.