Politika

Nemica stara 96 godina pred sudom zbog pomaganja nacistima

Politika pre 6 sati
BERLIN – Nemica (96) koja je uhvaćena nedugo nakon što je pobegla uoči prošlomesečnog suđenja po optužnici za izvršenje ratnih zločina tokom Drugog svetskog rata, pojavila se danas pred sudijom u nemačkom gradu Iceho, na severu zemlje. Irmgard… »

Jak zemljotres u istočnom Mediteranu osetio se u više zemalja

Politika pre 12 sati
Prema izveštajima agencija ATINA – Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio je da je jutros registrovan zemljotres jačine 5,9 jedinica Rihtera u Istočnom Mediteranu. EMSC navodi da je epicentar bio na dubini od 60 kilometara, 298… »

Nasilje nije pomoglo Kurtiju da izbegne poraz

Politika pre 47 minuta
Ukoliko se u novembru ne pokrene pitanje formiranja ZSO, Srbi će izaći iz institucija na severu pokrajine, poručio je Petar Petković. Kako je bila snažna i ubedljiva pobeda Srpske liste (SL) na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji u nedelju, neka… »

Kapaciteti kovid bolnice u Batajnici popunjeni do maksimuma

Politika pre 47 minuta
Kapaciteti kovid bolnice u Batajnici popunjeni su do maksimuma, izjavila je danas direktorka te zdravstvene ustanove Tatjana Adžić Vukičević dodajući da je trenutno hospitalizovano 800 pacijenata, od čega 700 u jedinicama poluintenzivne nege, a 100… »

„Crno-beli” napadaju pehar i ulaznicu za Evroligu

Politika pre 6 sati
Novu sezonu, u potpuno izmenjenom formatu takmičenja, Partizan počinje večeras (19.30 časova) u Hamburgu kao gost Tauersa. – Obradović: „Naš protivnik igra agresivnu košarku”. Danas počinje nova, 19. sezona Evrokupa za košarkaše u kojoj… »

Švajcarska strahuje od nestanka struje

Politika pre 9 sati
BERN- Švajcarska, usled energetske krize u svetu, strahuje od nestanka struje, a Komisija za električnu energiju Švajcarske u junu je, ne prvi put, upozorila na opasnost od „blekauta”. Proširenje obnovljivih izvora energije se nastavlja, ali je… »

Kanadski premijer se izvinio Indijancima

Politika pre 11 sati
OTAVA - Kanadski premijer Džastin Trudo sastao se sa liderima Indijanaca, i to dve nedelje nakon što je, upravo na dan odavanja počasti preživelima i žrtvama u nekadašnjim školama za indijansku decu, rešio da otputuje na godišnji odmor. Njegova… »

Ubijeno više od deset hiljada dece u ratu u Jemenu

Politika pre 36 minuta
ŽENEVA - Više od 10.000 dece u Jemenu ubijeno je ili povređeno u ratu koji godinama traje u ovoj zemlji, rekao je danas portparol Fonda Ujedinjenih nacija za decu (UNICEF) Džejms Elder. Potvrđeni podaci iz izveštaja i praćenja Ujedinjenih nacija… »

Pored IMT-a novo naselje za oko 15.000 stanovnika

Politika pre 29 minuta
Na 47,8 hektara između Jurija Gagarina, Omladinskih brigada, Đorđa Stanojevića, kompleksa „Erport siti” i Zemunske ulice nacrtom planskog dokumenta predviđeno petostruko povećanje kvadrature u odnosu na već izgrađenu. Pretvaranje fabričkih… »

Bilčik: Priština posebno da se angažuje na dogovoru sa Beogradom

Politika pre 36 minuta
STRAZBUR- Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimir Bilčik, pozvao je Beograd i „posebno Prištinu” da se angažuju na postizanju konačnog dogovora o normalizaciji odnosa. Bilčik je u govoru pred Spoljnopolitičkim odborom Evropskog… »

Politika, najnovije vesti »