Politika

Kako usporiti odlazak bolničara

Politika pre 9 sati
Medicinsko osoblje je zadovoljno povišicom, ali kako tvrde u Sindikatu sestara i tehničara, to još neće zaustaviti masovan odlazak ovih kadrova u inostranstvo, pre svega u Nemačku. Samo plata od 50.000 dinara i to odmah, kao i poboljšanje uslova… »

Više od 1.000 Bečlija na premijeri „Vojne akademije 5"

Politika pre 11 sati
Novo ostvarenje srpske kinematografije „Vojna akademija 5” naišlo je na ogromno interesovanje publike u Beču, zbog čega je film premijerne večeri prikazan u čak tri sale. Na sinoćnu premijeru došlo je 1.000 ljubitelja „Vojne akademije”. Oni… »

Raditi ono što voliš je sloboda

Politika pre 15 sati
Glumcu nije moguće da dozira pojavljivanja jer je posao takav da podrazumeva liniju parabole, gore-dole-gore i neizvesnost šta će biti sa aktuelnim i budućim projektima. Ali, svaki čovek, pa i glumac, ima slobodu da odabere šta će da radi, koji će… »

Upamti pa mobu vrati

Politika pre 17 sati
Nekadašnji običaj dobrovoljne i besplatne, uzajamne pomoći oko različitih seoskih radova između meštana u jednom ili u više sela, sve više zamire. Naša sela na planini i u ravnini, nekad puna čeljadi, omladine, dece, glasova, pesme, jednom… »

Ministarstvo kulture: Korektan odgovor Vatikana povodom mise u Novom Brdu

Politika pre 18 sati
„Sveta stolica će učini sve da se izbegnu bilo kakve napetosti koje mogu da načine štetu bogatoj hrišćanskoj tradiciji koja je prisutna na Balkanu, kao i verskim slobodama koje su neophodne za miran i temeljan saživot”, navodi se u odgovoru… »

Svetitelji najdivniji izdanci pravoslavnog naroda

Politika pre 19 sati
Poštovani od vernika, potvrđeni čudesima, projavljivani od Boga, dobijali su svoje mesto u crkvenom kalendaru, praznične dane, tropare, kondake, stihire, službe, ikone u domovima i freske u hramovima. Srpsku crkvu i srpsku državu su stvorili Sveci… »

Zaev nije podneo ostavku

Politika pre 1 dan
SKOPLjE – Makedonski premijer Zoran Zaev nije podneo ostavku, kako su to već javili pojedini mediji u regionu, rečeno je Tanjugu u Kabinetu premijera Severne Makedonije. Vest o ostavci objavio je prvo portal Sputnjik, a potom i pojedini beogradski… »

EU čeka rezultate istrage

Politika pre 2 dana
BRISEL – Portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančič odgovorila je večeras na Tviteru povodom pisma koje joj je prethodno uputio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u vezi sa navodnim trovanjem članova CIK… »

Osumnjičen za ilegalno posedovanje puške, pištolja, bombe i municije

Politika pre 1 dan
Pripadnici beogradske policije uhapsili su L.M. (1994) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi L.M… »

Šampion dočekuje „građevinare“

Politika pre 1 dan
Susret 12. kola Crvena zvezda – Rad od 20 č. Dan pre nego što je bilo predviđeno rasporedom, kako bi se ranije okrenuli utakmici sa Totenhemom u Ligi šampiona, fudbaleri Crvene zvezde igraju meč 12. kola Superlige. Večeras od 20 časova dočekuju… »

Politika, najnovije vesti »