Politika » Vesti dana

http://www.politika.rs

Politika

Šojgu: SAD guraju druge zemlje ka novoj trci u naoružanju

Politika pre 23 sata
PEKING – SAD guraju druge zemlje ka novoj trci u naoružanju, istovremeno ne pokazujući spremnost za saradnju na jednakim osnovama čak i sa svojim tradicionalnim partnerima, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu. Šojgu je rekao da smo danas „svedoci transformacije... »

Madrid ponovo blokira Kosovo

Politika pre 14 sati
Španija ostala bez organizacije Evropskog prvenstva u dizanju tegova za juniore jer nije dozvolila učešće kosovskim takmičarima. Španija je stavila veto na predlog teksta zajedničke deklaracije planirane za objavljivanje tokom samita u Sofiji 17. maja, a konačna odluka je doneta prošlog... »

Formiranje vojske Kosova u suprotnosti sa Rezolucijom 1244

Politika pre 23 sata
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić pozvao je Srbe na KiM da ne pristupaju ilegalnoj vojsci Kosova i podsetio da je po krivičnom zakonu Srbije stupanje u ilegalne, strane oružane formacije protivzakonito i kažnjivo sa do deset godina zatvora. On je naglasio da je formiranje ilegalne vojske... »

Pink prodaje televizije u BiH i CG

Politika pre 12 sati
Vlasnik i direktor Pink Media grupe Željko Mitrović odlučio je da „Pink” i on lično, kao fizičko lice, finalizuju proces prodaje televizija Pink BH u Bosni i Hercegovini i Pink M u Crnoj Gori. Kako se navodi u saopštenju televizije Pink, odluka je doneta s obzirom da dve Mitrovićeve... »

Akcija suzbijanja komaraca u Beogradu

Politika pre 1 dan
Više od dvadeset ekipa Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju je na terenu i akcijom suzbijanja komaraca u narednih nekoliko dana biće pokriven ceo Beograd, najavio je zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović. On je gostujući na TV Pink precizirao da se radi u ranim jutarnjim i večernjim... »

Oficiri VS unapredili softver za međunarodnu vežbu „Viking 18”

Politika pre 16 sati
Reč je o najvećoj komandno-štabnoj vežbi u kojoj učestvuje 61 zemlja. Danu visokih zvanica Multinacionalne vežbe podržane računarskim simulacijama „Viking 18”, u kasarni „Banjica 2” u Beogradu, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije... »

Beč želi da spreči veličanje ustaštva u Blajburgu

Politika pre 12 sati
Austrijski poslanici ali i Rimokatolička crkva Koruške zalažu se za uvođenje zakona o zabrani glorifikovanja nacizma širom Evropske unije. Širi se austrijsko nezadovoljstvo hrvatskim fašističkim i nacističkim manirom obeležavanja komemorativnog skupa u Blajburgu. Apelu nekoliko poslanika... »

Lavrov sumnja da će se SAD povući iz Sirije

Politika pre 1 dan
PEKING – Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov smatra da SAD nemaju nameru da napuste Siriju uprkos tvrdnjama Vašingtona da to planira. Lavrov je novinarima u Pekingu rekao da se nada da će postati jasnije kakva će biti saradnja o sirijskom pitanju posle susreta sa njegovim kolegama iz... »

Matvijenko: Nismo za širenje NATO-a u Evropi

Politika pre 14 sati
Dodik gošći iz Rusije poručio da deklaracija Skupštine RS o vojnoj neutralnosti obavezuje sve institucije da vode politiku neutralnosti prema NATO. Od našeg stalnog dopisnika Banjaluka – Ruska delegacija predvođena Valentinom Matvijenko, predsednicom Saveta Federacije Gornjeg doma parlamenta... »

Šalja: Prvo pravno obavezujući sporazum, pa ZSO

Politika pre 1 dan
PRIŠTINA - Blerim Šalja, politički savetnik predsednika privremenih kosovskih institucija, Hašima Tačija, izjavio je da Zajedica srpskih opština neće biti formirana pre potpisivanja pravno obavezujućem sporazuma Beograda i Prištine. „Neće biti Asocijacije - Zajednice bez obavezujućeg... »

©2018 Netmark d.o.o.