Politika

Vlasnici restorana uhapšeni zbog nepoštovanja epidemioloških mera

Politika pre 34 minuta
NIŠ – Informativna služba Policijske uprave MUP-a Srbije u Nišu zvanično je saopštila da su u noi između petka i subote zbog nepoštovanja važećih epidemioloških mera u našoj zemlji uhapšena dvojica vlasnika ugostiteljskih objekata na niškoj… »

Tela žrtava kovida plutaju indijskim rekama

Politika pre 10 minuta
NjU DELHI – Tela preminulih od kovida-19 pronađena su bačena u neke indijske reke, saopštile su lokalne vlasti, po prvi put zvanično priznajući tu alarmantnu praksu, za koju se navodi da je posledica siromaštva i straha od bolesti u udaljenim… »

Drugi talas kovida 19 u Indiji

Politika pre 22 minuta
Poseban izazov jeste kako odgovoriti na najgoru krizu kovida 19 na svetu od koje Indija trpi poslednjih sedmica. Stopa zaraze je poslednjih dana prelazila 400.000, broj umrlih premašivao 4.000, najviše na svetu. Upućeni smatraju da su brojke veoma… »

Na šta ćemo potrošiti 60 evra

Politika pre 39 minuta
Štednja naših građana u 2020. je porasla sa 11,3 na 11,86 milijardi evra. Relevantni i pouzdani podaci o tome kako su naši građani potrošili već dobijenu novčanu pomoć ne postoje. Možda je zato sada dobar trenutak da pametno isplaniramo šta… »

Borovoselski majski uranci

Politika pre 25 minuta
Šta se desilo u Borovu selu 2. maja 1991. godine? Jedino je nesporno da se toga dana desio oružani sukob između pripadnika hrvatske policije s jedne i lokalne srpske formacije potpomognute dobrovoljcima iz Srbije s druge strane. Hrvatska za ovaj… »

Vespa slavi 75. rođendan

Politika pre 7 sati
Otkako su se davno Gregori Pek i Odri Hepbern provozali „vespom“ u filmu „Praznik u Rimu”, italijanski skuter simbol je mladosti i stila. Mnogi Italijani su joj i dalje duboko privrženi, premda je napunila 75 godina. Ime, koje na italijanskom… »

List za decu na srpskom i bugarskom jeziku

Politika pre 9 sati
Književna i uopšte kulturna periodika za decu u Srbiji danas se nalazi u vrlo nepovoljnom položaju i razlozi za to su mnogostruki – od ekonomskih i komercijalnih do duhovnih i moralnih. Nekada bogata i raznovrsna periodika spala je na svega nekoliko… »

Teško do razgovora dva entiteta i tri naroda

Politika pre 10 sati
Sarajevo odbacuje dijalog koji nudi Banjaluka, a opozicija u RS najavljuje da neće biti deo tima za pregovore sa FBiH. Od našeg stalnog dopisnika BANjALUKA – Ponuda Republike Srpske da se u BiH povedu razgovori o tome kako urediti zemlju, naišla je… »

Zapečeno povrće

Politika pre 10 sati
Potrebno je: 2 manje tikvice 4 krompira 2 šargarepe 1 zelena paprika 5–6 krupnijih „cvetova” brokolija ili karfiola 2–3 čena belog luka seckan peršunov list so biber 4 kašike ulja 2 jajeta 1 čaša kisele pavlake listovi svežeg bosiljka… »

Krizni štab predložio dalje ublažavanje mera

Politika pre 1 dan
Krizni štab predložio je danas dalje ublažavanje mera koje se odnose na rad frizerskih salona i organizovanje stručnih skupova, jer smo izašli iz vanredne epidemiloške situacije, rekao je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo i član štaba Zoran… »

Politika, najnovije vesti »

Karadžić u samici do kraja života?

Politika pre 34 minuta

Zašto kasni ruska „armata”

Politika pre 40 minuta

Ne odlaži, vreme je za posao

Politika pre 46 minuta