Politika

Sprema se adaptacija brodske prevodnice „Đerdapa 2”

Politika pre 25 minuta
Protokol o saradnji na realizaciji projekta adaptacije brodske prevodnice Hidroelektrane „Đerdap 2”, što će koštati 31 milion evra, potpisan je danas, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Potpisali su ga… »

Kako postati pčelar sa 427 evra

Politika pre 39 minuta
Nova Varoš - Bio u 19. veku na Zlataru čuveni pčelar Đoko Zečević, za koga pričaju da je pozne godine dočekao. Živeo 114 leta, od 1808. do 1922, a kažu da je i u dubokoj starosti imao stotinak košnica „vrškara”. Danas njegov praunuk Đoko… »

I neandertalci su sahranjivali svoje mrtve sa cvećem

Politika pre 9 sati
VAŠINGTON - Skelet neandertalca otkriven u pećini Šanidar u Iraku koja je već poznata po fosilima izumrlih rođaka naše vrste pruža nove dokaze da su oni sahranjivali svoje mrtve, kao i da su u tim ritualima koristili cveće, saopštili su… »

Za uređenje parka „Šumice” više od 300.000 evra

Politika pre 3 sata
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na uređenju park šume „Šumice” koji će, istakao je, postati prava uređena površina za šta je Grad Beograd izdvojio više od 300.000 evra. Vesić je naveo da, osim građana… »

Tramvajem od Slavije do Kalemegdana

Politika pre 5 sati
​Raspisan tender za izradu tehničke dokumentacije za proširenje pešačke zone Knez Mihailove ali i za izradu idejnog rešenja tramvaja duž poteza Slavija – Kalemegdan. Prostrani pešački koridor, spomenik u čast ubijenom premijeru Zoranu… »

Energetska zajednica najverovatnije obustavlja postupak protiv Srbije

Politika pre 2 sata
Direktor Sekretarijata Energetske zajednice (EZ), koja je pokrenula polovinom januara preliminarnu proceduru protiv Srbije zbog nepotpune primene Direktive o velikim ložištima, Janez Kopač najavio je danas da će taj postupak najverovatnije biti… »

Pacijentkinja svirala violinu tokom operacije na mozgu

Politika pre 3 sata
LONDON – Hirurzi bolnice Kings Koledž u Londonu uklonili su tumor na mozgu ženi koja je tokom operacije svirala violinu. Lekari su, naime, violinistkinji Dagmar Tarner (53) mapirali mozak pre operacije kako bi identifikovali područja koja su bila… »

Državljanin Srbije uhapšen u Hrvatskoj zbog šverca cigareta

Politika pre 10 sati
Osijek - Hrvatska policija uhapsila je državljanina Srbije zbog sumnje da je pokušao da prošvercuje u Hrvatsku više od 55.000 pakli raznih cigareta bez akciznih markica, saopštila je danas osječko-baranjska policija. Osumnjičeni 45-godišnjak je u… »

Gavarit Ivica Desimirovič Dačić

Politika pre 8 minuta
Kosovo je godinama ne samo demarkaciona linija unutrašnjih podela, već i precizni barometar srpske spoljne politike. Dok su rešenja na dugom štapu, dok je Evropska unija neinventivna i pasivna, održava se status kvo što najviše pogoduje Moskvi… »

Za pošumljavanje u Toplici 20.000 besplatnih sadnica bagrema

Politika pre 21 minut
Javno-komunalno preduzeće „Hameum” iz Prokuplja podelilo je polovinu od 20.000 sadnica bagrema koje poklanja vlasnicima poljoprivrednih poseda na području Topličkog okruga. Direktor „Rasadnika” Stevan Kostić je rekao Agenciji Beta da sadnice… »

Politika, najnovije vesti »