Politika » Vesti dana

http://www.politika.rs

Politika

Kragujevac dobio prvu bebu iz epruvete

Politika pre 9 sati
U Centru za vantelesnu oplodnju kragujevačkog Kliničkog centra pre dva dana rođena je zdrava devojčica teška 3,5 kilograma. Kragujevac – U sredu ujutru, 20. februara u 8 i 35, svetlo dana ugledala je prva kragujevačka beba iz epruvete. Zdrava devojčica, teška 3,5 kilograma, rođena je u... »

Dragiša Marković, osumnjičeni u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, pušten iz pritvora

Politika pre 9 sati
KOSOVSKA MITROVICA – Pripadniku kosovske policije Dragiši Markoviću, osumnjičenom u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, danas je sud u Prištini ukinuo pritvor. On je pušten na slobodu i stigao je u svoj porodočni dom u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Dirljivo i uz mnogo emocija dočakali su... »

Veliki junak – mali Gavrilo.

Politika pre 10 sati
Devetogodišnjak, sin jedinac vojnog lica, dobrovoljno je krenuo s vojskom i bio u istoj jedinici sa svojim ocem, među trećepozivcima. Neobična je priča o najmlađem učesniku balkanskih ratova Gavrilu Kićeviću iz Kragujevca. Ovaj devetogodišnjak, sin jedinac vojnog lica, dobrovoljno je... »

Uhapšen Robert Keli, optužen za seksualno zlostavljanje

Politika pre 11 sati
ČIKAGO - Američki pevač Robert Keli, poznatiji po svom umetničkom imenu R. Keli, uhapšen je sinoć u Čikagu, nekoliko sati pošto je policija saopštila da je protiv njega podignuto više optužnica zbog seksualnog zlostavljanja najmanje četiri osobe. Agencija AP navodi da je Keli optužen za... »

Spomenik i most u čast Šaulića

Politika pre 15 sati
Šabac – Poznati folk pevač Hasan Dudić podneće zahtev šabačkim vlastima za podizanje spomenika u centru grada tragično nastradalom Šabanu Šauliću. Dudić je brat od tetke Šauliću, njihove majke Šefika i Ilduza (Demirović iz Bijeljine) su sestre, a obojica su rođeni i odrasli u... »

„Neveste džihada” ostaju bez državljanstva

Politika pre 15 sati
Britanki i Amerikanki, koje su bile u vezi sa pripadnicima Islamske države onemogućen povratak u maticu. Šamima Begum (19) rođena je i odrasla u Velikoj Britaniji, ali pošto je sa 15 godina napustila London da bi se pridružila Islamskoj državi – neće moći da se vrati u domovinu sa svojim... »

Milica Đurić-Jovičić nova direktorka Fonda za nauku

Politika pre 16 sati
Vlada Srbija imenovala je Milicu Đurić-Jovičić za v.d. direktorku Fonda za nauku, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Milica Đurić-Jovičić je doktor nauka elektrotehnike i računarstva, a poslednje četiri godine je bila direktorka Inovacionog centra Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu,... »

Potpisan ugovor o otvaranju aerodroma „Morava” za civilne letove

Politika pre 4 sata
Kraljevo - Ugovor o korišćenju dela aerodroma „Morava” u Lađevcima za civilni, a ne samo vojni saobraćaj, potpisali su u Kraljevu ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktor Aerodroma Srbije Zoran Pavlović. Potpisivanju je prisustvovala i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva,... »

Smena na čelu Kliničkog centra Vojvodine bez objašnjenja

Politika pre 5 sati
Profesor dr Petar Slankamenac je iznenada u tišini, gotovo uoči penzionisanja, podneo ostavku, a v. d. direktora sledećih šest meseci biće dr Edita Stokić. Novi Sad – Klinički centar Vojvodine ima novog vršioca dužnosti direktora, pošto je profesor dr Petar Slankamenac iznenada podneo... »

Organska hrana – hit u svetu i naša razvojna šansa

Politika pre 10 sati
Užice – Puna utisaka vratila se grupa poljoprivrednika užičkog, čačanskog i požeškog kraja sa 29. Međunarodnog sajma organske hrane „Biofah” u nemačkom gradu Nirnbergu, najvećeg takvog u svetu, održanog minulog vikenda. Putovalo je 26 domaćina koji proizvode organsku hranu, a to... »

©2019 Netmark d.o.o.